Hellas
Stor guide til øyhopping i Hellas
Skal du oppleve det virkelige Hellas bør du ta turen ut på de praktfulle øyene i Egeerhavet. Vi dro i Odyssevs kjølvann til Kykladene.
søndag 11:53 ABC Nyheter
Store opptøyer i greske byer
I Aten kastet hundrevis av ungdommer steiner og bensinbomber mot politiet. Politiet svarte med tåregass. Bakgrunnen for opptøyene var markeringen av opprøret mot militærjuntaen i 1973. Selve demonstrasjonen var fredelig, men på kvelden ble stemningen aggressiv. Dette er en årlig...
fredag 23:07 Document.no
Opptøyer i greske storbyer
Det brøt ut voldelige sammenstøt mellom gresk politi og ungdommer etter fredelige demonstrasjoner i de to største byene i Hellas fredag kveld.
fredag 22:14 ABC Nyheter
Opptøyer i greske storbyer
Det brøt ut voldelige sammenstøt mellom gresk politi og ungdommer etter fredelige demonstrasjoner i de to største byene i Hellas fredag kveld.
fredag 22:11 $ Stavanger Aftenblad
Regnværet fortsetter i Aten etter at 16 omkom i flom
Mens regnet pøser ned i Aten, leter redningsmannskap etter seks savnede personer. 16 er så langt bekreftet omkommet i flommen.
torsdag 12:28 ABC Nyheter
Mange mistet livet i flom
Minst 16 personer er bekreftet omkommet i den kraftige flommen som rammet flere områder nær den greske hovedstaden, Aten. Forsatt letes det etter savnede.
torsdag 09:10 TV 2
Styrtflom: Hellas i landesorg etter at minst 15 omkom i intenst regnvær
Minst 15 personer er bekreftet omkommet i den kraftige flommen som rammet flere områder nær Aten. Statsministeren kaller det en tragedie og erklærer landesorg.
onsdag 21:40 VG
Hellas erklærer landesorg etter at flere mistet livet i flom
Minst 15 personer er bekreftet omkommet i den kraftige flommen som rammet flere områder nær Aten. Statsministeren kaller det en tragedie og erklærer landesorg.
onsdag 20:42 ABC Nyheter
VERDEN

Nekter bortefansen adgang
Når Kroatia og Hellas møtes i to omspillskamper i VM-kvalifiseringen i fotball vil stadion være fri for tilhengere av bortelaget. Mer på TV2.no.
torsdag 26. oktober TV 2
Gresk ferieparadis raser mot pikante bryllupsbilder – vil avlyse flere hundre vielser
Matthew Lunn (27) og Carly Lunn (34) skulle bare ta et gøyalt bryllupsbilde like ved den gresk-ortodokse kirken fra 1200-tallet. Nå ønsker øyas biskop å avlyse alle fremtidige brylluper.
mandag 16. oktober TV 2
Hellas på billigsalg: Kinesere og tyskere overtar
ATHEN Lyst på en gresk øy? Noen gamle ruiner, eller kanskje en flyplass? Hellas tvinges til å selge landet sitt til spottpris for å dekke gjelden.
mandag 9. oktober VG
Elsker oktobers edelstener
Smykker seg med grønne turmaliner og ildrøde opaler! Etter at jeg nylig her på bloggen skrev at safiren var smykkestenen for september, har jeg fått en rekke henvendelser fra lesere og seere om andre såkalte "birthstones". De siste dagene har jeg...
mandag 2. oktober TV 2
200 nye flyktninger hver dag: – Det er som overbefolkede fengsler
Ikke siden mars 2016 har det kommet flere flyktninger til Hellas, ifølge Redd Barna.
fredag 22. september VG
Greske strender trues av enorm oljelekkasje: – En stor miljøkatastrofe
En tankbåt med 2500 tonn olje har sunket utenfor den greske kysten og truer nå en rekke populære badestrender.
søndag 17. september VG
Hjelper gatehundene der de er
IERAPETRA 20 år som nattklubbeier var nok. Takis Proestakis (46) solgte alt han eide for å ta seg av hjemløse hunder på Kreta.
torsdag 24. august VG
Daniel (23) ble kastet i luften av kraften fra jordskjelvet: – Syk opplevelse
KOS Tusenvis av knuste flasker, ødelagte barstoler, en kollapset bygning og flere titalls sprengte ruter. Det er synet som møter VG når vi får bli med de ansatte tilbake til «bar street» – to døgn etter jordskjelvet.
lørdag 22. juli VG
Norske Martin (22) hardt skadet i jordskjelvet  - kameratene måtte grave ham ut
Martin Skolbekken fra Akershus er kritisk skadd etter at en mur raste over ham under jordskjelvet på Kos. Vennene reddet ham ut av massene.
lørdag 22. juli VG
Bargaten i Kos sperret av - frykter bygningkollaps: – Det er helt krise
KOS Bartender Ronny Helmersen (25) måtte løpe unna fallende mursteiner da jordskjelvet rammet Kos. To mennesker mistet livet ved siden av baren han jobber i.
lørdag 22. juli VG
Mann døde i armene til Sol (17) etter jordskjelvet i Kos
17 år gamle Sol Milde forsøkte å redde livet til 39-åringen som mistet livet etter jordskjelvet i Kos.
fredag 21. juli VG
Slik viser du at du er trygg
Flere tusen norske turister er i områdene som ble rammet av jordskjelv natt til fredag. Slik gir du de der hjemme beskjed om at du er i sikkerhet.
fredag 21. juli VG
Beskyldes for å lede kriminell organisasjon – nå overtar han trolig Forest
Den styrtrike shipping-storeieren Evangelos Marinakis beskyldes for både kampfiksing og for å lede en kriminell organisasjon. Nå blir han trolig ny eier av Championship-klubben Nottingham Forest.
onsdag 10. mai TV 2
Mens vi venter på kommunismen
Un parcours grec Circonstances, 8 Alain Badiou Éditions Lignes Den franske filosof Alain Badiou er ikke bare en af de vigtigste og mest indflydelsesrige nulevende filosoffer – det er vel kun Giorgio Agamben, Judith Butler og Jürgen Habermas, der er lige så store – han er også en...
tirsdag 11. april Ny Tid
80 prosent av grekerne vil ha minimal eller ingen muslimsk innvandring
40 prosent er imot enhver innvandring av muslimer, mens ytterligere 40 prosent mener at antallet muslimer som slipper inn i landet bør være svært begrenset, skriver Greek Reporter. I en europeisk undersøkelse publisert av den britiske internasjonale tenketanken Chatham House forrige...
mandag 27. mars Frieord
Tyrkia: «Vi kommer til å sende 15.000 flyktninger til Europa i måneden»
Tyrkiske myndigheter og EU signerte for ett år siden en historisk avtale som skulle stoppe den enorme flommen av flyktninger fra Tyrkia til Europa. Men denne avtalen henger nå i en tynn tråd som følge av den diplomatiske krisen som har utviklet seg den siste måneden, da tyrkiske...
lørdag 18. mars Frieord
Rapport: Flere flyktningbarn i Hellas sliter med depresjoner og angst
Redd Barna slår alarm om flyktningbarna i Hellas i en ny rapport.
torsdag 16. mars VG
STUDIE: Majoritet av europeere ønsker forbud mot innvandring fra muslimske land
En majoritet av europeere ønsker et forbud mot innvandring fra land som har en majoritet av muslimske innbyggere, viser en nylig undersøkelse. I gjennomsnitt er tallet som ønsker full stopp av innvandringen på 55 prosent, fordelt på 10 europeiske land som var med i...
onsdag 8. februar Frieord
Jul i Hellas
Mange nordmenn byta ut pinnekjøt med frivillig arbeid i fjor. Thea (20) er ein av dei.
torsdag 2. februar NRK P3
10 fantastiske bassenger
Drømmer du om å ta et bad i særdeles skjønne omgivelser? Vi har samlet en knippe deilige bassenger med inspirasjonsgaranti.
23. desember 2016 VG
Hellas: Lyspunkter i et hav av elendighet
«Vi ønsker jo vår egen død,» sier Sfyri Evgenia. Hun snakker på vegne av Metropolitan-klinikken der hun jobber – en av mange solidaritetsklinikker som bidrar med helsehjelp og medisinsk behandling til nødstedte grekere. Tilbudet er gratis, og arbeidet er basert...
15. desember 2016 Ny Tid
Dilemmaet i Middelhavet
Vi må jobbe sammen for å ødelegge forretningsmodellen til menneskesmuglerne. Det norske forsyningsskipet Siem Pilot deltok denne uken på nok en dramatisk redningsaksjon i Middelhavet.
6. november 2016 VG
Eurolandene enige om utbetaling til Hellas
Eurolandene er enige om en avtale om å betale ut 10,3 milliarder euro i kriselån til Hellas.
25. mai 2016 VG
Grekerne trenger gjeldslettelser
Den greske gjeldskrisen har en åpenbar utgang, men den blokkeres av elefanten i handlingsrommet. Først denne uken begynte eurosonens finansministre å snakke høyt om hvordan de skal håndtere beistet.
11. mai 2016 VG
52.000 båtflyktninger til Hellas i januar
Dette er 35 ganger så mange som i januar i fjor, viser en oversikt fra Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM), skriver The Guardian. Minst 250 har omkommet under den farefulle overfarten i januar, og senest lørdag omkom 39 flyktninger da en overfylt båt sank utenfor Ayvacik i...
1. februar 2016 Frieord
EUROPA

Første gong heimanfrå
-M e var livredde og måtte vere så stille som mogleg. Ingen måtte sjå oss. Innimellom tok me opp mobilen og sjekka google maps, slik at me i det minste visste kor me var. Eg møtte brørne Nart (19) og broren Nour (15) frå Syria på den greske øya Kos for to...
12. november 2015 NRK P3
Mennesker på flukt
Akkurat nå er 60 millioner mennesker på flukt i verden – fra krig, sult og forfølgelse. De risikerer livet på jakt etter en trygg hverdag for seg og sin familie. Mange av dem har sitt første møte med Europa på den greske turistøya Kos. P3 har sendt...
10. september 2015 NRK P3
Gresk lærepenge som gangbar mynt
Den greske statsministerens Moskva-besøk hos president Putin kunne vært en strofe i revyvisen om «Frieriet hans Ola Husmann».
10. april 2015 VG
Gresk misnøye må tas på alvor
27. januar 2015 VG
Skjebnedrama som politisk teater
Demokratiets vugge sto i Hellas. I likhet med det greske drama.
23. januar 2015 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

FAVORITTER

Hordaland IT Telemark Innenriks Utenriks Bergen Næringsliv Akershus Aust Agder Kjendis Get-ligaen Fotboll Rogaland Vestfold Båt Sport Nordland Hedmark Oppland Buskerud
flere?
Trøndelag Møre og Romsdal Sogn og Fjordane Kultur Troms Vest Agder Skåne Oslo Østfold Økonomi Fiske Mobil Halloween Kvinnherad Reise Mat Helse Game of Thrones Oskarshamn Kalmar Grue Svalbard Finnmark Bolig Tesla Fotball Sport Kultur Landbruk Vær Jul Östra Göinge Håndball Film Inrikes Litteratur Sverige Helsingborg Suldal Motor Kunst Musikk Forskning Spill Vestby Båt Malmö Odda Forsvar Boksing Kongsvinger Masfjorden Trav Hockey Hässleholm Landskrona Ishockey Svelvik Mote Brexit Trondheim Arendal Trening Odds BK Holmestrand Bil Russland Fedje Askøy Lund Valg Stavanger Risør Tour of Norway NM Lillesand Bærum Polen Sjakk Osterøy Nord-Korea Seljord Øvre Eiker Agdenes Tjøme Os Sykkel Eidfjord Verdal Mandal Stockholm OL Astronomi Vestre Slidre Musik Kristianstad Jobb Svømming Karmøy Langrenn VM Sørreisa Barn Fjell Skiskyting Tinn Molde Stord Premier League Tyskland Fredrikstad NHL Emmaboda Kongelig Kommunesammenslåing Gloppen Tønsberg Poker Politikk Selje Ledare Alta Moss Skellefteå Harry Potter Menn Nedre Eiker Tvedestrand Evenes Skøyter Jakt Vinje Kävlinge Sandnes Israel OBOS-ligaen Vellinge Norway Cup Tour de France Tomelilla Notodden Sund Aurdal Kampsport Klatring Klima SK Brann Russ Streik Midsund Holtålen Universet Porsgrunn Porsanger Lenvik Tromsø IL Eidsberg Europa League Lyngdal Jevnaker Fitjar Hadsel Austrheim Meland Mercedes-Benz Rauma Rosenborg BK Android Dovre Nes Drammen Radøy Haugesund Eslöv Volda Alpint Ås USA Snowboard Narvik Røros Andøy Steinkjer Åstorp Kina Viking FK Näringsliv Tana Kvænangen Måsøy Kristiansand Bremanger Halden Hopp Nissedal Nannestad Vevelstad Trysil Lier Ullensvang Motorsport Frankrike Nybro Gjøvik Svedala Voss Ringsaker
ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL