Hadsel
Klargjør for Elvelangs
I år blir det ikke «Elvelangs og bekkimellom». Det er ressurskrevende å gjennomføre det, så selv om det er svært populært har arrangørene bestemt at fra nå av, vil arrangementet bli gjennomført hvert annet år. Hvert partallsår.
07:10 Vesterålen Online
Se Melbo - Landsås
Lørdag møter Melbos herrelag tabelltopp Landsås FK på Havfisk stadion.
lørdag 10:15 Harstad Tidende
Kystsoneplanen: Åtte lokaliteter i faresonen
Statsforvalteren i Nordland og Fiskeridirektoratet har innsigelser mot drift eller fortsatt drift av til sammen åtte eksisterende eller kommende oppdrettsanlegg, knyttet til den interkommunale kystsoneplanen som Vesterålen regionråd arbeider med.
lørdag 07:54 Vesterålen Online
Se Melbo - Landsås i opptak
Lørdag møter Melbos herrelag tabelltopp Landsås FK på Havfisk stadion.
lørdag 06:39 Vesterålen Online
Husbanken: Fornøyd med Ekren, bortsett fra én ting
Husbanken har vært på befaring ved Ekren omsorgsboliger ved Melbu, og er jevnt over godt fornøyd med det meste. Det er imidlertid ett forhold Husbanken er kritisk til.
lørdag 06:38 Vesterålen Online
– Vil gjerne åpne Sareptas før jul
– Vi har ikke noen dato, men vi håper og ber til alt vi kan om at vi får gjenåpnet før jul. Det sier nestleder i Hadsel ASVO Inger Grete Jensen.
fredag 17:51 Vesterålen Online
Vindmøller i Hadselfjorden og på Hadselsand
Delp grunneierlag i Vågan er svært kritisk til prosessen så langt når det gjelder planene om vindindustri i Hadselfjorden og på Hadselsand. Riktig nok er planene ferske og uferdige, men området som er skissert, ligger tett opp mot Vågan kommune.
fredag 14:46 Lofotposten
«Planene i Hadsel er om mulig enda verre for folk og natur»
Nyheter fra Vesterålen Online
fredag 12:59 Vesterålen Online
NORDLAND

Huseier og byggefirma ble uenige om byggeprosjekt. Saken endte i retten
En uenighet om renovering av et hus endte i Midtre Hålogaland tingrett.
fredag 05:03 $ Lofotposten
Helsetoppene vil høre dine meninger om fremtidens tjenester
Helsesjefene i Hadsel, Vågan og Bodø møter direktør Siri Tau Ursin i Nordlandssykehuset til prat om hvordan mer teknologi og færre folk vil påvirke helsetjenestene i årene fremover. – Ved å spe på med velferds- og trygghetsteknologi, kan vi bruke de...
torsdag 15:37 Vesterålen Online
Sykehusdirektør og helsesjefer vil høre fra deg
Aktuelt
torsdag 13:43 Hadsel kommune
– Siste skisse har ført til mye snakk og framtidspessimisme
Næringslivsrepresentanter for 20 bedrifter i Stokmarknes sentrum sier siste skisse til miljøgateprosjektet i Markedsgata har ført til mye snakk og framtidspessimisme blant de næringsdrivende.
torsdag 10:51 Vesterålen Online
Ber om skriftlig behandling av omstridt datasenter-sak
Ørjan Robertsen (MOS) ønsker at Hadsel kommunestyre skal beslutte av vedtakene som er gjort om datasenteret på Myran er ugyldige. Han ber om at det gjøres gjennom skriftlig saksbehandling.
torsdag 10:16 Vesterålen Online
Byggefirma krevde mer betalt, tapte i tingretten
Et byggefirma i Hadsel krevde 346.000 kroner fra en kunde og tok saken til retten. Kunden er nå frifunnet og det er i stedet byggefirmaet som må betale.
onsdag 15:27 Vesterålen Online
– Vedtak om datasenter kan være i strid med reglene
Etter Hadsel kommunestyres vedtak om å definere Stokmarknes Handelsbyggs etablering av datasenter på Myran som tung industri, gjorde kommunedirektøren ordfører oppmerksom på at vedtaket kan være i strid med gjeldende regelverk.
tirsdag 17:18 Vesterålen Online
Politikere kritiske til hasteinnkalling til møter
Mandag ettermiddag gikk det ut varsel til medlemmene av Hadsel kommunestyre om ekstraordinært kommunestyremøte torsdag, samt gruppeledermøte mandag kveld. Det korte varselet vekker reaksjoner.
tirsdag 12:14 Vesterålen Online
Bøfirma satser på Andenes
Rådgiverne Eiendom AS med adresse Straumsjøen i Bø har kjøpt et næringsbygg i sentrum av Andenes. – Vi skal ha våre ansatte i bygget og leie ut førsteetasjen til annen forretningsvirksomhet, sier Torben Torbjørnsen.
tirsdag 06:48 Vesterålen Online
Blir nok ikke ny bru før i 2023
Innbyggerne på Myrland er frustrerte over manglende fremgang i gjenoppbyggingen av brua over elva. – Den kommer, men med offentlige prosjekter i millionklassen tar det naturligvis litt tid, sier teknisk sjef Øyvind Skjørholm.
mandag 19:29 Vesterålen Online
Markerte Eldredagen på forskudd
Anne-Karine Innbjør ønsket deltakerne velkommen til Ørnheihytta på vegne av Hadsel Eldreråd og Hadsel Frivilligforening. – Vi markerer den internasjonale Eldredagen, som er 1. oktober. Vi flyttet den til 17. september, for vi var redd det kanskje kunne bli is og snø...
mandag 17:54 Vesterålen Online
– Har funnet såpass mange harer at vi antar der er sykdom
Prøvesvar fra Veterinærinstituttet er ikke kommet ennå, men funn av flere døde harer på Søndre Langøya styrker mistanken om harepest. – Så langt er det funnet over 70 døde harer, sier viltforvalter Harald Andersen.
mandag 12:51 Vesterålen Online
Vil du møte ledelsen i Hadsel kommune?
Aktuelt
mandag 11:22 Hadsel kommune
Den internasjonale dagen for funksjonshemmede: Ønsker egen markering i Hadsel
Lena Arntzen i Hadsel Høyre har sendt inn en interpellasjon med et ønske om at den internasjonale dagen for funksjonshemmede, 3. desember, blir spesielt markert i Hadsel.
mandag 10:44 Vesterålen Online
Redusert kapasitet - stordyrveterinærer
Aktuelt
mandag 19. september Hadsel kommune
Derfor er denne ikke i bruk
For Stokmarknes lufthavn, Skagen var det i sin tid viktig å få anlagt ei flytebrygge av sikkerhetshensyn, men den har ikke vært i bruk på flere år.
søndag 18. september Vesterålen Online
Mener Hydra vil forstyrre ikonisk kystlandskap
– Selv har jeg har et nært forhold til dette paradisiske området, som er et ikonisk landskap for mange.
søndag 18. september Vesterålen Online
Slik er landskapet under Hydra
En visuell undersøkelse viser det biologiske mangfoldet som finnes i området der det nye oppdrettssystemet Hydra skal ligge ved Ingelsfjorden. Det er ikke funnet sårbare naturtyper eller biotoper i området.
søndag 18. september Vesterålen Online
Ønsker å flombelyse Hadselbrua
Kystverket ønsker å flombelyse deler av Hadselbrua av sikkerhetshensyn.
lørdag 17. september Vesterålen Online
Vindkraft truer Hadselfjorden, Lofoten og Vesterålen – kommunen står ovenfor et verdivalg!
Kommunestyret i Hadsel kommune vedtok forrige torsdag å utsette høringen til kommuneplanen etter 4 års arbeid. En uke før kommunestyremøtet ba Formannskapet kommunedirektør og ordfører «foreslå områder som kan egne seg til energiproduksjon».
lørdag 17. september Lofotposten
Etter mange år skal dette anlegget endelig fjernes
Etter at Kystverket nylig engasjerte seg i saken, skal et anlegg for mellomlagring av villfanget fisk på Melbu fjernes. Det har i flere år har stått ubrukt.
fredag 16. september Vesterålen Online
Utgamle rør kollapset – kloakk i kjelleren til folk
Kommunens trolig eldste kloakkrør ligger i Villaveien på Melbu. Nå har de kollapset, og kloakken har tatt veien inn i kjelleren til folk. Om en måneds tid skal nytt anlegg være på plass.
fredag 16. september Vesterålen Online
Ingen stengeplaner for hærverksrammet hall
Etter det omfattende hærverket på Vesterålshallen på Melbu, har ledelsen i Hadsel Hallpark gjort det klart at det trengs vedlikehold. Men hos kommunen er det investeringsstopp, og den politiske ledelsen ber Hadsel Hallpark lage en generalplan for å se på vedlikeholdet.
fredag 16. september Vesterålen Online
Børre: - Går man til staten om noe blir det bare snakk om penger
Statsministerkandidat Erna Solberg er klar på at mennesker med bevegelsesutfordringer, som Børre Johansen fra Hadsel, skal få bo i et samfunn som tar vare på dem.
torsdag 15. september Vesterålen Online
Motorsyklist av veien
En lett motorsykkel har kjørt av veien på yttersida av Hadsel.
torsdag 15. september Vesterålen Online
NORDLAND

«Fare for utvikling av muggsopp og vesentlige avvik på brannsikkerhet»
Ifølge tilstandsrapporter er det fare for utvikling av muggsopp på Hadsel rådhus, og det gamle bygget har vesentlige avvik på brannsikkerhet. – Vi må bare beskrive virkeligheten, sier daglig leder Vegard Melchiorsen i Hadsel Eiendom KF om multimillionsutfordringene kommunen har...
torsdag 15. september Vesterålen Online
Jørgen fra Hadsel vant konkurranse i undervannsjakt
Jørgen Jenssen fra Hadsel Undervannsklubb gikk til topps i tevling i undervannsjakt. – I UV-sammenheng er det ikke en veldig stor tittel, men for meg så er det enormt, sier Jenssen.
torsdag 15. september Vesterålen Online
Derfor pågår det arbeid under denne brua
Oppmerksomme bilister har nok lagt merke til at fartsgrensen er satt ned ved både Vatterfjordbrua i Vågan og Årnøysundet bru rett før Sløverfjordtunnelen på E10.
torsdag 15. september $ Lofotposten
Fikk storfint besøk: – Det blir nesten ikke større enn dette
– Da en av kokkene våre skjønte hvem det var som skulle komme, holdt han på å svime av, sier Halvar Ellingsen på Kvitnes gård. Han tilføyer at det å få besøk at et stjernelag fra gastronomiverdenen, er viktig markedsføring for restauranten.
onsdag 14. september Vesterålen Online
UiT får praksisplasser i Hadsel
Universitetet i Tromsø (UiT) har inngått en avtale med Hadsel kommune om tilgang på praksisplasser knyttet til helseutdanning.
onsdag 14. september Vesterålen Online
Inngår samarbeid med Universitetet i Tromsø
onsdag 14. september Hadsel kommune
Slik unngår du å få harepest
I år med mye lemen og mus i naturen, bør du være ekstra forsiktig med å drikke vann direkte fra naturen. Nå er det mistanke om harepest både på Langøya og Hadseløya i Vesterålen, og Mattilsynet har gode råd man kan følge for å...
onsdag 14. september Harstad Tidende
Slik unngår du å få harepest
I år med mye lemen og mus i naturen, bør du være ekstra forsiktig med å drikke vann direkte fra naturen. Nå er det mistanke om harepest både på Langøya og Hadseløya, og Mattilsynet har gode råd man kan følge for å unngå å...
tirsdag 13. september Vesterålen Online
Stjernekokker besøkte restaurant- og matfaglinja: – Så godt det smakte!
De jobber på restauranter med opptil flere Michelin-stjerner og på Den franske ambassaden. Stjernekokkene ble likefullt imponert over det de fikk servert fra førsteårselevene ved restaurant- og matfag på Melbu.
tirsdag 13. september Vesterålen Online
Madrugada med hemmelig «konsert» på Rødbrygga
Mandag ble den nyeste videoen fra Madrugadas Vesterålen project sluppet på bandets Youtube-kanal. Denne gangen er det Rødbrygga på Stokmarknes som var bakteppet for videoen.
tirsdag 13. september Vesterålen Online
Søkkforspelt eier: – Ordet begynner på F og slutter med N!
– Det er jo litt komisk. Det syns forsikringsselskapet også, forteller Jostein Utstrand på Lekang. I går våknet han til at den elektriske gressklipperen i hagen hadde blitt maltraktert av elgen.
tirsdag 13. september Vesterålen Online
Kommunen svarer: «Fjordbyen» inn i sluttfasen
Gulstadøya på Melbu skal bli stedets nye «fjordby», med ramsalt sjø på alle kanter. Ifølge Hadsel kommune går første del av planleggingsarbeidet nå inn i sluttfasen.
tirsdag 13. september Vesterålen Online
– Prosessen rundt Gulstadøya drar ut i tid
– Prosessen rundt salg av Gulstadøya fra oss eiere til kommunen drar ut i tid, og vi venter fortsatt på oppgjøret for verdien av eiendommen.
tirsdag 13. september Vesterålen Online
Endrer innflyging på lufthavna
Fra 6. oktober gjelder nye innflyvingsprosgedyrer på Stokmarknes Lufthavn, Skagen.
tirsdag 13. september Vesterålen Online
Om vindkraft: – Utfordrer en del verdier
– Denne debatten utfordrer for min egen del en del verdier som går på natur, dyr og miljø.
mandag 12. september Vesterålen Online
Person reddet opp av vannet
Nødetatene rykket ut til Melbu sentrum, hvor en person hadde havnet i havet. Vedkommende er hentet opp, og ivaretas på stedet, forteller Politiet i Nordland.
mandag 12. september $ Lofotposten
Rykket ut etter melding om person i sjøen
Nødetatene rykket mandag ettermiddag ut til Melbu, etter å ha fått melding om en person i sjøen.
mandag 12. september Bladet Vesterålen
– Vindkraftplanene må legges vekk umiddelbart
– Disse planene må legges vekk umiddelbart. Det er kun en ny spiker i kista for en stadig mer truet natur.
søndag 11. september Vesterålen Online
Fartskontroll resulterte i seks førerkortbeslag
Lørdag kveld og natt til søndag hadde Sortland politistasjon i samarbeid med Utrykningspolitiet laserkontroll mellom Stokmarknes og Sortland. Det resulterte i hele seks førerkortbeslag.
søndag 11. september Vesterålen Online
Tok seks førerkort på få timer: – Dette er tegn på en særs uheldig kjørekultur
Seks bilførere mistet førerkortet på grunn av høye hastigheter på ei og samme strekning natt til søndag. Samtlige som ble tatt var unge sjåfører.
søndag 11. september Bladet Vesterålen
Nok en vesteråling med pallplassering i Sandefjord Open
Det var ikke bare én vesteråling med navnet Julie som tok sølvmedalje i kroppsbyggingskonurransen Sandefjord Open lørdag. Julie Ostad fra Stokmarknes kapret nemlig sølvet i bikinifitness.
søndag 11. september Vesterålen Online
Store materielle skader etter utforkjøring
Klokken 04:54 meldte politiet om en utforkjøring på fylkesvei 82 Gjerstadveien.
søndag 11. september Vesterålen Online
Kjørte av veien - stoppet i et tre
HADSEL: Nødetatene rykket ut til et trafikkuhell på FV82 Gjerstadveien natt til søndag.
søndag 11. september $ Bladet Vesterålen
Dommeren skal ha blitt angrepet etter kampen. – En fillesak som er blåst helt ut av proporsjoner, sier tilskueren
Dommer Marius Wikestad Pedersen ble fysisk angrepet av en fra publikum, etter kampen på Havfisk stadion lørdag. – Skremmende at slik skjer, sier leder i dommerutvalget, Tore Berg Buan.
lørdag 10. september Bladet Vesterålen
Mistenker harepest også på Hadseløya
Landbrukssjef Harald Andersen sier til VA at det nå er sterk mistanke om harepest også på Hadseløya. - Ta direkte kontakt hvis du ser en død hare, og ikke berør den, sier han.
lørdag 10. september Vesterålen Online
NORDLAND

«Rasering av Hadselfjorden med vindmøller»
Nyheter fra Vesterålen Online
lørdag 10. september Vesterålen Online
Nå er det funnet flere døde harer – også på Hadseløya
Viltforvalter Harald Andersen ber folk som finner døde harer ta kontakt, slik at man får sendt inn så ferske prøver som mulig til analyse.
lørdag 10. september Bladet Vesterålen
Rent og pent der «Hydra» skal ligge
Nordlaks Produksjon AS har formelt søkt om klarering av en utviklingstillatelse i nordenden av Raftsundet. En rapport viser at det er rent og pent på havbunnen der «Hydra» skal ligge.
lørdag 10. september Vesterålen Online
«Grønn korridor» skaper muligheter
Regionalt forskningsfond i Nordland ser mange muligheter for videreføring av en «grønn korridor» mellom Hadsel og Narvik i et hovedprosjekt.
lørdag 10. september Vesterålen Online
Mulig harepest i ytre Eidsfjord
Etter funn av døde harer i området mellom Varvika og Grønning, går Hadsel kommune ut med en advarsel til folk på hele Søndre Langøya.
fredag 9. september Bladet Vesterålen
Mistanke om harepest på Langøya
På grunn av mistanke om harepest på Langøya anbefales alle med private vannkilder å koke vannet.
fredag 9. september Vesterålen Online
Live og Trym er strategiske mål. Det har de ingenting imot
Ungene i Nord-Norge er blant landets dårligste til å spise fisk. Nå får framtidas barne- og ungdomarbeidere en strategisk rolle for forandring.
fredag 9. september Bladet Vesterålen
Mulig harepest i ytre Eidsfjord
Aktuelt
fredag 9. september Hadsel kommune
Snart er 33 leiligheter ferdig: – Sparer 30.000 kroner per kvadratmeter her
I dag står 23 leiligheter ferdig, og om et drøyt år står ti nye klare til innflytting i Børøya brygge.
fredag 9. september $ Bladet Vesterålen
Nå går Gunnar – etter 12 år
Gunnar Sandvin (68) har funnet seg en spesiell møteplass. – Nøkkelen er ikke å oppleve, men å delta, mener kirkevergen som går fra post i Hadsel etter 12 år.
fredag 9. september Bladet Vesterålen
Vil avslutte kryptoaktiviteten på Myran
- Vedtaket er bra, men betyr det noe? Det spør Sølvi Bergli Pettersen, en av naboene til kryptoanlegget på Myran etter at kommunestyret i Hadsel torsdag vedtok å be rådmannen sette i gang forhandlinger for å avslutte kryptoanlegget.
fredag 9. september Vesterålen Online
For hard på gassen – må ut med 13.000 kroner
En hadselmann er dømt til betinget fengsel etter å tråkket for hardt på gasspedalen under en kjøretur langs Tjeldsundet i sommer.
fredag 9. september Harstad Tidende
Ikke lønnsomt for Hadsel alene
En rapport fra Egga Utvikling slår fast at det ikke vil være lønnsomt om Hadsel kommune står alene om satsingen på sirkulærøkonomiske verdikjeder i Stokmarknes miljøhavn.
torsdag 8. september Vesterålen Online
Støtter opp om veterinærtjenesten
Den interkommunale veterinærtjenesten har utfordringer. Hadsel ser alvoret og støtter opp.
torsdag 8. september Vesterålen Online
Skal forhandle for å fjerne datasenteret. Nå er naboene spente
Hadsel kommune skal forhandle med Stokmarknes datasenter. Målet er å få det til å forlate Hadsel.
torsdag 8. september Bladet Vesterålen
Straffes: – Fikk ikke koplet fra cruisekontrollen
En mann fra Hadsel er dømt for å ha kjørt 86 kilometer i timen i ei 50-sone.
torsdag 8. september Bladet Vesterålen
Se alle de nye bedriftene i distriktet! Én av dem kan fylle et samfunnshus med leiligheter
En nyregistrert bedrift kan fylle samfunnshuset på Dverberg med leiligheter. Det ble registrert nesten ett nytt foretak i distriktet hver dag i august.
torsdag 8. september Bladet Vesterålen
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

NORDLAND

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL