Gran
Husk smittevernrådene når du julehandler!
Det nærmer seg desember og mange starter med julehandelen nå. Folkehelseinstituttet har samlet et knippe smittevernråd slik at både kunder og handelsstanden kan gjennomføre julehandelen på en måte som ivaretar smittevernet.
torsdag 10:59 Gran kommune
Hadeland videregående skole er tilbake på gult nivå
Fra og med mandag 30. november er Hadeland videregående skole er tilbake på gult nivå. Det betyr at all undervisning vil foregå på skolen.
torsdag 09:36 Gran kommune
Ny midlertidig bru over Vigga er på plass
Ved 17.30-tida onsdag kveld åpnet ny midlertidig bru over Vigga, mellom torget og legesenteret.
onsdag 18:59 Gran kommune
Mann i innreisekarantene smittet med covid-19
Lørdag 21. november testet en person med oppholdssted i Gran positivt for covid-19.
tirsdag 09:25 Gran kommune
Rådmannen foreslår å øke rammen til nytt helse- og omsorgssenter
Til formannskapet budsjettinntillingsmøte foreslår rådmannen å øke rammen for nytt helse og omsorgssenter på Sagatangen med 168,3 millioner kroner, til 575 millioner kroner.
fredag 20. november Gran kommune
Nå kommer nytt offentlig vann og avløpsanlegg i området Plassbakken - Teslo
Gran kommune har nå startet opp arbeider med nytt offentlig vann- og avløpsanlegg i Kjølvegen. Med det nye anlegget kan vi tilby trygt og godt drikkevann, offentlig avløpsnett og bedre brannvannsdekning til fremtidige abonnenter i området.
fredag 20. november Gran kommune
Gammel bru kollapset - ny midlertidig bru åpner til uka
Etter planen skulle den gamle brua mellom legesenteret og Brandbu torg flyttes og brukes som midlertidig bru fra og med denne uka. Etter et uhell, kan kun deler av gammel bru brukes.
torsdag 19. november Gran kommune
Søk om tilskudd for inkludering av barn i lavinntektsfamilier
Lag, foreninger, offentlige instanser og private aktører i Gran kan nå søke om nasjonalt tilskudd for inkludering av barn i lavinntektsfamilier.
tirsdag 17. november Gran kommune
INNLANDET

Rektor ved Brandbu barneskole er smittet med covid-19
I helga fikk vi vite at rektor ved Brandbu barneskole er smittet med covid-19. 
mandag 16. november Gran kommune
To nye smittede bosatt i Gran kommune
Onsdag kveld, 11. november, fikk vi bekreftet at ytterligere to personer bosatt i Gran kommune er smittet med covid-19.
torsdag 12. november Gran kommune
Ofte stilte spørsmål om nye korona-tiltak
10. november ble det innført en ny forskrift i Gran kommune med korona-regler. Hva betyr de nye reglene for meg som innbygger?
onsdag 11. november Gran kommune
Ny korona-forskrift er vedtatt i Gran kommune
Tirsdag 10. november vedtok formannskapet i Gran en ny lokal forskrift. Denne forskriften inneholder råd og regler som skal bidra til å begrense spredningen av koronasmitte. 
tirsdag 10. november Gran kommune
Det er gjennomført tilsyn ved treningssentre, serveringssteder og kafeer
tirsdag 10. november Gran kommune
Slik reduserer de bruk av plast og er miljøbevisste i Marka barnehage
Marka barnehage har vært Miljøfyrtårns-bedrift helt siden 2011, som eneste bedrift under organisasjonen Gran kommune. Hvordan jobber de bevisst med å spare miljøet? Hva gjør de for å redusere bruken av plast?
tirsdag 10. november Gran kommune
Se tirsdagens pressekonferanse om nye korona-regler her!
. . .
mandag 9. november Gran kommune
Granumsvegen stengt på grunn av omlegging av vann- og avløpsnett
I disse dager arbeider vi med å legge om vann- og avløpsnett i Vassendvika. I forbindelse med disse arbeidene vil Granumsvegen bli stengt i deler av anleggsperioden. Dette medfører at innbyggere i Granumsvegen må benytte omkjøring via jernbaneundergangen
mandag 9. november Gran kommune
Kvinne bosatt i Gran kommune smittet med covid-19
Søndag formiddag, 8. november, fikk vi i Gran bekreftet at en kvinne bosatt i kommunen vår er smittet med covid-19.
søndag 8. november Gran kommune
Vi kan stanse smitten med mindre kontakt
- Nå er det behov for strengere smittevern-regler i våre kommuner, i likhet med andre regioner som opplever økt smitte av covid-19. Derfor skal vi i løpet av helga lage et forslag til ny forskrift, som skal til politisk behandling i begge kommunene
fredag 6. november Gran kommune
Nå må vi ha mindre sosial kontakt
– Hold dere mest mulig hjemme. Ha minst mulig sosial kontakt med andre, sa statsminister Erna Solberg da regjeringen holdt pressekonferanse om koronasituasjonen i formiddag.
torsdag 5. november Gran kommune
Bruk bilbelte - alltid
Det er viktig at alle som sitter i bilen bruker bilbelte - og bruker det riktig. Bilbelte er et enkelt og effektivt sikkerhetstiltak for deg og dem du reiser sammen med.
torsdag 5. november Gran kommune
Mann i 60-årene er smittet med covid-19
Tirsdag 3. november fikk vi i Gran kommune bekreftet at en mann i 60-årene har testet positivt for covid-19. Vedkommende er bosatt i Gran.
onsdag 4. november Gran kommune
Pause i fritidsaktiviteter for barn og unge
Det er økt smitte i samfunnet rundt oss, og mange unge smittede i våre nabokommuner Lunner og Jevnaker. Derfor fraråder vi alle fritidsaktiviteter for barn og unge fra og med i dag, 3.november, til og med 15. november.
tirsdag 3. november Gran kommune
Nye regler for besøkende til sykehjemmene
Fra og med i dag, fredag 30. oktober, er det nye regler for besøkende til Skjervum og Marka helse- og omsorgssentre. Dette innebærer at alle pårørende som besøker en pasient inne på rommet, skal bruke munnbind.
fredag 30. oktober Gran kommune
En ny smittet i Gran kommune 29. oktober
I dag, torsdag 29. oktober, har vi fått bekreftet at en mann i 50-årene bosatt i Gran kommune er smittet med covid-19. Vedkommende har ikke alvorlige symptomer og er isolert i hjemmet. Nærkontakter er satt i karantene.
torsdag 29. oktober Gran kommune
Digital timebestilling - lag en avtale selv
Nå behøver du ikke lenger ringe kommunen for å avtale et møte med en saksbehandler, eller med ordføreren, for den saks skyld. Med digital timebestilling kan du lage en avtale selv.
tirsdag 27. oktober Gran kommune
44 personer i Gran er nå i karantene
Nå er 44 innbyggere i Gran kommune i karantene. To av disse er satt i karantene fordi de er nærkontakter av smittede i Gjøvik kommune. Resten er nærkontakter til en person smittet med covid-19, bosatt i en annen kommune.
mandag 26. oktober Gran kommune
Torgbrua i Brandbu er stengt på grunn av fare for flom
På grunn av fare for flom, har Torgbrua over Vigga i Brandbu vært stengt siden torsdag 22. oktober. Vi er foreløpig usikre på når brua kan åpnes igjen.
mandag 26. oktober Gran kommune
Ny vannforsyning til Julibakka
I høst har vi bygget ferdig ny vannpumpestasjon som sørger for vannforsyning til husstander i og rundt Julibakka. Det gir bedre vanntrykk for innbyggerne i området.
fredag 23. oktober Gran kommune
Kommunene skal ikke lenger ha ansvaret for skatteoppkreving - nå overtar Skatteetaten
Fra 1. november 2020 overtar Skatteetaten ansvaret for oppgavene knyttet til å kreve inn skatt. Dette er oppgaver kommunene har i dag.
onsdag 21. oktober Gran kommune
Har du planer om bursdag, julebord eller andre festligheter?
For alle som skal planlegge barneselskap, klassesammenkomster, juleavslutninger og julebord: Her er reglene og anbefalingene som gjelder.
tirsdag 20. oktober Gran kommune
Husk at du som driver næring i Gran kan søke om koronatilskudd fram til 30. november
18. september åpnet vi for at alle som driver næring i Gran kommune kan søke om koronatilskudd. Vi har begynt å få inn søknader og har foreløpig tildelt midler til tre av søkerne.
torsdag 15. oktober Gran kommune
#Blimed å gi til TV-aksjonen i den kretsen der du bor
TV-aksjonen "Et hav av muigheter" går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. I år går TV-aksjonen av stabelen 18. oktober. I alle kretsene i Gran har vi også i år en rodeleder og mange bøssebærere. Men i år jobber de på en helt ny måte.
onsdag 14. oktober Gran kommune
TV-aksjonen 2020 – Et hav av muligheter
TV-aksjonen 2020 går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. Årets innsamlingsaksjon foregår med «digitale bøsser». Selve innsamlingensdagen er 18. oktober, men du kan gi penger til alsjonen allerede nå.
onsdag 7. oktober Gran kommune
INNLANDET

Mørket kommer - bruk refleks
Har du opplevd å nesten kjøre på noen i mørket? Eller at bilene har kjørt altfor nær deg? Går du uten refleks vil en bilist i 50 km/t kun ha 2 sekunder på å se deg. Bruker du refleks har bilisten 10 sekunder til rådighet.
torsdag 1. oktober Gran kommune
Pressekonferanse om nye smittevernregler som gjelder fra 1. oktober kl. 12.00
Ordførerne i Gran og Lunner holder pressekonferanse sammen med kommuneoverlegen i Lunner om nye smittevernregler kl.16.00 onsdag 30. september.
onsdag 30. september Gran kommune
Nye smitteverntiltak i Gran kommune videreføres inntil videre
Mandag 28. september deltok Gran i et nettmøte med helseminister Bent Høie og flere kommuner rundt Oslo. I dette møtet oppfordret helseministeren kommunene om å iverksette smitteverntiltak i tråd med de nye tiltakene i hovedstaden.
tirsdag 29. september Gran kommune
Bestill koronatest på nett
Fra mandag 28. september trenger du ikke lenger sitte i telefonkø for å få tatt en koronatest. Du kan bestille time her på denne nettsiden. Du finner lenken "Bestill koronatest" i det gule feltet øverst på forsiden vår. Koronatest er gratis.
søndag 27. september Gran kommune
Torbjørn blir Gran kommunes nye rådmann
Torbjørn Hansen (61) fra Jevnaker er ansatt som ny rådmann i Gran kommune. Et enstemmig kommunestyre vedtok torsdag ettermiddag innstillingen om å tilby Hansen rådmannsstillingen.
torsdag 24. september Gran kommune
Søk om regionalt miljøtilskudd (RMP) før 15. oktober
Alle landbruksforetak kan søke tilskudd for å gjøre miljøtiltak på egen gård eller leiejord. Hvert fylke har et eget miljøprogram med et utvalg miljøtiltak du kan få tilskudd for å utføre.
onsdag 23. september Gran kommune
Oddbjørn bor på Marka og er storfornøyd med sin nye skjerm
– Det er kjempeartig å se familien samtidig som vi prater med dem, sier Oddbjørn Myrdahl. Han og kona Åse har stor glede av sin nye skjerm, som blant annet gir muligheter for videosamtaler.
mandag 21. september Gran kommune
Nå finner du alle de kommunale fakturaene dine på Min side
Med en ny innsynsløsning kan du nå se alle fakturaene dine på Gran kommunes hjemmeside, og også søke om betalingsutsettelse. Se på filmene og prøv selv.
mandag 21. september Gran kommune
Vask bilen i vaskehall - få ren samvittighet
Hvor vasker du bilen? Vasker du bilen på gata, parkeringsplass eller andre asfalterte steder er det høy risiko for at det møkkete vaskevannet renner urenset ut i elver og innsjøer.
torsdag 17. september Gran kommune
Ny nasjonal portal for bekymringsmelding til barnevernet
KS (Kommunenes sentralforbund) og Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet) har sammen laget en nasjonal portal hvor enkeltpersoner og offentlig ansatte kan sende en digital bekymringsmelding til det lokale barnevernet. Vi har nå publisert denne
onsdag 16. september Gran kommune
Sjekk hvor langt vi er i arbeidet med flomsikringen i Brandbu
Flomsikringsarbeidet i Brandbu sentrum er godt i gang - det synes langs Vigga i hele sentrum. Fra renseanlegget i nord til Orhagabrua i sør. 
onsdag 16. september Gran kommune
Husk å søke om spillemidler og kommunalt tilskudd!
Lag og foreninger kan søke om spillermidler og kommunalt tilskudd til for eksempel idrettsanlegg. Fristen for å søke er 1. oktober 2020.
mandag 14. september Gran kommune
Har ditt lag innspill til temaplan for anlegg og områder for idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv?
Nå skal vi i Gran kommune lage en langsiktig temaplan for utviklingen av anlegg og områder for idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv. I den forbindelse ønsker vi innspill fra lokale lag og foreninger.
torsdag 3. september Gran kommune
Sjekk ut næringsbarometeret for Hadeland!
I samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har Hadelandshagen og Regionrådet for Hadeland lansert «Næringsbarometer for Hadeland». Barometeret danner et solid kunnskapsgrunnlag, og blir et viktig verktøy for å utvikle næringslivet i Gran...
torsdag 3. september Gran kommune
Møter i politiske utvalg er igjen åpne for publikum
Etter at vi i en periode har weboverført formannskapsmøter og møter i planutvalget, er det nå åpnet for at publikum kan være fysisk til stede på møtene. Unntaket er kommunstyremøtene, hvor du må si ifra på forhånd dersom du ønsker...
onsdag 2. september Gran kommune
Nye retningslinjer for utleie av lokaler under korona-pandemien
Under koronapandemien har kommunale formålsbygg i Gran vært stengt i perioder. Nå har vi utarbeidet retningslinjer som gjør det mulig å leie ut lokaler til lag og foreninger.
onsdag 2. september Gran kommune
Snart kan du som driver næring i Gran søke korona-tilskudd fra kommunen
Korona-pandemien har blant annet ført til økt arbeidsledighet og behov for flere arbeidsplasser. Nå har kommunene fått ekstra økonomiske midler fra staten for å hjelpe lokale næringsdrivende.
onsdag 2. september Gran kommune
Ny ordning for veterinærvakt
Fra og med 1. september har vi en ny ordning for veterinærvakttjenesten på Hadeland. 
torsdag 27. august Gran kommune
Når skal barna være hjemme fra skole eller barnehage? Når skal du være hjemme fra jobb?
Hovedregelen er at alle skal holde seg hjemme når en er syk og føler seg dårlig. Men hvor går grensene for hvor syk en skal være?
torsdag 27. august Gran kommune
Husk å sjekke barna for hodelus
Helga 28.–30. august er det klart for den halvårlige nasjonale lusesjekken. Vi ber derfor alle foreldre og foresatte til å ta lusekammen fatt og sjekke barna sine for lus.
onsdag 26. august Gran kommune
Ringvang bru ved Spar i Brandbu er stengt fra 1. september 2020
I forbindelse med flomsikringsarbeidene i Brandbu sentrum må det masseutskiftes bak landkar ved «Ringvang bru». Dette er brua som krysser Vigga ved Spar på Fv 2316. I tillegg skal det erosjonssikres under brua. I den forbindelsen blir brua stengt fra 1. september til 1. desember 2020....
onsdag 26. august Gran kommune
Svømmehallene åpner ikke for publikum 1. september
Av smittevernhensyn åpner vi ikke svømmehallene for folkebad-ordningen 1. september, slik vi pleier.
onsdag 26. august Gran kommune
Offisiell åpning av «Roten» - en tankeplass langs Pilegrimsleden
Lørdag 5. september kl. 12.30–13.15 markerer vi ferdigstillelsen av skultpuren «Roten» - kunstverket som er plassert på en kolle mellom Blokkhus og Høgkorsplassen. Ordfører Randi Eek Thorsen foretar åpningen, og arrangementet er for alle. Det blir parkering på...
mandag 24. august Gran kommune
Elleve søkere vil bli ny rådmann
Vi har nå gleden av å presentere den offisielle søkerlista for ny rådmann i Gran kommune. Da fristen for å søke gikk ut mandag 17. august, hadde til sammen 17 personer sendt inn sin søknad.
fredag 21. august Gran kommune
Krisepakke for arrangører og underleverandører innen kultur
Formålet med ordningen er å kompensere tap og merutgifter i forbindelse med utsettelse, hel eller delvis stenging eller avlysning av arrangementer i kultursektoren, som følge av pålegg gitt av statlige myndigheter i forbindelse med COVID-19-utbruddet. Husk å søke før...
onsdag 19. august Gran kommune
INNLANDET

Bli med på gratis nettkurs om spillemidler
Drømmer ditt lag eller din forening om et nytt anlegg for idrett, fysisk aktivitet eller friluftsliv? Innlandet fylkeskommune inviterer til to gratis webinarer om spillemidler: 24. august og 31. august.
onsdag 19. august Gran kommune
Ny krisepakke for frivilligheten
Krisepakke 2 gjelder for perioden 12. mars til og med 31. august 2020. Søkerne må være registrerte i Frivillighetsregisteret.  Søknadsfristen er 15. september.
onsdag 19. august Gran kommune
Kommunestyremøtet – web-overføring og muligheter for fysisk oppmøte
Kommunestyrets temamøte 27. august web-overføres på vanlig måte via Kommune-TV. Hvis du ikke har mulighet til å benytte kommune-TV-løsningen, kan du møte opp på Gran rådhus etter forhåndsavtale.
mandag 17. august Gran kommune
Velkommen til skolestart
Mandag 17. august starter skoleåret 2020/2021 for alle grunnskoleelever i Gran kommune. Her finner du en oversikt over når de enkelte klassene skal møte på hver skole. Mer informasjon om den første skoledagen finner du på skolenes hjemmesider.
onsdag 12. august Gran kommune
Kort statusrapport for arbeidet med flomsikring i Brandbu
Arbeidet med flomsikring er godt i gang. Norconsult har sendt oss en kort statusrapport som også beskriver hvordan trafikksituasjonen i Brandbu vil bli i høst.
tirsdag 11. august Gran kommune
Utsett å besøke sårbare mennesker etter utenlandsferie
Kommuneoverlegen og kriseledelsen i Gran går nå ut med en oppfordring om å vente 10 dager med å besøke helseinstitusjoner og sårbare mennesker hvis du har vært i utlandet!
onsdag 5. august Gran kommune
Tilsyn med smitteverntiltak i restaurant- og serveringsbransjen i Gran
Det er utført tilsyn ved seks virksomheter den 30.07.20 i tidsrommet fra kl. 13 til 15. Kontrollen ble utført av kommuneoverlege Are Løken og Miljørettet helsevern IKS ved Grethe Hegstad
tirsdag 4. august Gran kommune
- Ta telefonen, det kan gjelde smittesporing
Fylkesmannen i Innlandet har sendt ut en nyhetsmelding om hvordan vi alle kan bidra til rask og god smittesporing når det oppstår lokale utbrudd av koronavirus. Din innsats er viktig for å nå målet om effektiv testing, isolering, smittesporing og karantene.
tirsdag 4. august Gran kommune
NVE har inngått kontrakt med Anlegg Øst Entreprenør AS om flomsikring i Brandbu
I slutten av juni inngikk NVE kontrakt med Anlegg Øst Entreprenør AS om flomsikringsarbeider i Brandbu sentrum.
mandag 13. juli Gran kommune
Hva gjør du hvis du treffer på beitedyr som er syke eller skadet?
Husk å ta hensyn til beitedyra når du kjører eller sykler på skogsveiene. Dersom du treffer på beitedyr som virker syke eller er skadd, må du ringe og gir beskjed. Det samme gjelder om beitedyr er på avveie - for eksempel om en flokk kuer tar seg en tur ned i bygda.
torsdag 9. juli Gran kommune
Helsedirektoratet ber kommunene om å styrke tilsynet med serverings- og restaurantbransjen
Direktoratet ber kommunene forsikre seg om at alle relevante smittevernråd- og veiledere følges. Dersom de brytes forventes det at kommunene følger opp dette.
torsdag 9. juli Gran kommune
Ledig stilling som rådmann i Gran kommune
Nå er stillingen som rådmann i Gran lyst ut med søknadsfrist 17. august. Går alt etter planen kan ny rådmann være på plass rett over nyttår.
mandag 6. juli Gran kommune
Gode råd til deg som skal på biltur i sommer
Juli er feriemåneden framfor noen, og i år er det nok ekstra mange som begir seg ut på biltur i Norge. Nå minner Trygg trafikk oss på hvor viktig det er å pakke bilen riktig hvis du har mye bagasje.
fredag 3. juli Gran kommune
Smitten tar ikke ferie - Innlandet frykter lokale utbrudd i sommer
Ordførerne i Innlandet og Fylkesmannen kommer nå med en felles appell ved inngangen til sommerferien: Smitten tar ikke ferie - hold den på avstand. Da kan flere få en riktig god sommer!
onsdag 1. juli Gran kommune
Ny kulvert i Askjumselva kan gi mer fisk i Randsfjorden
I dag ferdigstilles en ny kulvert i Askjumselva der den krysser Askimslinna. Dette gjør at storauren fra Randsfjerden kan bruke en lengre elvestrekning til gyte- og vekstområde, og kan på sikt bety at det blir mer fisk i fjorden.
tirsdag 30. juni Gran kommune
Gran kommune får ny postadresse fra og med 7. juli
Skal du sende et brev eller pakke til oss i Gran kommune i posten? Fra og med 7. juli får vi ny postadresse.
torsdag 25. juni Gran kommune
Åpningstider i sommer
Gran rådhus er åpent for besøkende mellom 10 og 14 i hele juli og første uka i august.
tirsdag 23. juni Gran kommune
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

GRAN

INNLANDET

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL