Gran
Jevnet med jorden. Nedbrent og tvangsevakuert.
Høsten 1944 ble befolkningen i Finnmark og Nord-Troms tvangsevakuert, og tyskerne tok i bruk den brente jords taktikk. Dette påførte befolkningen enorme menneskelige lidelser og er en krigsforbrytelse av dimensjoner, som aldri noen har blitt tiltalt eller straffet for. Gjør klar til en...
tirsdag 13:59 Gran kommune
Nå kan du søke om støtte til fisk-, vilt- og friluftstiltak
Gran kommune har et eget fond som er øremerket tiltak for å fremme fisk-, vilt- og friluftstiltak. Du kan søke om støtte fra fondet fram til 1. mars.
mandag 11:07 Gran kommune
Elektronisk utsending av skatteseddel eiendomsskatt
For første gang blir skatteseddelen for eiendomsskatt i år sendt ut digitalt til Altinn eller til din digitale postkasse. Dersom du ikke åpner skatteseddelen  i den digitale postkasse eller i Altinn, vil den bli ettersendt til deg som et brev i posten om
fredag 15:18 Gran kommune
Musikkrådet ber om innspill fra lag og foreninger
Musikkrådet for Lunner og Gran kommuner jobber for best mulige forhold for lag og foreninger innen musikk, sang, dans og teater. Nå oppfordrer de lokale lag og foreninger til å svare på en undersøkelse innen 1. mars.
fredag 14:54 Gran kommune
Til lag og foreninger: Søk om kulturmidler innen 1. mars!
Hvert år kan lag og foreninger søke kommunen om driftstilskudd, også kalt kulturmidler. Fristen for å søke er 1. mars 2020.
fredag 14:32 Gran kommune
Stor pågang av byggesaker gir begrenset kapasitet til veiledning
Veiledning og publikumskontakt for byggesaker må skje i bestemte tidsrom i en periode framover. Dette er på grunn av stor pågang av byggesaker og opplæring av nye medarbeidere.
fredag 14:12 Gran kommune
Gran innbyggersørvis
Fra 17. februar er «Gran innbyggersørvis» navnet for ny organisering av vår daglige sørvis og dialog med innbyggerne. 
torsdag 13. februar Gran kommune
Husk å søke barnehageplass innen 1. mars!
Trenger dere barnehageplass fra høsten 2020? Eller kanskje dere ønsker endringer i den plassen dere allerede har? Da må dere huske å søke innen fristen 1. mars.
mandag 10. februar Gran kommune
INNLANDET

Solheim inviterer til åpen barnehage i uke 7
I uke sju, fra og med 10.–14. februar, inviterer Solheim barnehage til åpen uke. Det betyr at alle som skal søke barnehageplass i vinter, kan ta en tur innom barnehagen for å se hvordan de har det der.
fredag 7. februar Gran kommune
25 års ansettelse ble markert med gullklokke og festmiddag
I Gran kommune feirer vi medarbeidere som har 25 års ansiennitet, med en årlig markering. I 2019 hadde vi til sammen ti jubilanter som ble invitert til festmiddag på Sanner hotell 27. januar, med overrekkelse av gullklokker.
fredag 7. februar Gran kommune
Husk påmelding til SFO før 1. mars!
Ønsker du å melde ditt/dine barn på skolefritidsordning (SFO) for skoleåret 2020/2021? Da må du gjøre det før 1. mars 2020.
onsdag 5. februar Gran kommune
Coronaviruset - ta dine forholdsregler
Coronaviruset har så langt ikke kommet til Norge. Utbruddet startet i Kina i desember og torsdag kveld erklærte Verdens Helseorganisasjon internasjonal folkehelsekrise som følge av utbruddet. Coronaviruset kan gi alvorlig lungebetennelse, men det er ikke kjent hvor alvorlig det er, eller hvor lett...
tirsdag 4. februar Gran kommune
Holder du deg innenfor fartsgrensen?
Gran kommune er godkjent som "Trafikksikker kommune", og deltar i Trygg Trafikk sin kampanje. Hver måned legger vi ut et budskap til påminnelse og ettertanke. Denne måneden handler det om hvor viktig det er å holde fartsgrensene.
mandag 3. februar Gran kommune
Elever fikk reflekser: – De er fine å feste på skolesekken
10. klassinger på Brandbu ungdomsskole synes det er fint at elevene får reflekser av kommunen. - Da blir det flere som bruker refleks, for det er nok ikke så mange som kjøper dette selv, tror Nora, Elise og Jorunn. 
fredag 31. januar Gran kommune
Åpent møte om flomsikring av Brandbu sentrum
Gran kommune inviterer til åpent møte på Bergslia torsdag 23.01.2020 kl. 18:00 NVE orienterer om tiltaksplanen som skal behandles i kommunestyret den 06.02.2020. Velkommen.  
torsdag 23. januar Gran kommune
Datahjelp for vettskremte
Datahjelp for vettskremte er et tilbud til deg som ønsker å lære mer om å bruke PC, nettbrett og mobiltelfon for å få tilgang til digitale tjenester på internett. Du kan få datahjelp på Gran rådhus hver onsdag.
mandag 20. januar Gran kommune
Ønsker du å bli valgt til meddommer?
Gran kommune skal våren 2020 velge nye meddommerutvalg for perioden 2021-2024. Nå oppfordrer vi våre innbyggere til å foreslå aktuelle kandidater.
torsdag 16. januar Gran kommune
Vil du være med å forme kulturtilbudet i kommunen?
Kulturkontoret inviterer deg til å delta i innbyggerdialog. Sted: Gran rådhus, kommunestyresalen Tid: Torsdag 13. februar 2020, klokka 18.00-20.00
onsdag 15. januar Gran kommune
Martin er ny tjenesteleder i hjemmetjenesten
I desember startet Martin Raastad i jobben som tjenesteleder for hjemmetjenesten, avdeling Brandbu. - Jeg søkte på jobben i Gran fordi jeg syntes det var en veldig god utlysningstekst. Jobben virket spennende og framtidsretta, forteller han.
torsdag 9. januar Gran kommune
Er du vår nye fritidskontakt?
Liker du å hjelpe andre, er positiv og har evnen til å motivere andre mennesker? Da håper vi du kan tenke deg å bli fritidskontakt i Gran kommune. Gjennom denne tjenesten ønsker vi å legge til rette for en meningsfull fritid for barn, unge eller voksne i
torsdag 9. januar Gran kommune
Kari var med i treningsgruppe for seniorer. Nå er hun sterkere og har bedre balanse
- Jeg ble utsatt for en ulykke for elleve år siden, og har hatt utfordringer med kne og skuldre. I løpet av tida i treningsgruppa har jeg fått større bevegelighet, styrke og balanse, forteller Kari Reistad fra Gran.
fredag 3. januar Gran kommune
Elever fikk prøvesitte lastebil og sjekke blindsoner
Blindsoner og bruk av refleks sto på programmet da Karl og Knut fra samferdselsavdelingen besøkte Brandbu ungdomsskole før jul. Da fikk elevene blant annet prøvesitte lastebil for å sjekke blindsoner selv.
fredag 3. januar Gran kommune
Kanskje ikke så flink som du tror?
Gran kommune er godkjent som "Trafikksikker kommune", og deltar i Trygg Trafikk sin kampanje. Hver måned legger vi ut et budskap til påminnelse og ettertanke. Denne måneden handler det om fart.
torsdag 2. januar Gran kommune
Fra 1. januar vil ikke bedrifter og organisasjoner få ettersendt post på papir
Fra og med 1. januar 2020 ettersender ikke Gran kommune digitale utsendelser på papir til bedrifter og organisasjoner.
20. desember 2019 Gran kommune
Vi har gått fra 25 til 120 ansatte som kurses i legemiddelhåndtering per år
Med e-læringskurs gjennom plattformen KS Læring, har flere ansatte i Gran kommune fått mulighet til å kursing i legemiddelhåndtering.
19. desember 2019 Gran kommune
Åpningstider i Gran kommune jula 2019
Gran kommune ønsker alle innbyggere en god jul og et godt nytt år. Nedenfor finner du åpningstider for rådhuset, biblioteket, legekontorer og legevakt i jula.
19. desember 2019 Gran kommune
Nå kan du lade elbilen utenfor rådhuset
På parkeringsplassen øst for rådhuset, mot riksveg 4, er det nå kommet på plass tolv elbil-ladere for ansatte og besøkende.
19. desember 2019 Gran kommune
Jul er høytid for brann – en liten innsats kan gjøre stor forskjell
Jula er ei fin tid for å bry oss litt ekstra om hverandre. - Ta vare på de kjæreste du har og sjekk brannsikkerheten hjemme, hos eldre og andre som kan trenge hjelp eller en påminnelse, oppfordrer Lunner-Gran brann og redning.
18. desember 2019 Gran kommune
Får 750.000 kroner til forprosjekt – nå skal kulturlokaler kartlegges og vurderes
Gran frivilligsentral og Gran kommune får 750.000 kroner fra Sparebankstiftelsen Gran, til et felles forprosjekt. Det handler om kultur - vi skal kartlegge og vurdere behov, organisering og lokaler. Nå ser vi etter en person som kan lede arbeidet.
12. desember 2019 Gran kommune
Nye regler for egenandeler for fysioterapi
Fra 1. januar 2020 må du betale egenandel for fysioterapi-behandling i hjemmet, på lik linje som i institutt.
12. desember 2019 Gran kommune
Nå er det på tide å lese av vannmåleren
For at vi skal få avregnet riktig vann- og avløpsgebyr for deg, må du lese av vannmåleren din.
10. desember 2019 Gran kommune
Velkommen til informasjonsmøte om miljøgate i Gran sentrum
Ønsker du å vite mer om den planlagte miljøgata i Gran sentrum? Da kan du ta turen på åpent informasjonsmøte onsdag 11. desember.
9. desember 2019 Gran kommune
Ungdomsskoleelever laget førjuls-moro på barneskolen
Brandbu ungdomsskole besøkte  Brandbu barneskole med selvlaget juleshow.
5. desember 2019 Gran kommune
INNLANDET

Nå kan du søke om penger til tilbud for barn og ungdom
Hvert år har Gran ungdomsråd 25.000 kroner de skal dele ut. Pengene skal brukes til å støtte tiltak for barn og unge i Gran kommune.
3. desember 2019 Gran kommune
Nå er samtalerommet på Skjervum ferdig innredet
Tidligere i høst spurte Anett Nielsen Johnsrud om hjelp fra lokalsamfunnet til å innrede et samtalerom på Skjervum helse- og omsorgssenter. Nå er rommet ferdig innredet og er allerede flittig i bruk.
2. desember 2019 Gran kommune
Julemarked på Hjertebo 5. desember
Torsdag 5. desember inviterer Hjertebo aktivitetssenter til julemarked klokka 09.00–16.00. Velkommen!
2. desember 2019 Gran kommune
Sjekk ut vårt nye strø- og brøytekart
På våre nettsider har vi nå lagt ut et kart hvor du som innbygger kan følge med på hvilke veger som er strødd i løpet av de siste åtte timene.
29. november 2019 Gran kommune
Vellykket avløserkurs for ungdom
Nylig deltok 16 ungdommer og voksne på avløserkurs på Hadeland. Deltakerne lærte mye nyttig om blant annet dyrevelferd, sikkerhet og fôring.
28. november 2019 Gran kommune
Hadelandskommunene og Telenor har signert avtale som gir bredbånd til flere
Onsdag 27. november signerte ordførerne på Hadeland og Telenor en kontrakt om bredbånd i flere nye områder i de tre kommunene. Det betyr at 2387 adresser vil få bredbånd innen 31. desember 2021.
27. november 2019 Gran kommune
Formannskapets høringsdokument til budsjett- og økonomiplan 2020-2023
Formannskapets flertallsforslag for budsjett- og økonomiplan 2020-2023 er lagt ut til alminnelig ettersyn.
27. november 2019 Gran kommune
Velkommen til julemesse på Smietorget
Dagsenteret på Marka og Skjervum helse- og omsorgssentre inviterer til julemesse hvor de selger håndlagde ting.
25. november 2019 Gran kommune
Bli kjent med Grans nye ordfører
Randi Eek Thorsen er ny ordfører i Gran kommune for valgperioden 2019-2023. - Jeg ønsker å være en tydelig ambassadør for Gran, og synliggjøre kvalitetene ved kommunen vår, sier ordføreren.
25. november 2019 Gran kommune
Mange har tatt i bruk månedlig faktura fra kommunen
Tidligere i høst fikk vi i Gran kommune en mer fleksibell løsning for betaling av kommunale avgifter. Dette innebærer at du som innbyggere kan få månedlig faktura, framfor kvartalsvis. Mange har nå valgt å få faktura hver måned.
23. november 2019 Gran kommune
Er du en engasjert person med ledig tid og lyst på utfordringer?
Konfliktrådet Innlandet søker etter meklere i region Kongsvinger, Nord- og Sør- Odal, Ringsaker, Trysil/Engerdal, Hadeland, Gjøvik og Gudbrandsdalen. Konfliktrådet har til oppgave å mekle mellom parter i en konflikt. Dette gjelder både saker overført fra
22. november 2019 Gran kommune
Dette planlegger vi på Sagatangen
Her får du en oversikt over hva nytt bygg på Sagatangen skal inneholde. 
22. november 2019 Gran kommune
Matrikkelen og grunnboka stenger midlertidig - se hvem det påvirker
Siste halvdel av desember stenger matrikkelen (Norges offisielle eiendomsregister) og grunnboka i hele landet i en periode.  Dette skjer på grunn av kommune- og regionreformene som trer i kraft 1. januar 2020.
21. november 2019 Gran kommune
Velkommen til åpne møter om kultur og frivillighet - hva er viktig for deg?
Vi i Gran kommune er i gang med å lage en ny kommunedelplan for kultur og frivillighet i kommunen vår. Dette er det viktigste styringsdokumentet vårt for dette området. Nå ønsker vi å høre dine innspill til arbeidet.
20. november 2019 Gran kommune
Fornøyd rådmann etter enstemmig Sagatangen-vedtak
– Enstemmig vedtak i kommunestyret, er viktig for å ha godt trøkk i prosjektet framover, sier rådmann Lars Ole Saugnes.
15. november 2019 Gran kommune
Søk om tilskudd for inkludering av barn i lavinntektsfamilier
Lag, foreninger, offentlige instanser og private aktører i Gran kan nå søke om nasjonalt tilskudd for inkludering av barn i lavinntektsfamilier.
14. november 2019 Gran kommune
Åpent møte 18. november 2019 om utvalgt kulturlandskap i Gran
Fylkesmannen i Innlandet inviterer 18. november til åpent møte på vegne av arbeidsgruppa som har vurdert spørsmålet om Granavollen-Tingelstadhøgda-Røykenvik bør bli et utvalgt kulturlandskap i jordbruket .
14. november 2019 Gran kommune
Her finner du ordførerens forslag til budsjett- og økonomiplan
Mandag 11. november presenterte ordfører Randi Eek Thorsen og varaordfører Pål-Arne Oulie sitt forslag til budsjett- og økonomiplan for perioden 2020-2023.
12. november 2019 Gran kommune
Gran trenger flere utleieboliger
Nå ønsker Gran kommune å inngå avtale med profesjonelle utleieaktører om tilvisningsavtale for utleieboliger. 
11. november 2019 Gran kommune
Ordførerens forslag til budsjett- og økonomiplan for 2020-2023
I dag legger den nye ordføreren fram sitt forslag til budsjett- og økonomiplan for 2020-2023
11. november 2019 Gran kommune
Melding fra NVE - Norges vassdrags- og energidirektorat
Den 06.11.2019 kl. 8 - 15 vil NVE - Norges vassdrags- og energidirektorat fly drone over Brandbu sentrum for å dokumentere tilstanden til vassdraget før planlagt flomsikringstiltak iverksettes. Vi legger ut den meldingen for å informere innbyggere som kan komme til å lure på hva som...
5. november 2019 Gran kommune
Nå kan mindre håndverkfirmaer gi tilbud på ny rammeavtale for kommunene på Hadeland
28. november er fristen for å levere tilbud på ny rammeavtale for "håndverkstjenester for drift og vedlikehold av bygg" i Hadelandskommunene. Et mål i anskaffelsen er å inngå rammeavtaler med små, lokale håndverkfirmaer.
4. november 2019 Gran kommune
Endret telefontid for byggesak
Byggesaksavdelingen i Gran kommune har nå telefonvakt tirsdag og onsdag hver uke mellom klokka 12.00 og 15.00. I en travel førjulstid ønsker avdelingen helst å få henvendelser på e-post.
4. november 2019 Gran kommune
Bruk bilbelte - alltid
Gran kommune er godkjent som Trafikksikker Kommune, og vi følger opp Trygg Trafikk sine månedlige kampanjer.
1. november 2019 Gran kommune
Du er en del av Norges beredskap - er du forberedt?
Vi lever i et trygt og stabilt samfunn der vi er vant til at det meste fungerer som det skal. Livet i Norge er imidlertid helt avhengig av blant annet strøm, vann og internett - og nettopp det er vår største sårbarhet.
31. oktober 2019 Gran kommune
INNLANDET

Bjoneroa skole er femte best i landet
Forrige skoleår var det kun fire skoler i landet som hadde høyere gjennomsnittskarakter enn tiende klasse på Bjoneroa skole.
29. oktober 2019 Gran kommune
Biblioteket har nye nettsider
Denne uka lanserer biblioteksjef Wenche Nyaas nye nettsider for biblioteket .
28. oktober 2019 Gran kommune
Willys siste arbeidsdag som ordfører – nå blir det mer tid til familen
– Jeg har aldri drømt om å bli ordfører, men jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk denne muligheten. Det har vært en utrolig opplevelse, forteller avtroppende ordfører Willy Westhagen.
24. oktober 2019 Gran kommune
Har du turklær du ikke bruker, som du kan gi bort til BUA?
Det er godt kjent uttrykk at «det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær».  Er du klar over at det er veldig mange som ikke har gode klær?
22. oktober 2019 Gran kommune
Anett skal innrede et samtalerom - kan du bidra med inventar?
Anett Nielsen Johnsrud er hjelpepleier ved Skjervum helse- og omsorgssenter. For tiden studerer hun rehabilitering og har praksis på egen arbeidsplass. Der ønsker hun å innrede et samtalerom, for gode samtaler med pårørende og beboere. For å få det til, trenger hun litt...
18. oktober 2019 Gran kommune
14. november kan sykehjemprosjektet behandles i kommunestyret
Siden april har Longva arkitekter AS jobbet med mulighetsstudie og skisseprosjekt for nytt helse- og omsorgssenter på Sagatangen. Prosjektet er i rute, og  planen er at saken skal til ny behandling i kommunestyret 14. november.
18. oktober 2019 Gran kommune
Meld deg på fagdag om karbonfangst og regenerativt landbruk
Fredag 25. oktober er du velkommen til fagdag for landbruket, med temaet karbonfangst og regenerativt landbruk. Arrangører er prosjektet «Den dyktige bonden» ved Landbrukskontoret for Hadeland, Økologisk Hadeland og Regionrådet for Hadeland.
17. oktober 2019 Gran kommune
Familiens hus på rådhuset er offisielt åpnet!
Nå er helsestasjon og skolehelsetjeneste, PPT, psykisk helse- og rustjeneste, barneverntjenesten, kommunepsykolog og administrasjonen for skole og barnehage samlet i samme fløy på rådhuset. 10. oktober var det offisiell åpning av «Familiens hus» på Gran
17. oktober 2019 Gran kommune
Nå har Markatun lll fått nytt elektrisk piano
Da det gamle pianoet ble ustemt og ikke lot seg fikse, tok ansatt Oddny Andersen affære. Hun søkte Sparebankstiftelsen Gran om penger til nytt piano.
16. oktober 2019 Gran kommune
Slik markerte Jaren skole Verdensdagen for psykisk helse
På Jaren skole ble Verdensdagen for psykisk helse markert spesielt på selve dagen, torsdag 10. oktober. Men temaet har vært på dagsordenen hele uka. Årets tema er nemlig «Gi tid».
14. oktober 2019 Gran kommune
Sjekk hvem som ga oss de beste innspillene til et mer aldersvennlig Gran
Vi har spurt innbyggerne om innspill til hvordan vi kan bli en mer aldersvennlig kommune. Nå har vi trukket en vinner blant dem som har gitt oss tips.
11. oktober 2019 Gran kommune
Avløserkurs og kurs i dyrestell for ungdom og nye avløsere - november 2019
Nå inviterer vi til avløserkurs og kurs i dyrestell for ungdom og nye avløsere på Hadeland og Toten. Kurset foregår på Gran rådhus lørdagene 9. og 16. november.
9. oktober 2019 Gran kommune
Bygdekvinner besøkte ungdomsskolen for å lære bort lokale mattradisjoner
- Dette var veldig gøy. Og maten smakte bedre enn den vi får fra butikken, fortalte 9.-klassingene Ellen Stigen Gisleberg, Kasper Watz-Stubberud, Vilde Bulling og Stine-Lise Stubberud etter å ha laget mat sammen med Østre Gran bygdekvinnelag.
9. oktober 2019 Gran kommune
Velkommen til markering av Verdensdagen for psykisk helse
Verdensdagen for psykisk helse er en internasjonal markering 10. oktober. I den anledning inviterer psykisk helse- og rustjeneste i Gran kommune til lokale markeringer.
8. oktober 2019 Gran kommune
Nå starter arbeidene med vann og avløp rundt Parallellvegen på Jaren
I tida framover skal vi legge nye vann- og avløpsledninger i området rundt Parallellvegen på Jaren. Dette medfører at veger/deler av veger i området vil bli stengt i perioder. Vi setter opp skilter for omkjøring, slik at du kan finne fram dit du
7. oktober 2019 Gran kommune
Ny, nasjonal undersøkelse om helse og sykdom
Norge ønsker å redusere for tidlig død av ikke-smittsomme sykdommer med 30 prosent innen 2030. Data fra en ny undersøkelse vil gjøre at helsemyndighetene kan følge med på utviklingen av disse sykdommene, nemlig kreft, kols, diabetes og hjerte- og
7. oktober 2019 Gran kommune
Mange mente mye i møte om Granavollen
Om lag 60 personer var på plass da vi inviterte til åpent møte om Granavollen 2. september. Der fikk de frammøtte komme med sine innspill om blant annet veg-, trafikk- og parkeringsløsninger.
27. september 2019 Gran kommune
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

GRAN

INNLANDET

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL