Gran
Fornøyd rådmann etter enstemmig Sagatangen-vedtak
– Enstemmig vedtak i kommunestyret, er viktig for å ha godt trøkk i prosjektet framover, sier rådmann Lars Ole Saugnes.
fredag 13:53 Gran kommune
Søk om tilskudd for inkludering av barn i lavinntektsfamilier
Lag, foreninger, offentlige instanser og private aktører i Gran kan nå søke om nasjonalt tilskudd for inkludering av barn i lavinntektsfamilier.
torsdag 17:42 Gran kommune
Åpent møte 18. november 2019 om utvalgt kulturlandskap i Gran
Fylkesmannen i Innlandet inviterer 18. november til åpent møte på vegne av arbeidsgruppa som har vurdert spørsmålet om Granavollen-Tingelstadhøgda-Røykenvik bør bli et utvalgt kulturlandskap i jordbruket .
torsdag 14:25 Gran kommune
Her finner du ordførerens forslag til budsjett- og økonomiplan
Mandag 11. november presenterte ordfører Randi Eek Thorsen og varaordfører Pål-Arne Oulie sitt forslag til budsjett- og økonomiplan for perioden 2020-2023.
tirsdag 12. november Gran kommune
Gran trenger flere utleieboliger
Nå ønsker Gran kommune å inngå avtale med profesjonelle utleieaktører om tilvisningsavtale for utleieboliger. 
mandag 11. november Gran kommune
Ordførerens forslag til budsjett- og økonomiplan for 2020-2023
I dag legger den nye ordføreren fram sitt forslag til budsjett- og økonomiplan for 2020-2023
mandag 11. november Gran kommune
Melding fra NVE - Norges vassdrags- og energidirektorat
Den 06.11.2019 kl. 8 - 15 vil NVE - Norges vassdrags- og energidirektorat fly drone over Brandbu sentrum for å dokumentere tilstanden til vassdraget før planlagt flomsikringstiltak iverksettes. Vi legger ut den meldingen for å informere innbyggere som kan komme til å lure på hva som...
tirsdag 5. november Gran kommune
Nå kan mindre håndverkfirmaer gi tilbud på ny rammeavtale for kommunene på Hadeland
28. november er fristen for å levere tilbud på ny rammeavtale for "håndverkstjenester for drift og vedlikehold av bygg" i Hadelandskommunene. Et mål i anskaffelsen er å inngå rammeavtaler med små, lokale håndverkfirmaer.
mandag 4. november Gran kommune
OPPLAND

Endret telefontid for byggesak
Byggesaksavdelingen i Gran kommune har nå telefonvakt tirsdag og onsdag hver uke mellom klokka 12.00 og 15.00. I en travel førjulstid ønsker avdelingen helst å få henvendelser på e-post.
mandag 4. november Gran kommune
Bruk bilbelte - alltid
Gran kommune er godkjent som Trafikksikker Kommune, og vi følger opp Trygg Trafikk sine månedlige kampanjer.
fredag 1. november Gran kommune
Du er en del av Norges beredskap - er du forberedt?
Vi lever i et trygt og stabilt samfunn der vi er vant til at det meste fungerer som det skal. Livet i Norge er imidlertid helt avhengig av blant annet strøm, vann og internett - og nettopp det er vår største sårbarhet.
torsdag 31. oktober Gran kommune
Bjoneroa skole er femte best i landet
Forrige skoleår var det kun fire skoler i landet som hadde høyere gjennomsnittskarakter enn tiende klasse på Bjoneroa skole.
tirsdag 29. oktober Gran kommune
Biblioteket har nye nettsider
Denne uka lanserer biblioteksjef Wenche Nyaas nye nettsider for biblioteket .
mandag 28. oktober Gran kommune
Willys siste arbeidsdag som ordfører – nå blir det mer tid til familen
– Jeg har aldri drømt om å bli ordfører, men jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk denne muligheten. Det har vært en utrolig opplevelse, forteller avtroppende ordfører Willy Westhagen.
torsdag 24. oktober Gran kommune
Har du turklær du ikke bruker, som du kan gi bort til BUA?
Det er godt kjent uttrykk at «det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær».  Er du klar over at det er veldig mange som ikke har gode klær?
tirsdag 22. oktober Gran kommune
Anett skal innrede et samtalerom - kan du bidra med inventar?
Anett Nielsen Johnsrud er hjelpepleier ved Skjervum helse- og omsorgssenter. For tiden studerer hun rehabilitering og har praksis på egen arbeidsplass. Der ønsker hun å innrede et samtalerom, for gode samtaler med pårørende og beboere. For å få det til, trenger hun litt...
fredag 18. oktober Gran kommune
14. november kan sykehjemprosjektet behandles i kommunestyret
Siden april har Longva arkitekter AS jobbet med mulighetsstudie og skisseprosjekt for nytt helse- og omsorgssenter på Sagatangen. Prosjektet er i rute, og  planen er at saken skal til ny behandling i kommunestyret 14. november.
fredag 18. oktober Gran kommune
Meld deg på fagdag om karbonfangst og regenerativt landbruk
Fredag 25. oktober er du velkommen til fagdag for landbruket, med temaet karbonfangst og regenerativt landbruk. Arrangører er prosjektet «Den dyktige bonden» ved Landbrukskontoret for Hadeland, Økologisk Hadeland og Regionrådet for Hadeland.
torsdag 17. oktober Gran kommune
Familiens hus på rådhuset er offisielt åpnet!
Nå er helsestasjon og skolehelsetjeneste, PPT, psykisk helse- og rustjeneste, barneverntjenesten, kommunepsykolog og administrasjonen for skole og barnehage samlet i samme fløy på rådhuset. 10. oktober var det offisiell åpning av «Familiens hus» på Gran
torsdag 17. oktober Gran kommune
Nå har Markatun lll fått nytt elektrisk piano
Da det gamle pianoet ble ustemt og ikke lot seg fikse, tok ansatt Oddny Andersen affære. Hun søkte Sparebankstiftelsen Gran om penger til nytt piano.
onsdag 16. oktober Gran kommune
Slik markerte Jaren skole Verdensdagen for psykisk helse
På Jaren skole ble Verdensdagen for psykisk helse markert spesielt på selve dagen, torsdag 10. oktober. Men temaet har vært på dagsordenen hele uka. Årets tema er nemlig «Gi tid».
mandag 14. oktober Gran kommune
Sjekk hvem som ga oss de beste innspillene til et mer aldersvennlig Gran
Vi har spurt innbyggerne om innspill til hvordan vi kan bli en mer aldersvennlig kommune. Nå har vi trukket en vinner blant dem som har gitt oss tips.
fredag 11. oktober Gran kommune
Avløserkurs og kurs i dyrestell for ungdom og nye avløsere - november 2019
Nå inviterer vi til avløserkurs og kurs i dyrestell for ungdom og nye avløsere på Hadeland og Toten. Kurset foregår på Gran rådhus lørdagene 9. og 16. november.
onsdag 9. oktober Gran kommune
Bygdekvinner besøkte ungdomsskolen for å lære bort lokale mattradisjoner
- Dette var veldig gøy. Og maten smakte bedre enn den vi får fra butikken, fortalte 9.-klassingene Ellen Stigen Gisleberg, Kasper Watz-Stubberud, Vilde Bulling og Stine-Lise Stubberud etter å ha laget mat sammen med Østre Gran bygdekvinnelag.
onsdag 9. oktober Gran kommune
Velkommen til markering av Verdensdagen for psykisk helse
Verdensdagen for psykisk helse er en internasjonal markering 10. oktober. I den anledning inviterer psykisk helse- og rustjeneste i Gran kommune til lokale markeringer.
tirsdag 8. oktober Gran kommune
Nå starter arbeidene med vann og avløp rundt Parallellvegen på Jaren
I tida framover skal vi legge nye vann- og avløpsledninger i området rundt Parallellvegen på Jaren. Dette medfører at veger/deler av veger i området vil bli stengt i perioder. Vi setter opp skilter for omkjøring, slik at du kan finne fram dit du
mandag 7. oktober Gran kommune
Ny, nasjonal undersøkelse om helse og sykdom
Norge ønsker å redusere for tidlig død av ikke-smittsomme sykdommer med 30 prosent innen 2030. Data fra en ny undersøkelse vil gjøre at helsemyndighetene kan følge med på utviklingen av disse sykdommene, nemlig kreft, kols, diabetes og hjerte- og
mandag 7. oktober Gran kommune
Mange mente mye i møte om Granavollen
Om lag 60 personer var på plass da vi inviterte til åpent møte om Granavollen 2. september. Der fikk de frammøtte komme med sine innspill om blant annet veg-, trafikk- og parkeringsløsninger.
fredag 27. september Gran kommune
2000 kom på besøk da nødetatene inviterte til åpen dag
Åpen dag hos nødetatene i Lunner og Gran er blitt en populær tradisjon. Branninspektør Harald Unnli Mathisen anslår at rundt 2000 besøkende tok turen til nødetatsbygget i Gran lørdag 21. september.
torsdag 26. september Gran kommune
Nå kan du få månedlig faktura for kommunale avgifter
Innbyggere i Gran kommune har nå muligheten til å få månedlig faktura for kommunale avgifter. Tidligere har det kun vært mulig med kvartalsvis betaling.
onsdag 25. september Gran kommune
Åpent møte om forslag til reguleringsplan for Lidskjalvgutua / Storgata
Tirsdag 24. september kl 18:00-20:30 er det åpent møte om forslag til reguleringsplan for Lidskjalvgutua / Storgata. Møtet holdes på Lidskjalv, i Hovsvegen 1 i Gran.
tirsdag 24. september Gran kommune
Ønsker du en prat med ergo- og fysioterapitjenesten?
Fra 12. september og fram til jul har ergo- og fysioterapitjenesten i Gran kommune en pop up-leilighet på Granstunet kjøpesenter i Gran sentrum. I denne perioden har du mulighet til å komme innom for en prat med de ansatte i tjenesten.
tirsdag 24. september Gran kommune
Nytt tilbud og nye instrumenter i kulturskolen
Høsten 2019 starter Hadeland kulturskole opp med et utvidet musikktilbud. Tilbudet retter seg mot barn og unge som ikke finner seg til rette i et ordinært musikktilbud.
mandag 23. september Gran kommune
OPPLAND

Bjørnis besøkte 17 barnehager i løpet av brannvernuka
Det ble en travel uke for Brannbamsen Bjørnis under Brannvernuka i uke 38. Til sammen var han og resten av Lunner-Gran brann og redning på besøk i 17 barnehager i de to kommunene.
fredag 20. september Gran kommune
Har du diabetes type 2, eller står i fare for å utvikle sykdommen? Meld deg på kurs i høst!
Diabetesforbundet Hadeland og frisklivssentralen i Gran kommune inviterer til kurs i høst. Kurset er for deg som har diabetes type 2, deg som står i fare for å utvikle sykdommen, og pårørende. Kurset er helt gratis og går over fire kurskvelder.
torsdag 19. september Gran kommune
Ta utfordringen - bli en klimahelt!
Klimaendringene er blant vår tids største utfordringer. Mange vil gjerne bli mer klimavennlige, men vet ikke helt hvordan de skal gjøre det. Det har vi lyst til å gjøre noe med.
onsdag 18. september Gran kommune
Sørg for et godt seinorliv hjemme i egen bolig
Før helga åpnet ergo- og fysioterapitjenesten pop up-leilighet på Granstunet kjøpesenter. Målet er å gi folk tips og råd om hvordan de kan forberede egen bolig for alderdommen. Det synes Per Christian Christensen fra Hadeland seniorforum var et godt intiativ.
mandag 16. september Gran kommune
Nå bygges «Roten»!
Skulpturen «Roten» skal være et naturlig stoppested langs Pilegrimsleden. En tankeplass som innbyr til refleksjon.
fredag 13. september Gran kommune
Apo-klubben er avlyst 16.september
På grunn av vedlikeholdsarbeid, må Apo-klubben avlyse samlingen førstkommende mandag, 16. september.
fredag 13. september Gran kommune
Marit og Katrine åpner pop up-leilighet under Potetfestivalen
Marit Lindland Ree og Katrine Klevengen Bergsli utgjør hverdagsrehabiliteringsteamet, en del av ergo- og fysioterapitjenesten i Gran kommune. De to har den siste tida jobbet med et spennende prosjekt: pop up-leilighet på kjøpesenteret Granstunet i
onsdag 11. september Gran kommune
Her får du en oversikt over valgresultatet
Til sammen stemte 7004 av de stemmeberettigede i Gran kommune i årets kommunestyrevalg. Det utgjør 63,9 prosent av de som kan stemme i kommunen. På denne siden finner du en oversikt over resultatet i kommunestyrevalget.
onsdag 11. september Gran kommune
Denne gjengen har laget lyd til gruvene - nå skal femteklassinger på omvisning
7. klasse ved Harestua skole har laget lydinstallasjoner i august i år, gjennom Den kulturelle skolesekken. Installasjonen er plassert i Nysetergruvene på Grua og i løpet av høsten skal alle femteklassene i Lunner og Gran på omvisning i gruvene.
tirsdag 10. september Gran kommune
Nå skal Falangvegen få ny asfalt
Fra og med tirsdag 10. september blir en del av Falangvegen stengt for gjennomkjøring i tidsrommet 07.30 og 14.00.
mandag 9. september Gran kommune
Folkehelsepris i Hedmark og Oppland
For første gang skal Hedmark og Oppland dele ut en folkehelsepris i hvert av de to fylkene. Bli med å hedre ildsjeler som fremmer folkehelsen i ditt nærmiljø. Frist for innsendelse av forslag med begrunnelse er 29. september 2019 til hedop@nasjonalforeningen.no
mandag 9. september Gran kommune
Kast mindre mat! Tar din familie utfordringen?
Hvor mye mat blir kastet hjemme hos dere? Hvilke små endringer skal til for å kutte matsvinnet?
tirsdag 3. september Gran kommune
Bassenget i Brandbu åpner i uke 37
Første ordinære dag med folkebad i Brandbu, er torsdag 12. september.
tirsdag 3. september Gran kommune
Massivtre-ekspert roste Gran for arbeidet med nytt sykehjem
- Det er kjempebra at dere jobber med massivtre tidlig i prosessen. Da har dere større sjanse for å lykkes, sa massivtre-ekspert Ola Øyen sist torsdag. Han var på plass for å fortelle om potensialet i massivtre, da det var møte i den politiske
tirsdag 3. september Gran kommune
Velkommen til bygdedag på Granavollen
8. september er det igjen tid for bygdedag på Granavollen. Her finner du program for dagen og kart over området.
fredag 30. august Gran kommune
NVE flyr drone over Brandbu 4. september
Onsdag 4. september skal Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) fly drone over Brandbu sentrum mellom klokka 10.00 og 15.00.
fredag 30. august Gran kommune
Flere kalksjøer på Hadeland er i dårlig tilstand. Nå inviterer vi til infomøte
Fylkesmannen i Oppland tok vannprøver i 32 kalksjøer på Hadeland sommeren 2018. Resultatene viser at det står dårlig til med mange av vassdragene. Hvordan kan vi gjøre de bedre? Kom på infomøte 3. september for å få vite mer.
onsdag 28. august Gran kommune
Velkommen til åpent møte om framtidas Granavollen
Mandag 2. september kan du bli med og dele dine tanker om Granavollen, når vi inviterer til åpent møte.
tirsdag 27. august Gran kommune
Husk å klippe hekken! Da vil flere få en tryggere skoleveg
Vegetasjon som hindrer sikten kan føre til farlige situasjoner i trafikken. Folk som bor langs trafikkerte veier må klippe hekker og busker på eiendommene sine - av hensyn til egen og andres sikkerhet.
tirsdag 20. august Gran kommune
Velkommen til infomøte om nytt regionalt miljøprogram for Innlandet
Torsdag 22. august får du nyttig informasjon om nytt regionalt miljøprogram for Innlandet. Du får også praktiske tips om ulike tiltak.
mandag 19. august Gran kommune
Etter 22 år har Grethe nå hatt sin siste dag på jobb i familiebarnehagen
- Jeg har trivdes utrolig godt i Gran kommunale familiebarnehage. Det er grunnen til at jeg har blitt værende siden 1997, forteller Grethe Skoglund. Onsdag 14. august hadde hun sin siste dag på jobb. Nå er hun klar for en ny tilværelse som
mandag 19. august Gran kommune
Julie har allerede stemt. Se hvor og når du kan forhåndsstemme i valget
- Jeg studerer for tiden i Bergen og er ikke hjemme i Gran på valgdagen. Derfor har jeg benyttet muligheten til å forhåndsstemme, forteller Julie Tidemann Vestby (22).  I perioden 12. august-6. setpember er det mulig å forhåndsstemme i kommunestyre- og
onsdag 14. august Gran kommune
Velkommen til skolestart!
Mandag 19. august er det skolestart for skoleåret 2019/2020. Nedenfor finner du en oversikt over frammøtetid på de ulike skolene. Gå inn på skolenes egne hjemmesider for mer informasjon, og Opplandstrafikks nettsider for informasjon om skoleskyss.
onsdag 14. august Gran kommune
Nå kan du forhåndsstemme i kommunestyre- og fylkestingsvalget
I perioden 12. august - 6. september kan du forhåndsstemme i kommunetorget på Gran rådhus mandag-fredag mellom klokka 08.00 og 15.00. Mandag 26. august-torsdag 5. september er det åpent mellom klokka 08.00 og 19.00. Her får du mer informasjon om flere
tirsdag 13. august Gran kommune
Nå kan du kjøpe kart og eiendomsdata på nett
Gran e-Torg er kommunens nye nettbutikk for salg av kart og eiendomsdata. Du finner Gran e-Torg under Selvbetjening på Gran kommune nettside
fredag 9. august Gran kommune
OPPLAND

Realfagscamp på Brandbu ungdomsskole
Denne uka er 27 ungdommer på realfagscamp på Brandbu ungdomsskole. Campen er et direkte svar på kommunestyrets ønske om at ungdommene i Gran skal ha et gratis, frivillig tilbud om sommerskole. I et samarbeid mellom egne lærerkrefter, firmaet Making View
torsdag 8. august Gran kommune
Forhåndsstemming til kommune- og fylkestingsvalget 2019 åpner 12. august
Dette er nettsidene til Gran kommune. Her kan du blant annet finne oversikt over kommunens tjenester, finne kontaktinformasjon til ansatte og få oversikt over politiske saker og møter. Lurer du på noe, kan du spørre kommune-Kari om hjelp.
onsdag 7. august Gran kommune
Hjemmetjenesten er alltid på vei
Sommeren er tid for ferieavvikling. Mens mange andre tjenester i kommunen går for «halv maskin», må hjemmetjenesten legge en kabal som sikrer at alle får de besøkene og den tjenesten de skal ha.
torsdag 1. august Gran kommune
3 ledige plasser på realfagscampen neste uke
Det er blitt ledig 3 plasser på realfagscampen som er for elever i Gran kommune som skal starte i 8., 9., og 10. trinn høsten 2019. Ta kontakt med Guro Westhagen Sandmo på e-post: guro.sandmo@gran.kommune.no eller telefon 90519866. Vi lover deg en actionfylt uke. Les mer om realfagcampen
onsdag 31. juli Gran kommune
Stort vedlikeholdsprosjekt i Marka barnehage
Marka barnehage sto ferdig i 1991, og var den første kommunale barnehagen som ble bygget i Gran kommune. Det nærmer seg 30 år, og i sommer var det tid for en skikkelig oppgradering.
mandag 22. juli Gran kommune
Fergeleiene på Horn og Tangen skal utbedres – du kan komme med innspill
Fra sommeren 2021 skal Randsfjorden få ny, elektrisk ferge. Før dette må fergeleiene på Horn og Tangen utbedres for bedre trafikksikkerhet, og for å tilpasses den nye ferga. Nå kan du komme med dine innspill til planarbeidet. Du kan også komme på åpent
mandag 22. juli Gran kommune
Send sikkert til Gran kommune med e-Dialog
Nå tar Gran kommune i bruk eDialog. Med denne tjenesten kan du trygt sende brev og dokumenter selv om de inneholder sensitiv informasjon. Gro Aaserud Johannessen i Gran kommune er glad for å melde at de nå kan tilby et sikkert alternativ til e-post. 
fredag 19. juli Gran kommune
Bussholdeplassen ved Moen skole skal bygges om og bli bedre
Flere av elevene ved Moen skole får buss fra høsten av. Det er fordi Movegen nå er kategoristert som farlig skoleveg. For å håndtere flere busser, skal Gran kommune nå starte arbeidet med å utbedre bussholdeplass, rundkjøring og parkeringsplass ved
mandag 15. juli Gran kommune
Barnehageregningen for august sendes ut seinere enn vanlig
Vanligvis sender vi deg faktura for barnehageplass i august, i slutten av juli og med forfall 20. august. Denne gangen kommer fakturaen seinere enn vanlig.
torsdag 11. juli Gran kommune
Hyggelig omtale til Lunner-Gran brann og redning
Norsk brannvernforening gir ut eget fagblad, kalt Brann & Sikkerhet. Nå har prosjektet i Lunner-Gran brann og redning «Et trygt hjem for alle» fått positiv omtale i bladet.
torsdag 11. juli Gran kommune
Redusert aktivitet i Mohagen sør i uke 29 og 30
Det blir mindre aktivitet i anleggsområdet i Mohagen sør i uke 29 og 30. I tillegg skal entreprenøren som arbeider på anlegget, nå sette i gang støvdempende tiltak.
tirsdag 9. juli Gran kommune
Hjelp oss å forebygge brann!
Er du bekymret for din eller andres brannsikkerhet? Nå kan du melde fra til brannvesenet på nett.
mandag 8. juli Gran kommune
Penger fra Sparebankstiftelsen ble til nye leker hos helsestasjonen
- Lekene er blitt veldig populære allerede. Dette er en gave som vil komme hele kommunen til gode, forteller Jorun E. Haukeli, leder for helsestasjonen.
torsdag 4. juli Gran kommune
Deler av Tingelstad vil være uten vann 4. juli
Mellom klokka 10.00 og klokka 17.00 må vi stenge av vannet i deler av Tingelstad. Grunnen til dette er at vi skal gjøre arbeider på ledningsnettet i dette området.
tirsdag 2. juli Gran kommune
Byggesak behandler søknader raskere enn før
I gjennomsnitt bruker avdelingen for byggesak i Gran kommune 8, 2 dager på å behandle en sak som har tolv ukers behandlingsfrist. Det viser tallene for første kvartal i 2019. Til sammenligning brukte avdelingen i gjennomsnitt 5,4 uker på samme typen saker i 2017.
tirsdag 2. juli Gran kommune
1. juli–5.august er sentralbordet åpent mellom klokka 10.00 og 14.00
I perioden fra og med 1.juli til og med 5. august vil sentralbordet i Gran kommune holde åpent mandag-fredag, mellom klokka 10.00 og 14.00.
mandag 1. juli Gran kommune
Hege er vår nye HR-sjef
For seks år siden kjøpte Hege Nyhus og mannen et feriested i Bjoneroa, i Søndre Land. De to ble så glad i plassen at de for tre år siden bestemte seg for å bo der fast. Dermed ble det flytting fra Hallingdal til Bjoneroa.
fredag 28. juni Gran kommune
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

GRAN

OPPLAND

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL