Gran
Nå bygges «Roten»!
Skulpturen «Roten» skal være et naturlig stoppested langs Pilegrimsleden. En tankeplass som innbyr til refleksjon.
fredag 11:41 Gran kommune
Apo-klubben er avlyst 16.september
På grunn av vedlikeholdsarbeid, må Apo-klubben avlyse samlingen førstkommende mandag, 16. september.
fredag 09:31 Gran kommune
Marit og Katrine åpner pop up-leilighet under Potetfestivalen
Marit Lindland Ree og Katrine Klevengen Bergsli utgjør hverdagsrehabiliteringsteamet, en del av ergo- og fysioterapitjenesten i Gran kommune. De to har den siste tida jobbet med et spennende prosjekt: pop up-leilighet på kjøpesenteret Granstunet i
onsdag 15:14 Gran kommune
Her får du en oversikt over valgresultatet
Til sammen stemte 7004 av de stemmeberettigede i Gran kommune i årets kommunestyrevalg. Det utgjør 63,9 prosent av de som kan stemme i kommunen. På denne siden finner du en oversikt over resultatet i kommunestyrevalget.
onsdag 13:31 Gran kommune
Denne gjengen har laget lyd til gruvene - nå skal femteklassinger på omvisning
7. klasse ved Harestua skole har laget lydinstallasjoner i august i år, gjennom Den kulturelle skolesekken. Installasjonen er plassert i Nysetergruvene på Grua og i løpet av høsten skal alle femteklassene i Lunner og Gran på omvisning i gruvene.
tirsdag 10. september Gran kommune
Nå skal Falangvegen få ny asfalt
Fra og med tirsdag 10. september blir en del av Falangvegen stengt for gjennomkjøring i tidsrommet 07.30 og 14.00.
mandag 9. september Gran kommune
Folkehelsepris i Hedmark og Oppland
For første gang skal Hedmark og Oppland dele ut en folkehelsepris i hvert av de to fylkene. Bli med å hedre ildsjeler som fremmer folkehelsen i ditt nærmiljø. Frist for innsendelse av forslag med begrunnelse er 29. september 2019 til hedop@nasjonalforeningen.no
mandag 9. september Gran kommune
Kast mindre mat! Tar din familie utfordringen?
Hvor mye mat blir kastet hjemme hos dere? Hvilke små endringer skal til for å kutte matsvinnet?
tirsdag 3. september Gran kommune
OPPLAND

Bassenget i Brandbu åpner i uke 37
Første ordinære dag med folkebad i Brandbu, er torsdag 12. september.
tirsdag 3. september Gran kommune
Massivtre-ekspert roste Gran for arbeidet med nytt sykehjem
- Det er kjempebra at dere jobber med massivtre tidlig i prosessen. Da har dere større sjanse for å lykkes, sa massivtre-ekspert Ola Øyen sist torsdag. Han var på plass for å fortelle om potensialet i massivtre, da det var møte i den politiske
tirsdag 3. september Gran kommune
Velkommen til bygdedag på Granavollen
8. september er det igjen tid for bygdedag på Granavollen. Her finner du program for dagen og kart over området.
fredag 30. august Gran kommune
NVE flyr drone over Brandbu 4. september
Onsdag 4. september skal Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) fly drone over Brandbu sentrum mellom klokka 10.00 og 15.00.
fredag 30. august Gran kommune
Flere kalksjøer på Hadeland er i dårlig tilstand. Nå inviterer vi til infomøte
Fylkesmannen i Oppland tok vannprøver i 32 kalksjøer på Hadeland sommeren 2018. Resultatene viser at det står dårlig til med mange av vassdragene. Hvordan kan vi gjøre de bedre? Kom på infomøte 3. september for å få vite mer.
onsdag 28. august Gran kommune
Velkommen til åpent møte om framtidas Granavollen
Mandag 2. september kan du bli med og dele dine tanker om Granavollen, når vi inviterer til åpent møte.
tirsdag 27. august Gran kommune
Husk å klippe hekken! Da vil flere få en tryggere skoleveg
Vegetasjon som hindrer sikten kan føre til farlige situasjoner i trafikken. Folk som bor langs trafikkerte veier må klippe hekker og busker på eiendommene sine - av hensyn til egen og andres sikkerhet.
tirsdag 20. august Gran kommune
Velkommen til infomøte om nytt regionalt miljøprogram for Innlandet
Torsdag 22. august får du nyttig informasjon om nytt regionalt miljøprogram for Innlandet. Du får også praktiske tips om ulike tiltak.
mandag 19. august Gran kommune
Etter 22 år har Grethe nå hatt sin siste dag på jobb i familiebarnehagen
- Jeg har trivdes utrolig godt i Gran kommunale familiebarnehage. Det er grunnen til at jeg har blitt værende siden 1997, forteller Grethe Skoglund. Onsdag 14. august hadde hun sin siste dag på jobb. Nå er hun klar for en ny tilværelse som
mandag 19. august Gran kommune
Julie har allerede stemt. Se hvor og når du kan forhåndsstemme i valget
- Jeg studerer for tiden i Bergen og er ikke hjemme i Gran på valgdagen. Derfor har jeg benyttet muligheten til å forhåndsstemme, forteller Julie Tidemann Vestby (22).  I perioden 12. august-6. setpember er det mulig å forhåndsstemme i kommunestyre- og
onsdag 14. august Gran kommune
Velkommen til skolestart!
Mandag 19. august er det skolestart for skoleåret 2019/2020. Nedenfor finner du en oversikt over frammøtetid på de ulike skolene. Gå inn på skolenes egne hjemmesider for mer informasjon, og Opplandstrafikks nettsider for informasjon om skoleskyss.
onsdag 14. august Gran kommune
Nå kan du forhåndsstemme i kommunestyre- og fylkestingsvalget
I perioden 12. august - 6. september kan du forhåndsstemme i kommunetorget på Gran rådhus mandag-fredag mellom klokka 08.00 og 15.00. Mandag 26. august-torsdag 5. september er det åpent mellom klokka 08.00 og 19.00. Her får du mer informasjon om flere
tirsdag 13. august Gran kommune
Nå kan du kjøpe kart og eiendomsdata på nett
Gran e-Torg er kommunens nye nettbutikk for salg av kart og eiendomsdata. Du finner Gran e-Torg under Selvbetjening på Gran kommune nettside
fredag 9. august Gran kommune
Realfagscamp på Brandbu ungdomsskole
Denne uka er 27 ungdommer på realfagscamp på Brandbu ungdomsskole. Campen er et direkte svar på kommunestyrets ønske om at ungdommene i Gran skal ha et gratis, frivillig tilbud om sommerskole. I et samarbeid mellom egne lærerkrefter, firmaet Making View
torsdag 8. august Gran kommune
Forhåndsstemming til kommune- og fylkestingsvalget 2019 åpner 12. august
Dette er nettsidene til Gran kommune. Her kan du blant annet finne oversikt over kommunens tjenester, finne kontaktinformasjon til ansatte og få oversikt over politiske saker og møter. Lurer du på noe, kan du spørre kommune-Kari om hjelp.
onsdag 7. august Gran kommune
Hjemmetjenesten er alltid på vei
Sommeren er tid for ferieavvikling. Mens mange andre tjenester i kommunen går for «halv maskin», må hjemmetjenesten legge en kabal som sikrer at alle får de besøkene og den tjenesten de skal ha.
torsdag 1. august Gran kommune
3 ledige plasser på realfagscampen neste uke
Det er blitt ledig 3 plasser på realfagscampen som er for elever i Gran kommune som skal starte i 8., 9., og 10. trinn høsten 2019. Ta kontakt med Guro Westhagen Sandmo på e-post: guro.sandmo@gran.kommune.no eller telefon 90519866. Vi lover deg en actionfylt uke. Les mer om realfagcampen
onsdag 31. juli Gran kommune
Stort vedlikeholdsprosjekt i Marka barnehage
Marka barnehage sto ferdig i 1991, og var den første kommunale barnehagen som ble bygget i Gran kommune. Det nærmer seg 30 år, og i sommer var det tid for en skikkelig oppgradering.
mandag 22. juli Gran kommune
Fergeleiene på Horn og Tangen skal utbedres – du kan komme med innspill
Fra sommeren 2021 skal Randsfjorden få ny, elektrisk ferge. Før dette må fergeleiene på Horn og Tangen utbedres for bedre trafikksikkerhet, og for å tilpasses den nye ferga. Nå kan du komme med dine innspill til planarbeidet. Du kan også komme på åpent
mandag 22. juli Gran kommune
Send sikkert til Gran kommune med e-Dialog
Nå tar Gran kommune i bruk eDialog. Med denne tjenesten kan du trygt sende brev og dokumenter selv om de inneholder sensitiv informasjon. Gro Aaserud Johannessen i Gran kommune er glad for å melde at de nå kan tilby et sikkert alternativ til e-post. 
fredag 19. juli Gran kommune
Bussholdeplassen ved Moen skole skal bygges om og bli bedre
Flere av elevene ved Moen skole får buss fra høsten av. Det er fordi Movegen nå er kategoristert som farlig skoleveg. For å håndtere flere busser, skal Gran kommune nå starte arbeidet med å utbedre bussholdeplass, rundkjøring og parkeringsplass ved
mandag 15. juli Gran kommune
Barnehageregningen for august sendes ut seinere enn vanlig
Vanligvis sender vi deg faktura for barnehageplass i august, i slutten av juli og med forfall 20. august. Denne gangen kommer fakturaen seinere enn vanlig.
torsdag 11. juli Gran kommune
Hyggelig omtale til Lunner-Gran brann og redning
Norsk brannvernforening gir ut eget fagblad, kalt Brann & Sikkerhet. Nå har prosjektet i Lunner-Gran brann og redning «Et trygt hjem for alle» fått positiv omtale i bladet.
torsdag 11. juli Gran kommune
Redusert aktivitet i Mohagen sør i uke 29 og 30
Det blir mindre aktivitet i anleggsområdet i Mohagen sør i uke 29 og 30. I tillegg skal entreprenøren som arbeider på anlegget, nå sette i gang støvdempende tiltak.
tirsdag 9. juli Gran kommune
Hjelp oss å forebygge brann!
Er du bekymret for din eller andres brannsikkerhet? Nå kan du melde fra til brannvesenet på nett.
mandag 8. juli Gran kommune
OPPLAND

Penger fra Sparebankstiftelsen ble til nye leker hos helsestasjonen
- Lekene er blitt veldig populære allerede. Dette er en gave som vil komme hele kommunen til gode, forteller Jorun E. Haukeli, leder for helsestasjonen.
torsdag 4. juli Gran kommune
Deler av Tingelstad vil være uten vann 4. juli
Mellom klokka 10.00 og klokka 17.00 må vi stenge av vannet i deler av Tingelstad. Grunnen til dette er at vi skal gjøre arbeider på ledningsnettet i dette området.
tirsdag 2. juli Gran kommune
Byggesak behandler søknader raskere enn før
I gjennomsnitt bruker avdelingen for byggesak i Gran kommune 8, 2 dager på å behandle en sak som har tolv ukers behandlingsfrist. Det viser tallene for første kvartal i 2019. Til sammenligning brukte avdelingen i gjennomsnitt 5,4 uker på samme typen saker i 2017.
tirsdag 2. juli Gran kommune
1. juli–5.august er sentralbordet åpent mellom klokka 10.00 og 14.00
I perioden fra og med 1.juli til og med 5. august vil sentralbordet i Gran kommune holde åpent mandag-fredag, mellom klokka 10.00 og 14.00.
mandag 1. juli Gran kommune
Hege er vår nye HR-sjef
For seks år siden kjøpte Hege Nyhus og mannen et feriested i Bjoneroa, i Søndre Land. De to ble så glad i plassen at de for tre år siden bestemte seg for å bo der fast. Dermed ble det flytting fra Hallingdal til Bjoneroa.
fredag 28. juni Gran kommune
Kom på sommermarked på Hjertebo aktivitetssenter 27. juni
27. juni klokka 09.00–16.00 er du invitert til sommermarked på Hjertebo aktivitetssenter. Her kan du få kjøpt produkter laget på aktivitetssenteret og du kan besøke gjenbruksbutikken. Det blir også salg av vafler, kaffe og is.
mandag 24. juni Gran kommune
Følg Lunner-Grann brann og redning i sosiale medier!
Visste du at du kan følge Lunner-Gran brann og redning både på Facebook og Instagram?
fredag 21. juni Gran kommune
Har du tatt første eller andre dose av HPV-vaksinen? Tar du neste dose før 2. juli er det fortsatt gratis
Siden 2016 har kvinner født i 1991 eller senere fått gratis HPV-vaksine. Nå er ordningen på veg ut. Det betyr at du som har tatt første eller andre dose, må ta neste dose innen 2. juli for å få den gratis. 
torsdag 20. juni Gran kommune
Nå kan frivillige lag og organisasjoner søke momskompensasjon
Lotteri- og stiftelsestilsynet skal fordele 1,6 milliarder kroner i momskompensasjon til frivillige lag og organisasjoner i 2019.
onsdag 19. juni Gran kommune
Bibliotekets åpningstider i sommer
Bibliotekene våre vil ha sommer-åpningstider i perioden fra og med 24. juni til og med 23. august. På denne siden får du en oversikt.
tirsdag 18. juni Gran kommune
Her finner du årsmelding og årsregnskap for 2018
Rådmann i Gran, Lars Ole Saugnes, er fornøyd med over 20 millioner kroner i regnskapsmessig mindreforbruk i 2018. I årsmeldingen for fjoråret peker han samtidig på at det er viktig med bedre framdrift i prosjektet med nytt sykehjem og omsorgsboliger på
mandag 17. juni Gran kommune
Vi skal legge nye vann- og avløpsledninger på Jaren
Gran kommune skal i høst starte opp et arbeid med å legge nye vann- og avløpsledninger i området rundt Parallellvegen på Jaren.  
torsdag 13. juni Gran kommune
Torsdag 13. juni starter vi med sprengningsarbeider i Mohagen sør
Fra og med 13. juni vil det bli en del sprengningsarbeider i området Mohagen sør i forbindelse med etableringen av nytt industriområde.
onsdag 12. juni Gran kommune
Bjørklund barnehage fyller 40 år - inviterer til åpen dag 13. juni
Torsdag 13. juni inviterer Bjørlund barnehage tidligere barn, foreldre og ansatte til åpen dag for å feire at barnehagen er 40 år i år.
onsdag 12. juni Gran kommune
I sommer arrangerer UngHadeland «beach-dag», friluftsuke, tur til Tusenfryd og mye mer
Årets sommerferie nærmer seg. UngHadeland tilbyr et bredt utvalg med aktiviteter for barn og unge i løpet av sommeren. Her får du en oversikt over hva som skjer.
tirsdag 11. juni Gran kommune
Bygdekvinnelag sørger for åpne toaletter på Granavollen
Toalettene i kommunehuset på Granavollen er åpne mellom klokka 08.00 og 20.00 hver dag i sommer.
fredag 7. juni Gran kommune
Natt til 7. juni skal Bane NOR arbeide på Gjøvikbanen
Bane NOR skal utføre arbeid langs jernbanesporet på Gjøvikbanen natt til fredag 7. juni. Arbeidet skal foregå på strekningen mellom Lunner og Jaren.
torsdag 6. juni Gran kommune
20 steder i Gran kan få ny skrivemåte
Gran kommune skal vedta ny skrivemåte for 20 steder i kommunen. Fram til 20. juni kan du si din mening om saken.
onsdag 5. juni Gran kommune
Ustabilitet i ID-porten og elektroniske skjemaer natt til onsdag 5. juni
Difi skal gjennomføre en oppgradering på ID-porten og kontakt- og reservasjonsregisteret.
tirsdag 4. juni Gran kommune
Skolene i Gran har fått nye telefonnumre
Fasttelefonene er byttet ut med mobiltelefoner. Derfor har nå alle skolene i Gran kommune fått nye telefonnumre. Her får du en oversikt.
mandag 3. juni Gran kommune
Henning er vår nye brannformann
- Dette er drømmejobben, sier Henning Borgli. Etter å ha jobbet deltid som brannmann siden 2014, er han nå ansatt som brannformann på fulltid i Lunner-Gran brann og redning.
onsdag 29. mai Gran kommune
– Vi trenger nytt sykehjem!
Gran kommunestyre har bestemt at kommunen skal bygge nytt sykehjem og omsorgsboliger. - Vi gleder oss til nytt sykehjemsbygg, sier en gjeng av kommunens fagsykepleiere.
tirsdag 28. mai Gran kommune
Nå kan bønder ved Randsfjorden få gratis rådgivning om vannmiljø
Mange gårdbrukere er opptatt av det lokale vannmiljøet i vann og vassdrag i nærheten av gården. Det kan være vanskelig å finne gode vannmiljø-tiltak og tilskuddsordninger på egenhånd. Nå kan gårdbrukere melde sin interesse og få gratis...
mandag 27. mai Gran kommune
Tour of Norway kommer til Hadeland 2. juni - her får du oversikt
Søndag 2. juni kommer sykkelrittet Tour of Norway til Hadeland. Rittets sjette og siste etappe går fra Gran til Hønefoss. Flere veger stenges for trafikk deler av dagen på grunn av rittet. Publikum må ikke parkere langs vegene der deltakerne skal
onsdag 22. mai Gran kommune
Sanne skole inviterer besteforeldre og pensjonister til grendefest
Fredag 24. mai klokka 10.30-13.00 er alle besteforeldre og pensjonister i Sanne skolekrets invitert til grendefest på skolen.
tirsdag 21. mai Gran kommune
OPPLAND

UngHadeland har fått pengegave - snart lyser vi ut ny prosjektstilling
Sparebankstiftelsen Gran og Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal gir til sammen 4,5 millioner kroner til UngHadeland over tre år. 
torsdag 16. mai Gran kommune
Vi inviterer til møte om planprosess for kulturområdet 23. mai
Er du med i et frivillig lag, en forening, en kulturinstitusjon som driver med kultur? Nå inviterer vi alle aktører innenfor kulturområdet til informasjonsmøte på Granvang torsdag 23. mai klokka 18.00-21.00.
onsdag 15. mai Gran kommune
Her finner du 17.mai-programmet i Gran kommune
Vi ønsker alle våre innbyggere en riktig god 17. mai-feiring. 
mandag 13. mai Gran kommune
Shantelle jobber på Gran bibliotek: – Jeg er gjerne rundt bøker 24-7
. Gir gjerne anbefalinger. Opprinnelig fra Jamaica, bor på Jevnaker.
torsdag 9. mai Gran kommune
Sommerens realfagscamp
Bli med på en sommercamp stappfull av utforskende aktiviteter innenfor naturvitenskapens spennende verden!
mandag 6. mai Gran kommune
Anders har startet i jobben som rektor ved Hadeland kulturskole
8. april hadde Anders Marius Blystad sin første arbeidsdag som rektor ved Hadeland kulturskole. Han har allerede fått med seg flere konserter i nærmiljøet. - Jeg er imponert over hvor høy kvalitet det er på tilbudene her, sier den ferske rektoren.
torsdag 2. mai Gran kommune
Ekstern varsling av kritikkverdige forhold
Gran kommune har etablert en rutine for ekstern varsling. Varslingsordningen skal gjøre det enkelt og trygt å varsle om korrupsjon, misligheter og lovbrudd i eller mot kommunen.
tirsdag 30. april Gran kommune
6. mai oppheves aksellastrestriksjonene på kommunale veger
Fra og med mandag 6. mai klokka 07.00 oppheves aksellastrestriksjoner på kommunale veger i Gran kommune.
tirsdag 30. april Gran kommune
Bli med å rydde strendene i kommunen vår for søppel!
Uke 18, fra og med 29. april til og med 5. mai, er det tid for strandrydding i Innlandet. Du inviteres derfor til å være med å rydde strender i Gran kommune.
mandag 29. april Gran kommune
Nå har fakturaene fra kommunen endret utseende
Fakturaene du får fra Gran kommune har ikke lenger girodel nederst. Du vil likevel få samme informasjon i fakturaene som du har fått tidligere.
fredag 26. april Gran kommune
Vi inviterer veteraner med familie til markering 8. mai
Lunner og Gran kommuner inviterer veteraner med familie til en høytidelig markering av frigjørings- og veterandagen 8. mai. Denne dagen vil vi hedre alle veteraner fra andre verdenskrig og fram til dagens internasjonale operasjoner.
torsdag 25. april Gran kommune
67 personer har blitt norske statsborgere - to av dem bor i Gran
13. april var det høytidelig seremoni i Gjøvik fjellhall for å feire de 67 personene som nå er blitt norske statsborgere. Gran-ordfører Willy Westhagen var på plass for å gratulere de to som bor i Gran kommune.
tirsdag 23. april Gran kommune
Velkommen til gratis veiledning med byggesaksavdelingen
Går du med byggeplaner? Lurer du på om det du skal bygge er søknadspliktig, eller kanskje du er usikker på hva du har lov til å bygge? Kom og få veiledning tirsdag 4. juni.
tirsdag 16. april Gran kommune
Åpningstider i påsken
Her får du en oversikt over åpningstidene på rådhuset, bibliotekene, legekontorene og legevakta i påsken.
fredag 12. april Gran kommune
Velkommen til felles foreldremøte for skolene i Gran!
«Hjemmet som læringsarena og foreldre som gode rollemodeller» er temaet når Gran kommunale foreldreutvalg og Gran kommune inviterer alle foreldre/foresatte til elever i grunnskolen til foredrag i Hadeland kultursal 2. mai.
fredag 12. april Gran kommune
Les reglene før du brenner!
I Gran kommune er det lov å brenne halm i jordbruket fra og med 1. april til og med 15. mai. I perioden 15. april til og med 31. mai er det lov med bråtebrenning. Husk å sette deg godt inn i reglene før du brenner. 
fredag 12. april Gran kommune
Hilde Kristin er Grans nye varaordfører
Hilde Kristin Smerud (Fremskrittspartiet) fra Brandbu er Gran kommunes nye varaordfører. Onsdag 3. april deltok hun i sitt første kommunestyremøte.
fredag 12. april Gran kommune
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

GRAN

OPPLAND

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL