Golf
Golfbane i Lofoten er kåra til Nordens beste: – Set norsk golf på kartet
For seks år sidan var ikkje Lofoten Links ein gong på topp 100-lista over Europas golfbaner. No er han kåra til Fastlands-Europas 6. beste.
mandag 18. oktober NRK
Her jubler de for verdensrekord
Sean Crocker, Nicolai Højgaard, Min Woo Lee og Wilco Nienaber var på laget som søndag satte verdensrekord i team-golf. 24,75 sekunder tok det å få ballen i hullet. Den forrige rekorden, som var fra 2018, var 27,99 sekunder.
mandag 18. oktober TV 2
Hovland med sterk innspurt
Viktor Hovland avslutta golfturneringa i Las Vegas med fem slag under par. Det gav 18 under par totalt, og ein 18.-plass i turneringa. Hovland trøbla i opninga, og fekk bogey på det første holet. Men etter tre birdiar låg han likevel to under par halvvegs i runden. Ny bogey følgde...
mandag 18. oktober NRK
Hovland hevet seg etter svak start – endte på 18.-plass
Viktor Hovland startet med en bogey i PGA-turneringen i Las Vegas søndag, men løftet spillet og endte til slutt på 18.-plass.
mandag 18. oktober ABC Nyheter
Hovland to slag under par i Las Vegas
Det norske golfesset Viktor Hovland åpnet dag tre med to birdier og en bogey på de ni første hullene og har falt på resultatlisten.
lørdag 16. oktober ABC Nyheter
Hovland faller på lista
Viktor Hovland faller noen hakk på resultatlista etter fredagens runde i PGA-turneringen i golf i Las Vegas. Han er sju slag bak teten, melder NTB. Igjen spilte Hovland solid, men 2.-runden var ikke fullt så god som den han leverte på åpningsdagen. Da fikk han sju birdier og unngikk å...
fredag 15. oktober NRK
Hovland med lovende start i Las Vegas
Viktor Hovland fikk en fin start på ukas PGA-turnering i Las Vegas, med birdie på fire av de seks første hullene.
torsdag 14. oktober ABC Nyheter
God start for Hovland
Viktor Hovland startet helgens PGA-turnering i Las Vegas sterkt og fikk fire birdier på de seks første hullene. Etter åtte hull og nesten halvspilt førsterunde, er nordmannen fire under par og på en delt 14.-plass.
torsdag 14. oktober NRK
Hovland faller på verdensrankingen
Viktor Hovland falt fra 14.- til 15.-plass på den ferske verdensrankingen mandag. Helgens turnering i Las Vegas ble ingen stor suksess for den norske golfstjernen, som endte på delt 44.-plass. Hovland har 10.-plass som karrierebeste på rankingen.
mandag 11. oktober NRK
Ingen topplassering for Hovland
Viktor Hovland leverte fire birdier på rad på siste runde av PGA-turneringen i Las Vegas, men det holdt ikke til en topplassering i turneringen som markerte starten på sesongen for nordmannen. Etter en god avslutning endte Hovland på delt 44.-plass.
mandag 11. oktober NRK
Tung Hovland-runde i Las Vegas
Viktor Hovland gikk 3. runde av PGA-turneringen i Las Vegas på to slag over par og faller brutalt på resultatlista før avslutningsdagen. Nordmannen startet lørdagen solid med to birdier i løpet av de fire første hullene, men så snudde det for Hovland. Han måtte...
søndag 10. oktober NRK
Tung Hovland-runde i Las Vegas
Viktor Hovland gikk 3. runde av PGA-turneringen i Las Vegas på to slag over par og faller brutalt på resultatlista før avslutningsdagen.
søndag 10. oktober ABC Nyheter
God start av Hovland
Viktor Hovland lå plassert som nummer 13 da han var ferdig med første dag av PGA-turneringen i Las Vegas torsdag. 24-åringen fra Norge gikk runden på fire under par. Mange var ennå ikke startet på de første 18 hullene da Hovland var ferdig. Nordmannen startet på hull...
torsdag 7. oktober NRK
Krogh Johannessen med hole-in-one
Kristian Krogh Johannessen slo til med et hole-in-one-slag under Swiss Challenge-turneringen i Frankrike søndag. Fulltrefferen kom på et par tre-hull. 26-åringen ligger langt bak teten i turneringen der spillerne er i gang med den siste runden.
søndag 3. oktober NRK
Hovland etter Ryder Cup: – «Cool» opplevelse
Viktor Hovland fikk et tøft møte med Ryder Cup i golf. USA slo Europa 19-9, men nordmannen er klar for nye tak.
mandag 27. september TV 2
Hovland etter Ryder Cup: – «Cool» opplevelse
Viktor Hovland fikk et tøft møte med Ryder Cup i golf. USA slo Europa 19-9, men nordmannen er klar for nye tak.
mandag 27. september ABC Nyheter
USA knuste Europa i Ryder Cup
USA har dominert hele helgen, og avsluttet med stil også på den siste dagen av Ryder Cup. Colin Morikawa satt vinnerputten i duell med Viktor Hovland. På hull 17 slo Hovland en lang birdieputt som stoppet rett foran hullet. Morikawa hadde levert et fantastisk innspill, og da han senket sin...
søndag 26. september NRK
USA vant Ryder Cup
USA fullførte utklassingen av Europa i Ryder Cup i golf ved å dominere også avslutningsdagen.
søndag 26. september TV 2
USA vant Ryder Cup i golf – Morikawa senket vinnerputten i poengdeling mot Hovland
USA fullførte utklassingen av Europa i Ryder Cup i golf ved å dominere også avslutningsdagen. Collin Morikawa senket vinnerputten i duell med Viktor Hovland.
søndag 26. september ABC Nyheter
USA knuste Viktor Hovland og Europa
Europa var sjanseløse mot USA i Viktor Hovlands (24) Ryder Cup-debut. Etterpå tok følelsene overhånd for Europas stjernespiller Rory McIlroy (32).
søndag 26. september VG
Hovland måtte tåle sitt tredje tap
Marginene har ikke vært på Viktor Hovlands side i Ryder Cup-debuten. Han har ledet i alle fire parkamper, men utbyttet er bare et halvt poeng. Lørdag ble det tap i foursome med Bernd Wiesberger, selv om den europeiske duoen tidlig ledet med tre hull. De var foran det meste av kampen, men Justin...
søndag 26. september NRK
Hovland tapte i Ryder Cup
Marginene har ikke vært på Viktor Hovlands side i Ryder Cup-debuten. Han har ledet i alle fire parkamper, men utbyttet er bare et halvt poeng.
søndag 26. september TV 2
Hovland måtte tåle sitt tredje tap i Ryder Cup – USA mot klar seier
Marginene har ikke vært på Viktor Hovlands side i Ryder Cup-debuten. Han har ledet i alle fire parkamper, men utbyttet er bare et halvt poeng.
søndag 26. september ABC Nyheter
Nytt Hovland-tap: Europa i store problemer før siste dag
(USA – Europa 11–5) Det ble en ny tung dag for det europeiske laget i Ryder Cup lørdag. Viktor Hovland (24) tapte begge de to kampene han spilte, og det europeiske laget må nå skrive Ryder Cup-historie om de skal forsvare seieren.
søndag 26. september VG
Hovland kritisk etter ny nedtur: – Bommet for mange putter
(USA – Europa 9–3) Viktor Hovland og Bernd Wiesberger så ut til å sikre et kjærkomment poeng for det europeiske laget, men de klarte ikke å ta vare på den store ledelsen de fikk tidlig mot Justin Thomas og Jordan Spieth.
lørdag 25. september VG
Fin start for Hovland
USA har fått en solid luke ned til Europa og leder sammenlagt 6-2 etter Ryder Cups første dag. Nå må Europa-laget starte jakten, og den er Viktor Hovland godt i gang med.
lørdag 25. september TV 2
Hovland bidro til halvpoeng
Viktor Hovland og Paul Casey tapte den første duellen i foursome i Ryder Cup, men sammen med engelske Tommy Fleetwood i den andre parkampen gikk det bedre. De to ledet mot Justin Thomas og Patrick Cantlay i fourball, men amerikanerne utlignet mot slutten. – Jeg skulle gjerne ha sørget for litt...
lørdag 25. september NRK
Tung dag
Viktor Hovland leverte mye bra spill, men tapte i sin Ryder Cup-debut før han bidro til et halvpoeng i sin andre parkamp for dagen.
lørdag 25. september Dagbladet
Hovland tok halvpoeng i cup
Viktor Hovland leverte mye bra spill, men tapte i sin Ryder Cup-debut før han bidro til et halvpoeng i sin andre parkamp for dagen.
lørdag 25. september TV 2
Hovland med sitt første halvpoeng i Ryder Cup på fæl dag for Europa-laget
Viktor Hovland leverte mye bra spill, men tapte i sin Ryder Cup-debut før han bidro til et halvpoeng i sin andre parkamp for dagen.
lørdag 25. september ABC Nyheter
Krisestart for Hovland og Europa på Ryder Cup: – Skulle gjerne sørget for flere poeng
(USA – Europa 6–2) Viktor Hovland (24) og Tommy Fleetwood (30) rotet bort seieren i sin kamp, og Europa har fått en blytung start i Ryder Cup mot USA.
lørdag 25. september VG
Hovland tapte første Ryder Cup-kamp
Viktor Hovland og makker Paul Casey startet godt i sin duell i Ryder Cup-åpningen fredag, men fikk det etter hvert tøft mot amerikanerne Colin Morikawa og Dustin Johnson. Det europeiske laget tapte sin kamp. Tidligere hadde John Rahm og Sergio Garcia slått amerikanerne Thomas/Spieth. Samtidig...
fredag 24. september NRK
Hovland-tap i Ryder Cup-debuten
Viktor Hovland og Paul Casey fikk det tøft mot den amerikanske duoen Dustin Johnson og Collin Morikawa i Ryder Cup-åpningen.
fredag 24. september TV 2
Hovland roses etter Ryder Cup-åpningen: – All grunn til å være stolt
(USA-Europa 3–1) Viktor Hovland (24) og Paul Casey (44) tapte sin åpningskamp i Ryder Cup, men tidligere proff Henrik Bjørnstad (42) mener nordmannen kom godt fra det.
fredag 24. september VG
Hovlands styrke i Ryder Cup – rankes som en av de beste
Viktor Hovland (24) stortrives med å spille matchplay. Det er med på å gjøre forventningene store til Ryder Cup-debuten fredag.
fredag 24. september VG
Kollapset på golfbanen
«Harry Potter»-stjerna måtte bli båret av banen under en kjendisturnering.
fredag 24. september Dagbladet
Potter-skuespiller kollapset på Ryder-banen
Skuespilleren Tom Felton kollapset torsdag under en kjendisturnering i golf. Tilstanden for Felton, kjent som Draco Malfang i Harry Potter-filmene, er uavklart.
fredag 24. september ABC Nyheter
Hovland tidlig ut i Ryder Cup
Viktor Hovland spiller sammen med engelske Paul Casey når Ryder Cup i golf innleder fredag med fire foursomes-kamper. De får sylskarp motstand. Det er 12 spillere på hvert lag i prestisjeduellen mellom USA og Europa, og åtte av dem ble valgt til å delta i foursomes, der spillerne...
fredag 24. september NRK
Hovland i ilden tidlig i Ryder Cup – møter toppduo
Viktor Hovland spiller sammen med engelske Paul Casey når Ryder Cup i golf innledet fredag med fire foursomes-kamper. De får sylskarp motstand.
fredag 24. september ABC Nyheter
Tiger Woods’ USA-bidrag: – Han er en del av vårt lag
Golfikonet Tiger Woods (45) var uaktuell for spill i Ryder Cup etter bilulykken sist vinter. Men kompisene Justin Thomas (28) og Steve Stricker (54) forteller at Woods likevel hjelper USA i stor grad.
torsdag 23. september VG
Hovland ankom uten date - nå hylles han for dette bildet
Men kyssebildet fra Europa-lagets gallamiddag i Ryder Cup har sin helt naturlige forklaring.
torsdag 23. september TV 2
Hovland har fått kjørt seg i gruppechat med golfstjernene
Viktor Hovland (24) røper humoristisk at han har fått «noen slag i trynet» i en felles gruppechat blant Ryder Cup-spillerne.
torsdag 23. september VG
Hovland klar for Ryder Cup
Viktor Hovland (24) ser fram til å spille på lag med resten av Europa-eliten i helgens Ryder Cup.
torsdag 23. september TV 2
Hovland forberedt på tøft publikum
Norges golfess Viktor Hovland er sikker på at han kommer til å håndtere et eventuelt fiendtlig publikum under Ryder Cup som starter fredag. Det europeiske laget vil trolig få en tøff mottakelse når de skal forsvare pokalen på Whistling Straits-banen utenfor Sheboygan i...
onsdag 22. september NRK
Hovland forberedt på tøft publikum i Ryder Cup
Norges golfess Viktor Hovland er sikker på at han kommer til å håndtere et eventuelt fiendtlig publikum under Ryder Cup som starter fredag.
onsdag 22. september ABC Nyheter
- Jeg var livredd
Livet etter at Kevin André Wright (25) ble norgesmester i golf, har ikke blitt helt som han selv hadde sett for seg. - En jævlig prosess, sier han.
onsdag 22. september Dagbladet
Håper hetsen stopper: – Et brutalt syn
Krangelen mellom golfstjernene Bryson DeChambeau (28) og Brooks Koepka (31) medfører et stort spenningsmoment foran helgens prestisjefylte Ryder Cup-turnering, men tirsdag kveld ble de filmet mens de snakket sammen...
onsdag 22. september VG
McIlroys råd til Hovland: – Bare vær deg selv
Rory McIlroy (32) ber Viktor Hovland (24) senke skuldrene før han blir tidenes første nordmann til å spille i Ryder Cup, mens Lee Westwood (48) kaller Hovland en «fenomenal golfer» og «veldig fin gutt».
tirsdag 21. september VG
Trolig ingen Tiger Woods
Det amerikanske golfesset Tiger Woods vil høyst sannsynlig ikke være med å støtte det amerikanske laget rent fysisk under Ryder Cup, som starter fredag. Den amerikanske kapteinen Steve Stricker sa under en pressekonferanse mandag at man neppe vil se Woods under kampen mot Viktor Hovland og...
tirsdag 21. september NRK
Trolig ingen Tiger Woods å se under Ryder Cup
Det amerikanske golfesset Tiger Woods vil høyst sannsynlig ikke være med å støtte det amerikanske laget rent fysisk under Ryder Cup, som starter fredag.
tirsdag 21. september ABC Nyheter
Ryder Cup-kaptein Harrington til VG: – Derfor er Hovland attraktiv
Ryder Cup-kaptein Pádraig Harrington (50) forklarer hvorfor alle hans utvalgte ligger langflate etter å få spille med Viktor Hovland (24) i helgens prestisjetunge Ryder Cup.
tirsdag 21. september VG
Én plass ned for Hovland
Viktor Hovland faller én plass på verdensrankingen i golf, til en 14.-plass. Nordmannen passeres av Jordan Spieth, men spilte ingen turnering forrige uke. Jon Rahm leder rankingen, og spanjolen spiller på Europa-laget med Hovland i Ryder Cup denne uka.
mandag 20. september NRK
Hovland opp én plass på rankingen
Viktor Hovland (23) avanserer én plass til nummer 13 på verdensrankingen i golf mandag. I toppen er rankingen uendret med Jon Rahm på topp foran Dustin Johnson og Collin Morikawa.
mandag 13. september NRK
Hovland opp én plass på rankingen
Viktor Hovland (23) avanserer én plass til nummer 13 på verdensrankingen i golf mandag. Foran seg på listen har nordmannen ni amerikanere, en mexicaner, en sørafrikaner og en spanjol. I toppen er rankingen uendret med Jon Rahm på topp foran Dustin Johnson og Collin Morikawa.
mandag 13. september NRK
Hovland skuffet igjen i England
Viktor Hovland klarte ikke å spille seg oppover på resultatlisten på den siste dagen av det europeiske PGA-mesterskapet i golf søndag. Nordmannen lå på delt 50.-plass før søndagens runde. Der åpnet han med en birde, men fikk en bogey på det...
søndag 12. september NRK
Skarpnord nummer to i Sveits
Marianne Skarpnord tok 2.-plassen i europaturneringen i golf i Sveits lørdag. Hun endte ett slag bak vinneren. Hun spilte de første ni hullene med to birdier og resten par. På andre halvdel ble det tre birdier, men også en bogey. Totalt endte hun 15 slag under par Totalt endte hun på...
lørdag 11. september NRK
Proffdrøm? I denne sporten har du best sjanse som nordmann
­
lørdag 11. september NRK
Skarpnord fortsatt i tetsjiktet
Marianne Skarpnord greide ikke å kopiere torsdagens superrunde, men er fortsatt i seierskampen i helgens turnering i Sveits på kvinnenes europatour i golf. Skarpnord fulgte opp åpningsrunden på 64 slag med en 69-runde fredag. Dermed er hun på delt 3.-plass to slag bak tyske Sandra Gal...
fredag 10. september NRK
Hovland løftet seg i andre runde
Viktor Hovland spilte seg solid opp på andrerunden i det europeiske PGA-mesterskapet i golf. Han noterte fem slag under par for dagen. Torsdag åpnet han turneringen på par. Fredag tok han fram svært mye godt spill. Hovland er sikret spill også lørdag og søndag. Det er...
fredag 10. september NRK
Tung dag for Hovland
Viktor Hovland fikk det ikke til å stemme da han torsdag returnerte til Europa og det europeiske PGA-mesterskapet. Han endte åpningsrunden på par. Dermed har han hele åtte slag opp til thailandske Kiradech Aphibarnrat som leder turneringen på Wentworth Club i Surrey utenfor London....
torsdag 9. september NRK
I delt ledelse etter hole-in-one
Marianne Skarpnord spilte en meget god førsterunde i Sveits torsdag. Åtte slag under par, etter blant annet en hole-in-one, gjør at hun er i delt ledelse. Skarpnord åpnet bra i europatourturneringen og hadde notert seg for fire birdies og ingen bogeyer på de første åtte...
torsdag 9. september NRK
Norske Julie var best i verden - så byttet hun idrett
­
torsdag 9. september NRK
Hovland foran ny turnering: – Kult å se at jeg har tatt så store steg
I 2019 ble Viktor Hovland nummer elleve i europatourturneringen i London. Nå er han kanskje den største favoritten. - Veldig mye har blitt mye bedre, sier han.
torsdag 9. september TV 2
Uttalelse gir håp: - Gjør framskritt
Mye kan tyde på at vi får se Tiger Woods (45) tilbake på golfbanen igjen etter ulykken i februar.
torsdag 9. september Dagbladet
Amerikansk ekspert om Hovland: Her taper han slag til feltet
Ryan Lavner, skribent i Golf Channel, mener Viktor Hovland (23) kun har en svakhet i spillet sitt sammenlignet med de aller beste golfspillerne.
onsdag 8. september VG
Hyller Hovland: – Kanskje den største idrettsbragden i Norge
Viktor Hovland (23) avsluttet sesongen på PGA-tour på strålende vis. Det får frem store ord hos flere av de tidligere største norske idrettsprofilene.
tirsdag 7. september VG
Europa vann Solheim Cup
Det europeiske laget vann Solheim Cup for andre gongen på rad. Natt til tysdag norsk tid vart sigeren sikra med 15–13 over USA. – Eg er så stolt av dette laget. Eg er ikkje den som speler, så all ære går til dei. Det er dei som har vunne dette. Dei fortener all æra. De...
tirsdag 7. september NRK
– Ikke mange som er større enn Hovland
Viktor Hovland (23) har tatt enorme steg på bare ett år, og prestasjonene gjør at den norske golferen kan smile hele veien til banken.
mandag 6. september TV 2
Rankingløft for Hovland
Viktor Hovland klatrer én plass til 14.-plassen på mandagens ferske verdensranking i golf. Takket være helgens 5.-plass i PGA-tourmesterskapet sniker nordmannen seg forbi Jordan Spieth på listen. Det er ingen endringer blant de 13 øverste på rankingen, som toppes av spanjolen...
mandag 6. september NRK
19 millioner kroner rikere
Viktor Hovland (23) spilte en strålende sisterunde av PGA-tourmesterskapet. Han endte på en meget sterk femteplass sammenlagt i FedEx-cupen.
søndag 5. september TV 2
Hovland drog inn 19 mill. kroner: – Eg har framleis mykje å gå på
Viktor Hovland leverte ein kjempeprestasjon og blei nummer fem i Tour Championship i Atlanta.
søndag 5. september NRK
Hovland rundt 21 millioner kroner rikere etter kjemperunde
Viktor Hovland (23) spilte en strålende sisterunde av PGA-tourmesterskapet. Han endte på en meget sterk 5.-plass sammenlagt i FedEx-cupen.
søndag 5. september ABC Nyheter
Hovland på delt femteplass i PGA-avslutningen – sikret nesten 20 millioner kroner
(Tour Championship pågår fortsatt) Viktor Hovland (23) leverte en strålende runde golf under Tour Championship søndag – og endte på delt femteplass etter en høydramatisk avslutning. Det gir samtidig en fet bonus-sjekk.
søndag 5. september VG
Hovland spilte seg opp etter tøff start, men endte på sjuende plass
Viktor Hovland slet på de første hullene lørdag, men rettet på inntrykket i PGA-sluttspillets siste turnering. 3.-runden endte på par.
søndag 5. september TV 2
Hovland endte på syvendeplass
Viktor Hovland slet på de første hullene lørdag, men rettet på inntrykket i PGA-sluttspillets siste turnering. Tredjerunden endte på par. Han er totalt ni slag under par, og er seks slag bak tredjeplasserte Justin Thomas fra USA. Det amerikanske hjemmehåpet Patrick Cantlay leder...
søndag 5. september NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL