Giske
Nekter å gi tillitserklæring til Støre: – Har ikke så mye med han å gjøre
Trond Giske ble vraket av en enstemmig valgkomite. Jonas Gahr Støre mener Giske har utvist dårlig dømmekraft. Nå må den tidligere Ap-nestlederen svare for seg.
20:32 TV 2
LO-tillitsvalgt sendte tekstmelding til valgkomiteens leder: Var ikke ment som trussel
«Vi sitter på video og bilder som viser Giske i full sving med tafsing på 25 år gamle damer på et utested. VG er meget interessert i denne videoen». Slik lød SMS-en som lederen i valgkomiteen fikk fra Fagforbundets Terje Ferstad.
16:44 $ Aftenposten
Giske: – Det hadde vært lureste å ikke være der i det hele tatt
Trond Giske angrer på at han sa ja til å være med på videoen som har utløst en ny bekymringsmelding mot ham, men mener saken har blitt fremstilt helt feilaktig i pressen.
07:27 TV 2
Giskes navn kastet inn i lederstriden i Trøndelag Ap i siste time
I siste time ble Trond Giske spilt inn som kandidat til styret i Trøndelag Ap. Nå er det uenighet om hvordan kabalen skal gå opp.
mandag 21:02 $ Aftenposten
Ikke klare klasseskiller mellom bydeler i Sandnes
Det er vanskelig å finne klare klasseskiller mellom boligområder i Sandnes. Folk i sentrum har den laveste medianinntekten, men 7 av 10 på formuetoppen bor i dette området.
7. november 2018 $ Stavanger Aftenblad
Ny bok: Tajiks medarbeider varslet om Giske
To av varslene som førte til Trond Giskes avgang, kom fra en av Hadia Tajiks medarbeidere og en rådgiver ansatt i Aps stortingsgruppe.
17. oktober 2018 VG
Ny bok: Tajiks medarbeider varslet om Giske
To av varslene som førte til Trond Giskes avgang, kom fra en av Hadia Tajiks medarbeidere og en rådgiver ansatt i Aps stortingsgruppe.
17. oktober 2018 VG
Et politisk kriseår
ARENDAL Hele Norges maktelite er samlet i Arendal. Og etter et helt år med sexting, tafsing og ferie i ondskapens akse, er det klart for politikk igjen. Kanskje.
16. august 2018 VG
MØRE OG ROMSDAL

Makteliten samlet etter politisk kriseår
ARENDAL Hele Norges maktelite er samlet i Arendal. Og etter et helt år med sexting, tafsing og ferie i ondskapens akse, er det klart for politikk igjen. Kanskje.
16. august 2018 VG
Mørbanket etter ulykke
Da artisten (27) klatret opp i en stige blant publikum på «Sommerfesten på Giske» lørdag kveld, gikk det plutselig galt.
8. juli 2018 VG
Sondre Justad: – Jeg føler meg ganske mørbanka
Da artisten (27) klatret opp i en stige blant publikum på «Sommerfesten på Giske» lørdag kveld, gikk det plutselig galt.
8. juli 2018 VG
Full borgerkrig i Trøndelag Ap
Mindre enn et halvt år etter at de to trønderfylkene slo seg sammen, utkjempes det som internt ses som en ødeleggende politisk borgerkrig i det nye Trøndelag Ap. Midt på slagmarken står avgått nestleder Trond Giske (51).
25. juni 2018 VG
Full borgerkrig i Giskes bakland
Mindre enn et halvt år etter at de to trønderfylkene slo seg sammen, utkjempes det som internt ses som en ødeleggende politisk borgerkrig i det nye Trøndelag Ap. Midt på slagmarken står avgått nestleder Trond Giske (51).
25. juni 2018 VG
Ap solgte aksjefond og brukte sparepenger etter underskudd
På to år har Aps partiorganisasjon og stortingsgruppe tilsammen brukt 25 millioner kroner av oppsparte midler.
8. juni 2018 $ Aftenposten
Aftenposten: Tajik holdt utenfor ledergruppe i julen
Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre opprettet en til nå ukjent gruppe da varslersakene mot nestleder Trond Giske raste som verst. En som ikke var med i gruppen, var den andre nestlederen, Hadia Tajik, ifølge Aftenposten.
4. juni 2018 VG
Avviser ikke nytt lederverv
VERDAL Trond Giske kan ikke avklare om han er kandidat til å bli leder for reformutvalget i Arbeiderpartiets største fylkeslag.
1. mai 2018 VG
Giske om han skal få omstridt lederverv i Trøndelag: – Vet ikke
VERDAL Trond Giske kan ikke avklare om han er kandidat til et lederverv i Arbeiderpartiets største fylkeslag.
1. mai 2018 VG
Trond Giskes tante Jorunn (90): – Trond klarer seg i stormen
TRONDHEIM / VERDAL I et fullsatt menighetshus på Ila i Trondheim ble Trond Giske (Ap) hyllet med stående applaus. Hans tante Jorunn sier Ap nå må prioritere samhold i partiet.
1. mai 2018 VG
Dukket opp på AUF-fest: - Rystende
For en uke siden var Trond Giske på AUFs påskefest, under tre måneder etter at partiet konkluderte med at den tidligere nestlederen hadde seksuelt trakassert flere unge kvinner i AUF og AP.
15. april 2018 VG
Giske var på «Løvebakken AUF»-fest
For en uke siden var Trond Giske på påskefest for tidligere AUF-tillitsvalgte, under tre måneder etter at partiet konkluderte med at den tidligere nestlederen hadde seksuelt trakassert flere unge kvinner i AUF og Ap.
15. april 2018 VG
Støre benekter at Giske har fått nytt lederverv
Ifølge Ap-leder Jonas Gahr Støre skal ikke Trond Giske lede Trøndelag Aps reformarbeid.
10. april 2018 Dagbladet
Støres harde linje i Acer-saken vekker uro i Ap
Ap-leder Jonas Gahr Støre er på kollisjonskurs med LO, halve stortingsgruppa, en lang rekke fylkeslag og ordførere i Acer-striden. Det vekker bekymring internt.
21. mars 2018 $ Aftenposten
Listhaugsaken – et politisk narrespill
Først som sist, jeg er ikke fremskrittspartimann, har aldri stemt Frp og kommer aldri til å stemme Frp. Jeg har imidlertid stemt SV i unge…
19. mars 2018 Avisa Nordland
Forsvarspolitisk systemsvikt.
Mange av de store beslutningene i forsvarssektoren har gått virkelig galt de siste tjuefem årene, og for utenforstående kan det virke som om typiske norske…
19. mars 2018 Avisa Nordland
RB MENER: Oppgjøret med ukulturen burde vært tatt for 18 år siden
 Få ukas viktigste kommentarer og innlegg fra Romerikes Blad med nyhetsbrev rett i eposten hver lørdagÅrets kvinnedag står i #metoo-kampanjens tegn, noe også denne 8.…
7. mars 2018 $ Romerikes Blad
Støre sier nei til Giske-comeback i Trøndelag Ap
Mange i Trøndelag Ap jobber intenst for at Trond Giske skal gjøre lynraskt comeback som nestleder i fylkeslaget. Men nå setter partileder Jonas Gahr Støre foten ned.
7. mars 2018 VG
Kjøpte advokat for 5000 kroner i timen – nekter å si hvor høy regningen ble
Varslersakene har blitt en kostbar affære for Høyre og Arbeiderpartiet.
4. mars 2018 TV 2
13 av 19 lokallagsledere tror Giske kan komme tilbake som statsråd
13 av 19 lokallagsledere fra Trond Giskes hjemfylke som Adresseavisen har snakket med, tror han kan komme tilbake som statsråd.
10. februar 2018 $ Aftenposten
Kunngjering av konkurranse om veterinærtenester
Kommunane som inngår i Ålesund og Stranda veterinærvaktdistrikt kunngjer med dette konkurranse om veterinærvakttenester. Stranda kommune er vald til driftsansvarleg kommune av dei andre kommunane som er med i veterinærvaktdistriktet. Vaktdistriktet omfattar kommunane Ålesund,...
6. februar 2018 Giske kommune
Giske innleder debatt
Stortingsrepresentant Trond Giske (Ap) innleder den politiske debatten når Orkland Ap skal konstitueres lørdag på Folkets Hus i Gjølme i Orkdal 10. februar.
3. februar 2018 TV 2
Ledig 70% stilling på legekontoret
Legekontoret i Giske har ledig 70% fast stilling som helsesekretær frå 01.04.18. Sjå vedlagte informasjon. Søknadsfrist 25.02.18.
26. januar 2018 Giske kommune
Ny akustisk turné: Dette er A-ha på sitt aller fineste
De ekstremt gode låtene får hovedrollen på A-has akustiske MTV-turné. Det holder i massevis.
24. januar 2018 $ Aftenposten
Skiltplan for Alnes, utvald kulturlandskap i jordbruket. Høyring
Giske kommune har etter søknad fått tildelt midlar til oppsetting av skilt. Midlane kjem etter at Alnes har fått status som Utvald KulturLandskap i jordbruket (UKL). Skiltplanen inkluderer derfor ikkje alle skilt, men skilt som skal gjere det lettare å orientere seg på Alnes. Planen...
19. januar 2018 Giske kommune
MØRE OG ROMSDAL

Vedtatt budsjett 2018
Giske kommunestyre vedtok imøtet 30.11.17 kommunen sitt budsjett for 2018 og økonomiplanen for 2018-21 (k.sak 062/17).
19. januar 2018 Giske kommune
Søk barnehage og SFO
Frist for å søkje plass i barnehage frå hausten 2018 er 1.mars2018. Det er samordna opptak til alle barnehagane i kommunen. Fristen for å søkje plass i SFO er også 1.mars. Første skuledag hausten 2018 er måndag 20. august.Sjå heile skuleruta her.
19. januar 2018 Giske kommune
"Kulturlivets dag" i Giske 2018. Invitasjon til informasjons- og planleggingsmøte tysdag 30.01.18
Våren 2016gjennomførtekulturlivet og kommunen Kulturlivets dag i Giske. Evalueringa viste at dette var eit veldig kjekt arrangement, og det kom ønske om å gjennomføre dette annakvart år. Det er no kome forslag om å utvide dette til Kulturdagane i Giske og med aktivitetar...
17. januar 2018 Giske kommune
Søk barnehage innan 1. mars
17. januar 2018 Giske kommune
Fleire fagbrev i reinhald
Bygg- og eigedomsavdelinga i Giske feira i dag fem nye fagarbeidarar med bestått teoretisk eksamen i reinhaldsfaget.Leiar for bygg og eigedom, Robert Valderhaug, rosa reinhaldarane for god studieinnsats innan reinhaldarfaget siste året, og er glad for at over halvdelen av dei tilsette i avdelinga no...
12. januar 2018 Giske kommune
Sosialdemokratisk rundvask
Jonas Gahr Støre har tatt i bruk det sterkeste vaskemiddelet. Og det skal sies. Han er ganske god til å rydde.
9. januar 2018 VG
Returpunkt for glas og metall
Alle returpunkt forglas og metall i Giske kommune blir fjernai løpet av denneveka (veke 2). Henting av glas- og metallavfall startar opp i dag.
8. januar 2018 Giske kommune
Haddy til VG: – Jeg støtter Trond fullt og helt
Trond Giskes samboer Haddy Njie sier hun støtter Giske, etter at han søndag kveld annonserte at han trekker seg som nestleder i Arbeiderpartiet.
7. januar 2018 TV 2
Haddy Njie: – Jeg støtter Trond fullt og helt
Trond Giskes samboer Haddy Njie sier hun støtter Giske fullt og helt etter at han trakk seg som Arbeiderpartiets nestleder søndag kveld.
7. januar 2018 $ Aftenposten
Ap-topper om Giske: – Han gjorde det eneste riktige
Topper i fagbevegelsen og Arbeiderpartiet håper partiet nå kan falle til ro igjen, når Trond Giske har trukket seg som nestleder.
7. januar 2018 $ Aftenposten
Krise-ekspert: Støre kan komme styrket ut av varsler-sakene
Skandalesakene rundt Ap-nestleder Trond Giske kom på det best mulige tidspunktet for partiet, mener professor. Det er lenge til neste stortingsvalg.
7. januar 2018 $ Aftenposten
Taust fra Youngstorget avd. LO om Giskes skjebne
LOs mektigste menn og kvinner, nestleder Trond Giskes kanskje viktigste maktbase, er tause på spørsmål om de ønsker Giske tilbake i Ap-ledelsen. – Dette er noe Ap får rydde opp i, sier NTL-leder John Leirvaag.
6. januar 2018 $ Aftenposten
Krisemøter i Ap
Etter det TV 2 kjenner til ønsker partiet å få en konklusjon i Giske-saken før mandag.
5. januar 2018 TV 2
Journalistiske metoder i varsler-saken i Ap
– Vår journalistikk skal være systemkritisk.
5. januar 2018 $ Aftenposten
– Festkulturen i ungdomspolitikken er ikke grei
Hilde Charlotte Solheim delte denne uka sine opplevelser som 16-åring i AUF. Nå kommer hun med skarp kritikk av festkulturen i ungdomspolitikken.
5. januar 2018 TV 2
Ap-topp: - Systemet er ikke bra nok
Varaordføraren i Oslo har lenge etterlyst meir åpenhet om seksuell trakassering i Arbeiderpartiet. Ho er ikkje nådig når ho karekteriserar måten partiet har handtert varslingssakene.
4. januar 2018 TV 2
AUF-topp bekrefter: – Det var en ukultur
Generalsekretæren i AUF sier flere tiltak har ført til bedringer i kulturen i ungdomsorganisasjonen.
4. januar 2018 NRK
Ingen åpen Giske-støtte – disse tre kan ta over som nestleder
Ingen av Arbeiderpartiets fylkesledere som TV 2 har snakket med vil uttrykke støtte til Trond Giske, men flere har gjort seg opp en mening om hvem som eventuelt kan ta over nestleder-vervet.
3. januar 2018 TV 2
Ingen åpen Giske-støtte – disse tre kan ta over som nestleder
Ingen av Arbeiderpartiets fylkesledere som TV 2 har snakket med vil uttrykke støtte til Trond Giske, men flere har gjort seg opp en mening om hvem som eventuelt kan ta over nestleder-vervet.
3. januar 2018 TV 2
Giske sykmeldt i to nye uker
Trond Giske er sykmeldt i ytterligere to uker, får TV 2 bekreftet.
3. januar 2018 TV 2
Giskes håp svinner | Magnus Takvam - Politisk kommentator
Trond Giskes sjanser til å komme tilbake som nestleder i Arbeiderpartiet, er meget små. Gradvis har partileder Jonas Gahr Støre – mannen som avgjør Giskes skjebne – forsterket kritikken.
3. januar 2018 NRK
Kontantstøtte?
Frå 01.08.2013 har Giske kommune etter søknad ytt kommunal kontantstønad for born som ikkje nyttar plass i norsk barnehage som er godkjend etter 10 og 11 i lov om barnehagar av 17.06.2005. Born og føresette må vere folkeregistrert i Giske kommune i perioden det blir søkt...
3. januar 2018 Giske kommune
Borgarleg vigsel i Giske
Frå 1. januar 2018 er ansvaret for gjennomføring av borgarlege vigslar overført frå tingrettane til kommunane etter ei endring i ekteskapslova. Giske kommune vil frå same tidspunkt ha eit kommunalt vigselstilbod.
3. januar 2018 Giske kommune
Slik er Giske-leirens krisestrategi
Giske må dokumentere det han har sagt: At det finnes grunnløse og falske varsel. Dessuten må han være sikker på at det ikke kommer noe mer alvorlig enn det han allerede har beklaget.
3. januar 2018 $ Aftenposten
Vis omsyn på glatt føre!
I desse tider kan ein vakne til glatteeller ubrøyta vegar, og kommunen rekk ikkje alltid over alt med ein gong. Vi oppmodar om å vise omsyn og ta det roleg på dårleg føre.
2. januar 2018 Giske kommune
MØRE OG ROMSDAL

Kaller Giske-varsler «rystende»
Ap-nestleder Hadia Tajik skriver på Facebook at hun selv er kontaktet av to personer som har varslet om Giskes upassende oppførsel.
22. desember 2017 TV 2
– Ap kan ikke ha en nestleder eller framtidig partileder som tenker med feil hode
Partifelle Line Oma mener Trond Giske må trekke seg.
22. desember 2017 TV 2
Trond Giske beklager
Giske tar selvkritikk og beklager egen oppførsel.
21. desember 2017 TV 2
Desse går til UKM sin landsfestival
På fylkesmønstringa for ei veke sidan var det i underkant av 400 ungdommar frå heile fylket. No er uttaket til landsfestivalen klart.
6. april 2017 Sunnmørsposten
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

GISKE

MØRE OG ROMSDAL

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL