Get-ligaen
Hockeylegenden Börje Salming er død: - En pionér
Börje Salming er død. Den svenske ishockeylegenden ble 71 år gammel.
torsdag 19:02 VG
Lillehammer senket Oilers i «Hockey Classic»: – Stemningen var helt magisk
(Lillehammer-Stavanger Oilers 4–1) William Mäkinen (27) scoret sitt første mål for Lillehammer da han klinket inn 3–1 tre minutter før slutt og Johan Eriksson senket definitivt Oilers da han plasserte hjemmelagets fjerde i tomt bur ett minutt senere.
lørdag 19. november VG
Her er Adam Sandler i Frisk Asker-drakt
Den kjente skuespilleren dukket for et par uker siden opp på et spisested i New Hampshire – i norsk hockeydrakt.
mandag 7. november VG
Erik Follestad debuterer som skuespiller i ny TV-serie: – Spiller min ukjente tvillingbror
– Jeg spiller en versjon av meg selv i denne serien og det er både skummelt og utfordrende, sier Erik Follestad (33)
tirsdag 25. oktober VG
To Zucca-målgivende – Wild tapte på overtid
(Boston Bruins-Minnesota Wild 4–3 etter spilleforlengelse) Mats Zuccarello (35) vartet opp med målpoeng nummer ni og 10 på fem kamper da Minnesota Wild gikk fra 1–3 til 3–3 i ordinær spilletid. Men de tapte i spilleforlengelsen.
lørdag 22. oktober VG
Stavanger Oilers-seier i jubileumsfest – Storhamar vant tosifret
(Stavanger Oilers – Vålerenga 2–1 etter forlengning) Bryce Gervais ble matchvinner da Stavanger Oilers slo Vålerenga 2-1 etter forlengning i ishockeyens eliteserie torsdag. Samtidig ble det 10-0 til Storhamar over Grüner.
torsdag 20. oktober VG
Sverige ishockeyhelt ALS-syk: Klarer ikke å snakke
Sveriges kanskje største ishockey-ikon fikk påvist nerve- og muskelsykdommen ALS tidligere i år. Nå kan Börje Salming (71) ikke lenger snakke og han må ta til seg næring via en sonde.
tirsdag 18. oktober VG
Elsker mammas kjøttpudding – serverer kompisen taco
Mats Zuccarello og Kirill Kaprizov omtales spøkefullt som NHLs beste «bromance» – brødreromanse – av medspillerne i Minnesota Wild. Zucca røper at han serverer sin russiske leke- og rekkekamerat kun én rett når han kommer på besøk.
torsdag 13. oktober VG
Vålerenga med dramatisk seier mot Storhamar - Thoresen ut mot tidligere lagkamerat
JORDAL AMFI (Vålerenga - Storhamar 2–1 etter spilleforlengelse) Vålerenga tok sesongens første stikk mot erkerivalen Storhamar. Men det måtte spilleforlengelse til for å skille lagene.
lørdag 1. oktober VG
Dropper toppkamp etter hjerteinngrep
Spartas mangeårige sjeftrener Sjur Robert Nilsen (54) gjennomgikk et hjerteinngrep i går og regner med å være tilbake på isen allerede mandag – men lar være å se sitt lag i toppkampen mot Vålerenga i kveld.
torsdag 29. september VG
OL-anlegg har sendt ut varsel om stenging: Mangler 3,5 millioner til strøm
OL-hallen på Gjøvik fra 1994 har sendt ut varsel om at de må stenge hallen i november. Da vil den bli tømt for is. Gjøvik Hockey frykter de må trekke 1. divisjonslaget og legge ned barne- og ungdomsidretten.
mandag 19. september VG
Ekstreme forskjeller i Idretts-Norge: Vålerenga stenger hjemmebanen i vinter
Mens Rosenborg nyter godt av lave strømpriser i Midt-Norge, stenger Vålerenga sin egen hjemmebane i vinter. – Billigere å dra på treningsleir, forklarer klubben.
fredag 16. september VG
Fyrte løs mot rivalen etter seier: – Møtt mye bedre lag enn dette
(Storhamar - Lillehammer 3–5) Lillehammer leverte taktisk klokskap og slo Storhamar på borte-is torsdag. Hockeyprofilen og tidligere NHL-spiller Andreas Martinsen (32) slang et stikk i retning naborivalen etter kampen.
torsdag 15. september VG
Ahlhom med sjokkretur i VIF: – Vi har gitt ham en ny sjanse
Rasmus Ahlhom fikk sparken i Storhamar i fjor. Nå returnerer han til Fjordkraft-ligaen og Vålerenga.
mandag 12. september VG
Drømmestart for Frisk Asker som banket Vålerenga: – Det var deilig
ASKER (Frisk Asker – Vålerenga 6–3) Foren et fullsatt Varner Arena smalt det i seriepremieren der Frisk Asker senket Vålerenga for første gang på syv kamper.
fredag 9. september VG
Gretzky løy om tyggegummi – saksøkt for nærmere 100 millioner
Kona til ishockeylegende Wayne Gretzky skrev at mannen gikk ned 16 kilo ved hjelp av tyggegummi. Nå blir de saksøkt av produsenten.
onsdag 17. august VG
Svensk ishockeylegende rammet av ALS: – På et øyeblikk ble alt forandret
Börje Salming (71) spilte over 1000 kamper i NHL og tok VM-medaljer med Sverige på 70-tallet. Nå har svensken fått påvist nervesykdommen ALS.
onsdag 10. august VG
Full forvirring rundt NHL-stjerne etter arrestasjon av landsmann
Kirill Kaprizov, Mats Zuccarellos lagkamerat i Minnesota Wild, er ifølge flere medier under mistanke om ikke gjennomført verneplikt. Samtidig hersker det full forvirring om hvor russeren er.
fredag 8. juli VG
Russiske medier: Landslagskeeper arrestert – kjørt bort i ambulanse
Ivan Fedotov (25) signerte i mai en kontrakt med Philadelphia Flyers, etter å ha spilt en sesong for det tidligere «militærlaget» CSKA Moskva. Nå er det usikkert om han får muligheten til å spille for NHL-klubben.
fredag 1. juli VG
«Zucca» om farsrolle og klubbfremtid: – Håper virkelig jeg blir i Wild
STOVNER SENTER Om få dager blir Mats Zuccarello (34) far for første gang, og han krysser fingrene for at den lille familien kan finne roen i Saint Paul.
onsdag 29. juni VG
King og Zuccarello samarbeider om fotballskole: – Brenner for det samme
STOVNER SENTER Joshua King (30) har fått med seg Mats Zuccarello (34) på laget og sammen skal de sørge for gratis fotballskole til tusenvis av barn de kommende tre årene. Nå har stjernene fra Oslo østkant satt seg hårete mål.
mandag 27. juni VG
Kvartfinaledrømmen røk – ydmyket og knust av Sverige: – Klasseforskjell
(Sverige – Norge 7–1) Norge måtte vinne, men istedenfor var det Sverige som herjet ute på isen i Nokia Arena. Dermed er Norges kvartfinaledrøm knust.
søndag 22. mai VG
Utvisningene ødela for Norge – tapte tett batalje mot Latvia
(Latvia – Norge 3–2) Da Norge var inne i sin beste periode, fikk de to utvisninger på rappen. Det skulle bli helt avgjørende.
mandag 16. mai VG
Norge vant på straffer etter totalkollaps: – Bitter ettersmak
(Norge – Storbritannia 4–3 etter straffer) Norge kastet bort en tremålsledelse på tampen av tredje periode mot Storbritannia, men reddet i det minste to poeng på straffer.
søndag 15. mai VG
Mistet jobben etter å ha angrepet egen lagkamerat. Nå går han til sak mot gamleklubben
Ishockeyspiller Rasmus Ahlholm (32) fikk sparken av Storhamar etter å ha angrepet sin egen lagkamerat på trening. Nå skal partene møtes i retten i november.
søndag 15. mai VG
Bonsaksen vraket Vålerenga – supporterne fortviler: – Bare jævla vondt
Alexander Bonsaksen gjør retur til Fjordkraft-ligaen etter nesten åtte år i utlandet. Men han droppet muligheten for å spille for Oslo-klubben i sitt hjerte.
onsdag 4. mai VG
«Zucca-kjemi» hylles: Nøkkel til sluttspillsuksess
Mats Zuccarello (34) og hans russiske lag- og lekekamerat Kirill Kaprizov (25) hylles for deres spesielle kjemi – på og utenfor isen – og pekes på som nøkkelen til suksess for Minnesota Wild foran første NHL-sluttspillkamp mot St. Louis Blues natt til tirsdag.
mandag 2. mai VG
VIF-legenden Søberg fikk avskjedsbeskjed på telefon: – Feil måte å gjøre det på
VIF-målvakt Steffen Søberg (28) reagerer på at han fikk beskjed om at ti år i klubben var over på telefon. Styremedlem Anders Myrvold sier fokuset er på å hedre ham på en verdig måte.
onsdag 27. april VG
Bonsaksen dropper ishockey-VM – blir TV-ekspert
Den norske ishockey-backen Alexander Bonsaksen (35) blir ikke å se for Norge i VM i Finland i mai. I stedet fortsetter han i TV-studio for Viaplay.
tirsdag 26. april VG
Oilers i ekstase etter gullet: – Helt fantastisk
STAVANGER Omtrent et halvt døgn etter at NM-gullet var sikret var det god stemning for Tommy Kristiansen og flere av Stavanger Oilers-spillerne tilbake i oljehovedstaden.
mandag 25. april VG
Stavanger Oilers ydmyket Storhamar – ble norgesmester for åttende gang
(Storhamar – Stavanger Oilers 2–5, 0–4 i kamper) Stavanger Oilers knuste Storhamar og sikret lagets åttende kongepokal.
søndag 24. april VG
Oilers nærmer seg «byttå» etter kontroversiell scoring
(Stavanger Oilers - Storhamar 3–2, 3–0 i kamper) Oilers hamret pucker mot en innbitt kanadisk murvegg, men til slutt klarte hjemmelaget å rive ned veggen – og sikret matchpuck på Hamar søndag.
fredag 22. april VG
Sendte stikk til Storhamar etter storseier i den første NM-finalen
(Stavanger Oilers – Storhamar 6–0) Med to scoringer i hver periode tok Stavanger Oilers første stikk i NM-finalen mot et redusert Storhamar-mannskap.
mandag 18. april VG
Fra krise til finalethriller: – Et helt annet lag
Etter to år uten sluttspill i norsk ishockey smeller det i den første av finalekampene i DNB Arena i Stavanger i kveld (mandag). Storhamar er det første laget som spiller finale etter å ha havnet på nedre halvdel i grunnserien.
mandag 18. april VG
Ukrainske Hlib (19) og russiske Nikita (19) spiller og lever sammen
Hlib Tkach er fra Ukraina og Nikita Evstratov er fra Russland. 19-åringene spiller på samme ishockeylag og bor sammen i en kjellerleilighet utenfor Stockholm.
fredag 15. april VG
Ingen kunne kommentere slik som Carlsen
Da norske idrettshelter spurtet om gull og glitter, hentet Jon Herwig Carlsen i brøkdelen av et sekund fram de rette ordene for å beskrive det vi så.
tirsdag 12. april VG
Oilers klar for NM-finale: – Det var sinnssykt
(Stavanger Oilers – Sparta 2–0, 4–3 i kamper) Amerikanerne Rob Bordson (33) og Steven Whitney (31) sendte Oilers til sin første NM-finale siden 2017.
lørdag 9. april VG
Ny sterk Wild-seier - Zucca en målgivende fra rekord
(Washington Capitals-Minnesota Wild 1–5) Mats Zuccarello (34) mangler fortsatt en målgivende pasning på sette klubbrekord for Minnesota Wild - som har stø kurs for sluttspillet om Stanley Cup.
mandag 4. april VG
Utestengt fra tre semifinaler: – Langt over streken
Sparta Sarpsborgs kaptein Niklas Roest (35) vedgår at det han «gjorde» i NM-semifinalen mot Stavanger Oilers - som førte til tre kamper utestengelse - ikke skal skje på en ishockeybane.
fredag 1. april VG
Mindre enn «Zucca»: Norske Philip (19) spås lys fremtid i Sveriges toppklubb
Philip Granath (19) har kjempet seg til en plass i Sveriges beste ishockeylag. Han ser bokstavelig talt opp til og er oppfostret i samme klubb som Norges eneste spiller i NHL - men «stresser ikke» med å følge i Mats Zuccarellos skøyteskjær til verdens beste liga.
mandag 28. mars VG
Storhamar lekte seg med Vålerenga – hånet motstander
(Storhamar–Vålerenga 5–1, 4–2 i kamper) Storhamar vant til slutt overlegent over Vålerenga, og er videre til semifinale i NM-sluttspillet.
onsdag 23. mars VG
Frisk Asker må fjerne barnebilletter etter svindel
Frisk Asker tilbydde barn under tre år gratis billetter til hockeykampene, men nå blir det endringer etter at klubben har avdekket at folk har lurt seg inn.
tirsdag 22. mars VG
Vålerenga raknet – Storhamar skaffet overtak
JORDAL AMFI (VÅLERENGA-STORHAMAR 3–4) Vålerenga hadde overtaket om en semifinale-plass i hånden, men Patrick Thoresen og Storhamar snudde alt i sluttperioden.
mandag 21. mars VG
Slik blir VM etter «Russland-kaoset»: – God beslutning
Det internasjonale ishockeyforbundets har bestemt hvordan VM skal avvikles uten utestengte Russland og Hviterussland.
fredag 18. mars VG
Zuccarello tangerte egen poengrekord etter utsøkt pasning
(Minnesota Wild – Boston Bruins 4–2) Han har blitt 34 år, men har aldri vært bedre. Med over 20 kamper igjen av grunnserien har Mats Zuccarello allerede tangert sin egen norske poengrekord i en NHL-sesong.
torsdag 17. mars VG
Storhamar slo tilbake mot Vålerenga etter nervedrama
(Storhamar-VIF 3–2) Storhamar utlignet til 1–1 kvartfinaleserien mot Vålerenga. Med bare seks sekunder igjen på klokken så nesten 4700 engasjerte supportere i CC Amfi bortelagets Mathis Olimb smelle pucken i stolpen.
tirsdag 15. mars VG
Vålerenga tok første stikk i kvartfinalen: – Deilig å kjenne på sluttspillnerver
(Vålerenga – Storhamar 5–2) Veteranen Martin Røymark (35) startet festen da Vålerenga fikk en perfekt åpning mot rivalen Storhamar i sluttspillet.
søndag 13. mars VG
Duket for gigantoppgjør: – For bra til å møte hverandre i kvartfinalen
To av tidenes beste norske hockeyspillere gleder seg litt ekstra til de skal barke sammen på Jordal søndag.
lørdag 12. mars VG
Forlot «Kompani Lauritzen» i tårer – kollapset hjemme
Lydia Gieselmann (29) og Jan Tore Kjær (53) gikk begge på en smell. For Kjær ble det verst da han kom hjem.
lørdag 12. mars VG
Endelig NM-sluttspill: Gleder seg til pipekonsert
Storhamar-kaptein Patrick Thoresen (38) gleder seg til å bli møtt av pipekonsert i en fullsatt DNB Arena i Stavanger – og taktfast stemplet som udugelig foran Vålerenga-fansen i Jordal Amfi.
tirsdag 8. mars VG
Mesterlaget Oilers i hundre foran sluttspillet
(Stavanger Oilers-Vålerenga 4–3) Seriemester Stavanger Oilers rundet hundre poeng med to gjenstående kamper foran sluttspillstarten om en uke.
lørdag 5. mars VG
Stavanger Oilers er seriemestere: – Det smaker ekstremt godt
(Vålerenga – Stavanger Oilers 4-6) Etter en målfest på Jordal Amfi er Stavanger Oilers igjen seriemestere i ishockey, etter ett år nede fra tronen. Nå går de for «the double».
tirsdag 1. mars VG
Tidligere hockeystjerne ut mot Ovetsjkin: Vil ha alle russiske spillere ut av NHL
(Philadelphia Flyers – Washington Capitals 2–1) Russlands NHL-profil Aleksandr Ovetsjkin (36) ba om fred i Ukraina. Tilbake får han en strak puck fra den tidligere keeperstjernen Dominik Hasek (57): Han beskylder Putin-vennen for å være en løgner.
søndag 27. februar VG
Ovetsjkin bryter tausheten: – Ikke mer krig
Washington Capitals superstjerne Aleksandr Ovetsjkin (36) er kjent som Putin-vennlig. Nå ber han om at krigen tar slutt.
fredag 25. februar VG
Historisk OL-gull til Finland
BEIJING (Finland-Russlands olympiske komité 2-1) Finland vant sitt første OL-gull i ishockey etter at Hannes Björninen (26) scoret det matchvinnende målet mot det russiske laget 31 sekunder ut i finalens siste periode
søndag 20. februar VG
Zuccarello herjet med Detroit – mot karrierebeste
BEIJING (Minnesota Wild - Detroit Red Wings 7-4) Han ønsket å spille OL for Norge i Kina, men den drømmen brast. I stedet skaper Mats Zuccarello (34) overskrifter «over dammen» som suksessfull NHL-veteran.
tirsdag 15. februar VG
Feiret gjenåpning med målshow
(Frisk Asker-Sparta Sarpsborg 4–7) Kaptein Niklas Roest (35) og hans Sparta feiret regjeringens gledesbeskjed om full gjenåpning med en sjokkvending i løpet av fem minutter i andre periode - og til slutt et målshow.
tirsdag 1. februar VG
Hockeypresidenten jubler for idrettsåpning: – En stor dag
Regjeringen fjerner tirsdag en rekke coronatiltak. Blant annet fjernes antallsbegrensningene på arrangement, noe som gjør at toppidretten igjen kan fylle opp arenaene.
tirsdag 1. februar VG
«Zucca» hylles av treneren: – En leder på alle områder
(New York Islanders - Minnesota Wild 3–4) Mats Zuccarello (34) er blant de heteste spillerne i NHL med målpoeng i ti kamper på rad, men han får også mye skryt for lederegenskapene. I natt ble det seier igjen.
mandag 31. januar VG
Slik blir sportshelgen på TV
Mens vi lader opp til OL i Beijing er det nok en helg fullspekket av sport du kan få med deg på TV.
fredag 28. januar VG
Zuccarello tangerte rekord i storseier
(Minnesota Wild – Montréal Canadiens 8–2) Mats Zuccarello (34) er i sitt livs form og noterte seg for to nye målpoeng natt til tirsdag. Nå har nordmannen målpoeng i ni kamper på rad.
tirsdag 25. januar VG
Zucca ustoppelig: Satte rekord igjen
(Minnesota Wild.-Chicago Blackhawks 4–3 etter spilleforlengelse) Mats Zuccarello (34) gjorde flere enn ett målpoeng i sin fjerde kamp på rad og satte med to målgivende pasninger mot Chicago Blackhawks enda en personlig rekord.
søndag 23. januar VG
Putin-vennens sønn fikk drømmejobben i ishockey
Sønnen til en av Vladimir Putins beste kompiser har fått en av Russlands mest prestisjefylte trenerjobber i ishockey.
torsdag 6. januar VG
Hockeyspiller fikk halsen skåret opp: – Skrek at jeg kommer til å dø
Kanadiske Caleb Eefting (26) fikk et dypt kutt i halsen da han ble truffet av en motspillers skøyte i kampen mellom Mörrum og KRIF på nivå tre i svensk ishockey.
søndag 2. januar VG
Zucca foran rekordkald utekamp: – Det er noe stort som skjer
Mats Zuccarello (34) har funnet frem medisinen for å takle tidenes antagelig kaldeste NHL-kamp – ned mot 25 minusgrader utendørs på en baseballstadion i Minneapolis natt til søndag norsk tid.
lørdag 1. januar VG
Patrick Thoresen om ny hockeystopp: – Ser ikke bra ut
(Stavanger Oilers-Manglerud Star 4–3, Sparta-Stjernen 2–3, Ringerike Panthers-Grüner 3–1) Patrick Thoresen (38) er ikke overbevist om at ishockeysesongen vil bli fullført. I januar må hans Storhamar «ta igjen» fire kamper og spille ni i løpet av 26 dager.
30. desember 2021 VG
Corona-rammede Lillehammer har flere uvaksinerte: - Medisinske årsaker
Lillehammer ishockeyklubbs daglige leder Atle Svensrud røper at mjøsderbykampene mot Storhamar i romjulen trolig må droppes på grunn av påvist covid-19-smitte hos 12 av spillerne på OL-byens eliteserielag.
22. desember 2021 VG
NHL sender trolig ikke spillere til OL: – Veldig trist
NHL og spillernes fagforening NHLPA skal ha bestemt at det ikke vil være med noen NHL-spillere i OL, melder The Athletic og ESPN.
22. desember 2021 VG
14 positive coronatester i Lillehammer Ishockey
Lillehammer Ishockey har registrert 14 smittetilfeller blant spillere og støtteapparat. Det betyr isolasjon og karantene for spillerstallen i julen.
21. desember 2021 VG
Ahlholm legger seg flat etter voldshendelsen som kostet ham jobben
Fredag ettermiddag fikk Rasmus Ahlholm (31) sparken av Storhamar. Det skjedde etter at han på brutalt vis overfalt lagkamerat Jacob Lundell Noer. Svensken angrer dypt på opptrinnet.
17. desember 2021 VG
Ahlholm nektes å trene med Storhamar
Jacob Lundell Noer var tilbake på trening igjen for Storhamar i dag etter å ha blitt overfalt av Rasmus Ahlholm. Svensken får ikke trene med klubben.
15. desember 2021 VG
Full stans for tusenvis av kamper i ishockey og håndball – uoversiktlige konsekvenser
Regjeringens nye coronagrep gir bråstopp i aktiviteten for store deler av håndballen og i ishockeymiljøet. Konsekvensene er uoversiktlige.
14. desember 2021 VG
Anklages for overspilling: – Jeg fikk sjokk
Sparta-treneren mener en feilaktig dommeravgjørelse avgjorde kampen laget hans tapte tirsdag. Dommeren står for avgjørelsen, men innrømmer samtidig å ha gjort feil.
24. november 2021 TV 2
Seier for coronafri Zuccarello
Mats Zuccarello var tilbake på isen for Minnesota Wild da de søndag slo New York Islanders med 5–2 og tok sin tredje strake seier.
8. november 2021 VG
Kina-tester avgjør Norges OL-skjebne
Det internasjonale ishockeyforbundets president Luc Tardif sier at Norges OL-skjebne vil bli avgjort i slutten av november – etter at Kinas omstridte ishockeylandslag har spilt to testkamper.
29. oktober 2021 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL