Tyskland
Vil skjerpe grensekontroll
Den tyske innanriksministeren vurdera å skjerpe grensekontrollen mot Polen. Målet er å halde det han kalla ulovleg innvandring frå Kviterussland ute av Tyskland. Normalt er det ingen grensekontroll mellom dei 26 landa i Schengen-samarbeidet. Talet på migrantar og flyktningar som...
14:50 NRK
Ny smittetopp i Tyskland
De siste sju dagene er det registrert 100 koronatilfeller per 100.000 innbyggere i Tyskland. Det er den høyeste smitteraten siden mai. Lørdag ble det registrert 15.145 nye smittetilfeller, en økning på 31 prosent på en uke, viser tall fra Robert Koch-Institut.
06:36 NRK
Fant 31 irakere i varebil
Tysk politi har funnet 31 irakere i en varebil i delstaten Mecklenburg-Vorpommern, ikke langt fra grensa til Polen.
lørdag 19:45 TV 2
Fann 31 irakarar i varebil
Tysk politi har funne 31 irakarar i ein varebil i delstaten Mecklenburg-Vorpommern, ikkje langt ifrå grensa til Polen. Nokon av dei 19 mennene, 10 ungane og 2 kvinnene var i dårleg form, melder politiet laurdag. Fleire av ungane hadde fuktige, slitne sko, andre hadde såre føter som hadde...
lørdag 19:35 NRK
Det blir julemarked i Lübeck i år
22. november åpner det populære julemarkedet i Lübecks gamleby sine dører til glede for både lokale og turister. Nordmenn inviteres til å ta turen til Nordens juleby for ekte julestemning.
fredag 16:00 ABC Nyheter
Her får 600 000 tyskere norsk strøm via kabel: Derfor beholder vi ikke strømmen selv
WILSTER : Utenlandskabelen mellom Norge og Tyskland kan under full drift gi strøm til en by, nesten like stor som Oslo.
fredag 12:33 TV 2
Tyske Urte takker Norge for strømmen
Utenlandskabelen mellom Norge og Tyskland kan under full drift gi strøm til en by, nesten like stor som Oslo. Småbarnsmoren Urte Wilke frykter familien må droppe ferien på grunn av de høye strømprisene i Tyskland.
torsdag 23:30 TV 2
Fire døde i storm i Mellom-Europa
Fire mennesker omkom i Polen da kraftig vind feide over landet torsdag. I Frankrike har 250.000 husholdninger mistet strømmen. Vest i Frankrike er en rekke hus ødelagt og flere toglinjer sperret av veltede trær. I Tsjekkia etterlot stormen Aurore 270.000 boliger uten strøm. I tillegg har...
torsdag 23:20 NRK
VERDEN

Nazi-sekretær (96) fanget: - Medvirket til 11 412 drap
Rømte fra sykehjemmet for å slippe å møte i retten - nå er hun fanget, og må stå til rette for tiltalen.
torsdag 17:39 Dagbladet
Satser på ny regjering i desember
I Tyskland håper de sosialdemokratiske SPD, og koalisjonspartiene De grønne og FDP å ha ny regjering klar i starten av desember, skriver NTB. Regjeringen skal ledes av Olaf Scholz. Dersom de tre partiene lykkes med å få på plass sin regjering alt i starten av desember, blir...
torsdag 15:43 NRK
Tyskland: SPD, De Grønne og FDP satser på å ha ny regjering klar i starten av desember
De tyske sosialdemokratene SPD og koalisjonspartnerne har som mål å ha på plass en ny regjering under ledelse av Olaf Scholz i starten av desember.
torsdag 15:40 ABC Nyheter
Tyskland er mer enn bare Riesling
Alt godt fra Tyskland må ikke lages av Riesling. Dette er vinekspertenes tyske favoritter som ikke er Riesling.
torsdag 13:00 ABC Nyheter
Seks store svinebesetninger rammet av afrikansk svinepest i Tyskland
Myndighetene iverksetter nå nye tiltak for å slå ned pesten.
onsdag 20:06 Nationen
Tysklands sentralbanksjef går av
Sjefen for den tyske sentralbanken, Jens Weidmann, trekker seg fra jobben han har hatt i ti år.
onsdag 12:50 ABC Nyheter
To ekssoldater arrestert i Tyskland
Politiet har arrestert to tidligere tyske soldater for å ha startet en paramilitær gruppe som skulle kjempe i borgerkrigen i Jemen.
onsdag 10:12 ABC Nyheter
Tyske soldatar arrestert
Politiet i Tyskland arresterte onsdag to tidlegare tyske soldatar. Dei to mennene skal ha starta arbeidet med å danne ei paramilitær gruppe på 100 til 150 tidlegare tilsette i politiet og hæren som skulle kjempe i borgarkrigen i Jemen, seier tysk politi.
onsdag 09:06 NRK
96-åring anklaget for 11.000 drap
En 96 år gammel tidligere sekretær i konsentrasjonsleiren Stutthof møtte idag i retten i Tyskland. Irmgard Furchner anklages for medvirkning til over 11.000 drap.
onsdag 00:16 NRK
Nazi-tiltalt 96 åring for retten
En 96 år gammel kvinne møtte tirsdag i retten i Tyskland. Hun anklages for medvirkning til over 11.000 drap i konsentrasjonsleiren Stutthof.
tirsdag 21:59 NRK
Nazi-tiltalt 96-åring for retten i Tyskland
En 96 år gammel tidligere sekretær i konsentrasjonsleiren Stutthof møtte tirsdag i retten i Tyskland, der hun anklages for medvirkning til over 11.000 drap.
tirsdag 14:19 ABC Nyheter
Høyt til værs i Nord-Tyskland
Etter ti års planlegging er en svevende utkikksplattform nå under oppføring på Rügen, mens byen Schwaan åpner ny klatrepark med Nord-Tysklands lengste zipline.
tirsdag 13:30 ABC Nyheter
Bild-redaktør sparkes som følge av forhold til kollega
Sjefredaktøren i den tyske tabloidavisa Bild, Julian Reichelt, er avsatt på grunn av et forhold han hadde til en kollega.
mandag 18. oktober ABC Nyheter
Bild-redaktør sparkes som følge av forhold til kollega
Sjefredaktøren i den tyske tabloidavisa Bild, Julian Reichelt, er avsatt på grunn av et forhold han hadde til en kollega.
mandag 18. oktober TV 2
Vil styrke kontrollen på grensa
Leiaren for Tysklands føderale politiforbund ber om mellombels styrka grensekontroll ved grensa til Polen. Forbundssjef Heinz Teggert seier at det er ein helserisiko for grensepolitiet når det no kjem eit stort tal personar som ikkje har rett til innreise i Tyskland. – Våre kollegaer er...
mandag 18. oktober NRK
Tre omkom i helikopterstyrt i Tyskland
Tre personer mistet livet da et helikopter styrtet i et skogholt i Tyskland søndag.
søndag 17. oktober ABC Nyheter
- Jeg har virkelig slitt og vært redd
Prinsesse Märtha er åpen om de fryktelige opplevelsene på Skaugum.
søndag 17. oktober Se & Hør
Flere søker asyl i Tyskland
Antallet asylsøkere i Tyskland har i år økt med 35,2 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor, viser tall fra myndighetene.
søndag 17. oktober ABC Nyheter
Fleire søker asyl i Tyskland
Talet på asylsøkarar i Tyskland auka med 35,2 prosent i årets ni første månader, samanlikna med same periode i fjor. Det viser tal frå Det føderale kontoret for migrasjon og flyktningar i Tyskland. I fjor gjorde koronapandemien at talet på asylsøkarar gjekk...
søndag 17. oktober NRK
Tysk flomoffer funnet i Nederland etter flere måneder
En kvinne som var savnet etter flommen i Tyskland juli, skal ha blitt ført 300 kilometer i vannmassene. Nå er hun funnet i Nederland.
lørdag 16. oktober VG
Flere politifolk skadd i sammenstøt
Flere politifolk ble skadd under demonstrasjoner mot at husokkupanter fredag ble kastet ut av en gård de har bodd i siden 1990-tallet. Tonen var svært aggressiv, sier en talskvinne for politiet. Det var angrep på politifolk, flere ble skadd, og flere biler ble også ramponert.
lørdag 16. oktober NRK
Savnet kvinne fra flommen i Tyskland funnet i Nederland
En savnet kvinne fra flomkatastrofen i Tyskland i juli er funnet død i Rotterdam i Nederland. Hun har trolig blitt ført med vannmassene ned elven Rhinen.
fredag 15. oktober TV 2
Olaf Scholz er ett skritt nærmere statsministerkontoret i Berlin
Sosialdemokraten Olaf Scholz har lyktes med de innledende regjeringsforhandlingene tross store politiske forskjeller mellom De grønne og liberale FDP.
fredag 15. oktober ABC Nyheter
Vil fase ut kol innan 2030
Tyskland skal ta sikte på å fase ut kol innan 2030, ikkje 2038 som er planen i dag, ifølge den foreløpige avtalen mellom partia som prøver å danne ny tysk regjering. Sosialdemokratane SPD, Dei grøne og liberale FDP kunngjorde fredag at dei er klare til å gå...
fredag 15. oktober NRK
Tysk regjeringsforhandling: Vil fase ut kull innen 2030
De tyske sosialdemokratene SPD, De grønne og liberale FDP er enige om å starte formelle forhandlinger om en ny regjeringskoalisjon, melder tyske medier.
fredag 15. oktober TV 2
EUROPA

Klart for forhandlinger om «trafikklyskoalisjon» i Tyskland
De tyske sosialdemokratene SPD, De grønne og liberale FDP er enige om å starte formelle forhandlinger om en ny regjeringskoalisjon.
fredag 15. oktober ABC Nyheter
Klar for regjeringsforhandlingar
Leiarane for dei tre partia som vann det tyske valet i september ønsker no å innleie formelle samtalar med tanke på ein regjeringskoalisjon, melder Reuters. Sosialdemokratiske SPD, miljøpartiet Dei grøne og liberale FDP har hatt sonderingar for å finne ut om det er grunnlag for...
fredag 15. oktober NRK
Risikerer omvalg i Berlin
Det kan bli nødvendig med omvalg i to valgkretser i Berlin som følge av uregelmessigheter ved lokalvalget i september Lederen for valgmyndigheten, Petra Michaelis, sier at uregelmessighetene kan ha hatt innflytelse på valgresultatet, og hun har derfor levert inn en klage til Berlins...
fredag 15. oktober NRK
Forfulgt av problemer – flere tusen nordmenn skal få biler fra fabrikken
Nå er Tesla endelig i gang i Berlin.
torsdag 14. oktober ABC Nyheter
11.000 måtte evakueres i tysk by
Rundt 11.000 personer i den vesttyske byen Essen ble evakuert onsdag kveld da en bombe fra krigen skulle uskadeliggjøres. Bomben fra andre verdenskrig ble funnet tirsdag og ble beskrevet som uvanlig stor.
torsdag 14. oktober NRK
Nynazist ble begravet på gammel jødisk grav
Den tyske protestantiske kirken beklager at en nynazist og holocaustfornekter ble begravet på den gamle graven til en jødiskfødt vitenskapsmann.
onsdag 13. oktober ABC Nyheter
Perfekt magi
Tysklands Oscar-kandidat byr på ren filmmagi, og vil stå igjen som en av årets aller beste filmer.
tirsdag 12. oktober Dagbladet
Verdens første selvkjørende tog
Det tyske statsbaneselskapet Deutsche Bahn og industrigiganten Siemens har vist fram det som er verdens første automatiserte, førerløse tog.
tirsdag 12. oktober TV 2
Sammendrag: Nord-Makedonia - Tyskland 0-4
mandag 11. oktober TV 2
Mål: Musiala (GER) 0-4 (84)
mandag 11. oktober TV 2
Mål: Werner (GER) 0-3 (74)
mandag 11. oktober TV 2
Mål: Werner (GER) 0-2 (70)
mandag 11. oktober TV 2
Mål: Havertz (GER) 0-1 (50)
mandag 11. oktober TV 2
Partileder går av
Leder Jörg Meuthen i partiet Alternativ for Tyskland (AfD) vil ikke søke gjenvalg. Partiet er et høyrepopulistisk parti stiftet i 2013. Avtroppende leder Meuthen sa mandag at han har lagt bak seg seks og et halvt «utrolig utfordrende», men også berikende år i ledelsen.
mandag 11. oktober NRK
Tyskland får to nye stjerneparker
De to tyske vadehavsøyene Pellworm og Spiekeroog ble nylig utnevnt som internasjonale stjerneparker av International Dark-Sky Association (IDA). Utnevnelsen begrunnes i øyenes innsats for å beskytte og bevare den sorte nattehimmelen. Dermed har Tyskland seks stjerneparker.
mandag 11. oktober ABC Nyheter
– Vi bærer ansvar for holocaust
– Historien om holocaust er selvfølgelig en enkelthendelse som vi fortsatt bærer ansvar for. I hver fase av historien, også i framtiden, sa Merkel på en pressekonferanse søndag, på det som er hennes siste Israel-besøk som statsminister. Merkel går av som...
søndag 10. oktober NRK
Krevjande forhandlingar i Tyskland
Ein av leiarane i partiet Dei Grøne i Tyskland seier at regjeringsforhandlingane med sosialdemokratane og Fridemokratane er krevjande. – Vi har ein lang veg å gå, og det vil bli svært krevjande, seier Robert Habeck, som er leiar for partiet saman med Annalena Baerbock. Han føyer...
lørdag 9. oktober NRK
Etterforsker mystisk sykdom
Amerikanske tjenestepersoner er blitt syke i Kina, Russland, USA, Østerrike og på Cuba. Nå etterforsker politiet i Berlin flere tilfeller av Havanna-syndromet i Tyskland.
lørdag 9. oktober Dagbladet
Soldater utstengt i Tyskland
Det tyske forsvaret har suspendert seks gardister. De er mistenkt for seksuelle overgrep og for å ha høyreekstreme sympatier. Høyreekstremisme er et tilbakevendende problem i det tyske forsvaret Bundeswehr. De seks, som er del av en bataljon med ansvar for å ta imot utenlandske statsledere,...
lørdag 9. oktober NRK
Sammendrag: Tyskland - Romania 2-1
fredag 8. oktober TV 2
Mål: Müller (GER) 2-1 (81)
fredag 8. oktober TV 2
Mål: Gnabry (GER) 1-1 (52)
fredag 8. oktober TV 2
Mål: Hagi (ROU) 0-1 (9)
fredag 8. oktober TV 2
Mål: Hagi (ROU) 0-1 (9)
Romania sjokkerer hjemmelaget
fredag 8. oktober TV 2
Nordmann råkjørte – fikk beslaglagt superbilen etter én dag
Målt til 236 km/t.
fredag 8. oktober ABC Nyheter
VERDEN

Laschet antyder at han vil gå av som CDU-leder
Armin Laschet signaliserer at han er klar til å gå av som leder for CDU, partiet som i årevis har vært Tysklands største parti.
torsdag 7. oktober TV 2
Laschet trekk seg som CDU-leiar
Armin Laschet trekk seg som leiar for kristendemokratiske CDU. Det skriv Reuters. Partiet gjorde det relativt svakt i valet. Laschet prøvde lenge på å klare å danne ei regjering, men Olaf Scholz frå sosialdemokratiske SPD blir Tysklands nye forbundskanslar.
torsdag 7. oktober NRK
Josef (100) skal ha medvirket til 3518 drap
- Dette dreier seg rett og slett om å få rettferdighet, sier advokaten til de pårørende.
torsdag 7. oktober Dagbladet
Orkla tar et jafs av tysk pizzamarked
Orklas New York Pizza overtar to nye pizzakjeder i Tyskland. – Vi har nå fått et solid fotfeste i et voksende tysk pizzamarked, sier Orklas konsernsjef.
torsdag 7. oktober Nationen
100-åring for retten
Torsdag stilles 100 år gamle Josef S. for retten i Tyskland, mistenkt for å ha vært medskyldig i drap på over 3.500 fanger i konsentrasjonsleiren Sachsenhausen mellom 1942 og 1945.
torsdag 7. oktober NRK
Skulle pågripe overgrepsmann – ble sjokkert over hva som møtte dem
Da politiet i Brasil skulle pågripe en mann mistenkt for seksuelle overgrep mot barn, avdekket de en samling av nazi-effekter til 30 millioner kroner.
torsdag 7. oktober TV 2
Tyskland henter hjem 23 barn
Tyskland har hentet hjem åtte kvinner som sluttet seg til terrorgruppen IS, samt 23 barn, opplyser det tyske utenriksdepartementet. De kommer fra Nord-Syria. Det er den største hjemhentingen siden 2019. – Barna er ikke ansvarlige for situasjonen de står i. Mødrene vil måtte...
torsdag 7. oktober NRK
De Grønne ønsker å danne regjering med SPD og FDP i Tyskland
Det tyske miljøpartiet De Grønne sier de ønsker å gå videre med samtalene om å danne en koalisjonsregjering med Sosialdemokratene (SPD) og Fridemokratene (FDP).
onsdag 6. oktober ABC Nyheter
De grønne ønsker koalisjon
De Grønne ønsker koalisjonsregjering med sosialdemokratene og FDP i Tyskland
onsdag 6. oktober NRK
Viktige skritt mot ny regjering i Tyskland
Det tyske miljøpartiet De Grønne sier de ønsker å gå videre med samtalene om å danne en koalisjonsregjering med Sosialdemokratene (SPD) og Fridemokratene (FDP).
onsdag 6. oktober TV 2
Frykter kullmangel vil føre til at millioner vil fryse til vinteren
Fire uker før klimatoppmøtet i Glasgow starter, er prisen på forurensende kull høyere enn noen gang. 80 millioner europeiske husstander og enda flere i Kina kan komme til å gå en kald vinter i møte.
tirsdag 5. oktober NRK
Joseph Goebbels er fortsatt æresborger av Potsdam
I tyske Potsdam oppdaget man ved en tilfeldighet i sommer at Joseph Goebbels, Adolf Hitlers propagandaminister, fortsatt står oppført som æresborger av byen.
tirsdag 5. oktober ABC Nyheter
Hva er det vi er vitne til?
Bak de unge tyske velgeres omfavnelse av liberale FDP og De grønne ved forbundsdagsvalget kan vi skimte et lavmælt opprop for en grønn og liberal fornyelse av Tyskland.
tirsdag 5. oktober Dagbladet
Merkels mørke side
Angela Merkel har ikke alltid vært like stø og samlende, skriver Einar Hagvaag.
tirsdag 5. oktober Dagbladet
Uvanlig mange barn innlagt
Flere uker tidligere enn normalt, opplever tyske sykehus en stor økning i barn innlagt med luftveisinfeksjoner.
mandag 4. oktober Dagbladet
Vind i Tyskland gir billigere strøm i helgen
Strømkabler til utlandet har blitt beskyldt for å drive prisene oppover. Men mye vind i Tyskland gir billigere priser i Norge i helgen.
lørdag 2. oktober NRK
Mistenkt for spionasje i Tyskland
Tyske påtalemyndigheter har startet etterforskning av en tyrkisk statsborger som er mistekt for å ha spionert på tyrkiske dissidenter, melder AFP. Den mistenkte skal ha blitt arrestert i Düsseldorf 17. september.
fredag 1. oktober NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL