Tyskland
– En liten politisk revolusjon i Tyskland
Ytre høyre-partiet Alternativ for Tyskland, AfD, stormer inn i Forbundsdagen med 12,6 prosent av stemmene. Eksperter kaller det «en kraftig vekker» og «en liten politisk revolusjon i Tyskland».
21min NRK
Merkel: – Utfordringen fra høyresiden gjorde valget spesielt
Angela Merkel erkjenner at hun selv har et ansvar for polariseringen i tysk politikk. Nå vil hun vinne tilbake velgere fra innvandringskritiske Alternativ for Tyskland, men uten å endre egen innvandringspolitikk.
14:08 NRK
Ekstreme veksesmerter
Ytre høgrepartiet Alternativ for Tyskland (AfD) har veksesmerter. I dag trekte ein av partitoppane seg.
12:48 NRK
Tapte den franske presidenten det tyske valget?
BRUSSEL : En svekket Angela Merkel er et dårlig resultat for Emmanuel Macron.
12:13 NRK
Jordskjelvet i Tyskland
Bildet: En valgplakat for CDU på et jorde ved Pfungstadt, nær Frankfurt. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Scanpix Parallellen mellom AfD og De Grønne er meningsfull. Venstresiden ble splittet. Nå er det høyresidens tur. Hvordan Tyskland håndterer dette, vil bestemme retningen. En...
11:10 Document.no
En svekket Angela Merkel beholder makten, men patriotene er valgets vinner
Angela Merkel beholder makten etter gårsdagens valg i Tyskland, men går tilbake omtrent like mye som det patriotiske høyrepartiet Alternativ for Tyskland (AfD) går frem. AfD gjorde et brakvalg, fløy forbi sperregrensen og endte som Tysklands tredje største parti med 12.6% av...
10:19 Ekte nyheter
AfD-topp vil ikke sitte i Forbundsdagen
Dagen etter det tyske valget er det full strid i ytre høyre-partiet Alternativ for Tyskland (AfD).
09:51 NRK
Demonstrasjoner i Berlins gater mot AdF sin valgfremgang
BERLIN/OSLO : Flere hundre demonstranter roper slagord som «Alle i Berlin hater AfD» og «Nazi griser» utenfor klubben hvor det høyrepopulistiske partiet AfD feirer at de er blitt Tysklands tredje største parti.
søndag 23:32 NRK
VERDEN

Tøff haust for Merkel
Angela Merkel er svekka og må jobbe hardt dei komande vekene for å byggje ny regjering.
søndag 22:18 NRK
Merkel klar vinner på valgdagsmålingene
Valgdagsmålingene viser at statsminister Angela Merkels konservative parti CDU/CSU ligger an til å bli valgets vinner med støtte fra 32,5 prosent av velgerne. Mens det høyrepopulistiske partiet Alternativ for Tyskland (AfD) har sikrer seg sitt første sete i nasjonalforsamlingen.
søndag 18:19 NRK
Innvandringsfiendtlig parti gjør et brakvalg i Tyskland
Alternativ for Tyskland (AfD) blir tredje størst, og Angela Merkel (CDU) fortsetter som kansler.
søndag 18:03 TV 2
Tysk landbruk på billigsalg
Velgerne kan være så kritiske de vil til kjøttindustrien. De stemmer likevel på Merkel fordi det er tryggest, skriver Kari Gåsvatn.
søndag 17:36 Nationen
«Homonasjonalisme» – hvordan masseinnvandringen snur homofile til høyrepolitikken i Tyskland
Karsten tømmer ut et test-tube fylt med metallbiter i hånden. Det er små skruer og muttere som holdt ansiktet hans sammen, etter at han og hans partner, Sven, ble utsatt for grov mishandling utenfor sin lokale matbutikk. Les også: Syrere mishandlet homofil mann – kalte ham...
søndag 15:24 Frieord
[Video] Battle for Bundestag: The fight of campaign posters
søndag 13:38 Ekte nyheter
Kan det bli en «Jamaica-koalisjon»?
BERLIN : Valglokalene åpner, og Merkel ser ut til å holde på makten i Tyskland. Men spekulasjonene raser om det kan bli en uoversiktlig koalisjon med partier som har fargene til det jamaicanske flagget.
søndag 13:25 NRK
Drama i skuggen av Merkel
I skuggen av Angela Merkel er ytre høgre på veg inn i Forbundsdagen for første gong. Og sosialdemokratane blør.
søndag 10:32 NRK
Karrieren, historien, og tingene du ikke visste om den tyske forbundskansleren
Angela Merkel håper på å bli kansler for fjerde gang når tyskerne går til urnene på søndag.
søndag 10:08 TV 2
Historisk fly kom «hjem»
I 1977 ble Lufthansas Boeing 737-maskin «Landshut» kapret og tvunget til Somalia. Lørdag kom flyet tilbake til Tyskland og Friedrichshafen for å bli utstilt på museum.
søndag 09:44 TV 2
Tiden går, Merkel består
Hun har jobbet seg gjennom fire franske presi­denter og like mange britiske stats­ministre. Tre ameri­kanske presi­denter. To kine­siske og to russiske også. Angela Merkel er storpolitikkens maratonløper.
søndag 09:41 NRK
Sosialdemokratene i motbakke i Tyskland
BERLIN : Dagen før parlamentsvalget i Tyskland viser meningsmålinger en oppslutning på 22 prosent for sosialdemokratene SPD. Velgere mener de har et troverdighetsproblem.
lørdag 14:04 NRK
– Verden er full av idioter og nå har de fått et talerør
BERLIN : Flere flyktninger bekymrer seg for at Tysklands innvandringsfiendtlige parti nå er landets tredje største.
fredag 12:30 NRK
Innvandringskritikerne som støttes av innvandrere
BERLIN : Søndag kan partiet Alternativ for Tyskland komme inn i Forbundsdagen for første gang. Partiet er svært skeptisk til innvandring, men har likevel støtte i en av de store innvandringsgruppene i landet.
torsdag 19:56 NRK
Finis Germania
FRA BLADET. Et kulturpessimistisk skrift af den afdøde historiker Rolf Peter Sieferle har vakt offentlig forargelse i Tyskland. The post Finis Germania appeared first on Vagant.
torsdag 11:32 Vagant
»Den tyske kultur er i en overgangsfase«
INTERVIEW. Symbolerne på den gamle verden er ved at forsvinde, mener tyskprofessor Christian Benne. The post »Den tyske kultur er i en overgangsfase« appeared first on Vagant.
onsdag 14:19 Vagant
Slår alarm etter voldtektsbølge i Italia
Masseinnvandringen til Italia kommer med en høy pris for landets kvinner.  Italia er i sjokk etter en serie overfallsvoltekter begått av migranter. Så langt denne uken er det rapportert om to spesielt stygge voldtekter. På mandag ble en tysk kvinne bundet til en påle, voldtatt og...
onsdag 11:37 Ekte nyheter
Tysk interesse for norske trebygg
Delegasjonen ble ledet av departementsråd Hubert Bittlmayer fra mat, landbruks- og skogdepartementet i Bayern og med andre representanter både fra myndigheter og fra industrien, skriver Landbruks- og matdepartmentet. Bygg i tre De tyske besøkende fikk se Ullerud helsebygg i Drøbak, de nye...
onsdag 09:30 Byggmesteren
[Video] Angela Merkel møtt med pipekonsert
🆘‼️#Germany: The moment when #Merkel arrived today at her election campaign in #Wismar. Warm Welcome by citizens with whistles and boos! pic.twitter.com/HhJ0dqsZsT — Onlinemagazin (@OnlineMagazin) September 19, 2017
tirsdag 23:11 Ekte nyheter
VERDEN

Hvordan har Tyskland klart å gå fra krig og diktatur til demokrati og fred?
I dag står Tyskland for ro og ansvarlighet i verden, men den voldsomme forhistorien og skyldfølelsen er aldri langt unna. Guri Norstrøm NRK og Knut Magnus Berge guider deg gjennom verdenskrig og kald krig, diktatur og demokrati, muren som ble bygget og muren som falt.
mandag 21:14 NRK
Bild: – Neuer ute i månedsvis
Bayern München-keeper Manuel Neuer kan være ute av spill i flere måneder etter å ha pådratt seg en skade i foten. Ifølge Bild har Neuer brukket et bein i venstrefoten.
mandag 18. september TV 2
Liverpools rekordkjøp utestengt i tre kamper etter «Mané-spark»
Naby Keïta ble Liverpool-spiller for over en halv milliard kroner i sommer, men spiller resten av sesongen i RB Leipzig. Mot Christoph Kramer og Borussia Mönchengladbach ble han utvist for høyt spark. Det tyske fotballforbundet har utestengt midtbanespilleren i tre kamper.
mandag 18. september TV 2
Merkel storfavoritt, men regjeringa kan bli ei anna
Tysklands regjering er eit fornuftsekteskap som ingen av partane ønsker, derfor kan det bli endringar.
søndag 17. september NRK
I hjertet av Europa ligger et bordell på 9000 kvadratmeter over 12 etasjer
Grunnleggeren av Europas største bordell er dømt til fengsel fordi han skylder over ti millioner kroner i skatt. Kvinnene som jobber på bordellene hans må ligge med minst fire menn i døgnet for å betale for rommet han leier ut.
søndag 17. september TV 2
To drept i skyting i Tyskland
To menn ble drept og to kvinner ble såret etter at en mann åpnet ild mot en pub i Bayern-tettstedet Traunreut i Tyskland lørdag kveld.
søndag 17. september TV 2
Tysk politi stanset lastebil med 51 migranter
Bildet: Syrere har ankommet Friedland i Tyskland med fly fra Ankara, etter at Merkel inngikk en avtale med Erdogan. Dato: 4. april 2016. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Scanpix Tysk politi har stanset en lastebil med 51 migranter i nærheten av grensa til Polen. Lastebilen ble stanset tidlig lørdag...
lørdag 16. september Document.no
Én drept etter skyting i Berlin
Én person er drept og tre personer er skadd etter en skyteepisode utenfor en nattklubb i den tyske hovedstaden Berlin natt til lørdag. Politiet mistenker foreløpig ikke terror.
lørdag 16. september TV 2
UEFA sikter Arsenal og Köln
Det europeiske fotballforbundet har tatt ut til sammen fem siktelser mot Arsenal og Köln etter kaoset på bortetribunen før torsdagens Europaliga-kamp. Mer på tv2.no.
fredag 15. september TV 2
Ny vekkar om mattryggleik
torsdag 14. september Bondebladet
12-åring avgjorde for Tyskland
12-årige Youssoufa Moukoko scoret begge målene da Tysklands G16-landslag i fotball slo Østerrike 2-1 onsdag.
onsdag 13. september TV 2
Hvem skal hjelpe oss til å overleve?
I år greier jeg ikke bestemme meg for hva jeg skal stemme på, og det er jeg ikke alene om. Er det fordi så mye står på spill for oss som vil ha skifte i Norge? Er vi redde for å kaste bort stemmene våre?
lørdag 9. september Nationen
– Jeg håpet nesten det skulle bli ti mål
Norges 0-6-tap for Tyskland er det største tapet på 45 år. Hjemme satt mennene som tapte 0-9 i 1972 og trodde dagens landslagsmenn skulle slå deres sifre.
tirsdag 5. september TV 2
Vi aksepterer å bli rundspilt, noe som er helt utilgivelig
– Men man taper aldri på en så apatisk og hjelpeløs måte som Norge gjorde i går, skriver tidligere landslagskaptein Brede Hangeland.
tirsdag 5. september TV 2
– Forferdelig fra A til Å
Sander Berge etter 0-6-tapet for Tyskland.
tirsdag 5. september TV 2
– En av mine verste dager
Joshua King etter 0-6-tapet for Tyskland.
tirsdag 5. september TV 2
Norges største tap på 45 år
Norge tapte 0-6 for Tyskland etter mål av Timo Werner (2), Mesut Özil, Julian Draxler, Leon Goretzka og Mario Gomez. Det er Norges største tap siden 0-9 mot Nederland i 1972.
mandag 4. september TV 2
Erdogan reagerer sterkt på Merkels EU-utspill 
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan reagerer sterkt på Tysklands statsminister Angela Merkels ønske om å stanse forhandlingene om tyrkisk EU-medlemskap.
mandag 4. september NRK
Erdogan raser mot Merkel
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan reagerer sterkt på Tysklands statsminister Angela Merkels ønske om å stanse forhandlingene om tyrkisk EU-medlemskap.
mandag 4. september TV 2
VERDEN

TV 2-ekspert: – Dette er et logisk laguttak
TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener Lars Lagerbäck har valgt et lag som passer til den tøffe kampen som venter i Stuttgart.
mandag 4. september TV 2
– Tyrkia blir aldri EU-medlem
Tysklands forbundskansler Angela Merkel ønsker å stanse forhandlingene mellom EU og Tyrkia om tyrkisk EU-medlemskap, sa Merkel under en TV-debatt søndag kveld.
mandag 4. september TV 2
Selger sexhjelpere til eldre og funksjonshemmede
HAMBURG/MARBURG/BERLIN : I Tyskland har det blitt en egen nisje å selge seksuelle tjenester, til dem som ikke har like lett tilgjengelighet til sex på egen hånd.
søndag 3. september NRK
Blir Schulz valgt, vil han stoppe Tyrkias EU-samtaler
Selv om Merkel er enig i at Tyrkia ikke bør være medlem av EU, advarer hun mot å stoppe landets EU-samtaler nå.
søndag 3. september NRK
En eneste tv-duell
BERLIN : Søndag kveld, tre uker før forbundsdagsvalget i Tyskland, møtes Angela Merkel og Martin Schulz til duell. Dette er den eneste tv-debatten mellom de to, som kniver om å lede Europas mektigste land.
søndag 3. september NRK
Dette mener Lagerbäck er tyskernes svakhet
– Veldig ofte har de åtte spillere foran ballen, sier Lagerbäck om det tyske superlaget.
søndag 3. september TV 2
– Jeg ville nok ikke hatt plass til verken Jarstein eller Nordtveit
Joachim Löw benyttet også pressekonferansen til å ta et knallhardt oppgjør med pøblene som fikk det tyske laget til å gå rett i garderoben etter Tsjekkia-kampen.
søndag 3. september TV 2
De tyske stjernene tar avstand fra tilhengerne etter tribuneskandale
Tyske tilskueres oppførsel i Praha fredag har fullstendig overskygget oppkjøringen til VM-kvalifiseringskampen mot Norge.
søndag 3. september TV 2
Bombefunn i Frankfurt fører til stor evakuering
Den største evakueringsoperasjonen i Tyskland etter 2. verdenskrig er satt i verk i Frankfurt etter at det ble funnet en bombe på over ett tonn i byen.
søndag 3. september NRK
Massiv ubåtjakt langs norskekysten
UBÅTJAKT I NORD: NATO driver en intens jakt langs norskekysten på en russisk angrepsubåt av Yasen-klassen. Trolig er det snakk om ubåten Kazan (K 561), som ble sjøsatt ved Sevmash-verftet i Severodvinsk 31. mars 2017. Foto: ROSSYIA 1 NATO har de siste par ukene drevet en massiv...
torsdag 31. august Aldri mer
Evakuerer 70.000 etter funn av bombe fra andre verdenskrig
Søndag evakueres rundt 70.000 innbyggere fra sine hjem i Frankfurt etter funn av en 1.4 tonn stor bombe fra andre verdenskrig.
onsdag 30. august NRK
Mangler ammunisjon for 3-7 mrd.
MANGLER AMMUNISJON: Sjøforsvaret mangler ammunisjon for milliardbeløp, herunder 76 mm kanonammunisjon til sine OTO Malara Super Rapid-kanoner (bildet) som brukes både av fregattene og korvettene. Her fra prøveskyting ombord i fregatten KNM Roald Amundsen. Foto: JAKOB...
onsdag 30. august Aldri mer
Russland øver tre ganger mer
ØVER MER: Russiske soldater øver mer på krig enn NATO-landenes militære styrker. I tillegg har russerne stadig inspeksjoner for å se at troppene er stridsklare. NATO-landene gjennomfører ikke slike øvelser, ifølge en undersøkelse. Foto: SERGEI BOBYLEV/DET...
tirsdag 29. august Aldri mer
Tysk sykepleier mistenkt for ytterligere 84 drap
Den tyske sykepleieren som i 2015 ble dømt til livsvarig fengsel for drap på to pasienter, mistenkes for å ha drept ytterligere 84.
mandag 28. august NRK
«Dødssykepleieren» Niels (40) mistenkes for 84 nye pasientdrap
Tyske Niels Högel har tidligere innrømmet å ha gitt overdose til 90 eldre pasienter. Nå mistenkes han for ytterligere 84 drap.
mandag 28. august TV 2
Tanker i terrorens tid | Guri Norstrøm - Europakorrespondent
CAMBRILS/BARCELONA/BERLIN : Terrorangrep og forsøk på terrorangrep, har nærmest blitt dagligdags, de siste årene i Europa. Hva gjør det med oss? Ukas korrespondentbrev er postlagt i Berlin.
lørdag 26. august NRK
Hangarskipgruppe forlenger opphold i nord
HANGARSKIP-GRUPPE: Den amerikansk-britiske hangarskipgruppen befinner seg fortsatt i havet vest for Norge. Fra venstre fregattene HMS Westminster (F 237) og HMS Iron Duke (F 234) fra UK, sammen med hangarskipet HMS Queen Elizabeth (R08) fra UK, deretter den norske fregatten KNM Helge Ingstad (F 313), Nimitz-klasse...
fredag 25. august Aldri mer
Tyskland best på integrering i Europa, men mange vil ikke ha muslimer som nabo
Tyskland er best i klassen i Vest-Europa på integrering av muslimer i arbeidslivet. Samtidig er mange skeptiske til å ha muslimer som nærmeste nabo, viser en fersk studie.
torsdag 24. august NRK
Norsk-tysk ubåtsamarbeid i gang
KICK OFF: Den tyske forsvarsministeren Ursula von der Leyen (til venstre) og Norges forsvarsminister Ine Eriksen Søreide ved en tyske 212 ubåt «U-35» ved et besøk i Eckerförde tirsdag. Foto: BUNDESWEHR/JANE SCHMIDT Forsvarsministrene i Tyskland og Norge møttes tirsdag...
torsdag 24. august Aldri mer
VERDEN

Matbutikk protesterte mot «rasisme» – tok bort alle utenlandske varer
torsdag 24. august Frieord
Tysk politi beslagla 5.000 ecstasy-piller formet som Donald Trump
Far og sønn tatt med ecstasy-piller i form av hodet til Donald Trump til en verdi av 360.000 norske kroner.
tirsdag 22. august TV 2
Gisle Kverndokk nominert til tysk teater-pris
Komponisten kam vinne pris i flere kategorier under Deutscher Musical Theater Preis for oppsetningen av "Jorden rundt på 80 dager" på Landestheater Linz.
tirsdag 22. august Ballade.no
Tre amerikanske P-8 i Bodø
P-8 I BODØ: Tre amerikanske P-8 Poseidon overvåkingsfly fra US Navy benytter for tiden Bodø som base for operasjoner/øvingsflyvninger i Norskehavet. Her en av maskinene avbildet i Bodø 20. august 2017. Foto: ROALD HANSEN Tre amerikanske P-8 Poseidon overvåkingsfly fra US Navy...
tirsdag 22. august Aldri mer
Tester medisin mot innvandringsskepsis
I 2015 rapporterte norske forskere at de utviklet en nesespray med «det sosiale hormonet» oksytocin. Oksytocin var ment å hjelpe folk med autisme eller psykotiske lidelser med å takle sosiale situasjoner bedre. ABC-nyheter skrev: Oksytocin er et menneskelig hormon som ofte kalles...
onsdag 16. august Document.no
Økning i radikal islam medfører økt jødehat
American Jewish Congress rapporterer i en undersøkelse at antisemittismen øker i skolene i Berlin, særlig blant tyrkiske og arabiske elever. Ifølge studien rapporterte nesten 30 lærere fra mer enn 20 skoler i Berlin en økning i antall antisemittiske hendelser, inkludert...
onsdag 16. august Frieord
Air Berlin er konkurs
Tysklands nest største og Europas sjette største flyselskap, Air Berlin, er konkurs. Det ble klart tirsdag, etter at hovedeieren Etihad sa nei til å bidra med nye midler.
tirsdag 15. august TV 2
Tysk giftvurdering: Trygt å spise sju skandale-egg om dagen
En ny tysk giftvurdering hevder eggene med sprøytestoff er innenfor trygge marginer. Mengden er likevel langt over grensen til WHO, EU og FN.
tirsdag 15. august NRK
Én uke: Avskar 18 russiske fly
MANGE AVSKJÆRINGER: Det er travle dager for pilotene i NATOs «Baltic Air Policing»-oppdrag. I løpet av en uke avskar de 18 russiske fly. Nå åpner Polens utenriksminister for flere NATO-styrker i området. Her: et russisk kampfly av typen Sukhoi Sv-24, fotografert av en av...
onsdag 9. august Aldri mer
Belgiske myndigheter kjente til at nederlandske egg kunne inneholde insektsmiddel
Allerede i juni ble belgiske myndigheter kjent med at nederlandske egg muligens inneholdt et giftig insektmiddel. 
søndag 6. august Nationen
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

FAVORITTER

VERDEN

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL