Tyskland
Tyskland skal hente ukrainsk korn med tog
Tyskland skal hjelpe Ukraina å eksportere millioner av tonn med korn med jernbane, som nå er lagret i landets havner på grunn av den russisk blokaden.
torsdag 21:51 ABC Nyheter
Olaf Scholz: Vladimir Putin kommer ikke til å vinne krigen
Putin kan ikke diktere hvordan freden skal se ut i en krig han ikke kommer til å vinne, sa Tysklands statsminister Olaf Scholz da Davos-møtet ble avsluttet.
torsdag 14:48 ABC Nyheter
Tre arrestert etter våpenhendelse ved tysk skole
En tysk skole var i lockdown etter at en person ble sett med våpen der.
onsdag 19:18 TV 2
Tysk eksstatsminister slutter i Gazprom-styret
Tysklands tidligere statsminister Gerhard Schröder ønsker ikke å bli nominert til en ny periode i styret i det statlige russiske energiselskapet Gazprom.
tirsdag 20:42 ABC Nyheter
Tysk eksstatsminister slutter i Gazprom-styret
Tysklands tidligere statsminister Gerhard Schröder ønsker ikke å bli nominert til en ny periode i styret i det statlige russiske energiselskapet Gazprom. Schröders styreplass har vært omstridt, og i forbindelse med krigen i Ukraina har han fått kraftig kritikk for sin kobling til...
tirsdag 20:30 NRK
Tyskland låner ut namibiske museumsgjenstander til Namibia
Et museum i Berlin låner ut 23 museumsgjenstander til Namibia på ubestemt tid. Gjenstandene ble tatt fra Namibia mens landet var tysk koloni. Utlånet er en del av et prosjekt for å bedre forholdet mellom de to landene. Berlins etnologiske museum skal overføre gjenstandene til Namibias...
tirsdag 19:09 NRK
Tyskland ber om gransking etter lekkede bilder fra Kinas fangeleirer
Tyskland ber om gransking etter at det ble lekket bilder fra innsiden av Kinas fangeleirer for uigurer i Xinjiang-provinsen.
tirsdag 17:08 VG
Tyskland åpner for kullkraft
Dersom Russland slutter å levere gass til Tyskland og det oppstår mangel på naturgass, sier den tyske regjeringen at den kan starte landets kullkraftverk igjen. Næringsdepartementet sier at dersom man er i fred med å gå tom for gass, vil bruken av gass til å generere kraft...
tirsdag 16:21 NRK
VERDEN

Tyskland tar grep: – Varsler 21 dagers isolasjon
For å forhindre spredningen av apekoppviruset i landet tar Tyskland grep.
tirsdag 13:30 TV 2
Anders Fogh Rasmussen beskylder Tyskland for unnfallenhet overfor Russland
Tidligere Nato-sjef Anders Fogh Rasmussen beskylder Tyskland for unnfallenhet overfor Russland og ber om full energiembargo.
mandag 07:39 ABC Nyheter
Varmerekorder slått i Sør-Europa
En hetebølge i Sør-Europa har ført til rekordhøye temperaturer i Spania, Frankrike og Tyskland de siste dagene.
søndag 15:20 ABC Nyheter
Panikken brer seg i busskuret mens vinden bare blir sterkere og sterkere
Tre tornadoer feide gjennom tyske byer - flere titalls er skadd.
lørdag 21. mai TV 2
Panikken brer seg i busskuret når tornadoen kommer
Kraftig uvær og flere tornadoer rammet Tyskland fredag kveld. Over 50 mennesker ble skadd. Byen Paderborn i Nordrhein-Westfalen ble etter alt å dømme hardest rammet. Her ble 43 mennesker skadd, ifølge politiet.
lørdag 21. mai TV 2
Én omkommet og over 50 skadd i uvær i Tyskland
Kraftig uvær og flere tornadoer rammet Tyskland fredag kveld. Over 50 mennesker ble skadd, og én mann skal ha omkommet i nærheten av byen Koblenz. Tilstanden beskrives som alvorlig for tre av de skadde, og én ble fløyet til sykehus i Bielefeld. Byen Paderborn (bildet) i...
lørdag 21. mai NRK
Italia og Tyskland får kjøpe russisk gass
Italia og Tyskland gir grønt lys for at russisk gass kan kjøpes uten å bryte sanksjonene, så lenge betalingene skjer i russisk valuta, ifølge Reuters. To kilder sier til nyhetsbyrået Reuters at tyske gassimportører har fått beskjed fra Berlin om at de kan...
lørdag 21. mai NRK
Grønt lys for russisk gass
Italia og Tyskland gir grønt lys for at russisk gass kan kjøpes uten å bryte sanksjonene, så lenge betalingene skjer i russisk valuta, ifølge Reuters.
lørdag 21. mai TV 2
Over 50 skadd da uvær og tornadoer rammet Tyskland
Kraftig uvær og flere tornadoer rammet Tyskland fredag kveld. Over 50 mennesker ble skadd, og én mann skal ha omkommet i nærheten av byen Koblenz.
fredag 20. mai ABC Nyheter
Over 50 skadd i uvær i Tyskland
30 personer er skadd i et kraftig uvær som omtales som en tornado vest i Tyskland, opplyser politiet.
fredag 20. mai TV 2
Tornado i Tyskland har skadet 30 personer
En tornado vest i Tyskland har skadet 30 personer, opplyser politiet til nyhetsbyrået AFP. Tornadoen traff den vesttyske byen Lippstadt og forårsaket store skader, skriver AP.
fredag 20. mai NRK
Tyskland sender 15 stridsvogner til Ukraina
Tyskland sender 15 Gepard-panervogner til Ukraina i løpet av juli måned. Det forteller en talsperson for den tyske regjeringen fredag. Tyskland har forpliktet seg til å sende til sammen 50 Gepard-panservogner til Ukraina.
fredag 20. mai NRK
Schröder må forlate styret i russisk oljegigant
Den tidligere tyske kansleren Gerhard Schröder må forlate styret for den russiske oljegiganten Rosneft etter hardt press. Det opplyser selskapet fredag . Schröder har tidligere nektet å bryte de forretningsmessige båndene han har til de to russiske energigigantene Gazprom og Rosneft etter...
fredag 20. mai NRK
Frankrike og Tyskland har registrert sine første tilfelle av apekopper
Tilfeller av apekopper har nå blitt oppdaget også i Frankrike og Tyskland. Virussykdommen er allerede blitt registrert i en rekke andre europeiske land.
fredag 20. mai ABC Nyheter
Flekkefjord-legen jobber vegg i vegg med politiet – likevel klarer de ikke å få tak i han
Rettssaken mot lege Jerlan Omarchanov er utsatt fordi politiet ikke har fått overlevert tiltalen mot han. De har hatt nesten to måneder på seg.
torsdag 19. mai NRK
Døde under kamp
Tysk-tyrkiske Musa Askan Yamak (36) er død etter å ha fått et hjerteinfarkt midt i en kamp.
torsdag 19. mai Dagbladet
Kvinne skadd i skyting på skole i Tyskland – situasjonen under kontroll
En kvinne er alvorlig såret i en skyteepisode på en videregående skole i Bremerhaven, ifølge tyske medier. Tysk politi har nå situasjonen under kontroll.
torsdag 19. mai ABC Nyheter
En person skadd etter skyting på skole i Tyskland
En person er alvorlig skadd etter at skudd ble avfyrt på en skole i Bremerhaven i Tyskland, melder Reuters. De siterer den tyske avisen Bild. En person skal ha blitt pågrepet, mens en annen antatt gjerningsperson er på frifot, ifølge avisen.
torsdag 19. mai NRK
Tyskland: Ingen snarvei inn i EU for Ukraina
Ukraina kan ikke forvente noen snarvei inn i EU, ifølge Tysklands statsminister Olaf Scholz. Han sa torsdag at en egen hurtig-prosess for Ukraina vil være urettferdig for land i Vest-Balkan som også ønsker å bli medlem. – Medlemskapsprosessen blir ikke gjort unna på noen...
torsdag 19. mai NRK
Varsler storsatsing: Kritiserer norsk bidrag
Danmark, Tyskland, Nederland og Belgia avtalte onsdag sammen å tidoble havvind-kapasiteten i Nordsjøen til minst 150 gigawatt innen 2050.
onsdag 18. mai TV 2
Schröder fratas offisielle privilegier
Tysklands tidligere statsminister Gerhard Schröder mister offisielle privilegier fordi han nekter å kutte båndene til russiske energiselskap.
onsdag 18. mai ABC Nyheter
Baltikum utålmodig med Tyskland: - Er det slik man behandler vennlige land?
Latvias forsvarsminister går i strupen på Tyskland: – Tilliten nærmer seg null, sier Artis Pabriks.
søndag 15. mai VG
Tysklands utenriksminister lover rask prosess for svensk og finsk Nato-medlemskap
Med Sverige og Finland blir Nato en sterkere forsvarsallianse, sier Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock før Natos uformelle utenriksministermøte.
søndag 15. mai ABC Nyheter
Vil du spare? Utsett dusjen til klokken 14 fredag
Mellom klokken 14 og 15 i morgen er strømprisen endelig slik vi husker den, nemlig 35 øre per kilowattime inkludert avgifter og påslag. Men gleden blir kortvarig.
torsdag 12. mai VG
– Ikke klokt å gi kampfly til Ukraina
Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock tror ikke det er klokt av Vesten å forsyne Ukraina med kampfly, slik landets ledelse har bedt om. Baerbock viser til at vestlige land tidligere har avslått president Volodymyr Zelenskyjs ønske om å opprette en flyforbudssone over Ukraina og sier...
torsdag 12. mai NRK
EUROPA

Baerbock: Reservasjoner mot å gi kampfly til Ukraina
Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock tror ikke det er klokt av Vesten å forsyne Ukraina med kampfly, slik landets ledelse har bedt om.
torsdag 12. mai ABC Nyheter
Tysk gass-melding er dårlig nytt for Putin
Tyskland kan klare seg gjennom neste vinter uten russisk gass, sier den tyske økonomiministeren Robert Habeck.
torsdag 12. mai VG
Flere politisk motiverte forbrytelser i Tyskland
Antallet politisk motiverte forbrytelser i Tyskland økte i fjor med 23 prosent fra året før, viser en oversikt fra tysk politi. I løpet av 2021 ble det registrert litt over 55.000 politisk motiverte lovbrudd i Tyskland, og økningen var størst for forbrytelser som politiet...
tirsdag 10. mai NRK
Tysk kvinne dømt for å stikke hull i partnerens kondom
Kvinnen hadde et uforpliktende seksuelt forhold med en 42 år gammel mann, men drømte om mer.
søndag 8. mai TV 2
Presidenten i den tyske nasjonalforsamlingen på besøk i Kyiv
Presidenten i den tyske nasjonalforsamlingen, Bärbel Bas, er søndag i Kyiv for å markere årsdagen for slutten på annen verdenskrig.
søndag 8. mai ABC Nyheter
Krigens siste timer: Josef Terboven gikk inn i historien med et smell
I gatene feirer krigstrøtte nordmenn at friheten har kommet 8. mai 1945. I en bunkers ved kronprinsboligen på Skaugum sitter derimot mannen som har styrt landet med jernhånd i fem år. Han sitter på femti kilo dynamitt og tenner lunta. Josef Terboven går ut av krigen med et smell.
søndag 8. mai ABC Nyheter
Ingen ukrainsk flagg ved krigsminnesmerker i Berlin
Verken ukrainske eller russiske flagg er tillatt ved krigsminnesmerkene i Berlin søndag, dagen som markerer slutten på andre verdenskrig. 8. mai er datoen da Nazi-Tyskland kapitulerte i 1945, noe som ble markert rundt om i Europa. I Tyskland er dagen ekstra spesiell, og respekten for krigsminnesmerkene...
søndag 8. mai NRK
Stoltenberg: – Meir brutalitet
Generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, slår fast at dei er budde på å hjelpe Ukraina uansett kor lenge krigen varar. I eit intervju med den tyske avisa Die Welt, slår han fast at Tyskland vil spele ei hovudrolle framover i arbeidet med å skape fred. – Vi må...
lørdag 7. mai NRK
Tysk politi har ødelagt mistenkelig gjenstand
Politiet i Berlin sier de har ødelagt en gjenstand funnet i en leilighet som huser et russisk nyhetsbyrå. Kriminaletterforskere og påtalemyndigheter skal undersøke om gjenstanden kan ha vært farlig, skriver Reuters.
lørdag 7. mai NRK
Stor nedgang i tysk industriproduksjon
Tysklands industriproduksjon falt overraskende mye i mars, viser nye tall fra landets statistikkbyrå Destatis. Industriproduksjonen falt med 3,9 prosent i mars sammenlignet med måneden før, vesentlig mer enn analytikernes spådom om en nedgang på 1 prosent. I februar gikk produksjonen...
fredag 6. mai NRK
Tyskland inngår milliardavtale med norsk rederi – skal erstatte russisk gass
Tyskland vil leie to spesialskip for mottak av flytende naturgass (LNG) fra det norske rederiet Höegh.
torsdag 5. mai ABC Nyheter
Fascismens æstetiske fremtrædelsesformer
FASCISME: Denne manifesterer sig ikke nødvendigvis gennem massespektakler og revolutionære brud, og den er ikke et primært europæisk fænomen. Men gerne et produkt af politiske kriser i de moderne kapitalistiske stater.
onsdag 4. mai Ny Tid
Tysk industri advarer om at oljestans vil få konsekvenser
Det tyske industri- og handelskammeret (DIHK) sier at et europeisk forbud mot russisk olje vil få store konsekvenser for tyske selskaper.
onsdag 4. mai ABC Nyheter
Den tyske eksporten falt mer enn ventet i mars
Tysk eksport falt mer enn ventet i mars, mens importveksten overgikk forventningene, ettersom de økonomiske konsekvensene av Ukraina-krigen setter sine spor.
onsdag 4. mai ABC Nyheter
Tysk opposisjonsleder til Kyiv
Tysklands opposisjonsleder Friedrich Merz gjør det statsminister Olaf Scholz har nektet å gjøre: Besøke Ukrainas hovedstad Kyiv.
tirsdag 3. mai ABC Nyheter
Tyske fly på vingene for å avskjære russisk speider
To tyske jagerfly ble sendt ut for å avskjære et russisk overvåkingsfly i Østersjøen i helgen, ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA.
tirsdag 3. mai ABC Nyheter
Mann slått av tysk politi – døde
Tysk politi har startet etterforskning etter at en 47-åring mandag døde etter at han ble utsatt for vold av politiet.
mandag 2. mai TV 2
Olof Scholz vil ikke til Ukraina
Forbundskansler Olof Scholz sier at han ikke vil reise til Kyiv fordi Ukraina sa nei til å få besøk av Tysklands president.
mandag 2. mai TV 2
Ingen nye covid-dødsfall i Tyskland
Tyske myndigheter har ikke registrert et eneste koronarelatert dødsfall det siste døgnet – for første gang på sju måneder. Det tyske folkehelseinstituttet Robert Koch-Instituts (RKIs) daglige koronastatistikk viste mandag null koronarelaterte dødsfall. Det ikke har...
mandag 2. mai NRK
Baerbock: Tyskland støtter oljeboikott av Russland
Tyskland støtter en EU-oljeboikott av Russland og er beredt til å klare seg uten russisk olje i mange år, sier den tyske utenriksministeren Annalena Baerbock.
mandag 2. mai ABC Nyheter
Kritikkstorm etter Ukraina-håndtering
Tysklands ferske statsminister Olaf Scholz har fått kritikk for å være handlingslammet og feig i sin støtte til Ukraina. Mens Scholz holder seg trygt hjemme, reiser opposisjonslederen til Kyiv i protest mandag.
mandag 2. mai Dagbladet
Fire skadd i protester i Tyskland
Fire personer ble skadd da høyreekstremister og motdemonstranter barket sammen etter en marsj i byen Zwickau øst i Tyskland søndag, ifølge politiet. 37 av høyreekstremistene ble pågrepet. Også i Dortmund vest i landet var det sammenstøt mellom...
mandag 2. mai NRK
Tysk politi brukte pepperspray mot demonstranter
Politiet i den tyske byen Dortmund brukte pepperspray og batonger mot demonstranter fra venstresiden som hadde samlet seg for å demonstrere mot høyreekstreme. Demonstrantene angrep politiet og forsøkte å bryte seg gjennom en sperring, ifølge en talsperson for politiet i byen i...
søndag 1. mai NRK
Kristoff på pallen for syvende gang på rad i Frankfurt: – En vill kamp om seieren
Alexander Kristoff må vente på å ta sin femte seier i rittet Eschborn-Frankfurt. Han sikret seg imidlertid pallplassering for syvende gang på rad i rittet.
søndag 1. mai TV 2
EU-kilder: Tyskland åpner for oljeboikott av Russland
Den tyske regjeringen skal være villige til å støtte et forslag om EU-boikott av russisk olje, ifølge kilder i Brussel.
søndag 1. mai ABC Nyheter
VERDEN

Tyskland vil gi 50 panservogner – Ukraina kan komme til å avslå gaven
Uten ammunisjon til panservognene kan Ukraina komme til å avslå tilbudet fra Tyskland, ifølge ambassadør.
lørdag 30. april VG
Det blir Oktoberfest
Den tradisjonelle Oktoberfesten i München kan igjen finne sted i år etter å ha blitt avlyst i to år på grunn av koronapandemien, bekrefter byens ordfører, Dieter Reiter.
fredag 29. april NRK
Politirazzia mot Deutsche Bank
Tysk politi har gjennomført en rassia mot hovedkontoret til Deutsche Bank, som et ledd i etterforskning av mistanke om hvitvasking.
fredag 29. april TV 2
Tyske kjendiser advarer Scholz mot å sende tunge våpen til Ukraina
I et åpent brev til Tysklands statsminister Olaf Scholz advarer en rekke tyske kulturpersonligheter mot å gi tunge våpen til Ukraina.
fredag 29. april ABC Nyheter
Ransaker Deutsche Bank
Aktor, føderalt politi og andre tjenestemenn ransaker nå Deutsche Bank i Frankfurt, opplyser Reuters. De siterer byens påtalemyndigheter.
fredag 29. april NRK
Store pupper og tysk hornmusikk
Rammstein slipper ny plate. Igjen.
torsdag 28. april Dagbladet
Høyeste tyske inflasjon på 40 år
Konsumprisene i Tyskland steg i april raskere enn de har gjort siden høsten 1981. Inflasjonsnivået lå på 7,4 prosent.
torsdag 28. april ABC Nyheter
Tyskland vil sende tunge våpen til Ukraina
Med bredt flertall har Tysklands nasjonalforsamling vedtatt å sende tunge våpen til Ukraina. I begynnelsen av krigen var trepartiregjeringen sterkt imot å sende våpen til Ukraina. Men under kraftig press fra sine allierte og fra tysk opinion har statsminister Olaf Scholz' regjering gått...
torsdag 28. april NRK
Farfarens krav tvang dem til å vente – nå gifter prinsen seg
Det ble stilt krav til hvem prins Gustav kunne gifte seg med om han skulle få arve et slott. Nå har en tysk domstol bestemt noe annet.
onsdag 27. april TV 2
Stans av russisk gass kan føre til rasjonering i Europa – Italia innfører «operasjon termostat»
Stansen av russisk gass kan føre til rasjonering i flere europeiske land. Italia har allerede vedtatt en maksgrense på luftkjøleanlegg.
onsdag 27. april NRK
Tyskland om Transnistria: – Situasjonen er ekstremt kritisk
Det er fortsatt uklart hvem som står bak de siste dagenes angrep i utbryterregionen Transnistria i Moldova. Ukraina advarer om at Russland kan bruke utbryterregionen til å angripe dem eller Moldova.
onsdag 27. april ABC Nyheter
Den økonomiske veksten bremser opp i Tyskland
Tysk økonomi rammes hardt av krigen i Ukraina og vil i år trolig bare vokse med 2,2 prosent, ifølge regjeringen. Det forrige anslaget lød på 3,6 prosent.
onsdag 27. april ABC Nyheter
USA ønsker tysk snuoperasjon velkommen
USAs forsvarsminister sier han er fornøyd med Tysklands «viktige beslutning» om å støtte Ukraina med mobilt luftvernskyts.
tirsdag 26. april ABC Nyheter
Tyskland snur – vil levere stridsvogner til Ukraina
Tyskland godkjenner leveranser av stridsvogner til Ukraina og lover også at ukrainske soldater skal få opplæring i bruk av artillerisystemer på tysk jord.
tirsdag 26. april ABC Nyheter
Presset øker mot tidligere tysk statsminister med bånd til Russland
Tysklands tidligere statsminister Gerhard Schröder nekter å kutte båndene til Russland. Kritikere tar til orde for å ekskludere ham fra sosialdemokratiske SPD.
mandag 25. april ABC Nyheter
Vil eksportere Leopard-stridsvogner til Ukraina
Den tyske våpenprodusenten Rheinmetall har søkt om tillatelse til å eksportere 88 Leopard-stridsvogner til Ukraina, melder avisen Die Welt. Det dreier seg om stridsvogner av typen Leopard 1A5, en eldre type som har vært eksportert til en rekke land, blant annet Norge. De norske stridsvognene...
mandag 25. april NRK
Frankrike er farlig splittet
Den mest avskydde vant over den mest fryktede da de franske velgerne valgte president. Derfor blir Frankrike vanskelig å samle, skriver Einar Hagvaag.
mandag 25. april Dagbladet
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL