Tyskland
Tysk stjernekeeper mister EM
Tysklands Marc-André ter Stegen (29) må stå over sommerens fotball-EM.
mandag 14:35 TV 2
Fotballpresident trekker seg
Fritz Keller trekker seg som president i Det tyske fotballforbundet (DFB) etter at han sammenlignet visepresidenten med en nazidommer.
mandag 14:34 TV 2
Tysk fotballpresident trekker seg etter nazi-kommentar
Fritz Keller trekker seg som president i Det tyske fotballforbundet (DFB) etter at han sammenlignet visepresidenten med en nazidommer.
mandag 14:30 ABC Nyheter
Stadig flere tyskere vil la seg vaksinere
Stadig flere tyskere vil la seg vaksinere, viser meningsmålinger. Samtidig faller tallet på nye coronatilfeller markert.
søndag 16:38 ABC Nyheter
Meningsmåling: Tyskere skeptiske til fordeler for fullvaksinerte
Et flertall av tyskere er skeptiske til at fullvaksinerte skal få unntak for coronarestriksjoner, ifølge en meningsmåling.
lørdag 09:40 ABC Nyheter
Tyskland: Hamas' rakettangrep er terror
Rakettangrepene mot Israel er i realiteten terrorangrep, mener regjeringen i Tyskland.
fredag 13:58 ABC Nyheter
Tyske jøder fordømmer protester ved synagoge
Tyske jøder fordømmer protester mot krigen i Midtøsten ved en synagoge i Gelsenkirchen og kaller dem ren antisemittisme.
torsdag 16:31 ABC Nyheter
Bestemte seg for å bytte landslag – så oppdaget de problemet
Nå ber stjerneskuddet Borna Sosa (23) om unnskyldning.
torsdag 16:27 TV 2
VERDEN

Kongepuddel avslørte storsvindler i ferieparadis
En tysk kvinne og foreldrene hennes risikerer seks års fengsel etter at kvinnens kongepuddel satte privatetterforskere på sporet av dem.
tirsdag 11. mai TV 2
Tysk kvinne pålagt å fjerne sju meter høyt kors i hagen
En kvinne i Düsseldorf er blitt pålagt å fjerne et sju meter høyt kors som hun har reist i hagen.
mandag 10. mai ABC Nyheter
Avis: Flick klar for jobben som tysk landslagssjef
Avtroppende Bayern München-trener Hansi Flick skal være enig med Det tyske fotballforbundet og blir ny tysk landslagssjef.
mandag 10. mai ABC Nyheter
Tyskland åpner for å gi Johnson & Johnson-vaksinen til yngre
Tyskland tilbyr Janssen-vaksinen til alle som vil ha, og ikke bare til eldre over 60 år.
mandag 10. mai ABC Nyheter
Mann fikk beslaglagt førerkort i Tyskland etter råkjøring på skateboard
En mann kjørte i over 25 kilometer i timen på et elektrisk skateboard med politiet i hælene i Dortmund, noe som førte til beslagleggelse av førerkortet.
søndag 9. mai ABC Nyheter
Vaksinemotstandere bruker «jødestjernen» som motstandssymbol
Vaksinemotstandere i Tyskland mener de er like utsatte som jødene før og under andre verdenskrig. Bruken av armbind med den gule «jødestjernen» fra krigen og teksten «uvaksinert» skaper sterke reaksjoner.
søndag 9. mai NRK
Lettelser for vaksinerte i Tyskland
Tyskland letter i dag på restriksjonene for fullvaksinerte og de som har vært koronasyke. De er ikke lenger underlagt regler for sosial kontakt, og må ikke gå i karantene ved innreise, melder AFP. De må fortsatt bruke munnbind og holde avstand ute.
søndag 9. mai NRK
Flere tusen evakuert i Flensburg
En bombe fra andre verdenskrig blir uskadeliggjort i Flensburg nord i Tyskland i dag. 16.500 mennesker er evakuert, ifølge NDR. Bomben på om lag 250 kilo ble sluppet fra et amerikansk bombefly, og ble oppdaget under en fotballbane i fjor.
lørdag 8. mai NRK
Gammel bombe uskadeliggjort i Tyskland
16.500 innbyggere ble evakuert før eksperter uskadeliggjorde en bombe fra andre verdenskrig i den tyske byen Flensburg ved grensen til Danmark.
lørdag 8. mai ABC Nyheter
Frykter giftlekkasje i Hamburg
50 brannfolk i Hamburg arbeider for å unngå en lekkasje av giftige stoffer i Tysklands viktigste havn. En container løsnet fra en kran og landet på to andre. De ødelagte containere inneholdt fat med gift, melder Hamburger Morgenpost.
lørdag 8. mai NRK
Kunstverk skapte furore i tysk småby
På torget i den lille tyske byen Torgau ble det for en uke siden reist en treskulptur. Mange mener kunstverket har en slående likhet med noe helt annet enn det den skal se ut som.
lørdag 8. mai TV 2
Flere prinser døde på få år
Tysklands fyrstefamilier har med årene mistet flere berømte prinser.
fredag 7. mai Se & Hør
Fansen til Amanda Delara reagerte på én ting
GOD KVELD NORGE : Amanda Delara (23) gjorde suksess med låten «Checka», nå er hun aktuell med ny EP.
fredag 7. mai TV 2
Tyskland vil vaksinere ungdom
Tyskland vil tilby koronavaksiner til ungdom ned i 12 års alder fra august. Planen avhenger av at vaksinetyper godkjennes for bruk i yngre aldersgrupper, sier helseminister Jens Spahn. Planen ble kjent etter hans møte med delstatenes helseministre.
torsdag 6. mai NRK
Tyskland tilbyr AZ-vaksine til alle
I Tyskland kan alle aldersgrupper nå få AstraZeneca-vaksinen, opplyser helseminister Jens Spahn. Tyskland har ekstra lagre av vaksinen etter at den ble stanset for folk under 60 år. Deretter ble det åpnet for å gi den til de eldste, og nå til alle.
torsdag 6. mai NRK
Lehmann fikk sparken etter rasistisk kommentar
Tyske Jens Lehmann er fratatt styrevervet i Hertha Berlin og rollen som TV-ekspert etter at han tirsdag ytret seg i rasistiske ordelag i en feilsendt melding.
onsdag 5. mai ABC Nyheter
Vil bli klimanøytralt innen 2045
Tyskland vil sette et nytt mål om å være klimanøytralt innen 2045, etter at en domstol sa at den nye klimaloven ikke var «tilstrekkelig». – Målet er å bli klimanøytralt fem år raskere enn vi forventet tidligere, sier finansminister Olaf Scholz.
onsdag 5. mai NRK
Klarer ikke å gå
Stjerna sterkt preget av sykdommen. Mistet faren til covid-19 samme dag som han våknet.
onsdag 5. mai Dagbladet
Tysk økning i høyreekstrem vold
Høyreekstremisme er den største trusselen mot Tyskland, sier innenriksminister Horst Seehofer. Han mener en dramatisk økning i vold utført av tyskere på ytre høyre fløy viser en «brutalisering» av samfunnet.
tirsdag 4. mai NRK
Tysk minister: – Samfunnet er «brutalisert» av høyreekstrem vold
Høyreekstremisme er den største trusselen mot Tyskland, sier innenriksminister Horst Seehofer. Han mener en dramatisk økning i vold utført av tyskere på ytre høyre fløy viser en «brutalisering» av samfunnet.
tirsdag 4. mai NRK
Kan bli Merkels «grønne» arvtaker
Etter Angela Merkels 16 år ved makta nærmer Tyskland seg en grønn politisk milepæl, skriver Einar Hagvaag.
tirsdag 4. mai Dagbladet
Mer politisk motivert kriminalitet
Tysk politi registrerte i fjor en økning på 8,5 prosent i antallet politisk motiverte forbrytelser, opplyser myndighetene. Ifølge statistikk fra landets innenriksdepartement ble det i 2020 registrert 44.692 politisk motiverte forbrytelser i Tyskland. Tyske myndigheter er også bekymret for...
tirsdag 4. mai NRK
Tysk politi har stengt enorm plattform for overgrepsmateriale som viser barn
Nettstedet «Boystown» hadde over 400.000 brukere, melder tysk politi. Fire menn er pågrepet.
mandag 3. mai VG
Tyske læreprocesser
ESSAY. Endnu en ophedet diskussion om holocaust har i det seneste år rullet hen over Tyskland. I centrum står kulturforskeren Aleida Assmann, som længe har undersøgt sprækkerne mellem Europa og nationalstaterne.
mandag 3. mai Vagant
Trekker «ubrukelig» mensen-hanske etter hets og drapstrusler
To tyske menn bodde i et kvinnekollektiv og mente at det ga dem nok erfaring til å lage mensenhansker. Etter store protester, forsvinner nå Pinky Glove fra markedet.
mandag 3. mai TV 2
EUROPA

Reagerer på «ubrukelig» mensen-hanske
De hadde erfaring med kvinner, og mente blodig alvor. De bomma, sa Twitter. Nå er mensen-hansken av markedet.
søndag 2. mai NRK
Over 50 politibetjenter skadet
Flere enn 50 politibetjenter er skadet og over 250 demonstranter er pågrepet etter uroen i Berlin 1. mai, opplyser tysk politi. En demonstrasjon med 8.000 venstreaktivister endte med voldelige sammenstøt med politiet. Politiet brukte pepperspray, mens demonstrantene kastet flasker og steiner og satte...
søndag 2. mai NRK
Netthets mot partileder øker
Tysklands svært populære partileder, De grønnes Annalena Baerbock, blir utsatt for falske nyheter og nedsettende karakteristikker på nettet. Dette har økt etter at hun ble presentert som De grønnes statsministerkandidat i midten av april. Samtidig viser meningsmålinger at...
søndag 2. mai NRK
Uro i Berlin
Det var voldelige sammenstøt mellom politiet og demonstranter flere steder i Tyskland 1. mai. I Berlin ble rundt 20 helsearbeidere og 3 politibetjenter skadd.Totalt ble rundt 240 personer pågrepet. Minst en bil ble påtent.
søndag 2. mai NRK
Fortsetter koalisjonsregjering
De grønne og kristeligdemokratene CDU er enige om å fortsette sin koalisjonsregjering i den tyske delstaten Baden Württemberg. De to har allerede samarbeidet i regjering i flere år, men samarbeidet går ikke alltid helt glatt.
lørdag 1. mai NRK
Tyskerne hamstrer gull under pandemien
Coronapandemien har ført til usikre tider, noe som har fått mange tyskere til å kjøpe gull framfor å sette sparepenger i banken.
lørdag 1. mai ABC Nyheter
Hamstrer gull under pandemien
I Tyskland har koronapandemien ført til usikre tider, noe som har fått mange tyskere til å kjøpe gull framfor å sette sparepenger i banken. 9.089 tonn med gull, det meste i form av gullbarrer og mynter, er nå i privat eie i Tyskland, ifølge en studie...
lørdag 1. mai NRK
Tysk politi frykter uro under 1. mai-markeringen
Tysk politi frykter voldelige demonstrasjoner under 1. mai-markeringen. Beredskapen er høy.
lørdag 1. mai ABC Nyheter
Frykter voldelige demonstrasjoner
Tysk politi frykter voldelige demonstrasjoner under 1. mai-markeringen. Beredskapen er høy. Både ytterliggående høyre- og venstreaktivister har planlagt demonstrasjoner, og bare i Berlin er 5.000 politifolk satt i beredskap. Mens det først og fremst er venstresiden som tradisjonelt...
lørdag 1. mai NRK
Roger rapporterte om koronadøden – så blei han sjølv smitta
Han har sett døden i kvitauget på overfylte sjukehus og modig gått inn i smitten sitt episenter i Europa. Så blei han sjølv koronasjuk på eit hotell i Italia.
fredag 30. april NRK
Tysklands økonomi krympet i første kvartal
Tysklands økonomi minket med 1,7 prosent i første kvartal da økte coronatall resulterte i en ny nedstenging av landet.
fredag 30. april ABC Nyheter
Tysklands isbreer vil være borte om ti år, ifølge rapport
På grunn av den globale oppvarmingen vil Tysklands siste isbre ha smeltet om rundt ti år, ifølge en rapport fra den bayerske regjeringen.
torsdag 29. april ABC Nyheter
Tysklands isbreer borte om ti år
Tysklands siste isbre vil ha smeltet bort om rundt ti år, på grunn av global oppvarming og klimaforandringer, ifølge en rapport fra den bayerske delstatsregjering. Fram til nå trodde forskere at breene ville overleve til rundt 2050.
torsdag 29. april NRK
Tysk klimamål er utilstrekkelig
Tysklands forfatningsdomstol slår fast at regjeringens klimaplan ikke er tilstrekkelig fordi den ikke inneholder kuttmål for tiden etter 2030, melder AFP. Klimaplanen truer dermed med å krenke fremtidige generasjoners friheter, slår domstolen fast.
torsdag 29. april NRK
Jogger slo full alarm da hun fant denne i skogen – så tok politiet en nærmere titt ...
Politiet i tyske Passau trodde at de hadde kommet over en livsfarlig håndgranat, men et nettsøk fikk dem til å innse at det var et sexleketøy.
torsdag 29. april TV 2
Ansatt pågrepet for fire drap på tysk institusjon for funksjonshemmede
Institusjonen huser pasienter med nedsatt funksjonsevne. En ansatt kvinne (51) er pågrepet og siktet for fire drap onsdag kveld.
torsdag 29. april NRK
Fire funnet drept på tysk sykehus – kvinne (51) pågrepet
Sent onsdag kveld ble fire mennesker funnet døde og en femte person alvorlig skadet på en klinikk i Potsdam. En kvinne er pågrepet.
torsdag 29. april VG
Bombegruppa kom - fant sexleketøy
Politiet fryktet at de sto overfor dødelig håndgranat, men det var overtenning. Funnet viste seg - etter grundige undersøkelser - å være et sexleketøy formet som en granat.
torsdag 29. april Dagbladet
Fire drept på pleiehjem i Tyskland
Fire personer er drept og en er alvorlig skadd etter et angrep på et pleiehjem i Potsdam i Tyskland. En 51 år gammel ansatt er pågrepet i saken.
torsdag 29. april ABC Nyheter
Fire drept på pleiehjem i Tyskland
Fire personer er drept og en er alvorlig skadd etter et angrep på et pleiehjem i Potsdam i Tyskland. En ansatt er pågrepet, og politi på stedet sier at ofrene ble utsatt for «intens, ekstrem vold». Det er ikke kjent hva motivet bak angrepet var.
torsdag 29. april NRK
Kvinne pågrepet for fire drap
En kvinne er pågrepet av tysk politi etter funn av fire døde personer på et sykehus i Potsdam nær Berlin sent onsdag kveld. Lokalavisen Potsdamer Neueste Nachrichten skriver at ofrene var pasienter på sykehuset og at den 51 år gamle kvinnen var ansatt der.
torsdag 29. april NRK
Fikk europeisk sinti- og rompris
Tysklands forbundskansler Angela Merkel er tildelt sinti- og romfolkets europeiske borgerrettspris. Merkel anser prisen som en oppfordring til å fortsette arbeidet for minoritetenes interesser. Hun fremhevet at fordommer og diskriminering mot minoriteter i Tyskland er en skam. Prisen er på snaut 150.000...
onsdag 28. april NRK
Stadig flere muslimer i Tyskland
Den muslimske befolkningen i Tyskland har vokst til om lag 5,5 millioner, tilsvarende rundt 6,5 prosent av landets befolkning, ifølge tall fra regjeringen. Den tyske migrasjonsmyndigheten anslår at det er mellom 5,3 og 5,6 millioner muslimer i Tyskland, en økning på rundt 900.000 siden...
onsdag 28. april NRK
Tysklands justisminister åpner for lettelser for vaksinerte
Folk som er fullvaksinerte mot coronaviruset, kan snart få lettelser, ifølge Tyskland justisminister Christine Lambrecht.
lørdag 24. april ABC Nyheter
Tøffere koronatiltak i Tyskland
Tøffere tiltak mot koronapandemien iverksettes lørdag i Tyskland, blant annet et omstridt portforbud om natten. Tiltakene er et resultat av at regjeringen innførte nye lover som fratar delstatsmyndighetene makten til å bestemme hvilke tiltak de vil iverksette.
lørdag 24. april NRK
VERDEN

Anspent i Merkels allianse etter valg av statsministerkandiat
Markus Söder, som ikke lyktes i å bli statsministerkandidat for de tyske konservative, sier han ikke er overbevist om at rivalen Armin Laschet er riktig mann.
fredag 23. april ABC Nyheter
Anspent i Merkels allianse
Markus Söder, som ikke lyktes i å bli statsministerkandidat for de tyske konservative, sier han ikke er overbevist om at rivalen Armin Laschet er riktig mann. Kampen om å ta over Merkels plass har ført til strid mellom søsterpartiene CDU og CSU.
fredag 23. april NRK
Dette er politiets teorier
Ksenja Bajkalov (22) funnet i den sørlandske skjærgården.
fredag 23. april Dagbladet
Ksenja (22) savnet i Tyskland i fjor – funnet død i Tvedestrand
Tyske Ksenja Bajkalovs (22) forsvant dagen etter sin første arbeidsdag på et luksushotell. Tysk politi mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt.
torsdag 22. april VG
Grønt skifte i Tyskland: Hun kan bli den neste Merkel
Det er verdt å merke seg navnene Armin Laschet og Annalena Baerbock. Han blir trolig Tysklands neste forbundskansler. Hun er en ny stjerne i tysk politikk.
onsdag 21. april VG
Tyskland vil være ut av Afghanistan før 4. juli
Tyskland planlegger å hente hjem alle sine soldater fra Afghanistan før 4. juli, opplyser forsvarsdepartementet i Berlin.
onsdag 21. april ABC Nyheter
Buksa kan tilhøre savnet tysk kvinne
DNA-undersøkelser av levninger funnet i Tvedestrand har ikke gitt treff i det norske savnetregisteret. Men mye stemmer med en tysk kvinne som brått forsvant.
onsdag 21. april NRK
Kan denne buksa ha tilhørt tyske Ksenja?
DNA-undersøkelser av levninger funnet i Tvedestrand har ikke gitt treff i det norske savnetregisteret. Men mye stemmer med en tysk kvinne som brått forsvant.
onsdag 21. april NRK
Omstridt tysk coronalov vedtatt i Forbundsdagen
Den tyske Forbundsdagen har stemt for å gi regjeringen myndighet til å innføre strenge coronarestriksjoner, en oppgave om vanligvis ligger hos delstatene.
onsdag 21. april ABC Nyheter
Tyskland kan få en «grønn» kansler
Angela Merkels etterfølger kan bli De Grønnes Annalena Baerbock. Etter langvarig tautrekking har de tyske kristeligdemokratene valgt en lite populær mann som sin kanslerkandidat.
tirsdag 20. april NRK
Tyskland kan få en «grønn» kansler
Angela Merkels etterfølger kan bli De Grønnes Annalena Baerbock. Etter langvarig tautrekking har de tyske kristeligdemokratene valgt en lite populær mann som sin kanslerkandidat.
tirsdag 20. april NRK
Laschet kan bli ny forbundskansler
CDU-leder Armin Laschet blir de tyske regjeringspartienes kandidat til forbundskansler ved valget til høsten. CSU-leder Markus Söder har erkjent nederlaget. Angela Merkel går av etter 15 år som forbundskansler, hun har representert CDU.
tirsdag 20. april NRK
Laschet valgt som kanslerkandidat
Tyskland ga sentralstyret i Angela Merkels kristeligkonservative parti CDU natt til onsdag klar støtte til Armin Laschet som kandidat til forbundskansler. 77,5 prosent stemte for Laschet, mens 22,5 prosent ville ha CSUs Markus Söder.
tirsdag 20. april NRK
Norsk selskap sender vaksineturister til Russland
Rundt 50 personer fikk i helgen Sputnik V-vaksinen på et hotell i Moskva etter å ha blitt fløyet til Russland. Bak turen står et norsk reiseselskap – med hjelp fra den politiske bevegelsen til Vladimir Putin.
mandag 19. april VG
Ikke enige om kansler-kandidat
De to tyske partiene CDU og CSU er ikke blitt enige om en kandidat til å overta etter forbundskansler Angela Merkel. Søndag utløp fristen de hadde satt. Partiene har i lengre tid kranglet om hvem som skal være deres felles kandidat ved valget til høsten.
mandag 19. april NRK
Oppgitt over tyske demonstrasjoner
Tysk politi har brukt store ressurser på ulovlige demonstrasjoner mot koronatiltakene i helgen, melder DPA. Bare i Stuttgart fikk 700 bøter. – Vi må ta vare på hverandre, og ikke sløse med politiets tid, sier innenriksministeren i Baden-Württemberg.
søndag 18. april NRK
Tyskland minnes pandemiofre
Tyskland holder søndag nasjonale minneseremonier for de nær 80.000 tyskerne som har mistet livet etter å ha fått påvist koronasmitte. Forbundskansler Angela Merkel og president Frank-Walter Steinmeier skal delta på to seremonier.
søndag 18. april NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL