Tyskland
Italia er på vei mot kaos
Italias politiske krise trekker ut. Det er mulig det blir nyvalg med samme seierherrer.
21:30 $ Bergens Tidende
– Vil stenge grensene og sikre Tyskland
BERLIN/OSLO Flere tusen demonstranter samlet seg i Berlin i dag for å vise sin støtte til høyrepopulistiske partiet AfD. Et stort politioppbud skulle forhindre sammenstøt med motdemonstranter.
19:49 NRK
Tusener samlet til demonstrasjoner i Berlin
Tysk politi brukte pepperspray da flere tusen tilhengere av det høyrepopulistiske partiet AfD ble møtt av motdemonstranter i Berlin søndag.
18:19 ABC Nyheter
Ble brukt som fødemaskiner av nazistene
De skulle føde fremtidens tyske soldater. Nazistenes Lebensborn-program skulle sikre gode forhold for kvinner og barn, men førte til ren menneskeavl og barnebortføringer.
søndag 17:28 VG
Tusener samlet til demonstrasjoner i Berlin
Tusener tilhengere av de høyrepopulistiske partiet AfD samlet seg i Berlin søndag til en demonstrasjon mot Angela Merkels regjering.
søndag 16:39 $ Stavanger Aftenblad
De hatefulle motdemonstrantene
Alternative für Deutschland (AfD) markerer sin protest mot Angela Merkel og regjeringen i Berlin søndag formiddag. Demonstrasjonen går under mottoet "Zukunft für Deutschland“ - fremtid for Tyskland. Ledende politikere holdt appeller hvor de advarte mot islamisering av landet. Langs...
søndag 15:06 Document.no
Skarp uenighet om løsninger i Brexit
Striden rundt Galileo peker på de mange og meget vidtrekkende spørsmål som det gjenstår å løse i britenes forhold til EU, skriver Audun Tjomsland.
lørdag 18:21 ABC Nyheter
En av verdens største banker kutter over 7000 stillinger
Deutsche Bank planlegger å kvitte seg med over 7000 ansatte, opplyser den tyske finansgiganten.
torsdag 08:46 Dagbladet
VERDEN

Khamenei stiller krav til Europa om de vil berge atomavtalen
Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei setter en rekke krav til europeiske ledere om de ønsker at Iran fortsetter å forholde seg til atomavtalen.
torsdag 01:39 VG
Tysk storby stanser dieselbiler
Hamburg blir om én uke den første tyske byen som innfører dieselforbud for å bedre luftkvaliteten.
onsdag 15:42 NRK
Italiensk jordskjelv
Og som statsminister vil de ha en professor i juss uten politisk erfaring.
onsdag 06:00 Dagbladet
5.000 flere soldater til Trident Juncture
5000 NYE SOLDATER: NATOs storøvelse Trident Juncture, som skal foregå i Norge til høsten, blir større enn først planlagt. Bildet: U.S. Marine Corps på øvelse i Norge. Foto: PHILIP KARLSEN MC GOWAN/FORSVARET. Forsidefoto:ANETTE ASK/FORSVARET Når NATO til...
tirsdag 09:02 Aldri mer
Tyskere må jobbe til de er i 70-årene for å forsørge migranter på velferd
Hva koster masseinnvandring Tyskland? Det korte svaret er - vi vet ikke nøyaktig, men kostnadene er smertelig høye og stadig stigende. I februar 2016 beregnet professor Matthias Lücke fra Kieluniversitetet at kostnadene knyttet til masseinnvandringen - bare for 2016 - ville være 25,7...
søndag 20. mai Document.no
Kong Haakon ble presset til sitt endelige «nei»
Det var britisk press og en trussel om å overta handelsflåten som fikk Kong Haakon til å forlate Norge 7. juni 1940. Han hadde egentlig bestemt seg for å bli, skriver professor Tore Pryser i en ny bok.
søndag 20. mai ABC Nyheter
– Han fremstiller oss som komplette idioter
Tysklands landslagssjef, Joachim Löw, liker ikke Sandro Wagners reaksjon på VM-vrakingen.
lørdag 19. mai TV 2
Forskere slår fast det historiebøkene forteller – Hitler døde i Berlin
Adolf Hitler døde i 1945 i Berlin, slår franske forskere fast etter analyser av diktatorens tenner. Dermed kan alle konspirasjonsteorier legges døde, sier de.
lørdag 19. mai ABC Nyheter
Trumps kjemperegning til Europa
LEGGER PRESS PÅ NATO-LANDENE: USAs president Donald Trump mener allierte burde bruke 4 prosent av BNP på forsvar. Arkivfoto: NATO. Trumps kjemperegning til Europa: Allierte burde brukt 4 prosent på forsvar. To prosent er ikke nok, mener USAs president Donald Trump. Han mener europeiske allierte...
fredag 18. mai Aldri mer
Hold EU stort | Sony Kapoor
Ja, EU har mange problemer, men de blekner alle i sammenligning med alt som hittil er oppnådd.
onsdag 16. mai $ Aftenposten
Miljøparti-leder i Tyskland: «Det finnes ikke noe tysk folk»
Under et TV-intervju skal partilederen for miljøpartiet "De Grüne" i Tyskland ha kommet med det kontroversielle utsagnet om at det tyske folket ikke eksisterer og at Tyskland dermed ikke er en selvstendig nasjon.
onsdag 16. mai Frieord
Glad for plassmangelen
Roar Greipsland (snart 58) har ikke mer plass. Og det er han egentlig glad for.
tirsdag 15. mai $ Lindesnes
Forlenget med Löw
Tysklands bruttotropp til VM er uten deres eneste målscorer fra finalen mot Argentina i 2014, men stjernekeeper Manuel Neuer er tilbake.
tirsdag 15. mai TV 2
TYSKLAND: Bruker 860 MILLIARDER kroner på flyktninger mens pensjonister gråter over dårlig råd
Tyske myndigheter har fremlagt prognoser om en pengebruk på 93 milliarder euro, eller 860 milliarder norske kroner, de neste årene på flyktningbudsjettet. Det inkluderer utgifter til integrering og bosetting. Samtidig leter tyske pensjonister etter mat i søplekasser, sover på gaten og...
tirsdag 15. mai Frieord
Svak vekst i tysk økonomi
Veksten i tysk økonomi sakket farten i første kvartal i 2018, og var på bare 0,3 prosent sammenlignet med kvartalet før.
tirsdag 15. mai ABC Nyheter
Tysk politi beslagla nesten et tonn kokain
Tysk politi og tollere har i en landsomfattende politiaksjon beslaglagt nesten ett tonn kokain og pågrepet tolv medlemmer av en smuglerring for narkotika.
mandag 14. mai ABC Nyheter
Anklager Russland for aktiv undergraving av vestlige demokratier
Europeiske etterretningssjefer hevder at Russland forsøker å undergrave vestlige demokratier med desinformasjon, nettangrep og mer tradisjonell spionasje.
mandag 14. mai ABC Nyheter
Europa står sammen om atomavtalen
USAs nye ambassadør i Berlin havnet i sterk motvind på sin første arbeidsdag for å støtte Trump på Twitter. Selskaper i EU frykter nye handelssanksjoner.
torsdag 10. mai $ Bergens Tidende
Iran-avtalen: Khamenei krever solide garantier fra Europa
Iran kommer til å tre ut av atomavtalen hvis ikke Europa gir solide garantier for at handelen kan fortsette uten USA, advarer landets øverste leder.
onsdag 9. mai $ Aftenposten
Storstilt 8. mai-feiring landet over
tirsdag 8. mai Aldri mer
Tyskland innrømmer problemer med rasisme
Tyskland måtte tirsdag svare på spørsmål fra  FNs menneskerettsråd om menneskerettssituasjonen i landet. Den kunne ha vært bedre.
tirsdag 8. mai ABC Nyheter
Norge ikke lenger europamester i ladbare biler
Nå er vi vippet av tronen.
tirsdag 8. mai ABC Nyheter
Togleder pågrepet etter at to omkom i togkollisjon i Tyskland
En togleder er pågrepet etter at to personer mistet livet og 14 ble skadd i en togkollisjon i Bayern i Sør-Tyskland, opplyser tysk politi.
tirsdag 8. mai $ Bergens Tidende
Minst to døde i togkollisjon i Tyskland
Minst to personer er omkommet og flere er skadet etter at et godstog og et passasjertpg kolliderte i Sør-Tyskland mandag kveld.
tirsdag 8. mai VG
Norge slo
Norge holdt OL-finalist Tyskland til 4-4 etter full tid og sudden death. Etter straffeslag vant Norge 5-4 i en thriller av en gruppespillkamp.
søndag 6. mai TV 2
EUROPA

Tyske sosialdemokrater mister oppslutning
Valget av kvinnelig leder ser ikke ut til å ha hjulpet sosialdemokratene i Tyskland, der SPD nå er nede i 17 prosent oppslutning.
søndag 6. mai ABC Nyheter
Karl Marx 200 år - men framleis kontroversiell
I dag er det 200 år sidan Karl Marx vart fødd i den vesle tyske byen Trier. Jubileet vart markert med avduking av ein gigantisk statue av kommunismens far, men langt frå alle var like begeistra.
lørdag 5. mai NRK
Luftwaffe nesten satt på bakken
Det tyske flyvåpenet har store problemer med sine Eurofighter-fly, og bare en håndfull av kampflyene er ifølge tyske medier nå operative.
lørdag 5. mai TV 2
Spiegel: – Bare ti av 128 jagerfly i Tyskland er kampklare
Det nærmer seg en skandale i det tyske forsvaret. Tyskland har lovet Nato å stille med 82 kampfly dersom det skulle oppstå en krise. Kun ti av 128 fly av typen Eurofighter er kampklare.
lørdag 5. mai NRK
Den globale melkeprisen faller igjen
Etter en kortvarig opptur i april peker pilene igjen nedover. Det skaper bekymring blant bønder i alle verdenshjørner.
fredag 4. mai Nationen
Kun fire operative Eurofighter i Tyskland
KUN FIRE KAMPKLARE EUROFIGHTER: Det tyske flyvåpenet er inne i en dyp krise, melder tidsskriftet Der Spiegel. Grunnet tekniske problemer og mangel på missiler er bare en håndfull kampfly av typen Eurofighter tilgjengelige. Tyskland er dermed ute av stand til å oppfylle sine...
onsdag 2. mai Aldri mer
4 uker, 9 kunstnere, en utstilling
Kunstnerne kommer fra Portugal, USA, Tyskland, Georgia, England og Norge - og alle de ni kunstnerne takket ja til utfordringen umiddelbart.
onsdag 2. mai ABC Nyheter
Får overvåke psykisk syke
Etter flere alvorlige forbrytelser får politiet i den store tyske delstaten Bayern innsikt i journalene til psykisk syke og andre vidtgående muligheter for å kontrollere borgere.
onsdag 2. mai $ Bergens Tidende
EU vil straffe Øst-Europa
I det neste langtidsbudsjettet for EU skal de vrangvillige medlemslandene i Øst-Europa få svi på pungen, skriver Einar Hagvaag.
onsdag 2. mai Dagbladet
Tyskland kjemper mot Trumps straffetoll
Kanonsaluttene og militærparaden fra møtet med Frankrikes president Macron var pakket vekk, da Donald Trump tok imot Tysklands kansler, Angela Merkel, i Det hvite hus.
tirsdag 1. mai $ Bergens Tidende
Ulv skal ha drept over 30 sauer i Tyskland
Over 30 sauer er drept i et angrep som skal være utført av ulv i Schwarzwald sørvest i Tyskland.
mandag 30. april VG
Samarbeider om nytt kampfly
KAMPFLY-SAMARBEID: Airbus og Dassault er harde konkurrenter, men de to europeiske gigantene skal nå samarbeide om å utvikle et nytt europeisk kampfly. Flyet kan bli arvtakeren til blant annet Eurofighter (bildet). Foto: AIRBUS/NICCOLI OVDA De vil samarbeide om å utvikle et toppmoderne kampfly....
mandag 30. april Aldri mer
Muslimske skolebarn banker opp medelev «fordi han spiser skinke»
Den tyske dagsavisen "Tagesspiegel" spurte sine lesere om hendelser på skolen med vold og mobbing. De fikk mange svar. En familie forteller om hvordan deres sønn blir angrepet fordi han er kristen og ikke-muslim.
mandag 30. april Frieord
Foreldrene fant sønnen (7) død hjemme hos 69-årig kvinne
Mysterium ryster Tyskland.
søndag 29. april Dagbladet
Første ombud mot jødehat
BERLIN : Tyskland får nå sitt første ombud mot jødehat. Til tross for at det er over 70 år siden Holocaust, er det fortsatt nok å ta tak i når det gjelder antisemittisme i landet.
søndag 29. april NRK
Sprengfullt på den tyske skolen
Elevene står i kø for å lære tysk, men skolen mangler lokaler og finansiering og må nå vurdere inntaksstopp.
søndag 29. april $ Aftenposten
– Russland fører allerede krig mot Vesten
HEMMELIG KRIG MOT VESTEN: Forfatter og TV 2-journalist Øystein Bogen beskriver i sin nye bok en systematisk og omfattende kampanje der Russland undergraver vestlige demokratier. Foto: THORSTEIN KORSVOLD/ALDRIMER.NO Boken hans har tittelen «Russlands hemmelige krig mot Vesten». I den beskriver...
lørdag 28. april Aldri mer
– Jeg vil opprettholde presset til siste slutt
President Donald Trump lover å opprettholde presset på Nord-Korea til siste slutt, til en full atomnedrustning er et faktum, selv om han var oppmuntret av hva som hadde hendt i løpet av dagen.
fredag 27. april NRK
Merkel: Iran-avtalen er ikke tilstrekkelig slik den er nå
Tysklands statsminister Angela Merkel sier at atomavtalen med Iran ikke er «tilstrekkelig» til å begrense Irans atomprogram i sin nåværende form.
fredag 27. april ABC Nyheter
God tone mellom Merkel og Trump – men ingen tollgarantier
Tonen var god da Tysklands statsminister Angela Merkel møtte USAs president Donald Trump i Washington. Om Tyskland slipper toll er likevel fortsatt uklart.
fredag 27. april ABC Nyheter
Merkel på utfordrende tur over Atlanteren
Angela Merkel skal gjøre et siste europeisk forsøk på å overtale Donald Trump til å unngå handelskrig og bevare atomavtalen med Iran. Det kan bli en utfordring.
fredag 27. april ABC Nyheter
Krever 15 millioner kroner i erstatning for ubåt-skader
I 2013 veltet en mobilkran over en ubåt i Marvika. Nå krever ubåt-produsenten 15 millioner kroner i erstatning av firmaet som leide ut krana.
torsdag 26. april $ Fædrelandsvennen
Besøkte norske styrker i Litauen
ET VIKTIG OPPDRAG: Denne uka besøker forsvarsminister Frank Bakke-Jensen de norske styrkene som deltar i NATO-oppdraget Enhanced Forward Presence. Her sammen med styrkesjef Svein Ivar Larsstuen. Foto: ALEXANDER HAGE/FORSVARET Norsk personell deltar i NATO-oppdraget «Enhanced Forward Presence»...
torsdag 26. april Aldri mer
Avicii hadde hemmelige planer om en verdensturné i 2018
Ifølge den tyske avisen Bild skulle Avicii på verdensturné i 2018. I siste sekund trakk han seg fra planene.
torsdag 26. april TV 2
Tysk musikkpris avvikles etter at låt ble stemplet som antisemittisk
Tysk musikkbransje har avviklet landets fremste musikkpris – Echo – etter at teksten på en prisbelønt låt ble kritisert for å være antisemittisk. 
onsdag 25. april ABC Nyheter
VERDEN

Søreide møtte ny tysk utenriksminister
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) holdt et eget møte med Tysklands nye utenriksminister Heiko Maas da hun besøkte Brussel onsdag. 
onsdag 25. april ABC Nyheter
Tysk forsvarssatsing etter USA-kritikk
PRESSES AV USA: Tysklands andel til forsvarssektoren har ligget ned mot halvparten av det NATO har som målsetting. Det skal Donald Trump og USA ha signalisert sterk misnøye med. Nå planlegger Angela Merkel og Tysklands regjering et større løft for forsvaret. Det gleder NATOs...
tirsdag 24. april Aldri mer
Tyskland tar imot 10.000 FN-utvalgte flyktninger
Tysklands statsminister Angela Merkel sier landet vil ta imot 10.000 flyktninger som er valgt ut av FN.
mandag 23. april ABC Nyheter
Fly fra sju NATO-land trente på luftkamp
STORØVELSE: 65 fly fra sju NATO-land deltok i øvelsen «Frisian Flag» som ble avsluttet i helga. Parallellt øvde NATOs tankflystyrke på sitt viktige oppdrag. Se video fra NATO-øvelsen her.  Foto. SKJERMDUMP FRA NATO/USAF-VIDEO I alt 65 fly fra sju NATO-land deltok...
mandag 23. april Aldri mer
Eks-lagkamerat ble nektet å besøke Schumacher: – Det har ikke noe for seg
Rubens Barrichello har ikke fått lov til å besøke Michael Schumacher (49) etter den dramatiske skiulykken i 2013.
mandag 23. april ABC Nyheter
Knut Gundersen til minne
Knut Gundersen til minne.
mandag 23. april $ Bergens Tidende
Ny SPD-leder gyver løs med oddsene mot seg | Frank Rossavik
Andrea Nahles lover å fornye det tyske sosialdemokratiet, men fikk smertelig få stemmer i ledervalget.
søndag 22. april $ Aftenposten
Andrea Nahles valgt til ny SPD-leder i Tyskland
Det tyske sosialdemokratiske partiet SPD har valgt Andrea Nahles til ny partileder.
søndag 22. april ABC Nyheter
Hundrevis av nynazister feirer Hitlers bursdag
Hundrevis av nynazister var fredag samlet i den tyske byen Ostritz for å markere Adolf Hitlers bursdag.
lørdag 21. april $ Bergens Tidende
Lastebil veltet - 20 tonn fisk strømmet ut over jorde
Tonnevis med fisk ble spredt utover på et jorde i Tyskland da en lastebil veltet og mistet hele lasten fredag.
fredag 20. april VG
Hundrevis samlet på nazifestival i Tyskland
OSTRITZ : I den lille tyske byen Ostritz er hundrevis av nynazister samlet på en festival som markerer Adolf Hitlers fødselsdag.
fredag 20. april NRK
Tysk byråkrat anklaget for korrupt behandling av 1200 asylsøknader
En tidligere leder i den tyske migrasjonsmyndigheten (BAMF) er anklaget for å ha godkjent 1.200 asylsøknader som ikke oppfylte de relevante kravene. Tysk påtalemyndighet etterforsker en tidligere leder ved BAMFs kontor i Bremen i Nord-Tyskland for «organisert misbruk av...
fredag 20. april Document.no
Tysk byråkrat anklaget for korrupt behandling av asylsøknader
En tidligere leder i den tyske migrasjonsmyndigheten (BAMF) er anklaget for å ha godkjent 1.200 asylsøknader som ikke oppfylte de relevante kravene.
fredag 20. april ABC Nyheter
Hundrevis av nynazister feirer Hitlers bursdag
Hundrevis av nynazister er fredag ventet samle seg i den tyske byen Ostritz for å markere  Adolf Hitlers bursdag.
fredag 20. april ABC Nyheter
Deutsche Bank med tidenes feiloverføring
Deutsche Bank, Tysklands største, innrømmer å ha utført tidenes feiloverføring. Hele 28 milliarder euro forsvant, men kom heldigvis til rette igjen.
fredag 20. april ABC Nyheter
Over 10.000 evakueres etter bombefunn i Berlin
Sentralbanestasjonen i Berlin og over 10.000 beboere og arbeidere i området rundt evakueres etter funn av en udetonert bombe fra andre verdenskrig.
fredag 20. april ABC Nyheter
Hvis Macron mislykkes, kan han trekke EU med seg ned | Frank Rossavik
Franskmennene støtter både presidentens reformer og streikene mot dem. Emmanuel Macron må manøvrere klokt.
fredag 20. april $ Aftenposten
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

FAVORITTER

Sarpsborg 08 Hordaland Telemark IT Utenriks Innenriks Hedmark Oppland Næringsliv Nordland Bergen Kjendis Fotboll Østfold Akershus Vestfold Aust Agder Kultur Båt Vest Agder
flere?
Rogaland Mobil Mat Troms Sport Oslo Hässleholm Skåne Buskerud Møre og Romsdal Trøndelag Sogn og Fjordane Odda Kalmar Forsvar Fiske Svedala Kristianstad Finnmark Fotball Oskarshamn Molde FK Kvinnherad Molde Skien Kongelig Fredrikstad Tinn Inrikes Get-ligaen USA Karlskrona Sandnes Malmö Kultur Karmøy Stabæk Rendalen Sport Sunndal Stavanger Musikk Blekinge Bolig Eslöv Poker Barn Tesla Bodø Sørreisa Ringsaker Steigen Lyngdal Kragerø Kongsvinger Näringsliv Lillesand Hyllestad Grane Aurskog-Høland Risør Stord Landskrona Sverige Fauske Meløy Bil Motor Askøy Politikk Porsgrunn Stockholm Åstorp Vestby Haugesund Drangedal Android 17. mai Kunst Hälsa Elverum Helsingborg Tomelilla Bamble Nittedal Dyr Tvedestrand Håndball Nesodden Drammen Åsnes Trening Osterøy Eliteserien Mote Svelvik IK Start Vestvågøy Økonomi Mandal Sjakk Tynset Lund Lier Bil Øksnes Salangen Hvaler Vietnam Sund Turn Narvik Lindås Universet Eidskog Båt Russland Kristiansand Horten Reise Ballangen Nordkapp Kryptovaluta Fedje Film Vefsn Karasjok Utsira Vinje Tranøy X-games Trysil Berlevåg Vågan Filippinene Staffanstorp Sigdal Tolga Klippan Førde Langrenn Nedre Eiker Notodden Utrikes Grue Trav OBOS-ligaen Gloppen Friluftsliv Mörbylånga Forskning Sarpsborg Eurovision Bromölla Ålesund Målselv Moss Radøy Tønsberg Frogn Porsanger Vadsø Askim Larvik FK Haugesund Austrheim Jakt Sande Tingvoll Hörby Russ Kävlinge Menn Svalbard Jølster Skurup Ronneby Odds BK Ski World Series of Poker Gausdal Kvænangen Meland Kongsberg Hemnes Skiskyting Aurdal Båstad Øygarden Tana Mat Spill VM Sogndal Lyngen Gjøvik Askvoll Jevnaker Sölvesborg Vitenskap Modum Masfjorden Åmli Fitjar Åmot Vær Forskning Sykkel Rauma Jönköping Skiptvet Bodø/Glimt Skøyter Rana Kommunesammenslåing Hadsel Stavanger Oilers Moskenes Alstahaug Time Naustdal Sauherad Valle Kvinesdal Øyer Østre Toten Brønnøy Høyanger Teknik Suldal Halden Skedsmo Stranda Eiker Selje Nord-Korea Re Ekonomi Enebakk Hamar Landbruk Vålerenga Kviteseid SK Brann Andøy Svømming Friidrett Herøy Løten Lesja Eidfjord Helse Farsund Halsa Tromsø IL Spania Våler Olofström Hammerfest Sandøy Nord-Odal Norway Cup OL Litteratur Forsand Asker Klatring Råde Odal Roing Östergötland Rygge Åseral Eidsberg Flakstad Boksing Foto Mjölby Arvika Google Påske Sørfold Stryn Skodje Hattfjelldal Fræna Sola Nes Giske Karlshamn Hamarøy FA-cupen Flora Trollhättan Volvo Borgholm Interiør Surnadal Værøy NHL Mjøndalen IF Nybro Arendal La liga Kristiansund Skånland Bundesliga Kvæfjord Tysvær Polen Kvinner Flekkefjord Evenes Hockey Liverpool Trøgstad Ås Søgne Fjaler Voss Tour of Norway Tjeldsund Svalöv Os Leirfjord Klima Jobb Bærum Motorsport Vennesla Froland Nesna E-sport Gran Dovre Alpint Vellinge Emmaboda Hole Torsken Rælingen Tromsø Birkenes Ishockey Røyken Skjervøy Viking FK Eid Skisport Rømskog Syria Aure Lenvik Øvre Eiker Årdal Sandefjord Modalen
ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL