Tyskland
Politiet avbrøt swingersfest i Tyskland
Politiet har grepet inn og avsluttet en swingersfest med 68 deltakere i Hamburg på grunn av brudd på smittevernreglene, opplyser tysk politi.
19:27 ABC Nyheter
Politiet avbrøt swingersfest
Politiet har grepet inn og avsluttet en swingersfest med 68 deltakere i Hamburg på grunn av brudd på smittevernreglene, opplyser tysk politi. Festen fant sted i en leilighet og ble ifølge politiet ikke avholdt i tråd med reglene for blant annet sosial avstand. Heller ikke skjemaene for...
19:07 NRK
Politiet avbrøt swingersfest – brøt smittevernregler
Politiet har grepet inn og avsluttet en swingersfest med 68 deltakere i Hamburg på grunn av brudd på smittevernreglene, opplyser tysk politi.
19:05 TV 2
Tyskland prøver å auke vaksineringa
Tyske politikarar intensiverer fordringane til befolkninga om å vaksinere seg, før skolane opnar att til hausten. Det skriv NTB. Talet på dei som vaksinerer seg i Tyskland har sokke i den siste tida. Før var det 1,5 millionar som vaksinerte seg dagleg, no er talet på ein halv million...
lørdag 10:31 NRK
Flere afghanske asylsøkere får bli
Afghanske asylsøkere lykkes stadig oftere i retten med å få bli i Tyskland i stedet for å bli sendt ut. Av 4.212 saker som ble tatt til retten i Tyskland fra januar til mai i år, vant de afghanske saksøkerne fram i 3.202 saker, mens 1.109 saksøkere tapte, skriver NTB.
lørdag 08:02 NRK
Flere skadet etter skyting i Berlin
Fredag ble det avført flere skudd på en parkeringsplass i utenfor en butikk i Berlin. Flere skal være skadet. Gjerningspersonen er ikke pågrepet, skriver den tyske avisen Berliner Zeitung. De skriver at tre menn og en kvinne er skadet.
fredag 19:35 NRK
Sportsnyhetene: Haaland-magi da Reyna scoret
Erling Braut Haaland var tilbake på gresset etter sommerferien. Det tok ikke lang tid før jærbuen markerte seg.
fredag 19:08 TV 2
Meteorologer: Tyskland ble rammet av «århundrets regnvær»
Ekstremregnet i Tyskland i midten av juli var historisk, fastslår meteorologer. Naturkatastrofen var den verste som har rammet Tyskland siden 1960-tallet.
fredag 17:48 ABC Nyheter
VERDEN

Tyskland: «århundrets regnvær»
Ekstremregnet som rammet Tyskland i midten av juli hadde historiske proporsjoner, og vil bli omtalt som «århundrets regnvær» i historiebøker, sier det tyske meteorologiske instituttet DWD. 13. og 14. juli falt det over 100 liter regn per kvadratmeter i et område mellom...
fredag 17:32 NRK
19 personer skadd i bussulykke sør for Berlin, ni alvorlig
19 personer er skadd i en bussulykke sør for Berlin, ni av dem alvorlig, opplyser politiet. Bussen var på vei fra Beograd til Stockholm.
fredag 17:06 ABC Nyheter
Alvorlig bussulykke sør for Berlin
19 personer er skadd i en bussulykke sør for Berlin, ni av dem alvorlig, opplyser politiet. Bussen var på vei fra Beograd til Stockholm. Blant de skadde er passasjerer fra Serbia, Sverige, Tyskland og Israel, melder nyhetsbyrået DPA. Politiet sier at bussen skled av veien ved Schönwald, rundt...
fredag 17:01 NRK
Gruppeseieren røk for Norge – gikk på smell mot Tyskland
De norske håndballherrene tok ikke vare på sjansene sine, og tapte mot Tyskland fredag.
fredag 16:01 TV 2
Ikke giftige stoffer i nedfall
Nedfallet fra tirsdagens eksplosjon i Vest-Tyskland inneholder ikke giftige stoffer, bekrefter det regionale miljøvernbyrået fredag. Fem personer mistet livet og 31 mennesker ble skadet etter eksplosjonen på et industriområde til Beyer i Leverkusen i Tyskland.
fredag 15:31 NRK
Brannmann dømt for brannstiftelse
En tysk brannmann er dømt til ti års fengsel for å ha startet flere branner mellom april 2019 og november i fjor. En av brannene 32-åringen han ble dømt for å ha påsatt, var i et skur like ved hjemmet til en familie på fire som lå og sov. Brannen gjorde at...
fredag 13:33 NRK
Tysk høyreekstremist fengselsdømt
En 55 år gammel kvinne er dømt til seks års fengsel for å ha truet lokalpolitikere og planlagt et planbombeangrep mot muslimer. Kvinnen sendte truende meldinger blant annet til en ordfører, ifølge dommen. Hun var også i besittelse av våpen og materialer som kunne...
fredag 13:31 NRK
Innfører testkrav for uvaksinerte
Alle som ankommer Tyskland fra utlandet, og som ikke er vaksinert eller har vært smittet, må teste seg ved innreise, opplyser helseminister Jens Spahn. Det gjelder enten de kommer i fly, bil, eller tog, sier han. De nye reglene gjelder alle over 12 år med unntak av pendlere over landegrenser eller...
fredag 12:37 NRK
Nytt tilfelle av afrikansk svinepest i Tyskland
Det er funnet et tredje tilfelle av afrikansk svinepest i en tysk svinebesetning.
fredag 01:01 Bondebladet
Inflasjonen i Tyskland øker
Prisene på forbruksvarer i Tyskland økte med 3,8 prosent i juli, viser foreløpige beregninger. Inflasjonen er for første gang siden 2008 over 3 prosent, melder NTB.
torsdag 15:41 NRK
Tysk kvinne vant 343 millioner i lotto – gikk uvitende i flere uker
En kvinne fra Tyskland bar på et vinnende kupong i vesken sin i flere uker uten å innse at den var verdt 33 millioner euro, om lag 343 millioner kroner.
torsdag 10:53 ABC Nyheter
Russisk gass splitter Europa
Den store gassrørledningen mellom Russland og Tyskland er snart på plass. Det bekymrer mange. Blant dem er myndighetene i Ukraina og Polen. Og vårt eget Equinor.
torsdag 10:40 NRK
Ville utestenge kvinner fra konkurranse – tapte i retten
Arrangøren av en fiskekonkurranse i Sør-Tyskland som ble tatt til retten fordi de ikke ville ha med kvinner, har tapt og kan ikke utestenge kvinner.
torsdag 08:07 TV 2
Får ikke utelukke kvinner fra nå av
Arrangøren av en fiskekonkurranse i Sør-Tyskland ville bare ha med mannlige deltakere. Det ble tatt til retten, der arrangøren tapte. Den tyske domstolen slo fast at det ikke er lov å utestenge kvinner fra fiskekonkurransen. Hver sommer fisker hundrevis av menn elven tom for ørret i...
torsdag 07:51 NRK
Nakenjakt ble kunst
Ett år etter at bildene gikk viralt, dukker den nakne villsvinjakten opp igjen.
torsdag 05:23 Dagbladet
Sier Russland står bak nettangrep
I Tyskland meiner partiet Dei Grøne at Russland står bak dataangrep på politikarar og spreiing av feilinformasjon om partiet. Russiske styresmakter vil strekke seg langt for å hindre at leiaren av Dei Grøne blir valt til forbundskanslar, ifølge ei kjelde nær den russiske...
onsdag 23:31 NRK
Skuldar Russland for cyberangrep på tysk miljøpolitikar
Russiske myndigheiter vil strekke seg langt for å hindre at leiaren av Dei Grøne blir valt til forbundskanslar, ifølge ei kjelde nær den russiske regjeringa.
onsdag 23:07 NRK
To døde etter Leverkusen-eksplosjon
Det er nå meldt om to døde etter den kraftige eksplosjonen tirsdag i et kjemisk anlegg i den tyske byen Leverkusen. Flere personer er savnet, og over 30 er skadd.
tirsdag 20:36 NRK
Fire fortsatt savnet i Tyskland
Fire personer er fremdeles savnet etter ekslposjonen på eiendommen til Currenta i Leverkusen i Tyskland, hvor en person er registrert omkommet. – Vi er svært triste for den tragiske ulykken og tapet av en ansatt, sa direktør Lars Friedrich i næringsparken Chempark. Fem av de 31...
tirsdag 18:40 NRK
Varsler «ekstrem fare» etter eksplosjon i Tyskland
Tykk svart røyk steg opp fra området som ligger om lag 20 kilometer nord for Köln.
tirsdag 13:23 TV 2
Tyskland: Ein død og fem sakna
Ein person død, fire er hardt skadde og fem er sakna etter eksplosjonen i Leverkusen i Tyskland, skriv Welt. Eksplosjonen skjedde på området til verksemda Curenta, og ikkje Bayer, slik tidlegare meld. Currenta melder no at brannen er sløkt, og at leitinga etter dei sakna held fram.
tirsdag 13:14 NRK
En død og flere savnet etter stor eksplosjon i Tyskland
En person er død og flere er savnet etter en stor eksplosjon ved et avfallsanlegg i Leverkusen ved Köln i Tyskland.
tirsdag 12:28 VG
To døde og mange ble skadd i eksplosjon i kjemisk anlegg i Leverkusen
To personer mistet livet i en kraftig eksplosjon tirsdag i et kjemisk anlegg i den tyske byen Leverkusen. Flere personer er savnet, og over 30 er skadd.
tirsdag 12:16 ABC Nyheter
Advarte om giftige skyer etter eksplosjon i Tyskland
Tykk svart røyk steg opp fra et område i Leverkusen, rundt 20 kilometer nord for storbyen Köln tirsdag formiddag. En person skal ha mistet livet etter en eksplosjon i et industriområde med kjemiske fabrikker.
tirsdag 12:13 NRK
Eksplosjonen gir farlege utslipp
Den kraftige eksplosjonen i den tyske byen Leverkusen har utløyst åtvaringar om ekstrem fare for luftforureining, skriv NTB. Politiet i Leverkusen seier det er fleire skada. Reuters melder om fem sakna. Det nasjonale krisebyrået BBK har sendt ut varsel om «ekstrem fare», men har ikkje...
tirsdag 12:12 NRK
EUROPA

To døde og mange skadd etter eksplosjon i Tyskland
Folk blir bedt om å holde seg innendørs og motorveier er stengt.
tirsdag 12:09 TV 2
Fem personar sakna etter eksplosjon
Reuters melder at fem personar er sakna etter eksplosjonen på industriområdet til Beyer i Leverkusen i Tyskland.
tirsdag 11:57 NRK
Tyskland: Eksplosjon i Leverkusen
Tysdag morgon var det eksplosjon hjå Bayer sine industriområde i Leverkusen i Tyskland, skriv Reuters. Store røykskyer låg over industriområdet. Brannvesenet oppmodar folk i området om å halda vindauge og dører lukka, skriv nettavisa WDR. Gatene rundt området...
tirsdag 10:46 NRK
Full splid i Tysklands regjering om vaksinepass
Angela Merkels stabssjef vil nekte uvaksinerte adgang til kinoer, barer og restauranter. Han får støtte fra landets innenriksminister. Justisministeren og Merkels sannsynlige arvtager er svært uenige.
mandag 20:36 NRK
Tysk statsministerkandidat beklager bruk av N-ordet
To måneder før valget i Tyskland, har De Grønnes kandidat, Annalena Baerbock beklaget for å ha sagt N-ordet i et intervju.
søndag 25. juli ABC Nyheter
Tysk uenighet om tiltak for uvaksinerte
Tyskland vurderer å innføre restriksjoner for dem som ikke er vaksinert mot coronaviruset. Men statsminister Angela Merkel får motbør i eget parti.
søndag 25. juli VG
Politijakt på 3 meter lang pytonslange i Tyskland
Tysk politi jakter på en noe uvanlig rømling, en 3 meter lang grønnaktig pytonslange.
søndag 25. juli ABC Nyheter
Tyskland vurderer tiltak for uvaksinerte
Tyskland vurderer å innføre restriksjoner for dem som ikke er vaksinert mot coronaviruset, sier statsminister Angela Merkels stabssjef.
søndag 25. juli ABC Nyheter
Borgermesteren står midt i sitt eget private drama: – Har ikke tid til å sørge
RECH, TYSKLAND : Den tyske landsbyen Rech er rasert etter flommen som tok flere hundre liv i forrige uke. Borgemester og politimann Dominik Gieler leder redningsarbeidet, til tross for at han selv er hardt rammet.
lørdag 24. juli TV 2
Tysk journalist smurte seg inn med leire
En journalist i den tyske TV-kanalen RTL smurte seg inn med leire før hun rapporterte direkte fra et flomrammet område denne uka. Nå er hun tatt av skjermen.
lørdag 24. juli TV 2
Journalist smurte seg inn med leire
En journalist i den tyske TV-kanalen RTL smurte seg inn med leire før hun rapporterte direkte fra et flomrammet område denne uka. Nå er hun tatt av skjermen. – For meg som journalist skulle dette aldri ha skjedd. Men som menneske, som føler med alle de berørte og deres...
lørdag 24. juli NRK
Tysk politi har avdekket omfattende deling av overgrepsbilder
Tysk politi har identifisert over 1.600 mistenkte som skal ha delt og mottatt overgrepsbilder av barn.
fredag 23. juli ABC Nyheter
Tysk TV-reporter smurte gjørme på klærne – legger seg langflat
Susanna Ohlen (39) rapporterte fra flommen i Tyskland, men ble litt for ivrig. Nå er hun suspendert.
fredag 23. juli VG
Richarlison herjet med Tyskland - scoret hat trick på under en halvtime
Herjet i Brasils åpningskamp i OL.
torsdag 22. juli TV 2
Merkel bekymret for smitteøkning i Tyskland
Økende smittetall uroer statsminister Angela Merkel, som ber innstendig om at flere tyskere lar seg vaksinere mot corona.
torsdag 22. juli ABC Nyheter
Merkel bekymret for smitteøkning
Økende smittetall uroer statsminister Angela Merkel, som ber innstendig om at flere tyskere lar seg vaksinere mot korona. Hun sier hver eneste vaksinasjon er et skritt på vei tilbake til normalen. Tyskland har hatt lave smittetall i sommer sammenlignet med mange europeiske naboland. De siste par ukene...
torsdag 22. juli NRK
USA og Tyskland enige om rørledning
USA og Tyskland har landet en avtale som skal løse den langvarige konflikten om den tysk-russiske rørledningen Nord Stream 2, bekrefter landene. Tysklands utenriksminister bekrefter at de har nådd en «konstruktiv løsning» om gassrørledningen.
onsdag 21. juli NRK
Statlig milliardhjelp til tyske flomofre
Tysklands regjering samles onsdag for å diskutere en krisepakke verdt flere milliarder for dem som er rammet av flommen i landet.
onsdag 21. juli ABC Nyheter
Ventar krisepakke på 400 mill. euro
Tysklands regjering samlast onsdag for å diskutere ein krisepakke verdt fleire milliardar for dei som er ramma av flaumen i landet. Det er venta at statsminister Angela Merkel og kollegiet hennar vedtar ein pakke på rundt 400 millionar euro – drygt 4,2 milliardar kroner – i umiddelbar...
onsdag 21. juli NRK
Dramatiske detaljer fra katastrofen
Brannmann Daniel Schwarz forteller at brannvesenet i den tyske byen Euskirchen var på bristepunktet, mens de jobbet i tre flomrammede landsbyer.
onsdag 21. juli Dagbladet
Skal ha landet omstridt avtale
Biden-administrasjonen har inngått et foreløpig avtale med Tyskland om Nord Stream 2, som skal forsyne Europa med russisk gass via Tyskland, ifølge AP. Kongresskilder som har blitt orientert om avtalen, sier til nyhetsbyrået AP tirsdag at avtalen vil tillate at Nord Stream...
tirsdag 20. juli NRK
Flom-ekspert kritisk til Tysklands varslingssystem
Dr. Professor Jürgen Herget rister på hodet over det tyske varslingssystemet ved ekstreme nedbørshendelser og flom. Han mener tyskerne ikke forstår mobilvarslingen.
tirsdag 20. juli NRK
Over 200 døde i flomkatastrofen
Dødstallet etter den katastrofale flommen i Mellom-Europa har passert 200 etter at flere omkomne er funnet i Tyskland. Lokale myndigheter i Tyskland fortalte tirsdag at det nå er 169 personer som er bekreftet omkommet i landet, noe som gjør at det totale tallet for Mellom-Europa nå er minst...
tirsdag 20. juli NRK
Merkel besøkte tyske flomofre igjen
Tysklands statsminister var tirsdag på sitt andre besøk i landets hardt rammede flomområder. Angela Merkel besøkte flomofre og redningsmannskap i delstaten Nordrhein-Westfalen. Der lovet hun rask hjelp til de rammede og sa at byråkratiet ikke skulle stå i veien....
tirsdag 20. juli NRK
Merkel besøkte tyske flomofre – landesorg i Belgia
Tysklands statsminister var tirsdag på sitt andre besøk i flomområdene i vest. I Belgia er det landesorg, og de døde ble minnet med ett minutts stillhet.
tirsdag 20. juli ABC Nyheter
VERDEN

Skader for milliarder på tyske veier og jernbane
De ødeleggende flommene vest i Tyskland har ført til skader på veier og jernbane for rundt 2 milliarder euro, ifølge myndighetene.
tirsdag 20. juli ABC Nyheter
Det går til helvete på første klasse
Hvis vi ikke gjør mer for å redde klimaet.
mandag 19. juli Dagbladet
Søk etter savnede under press: – Stillheten er helt uvirkelig
ERFTSTAD-BLESSEM Redningsarbeidet i Blessem i Tyskland er under hardt press. 34 personer er ennå ikke gjort rede for.
mandag 19. juli VG
Slår tilbake etter kritikk
Regjeringen i Tyskland slår tilbake kritikken om at flommen som har tatt livet av over 160 personer, burde vært varslet bedre. Regjeringen har fått kritikk fra flere hold i landet om at varslingssystemet før flommen var for dårlig. Miljøpartiet i landet, som er et...
mandag 19. juli NRK
Rundt 170 savnet i Koblenz-området
Rundt 170 mennesker er fortsatt oppført som savnet i et område som er hardt rammet av flommen vest i Tyskland, opplyser politiet i byen Koblenz.
mandag 19. juli ABC Nyheter
Nytt tilfelle av afrikansk svinepest i Tyskland
Det er funnet et tredje tilfelle av afrikansk svinepest i en tysk svinebesetning.
mandag 19. juli Bondebladet
Flommen avtar noe – lenge til skadene er reparert
Vannstanden er på vei ned i Donau, og presset i de flomrammede områdene i Tyskland avtar noe, men folk må leve med ettervirkningene i lang tid.
mandag 19. juli TV 2
Flommen avtar noe i Tyskland
Presset i de flomrammede områdene i Tyskland avtar noe, og vannstanden er mandag morgen noe lavere der Donau renner gjennom byen Passau.
mandag 19. juli ABC Nyheter
Stefan (56) frykter huset er vekk
56 år gamle Stefan Kann er evakuert fra området rett nedenfor demningen som står i fare for å kollapse.
mandag 19. juli Dagbladet
Merkels arvtaker lattermild under katastrofebesøk
Den antatte arvtakeren til Tysklands forbundskansler Angela Merkel, Armin Laschet, er havnet i hardt vær. Under en reise for å se på skadene etter flomkatastrofen, ble han avbildet mens han spøkte og lo med folk rundt seg.
mandag 19. juli Dagbladet
Evakuerte med barna gjennom vannmassene – så helikoptre dra opp omkomne
Familien Raofi ventet i timesvis på å bli hentet av redningshelikoptre. Til slutt måtte familien vasse i sikkerhet med vann til livet.
søndag 18. juli NRK
Målløs Merkel om flomområdene: – Surrealistisk og spøkelsesaktig
Forbundskansler Angela Merkel besøkte søndag de hardt rammede områdene vest i Tyskland. Samtidig skaper store nedbørsmengder problemer lenger øst.
søndag 18. juli TV 2
Merkel sterkt preget av ødeleggelsene
Uværet fortsetter å herje i Europa, og er nå på vei østover. Tysklands forbundskansler Angela Merkel var sterkt preget da hun besøkte den hardt rammede landsbyen Schuld.
søndag 18. juli TV 2
Dødstallet stiger etter flommen
Søndag kveld har dødstallet steget igjen. Flommen og uværet har nå tatt livet av minst 190 mennesker. Minst 159 i Tyskland og 31 i Belgia. Det fryktes at tallet vil stige ytterligere.
søndag 18. juli NRK
Må tømme store deler av Steinbach
Så mye som to tredeler av vannet i Steinbach i Nordrhein-Westfalen må pumpes ut for å stabilisere demningen, melder delstatsregjeringen i Køln på Twitter. Vannreservoaret skal tømmes ved hjelp av pumper. Først mandag vil det bli vurdert om de evakuerte kan flytte hjem...
søndag 18. juli NRK
Beveget Merkel besøkte flomområdene
Forbundskansler Angela Merkel besøkte i dag de flomrammede områdene i det vestlige Tyskland. – Vi skal sørge for at verden, steg for steg, blir normal igjen, sa kansleren under besøket.
søndag 18. juli NRK
Merkel: – Surrealistiske ødeleggelser
Statsminister Angela Merkel sier hun er forferdet over «surrealistiske» ødeleggelser i de flomrammede områdene i Tyskland.
søndag 18. juli ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL