Friidrett
Ødelegger gleden
Det hadde vært gøy om Therese Johaug hadde dratt til OL. Men det feltet som venter, er ikke moro. Heller ikke for glimrende Karoline Bjerkeli Grøvdal.
16:51 Dagbladet
Var nervøs før hun løp fra Johaug: – En duell som blir for mye hausset opp
Therese Johaug fikk det fryktelig tungt og klarte ikke OL-kravet på 10.000 meter. Det gjorde derimot Karoline Bjerkeli Grøvdal.
13:33 NRK
Johaug klarte ikke OL-kravet
Langrennsstjernen Therese Johaug løp for å klare OL-kravet på 10.000-meteren til sommerlekene i Tokyo. Johaug viste sin enorme styrke, men klarte ikke OL-kravet. Det gjorde Karoline Bjerkeli Grøvdal, som løp inn til ny personlig rekord.
13:32 TV 2
Therese Johaug åtte sekunder bak OL-kravet: – Aldri hatt noen ambisjoner om å være med
BISLETT Karoline Bjerkeli Grøvdal (30) løp enkelt under OL-kravet og inn til personlig rekord på bane på 10 000 meter. Like bak kjempet Therese Johaug (32) om å komme seg under det samme OL-kravet, men havnet like bak.
13:32 VG
OL-kravet glapp: Satte personlig rekord
Therese Johaug klarte ikke kvalifiseringskravet til Tokyo-OL i duell med Karoline Bjerkeli Grøvdal på Bislett lørdag formiddag. Likevel satt hun personlig rekord.
13:31 Dagbladet
Grøvdal og Johaug på skjema
– Begge følger oppsatt plan, sier kommentator Jann Post på NRKs sending. Grøvdal har bestilt en sluttid på 30.50 av lysharen. Therese Johaug har bestilt en sluttid på 31.24.
13:07 NRK
– Det har tatt for lang tid. Det må jeg innrømme
Kappgjenger Håvard Haukenes innrømmer at det norske forbudet mot høydehus har frustrert ham.
lørdag 09:44 TV 2
I verdensklasse etter drastisk løpekutt: – Som en ivrig mosjonist
Karoline Bjerkeli Grøvdal (30) er endelig i sin livs form. Det etter et år hvor hun har trent mindre løping enn noen gang.
lørdag 08:55 NRK
Jæger sesongåpnet med rekord
Friidrettstalentet Henriette Jæger (17) innledet sesongen med norsk juniorrekord på 150 meter i et stevne på Lambertseter fredag kveld. Hun løp på 17,50 og forbedret med det sin gamle rekord med to hundredeler. – Hun er ikke fornøyd. For det første stivnet hun, og...
fredag 19:03 NRK
Presset Johaug: - Du må!
Ingvild Flugstad Østberg (30) røper at hun hadde en finger med i spillet for at Therese Johaug skal prøve seg på OL-kravet på 10 000 meter.
fredag 16:57 Dagbladet
Åpner for Johaug i sommer-OL
Lørdag skal Therese Johaug i samløp med Karoline Bjerkeli Grøvdal forsøke seg på OL-kravet på 10.000 meter i et stevne på Bislett. Ifølge manager Jørn Ernst har Johaug ikke tatt stilling til om hun faktisk er interessert i å delta i Tokyo....
fredag 16:03 NRK
Johaug går for OL-kravet på 10 000 meter
Langrennsstjernen Therese Johaug stiller lørdag opp på 10.000 meter på Bislett for å klare kravet til sommerens OL.
torsdag 10:49 Adresseavisen
Går for OL-kravet på 10.000 meter: Kan ikke love Johaug OL-plass
Langrennsstjernen Therese Johaug stiller lørdag opp på 10.000 meter på Bislett for å klare kravet til sommerens OL i Tokyo. Men det trenger ikke være nok for å få OL-billett, selv om hun klarer det.
torsdag 10:38 VG
Johaug stiller opp mot Grøvdal – vil kvalifisere seg til sommer-OL i Tokyo
Ved hjelp av råd fra Jack Waitz og ryggen til Karoline Bjerkeli Grøvdal, skal Therese Johaug lørdag prøve seg på OL-kravet til Tokyo på 10.000 meter.
torsdag 10:11 NRK
Ingen klarte EM-kravet i fjor. Nå overrasker denne duoen med rekordtider
– Det er veldig kult. Litt surrealistisk, sier Kristoffer Sagli.
torsdag 09:54 Adresseavisen
Løypa for kort for verdensrekord
Karoline Bjerkeli Grøvdal får ikke godkjent verdensrekorden på 5 km gateløp fordi løypa ikke var fem kilometer lang. En kontrollmåling viser at hver av de tre rundene Grøvdal løp var drøyt fire meter for korte. Arrangørene beklager feilen.
onsdag 15:50 NRK
Arrangørene innrømmer glipp: Løypa for kort da Grøvdal løp under verdensrekorden
Alt håp om at Karoline Bjerkeli Grøvdal skal få godkjent verdensrekorden på 5 km gateløp er ute. Løypa var nemlig ikke 5 km.
onsdag 15:32 NRK
Hynne sesongstarter i Ostrava – føler hun har hevet seg ytterligere
800-meterløperen Hedda Hynne (31) sesongåpner i tsjekkiske Ostrava 19. mai.
onsdag 07:00 ABC Nyheter
Kristiansen advarer Grøvdal mot OL-dobling: – Høres ut som en idiotisk plan
Karoline Bjerkeli Grøvdal imponerte med et løp fire sekunder under verdensrekorden på fem kilometer gateløp lørdag. Den tidligere løpedronningen Ingrid Kristiansen lot seg imponere, men ber 30-åringen gå for én øvelse i OL.
mandag 11:11 VG
Professor til angrep på langrennskomiteen: – Illojalt
NIH-professor Jostein Hallén reagerer kraftig på at langrennskomiteen i Norges Skiforbund går imot å oppheve forbudet mot simulert høyde. Han mener det særnorske forbudet virker mot sin hensikt – og får svensk støtte.
mandag 06:21 NRK
Nedslående beskjed til Grøvdal: Usannsynlig at verdensrekorden blir godkjent
Det internasjonale friidrettsforbundet ser på om Karoline Bjerkeli Grøvdals verdensrekord kan godkjennes, men opplyser til NRK at det er usannsynlig. Dermed kan Grøvdal tape både prestisje og penger.
søndag 2. mai NRK
Farlig selskap, Karoline!
Med en overraskende verdensrekord på 5 km gateløp møter den norske sensasjonsjenta plutselig et nytt tvilsomt toppnivå. I det feltet leker de med gamle doprekorder.
søndag 2. mai Dagbladet
Forbys under OL
Bare en drøy måned etter at Norges idrettsforbund kan vedta at det er lov med høydehus for norske idrettsutøvere, kan OL-utøverne gå rett inn i en forbudstid.
søndag 2. mai Dagbladet
Kristiansen ut mot rekordjag: – Nymotens greie
Ingrid Kristiansen (65) lot seg imponere av løpet til Karoline Bjerkeli Grøvdal (30), men er kritisk til de mange rekordene i friidretten.
lørdag 1. mai VG
Sterk sesongåpning av Henriksen
Sleggekasteren Eivind Henriksen innledet sin sesong med sterke 77,38 meter under et stevne i Tønsberg lørdag. Resultatet sender ham på sjuendeplass på verdensstatistikken i 2021. Vinnerkastet var ikke langt bak Henriksens egen norske rekord på 78,25.
lørdag 1. mai NRK
Kanontid av Grøvdal i gateløp – løp på uoffisiell verdensrekord
Karoline Bjerkeli Grøvdal viste kanonform da hun løp inn til den råsterke tiden 14.39 på fem kilometer gateløp lørdag. Det er uoffisiell verdensrekord.
lørdag 1. mai VG
Kanontid av Grøvdal i gateløp – løp på uoffisiell verdensrekord
Karoline Bjerkeli Grøvdal viste kanonform da hun løp inn til den råsterke tiden 14.39 på fem kilometer gateløp lørdag. Det er uoffisiell verdensrekord.
lørdag 1. mai ABC Nyheter
Grøvdal satte verdensrekord
Jubeldag for friidrettsstjernen.
lørdag 1. mai TV 2
Karoline Bjerkeli Grøvdal med tidenes raskeste løp i Sør-Odal
Karoline Bjerkeli Grøvdal smadret tiden til den offisielle verdensrekorden da hun sesongdebuterte på fem kilometer gateløp.
lørdag 1. mai NRK
Friidrettssjefen om vaksine før OL: – Ingenting tyder på det
Friidrettssjef Erlend Slokvik sier midten av juni er siste frist dersom Karsten Warholm og andre norske stjerner skal vaksineres før OL. Utsiktene er dårlige.
torsdag 29. april TV 2
Frykter hun kan bli smittet av russen. Nå drar profilen til Spania
Hedda Hynne bytter ut garasjetrening og løping i kjølige Trondheim med tre uker i Spania. Treneren tar ikke sjansen på at russefeiringen skal gjøre henne syk.
torsdag 29. april Adresseavisen
Endelig åpning for Grøvdal
Karoline Bjerkeli Grøvdals planlagte sesongåpning ble avlyst på grunn av koronaregler. Men førstkommende lørdag innleder hun OL-sesongen med 5 km gateløp. Arrangør er Perseløpet Gardermoen, men konkurransen er på grunn av koronarestriksjoner flyttet ut av...
tirsdag 27. april NRK
Den omdiskuterte sovjetiske kastkjempen Tamara Press (83) er død
Sammen med søsteren Irina, tok sovjetiske Tamara Press jerngrep om kaste-medaljene i OL på 1960-tallet. Likevel ble hun best husket for ryktene og hemmeligheten.
tirsdag 27. april ABC Nyheter
Omdiskutert sovjetisk OL-helt er død
Den sovjetiske kastkjempen Tamara Press er død, 83 år gammel.
mandag 26. april VG
OL-nekt: For høy med proteser
Blake Leeper (31) får ikke lov til å forsøke å kvalifisere seg til OL med sine spesialkonstruerte proteser. Hans siste søknad ble avslått med begrunnelsen at de gjør ham «unaturlig» høy.
mandag 26. april VG
Årets maraton i København er avlyst
Copenhagen Marathon som skulle vært arrangert i den danske hovedstaden 16. mai, er avlyst på grunn av danske smittevernregler. Arrangørene opplyser mandag at maratonløpet er umulig å gjennomføre på grunn av gjeldende smittevernregler på grunn av koronapandemien....
mandag 26. april NRK
Mangekamp-Roe seiret i Italia
Martin Roe gikk helt til topps i helgens tikamp i italienske Lana. Vinnerscoren ble 8055 poeng. Normannen sikret seieren med følgende resultater: 10.90 (100 meter), 7.51 (lengde), 14.88 (kule), 1.95 (høyde), 50.48 (400 meter), 15.40 (110 meter hekk), 46.86 (diskos), 4.85 (stav), 65.14 (spyd) og 4:50.56...
søndag 25. april NRK
Benjamin slått i sesongåpningen
Karsten Warholm-rival Rai Benjamin løp fort, men ikke skremmende fort, i sesongåpningen. Han ble nummer to på 400 meter på nyombygde Hayward Field i Eugene, der det er VM neste år. Benjamins tid ble 44,97, nøyaktig ett tidel bak Warholms personlige rekord. Benjamin har selv en...
søndag 25. april NRK
– Ikke fortell meg at du har en høyere moralsk standard enn meg
Gjert Ingebrigtsen tar et kraftig oppgjør med langrennsleiren «nei» til høydehus.
lørdag 24. april TV 2
– Ikke fortell meg at du har en høyere moralsk standard enn meg
Gjert Ingebrigtsen tar et kraftig oppgjør med langrennsleirens «nei» til høydehus.
lørdag 24. april TV 2
Paradokset som provoserer Gjert Ingebrigtsen: – Ekstrem grad av dobbeltmoral
Gjert Ingebrigtsen synes det er tungt å svelge at langrennskomiteem sier nei til å oppheve forbudet mot simulert høyde – samtidig som norske skiløpere fortsatt går med helse- og miljøfarlige fluorprodukter under skiene.
lørdag 24. april NRK
Paradokset som provoserer Gjert Ingebrigtsen: – Ekstrem grad av dobbeltmoral
Gjert Ingebrigtsen synes det er tungt å svelge at langrennskomiteem sier nei til å oppheve forbudet mot simulert høyde – samtidig som norske skiløpere fortsatt går med helse- og miljøfarlige fluorprodukter under skiene.
lørdag 24. april NRK
OL-heltens nye liv
Den svenske OL-helten Carolina Klüft (38) lever et tilbaketrukket liv etter at hun la opp i 2012.
lørdag 24. april Dagbladet
Sesongåpner i England
Jakob (20) og Henrik Ingebrigtsen (30) sesongdebuterer i årets første Diamond League-stevne i Gateshead i England 23. mai. – Stevnet i England passer utmerket. Jakob løper 1500 meter, og Henrik tar 5000 meter, sier trenerpappaen Gjert Ingebrigtsen til Aftenbladet. Det er ikke bestemt...
lørdag 24. april NRK
Nordstad Moen bommet i forsøket på å slå Jakob Ingebrigtsens norgesrekord
Sondre Nordstad Moen (30) hadde planer om å knuse Jakob Ingebrigtsens norgesrekord på 10 km gateløp i Frankrike lørdag morgen, men trønderen hadde ikke dagen i sesongåpningen.
lørdag 24. april NRK
NRK-ekspert ikke imponert av Moens rekordforsøk: – Han skal være bedre
Sondre Nordstad Moen (30) hadde planer om å knuse Jakob Ingebrigtsens norgesrekord på 10 km gateløp i Frankrike lørdag morgen, men trønderen hadde ikke dagen i sesongåpningen.
lørdag 24. april NRK
- Møtt med fordommer
Hedda Hynne begynte først å trene målrettet som 20-åring og nådde verdenstoppen først som 30-åring. Den litt uvanlige karriereveien har bydd på utfordringer på veien, men Hynne selv mener det bare er fordeler.
lørdag 24. april Dagbladet
Ingrid Kristiansen advarer Therese Johaug: – Et skummelt redskap
Tidligere løpedronning Ingrid Kristiansen liker dårlig at Therese Johaug har planer om å teste piggsko-løping. 
torsdag 22. april ABC Nyheter
- Risikerer sesongen
Therese Johaug skal begynne å trene med piggsko for å ta nye steg på løpebanen. Det skremmer den tidligere løpedronninga Ingrid Kristiansen som frykter det kan gi alvorlige konsekvenser for Johaug.
torsdag 22. april Dagbladet
Friidretts-NM flyttes
Norges Friidrettsforbund har besluttet at årets NM flyttes fra helga 13. til 15. august og til ny dato 10. til 12. september. – På grunn av Covid-19-pandemien har det blitt, og vil fortsatt kunne bli, endringer på den internasjonale terminlisten. Da NFIF fastsatte mesterskapet i Kristiansand,...
onsdag 21. april NRK
Bislett-flytting ødelegger for Johaug
­
tirsdag 20. april NRK
Johaug vil løpe EM og teste løping med piggsko
Therese Johaug (32) har ombestemt seg og vil gjerne teste ut hvordan det er å løpe med piggsko likevel.
tirsdag 20. april ABC Nyheter
Johaug har ombestemt seg og tester piggsko: – Har veldig lyst til å løpe EM
Therese Johaug (32) skulle ikke løpe med piggsko som «proffe» løpere. Nå skal hun likevel teste ut det – og har veldig lyst til å delta på 10.000 meter i friidretts-EM.
tirsdag 20. april VG
Grete Waitz skulle legge opp. Så kom dagen som endret hennes liv
Året er 1978. Grete Waitz tenker å legge opp. Hun skal bare en ferietur til New York og løpe maraton der først. Resten er historie.
mandag 19. april VG
Fikk åpenbaring. Tar uvanlig grep
Karoline Bjerkeli Grøvdal har i lengre tid slitt med en del skader. Selv beskrev hun sommeren i fjor som «sitt livs verste», men høsten ble en enorm opptur. Nå går langdistansehåpet mil etter mil på ski for å finne OL-formen.
mandag 19. april Dagbladet
Kanontid av 18-åring
18 år gamle Anthing Mu løp 800 meter på 1.57,73 i Michael Johnson Invitational. Det er årsbeste i verden, og ville plassert den amerikanske junioren på andreplass på årsbestelista i fjor, mellom Faith Kipyegon (1.57,68) og Hedda Hynne (1.58,10). Tidligere i år satte...
søndag 18. april NRK
Gjert Ingebrigtsen om smittefaren: – Du må tørre å gå i krigen
Gjert Ingebrigtsen (55) angrer i etterpåklokskapens lys ikke på at han sendte sønnene sine til smittebomben inne-EM i Polen. Han mener de må avfinne seg med å måtte reise til Tokyo-OL uten å være covid-19-vaksinert.
søndag 18. april VG
Advarer mot krisepakke: – Alvorlig og veldig rart
Storklubben bak Holmenkollstafetten advarer alle landets idrettsklubber mot å tro at regjeringens siste krisepakke er like god som i fjor og mener «kompensasjonen» vil påføre dem store økonomiske problemer.
fredag 16. april VG
Diamond League-åpningen flyttes
Diamond League har gjort flere endringer i programmet fram mot OL i Tokyo. Fredag presenterte de denne planen for gjennomføring av friidrettsstevner på høyeste nivå: ** Åpningen som skulle ha gått i Rabat 23. mai flyttes til Gateshead samme dato. Her er det både 1500 og...
fredag 16. april NRK
Ny Bislett-dato, kan bli flyttet
Fredag la Diamond League-arrangørene fram en revidert stevnekalender for perioden fram til OL i Tokyo. Bislett Games, som skulle ha vært arrangert 10. juni, ligger inne 1. juli. Stevnesjef Steinar Hoen påpeker at det fortsatt er et vesentlig forbehold om at Norge gjenåpnes. Han er avhengig...
fredag 16. april NRK
Redusert straff for Coleman
Den amerikanske sverdensmesteren på 100 meter, Christian Coleman, har fått sin dopingutestengelse kortet ned fra to år til 18 måneder. Det er Idrettens voldgiftsrett (CAS) som har behandlet saken og kommet fram til at Coleman skal få redusert straffen han ble ilagt av friidrettens...
fredag 16. april NRK
Idrettsstyrets viktige kuvending: Helt på høyden!
En av norsk idretts snodigste regler kan snart være moden for skraphaugen. Den håndsrekningen trenger familien Ingebrigtsen & co.
torsdag 15. april VG
Idrettsstyret vil oppheve høydehusforbudet
Støtter forslaget fra friidrettsforbundet.
torsdag 15. april TV 2
NIF-styret sier ja til høydehus
Berit Kjøll og idrettsstyret sier ja til friidrettens bønn om å oppheve forbudet mot høydehus.
torsdag 15. april VG
Warholm åpner for OL som 36-åring
– Hvis du spør meg nå, så håper jeg å kunne løpe OL i 2032, sa Karsten Warholm i et intervju med Ato Boldon onsdag kveld. Boldon er tidligere verdensmester på 200 meter og ekspertkommentator på NBC. Hver uke gjennomfører han direkteintervju med en...
torsdag 15. april NRK
Hedda (31) sjokkerte verden i fjor – nå stoler hun på samboerens plan
SKIEN/TRONDHEIM: Hun knuste nesten alt av rekorder, og hadde til slutt bare én eneste foran seg i verden. Nå skal Hedda Hynne (31) forsøke å – minst – kopiere fjoråret.
onsdag 14. april $ Telemarksavisa
Grøvdals sesongdebut kan bli utsatt
Kl. 12.29 meldte NRK at Karoline Bjerkeli Grøvdal gjør sin sesongdebut i Rekordløpet Gardermoen førstkommende lørdag, på 5 km gateløp. Ikke lenge etter kom kontrabeskjeden fra arrangørene. På grunn av koronarestriksjonene i Viken kan ikke løpet...
onsdag 14. april NRK
Grøvdal klar for sesongdebut
Karoline Bjerkeli Grøvdal (30) sesongdebuterer førstkommende lørdag. Det skjer i et 5 km gateløp på Sand. – Hun er i såpass god form at vi håper hun kan slå den norske rekorden. Hun har ikke hatt én sykedag i hele vinter og har fått trent veldig...
onsdag 14. april NRK
Ut mot sko-hysteri
Utviklingen av såkalte «supersko» har revolusjonert friidretten. Gjert Ingebrigtsen mener betydningen er overdrevet, mens Karoline Bjerkeli Grøvdal mener det var på tide med en endring.
onsdag 14. april Dagbladet
Sjöberg ute av sykehus - gikk ned 15 kilo
Den svenske friidrettslegenden Patrik Sjöberg (56) er utskrevet fra sykehus etter å ha blitt behandlet for lungebetennelse.
mandag 12. april VG
Uventet hjelp til Trump
Med OL-mester Caitlyn Jenner inn i guvernørvalget i California, blir det reality-TV, kjønnskamp og sport.
søndag 11. april Dagbladet
Jakob Ingebrigtsen er forlovet
Friidrettsutøver Jakob Ingebrigtsen (20) har forlovet seg med kjæresten Elisabeth Asserson (20).
lørdag 10. april VG
Jakob Ingebrigtsen er forlovet
Jakob Ingebrigtsen (20) har forlovet seg med samboeren Elisabeth Asserson (20).
lørdag 10. april TV 2
Må utsette Bislett Games: – Sier seg selv at det blir umulig
Stevnegeneral Steinar Hoen er klar på at det internasjonale Diamond League-stevnet Bislett Games må utsettes etter at statsminister Erna Solberg i går la frem sin trinnvise plan for gjenåpning av Norge.
torsdag 8. april VG
Patrik Sjöberg fra sykesengen: – Jeg klarer nok ikke en sånn runde til
Høydelegenden Patrik Sjöberg (56) har vært alvorlig syk og har nå våknet opp etter to uker.
torsdag 1. april VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL