Friidrett
Endring: - Har vært misnøye
Det internasjonale friidrettsforbundet endrer VM-regler. Det skaper reaksjoner i Norge.
14:17 Dagbladet
Skotheim mot rekord
Sander Skotheim imponerer i mangekampstevnet Hypomeeting Götzis. 20-åringen, som tok EM-sølv innendørs i Istanbul, startet dag to med å sette personlig rekord på 110 meter hekk. Det gjør at han øker forspranget til sin egen personlige rekord på 8298 poeng....
10:53 NRK
Crouser forbedret verdensrekorden i kule
VM- og OL-mester Ryan Crouser gjorde tidenes lengste kulestøt på 23,56 meter under et friidrettsstevne i Los Angeles lørdag.
10:04 ABC Nyheter
Ingebrigtsen dropper gulløvelsen før VM: – Ikke det store målet akkurat nå
Jakob Ingebrigtsen (22) skal «absolutt ikke» løpe 5000 meter før han må. Det vil si i VM i Budapest i slutten av august.
09:50 NRK
Ingebrigtsen tviler på verdensrekord: – Håper å forbedre meg
Jakob Ingebrigtsen starter utendørssesongen i Rabat søndag. Der legger han ikke mye energi i jakten på verdensrekorden på 1500 meter.
09:48 VG
Ingebrigtsen prioriterer ikke verdensrekorden: – En veldig god tid
Jakob Ingebrigtsen starter utendørssesongen i Rabat søndag. Der legger han ikke mye energi i jakten på verdensrekorden på 1500 meter.
09:42 ABC Nyheter
Crouser satte verdensrekord
Kulestøter Ryan Crouser viser tidlig form, og i natt slo han sin egen verdensrekord under et stevne i Los Angeles. 30-åringen, som tok gullet i forrige OL og VM, slo til med 23.56, 19 centimeter lenger enn den forrige verdensrekorden. Etterpå fortalte han til media at han ikke følte det var...
09:13 NRK
Henrik Ingebrigtsen satte karrierebeste på 5000 meter
Henrik Ingebrigtsen (32) slo lørdag til med sin raskeste 5000 meter noensinne. Han klokket inn på 13.13,99 i belgiske Oordegem.
09:03 ABC Nyheter
Henrik Ingebrigtsen imponerte – slo egen bestetid
Henrik Ingebrigtsen løp inn til personlig bestenotering 5000 meter i Belgiske Oordegem lørdag. Tiden var på 13.13,99. Hans tidligere personlige beste på distansen var 13:15,38. 32-åringens prestasjon er imponerende etter en lang skadehistorikk over flere år. Ingebrigtsen...
lørdag 23:11 NRK
Mathilde (30) flau over startnekten: – Frontet en kroppsfigur som er ekstremt usunn
Da Mathilde Theisen fikk beskjed om at hun var for lett, ba hun treningskompisene passe på helsa. Selv var EM-løperen på vei inn i en spiseforstyrrelse – og mistet retten til å representere Norge.
lørdag 19:41 NRK
Kloster langt bak Bol
Line Kloster ble nummr fem på 400 meter hekk under IFAM i Oordegem lørdag ettermiddag. 33-åringens tid ble 55,96, noe som er langt bak hennes personlige rekord på 53,91. Nederlandske Femke Bol stilte i samme heat, og var overlegen med tiden 53,12.
lørdag 18:06 NRK
OL-mesteren hånes etter ny stevne-exit
Marcell Jacobs har knapt vært å se på friidrettsbanen siden det overraskende OL-gullet i 2021. Nå trekker han seg fra nok et stevne og latterliggjøres i sosiale medier.
lørdag 12:35 NRK
Refset av legende: Slår tilbake
- Det har jeg aldri opplevd før, sier Karsten Warholm til Dagbladet.
fredag 19:24 Dagbladet
Her er Ingebrigtsens utfordrere under Bislett Games – stjernetungt felt venter
Åtte av de ni utøverne som topper verdensrankingen på 1500 meter, blant dem Jakob Ingebrigtsen, barker sammen på distansen under årets Bislett Games.
fredag 12:20 VG
Stjerneskotet hakk i hæl på Ingebrigtsen: – Eg veit han var ganske irritert
Mario García Romo skrapa nesten hælane til Jakob Ingebrigtsen under EM i München. No er spanjolen ein del av den heitaste løpegruppa i verda, som kan skilte med tre av dei største rivalane til nordmannen før sesongen.
fredag 07:26 NRK
Henrik Ingebrigtsen foran sesongåpningen: – Det høres litt passivt ut
Henrik Ingebrigtsen (32) lurer på hvor han står foran han skal løpe 5000 meter i belgiske Oordegem 27. mai. Målet for sesongen er det vanskelig å svare på hva er.
onsdag 08:16 VG
Verdensrekordholder til Bislett Games
De regjerende olympiske mesterne Andre De Grasse og Wayde van Niekerk står i spissen for råsterke felt på 200 og 400 meter under årets Bislett Games.
tirsdag 10:30 VG
Henrik Ingebrigtsen sesongåpnet med seier på 3000 meter
Henrik Ingebrigtsen (32) løp inn til fullt brukbare 7.51,09 på 3000 meter og tok med det seieren i Friidrettens Venner Festival i Moelv søndag.
søndag 21. mai VG
Henrik Ingebrigtsen sesongåpnet med seier
Henrik Ingebrigtsen løp inn til 7.51,09 minutter på 3000 meter under Friidrettens venners festival i Moelv søndag. Tiden er et stykke bak 32-åringens bestenotering på distansen, som er 7.36,85 fra 2019. Ingebrigtsen vant foran Even Brøndbo Dahl, som satte personlig rekord med...
søndag 21. mai NRK
Sterk 10.000 meter av Mezngi
Zerei Kbrom Mezngi (37) leverte sterke 27.41,44 på 10.000 meter i London sent lørdag kveld. EM-sølvvinneren senket persen fra München med fem sekunder fra 27.46,94. Han går dermed forbi John Halvorsen på den norske adelskalenderen og er nå den fjerde raskeste nordmannen...
søndag 21. mai NRK
Ingrid løp 160 km på 14 timer - og satte tre nye norgesrekorder
SKIEN: Ingrid Lid løper mer og bedre enn noen gang. Den 32 år gamle sykepleieren fra Kviteseid og Skien imponerte stort i Centurioen Track i England.
lørdag 20. mai Telemarksavisa
Nordås sesongåpnet med personlig rekord
Narve Gilje Nordås sesongåpnet med personlig rekord på 1500 meter i Karlsruhe. Den nye bestetiden lyder 3.35,91 minutter, en forbedring med 32 hundredeler. 24-åringen lå komfortabelt i 6-7. posisjon før sisterunden. De siste 400 meterne tok han føringen og satte inn en...
lørdag 20. mai NRK
Borge sjokkerte med årsbeste i verden: – Jeg har hatt noen tunge år
Sigrid Borge hadde ikke kastet over 60 meter siden 2019 og var kun klar for én sesong til med middels kasting. Lørdag ble det full klaff i Tyskland med et kast på 66,50 meter.
lørdag 20. mai NRK
Borge med monsterspydkast – satte årsbeste i verden
Sigrid Borge leverte et knallresultat og årsbeste i verden i spydkast med 66,50 meter i Halle. Borge knuste sin personlige rekord på 63,28 meter fra 2017. De siste årene har hun vært mye skadeplaget og har ikke kastet over 60 meter siden 2019. Japanske Haruta Kitaguchis årsbeste...
lørdag 20. mai NRK
Sigrid Borge med årsbeste i verden i spyd – klarte VM-kravet
Sigrid Borge (27) dundret til med 66,50 meter og satte årsbeste i verden i spyd i et stevne i tyske Halle.
lørdag 20. mai VG
Sterk 5000 av Kibrab og Tuv Myhre
Awet Kibrab (28) og Magnus Tuv Myhre (22) løp inn på henholdsvis 13.18,59 og 13.19,09 minutter på 5000 meter i Stockholm torsdag kveld. Tidene er de sjuende og åttende raskeste av nordmenn på distansen noen gang. Bare Jakob Ingebrigtsen, Marius Bakken, Filip Ingebrigtsen, Sindre...
torsdag 18. mai NRK
Karsten Warholms kontraster: – Det er ganske unikt
BISLETT Fra 2017 til 2021 gikk nesten alt som en drøm for Karsten Warholm (27). Nå nærmer det seg tid for å revansjere det trøblete fjoråret – og han avslører at test-tidene ser lovende ut.
torsdag 18. mai VG
- Nei, nei, nei! Det skal jeg aldri gjøre
Karsten Warholm i stort Dagbladet-intervju om å leve med all oppmerksomheten, livets kontraster, tidenes norske idrettsutøver og rehabiliteringsprosessen som forbauset fagmiljøet.
lørdag 13. mai Dagbladet
Tjalve vant kvinneklassen i Holmenkollstafettens 100-årsjubileum
Tjalve var beste kvinnelag og tok en suveren seier i Holmenkollstafetten. Fjorårsvinner Vidar ble nummer to. Karoline Bjerkeli Grøvdal løp den tøffeste etappen fra Slemdal til Besseru og vekslet 1.15 minutter foran Vidar. Tjalve økte avstanden inn til mål og vant med nesten to...
lørdag 13. mai NRK
Andrea Rooth med kjempeløp – norgeshistoriens tredje raskeste
Lambertsetersprinten ga Andrea Rooth gode svar. Der satte hun U23-rekord på 300-meteren og klokket inn til tredje bestetid av en norsk kvinne noensinne. Rooth tok en klar seier på 37,64 og «perset» med over sekundet. Prestasjonen var en forbedring av Henriette Jægers norske U23-rekord...
lørdag 13. mai NRK
Rask Rooth på hjemmebane
Andrea Rooth (21) viste hurtighet hjemme på Lambertseter fredag kveld.
lørdag 13. mai VG
Slo du Vebjørn Rodal?
Vebjørn Rodals gamle gulltrenar og ukjende sjakktriks. Det er berre nokre av grepa NRKs stafettlag har teke for å forsvare æra til kanalen under Holmenkollstafetten.
fredag 12. mai NRK
NRK Svarer: Eksperten svarer på dine spørsmål om løping
Våren er her og løpeskoene knyttes på. Her kan du spørre eksperten om råd om alt innen løping.
fredag 12. mai NRK
Løpeskolen
Vebjørn Rodal tenkte på én, enkel ting da han løp for OL-gull. Nå deler han sine beste løpetips med deg.
torsdag 11. mai NRK
– Det var litt slitsomt, men også veldig gøy
Skoleelevene trosset regnværet og stilte på startstreken da den tradisjonsrike Tine-stafetten gikk av stabelen.
tirsdag 9. mai Lindesnes
Dette frykter Karsten Warholm mest
Da Karsten Warholm gjestet God morgen Norge, åpnet han opp om forholdet til samboeren – og det han frykter mest.
tirsdag 9. mai TV 2
Bodø-løperen skal løpe 85 kilometer i VM: – Det kommer til å bli vanvittig hardt
Erland Eldrup har de siste årene lagt treningsgrunnlaget i fjellene rundt Bodø. Nå er han tatt ut til VM i terrengløp.
tirsdag 9. mai NRK
Jakob Ingebrigtsen kom til kort – Christian Eriksen fikk Laureus-pris
I kamp mot Jakob Ingebrigtsen (22) ble fotballstjernen Christian Eriksen (31) tildelt prisen for årets comeback under utdelingen av Laureus Sports Awards i Paris mandag.
mandag 8. mai VG
Han slo norgesrekorden – ingen får sett det
Under Botswana Grand Prix forbedret han den norske rekorden sin i lengdehopp. Det er bare ett problem; ingen får sett det.
søndag 7. mai NRK
Frekt Ingebrigtsen-stikk fra rivalen – ga legenden klart svar
Jakob Ingebrigtsens tidligere nemesis Timothy Cheruiyot virker proppfull av selvtillit. Men i møte med et stjernespekket Diamond League-felt imponerte han ikke NRK-eksperten.
lørdag 6. mai NRK
Kipyegon med oppskriftsmessig seier
– Hun er fortsatt dronningen på mellomdistanse, utbrøt NRK-kommentator Jann Post idet målstreken ble passert. Faith Kipyegon lot seg ikke utfordre i spurten på 1500 meter og vant årets første utgave av Diamond League. Kenyaneren vant på 3.58,57 minutter, foran...
fredag 5. mai NRK
Kerley tok 200-meteren etter rå avslutning
Verdensmester på 100 meter, Fred Kerley, slet med svingen på 200 meter, men avsluttet formidabelt. Kerley passerte Kenneth Bednarek og Aaron Brown de siste 15–20 meterne og løp inn til tiden 19,92 sekunder. Bednarek fikk bokført 20,11 og Brown 20,20. Den største skuffelsen var...
fredag 5. mai NRK
Hjemmehåpet Barshim skuffet i Doha
Qatars store friidrettsstjerne, Mutaz Essa Barshim, ble «kun» nummer tre i høydekonkurransen i Diamond League. JuVaughn Harrison vant med et hopp på 2,32 meter, foran sørkoreanske Sanghyeok Woo med 2,27. Barshim hoppet 2,24 meter.
fredag 5. mai NRK
Girma med kruttsterk 3000 meter
Lamecha Girma overbeviste på 3000-meteren i Doha – og slo sine etiopiske landsmenn Selemon Barega og Berihu Aregawi med en drepende fartsøkning. – Det indikerer at han har en voldsom styrke, sa NRK-kommentator Jann Post på direkten. Vinnertiden ble 7.26,18 minutter. De to neste klokket...
fredag 5. mai NRK
Benjamin-melding: – Jeg hadde covid sist uke
Rai Benjamin fikk overraskende hard kamp om seieren på 400 meter hekk i Doha. På oppløpet snek CJ Allen seg helt opp i ryggen på amerikaneren, men Benjamin vant til slutt på 47,78 sekunder – foran Allens 47,93. Mindre enn en time senere meddelte Benjamin følgende på...
fredag 5. mai NRK
Richardson med skremmeskudd på 100 meter
Sha'Carri Richardson klinket til i Diamond League-åpningen og vant suverent på årsbeste i verden – 10,76 sekunder. – Dette er et skremmeskudd til Shelly-Ann Fraser-Pryce, sa NRK-ekspert Christina Vukicevic Demidov. Fraser-Pryce har dominert på 100 meter de siste sesongene og har...
fredag 5. mai NRK
Moula vant 800-meteren etter knallavslutning
Wyclife Kinyamal Kisasy gikk voldsomt til i motvinden på bortre langside, men klarte ikke å stå samtlige 800 meter i Doha. Etter en rolig førsterunde tråkket han til etter rundt 500 meter. – Han sjokket feltet litt da han gikk til litt før de andre hadde ønsket, men...
fredag 5. mai NRK
Pichardo lengst i trestegthriller
Pedro Pichardo hoppet 17,91 meter i sitt andre hopp i trestegkonkurransen, men ble satt under tøft press fra Hugues Fabrice Zango i siste omgang. Da hoppet mannen fra Burundi hele 17,81 meter. Andy Diaz Hernandez kom på tredjeplass med 17,80. PS! Zangos hopp regnes som årsbeste i verden. Pichardo...
fredag 5. mai NRK
Camacho-Quinn vant 100 meter hekk
Jasmine Camacho-Quinn vant 100 meter hekk med tiden 12,48 sekunder – 18 hundredeler foran Alaysha Johnson. Tiden er tredje beste i verden i 2023, men NRK-ekspert Christina Vukicevic Demidov mener det kunne sett enda bedre ut: – Det så ut som hun kom litt tregt i gang. Hun kunne fått et enda...
fredag 5. mai NRK
Ceh overbeviste i diskos
Slovenske Kristjan Ceh dro til med 70,89 meter i herrenes diskoskonkurranse. Det er årsbeste i verden og ny stevnerekord i Doha. Hovedutfordrer Daniel Ståhl nøyde seg med 67,14 meter og ble nummer to. USAs Mattis Sam tok tredjeplassen med et kast på 64,69.
fredag 5. mai NRK
Benjamin seiret med et nødskrik
Rai Benjamin åpnet suverent på 400 meter hekk i Doha, men stivnet i utgangen av siste sving. VM-sølvvinneren fra i fjor klokket inn på 47,78 sekunder – og ble satt under overraskende høyt press fra landsmannen CJ Allen. Sistnevnte løp på 47,93. – Han skjerper...
fredag 5. mai NRK
Constien brast i gråt
Valerie Constien tok til tårene etter marererittåpningen i Doha. Amerikaneren så ut til å ha store smerter i kneet etter at hun slo det i et hinder.
fredag 5. mai NRK
Hylte av smerte etter hinderkrasj – Yavi seiret
Amerikanerne fikk en tung start på Diamond League-sesongen på 3000 meter hinder. Først gikk verdensmesteren fra 2017, Emma Coburn, i bakken etter å ha fått kontakt med en konkurrent over et hinder. Deretter hylte Valerie Constien av smerte. Hun slo tilsynelatende kneet i et hinder...
fredag 5. mai NRK
Paulino tar første stikk på 400 meter
Marileidy Paulino stakk av med seieren på årets første Diamond League-distanse, 400 meter for kvinner. Dominikaneren løp på 50,51 sekunder. Nærmest fulgte amerikanske Shamier Little på 50,84. Polske Natalia Kaczmarek ble nummer tre med 51,64.
fredag 5. mai NRK
Diamond League er tilbake
Sesongens første av 14 Diamond League starter i Doha, Qatar i kveld. Her er noen av kveldens høydepunkter: 17:04: Europamester Wilma Murto møter VMs medaljevinnere Katie Moon, Sandi Morris og Nina Kennedy, veteranen Aikaterini Stefanidi og en rekke andre sterke hoppere. . 18:34: Karsten Warholms...
fredag 5. mai NRK
Friidrettsutøveren Linn Oppegaard tar pauseår
Fjorårets norgesmester på 400 meter, Linn Oppegaard (24), vil ikke stille på startstreken under årets sesong.
fredag 5. mai VG
Tidligere verdensmester på 100 meter er død – 32 år gammel
Den amerikanske friidrettsstjernen Tori Bowie døde bare 32 år gammel.
onsdag 3. mai VG
Sondre Guttormsen med norsk rekord i stavsprang
Sondre Guttormsen (23) kom seg over 5.90 på et stevne i Texas, og var meget nær college-rekorden til verdensener Armand Duplantis (23).
søndag 30. april VG
Norsk rekord i lengde av Bratseths svigersønn: 8,21
Ingar Bratseth-Kiplesund (26) forbedret sin egen norske rekord i lengde til 8.21 i Botswana Grand Prix.
lørdag 29. april VG
Guttormsen jakter på Duplantis-rekord: – Vil bety utrolig mye
Denne helgen jakter Sondre Guttormsen (23) på den amerikanske collegerekorden til verdensener Armand «Mondo» Duplantis (23).
lørdag 29. april VG
Alle får delta i Tine-stafetten likevel: – Det viser at kommunen lytter
Ungdomsrådsleder Isak Fladstad gleder seg over at alle elever får delta i Tine-stafetten likevel. Han får ros for sitt engasjement av Kalle Glomsaker, som er visepresident i Norges Friidrettsforbund.
torsdag 27. april Lindesnes
Warholm drøyer til Bislett Games
Karsten Warholm står trolig over de fire første Diamond League-stevnene denne sesongen.
torsdag 27. april VG
Dropper flere løp
Karsten Warholm sier til Dagbladet at han antakelig står over de fire første Diamond League-stevnene i den nært forestående utendørssesongen i friidrett. - Jeg er overrasket over at folk starter sesongen så tidlig.
torsdag 27. april Dagbladet
Reagerer på at elever ikke får delta på stafett
Ungdomsrådsleder Isak Fladstad (17) reagerer kraftig på at Lindesnes kommunes kutt i oppvekstsektoren medfører at ikke alle elever får deltatt i Tine-stafetten. Han får støtte fra visepresidenten i Norges Friidrettsforbund.
onsdag 26. april Lindesnes
Tre norske skal møte verdenseliten i lengde på Bislett
Ingar Bratseth-Kiplesund, Henrik Flåtnes og Sander Aas Skotheim er alle klare for lengdekonkurransen under årets Diamond League-stevne på Bislett.
onsdag 26. april VG
Mo Farah legger opp
Friidrettsutøver Mo Farah (40) gjør sin siste opptreden på toppnivå i gateløpet Great North Run i Newcastle i september, melder NTB.
mandag 24. april VG
Mo Farah legger opp i høst: – Det blir mitt farvel
Friidrettsutøver Mo Farah (40) gjør sin siste opptreden på toppnivå i gateløpet Great North Run i Newcastle i september. Søndag fullførte han sitt siste maraton på niendeplass i London på tiden 2.10.28. 40-åringen skal konkurrere i 10-kilometeren i...
mandag 24. april NRK
- Jeg skal ikke lyve
Karsten Warholm forteller til Dagbladet at han aldri har trent bedre enn han har gjort inn mot denne sesongen. Det sier ikke lite for tidenes beste 400 meter hekk-løper, som virkelig har gjort alt han kan for å sprenge nye grenser. - Jeg har lagt om livet.
mandag 24. april Dagbladet
OL-helten fikk trøbbel i maratondebuten – slo tilbake og vant
Friidrettsstjernen Sifan Hassan (30) overrasket stort da hun vant London Marathon. Underveis måtte hun stoppe opp for å tøye.
søndag 23. april VG
Stoppet for å tøye flere ganger – slo tilbake med utrolig seier i maratondebuten
Friidrettens langdistansedronning, Sifan Hassan, så sjanseløs ut i maratondebuten i London da hun stoppet opp for å tøye før halvløpt distanse. Men mot slutten kom et superrykk.
søndag 23. april NRK
Her løper vinneren av Furulundstafetten i mål
Rodriges Fredriksen (18) var en del av det raskeste laget på årets utgave av det tradisjonsrike stafettløpet i Mandal. 92 personer løp det de var gode for da Furulundstafetten ble arrangert for 59. gang.
lørdag 22. april Lindesnes
Karamarinov gjenvalgt som EA-president – Farseth inn i styret
Bulgareren Dobromir Karamarinov fortsetter som leder av Det europeiske friidrettsforbundet (EA) de neste fire årene.
lørdag 22. april ABC Nyheter
Duplantis stiller i sterkt felt i Bislett Games: – Verdig en global mesterskapsfinale
Den svenske stavstjernen Armand «Mondo» Duplantis (23) er på plass når omtrent alle de beste stavhopperne i verden konkurrerer i Bislett Games i juni.
fredag 21. april VG
Jakob Ingebrigtsen klar for sesongstart
Denne sesongen er VM i Budapest i august det store målet for Jakob Ingebrigtsen. Før det skal Sandnes-løperen delta i fire Diamond League-stevner. Ingebrigtsen startet sesongen i Rabat 28 mai, der det skal løpes 1500 meter. I tillegg til de fire Diamond league-stevnene, skal han også...
fredag 21. april NRK
Jakob Ingebrigtsen starter Diamond League-sesongen i Rabat
Jakob Ingebrigtsen er klar for en ny sesong der VM i Budapest i august er det store målet. Sandnes-løperen skal delta i fire Diamond League-stevner før det.
fredag 21. april ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL