Freestyle
Ski-kompisene har en felles hobby
Se reportasjen i sin helhet her!
lørdag 25. juli TV 2
Finkens siste sving: Slalåmbakken føles litt tommere
NORDSTRAND Han var skiløperen som ofret knærne for OL-gull. Finn Christian Jagge ga absolutt alt. Alltid. Kanskje derfor kjennes savnet etter ham så dypt.
tirsdag 21. juli VG
Lasse Kjus om «Finken» Jagge: – Mistet en venn altfor tidlig
NORDSTRAND KIRKE Tidligere lagkamerater, venner og familie tok tirsdag farvel med Finn Christian Jagge.
tirsdag 21. juli VG
Finn Christian Jagge bisatt fra Nordstrand kirke
NORDSTRAND KIRKE Venner og familie av Finn Christian Jagge tok sitt siste farvel med den tidligere alpinisten.
tirsdag 21. juli VG
Jagges OL-rival Tomba til VG: – Jeg er helt knust
Høydepunktet i Finn Christian Jagges karrière var da han slo Alberto Tomba og tok OL-gull i 1992. – Det er så trist. Jeg er helt knust, sier italieneren til VG etter at det onsdag ble kjent at OL-mesteren er død.
onsdag 8. juli VG
Lagkameratenes hyllest av «tøffingen» Jagge: – Ufattelig trist
For 20 år siden løftet de Finn Christian Jagge på gullstol i lagkameratens avslutningsrenn. Nå er både Ole-Kristian Furuseth (53) og Hans Petter Buraas (45) i sjokk over dødsfallet til sin venn og mentor.
onsdag 8. juli VG
Finn Christian Jagge er død
Den tidligere alpinisten Finn Christian Jagge er død, 54 år gammel.
onsdag 8. juli VG
Kristoffersen frisk etter skaden: – Ikke noen spjæling fra Rælingen lenger
Henrik Kristoffersen (26) har brukt corona-krisen til å bygge muskler. Nå drar den friskmeldte alpinisten fra Norge i slutten av uken og kommer ikke tilbake fra Mellom-Europa før jul.
tirsdag 7. juli VG
Pappa Kristoffersen om skaden: På kontoen for «uflaks»
Henrik Kristoffersen (25) får svar onsdag på hvor alvorlig ankelskaden han pådro seg under turntrening er.
tirsdag 9. juni VG
Skårdals sønn på vei mot toppen: Tatt ut på Østerrikes landslag
Norges dobbelte VM-gullvinner og FIS-topp Atle Skårdal (54) følger med på den økonomiske krisen i norsk alpinsport. Samt sin eldste slalåmsønn Niklas (17), som er klar for sin andre sesong på Østerrikes superpopulære landslag.
lørdag 23. mai VG
Alpinkometens utstyrsgambling: – Jeg ble litt stresset
Norges slalåmkomet Timon Haugan (23) priser seg lykkelig for å at han tok en «råsjanse» og bytte skimerke.
fredag 22. mai VG
Kjetil André Aamodt leder ny storsatsing på NRK
Den tidligere toppalpinisten (48) skal lage reality-TV med kjente idrettsprofiler og barna deres: – Jeg var heldig som hadde en far som var god på dette, sier han.
fredag 22. mai VG
Stjerneparet badekar-chatter med fansen
Alpinstjernen Lindsey Vonn og hennes kommende ektemann, ishockeystjernen P.K. Subban, er blitt enda mer populære blant fansen etter at de begynte å snakke med dem – fra sitt private badekar i California.
tirsdag 21. april VG
Shiffrin om farens plutselige død: – Har ikke hatt en sjanse til å bearbeide noe
Alpintstjernen Mikaela Shiffrin (25) mistet faren (65) sin tidligere i vinter. I et følelsesladd intervju med CNN forteller hun hvordan hun har det nå.
søndag 19. april VG
Slik vil han utvikle skisporten: Asia-turneer, e-sport og parallell-renn
Presidentvalget i Det internasjonale skiforbundet (FIS) er utsatt, men spillet om skimakten etter omdiskuterte Gian-Franco Kasper er igang.
tirsdag 14. april VG
«Lurte» sponsor: Endte med millionomsetning
Kari Traa (46) planla for livet etter idrettskarrieren lenge før hun la opp.
søndag 12. april Dagbladet
Slik endte sesongen for skiidrettene
Det ble en brå sesongavslutning for de fleste vinteridrettene. Norge hadde likevel mange gode prestasjoner og flere sammenlagtvinnere i verdenscupene. Her er oversikten.
fredag 3. april VG
Mot heftig kamp om tronen etter FIS-president Kasper
Det internasjonale skiforbundet (FIS) har utsatt presidentvalget på ubestemt tid. Men kampen om å bli en av verdens mektigste idrettsledere – etter kontroversielle Gian-Franco Kasper – fortsetter med uforminsket styrke.
onsdag 1. april VG
Freestyle-stjernen imponerer i hjemmesnekret hinderløype
Den sveitsiske freestyle-stjernen Andri Ragetti, som vant slopestyle-gull under X Games i Oslo tidligere i vinter, viser frem utrolige balansekunster mens koronapandemien preger Europa.
tirsdag 24. mars TV 2
Anklages for å ikke fortjene seieren
SKILLEBEKK Han vant verdenscupen i alpint. Kanskje den mest prestisjetunge tittelen på ski. Men Aleksander Aamodt Kilde (27) har hverken fått premien – eller jubelfesten.
søndag 22. mars VG
UEFA-presidenten: – Den største krisen i historien
Plutselig sa det stopp. Coronaviruset stanset i løpet noen dager den enorme underholdningsmaskinen sport. Milliardindustrien står plutselig helt stille over store deler av verden. Slik stoppet det.
lørdag 21. mars VG
Nestvold-Haugen i karantene: Barna er de nye «treningskameratene»
HOLMENKOLLEN Han er tvunget til å trene hjemme etter at virusalarmen gikk. Men Leif Kristian Nestvold-Haugen (32) tar det med et smil – og synes det er moro at hans egne sønner er de nye «treningskameratene».
mandag 16. mars VG
Kilde verdenscupvinner etter avlysning: – Surrealistisk
Aleksander Aamodt Kilde er vinner av verdenscupen sammenlagt i alpint etter at rennene i Kranskja Gora er avlyst på grunn av coronaviruset.
torsdag 12. mars VG
Kilde lider av verdenscupavlysninger: – Ikke akkurat en fordel for min del
Aleksander Aamodt Kilde (27) kunne nærmest avgjort kampen om verdenscupen sammenlagt på Kvitfjell. I stedet ble Super G-rennet avlyst, og Kilde må forsvare den røde ledertrøya i en disiplin han ikke har stått i på åtte år.
søndag 8. mars VG
Kilde tok over ledelsen i sammenlagtcupen etter pallplass
Aleksander Aamodt Kilde (27) innfridde under press på Kvitfjell, og tok en andreplass i utforrennet. Samtidig tok han over ledelsen i sammenlagtcupen når kun tre renn gjenstår.
lørdag 7. mars VG
Kjetil Jansrud skal bli far
Den folkekjære alpinisten Kjetil Jansrud og kjæresten Benedicte Isabel Mortensen venter barn.
fredag 6. mars VG
Kilde mistet ledelsen i verdenscupen
Henrik Kristoffersen kjørte seg opp til pallen i 2. omgang, men det var franske Alexis Pinturault som kunne juble mest i Hinterstoder.
mandag 2. mars VG
Kristoffersen nærmere Kilde i totalcupen etter super-G-debut og Kilde-fall
Aleksander Aamodt Kilde jaktet nye poeng ned til Henrik Kristoffersen i totalcupen, men falt ut av super-G-konkurransen i Hinterstoder. Istedenfor er det «Spjælingen fra Rælingen» som tar innpå 27-åringen fra Bærum.
lørdag 29. februar VG
Norsk nedtur etter strålende 1. omgang
Henrik Kristoffersen (25) og Leif Kristian Nestvold-Haugen (32) lå strålende an etter førsteomgangen i storslalåmen i Japan. Begge måtte imidlertid se seg solid slått da det gjaldt som mest.
lørdag 22. februar VG
Alpint-sensasjonens harde vei til verdenstoppen: – Jobbet som maler og murer
TOPPIDRETTSSENTERET Han fikk sjokk av den oppsiktsvekkende annenplassen i Chamonix-slalåmen. Men veien til den alpine verdenstoppen har ikke vært enkel for Timon Haugan (23). Ekstrajobber måtte til for å finansiere satsingen.
fredag 21. februar VG
Aamodt Kilde etter seieren: - Større å vinne verdenscupen enn OL og VM
Aleksander Aamodt Kilde (27) tok sesongens første verdenscupseier under super-G-rennet i Saalbach-Hinterglemm. Med ledelse i verdenscupen kan den store guttedrømmen bli en realitet.
fredag 14. februar VG
Kjetil Jansrud tangerte årsbeste
Kjetil Jansrud har slitt tungt med å levere resultater i utfor denne sesongen. 6.-plassen i Saalbach-Hinterglemm er tangering av årsbeste for 34-åringen. For Aleksander Aamodt Kilde ble rennet en stor skuffelse.
torsdag 13. februar VG
Kilde om sammenlagtdramaet: – Blir nervøs av å snakke om det
Aleksander Aamodt Kilde (27) er for alvor med i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen i alpint. Lommedal-kjøreren sier han blir nervøs av å snakke om det.
tirsdag 11. februar VG
Pinturault tordner mot FIS – får støtte av Henrik Kristoffersen
Alexis Pinturault kjemper om sammenlagtkula i verdenscupen, men på egen snø i Chamonix skuffet franskmannen. Etter søndagens parallellstorslalåm tar han til sosiale medier for å lufte sin frustrasjon.
søndag 9. februar VG
Timon Haugans gjennombrudd: Måtte ringe Erik Håker da VM-gullet røk
Timon Haugan (23) må betale 50.000 kroner for å kjøre på alpinlandslaget. Med 2. plassen i Chamonix opplevde han sitt store gjennombrudd.
søndag 9. februar VG
Norsk sensasjon: Timon Haugan på pallen i Chamonix
Hakuna matata! Timon Haugan (23) tok en sensasjonell 2. plass i slalåmen i Chamonix. Trønderen ble første oppdaling på pallen i verdenscupen siden Erik Håker.
lørdag 8. februar VG
Her ryker rennet for Kristoffersen: Kjørte ut i Chamonix
Henrik Kristoffersen (25) kjørte ut i 1. omgangen av slalåmrennet i Chamonix. Samtidig imponerer lagkamerat Sebastian Foss-Solevåg (28).
lørdag 8. februar VG
Henrik Kristoffersen med ny seier i Schladming – tangerte Kjetil André Aamodt
Henrik Kristoffersen (25) tok sin fjerde karriere-seier i østerrikske Schladming. Samtidig sin 21. verdenscupseier – like mange som legenden Kjetil André Aamodt (48).
tirsdag 28. januar VG
Braathen med Kristoffersen-advarsel etter nesten-sensasjon: – Jeg er den neste
Lucas Braathen (19) mistet en sensasjonell seier i Kitzbühel, men stjal showet på NRK-direkten etter sin karrierebeste i verdenscupen, og erklærer seg selv som arvtager til slalåm-tronen.
søndag 26. januar VG
Kilde ny verdenscupleder tross norsk nedtur i Kitzbühel-utforen
Fredag ble de nummer én og to i super-G-en i Kitzbühel. Lørdag ble det stang ut for Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde i den berømte utforen samme sted, men sistnevnte er nå ny leder av verdenscupen sammenlagt.
lørdag 25. januar VG
Dobbelt norsk i Kitzbühel: Jansrud takket lagkameraten
Kjetil Jansrud (34) takket lagkameraten Aleksander Aamodt Kilde (27) - som sørget for dobbelt norsk på pallen - etter seieren i super-G og uttrykker lettelse over at han endelig har funnet tilbake selvtilliten.
fredag 24. januar VG
Det beste skiføret er innendørs
Den nye innendørs slalåmbakken og langrennsløypen på Lørenskog kom som en gave til alle med ski-abstinenser i Oslo-området. På Snø skiarena er det nyoppkjørte langrennsløyper med blåsvixføre og nypreppet slalåmbakke hver dag...
torsdag 23. januar VG
Vålerenga-trener reagerer på overgangsvinduet i Norge – ønsker endring
VALLE Den nye treneren til Vålerengas fotballkvinner, Jack Majgaard Jensen (46), mener det norske overgangsvinduet gjør det vanskelig for klubbene å hevde seg ute i Europa.
onsdag 22. januar VG
Kjærlighetspodden: «Jeg er sprelsk og livat og alltid i godt humør, min penis er stor og fin»
Før Tinder var det kontaktannonser. Har vi noe å lære av gamle dagers direkthet når vi er på leting etter en partner? Psykologene Sissel Gran og Catrin Sagen har besøk av Eirik Lande, mannen bak boken «Tinder i gamle dager».
onsdag 22. januar VG
Dette visste UD om Syria-guttens helsetilstand
Utenriksdepartementet baserte seg på journalene fra feltsykehuset i Syria og en gammel diagnose fra IS-området, formidlet av IS-kvinnens advokat, da beslutningen om å hente 5-åringen hjem ble fattet i slutten av september i fjor.
onsdag 22. januar VG
Drapsforsøket på Furuset i 2012: Strid om telefonbevis
OSLO TINGRETT Påtalemyndigheten mener en konkret telefon knytter det utpekte gjengmedlemmet (32) direkte til åstedet på Furuset da en mann (36) ble forsøkt drept i 2012. Selv avviser 32-åringen alt.
onsdag 22. januar VG
Atlético Madrid, Chelsea, Tottenham eller United – Cavani på jakt etter klubb
Edinson Cavani blir snart 33 år og vil bort fra Paris Saint-Germain, ifølge klubbdirektøren. Men det er usikkert hvem som tør å satse på angrepsspilleren fra Uruguay.
onsdag 22. januar VG
Monty Python-stjernen Terry Jones er død
Den populære komikeren ble 77 år.
onsdag 22. januar VG
Trump: – Skulle gjerne møtt Greta Thunberg
Donald Trump sier han gjerne skulle truffet Greta Thunberg i Davos. Han mener hun ikke bør rette sinnet sitt over manglende klimahandling mot USA.
onsdag 22. januar VG
Dortmund-sjefen hemmelighetsfull om Haaland
Dortmund-trener Lucien Favre (62) møtte pressen foran Erling Braut Haalands (19) hjemmedebut mot Köln.
onsdag 22. januar VG
Reagerer på to kamper på 25 timer: – Det må gjøres noe med dette
MALMÖ Både landslagssjef Christian Berge og de norske spillerne misliker sterkt at EM-lagene må spille to kamper på et drøyt døgn.
onsdag 22. januar VG
Christian Berge: Skal spare nøkkelspillere mot semifinalen
MALMÖ Norge-trener Christian Berge kommer til å hvile viktige spillere i onsdagens kamp mot Slovenia – etter at laget allerede er klar for semifinalen i EM.
onsdag 22. januar VG
Etterlyser mulig fluktbil etter sjokkbrekk
Politiet tror en stjålet bil ble brukt i brekket mot fotobutikken i Stavanger.
onsdag 22. januar VG
Kilder til VG: Venstre krever kunnskapsministeren – blir trolig Skei Grande
Venstres hovedkrav i forhandlingene om ny sammensetning av regjeringen, er å få utdanningsministeren, får VG opplyst.
onsdag 22. januar VG
26 veier stengt grunnet uvær i Finnmark
Skal du fra Troms til Finnmark må du belage deg på en veldig lang tur - gjennom Finland.
onsdag 22. januar VG
Piers Morgan hudfletter prins Harry og hertuginne Meghan: – Bortskjemte og hyklerske
Den kontroversielle TV-profilen Piers Morgan beskylder Harry for å gråte krokodilletårer – og sier prinsen vraker hjemlandet for «å gjøre kona si fornøyd».
onsdag 22. januar VG
Helse-Norge forbereder seg på farlig virus
Helsedirektoratet har startet planleggingen av hva som må gjøres dersom det smittsomme og farlige coronaviruset sprer seg til Norge.
onsdag 22. januar VG
Harry Hamlin om rolle som homofil: – Drepte karrieren min
Skuespilleren hevder filmen der han spilte homofil i 1982 gjorde slutt på karrieren hans. Men han er fortsatt stolt av rollen.
onsdag 22. januar VG
Tekstmeldinger i kulturprofil-saken: «Var altfor ung til å skjønne det»
OSLO TINGRETT I gamle tekstmeldinger mellom kvinnene som anklager mannen i 50-årene for seksuelle overgrep, snakker de om at de skyldte på seg selv for det som skjedde.
onsdag 22. januar VG
Krekars advokat ber om utsettelse til ny justisminister er på plass
Spørsmålet om utlevering av mulla Krekar til Italia må først avgjøres når Frp er ute av regjeringen, krever advokat Brynjar Meling.
onsdag 22. januar VG
Kjent gravejournalist siktet i Brasil
Den amerikanske journalisten Glenn Greenwald er blitt siktet for datakriminalitet og hacking i Brasil, hvor han er bosatt.
onsdag 22. januar VG
VG polariserer om rusreformen
Rusreformutvalget anklages på lederplass for å skape konflikter med sin rapport. Det som er problematisk er at VG feilinformerer om rapporten de kritiserer.
onsdag 22. januar VG
Kveldens travtips: Jackpot i V75
Det ble en favorittpreget V75-omgang forrige onsdag og ingen utbetaling for fem rette. Dermed er det jackpot med over en million kroner ekstra i syverpotten. Og en av bankerne er soleklare.
onsdag 22. januar VG
Jurister uenige om offentliggjøring av tilstand til syk femåring
Jurister er uenige om informasjon om helsetilstanden til den fem år gamle gutten som ble hentet hjem fra Syria, kan deles med offentligheten.
onsdag 22. januar VG
Christian Berges kinkige dilemma
MALMÖ Han kan glede seg stort over EM-seier nummer seks og plass i semifinalen. Men onsdag står Christian Berge foran mange valg. Noen av dem kinkige.
onsdag 22. januar VG
Professor reagerer: Toppidrettsskoler sier nei til undersøkelse om seksuell trakassering
IDRETTSHØGSKOLEN Forskere ved Norges idrettshøgskole vil kartlegge omfanget av seksuell trakassering på norske toppidrettsgymnas, men møtes med en kald skulder på flere av skolene.
onsdag 22. januar VG
Sønderknust Aerosmith-trommis saksøker bandet
Joey Kramer (69) går til rettslig skritt mot Aerosmith-kollegene fordi han føler seg frosset ut.
onsdag 22. januar VG
Havarikommisjonen om Filipstad-ulykken: Manglene tenderer til å være grove
I februar i fjor omkom 15 gamle Even Warsla Meen da han fikk strøm i seg i en togtunnel på Filipstad i Oslo. Onsdag kom havarikommisjonens rapport. De ser svært alvorlig på hendelsen.
onsdag 22. januar VG
Ni døde av lungevirus i Kina
): Antall mennesker som har dødd av det nye lungeviruset, har steget til ni. 440 personer er smittet i Kina, opplyser helsemyndighetene.
onsdag 22. januar VG
Emma og Jakob mest populære navn i 2019
Emma topper Statistisk sentralbyrås navnestatistikk for jenter i 2019. Jakob var det mest populære guttenavnet.
onsdag 22. januar VG
Stavanger-hardhaus gjør comeback 12 dager etter stjernesmellen – har to stålplater i ansiktet
12 dager etter operasjonen hvor han sitter igjen med to stålplater i ansiktet, ni skruer og 40 sting, er Stavangers Dennis Sveum (33) tilbake på isen mot Sparta lørdag.
onsdag 22. januar VG
Bare fire av ti høyrevelgere støttet hjemhenting av IS-kvinne
Kun fire av ti høyrevelgere støtter Ernas beslutning om å hente den terrorsiktede IS-kvinnen hjem. Det viser en undersøkelse laget av Kantar for TV 2 tirsdag.
onsdag 22. januar VG
Dobbeltdrapet i Bergen: Drapssiktet 56-åring erkjenner straffskyld
Den 56 år gamle mannen som er siktet i dobbeltdrapssaken i Bergen, erkjenner straffskyld, opplyser mannens forsvarer til NTB.
onsdag 22. januar VG
Bolsonaros kulturkrig
Da Jair Bolsonaros kultursjef presenterte sine vyer for Brasil, viste det seg at de var plagiat av Joseph Goebbels. Han fikk sparken. Men Brasils president har vunnet flere slag mot «kulturmarxistene».
onsdag 22. januar VG
Den borgerlige skuten seiler videre
Vi hadde selvfølgelig ønsket at Frp fortsatte i regjering, men vi vil alltid jobbe for å gjennomføre mest mulig borgerlig politikk, uavhengig av hvem som kjører rundt i sorte biler.
onsdag 22. januar VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL