Frankrike
Macron forsvarer voldtektsanklaget innenriksminister
Frankrikes president Emmanuel Macron forsvarer avgjørelsen om å forfremme voldtektsanklagede Gérald Darmanin til innenriksminister.
15:58 ABC Nyheter
Frankrike hyller helseheltene på nasjonaldagen
Franske helsearbeidere har fått en historisk lønnsøkning. På nasjonaldagen hyller den franske regjeringen deres rolle i kampen mot koronaviruset.
tirsdag 13:06 NRK
Frankrike hyller coronahelter på nasjonaldagen
Frankrike gjør ære på blant andre sykepleiere, ambulansesjåfører og butikkansatte istedenfor militære på nasjonaldagen. Men det ventes også demonstrasjoner.
tirsdag 11:37 ABC Nyheter
Drapet på den jødiske kvinnen Mireille Knoll (85) sjokkerte Frankrike – rettssak starter
Drapet som rystet Frankrike førte til at politiet etablerte en egen enhet for å etterforske hatkriminalitet. Mandag bestemte en dommer at det skal åpnes drapssak mot to menn.
tirsdag 09:54 NRK
To franske agenter dømt for spionasje for Kina
To tidligere franske etterretningsagenter er dømt til lange fengselsstraffer for å ha delt opplysninger med Kina.
søndag 17:21 ABC Nyheter
Frankrikes nye innenriksminister anklaget for voldtekt
Flere demonstrasjoner har preget franske byer i kjølvannet av voldtektsanklagede Gérald Darmanins forfremmelse til innenriksminister i den nye regjeringen.
søndag 15:45 NRK
Bussjåfør døde. Familien knust
Bussjåføren Philippe Monguillot (59) døde etter å ha blitt angrepet. Hendelsen ryster Frankrike. - Barbarisk, sier kona.
søndag 13:11 Dagbladet
Passasjer nektet å bruke munnbind - overfalt og drepte bussjåføren
Det franske samfunnet er rystet etter at en bussjåfør ble angrepet av passasjerer og senere døde. Årsaken til overfallet var at passasjerene nektet å bruke munnbind.
lørdag 09:09 NRK
VERDEN

Fransk bussjåfør døde etter å ha blitt angrepet av passasjerer som nektet å bruke munnbind
Frankrike er rystet etter at en bussjåfør, som nektet passasjerer om bord uten munnbind i tråd med franske regler, døde etter å ha blitt angrepet.
lørdag 08:39 VG
Fransk bussjåfør døde etter å ha blitt angrepet av passasjerer som nektet å bruke munnbind
Frankrike er rystet etter at en bussjåfør, som nektet passasjerer om bord uten munnbind i tråd med franske regler, døde etter å ha blitt angrepet.
lørdag 08:08 ABC Nyheter
Den suverene suverenismen
Koronakrisen har skapt et nytt moteord i fransk politikk. Suverenismen søker å forene høyre- og venstresiden i kamp mot EU og elitene.
fredag 00:05 Morgenbladet
Frankrikes nye justisminister er kjent som «domstolenes troll» og en som «kunne forsvart Hitler»
Frankrikes regjeringsbytte var ikke det jordskjelvet mange forventet. Men den nye justisministeren får blekket til å renne. Før den nye jobben var han forsvarsadvokaten som fikk domstolene til å skjelve.
onsdag 8. juli NRK
Frankrikes innenriksminister og justisminister byttes ut
Frankrikes president Emmanuel Macron bytter ut både innenriksministeren og justisministeren i landets nye regjering, som ble presentert mandag kveld. Flere har den siste tiden tatt til orde for innenriksminister Christophe Castaners avgang i forbindelse med rasismeanklager og anklager om unødvendig...
tirsdag 7. juli Aldri mer
Fransk bussjåfør nektet passasjerer ombord uten munnbind – hjernedød etter angrep
­
mandag 6. juli Document.no
Fransk bussjåfør nektet passasjerer om bord uten munnbind – hjernedød etter angrep
Fire personer gikk til angrep på en bussjåfør i Bayonne i Frankrike søndag. Årsaken var at han nektet dem å komme om bord i bussen uten munnbind.
mandag 6. juli ABC Nyheter
Meling klar for fransk klubb
Birger Meling er klar for den franske klubben Nimes. 25-åringen har skrevet under på en treårsavtale med klubben.
mandag 6. juli Dagbladet
Når Europa letter på munnbindet   | Philip Alan Lote - korrespondent, Brussel
Når Europa letter på munnbindet er det kun en ting som gjelder. Gå digitalt og la barna springe foran!
lørdag 4. juli NRK
Skandale i Roquefort
Produksjonen av Roquefort-ost får skarp kritikk etter at dyrevernarar brukte skjult kamera i eit sauefjøs i regionen.
fredag 3. juli Nationen
Frankrikes gjenåpningsgeneral blir ny statsminister
Jean Castex overtar som Frankrikes statsminister. Siden april har han vært sjef for gjenåpningen under koronakrisen. Nå skal han få skikk på fransk økonomi.
fredag 3. juli ABC Nyheter
Den franske regjeringa går av
Den franske regjeringa, leia av statsminister Édouard Philippe, går av.
fredag 3. juli NRK
Hele den franske regjeringen går av
Frankrikes statsminister Édouard Philippe og resten av regjeringen går av, opplyser kontoret til president Emmanuel Macron.
fredag 3. juli ABC Nyheter
Frankrikes statsminister går av
Frankrikes statsminister Édouard Philippe går av fordi han er blitt valgt til ordfører Le Havre.
fredag 3. juli $ Aftenposten
De er Europas uhøfligste
Mens bilførere flest i Europa sier de er blitt tryggere og høfligere det siste året, gjelder ikke det for franske og greske sjåfører.
fredag 3. juli Dagbladet
Russiske missiltester under NATOs ubåtøvelse (+)
Den russiske Nordflåten har varslet en ny runde med missiltester. Denne gang rundt 500 kilometer fra norskekysten, midt i øvelsesområdet for en pågående ubåtøvelse i regi av NATO. kjetil@aldrimer.no Den varslede missiltesten har ifølge forsvarskilder blokkert ut et...
torsdag 2. juli Aldri mer
Benzema risikerer rettssak om sexvideo-skandalen fra 2015
Påtalemyndigheten i Frankrike ber om at Karim Benzema stilles for en domstol i forbindelse med sexvideo-skandalen som rystet fransk fotball i 2015.
torsdag 2. juli ABC Nyheter
Skandale i Frankrike: Politifolk mistenkt for organisert kriminalitet
Voldsbruk, pengeutpressing, tyveri av narkotika og falske forklaringer. Det er anklagene mot flere enn 20 politimenn i en avdeling nord for Paris.
torsdag 2. juli NRK
Massivt kriminelt nettverk avdekket i Europa, Kripos involvert
Forbrytere over hele verden trodde de hadde verdens tryggeste mobil. Nå har politiet i Frankrike og Nederland fått tilgang til hele nettverket. Også kriminelle i Norge er rammet.
torsdag 2. juli NRK
Frankrike trekker seg fra Natos middelhavsoperasjon
Frankrike trekker seg midlertidig fra Natos middelhavsoperasjon på grunn av Nato-kollega Tyrkias opptreden i Libya.
onsdag 1. juli $ Aftenposten
Statsledere samlet på anti-jihadistkonferanse
Lederne i fem vestafrikanske land møtte Frankrikes president Emmanuel Macron for å diskutere tiltak mot jihadisme i Sahel-området i Vest-Afrika. Sammen med alliansepartner Frankrike, diskuterte lederne for Burkina Faso, Tsjad, Mali, Mauritania og Niger, den såkalte G5-gruppen, tirsdag...
onsdag 1. juli Aldri mer
Kina avviser kritikk av ny sikkerhetslov
Kina svarer kritikerne av den nye sikkerhetsloven for Hongkong at den har de ingenting med å gjøre. Onsdag langet Kina ut mot den internasjonale kritikken som har kommet etter at landet tirsdag vedtok en kontroversiell sikkerhetslov for Hongkong. – Hva har dette med dere å gjøre?...
onsdag 1. juli Aldri mer
På halvannet år har 20 norske spillere blitt hentet fra Toppserien til utenlandske klubber.
Om to uker drar Anja Sønstevold (28) med samboeren og sønnen til utkanten av Paris, der hun de to neste årene skal få leve ut en barndomsdrøm. Som mange andre kvinnelige fotballspillere de siste årene har hun fått muligheten til å leve ut proffdrømmen.
tirsdag 30. juni TV 2
Tidligere statsminister i Frankrike dømt til fem års fengsel for svindel
François Fillon var statsminister i Frankrike under president Sarkozy fra 2007 til 2012, og lå lenge an til å bli landets president i 2017. I dag ble han dømt til fem års fengsel.
mandag 29. juni NRK
Halv tommel opp fra Macron
Sist uke leverte det franske folkepanelet sine forslag til klimatiltak. I dag var de invitert til hagen i presidentpalasset for å få svar fra Emmanuel Macron.
mandag 29. juni Morgenbladet
EUROPA

Fillon venter på dom i korrupsjonssak
Frankrikes eksstatsminister François Fillon ventes å få kunngjort dommen i korrupsjonssaken som gjorde at han trakk seg som presidentkandidat.
mandag 29. juni $ Aftenposten
Grøn bølgje over Frankrike – nedtur for Macron
Dei Grøne ser ut til å ha vunne ei rekkje viktige byar i lokalvalet i Frankrike. Macrons parti går mot fiasko, medan Nasjonal samling vinn den første storbyen.
mandag 29. juni NRK
Seks pågrepet for tyveri av Banksy-bilde i Paris
Fransk politi har pågrepet seks personer, mistenkt for å ha stått bak tyveriet av et Banksy-kunstverk malt på en dør i konsertlokalet Bataclan.
lørdag 27. juni ABC Nyheter
I skumringslandet mellom politikk og forsvar (+)
ANALYSE: Det uverdige spillet om Andøya flystasjons framtid fortsetter. Nå treneres avklaringen av hva som blir flystasjonens videre skjebne. Konsekvensen er problematisk uklarhet. Vi vet ennå ikke hva slags kapasitet Norge vil ha til å ta imot allierte styrker til trening og øving i...
fredag 26. juni Aldri mer
Eiffeltårnet åpner igjen etter 104 dager
Selv om heisene i det 324 meter høye Eiffeltårnet fortsatt er stengt, møtte en rekke journalister og turister opp da landemerket endelig åpnet igjen torsdag.
torsdag 25. juni ABC Nyheter
Putin mener verden bør takke Russland
Russland feiret seieren i andre verdenskrig med en stor militærparade, kort tid før folkeavstemningen som kan forlenge Vladimir Putins tid som president. Kolonner med stridsvogner rullet onsdag over Den røde plass i Moskva. 13.000 soldater fra 13 land deltok i paraden, og russiske kampfly preget...
onsdag 24. juni Aldri mer
Hva skjer når folket skal løse klimaproblemet?
Etter gulvestopprøret inviterte Emmanuel Macron et folkepanel til å finne ut hvordan Frankrike kan kutte sine klimautslipp, og i helgen leverte de sine forslag. På listen står forbud mot oppvarmede uteterrasser, redusert fartsgrense og kriminalisering av klimamord.
onsdag 24. juni Morgenbladet
Fransk politi granskes etter dødsfall
Fransk politi er under lupen etter at en 42-åring døde kort tid etter at han ble pågrepet i januar. – Jeg blir kvalt, sier mannen i videoklipp fra hendelsen.
onsdag 24. juni NRK
Fransk politi tok kvelertak under pågripelse - mann døde
Fransk politi er under lupen etter at en 42-åring døde kort tid etter at han ble pågrepet i januar. «Jeg blir kvalt», sier mannen i videoklipp fra hendelsen.
onsdag 24. juni $ Aftenposten
Politiet: - Hørte ikke «jeg blir kvalt»
Gryende debatt i Frankrike etter politipågripelse og død sjåfør.
onsdag 24. juni Dagbladet
Granskes etter at mann ble kvalt under pågripelse
Fransk politi er under lupen etter at en 42-åring døde kort tid etter at han ble pågrepet i januar. «Jeg blir kvalt», sier mannen i videoklipp fra hendelsen. Cedric Chouviat (42) jobbet som varebilsjåfør og ble stanset i en trafikkontroll ved Eiffeltårnet i Paris,...
onsdag 24. juni Aldri mer
Amnesty: Rasisme og voldsbruk hos politiet
Politiet har uproporsjonalt utsatt minoritetsgrupper i Europa for vold, diskriminerende ID-kontroller og bøtelegging under koronapandemien, ifølge Amnesty. Politiets arbeid for å opprettholde ro og orden i koronapandemien har i betydelig større omfang rettet seg mot sosioøkonomisk...
onsdag 24. juni Aldri mer
Macron mener Tyrkia spiller farlig i Libya
Frankrikes president Emmanuel Macron anklager Tyrkia for å spille et farlig spill i Libya og kaller igjen Nato for «hjernedød». Tyrkia gir militær støtte til den FN-anerkjente regjeringen i Libya, som kriger mot styrkene til opprørsgeneral Khalifa Haftar. Bryter...
tirsdag 23. juni Aldri mer
Politiet skjøt tåregass mot festivaldeltaktere i Frankrike
Franskmenn samlet seg på konserter og kafeer i helga. Det endte med sporadiske sammenstøt mellom politi og festglade mennesker som ikke overholdt avstandsreglene.
mandag 22. juni TV 2
Her skyter politiet tåregass etter festivaldeltakerne
Mange franske byer har årlige musikkfestivaler, men i år blir de nøye overvåket av politiet på grunn av koronasituasjonen. Politiet grep inn både i Paris og Nantes fordi publikum ikke overholdt avstandsreglene, men situasjonen eskalerte, og i Nantes endte med at politiet...
mandag 22. juni TV 2
– Tre netter på rad var det araberjakt
I fire dager brant biler og unge sloss i gatene. Fra hele Frankrike, fra Tyskland og fra Belgia, kom væpnede tsjetsjenere. Hva skjedde egentlig i Dijon?
mandag 22. juni NRK
Frankrike åpner for 5000 tilskuere på stadion
Når Frankrike starter opp sesongen i toppdivisjonen i fotball kan det bli med opp til 5000 tilskuere på tribunen.
lørdag 20. juni ABC Nyheter
Nordmenn mer skeptiske til USA
Selv med endringene som finner sted i internasjonal politikk, støtter nordmenn multilateralisme og internasjonalt samarbeid. Men skepsisen til USA øker. Det går fram av en undersøkelse som Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) har laget om nordmenns holdninger til Norges utenrikspolitikk...
fredag 19. juni Aldri mer
Britiske og franske jagerfly side om side over Paris
AF Red Arrows fra det britiske luftvåpenet, og Patrouille de France fra Frankrike fløy torsdag sammen over Paris for å markere at det er 80 år siden Charles De Gaulles historiske tale til det okkuperte Frankrike. Under andre verdenskrig var Frankrike kontrollert av Tyskland mellom 1940 og...
torsdag 18. juni TV 2
— Avgjørende om Trump blir gjenvalgt
Det blir som natt og dag for Norge i FNs sikkerhetsråd om Donald Trump blir gjenvalgt, eller om Joe Biden blir ny president i USA, sier journalist Tove Gravdal. – Hvis Trump blir gjenvalgt, blir det forferdelig krevende for Norge siden han bryter så til de grader med viktige prinsipper for Norge,...
torsdag 18. juni Aldri mer
Sverige opphever reiserådet for en rekke land
Om to uker kan svensker reise til Italia, Spania og Hellas med myndighetenes velsignelse, men ikke til Norge og Danmark. Sveriges utenriksdepartementet opphever fra 30. juni reiserådene som ble innført i forbindelse med koronapandemien for ti land i Europa. Dermed kan svenske statsborgere reise til...
torsdag 18. juni Aldri mer
Frankrike snur om forbud på kvelertak hos politiet
Den franske regjeringen har satt et forbud mot å la politiet bruke kvelertak, på vent etter stor motstand fra politiet.
tirsdag 16. juni ABC Nyheter
De faste sommertegnene i nord (+)
ANALYSE: Snøen er endelig borte, amerikanske P-8A Poseidon maritime patruljefly forventes å ankomme Andøya og en marinegruppe fra Nordflåten drar sørover langs norskekysten for å delta på marinens dag i St. Petersburg. kjetil@aldrimer.no Det er noen av de sikreste tegnene...
tirsdag 16. juni Aldri mer
Macron fordømmer rasisme i TV-tale
I en TV-overført tale slår Frankrikes president Emmanuel Macron fast at han står kompromissløst imot enhver form for rasisme, antisemittisme og diskriminering.
søndag 14. juni $ Aftenposten
Frankrike hardt ut mot Tyrkias opptreden i Libya
Frankrike kritiserer Tyrkias rolle i Libya-konflikten og anklager dem for å ha krenket våpenblokaden og sendt flere skip til det krigsherjede landet.
søndag 14. juni ABC Nyheter
VERDEN

Frankrike hardt ut mot Tyrkias opptreden i Libya
Frankrike kritiserer Tyrkias rolle i Libya-konflikten og anklager dem for å ha krenket våpenblokaden og sendt flere skip til det krigsherjede landet.
søndag 14. juni $ Aftenposten
Aksjon mot anti-hvit rasisme i Frankrike
Patriotisk ungdomsorganisasjon kuppet "Black Lives Matter"-demonstrasjon og krevde rettferdighet for ofrene for anti-hvit rasisme. Den patriotiske ungdomsorg
lørdag 13. juni Ekte nyheter
Brann i fransk atomubåt slukket
Brannen som startet i en fransk atomdrevet ubåt fredag, er nå slukket, opplyste marinen lørdag.
lørdag 13. juni ABC Nyheter
Om begrepet rasisme
Det er som om bruken av ordet rasisme gjør at man slipper å forholde seg til virkeligheten, skriver Geoffroy de Lagasnerie og Assa Traoré.
fredag 12. juni Morgenbladet
Anbefaler å sende atomavfall til Frankrike og Sverige
Brenselet fra den nedlagte norske atomreaktorene bør sendes til Frankrike og Sverige, noe som vil koste fire milliarder kroner, ifølge en ny rapport. Rapporten er skrevet av Norsk nukleær dekommisjonering (NND), som skal håndtere oppryddingen av atomavfall fra reaktorene på Kjeller og...
torsdag 11. juni Aldri mer
Cyrano og jeg
Festlig lystspill som morer og underholder.
torsdag 11. juni NRK P3
Gransker Frankrikes corona-håndtering
Fransk påtalemyndighet skal granske myndighetenes håndtering av coronapandemien og varsler at det kan bli tatt ut siktelser.
tirsdag 9. juni ABC Nyheter
Frankrike forbyr kvelertak fra politiet - mens sinnet stiger
Debatten rundt diskriminering og politivold var i full gang i Frankrike, allerede før drapet på George Floyd i USA. Nå forbyr innenriksministeren politiet å ta kvelertak.
tirsdag 9. juni NRK
Krisehjelp for milliarder til fransk flyindustri
Frankrikes kriserammede flyindustri får 15 milliarder euro i støtte, kunngjør den franske regjeringen.
tirsdag 9. juni ABC Nyheter
Slutter med kvelertak
Frankrike vil forby landets politi å bruke kvelertak under pågripelser, opplyser innenriksminister Christophe Castaner.
mandag 8. juni TV 2
Stoltenberg: – Kinas fremvekst en trussel
Nato-sjef Jens Stoltenberg ser økende trusler i kjølvannet av Kinas fremgang og vil ha et mer globalt Nato når han reflekterer over veien fram mot 2030. – Kinas fremvekst fører til en grunnleggende endring i verdens maktbalanse. Det skjerper kampen om økonomisk og teknologisk...
mandag 8. juni Aldri mer
Nordflåten overvåker fransk fregatt i Barentshavet
Den russiske Nordflåten har, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass, sporet bevegelsene til den franske marines fregatt, Aquitaine, i Barentshavet. post@olegunnaro.com Ifølge en melding fra det russiske forsvarsdepartementet, skal Aquitaine ha seilt inn i Barentshavet den 5. juni....
mandag 8. juni Aldri mer
Al-Qaida-leder drept i Mali
Franske militærstyrker i Mali har drept lederen for al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM), opplyser Frankrikes forsvarsminister.
fredag 5. juni $ Aftenposten
Franske myndigheter mener landet har kontroll på coronaviruset
Coronaviruset skal være under kontroll i Frankrike, som har begynt å lempe på smitteverntiltakene som ble innført i mars.
fredag 5. juni ABC Nyheter
Store demonstrasjoner i Paris – trosset smittevernregler
Flere tusen personer deltok tirsdag kveld i en demonstrasjon utenfor tinghuset i Paris.
tirsdag 2. juni $ Aftenposten
Voldsomme demonstrasjoner i Paris
Politiet i Paris bruker tåregass for å spre demonstranter. Det som startet som en fredelig demonstrasjon mot politivold i USA og Frankrike, utviklet seg til opptøyer.
tirsdag 2. juni NRK
Nå må Renault kutte: 15.000 ansatte mister jobben
Krisepakker er ikke nok. Arbeidere må slutte og produksjonen kuttes hos franske Renault. Hele 15.000 ansatte må slutte og produksjonen av antall biler reduseres også.
tirsdag 2. juni ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL