Foto
Få riktig lukkertid med Auto-ISO
De fleste kameraer skjuler en smart funksjon som hjelper deg med få optimal lukkertid etter lysforholdene – uansett om du fotograferer raske eller langsomme motiver. Se hvordan du bruker funksjonen.
13:02 digital foto
Hvor er Canon og Nikon på vei?
Mens Sony for lengst har fått fart på fullformat-toget for speilløse systemkameraer, har Canon og Nikon ligget stille i vannet. Spørsmålet er hvor mye mer vi må vente. Vi har tatt pulsen på de tre store.
12:00 digital foto
Rettspunktum for ape-selfie
Nei, denne apen får ikke eie sitt eget åndsverk.
11:10 Tek.no
Kamera Trinn I - Fotokurs
Kom deg bort fra den 'grønne' Autoknappen, og lær innstillingene på ditt kamera. Lær å ta spennende bilder med nok lys, uskarp bakgrunn og fang motiv i bevegelse. Lær å ta spennende bilder.
09:36 Foto.no
Skreddersydd til portrett - Canon EF 85mm F1.4L IS USM
Nye Canon EF 85mm F1.4L IS USM kiler seg inn blant to andre legendariske 85-mm-objektiver fra Canon. Så hva er fordelene?
mandag 15:19 Foto.no
Norsk fotograf hedret i internasjonal fotokonkurranse
En norsk fotograf er den tredje beste i verden, ifølge en av verdens største fotokonkurranser. Se de imponerende bildene hans og andre vinnerbilder her.
mandag 12:16 digital foto
Få mest mulig ut av iPhone-kameraet med disse appene
Når Apples fotoapper kommer til kort.
søndag 10:00 DinSide
Hornugle, Asio otus
I den siste uken har jeg brukt ettermiddagene på å sitte stille som en mus ved en åkerkant – og ventet på at hornuglen skal komme frem å jakte på noen litt mindre mus…
fredag 16:43 Foto.no
KULTUR

Makro-objektiv eller mellomringer eller noe helt annet?
Hvis du skal ta nærbilder av små ting – makrofotografering, finnes det en rekke måter å få til det på. Her går vi gjennom de ulike løsningene.
torsdag 13:39 Foto.no
Her er den beste kameratelefonen akkurat nå
Hvem har det beste kameraet? Apple iPhone X, Huawei P20 Pro eller Samsung Galaxy S9+. Digital FOTO har utfordret kameraet i de tre modellene og funnet favoritten vår.
torsdag 13:02 digital foto
Android-test: Huawei P20 Pro mot Samsung Galaxy S9+
Hvilken Android-supertelefon er best - Huaweis nye P20 Pro eller Samsung Galaxy S9+? Vi satte de to telefonene opp mot hverandre for å kåre en vinner.
torsdag 11:17 digital foto
3 gode grunner til at du ikke bør fotografere på største blenderåpning
Du har betalt en formue for et objektiv som kan gå til blender F1.2. Nå skal alle bilder tas på full blenderåpning, ikke sant? Nei, for ofte bør du faktisk holde deg unna de største blenderåpningene.
torsdag 08:45 digital foto
Krister hyllet i prestisjetung fotokonkurranse for bildene av hund og eier
Frilansfotograf Krister Sørbø oppdaget likheten mellom hund og eiere - det ble en bildeserie i verdensklasse.
onsdag 16:12 TV 2
Alt klart for Nordic Light 2018
Om en uke er det igjen duket for Norges største fotofestival, hvor Kristiansund fylles opp av utstillinger, foredrag og fotografer fra hele verden. De...
onsdag 11:47 Fotografi
En visuell historisk aperitif
«Norges fotoalbum», bind 3 og 4, dvs. årene 1940-49 og 1980-89, er nå kommet ut, et halvår etter at de to første i serien forelå.
onsdag 11:11 Foto.no
Makrofotografering uten spesialutstyr
Du trenger ikke investere i nytt utstyr for å ta makrobilder. Du kan få fantastiske bilder med det vanlige objektivet ditt – du må bare kunne dette trikset.
onsdag 09:45 digital foto
Nytt blad: Fotografer naturen på nye måter og gjør kameraet ditt vårklart
I det nye vårnummeret av Digital FOTO får du inspirasjon til å ta landskapsbilder på nye måter, en veiledning til å gjøre kameraet vårklart, tips for makrofotografering og mye mer.
onsdag 08:01 digital foto
Portfolio: Terje Abusdal
2017 var et godt år for Terje Abusdal. Fotografen fikk både Leica Oskar Barnack Award for sin serie Slash & Burn og fulgte opp...
tirsdag 17. april Fotografi
Lær å mestre Adobe Lightroom
Lær å mestre Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.
tirsdag 17. april Foto.no
Lær å mestre Adobe Lightroom
Lær Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.
tirsdag 17. april Foto.no
Lær å mestre Adobe Lightroom
Lær Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.
tirsdag 17. april Foto.no
Lær å mestre Adobe Lightroom
Lær Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.
tirsdag 17. april Foto.no
Lær å mestre Adobe Lightroom
Lær Adobe Lightroom på dette 3 dagers intensive kurset i Rygge.
tirsdag 17. april Foto.no
Lysmåling: Slik bruker du spotmåling
I motsetning til standardinnstillingen i kameraet gjør spotmåling at lyset blir målt i et svært lite område. Dette gir deg optimal kontroll over lyset. Se hvordan du kommer i gang med spotmåling.
tirsdag 17. april digital foto
"Det estetiske fotografiet"
VELKOMMEN PÅ WORKSHOP PÅ VAKRE ANDØYA! Tema: LYS, LOCATION, KOMPOSISJON
mandag 16. april Foto.no
Lær å mestre Adobe Lightroom
Lær Adobe Lightroom på 3 dager.
mandag 16. april Foto.no
Årets beste pressebilder
World Press Photo of the Year er kåret i en rekke kategorier. Her er vinnerne.
fredag 13. april Foto.no
Ukens naturbilde - Tett på bjørn
Jeg bruker 2-3 uker i Finland hvert år – både for å lede noen workshops – men også for å fotografere litt selv. Dette er en av bjørnene jeg møtte i september i fjor.
fredag 13. april Foto.no
Avstemningen er i gang
Stem på dine favorittbilder i konkurransen vår
fredag 13. april Foto.no
MasterClass Printworkshop Oslo, 22. - 23. Mai
Dette er en to dagers spesialworkshop. Målet er å lære deltagerne å oppnå perfekte printer i sorthvitt og farger fra digitale bildefiler. Du lærer hvordan du behandler digitale bilder, velger fargerom, justerer skjerm, velger riktig fargeprofil – og skriver ut på en...
fredag 13. april Foto.no
Vinnerne kåret i i World Press Photo 2018
En av medaljevinnerne i World Press Photo er norsk. Denne sterke bildeserien om "Det hvite raseriet" i USA skaffet ham en tredjeplass i denne prestisjefylte konkurransen.
fredag 13. april digital foto
Dette er verdens beste fotografi
En venezuelansk demonstrant løper gjennom gaten, omringet av flammer. Øyeblikket varte ikke i mer enn rundt ti sekunder, men nå har det fått en plass i historien.
fredag 13. april TV 2
5 fordeler med å bruke live view når du fotograferer
Fotograferingen blir lettere og bildene bedre når du bruker live view i kameraet ditt. Her har du fem fordeler med å bruke live view i fotograferingen.
torsdag 12. april digital foto
KULTUR

Fotoboklansering Tronsmo: Line Bøhmer Løkken & Mariken Kramer!
Forlaget Multipress presenterer med dette sine to siste utgivelser samtidig! Fotobøkene 'Immersed in Stone. Black Ice' av Line Bøhmer Løkken og 'The Eyes that Fix You in a Formulated Phrase' av Mariken Kramer presenteres av billedkunstner og fotograf Hedevig Anker, i en samtale med begge...
torsdag 12. april Foto.no
Portrett, natur og eventyr
2 dager hvor kreativitet og inspirasjon står i sentrum Dette er workshop som passer både den erfarne og den litt mer uerfarne fotografen, og målet er at du skal hente ny inspirasjon som løfter og inspirerer deg, og kanskje prøve på noe nytt eller bare lande i det du trives...
torsdag 12. april Foto.no
8 kinesiske objektivprodusenter du bør kjenne til
Det myldrer av kinesiske objektivprodusenter som byr på nye muligheter og lave priser. Her har du åtte merker du like godt kan bli kjent med nå.
torsdag 12. april digital foto
Møt Nordens sprøeste reklamefotograf
Med hjembyen sin som kulisser og lokale amatørskuespillere som modeller skaper Onni Wiljami surrealistiske og morsomme bilder. Nå sist er han kåret til Europas beste profesjonelle fotograf.
onsdag 11. april digital foto
Panasonic Lumix DC-GH5S S for Spesialist
Det er bare måneder siden Panasonic med Lumix G9 viste at de satser på to ulike hester i det semiprofesjonelle markedet. Nå, med Lumix GH5S har de fødd opp en tredje arbeidshingst.
tirsdag 10. april Foto.no
Arne Beck kåret til Årets Fotograf NFF 2018
Årets Fotograf er Norges Fotografforbunds årlige konkurranse. I år var det Arne Beck som vant den gjeve tittelen.  Premieutdelingen fant sted på Norges Fotografforbunds...
tirsdag 10. april Fotografi
Flottere bilder med nye profiler i Lightroom
Vi har testet Adobes nye Profiles i den nyeste oppdateringen av Lightroom Classic CC. Her forklarer vi forskjellen på Presets og Profiles – og du kan se hvor lett det er å bruke Profiles.
tirsdag 10. april digital foto
Foto.no går ned i natt
Vi skal oppgradere noen servere og tar ned nettsiden onsdag 11. april mellom 01.00 og 07.00
tirsdag 10. april Foto.no
Tegne med lys.
Åpning av utstilling mandag 9.april kl 18.00 i Bok og Blueshuset. Utstillingen blir hengende i to uker, så har du ikke mulighet til å få med deg åpningen så har du likevel muligheten til å se bildene videre utover, i Bok og Blueshusets åpningstider.
tirsdag 10. april Foto.no
Arne Beck kåret til Årets Fotograf NFF 2018
Arne Beck ble kåret til Årets Fotograf NFF 2018 på Norges Fotografforbunds årlige landskonkurranse. Beck konkurrerte med 183 fotografer og 728 bilder om en av Norges mest prestisjefulle fotopriser.
mandag 9. april Foto.no
Ny spennende fotofestival: Fotofest i Vest
Kreativ Foto Bergen inviterer fotointeresserte til noen intense junidager tettpakket med fotoaktivitet. Blant de norske høydepunktene er foredrag med den prisbelønte naturfotografen Audun Rikardsen og workshop med Bjørn Opsahl kjent for sine kjendisportretter.
mandag 9. april Foto.no
Kursbok lærer deg bildebehandling på et blunk
Hvis du interesserer deg for fotografering og bildebehandling, er det 100 gode grunner til at du bør lese dette! Faktisk er det 500 grunner, men det kommer vi tilbake til.
mandag 9. april digital foto
DJI drone Se de utrolige vinnerbildene
DJI Drone Photography Award er avsluttet, og to dyktige dronefotografer har vunnet konkurransen med fotoserier du bør se.
søndag 8. april digital foto
Ukens naturbilde - Slagugle i motlys
Jeg liker å fotografere i motlys – og prøver å planlegge så godt det lar seg gjøre. Denne slagugla holder til ved en hogstflate – og de siste kveldene er brukt mysende mot solnedgangen, med et håp om at ugla kommer der jeg vil ha den!
lørdag 7. april Foto.no
Portrett som uttrykksform del 1&2
Denne workshopen handler om portrett som uttrykksform og vil dekke en rekke aspekt av portrettering.I løpet av disse to dagene i juni vil du være gjennom både planlegging, gjennomføring av opptak og etterarbeid veiledet av Bjørn Opsahl og hans dyktige lærerassistent.
lørdag 7. april Foto.no
10 fotoidéer som kan kickstarte kreativiteten din
Synes du det er vanskelig å finne spennende motiver? Mangler du inspirasjon til å komme deg ut med kameraet? Fortvil ikke, vi har funnet 10 enkle motiver du kan fotografere i dag.
fredag 6. april digital foto
Platinum printing med Tillman Crane
Vi inviterer til workshop i platinum printing på SAGA i august. Platina utskrifter er de mest holdbare av alle fotografiske prosesser, og gir et dypere og mer delikat print enn tradisjonell sort/hvit. Uavhengig av om du arbeider med analoge eller digitale foto-prosesser kan du lage Platina utskrifter.
torsdag 5. april Foto.no
Nude As Form med Connie Imboden
Lær en ny tilnærming til akt fotografering med den internasjonalt kjente fotografen Connie Imboden. Vi bruker lokale modeller og fotograferer i landskap og i vann.
torsdag 5. april Foto.no
Våt Plate Collodion med Jill Enfield
Få en grundig innføring i Våt Plate Collodion denne sommeren fra en av USA mest erfarne og anerkjente fotografer innen historiske foto prosesser, Jill Enfield. Tidligere deltakere og nye velkommen!
torsdag 5. april Foto.no
Månedens bilde: Flylanding og glohet himmel
Vi har valgt ut de beste bildene som leserne våre har sendt inn til fotokonkurransen vår. Bildene som fikk plass i Digital FOTO nummer 7/2018, byr på både en vakker flylanding, en søt Berner Sennen-hund og lek med sand.
torsdag 5. april digital foto
Bokbinding - håndlagde bøker, portfolio mapper og esker.
Lær bokbinding på SAGA denne sommeren og skreddersy album, fotobøker, portfolio mapper og esker til dine bilder.
onsdag 4. april Foto.no
59 SEC - videoproduksjon for web
Bli med på en 4,5 dag intensiv workshop med den Emmy vinnende videografen Bob Sacha. Workshopen passer for alle som vil mestre videoproduksjon for nettbruk.
onsdag 4. april Foto.no
Spennende oppdateringer til Adobe Photoshop Lightroom
Bruker du Lightroom Classic, Lightroom CC eller Adobe Camera Raw, kan du spare tid og krefter i bildebehandlingen med de nye oppdateringene.
onsdag 4. april digital foto
I mørket er kameraet rett og slett magisk
Vi har tatt en titt på Huaweis nye trippelkamera.
onsdag 4. april DinSide
Dette må autofokus i kameraet takle
Autofokus jobber i et svært godt samspill mellom kameraet og objektivet, der fokussensor og fokusmotorer må kunne arbeide lynraskt og nøyaktig. Her går vi gjennom hva autofokus må takle i forskjellige situasjoner.
onsdag 4. april digital foto
KULTUR

Ny konkurranserunde i Månedens bilde
På grunn av påskeavvikling begynner ny konkurranse først i dag. Temaet er makro
tirsdag 3. april Foto.no
Vinneren av 'Fritt motiv' kåret
Det ble Anders Øystein Gimse fra Hamar som vant med bildet Han ser meg ikke.
tirsdag 3. april Foto.no
Nytt i Fordelssonen: Slik får du bedre farger i Lightroom
Nå ligger det nye videoer i Fordelssonen, som hjelper deg med å få kontroll på to viktige skyveknapper i Lightroom, og du kan se hvordan du gjør Photoshop enda bedre.
tirsdag 3. april digital foto
Dette bør du vite for å bli en god naturfotograf med drone
Noen ting er greit å vite før du tar av.
mandag 2. april $ Aftenposten
Vil du bli enda bedre på bildebehandling?
søndag 1. april digital foto
TEST: DJI Mavic Air
Her får vi det beste fra Mavic Pro og Spark - og den veier likevel mindre enn en halvliter!
søndag 1. april Tek.no
Blitsen din dreper honningbiene
Det finnes mange teorier om hvorfor honningbiene dør i hopetall, men ny forskning viser at det også er makrofotografenes skyld. Her ser du hvordan du kan unngå å skade biene.
søndag 1. april digital foto
Belysningsoptimalisering: Få optimal kontrast i bildene dine
En smart funksjon i kameraet ditt kan sikre deg god kontrast i bildet hvis du bruker den riktig. Her kan du se hvordan du bruker funksjonen best mulig.
onsdag 28. mars digital foto
Huawei P20 Pro: Første telefon med trippelkamera
Etter hvert er det blitt helt vanlig med telefoner med dobbeltkamera, men nå setter Huawei på enda et, og det gir flere fordeler. Les mer om kameraene på mobiltelefonen her.
onsdag 28. mars digital foto
Forstå kameraets ISO: 6 ting du ikke visste om ISO
Hvorfor blir det støy på bildene ved høye ISO-verdier, og hvorfor håndterer større kameraer støyen bedre enn de små? Få svaret på dette og fire andre spørsmål her.
onsdag 28. mars digital foto
Bli med på leserreise til Svalbard – og få en unik fotobok
Du kan fortsatt rekke å bli med på den enestående ekspedisjonen vår til isbjørnenes rike i nord. Og hvis du er rask, får du med en fantastisk fotobok på kjøpet.
onsdag 28. mars digital foto
Årets profesjonelle europeiske fotografer er kåret
Den europeiske konkurransen for profesjonelle fotografer er over, og vinnerfotografene er helt fantastisk dyktige. Se de flotte bildene deres her.
onsdag 28. mars digital foto
Månedens bilde: Elektrisk Tesla-ladestasjon
Her er de beste leserbildene fra blad nummer 6/2018. Denne gangen kan du blant annet se legofigurer i svart-hvitt og en ladestasjon, som får deg til å drømme om en helt spesiell bil.
onsdag 28. mars digital foto
Møt fotografen som fikk åtte år i hælene på Obama
I åtte år sto fotojournalisten Pete Souza til presidentens tjeneste. Han vet mer enn de fleste om hvor viktig det er å være flue på veggen - og å fange øyeblikket. Møt ham i Digital FOTO.
onsdag 28. mars digital foto
Historiene fra vår tid
Og, hva hadde vi i dag egentlig våget å si til Solstad i 1983?
tirsdag 27. mars Dagbladet
Nytt blad: Utrolige fotoprosjekter du aldri har testet før
I det nyeste nummeret av Digital FOTO får du tips til halvsprø og originale fotoprosjekter og en guide til å fotografere landskap av stein, glass og betong.
tirsdag 27. mars digital foto
To dråper mann
Tvillingene Ole og Johan Martinsen har faste rutiner. Bytur hver fredag.
mandag 26. mars Aftenposten
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

KULTUR

FAVORITTER

Sarpsborg 08 Hordaland Telemark Utenriks Hedmark IT Innenriks Bergen Oppland Næringsliv Akershus Fotboll Østfold Kjendis Nordland Vestfold Mat Aust Agder Båt Vest Agder
flere?
Kultur Rogaland Troms Sport Odda Buskerud Skåne Trøndelag Forsvar Sogn og Fjordane Møre og Romsdal Mobil Oslo Kalmar Finnmark Fiske Get-ligaen Hässleholm Fotball Ringsaker Kvinnherad Molde Skien Karmøy Molde FK Inrikes Fredrikstad Blekinge Tinn Kristianstad Bodø Bolig USA Karlskrona Oskarshamn Sandnes Kongelig Elverum Økonomi Kongsvinger Stabæk Haugesund Sunndal Politikk Lindås Stavanger Malmö Kultur Bamble Drammen Kragerø Barn OL Hammerfest Fauske Svelvik Motor Landskrona Meløy Poker Porsgrunn Drangedal Sørreisa Radøy Askøy Stord Näringsliv Tolga Lillesand Tomelilla Forskning Dyr Helsingborg Svedala Osterøy Trav Eslöv Sport Nedre Eiker Tromsø Steigen Landbruk Universet Vestvågøy Reise Tvedestrand Stockholm Hvaler Bil Sarpsborg Eliteserien Langrenn Svalbard Håndball Risør Hyllestad Øvre Eiker Vær Førde Vestby Ski Lesja Kvænangen 17. mai Bil Larvik Nord-Korea Odds BK Jakt Lyngdal Android Lier Aurskog-Høland Vietnam Salangen Åsnes Tesla Sigdal Mörbylånga Båt Kryptovaluta Notodden Vefsn Sverige Film Narvik Musikk Kunst Forskning Horten Eidskog Askim Stavanger Oilers Trysil Helse Hälsa Filippinene Klippan Vinje Hörby Mat Friluftsliv Eiker FK Haugesund Åmot Tingvoll Lenvik Trening Åmli Sykkel Moss Sande Tana Råde Hadsel VM Kommunesammenslåing OBOS-ligaen Jevnaker Nittedal Skiskyting Staffanstorp Kongsberg Bærum Tynset Kristiansand Frogn Rosenborg BK Nordkapp Berlevåg Øksnes Norway Cup Øygarden Rana Fjell Halsa Lyngen Jobb Skjervøy Lund Utsira Tønsberg Vitenskap Porsanger Ronneby Utrikes Ålesund Skurup World Series of Poker Kävlinge Austrheim Grue Nesodden Fedje Målselv Sjakk Russland Eurovision Gjøvik Farsund Jølster Ballangen Vålerenga Masfjorden Eidsberg Modum Fitjar Suldal Asker Mandal Kristiansund Gloppen Turn Naustdal Løten Hamar Re Olofström Foto Rendalen Sauherad Strand Teknik Selje Sund Våler Halden Motorsport Time Skiptvet Bromölla Enebakk Ekonomi Brønnøy Hurum Nes Stryn Meland Herøy Sandøy Nore og Uvdal Sandefjord Grane Nord-Odal Sørfold Evenes Svømming Alpint Litteratur Sölvesborg Andøy Skøyter Åseral Påske Ishockey Alstahaug Jönköping Herøy Musik Træna Rømskog Vaksdal Karasjok Birkenes Roing Borgholm Bundesliga Hole Fræna Kvæfjord Östergötland Odal Surnadal Karlshamn Jul Arvika Valle Trollhättan Aure Romfart Lomma FA-cupen Hattfjelldal Spill NHL Giske Game of Thrones Forsand Eid Vennesla Hamarøy Viking FK Tromsø IL Kviteseid Røyken Modalen Trøgstad Google Mote Skedsmo Os Alta Snowboard Voss Gausdal Klatring Hemnes Ullensvang Friidrett Gjerstad Arendal Måsøy Polen Gran Dovre Årdal Ås Froland Sande Russ Svalöv Nesna Kvinner Klepp Bodø/Glimt Klima Mönsterås Harstad Nesset Spania Tjeldsund E-sport Emmaboda Nissedal Leirfjord
ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL