Foto
Bidra til et renere hav og vinn 4 dagers ekspedisjonstur
Nikon lanserer snart et nytt speilløst system. I forbindelse med det gjør vi et stunt til fordel for organisasjonen, In the same boat, og trekker i samme slengen en heldig vinner av en segltur med en av organisasjonens båter.
16:21 Foto.no
Er du klar for Fotografiets dager i Horten
Norges største fotofestival går av stabelen allerede i morgen med utstillinger, foredrag, portfoliovisninger, workshops, bruktsalg og mye annet gøy. Det er i samarbeid med Horten Mat & Ølfestival, så du trenger antakelig ikke ta med niste heller.
torsdag 17:01 Foto.no
Avstemningen er i gang
Nå kan du stemme på månedens bilde for august. Temaet er vann.
torsdag 12:14 Foto.no
Derfor må du oppdatere kamera-firmwaren
Med en enkel oppdatering av firmwaren i kameraet kan du unngå kamerafeil og få tilgang til nye funksjoner. Se hvordan du får kameraet ditt i toppform.
torsdag 10:15 digital foto
Bjørk i motlys - inkludert brunbjørn
Jeg kom hjem fra Finland denne uken etter å ha brukt 12 døgn ute i felt, på fotojakt på bjørn, ulv og jerv.
onsdag 18:18 Foto.no
Lexar er tilbake
I fjor var det slutt for et av de store merkene innen minnekort, men nå starter produksjonen av de store og raske kortene opp igjen.
onsdag 16:54 digital foto
Ukens medienyheter: Falske nyheter, medieangrep og overvåking
Faktisk.no avslører nytt norsk nettsted for falske nyheter, Telenor setter strømmerekorder, amerikanske aviser går sammen mot Trump og Googles kontroversielle overvåkingsteknologi avdekkes. Dette er ukens medienyheter.
onsdag 13:08 Vox Publica
Bence Mate kåret til EISA Maestro 2018
Bence Mate fra Ungarn er årets EISA Maestro-vinner med en original og fargesterk naturserie.
onsdag 00:52 Fotografi
KULTUR

Årets beste fotoprodukter kåret av EISA
Fotografi er medlem av EISA som årlig kårer de beste produktene på markedet. Her presenterer vi årets vinnere. EISA ÅRETS KAMERA: Sony Alpha 7 III Med...
onsdag 00:42 Fotografi
De merkelige filmformatene
Kan de 'merkelige' filmformatene vi har hatt opp gjennom historien fortelle oss noe som helst om hvordan vi bør fotografere i vår digitale tid? Ja, mest sannsynlig!
mandag 10:27 Foto.no
Fotokurs for nybegynnere
Bli med på et 2 dagers fotokurs for nybegynnere i Rygge! Kurset passer for de ferske eller for de som trenger en oppfriskning av basiskunnskapene. Om du senere ønsker å fordype deg i andre fotografiske temaer, så er dette kurset også en fin forberedelse til de andre kursene og...
mandag 10:27 Foto.no
Kreativ Workshop i Rygge
Bli med på en kreativ foto workshop i Rygge! Passer for deg som ønsker å utvikle din kreative side, og for å komme et stykke videre.
mandag 10:27 Foto.no
Bjørns fototips: Et portrett av byen
Å ta bilder av bygninger er faktisk mer krevende enn du tror. Men det finnes et par triks som gjør denne sjangeren innen reisefotografiet mer interessant – og spennende.
lørdag 21:55 ABC Nyheter
Samsung Galaxy Note9 finner feil i bildene dine
Samsungs nye smarttelefon advarer deg hvis kameraet registrerer et bilde som for eksempel er uskarpt, slik at du kan ta et bedre et. Se hvordan teknologien virker.
fredag 10. august digital foto
Lørdag kler 320 frivillige seg nakne i Bodø
Den verdenskjente nakenfotografen Spencer Tunick har ankommet Bodø.
torsdag 9. august ABC Nyheter
Dobbeltsidig jerv
Jeg har sett jerv i den norske fjellheimen – men aldri på ”fotoavstand”. Tok derfor turen til de finsk/russiske skoger for å treffe dette skye dyret. Her kan dere se hvordan det gikk.
tirsdag 7. august Foto.no
Se årets flotteste astrobilder: Norske Arild Heitmann blant de utvalgte
Finalistene til årets Astronomy Photographer of the Year er valgt. Se et utvalg av de utrolige astrobildene her - blant annet norske Arild Heitmanns bidrag.
tirsdag 7. august digital foto
Nytt Tamron-objektiv til fullformat utfordrer originalene
Tamrons nye ultravidvinkel er et sterkt alternativ til de originale fullformatobjektivene, både på pris, lysstyrke og konstruksjon.
tirsdag 7. august digital foto
Vi står foran et tidsskille
Speilløse kameraer overtar, og nå innser også Nikon og Canon det og tar konsekvensen av det. Hva betyr det for bransjen, for Canon og Nikon og ikke minst for Sony, Olympus og Fujifilm – eller deg og meg?
mandag 6. august Foto.no
Slik lykkes du i fotokonkurranser
De store fotokonkurransene har ofte flotte premier, men også mange deltakere. Her får du fem tips til å vinne den neste store fotokonkurransen.
mandag 6. august digital foto
"Portrettlys Gatelangs" med Terje Skåre 21/8
Dette er et rent praktisk fotokurs over en kveld som handler om å finne og bruke det eksisterende LYSET der du er, naturlig lys eller kunstig lys – som portrettlys. I dette tilfellet det eksisterende lyset langs gata i byen.
mandag 6. august Foto.no
"Portrettlys Gatelangs" med Terje Skåre 18/9
Dette er et rent praktisk fotokurs over en kveld som handler om å finne og bruke det eksisterende LYSET der du er, naturlig lys eller kunstig lys – som portrettlys. I dette tilfellet det eksisterende lyset langs gata i byen.
mandag 6. august Foto.no
Lightroom (Classic) Grunnkurs med Terje Skåre 11/9
Få det aller beste ut av dine digitale bilder på en enkel måte! Lightroom er det perfekte programmet for å justere, arkivere og videreforedle bildene dine!
mandag 6. august Foto.no
Makrofotografering med Terje Skåre 4/9 + 6/9
Dette er et rent praktisk fotokurs i Makrofotografering over to kvelder. Bli med inn i et spennende univers der man glemmer tid og sted!
mandag 6. august Foto.no
Grunnkurs Foto med Terje Skåre 26/9
Fotograf Terje Skåre starter nytt grunnkurs i fotografering i Oslo Kamera Klubb, og vil gjennom kurset gi deg nyttig inspirasjon og kunnskap - teknisk og visuelt - for å kunne skape bedre bilder! Kurset passer for deg enten du er nybegynner eller har fotografert en del.
mandag 6. august Foto.no
Workshop Lys med Terje Skåre 10/11 og 11/11
Se lyset, forstå lyset, skape lyset, bruke lyset! Dette er hovedmålet med Workshop LYS som går i Oslo Kamera Klubb over to dager. Fotograf Terje Skåre vil gjennom dette kurset hjelpe deg med å kunne skape bedre bilder ved å bli flinkere med lyset!
mandag 6. august Foto.no
Fotokurs "Bildet" med Terje Skåre 6/11
- Innhold/Komposisjon/Kreativitet - Et fotokurs med det visuelle i fokus der målet er økt bevissthet rundt motivet og visualiseringen fram til det ferdige bildet. Et kurs for den som vil komme et steg videre i prosessen med å ta bedre bilder.
mandag 6. august Foto.no
Fotokurs Lys og komposisjon - hvordan lage spennende bilder
Komposisjon som virkemiddel for å få spennende bilder - skap dybde i et bilde, lag bilder som skiller seg ut. Naturlig lys innendørs, hvordan utnytte mulighetene. Naturlig lys utendørs, hvordan “lese” og finne beste lysforhold
mandag 6. august Foto.no
Slik fotograferer du øyenstikkere
Du trenger bare litt forkunnskap, forsiktighet og et godt objektiv for å ta flotte bilder av de glitrende insektene. Vi viser deg hvordan du kommer godt i gang.
mandag 6. august digital foto
Ta vare på sommerbildene når mobilen er full
Viktig å velge riktig nettlagring.
søndag 5. august DinSide
Denne huska har blitt ein instagramsensasjon
Ei trehuske lokkar turistar frå heile verda til den vesle bygda på Trandal på Sunnmøre. Målet er å gjenskape bildet dei har sett i sosiale medium.
lørdag 4. august NRK
VGs beste bilder i juli
Hver måned kårer VGs bildesjefer de beste bildene tatt av avisens fotografer. Her er de beste bildene fra juli 2018.
fredag 3. august VG
Høy puls lavt perspektiv
Dette er en helt ufarlig buorm – så den høye pulsen kom ikke av at jeg var redd for ormen, men for å gå glipp av motivet jeg ønsket!
fredag 3. august Foto.no
KULTUR

Maria Natalie Skjeset Naturen er en skog av symboler”
Naturens og menneskesinnets mysterier står i fokus i utstillingen til Maria Natalie Skjeset på Fotografiens Hus. Bli med på en vandring innover i symbolskogen.
fredag 3. august Foto.no
Se et glimt av Nikons spejlløse systemkamera
Nikon løfter litt på sløret for deres nye speilløse systemkamera i denne videoen. Lanseringsdatoen er også helt klar. Ta en titt her.
fredag 3. august digital foto
Slik får du gode bilder av barn og barnebarn
Det er ikke vanskelig å fotografere barn – det krever bare litt planlegging, og et par triks hvis barnet blir utålmodig. Les om hvordan du takler dette.
torsdag 2. august digital foto
Hva er et portrettobjektiv?
Har du lurt på hvordan det kan ha seg at noen objektiver betegnes som portrettobjektiver? Da får du svaret her.
torsdag 2. august digital foto
Bli med på en uforglemmelig Workshop!
Bli med Naturfotograf Even Agerup og Thor Håkonsen på en uforglemmelig workshop i familieparken. Vi går inn til Oter, Fjellrev, Rødrev, Grevling, Gaupe og Jerv!!!
torsdag 2. august Foto.no
Nytt i Fordelssonen: Beskytt bildene dine mot misbruk
Vi har lagt ut nye videoer i Fordelssonen. Se hvordan du beskytter bildene dine, og lær mer om en smart kamerafunksjon som gir deg bedre bilder.
torsdag 2. august digital foto
Månedens bilde - Vann
Sommeren er offisielt over her på Foto.no, og vi sveiver i gang med ny konkurranse i serien 'Månedens bilde'.
onsdag 1. august Foto.no
Nytt blad: Slik fotograferer du barn, verdens beste fotografer og test av fullformat vs. APS-C
Lær å ta perfekte portrettbilder av familiens små, se kåringen vår av verdens 25 beste fotografer, se hva du bør fotografere på sensommeren, og les om dysten mellom fullformat og APS-C. Alt dette får du i nye Digital FOTO, som er ute nå.
onsdag 1. august digital foto
Lys i mørket
Utstillere: Bjørn Ingar Pedersen, May-Sylvi Nilsen og Jon Roar Johansen
onsdag 1. august Foto.no
Månedens bilde: Perfekt speiling
Vi har valg ut de beste bildene leserne har sendt inn fotokonkurransen vår. Hver måned blir vi imponerte over de flotte bildene vi mottar.
onsdag 1. august digital foto
Månedens blinkskudd
I hvert nummer av Digital FOTO viser vi de beste leserbildene. Se hvordan du kan få bildet ditt i bladet.
onsdag 1. august digital foto
Høy puls lavt perspektiv!
Dette er en helt ufarlig buorm – så den høye pulsen kom ikke av at jeg var redd for ormen, men for å gå glipp av motivet jeg ønsket!
tirsdag 31. juli Foto.no
Foto Workshop i Romsdalen
Bli med på en foto workshop med Øyvind Martinsen i spektakulære omgivelser i Romsdalen!
tirsdag 31. juli Foto.no
Foto Workshop på Dovre
Bli med på en foto workshop med Øyvind Martinsen på Dovre!
tirsdag 31. juli Foto.no
Fotoreise til regnskog
Bli med på en fotoreise til regnskogene i Panama med Øyvind Martinsen og Zizza Gordon!
tirsdag 31. juli Foto.no
Fotoreise til regnskog
Bli med på en fotoreise til Panama i Mellom Amerika med Øyvind Martinsen og Zizza Gordon!
tirsdag 31. juli Foto.no
Fotoreise til regnskog
Bli med på en fantastisk fotoreise til Panama i Mellom Amerika med Øyvind Martinsen og Zizza Gordon.
tirsdag 31. juli Foto.no
Fotoreise til regnskog
Bli med på en fotoreise til regnskogene i Panama med Øyvind Martinsen og Zizza Gordon!
tirsdag 31. juli Foto.no
Fotoreise til regnskog
Bli med på en fotoreise til regnskogene i Panama i Mellom Amerika med Øyvind Martinsen og Zizza Gordon.
tirsdag 31. juli Foto.no
Fotoreise til regnskog
Bli med på en fotoreise til regnskogene i Panama i Mellom Amerika med Øyvind Martinsen og Zizza Gordon.
tirsdag 31. juli Foto.no
Fotoreise til regnskog
Blie med på en fotoreise til regnskogene i Panama i Mellom Amerika med Øyvind Martinsen og Zizza Gordon.
tirsdag 31. juli Foto.no
Canon presenterer nytt kompaktkamera
Canon har nettopp lansert et nytt Powershot-kamera, og her har særlig videodelen fått en overhaling. Her ser du hvorfor Canons nye kamera er interessant.
tirsdag 31. juli digital foto
Verdens beste dronebilder er kåret
Mer enn 4400 fotografier ble sendt inn fra hele verden i den nyoppstartede fotokonkurransen «The Drone Awards». Se vinnerbildene her.
torsdag 26. juli VG
Still inn kamerasøkeren riktig
Hvis du ser et uskarpt bilde når du ser gjennom kamerasøkeren – også etter at du har fokusert – er det høyst sannsynlig fordi søkeren ikke er innstillet korrekt til øynene dine. Her ser du hvordan du gjør det.
torsdag 26. juli digital foto
Nikon: Nytt speilløst fullformat-kamerasystem på vei
Så ga Nikon lyd fra seg, og det er mer enn spennende. Nemlig det alle Nikon-fans har gått og håpt på.
onsdag 25. juli digital foto
KULTUR

Bade-bjørn
Det er ikke bare vi mennesker som liker å bade når det er varmt ute! Denne bjørnen traff jeg i Finland sommeren for to år siden – etter flere dager med tropevarme hoppet den ut i skogstjernet og svømte rundt for å avkjøle seg – og fjerne insekter fra pelsen.
onsdag 25. juli Foto.no
Sony slipper mobilkamerasensor på 48 megapiksler
Sonys nye bildesensor pakker enorme 48 megapiksler inn på en standard mobilkamera-bildebrikke på åtte millimeter diagonalt.  Det gir en pikselstørrelse på rekordlave 0,8 mikrometer, noe som vanligvis ville ført til svak ytelse i dårlig lys, tross høy...
mandag 23. juli Tek.no
Linn Kristin skulle filme uværet – endte med dette blinkskuddet
Da tordenværet smalt til, skvatt Linn Kristin Hope (35) så mye at fingeren kom nær utløserknappen. Først etterpå så hun hva hun faktisk hadde tatt bilde av.
søndag 22. juli TV 2
Perfekt reisekamera med stor bildebrikke fra Fujifilm
Det nye kompaktkameraet fra Fujifilm er en skikkelig lettvekter, men bare fysisk – ikke i prestasjonsevne.
lørdag 21. juli digital foto
Fujifilm klare med ny vidvinkel, tele og tre andre spennende objektiver
Fujifilm hever ambisjonsnivået med flere spennende objektiver – to lekre varianter til høsten og senere en potensiell rekord.
lørdag 21. juli digital foto
Fikk ikke sove på grunn av torden – endte opp med blinkskudd
Nils-Erik Enberg ble liggende og høre på tordenen hjemme i Engerdal. Da sto han opp og begynte å fotografere.
fredag 20. juli NRK
Det ensomme blikket
Vi overvåker venner og kjente, både frivillig og ufrivillig. Finnes det noen fotografiske fristeder i billedflommen?
fredag 20. juli Dagbladet
Slik tar du bedre gatebilder på ferien din
Gatefotografering er en utfordrende sjanger, men også en sjanger som kan gi fantastiske bilder. Her får du fire kjappe tips for å øve deg på ferien.
torsdag 19. juli digital foto
Rådyr kl. 05.05
Med 30 grader og hardt sollys – får en bruke tiden før - og etter gradestokken er fylt opp med kvikksølv til å fotografere
onsdag 18. juli Foto.no
Framtida, Amerika og 1968-opprøret sto i fokus under sommerens fotofestival i Arles
Norske fotografer var godt representert.
onsdag 18. juli Dagbladet
Bildemanipulering uten juks med disse 5 enkle idéene
Du trenger ikke Photoshop eller andre programmer for å ta fascinerende bilder som får folk til å se en ekstra gang på dem.
onsdag 18. juli digital foto
Nikon Coolpix P1000 setter vanvittig zoomrekord
Med Nikons nye kompaktkamera kan du fotografere storslått landskap og komme helt innpå månens overflate.
tirsdag 17. juli digital foto
Fiskeørn abbor: 1 - 0
Jeg vet om tre hekkende par med fiskeørn i nærheten av der jeg bor - og jeg besøker disse habitatene når ungene er flydyktige så jeg ikke forstyrrer fiskeørnene under selve hekkingen.
fredag 13. juli Foto.no
Hvor store utskrifter kan jeg lage?
En leser har spurt oss om hvor store utskrifter man kan lage, og hvilke kameraer som kan ta bilder store nok til å dekke fasaden på et hus. Få svaret fra ekspertene våre her.
torsdag 12. juli digital foto
Nytt blad: Unik sjanse til å fotografere Mars, bryllupstips og kontroll på lysmåling
Fra astrobilder av Mars (det er slett ikke så vanskelig), fortellinger fra verdens siste ørnejegere og perfekte skudd av den store dagen til en guide for kameraets lysmåling og stor printertest. Få kloen i det nye Digital FOTO.
torsdag 12. juli digital foto
Større og raskere SD-kort
Opp til 128TB lagringskapasitet og nesten 1GB/s i maksimal overføringshastighet.
onsdag 11. juli Foto.no
Moskus workshop
Bli med på en spennende helg i moskusen's rike!
onsdag 11. juli Foto.no
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

KULTUR

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL