Foto
Bedre bilder i motlys
Du har sikkert hørt at du kan få dårlige bilder hvis du fotograferer motivet mot solen eller andre sterke lyskilder, men med noen få triks får du blinkskudd som oser av atmosfære.
lørdag 08:00 digital foto
– Folk blir helt satt ut, de skjønner ikke hva det er
Hold deg oppdatert med Midt-Norges og Trondheims største regionavis. Vi gir deg alltid de siste nyhetene innen innenriks, utenriks, sport og kultur.
fredag 12:55 Adresseavisen
Hva er en influenser?
Det er mange toppfotografer som også kan skrive influenser på CV-en. Dette gjelder særlig fotografene som har mange følgere på sosiale medier, men hva er det egentlig en influenser gjør?
onsdag 1. februar digital foto
App fjerner uønskede elementer i bildene dine
En helt ny app gjør det enkelt å fjerne irriterende ledninger, søppelbøtter og skilt i bildene dine. TouchRetouch-appen bruker kunstig intelligens til å fjerne uønskede elementer. Her ser du hvordan du gjør det.
tirsdag 31. januar digital foto
Slik tar du bedre bilder med mobilen
TV 2 fotografene gir deg her noen enkle tips på hvordan du kan ta bedre bilder med telefonen din.
mandag 30. januar TV 2
De beste gratisprogrammene for bildebehandling
Det trenger ikke koste en formue å utføre avansert bildebehandling på blinkskuddene dine. Her får du favorittene våre for når du vil ha gratis bildebehandling.
mandag 30. januar digital foto
3 tips til å fotografere nordlyset fra eksperten
Jari Romppainens videoer og bilder av nordlyset er sett mer enn 300 mill. ganger på sosiale medier. Fra én dag til den neste gikk den unge finnen fra Lappland viralt i store deler av verden.
mandag 30. januar digital foto
Når kommer Digital Foto ut?
Hver tredje uke finner du et nytt Digital Foto i bladhyllene. Her kan du se når magasinet kommer ut i 2022, slik at du kan få kloa i de siste fotonyhetene.
søndag 29. januar digital foto
KULTUR

Stor guide: Ta bedre bilder med raw
Vil du ha den beste bildekvaliteten, bør du ta opp i raw-format, som gir deg langt bedre muligheter til å forbedre bildene i bildebehandlingen enn jpeg. Her kan du se hvordan du får de beste bildene og hvordan du redigerer dem.
onsdag 25. januar digital foto
Smart funksjon kan gi deg flotte kveldsbilder
Mange fotografer får problemer med støy når de tar kveldsbilder med lang lukkertid selv om ISO-verdien er lav. Det kan en smart funksjon ta seg av – hvis du bruker den riktig.
tirsdag 24. januar digital foto
En trend du (kanskje) gikk glipp av 2022 og en du bør prøve i 2023
I året som gikk ble vi vitne til en rivende utvikling med mange nyvinninger innen fotouniverset. Vi zoomer inn på de største tendensene og tillater oss en liten titt inn i fremtiden.
søndag 22. januar digital foto
5 typer utstyr til landskapsfotografer
Det finnes mange typer utstyr som landskapsfotografer liker å bruke til å fange flotte motiver med i all slags vær. Her har vi samlet fem av det viktigste utstyret for deg.
lørdag 21. januar digital foto
6 tips: Slik tar du gode bilder under vann
Enten du boltrer deg i hotellbassenget eller utforsker dypere vann, vrimler det av spennende motiver der. Her får du en runde med gode baderåd som får deg trygt i havn.
onsdag 18. januar digital foto
Siste sjanse: Skynd deg å laste ned Luminar AI
Du kan fortsatt rekke å laste ned fullversjonen av det geniale bildebehandlingsprogrammet Luminar AI, som gjør det lett å få flottere bilder.
mandag 16. januar digital foto
Hun tok kampen mot en av USAs rikeste og mest forhatte familier
Oscarnominert dokumentar om stor amerikansk fotokunster og hennes kamp mot en av USAs rikeste og mest forhatte familier.
søndag 15. januar Adresseavisen
Dette er de beste gratis videoredigeringsprogrammene
Er du på utkikk etter et gratis alternativ til dyre videoredigeringsprogrammer? Vi har funnet tre av de beste programmene det ikke koster noe å bruke.
søndag 15. januar digital foto
Intervju med Skylums direktør: Fra apper til ledende innen bilder
I løpet av drøyt ti år er Skylum blitt en av de ledende produsentene av bildebehandlingsprogrammer. Vi har snakket med deres administrerende direktør om hvordan de har lyktes med Luminar, hva vi kan vente oss fremover og hvordan det er å være et ukrainsk selskap midt i en krig.
fredag 13. januar digital foto
Dette kan du med LED-lys
Det dukker stadig opp nye LED-lyskilder på markedet, og som fotograf kan du ikke bare bruke dem til å lyse opp i mørket, men også til å gi bildene og videoene dine et merkbart løft. Her ser du hvordan.
torsdag 12. januar digital foto
3 artige fotoprosjekter til vintersesongen
Nå er det tiden for innekos, men likevel er ikke dette noen grunn til å pakke bort kameraet. Vi har funnet tre underholdende utfordringer som du kan gi deg i kast med og fotografere hjemme på kjøkkenbordet, og som holder deg i toppform frem til det blir vår.
tirsdag 10. januar digital foto
50 mm: Objektivet til alle fotografer
Enten du er profesjonell eller nybegynner kan du få glede av den elskede brennvidden. Vi har vært på tur med den populære 50 mm, som enkelt takler flere sjangere som landskap, arkitektur og nærbilder.
mandag 9. januar digital foto
– Stort å oppleve
Fotograf Torstein Wremer fikk seg litt av en naturopplevelse da to kongeørner slåss om en død rev rett foran linsa hans.
søndag 8. januar Fædrelandsvennen
Hva er stop-motion?
Lange bildeserier av et motiv som beveger seg sakte rundt kan gi deg morsomme og effektfulle filmklipp. Vi har laget vårt eget lille prosjekt, og med sju enkle steg kan du gjøre det samme som oss.
fredag 6. januar digital foto
Meld deg på nyhetsbrevet og få en gratis e-bok
Hvis du elsker fotografering, vil du helt sikkert også like nyhetsbrevet vårt. Du kan glede deg til mange fotonyheter i innboksen - og akkurat nå får du også med en stor e-bok.
torsdag 5. januar digital foto
Dette er årets beste fotoprodukter
I løpet av ett år har vi hatt nesten 200 fotoutstyr i hendene. Her feirer vi de beste kameraene, objektivene og annet utstyr vi har testet og anmeldt i bladet i 2022.
torsdag 5. januar digital foto
Panasonic endrer endelig fokus
Med Lumix S5 II har Panasonic for første gang et speilløst systemkamera med hybridfokus og følger dermed linjen som konkurrentene trakk opp for lenge siden. Blant finessene i S5 II er det også verdt å fremheve høy hastighet og svært kraftig stabilisering.
onsdag 4. januar digital foto
Få kontroll på objektivforkortelsene
På objektivet ditt finner du veldig mange forkortelser som kan virke både forvirrende og uoversiktlige. Her får du kontroll på de viktigste forkortelsene og fatningene.
onsdag 4. januar digital foto
5 tips til blendende bilder av broer
Det finnes mange fotogene broer rundt om i landet vårt, og her får du de beste tipsene våre til å ta skarpe bilder av dem.
mandag 2. januar digital foto
Fotografi #1 2023 ute nå
I årets første utgave av Fotografi har vi møtt den japanske fotografien Sayuri Ichida som lanserte både fotobok og utstilling på fotofestivalen Unseen i...
mandag 2. januar Fotografi
En sliten side fra et fotoalbum fra 1902 avslører kanskje noe om vår fotohistorie?
Etter utseendet å dømme ser det hele litt rotete og forglemmelig ut.
søndag 1. januar Adresseavisen
Bedre bilder i snøvær
Snø kan gi deg stemningsfulle og vakre bilder, men samtidig skaper det utfordringer for oss fotografer. Her får du de viktigste tingene du kan fikse på for å løfte bildene dine i vinterværet.
31. desember 2022 digital foto
Nominert til årets leserprosjekt 2022: 15 år foreviget i fotobøker
Erling Østergaard lager en tidskapsel med unike minner som beveger og begeistrer familie og venner.
30. desember 2022 digital foto
Nordens største fotobutikk er i Oslo!
Annonse | Etter en omfattende renovering åpner Foto.no nå dørene til sin toppmoderne – og 1000 kvadratmeter store! – butikk i Oslo. Her kan du lese om hvorfor du også bør ta deg en tur👇🏻
30. desember 2022 digital foto
Dette bør du fotografere på nattehimmelen i 2023
I 2023 har du gode muligheter til å ta spektakulære astrobilder. Dette er de viktigste fenomenene du kan rette kameraet mot.
29. desember 2022 digital foto
KULTUR

Nominert til årets leserprosjekt 2022: Luftens kjøttetere fra fotoskjulet
Lang ventetid ga resultater da Rene Wendt satt i fotoskjulet en hel dag. Bildene viser rovfuglen musvåk.
23. desember 2022 digital foto
5 funksjoner som redder kjedelige bilder i Luminar AI
Ved hjelp av kunstig intelligens kan du lynraskt gi selv de tristeste bildene dine nytt liv i bildebehandlingsprogrammet Luminar AI. Her ser du hvor lett det er.
22. desember 2022 digital foto
Bytt gaven til dette fotoutstyret
Var du ikke helt fornøyd med årets jule- eller bursdagsgaver? Heldigvis kan du bytte til deg nytt og flott fotoutstyr. Vi har funnet det beste utstyret akkurat nå, som vi gjerne skulle hatt selv.
21. desember 2022 digital foto
Slik får du flere detaljer med pixel shift i kameraet
Mange nyere kameraer har en smart funksjon som kan øke detaljnivået og oppløsningen. Se hvordan du får mange flere detaljer og andre fordeler i bildene dine.
21. desember 2022 digital foto
Nominert til årets leserprosjekt 2022: Godt utført portrett av Nordens krigere
Henri Kolehmainen mestrer lyset til perfeksjon. Resultatet er flotte og effektfulle portretter.
21. desember 2022 digital foto
Nominert til årets leserprosjekt 2022: Annerledes fototeknikk gir maleriske landskap
Asko bruker en spesiell fototeknikk som gir ham flotte bilder. Resultatet er maleriske landskap slik vi ikke har sett dem før.
20. desember 2022 digital foto
– Her går det så det suser
Etterspørselen etter holumskunstneren Svein Bringsdal «Manneraak» sine kunstverk er stor. Han er verdenskjent, men holder fremdeles en fot godt plantet på Sørlandet.
20. desember 2022 Lindesnes
Luminar AI gjør portrettene dine mye flottere
Det er ekstremt enkelt å forbedre portrettene dine med bildebehandlingsprogrammet Luminar AI, som tar seg av all den krevende jobben. Frem til 20. januar 2023 kan du få fullversjonen i Fordelssonen.
19. desember 2022 digital foto
Nominert til årets leserprosjekt 2022: Bilder av fotogene funn fra fortiden
Bilder fanger stemningen fra artig hobby. Allan Faurskov gjenopplever en svunnen tid.
19. desember 2022 digital foto
Nominert til årets leserprosjekt 2022: En sjelden titt inn i en lukket verden
Fascinerende bilder av vepsens arbeid gir oss et innblikk i en ukjent verden.
18. desember 2022 digital foto
Derfor bør du ha et ringlys
Digital FOTOs ringlys med stativ og fargekontroll gir deg mulighet til å belyse motivene dine på en enkel, flott og effektiv måte.
16. desember 2022 digital foto
Nominert til årets leserprosjekt 2022: Lange lukkertider ved vannkanten
Christian Breinbjerg kombinerer store naturopplevelser og fotografering. Resulatet er flotte, harmoniske vannlandskap.
16. desember 2022 digital foto
Nominert til årets leserprosjekt 2022: Flotte dobbelteksponeringer
Timo Vesterinen eksperimenterer med en spesiell fototeknikk. De ferdige resultatene har et kunstnerisk uttrykk.
15. desember 2022 digital foto
Nominert til årets leserprosjekt 2022: Mesterlige malerier i mørket
Keijo Penttinen lager kunst med lange lukkertider og kunstig lys. Resultatet er flotte mesterverk som inspirerer.
14. desember 2022 digital foto
Ensomt stjerneskudd tok verden med storm
Da Ruslan Merzlyakov som barn flyttet fra Latvia til Danmark, ble alt revet opp med røttene. Han fant tryggheten med et kamera rettet mot nattehimmelen. Den lidenskapen har gjort ham til en internasjonalt anerkjent astrofotograf som nå hjelper andre med å finne trygghet under stjernene.
11. desember 2022 digital foto
Hva er forskjellen på high key og low key?
Ved å bryte med den tradisjonelle tanken om at en god og jevn eksponering er det beste, får du mulighet til å leke med uttrykket i bildene dine.
10. desember 2022 digital foto
Vi låser opp: Last ned fra Fordelssonen i 4 dager
For en kort periode låser vi opp noe av det mest populære innholdet i Fordelssonen, inkludert e-bøker og videoer, men du må skynde deg, for vi låser snart igjen.
8. desember 2022 digital foto
Gratis webinar med 5 store naturfotografer
Nå har du en enestående mulighet til å møte et sterkt lag av prisbelønte fotografer. De står klare til å fortelle om hvordan de arbeider med dyr, natur, klima og selvfølgelig fotografering.
7. desember 2022 digital foto
Oversikt: Dette er de nye speilløse fra 2022
2022 er fullt av spennende nye speilløse systemkameraer. Her får du oversikt over årets kameramodeller.
7. desember 2022 digital foto
- Sjokkerende
Årets beste miljøfotograf har fanget et dystert øyeblikk. Nå advarer han resten av verden.
2. desember 2022 Dagbladet
Årets beste miljøbilder
Døde fugler, en havvindpark og plastbeholdere etter en kjemisk eksplosjon. Her kan du se de beste miljøbildene plukket ut av organisasjonen CIWEM.
2. desember 2022 NRK
Gled deg: Vi låser opp 35 av de mest populære tingene i Fordelssonen
Torsdag 8. desember 2022 fjerner vi låsen på det mest populære innholdet i Fordelssonen slik at du fritt kan laste ned e-bøker, veiledninger og se videoer.
1. desember 2022 digital foto
Nybegynnerens guide til portretter
Hvilket objektiv bør du bruke, og hvilke innstillinger gir det beste resultatet? Få svar på dette og mye mer i denne nybegynnerguiden.
30. november 2022 digital foto
Hva er TikTok?
Stadig flere fotografer har tatt i bruk det sosiale mediet TikTok. Akkurat nå finner du mye inspirasjon og kunnskap hvis du velger å bruke det sosiale nettverket.
30. november 2022 digital foto
Ukrainere i Norge sender julehilsen hjem: – Pappa kommer til å bli veldig glad
­
26. november 2022 NRK
KULTUR

Fem triks til Adobe Photoshop Lightroom
Vi har samlet fem gode triks som gjør det enklere og raskere å bruke Adobe Photoshop Lightroom, uansett om du sitter hjemme foran datamaskinen din eller har med deg bildene på mobilen.
25. november 2022 digital foto
10 dronevideoer som fikk oss til å måpe
Av og til dukker det opp dronevideoer som er så gode at vi må ta hatten av for de dyktige fotografene og pilotenes ferdigheter. Her får du de ti beste.
25. november 2022 digital foto
Tester Tinder-juks: – Er dette lov?!
TV 2 HJELPER DEG: Nå kan du kjøpe deg skjønn, men funker det?
22. november 2022 TV 2
Slik redigerer du bilder på iPhone
Hver gang det kommer en ny oppdatering til iPhone, blir Bilder-appen bedre og vi får flere muligheter til å redigere bildene våre. I denne artikkelen kan du lese om hvordan du får bildene til å stråle ved f.eks. å justere eksponering, kontrast eller skygger.
22. november 2022 digital foto
Slik tar du bedre bilder i mørket allerede i kveld
Hvordan tar man bilder i mørket? Hvorfor blir bildene blå eller gule? Og hvorfor blir de håndholdte bildene uskarpe? Få svarene her.
22. november 2022 digital foto
Slik bruker du komplementærfarger i fotograferingen
Hva er komplementærfarger, og hvorfor bør du se etter dem når du fotograferer? Vi forklarer et av de eldste komposisjonstriksene som finnes.
22. november 2022 digital foto
Stiller ut i Buen for første gang: – En ære å bli invitert
Med foto og tekstiler setter Anne Noddeland (46) og Bodil Nilsen Hodne (72) farge på Galleri Buen i en mørk årstid. Ingen av dem har stilt ut der før.
21. november 2022 Lindesnes
To pallplasser til samme fotograf
I denne månedens fotokonkurranse kunne fotoklubbens medlemmer levere inn hele fire bilder. Én fotograf fikk pallplass for to bilder og hederlig omtale for et tredje.
21. november 2022 Lindesnes
Dro til Mandal for å lære om å være forskjellige
Galleriet Tid har for tiden en utstilling om annerledeshet. Innehaver Lisbeth Finsådal inviterte elever fra Laudal skole i forbindelse med et skoleprosjekt.
21. november 2022 Lindesnes
Gamle fotografier fra kolonitiden får nytt liv av disse objektene
Denne monumentale installasjonen består av fotografier og objekter.
20. november 2022 Adresseavisen
Bedre farger på 5 minutter
Fargene på skjermen og kameraet kan av og til lure ferske fotografer. Her får du gode tips til hvordan du raskt kan få flottere, dypere og mer naturtro farger.
20. november 2022 digital foto
3 tips om analogbilder som gjør deg til en bedre digital fotograf
De siste årene er analogfotografering blitt stadig mer populært, og selv om noen formater er utgått og objektivene er langt fra så skarpe som de nyeste objektivene, er det fortsatt mye vi digitalfotografer kan lære av analogbilder i dag.
16. november 2022 digital foto
Vinn splitter nye GoPro HERO11 Black
Nå har du mulighet til å skjemme bort deg selv eller en du er glad i med flotte GoPro HERO11 Black. Få utrolige høydepunktvideoer sendt til telefonen din automatisk med HERO11 Black. Den nye og større bildebrikken fanger mer av scenen og med høyere bildekvalitet, slik at du...
14. november 2022 digital foto
Hva er et hybridkamera?
Hvis også du blir forvirret av hva ordet hybridkamera egentlig betyr, får du forklaringen på det her.
12. november 2022 digital foto
Slik frigjør du plass i iCloud
Se hvordan du rydder opp i nettskyen så du får plass til nye bilder og slipper å betale for å oppgradere i iCloud.
11. november 2022 digital foto
Få det beste ut av blitsen
Med en ekstern blits kan du få mye mer ut av portrettbildene dine. Og husk: En blits er ikke bare nyttig innendørs – den er også gull verdt i solen.
10. november 2022 digital foto
Fikk regning på 10.000 kroner etter bildetabbe på Facebook: – Jeg ble sjokkert
TV 2 HJELPER DEG: Fotograf Robin Lund har tjent millioner på folk som tror bildene han har lagt ut er gratis. Nå har det kommet en ny dom.
9. november 2022 TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

KULTUR

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL