Forskning
Tilbakeblikk på fjørfeavl
Frå raseavl til hybridavl. Fjørfeavlen endra karakter etter at dei Mendelske arvelovene kom rundt 1900, og markerte innleiinga på ein ny praksis basert på moderne avlsteori. Raseavl, med avl innan kvar rase for seg, vart lagt vekk, og krysningsavl, eller hybridavl, vart tatt i bruk. Dei...
10:44 forskning.no
Genbanken
Genbanken for verpehøns si oppgåve har endra seg dei 44 årene han har eksistert. Genbanken blei etablert av Norsk Fjørfeavlslag for å sikre aktivt avlsmateriale og levering av dyr til forsøksformål. I tillegg vart det seld litt rugeegg og livdyr til...
10:41 forskning.no
Fakta om prosjektet
Hensikten med Optifiber-prosjektet har vært å øke valgmuligheten for matvarer i markedet slik at det blir lettere for konsumenten å øke inntaket av kostfiber og samtidig oppnå definerte fordeler for helsa. Forskningen er finansiert av Forskningsmidlene for jordbruk og...
10:11 forskning.no
Mange flått overlevde sprengkulden – klart for ny flåttsommer
Forsker Audun Slettan tror ikke vi slipper unna flåtten i år heller. Mange av dem overlevde sprengkulden ved å gjemme seg under snøen, og krabber nå fram igjen.
09:44 ABC Nyheter
Nyhetsbrev fra forskning.no - 22.03
Hei, Her er dagens oppdateringer fra forskning.no. Med hjerneskanner i hjelmen Forskere håper den nye oppfinnelsen kan revolusjonere hjerneforskningen. Les mer Gode omgivelser kan bety alt for mennesker med demens Omgivelsene har en eksistensiell betydning for personer med demens. Dette må vi ta...
07:00 forskning.no
Transplanterte avføring for å behandle irritabel tarm
Fekaltransplantasjon kan virke bra for noen av de med IBS, ifølge ny norsk studie.
05:00 forskning.no
Bra med litt fett på kroppen om du vil bli jegersoldat
På krevende øvelser trenger soldater fett. Derfor klarer også kvinner seg godt under ekstreme forhold, mener forsker. 
onsdag 21:37 forskning.no
Trosset jernteppet for det felles havet
Mens stormaktene bygde murer og førte kald krig, fikk norske og sovjetiske forskere samarbeide i det stille om å forvalte fiskebestandene i nord. At fisken i Barentshavet nå har solide bestander er ingen selvfølge, og det gir grunn til å feire 60 års forskningssamarbeid.
onsdag 15:03 SYSLA
VITENSKAP

«Liten i Norge»-studien
Studien til Olafsen og medarbeidere er en del av forskningsprosjektet «Liten i Norge».  Prosjektet tar for seg over 1000 barns utvikling og mentale helse de første leveårene, og er ledet av førsteamanuensis Vibeke Moe ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo.
onsdag 14:04 forskning.no
Verdens vanndag
Verdens vanndag ble opprettet i etterkant av FNs konferanse om miljø og utvikling i Rio i 1992. FNs generalforsamling vedtok at 22. mars 1993 skulle være Verdens vanndag, og at dagen skulle markeres årlig fra da av. Hvert år setter UN Water, enheten som koordinerer FNs arbeid med vann og...
onsdag 13:14 forskning.no
Les forskningen om omgivelser og demens
L.H. Førsund, Grov, E.K., Helvik, A-S, Juvet, L., Skovdahl, K., Eriksen, S.. «The experience of space in persons with dementia: A systematic meta-synthesis.» BMC Geriatrics, 2018. Doi: 10.1186/s12877-018-0728-0
onsdag 12:07 forskning.no
Rectus diastase
En svekkelse langs midtlinjen til magemusklene. Antakelig har rundt 60 prosent av kvinner dette seks uker etter fødsel, og drøyt 30 prosent har det 12 måneder etter fødsel.
onsdag 10:55 forskning.no
Partnervold: Politiet overlater ofte paret til seg selv
De kommer, undersøker, drar videre og overlater paret til seg selv, viser en ny studie. I fjor ble ni mennesker drept i partnervold.
onsdag 10:45 forskning.no
Retorikkeksperter bekymret for debattklimaet etter Listhaugs avgang
Retorikkeksperter mener Listhaug-saken har hardnet ordskiftet i norsk politisk debatt og advarer mot en ytterligere tilspissing. 
onsdag 10:18 forskning.no
Dette er SARA:SV
SARA:SV er et risikovurderingsverktøy som skal identifisere de mest utsatte for vold i nære relasjoner. Verktøyet er basert på empiri og erfaring fra Canada og Sverige. Utgangspunktet for kartleggingsverktøyet er at en voldshandling allerede har funnet sted. SARA:SV har en...
onsdag 10:12 forskning.no
Laveste antallet anmeldelser av lovbrudd på 25 år i 2017
Til tross for langt flere anmeldelser av seksuallovbrudd, vold og mishandling i fjor, var det likevel rekordfå politianmeldelser i 2017.
onsdag 10:01 forskning.no
Norge har færrest tenåringsaborter i Norden
Tallet på aborter blant 15-19-åringer her i landet har aldri vært lavere enn i 2017, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
onsdag 09:54 forskning.no
Nesten halvparten som klager ved UiO, får endret karakter
Etter at en ny klageordning ble innført, får 43 prosent av studentene ved Universitetet i Oslo som klager, endret karakter.
onsdag 09:18 forskning.no
Respekt for kulturer kan ikke gå på bekostning av likestilling
Barnehagen skal feire mangfold, men det betyr ikke at vi kan diskriminere barn fra andre kulturer.
onsdag 07:00 $ Bergens Tidende
Norges største ørret blir stadig mindre
Hunderørreten kan veie så mye som 20 kilo. Men de senere årene har den krympet. Hva har skjedd?
onsdag 05:00 forskning.no
Overvåking og telling av ørreten
Forsker Per Aass satte i gang arbeider med innsamling av skjellmateriale og startet merking av ørreten på 1960-tallet. Han har analysert de fleste av ørretskjellene, de siste 15 årene i samarbeid med Atle Rustadbakken, fiskeforvalter hos Fylkesmannen i Hedmark. ...
tirsdag 19:26 forskning.no
Kritiker: – Gir inntrykk av at det er fint å bruke plastposer
Hver dag i 19 år må man benytte et handlenett av bomull før det er bedre for miljøet enn en plastpose, ifølge dansk rapport. Flere er kritiske til rapporten.
tirsdag 17:56 ABC Nyheter
Kristoffer og Stian er i verdenstoppen med å hjelpe forskere i å kurere alvorlige sykdommer
Donerer datakraft for å forstå sykdommer bedre. Du kan også bli med.
tirsdag 13:18 Tek.no
Doktorgrader ved UiB i tal
Det medisinske fakultetet: 2015: 94 ph.d. levert, 2 dr. philos levert. 3 underkjent 2016: 90 ph.d. levert. 2 underkjent. 2017: 82 ph.d. levert, 1 dr.philos levert. 2 underkjent. Det humanistiske fakultetet: 2015: 19 ph.d. levert, 2 dr.philos levert. 2 underkjent. 2016: 22 ph.d. levert, 3 dr. philos levert. 3...
tirsdag 13:00 forskning.no
Langlands' teori førte til en helt ny måte å tenke om matematikk på
Han tok mastergraden i løpet av ett år, og ble ferdig med doktorgraden sin året etter. I dag sitter Robert Langlands på det gamle kontoret til Einstein på Princeton. Han er årets vinner av Abelprisen.
tirsdag 12:03 forskning.no
Så høy er risikoen for å bli smittet på fly
Flypassasjerer rammet av forkjølelse eller andre luftveissykdommer kan smitte andre passasjerer. Men det er først og fremst de som sitter i nærheten som blir smittet, viser studie.
tirsdag 11:27 ABC Nyheter
Betydelig færre dør av hjerteinfarkt og hjerneslag
Mindre røyking, bedre kosthold og bedre behandling er trolig hovedgrunnene til at dødsfall etter hjerteinfarkt og hjerneslag har falt kraftig fra 2012 til 2016.
tirsdag 09:55 forskning.no
Nyhetsbrev fra forskning.no - 20.03
Hei, Her er dagens oppdateringer fra forskning.no. Med hjerneskanner i hjelmen Forskere håper den nye oppfinnelsen kan revolusjonere hjerneforskningen. Les mer Gode omgivelser kan bety alt for mennesker med demens Omgivelsene har en eksistensiell betydning for personer med demens. Dette må vi ta...
tirsdag 07:00 forskning.no
Ikke mer aggressive av voldelig dataspill
Det ser ikke ut til at voldsspill gjør noe som helst med verken aggresjon eller empati, ifølge en ny studie.
tirsdag 05:00 forskning.no
Vil at SSB skal dele mer med andre
Forskningsinstitusjoner og offentlig forvaltning bør få lettere, enklere og billigere tilgang til Statistisk sentralbyrås tall. Det mener Statistikklovutvalget som la fram sin rapport mandag.
mandag 15:43 forskning.no
Hjerneforsker tapte sak om ærekrenkelse
Oslo tingrett avviste hjernekirurg Per Kristian Eides søksmål om ærekrenkelser mot mediegiganten Amedia. Han tapte saken mot nyhetsbyrået ANB og to redaktører.
mandag 12:47 forskning.no
Kraftig nedgang i antibiotikabruken i Norge
Andel personer som har fått antibiotika på resept i Norge, er redusert med 20 prosent siden 2012, viser nye tall fra Reseptregisteret.
mandag 11:10 forskning.no
Om denne teksten
Denne teksten er skrevet på oppdrag for Abelprisen og Det Norske Vidensabs-Akademi.
mandag 10:10 forskning.no
VITENSKAP

Nyhetsbrev fra forskning.no - 19.03
Hei, Her er dagens oppdateringer fra forskning.no. Eldgammel dun-tradisjon er fortsatt viktig i nord I århundrer, kanskje årtusener, har folk og fugl levd i et samspill med hverandre. Tradisjonen med å sanke inn dun fra ærfugl holdes fremdeles i hevd. Les mer Norges største...
mandag 07:00 forskning.no
Litium gir lavere risiko for å bli innlagt for bipolar sykdom
Personer med bipolar sykdom som behandles med litium har minst risiko for å bli innlagt på sykehus, viser ny studie.
mandag 05:00 forskning.no
Lovutvalg: Siv Jensen kan bestemme over SSB
Statistikklovutvalget slår fast at finansminister Siv Jensen (Frp) kan bestemme hva Statistisk sentralbyrå (SSB) skal gjøre, men ikke hvordan det skal gjøres.
mandag 02:03 ABC Nyheter
Tiltredelsesforelesning
Anja C. Andersens tiltredelsesforelesning finner sted 13. mars 2018 klokken 15.15 i Auditorium 1, H.C. Ørsted Instituttet, Universitetsparken 5, 2100 København Ø. Les mer om Anja C. Andersens nye professorat her.
mandag 00:00 forskning.no
Anja C. Andersen
Astronom og astrofysiker Anja C. Andersen ble utnevnt til førsteamanuensis ved Niels Bohr Institutet i 2005. Hun har tidligere være tilknyttet Nordisk Institutt for Teoretisk Fysikk, Uppsala Universitet og Friedrich Schiller-universitet. Hun har stått bak internasjonalt anerkjent forskning,...
søndag 23:59 forskning.no
Hjernen fungerer annerledes hos tidligfødte
Hjernen til premature barn blir mer overrasket når noe skjer. Men til gjengjeld reagerer den raskt når overraskelsen kommer, viser forskning.
søndag 12:21 ABC Nyheter
Vil du heller huske et passord av emojier?
Passord er vanskelig å huske, og vi har mange av dem. To NTNU-studenter skal undersøke om det er enklere å huske passord av emojier.
søndag 08:30 NRK
Nyhetsbrev fra forskning.no - 18.03
Hei, Her er dagens oppdateringer fra forskning.no. Fem produkter som utfordrer kjønnsrollene Menn har designet mesteparten av løsningene vi omgir oss med. Her er fem eksempler på hva som skjer når tradisjonelt maskulint design blir utfordret. Les mer – Uten insektene stopper...
søndag 07:00 forskning.no
Hvorfor koster helse så mye i USA?
Amerikanerne betale mye mer for helsehjelp enn folk i andre rike land. Likevel har de dårligere helse. Så hva er det egentlig de betaler for?
søndag 05:00 forskning.no
Genterapi har gjort HIV-syke Matt fri fra medisin
Selv de sterkeste aidsmedisiner hjalp ikke Matt Chappell. Han ble stadig sykere. Men så testet legene noe nytt.
lørdag 17:26 TV 2
Nei, det er IKKE sunt å være feit
Etter å ha undersøkt data fra nærmere 300.000 personer, avfeier britiske forskere kontant påstandene om at fett kan ha en beskyttende effekt mot hjertesykdommer.
lørdag 13:50 Telemarksavisa
Nyhetsbrev fra forskning.no - 17.03
Hei, Her er dagens oppdateringer fra forskning.no. Fem produkter som utfordrer kjønnsrollene Menn har designet mesteparten av løsningene vi omgir oss med. Her er fem eksempler på hva som skjer når tradisjonelt maskulint design blir utfordret. Les mer – Uten insektene stopper...
lørdag 07:00 forskning.no
Dette øker risikoen for slag hos kvinner
Hormoner kan spille en viktig rolle.
lørdag 05:00 forskning.no
Sjekk om du får i deg nok jod
Melk.no har i samarbeid med fagpersoner, utviklet en jodkalkulator som kan brukes for å finne ut hvor mye jod både barn og voksne får i seg via kostholdet. Test deg selv her.
fredag 19:29 forskning.no
K-vitamin finnes i tre former
Fyllokinon (K1) Menakinon (K2) Syntetisk K-vitamin, Menadion (K3) K1 finnes i grønnsaker, mens K2 blir laget av bakteriene i tarmene. K2 utgjør bare en liten del av det daglige inntaket av K-vitamin. K3 er et syntetisk produsert K-vitamin som i for store mengder kan være giftig.
fredag 17:33 forskning.no
Her kan du få dekket K-vitaminbehovet
Tallene er antall mikrogram i en kopp. Kokt grønnkål – 1062 Kokt spinat – 888 Kokt bladbete – 574 Kokt brokkoli – 220 Kokt rosenkål – 219 Rå persille – 984 Kilde: Oregon State University
fredag 17:32 forskning.no
Derfor er korallrevene viktige
Korallrev er bygget opp av milliarder av kolonier av små organismer som danner et hardt skjelett. Selv om korallrevene bare funnes på 0,1 prosent av havbunnen, bor 25 prosent av alle marine arter der. Korallrevene kalles derfor for «havets regnskog». Verdens korallrev er imidlertid truet...
fredag 17:08 forskning.no
Forsuring av havene
Forsuring av havene skjer når innholdet av CO2 i atmosfæren stiger. CO2 reagerer med vann og danner kullsyre, noe som gjør havenes ph-verdi lavere. Når ph-verdien blir lavere, kan noen biokjemiske reaksjoner forstyrret, blant annet kalsifisering, som blant annet koraller og muslinger...
fredag 17:08 forskning.no
Historien kort
Forsøk på et virkelig korallrev viser at klimaendringer kommer til å ødelegge dem. Korallrev blir dobbelt rammet av klimaendringene. Hvis korallrevene skal reddes, må det skje noe nå.
fredag 17:07 forskning.no
PMS – Premenstruelt syndrom
75 prosent av alle kvinner har i kortere eller lengre perioder fysiske eller psykiske reaksjoner i lutealfasen. 3–10 prosent har PMS, noe som vil si at symptomer påvirker funksjonsnivået. I om lag halvparten av tilfellene er de psykiske symptomene fremtredende Symptomene gjelder hele den...
fredag 16:39 forskning.no
Menstruasjonens faser
Lutealfasen – også kalt den premenstruelle fasen – ligger mellom eggløsningen og menstruasjonen. Midt i denne fasen skjer den største stigningen i nivåene av østrogen og progesteron. Follikelfasen begynner ved blødning og fortsetter frem til eggløsningen....
fredag 16:38 forskning.no
Dette skjer under menstruasjonssyklusen
Under menstruasjonen dannes flere hormoner i eggstokkene som setter fart på utvikling og utskillelse av egget. Hormonene klargjør også livmoren til å ta imot egget. Hormonene er først og fremst testosteron, østrogen og progesteron. Mengdene varierer i løpet av...
fredag 16:37 forskning.no
Anbefalt daglig inntak av jod for barn, voksne, gravide og ammende
1 år: 70 mikrogram 2-5 år: 90 mikrogram 6-9 år: 120 mikrogram Over 10 år: 150 mikrogram Gravide: 175 mikrogram Ammende: 200 mikrogram Helsedirektoratet skriver om jod i kostråd til gravide: Å sikre et godt jodlager før graviditeten starter ser ut til å...
fredag 15:28 forskning.no
Om prosjektet
OPTET – Optimeringsteknologi i hjemmebaserte tjenester Mål: Bedre og mer effektive hjemmetjenester ved bruk av digitale verktøy for operativ og strategisk planlegging av hjemmebesøk. Forskningssamarbeid mellom Horten kommune (ansvarlig), SINTEF, Spider Solutions AS, Acos AS og kommunene...
fredag 12:58 forskning.no
Livet, døden, kalorier og puls og sånt
Hva gjør du når den ene appen viser at du har brukt 900 kalorier, mens den andre bare viser 683? Spør en forsker, selvfølgelig.
fredag 11:18 forskning.no
VITENSKAP

Professor sa opp etter varsler fra tidligere studenter
En musikkprofessor ved Universitetet i Stavanger har sagt opp etter at det har kommet varsler fra 13 tidligere studenter om upassende oppførsel.
fredag 10:57 forskning.no
Ny studie avfeier «sunn, men feit»-teori
Etter å ha undersøkt data fra nærmere 300 000 personer, avfeier britiske forskere kontant påstander om at fett kan ha en beskyttende effekt mot hjertesykdommer.
fredag 10:39 forskning.no
Ny studie avfeier «sunn, men feit»-teori
Etter å ha undersøkt data fra nærmere 300.000 personer, avfeier britiske forskere kontant påstander om at fett kan ha en beskyttende effekt mot hjertesykdommer.Selv om…
fredag 07:53 Avisa Nordland
Nyhetsbrev fra forskning.no - 16.03
Hei, Her er dagens oppdateringer fra forskning.no. Menn lever lenger med ALS enn kvinner Stephen Hawking levde i over 50 år med sykdommen ALS. Flere menn bruker medisin mot sykdommen og de lever lenger med diagnosen enn kvinner, viser norsk studie. Les mer Idrettsterapeuter kan hjelpe de med...
fredag 07:00 forskning.no
Derfor trenger du B-vitaminer
B-vitaminene finnes stort sett i alle mat – men hvorfor er de så viktige?
fredag 05:00 forskning.no
Hjernen er alene
Ideen om at planter kan være intelligente på samme linje som mennesker provoserer i fagmiljøet.
fredag 00:00 Morgenbladet
Vår tids klareste sinn?
Sykdommen er en påminnelse om hvor unik Stephen Hawking faktisk var.
torsdag 16:46 Morgenbladet
Hva er blodtrykk?
Blodtrykk er trykket i blodårene som går ut fra hjertet til resten av kroppen slik at alle celler får næring. Trykket bestemmes av hvor mye hjertet pumper ut i disse årene, hjertets minuttvolum, og av diameteren på årene. Diameteren minker når musklene i...
torsdag 15. mars forskning.no
Om prosjektet
Norsk senter for økologisk landbruk (NORSØK) på Tingvoll på Nordmøre gjennomfører prosjektet «Restråstoffer fra havet som gjødsel til økologisk landbruk» (RESTOR) i perioden 2017-2020. Møre og Romsdal fylkeskommune finansierer arbeidet...
torsdag 15. mars forskning.no
Folkehelseinstituttet bekymret for resistent gonoré
Antall tilfeller av gonoré og syfilis i Norge økte med 28 og 19 prosent fra 2016 til 2017. Antibiotikaresistent gonoré blir vanligere.
torsdag 15. mars forskning.no
Nyhetsbrev fra forskning.no - 15.03
Hei, Her er dagens oppdateringer fra forskning.no. Menn lever lenger med ALS enn kvinner Stephen Hawking levde i over 50 år med sykdommen ALS. Flere menn bruker medisin mot sykdommen og de lever lenger med diagnosen enn kvinner, viser norsk studie. Les mer Idrettsterapeuter kan hjelpe de med...
torsdag 15. mars forskning.no
Vil temme orkaner med luftbobler
Mange har forsøkt å finne løsninger som kan stoppe orkaner før de treffer land og dreper mennesker. Norske forskere mener løsningen ligger i kalde bobler.
torsdag 15. mars forskning.no
Redde på sosiale medier etter Paris-terroren
Engstelige europeere tyr til sosiale medier når terroren rammer. Men nordmennene er blant de som skiller seg ut som mindre redde.
onsdag 14. mars forskning.no
Hvorfor vant aldri Stephen Hawking en nobelpris?
Han var en av verdens mest kjente forskere og er i forskerkretser mest kjent for å blande relativitetsteori og kvantemekanikk. Men noen nobelpris vant han aldri.
onsdag 14. mars forskning.no
Les mer om prosjektet
Uni Research Miljø har gjennom bruk av interne satsingsmidler og med finansiering fra Regionalt forskingsfond Vestlandet (RFF Vest prosjektnr. 263572) i samarbeid med Bergen kommune (prosjektansvarlig) og Fiskeridirektoratet gjennomført undersøkelsen. Det har blitt brukt historiske data...
onsdag 14. mars forskning.no
Kraftig økning i antallet reisende med kollektivtransport
Det var 25 millioner flere påstigninger i kollektivtransporten i fjerde kvartal i fjor sammenlignet med samme periode året før, viser tall fra SSB.
onsdag 14. mars forskning.no
Norske studenter blant de eldste i Europa
Hver fjerde norske student er 30 år eller eldre, og norske studenter er blant de eldste i Europa, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).
onsdag 14. mars forskning.no
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VITENSKAP

FAVORITTER

Hordaland Telemark Utenriks Bergen IT Sarpsborg 08 Hedmark Innenriks Næringsliv Troms Akershus Oppland Kjendis Østfold Nordland Vestfold Trøndelag Fotboll Mat Odda
flere?
Vest Agder Båt Buskerud Rogaland Kultur Aust Agder Sport Finnmark Sogn og Fjordane Møre og Romsdal Oslo Mobil Forsvar Get-ligaen Skåne Kalmar Fiske Kvinnherad Ringsaker Bolig Inrikes Elverum Bodø Fotball Oskarshamn Haugesund Blekinge Drammen Landbruk Kongsvinger Sport Økonomi Bamble Trav Karmøy Porsgrunn Tinn Kragerø Motor OL Radøy Tromsø Reise Hammerfest Sandnes Lindås Skien Fredrikstad Kryptovaluta Osterøy Näringsliv Östra Göinge Risør Kristianstad Fauske Politikk Svelvik Landskrona Øvre Eiker Nedre Eiker Dyr Bærum Odds BK Horten Jul Vestby Film Malmö Narvik Forskning Tolga Førde Stord Askøy Vestvågøy Kultur Meløy Karlskrona Salangen Russland Nord-Korea Tingvoll Helsingborg Lier Stockholm Kristiansand Stavanger Sørfold Forskning Vær Tesla Tvedestrand Sykkel Sandefjord Kongsberg Kongelig Utsira Rosenborg BK Sigdal Eliteserien Tynset Evje og Hornnes Helse Barn Svedala Sarpsborg Kristiansund Håndball Musikk Drangedal Frogn Hvaler Eslöv Askim Åmot Suldal Kvænangen Kunst Svalbard Sørreisa Gjøvik Meland Åsnes Moss Lesja Råde Larvik Poker Asker FK Haugesund Jakt Løten Nannestad Hadsel Eidsberg Grue Sande Trysil Lyngdal Vålerenga Friluftsliv Lenvik Mat Kommunesammenslåing Re Hamar Øksnes Skøyter Fjell Game of Thrones Filippinene Tour de Ski Vefsn Modum Tana Vinje Ås Klima Nore og Uvdal Stavanger Oilers Åmli Steigen Friidrett Vitenskap Våler Stryn Tønsberg Ålesund Vaksdal Hemne Notodden Mörbylånga Universet Norway Cup Hörby Rana Jølster Bil Vestre Slidre Aurdal Skjervøy Skiskyting Klippan Målselv Staffanstorp Farsund Gjerstad Tomelilla Austrheim Øygarden Masfjorden Halsa USA Jobb Bil Hässleholm Teknik Halden Aurskog-Høland Spill Fitjar Herøy Sortland Skisport Båt Eurovision Motorsport Svalöv Ekonomi Eidskog Hurum NHL Nesseby Sölvesborg Brexit Eiker Romfart Berlevåg Klepp Lødingen Mandal Lyngen Brønnøy Frankrike Harstad Strand Modalen Mote Fedje OBOS-ligaen Grane Nesodden Porsanger Langrenn Ski Kina Litteratur Olofström VM Lillesand Nissedal World Series of Poker Nittedal Foto Dovre Lomma Volda Froland Emmaboda Træna Mönsterås Ballangen Ullensvang Påske Herøy Snowboard Nesna Syria Tour of Norway Leirfjord Vennesla Enebakk Gloppen Resor Gran Svømming Sande Östergötland Turn Alta Halloween Frosta Odal Seljord Rømskog Sandøy Hyllestad Birkenes Årdal Ronneby Vietnam Åseral Karlshamn Tydal Rendalen Russ Viking FK Eidfjord Nordkapp Stabæk Måsøy Ulstein Andøy Film Tromsø IL Evenes Sund Kävlinge Alpint Hemnes Bjørnefjorden Nesset 17. mai Hälsa Sverige Voss Polen Lund Ishockey E-sport Musik Bremanger Skurup Sør-Varanger Jevnaker Arendal Trøgstad Bromölla Os Nybro Menn Bodø/Glimt Nes Fet Skedsmo Røros Hattfjelldal Sjakk Klatring Google
ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL