Finnmark
Første gang på tiurleik
Storfugl var ikke så ofte å se i Nedre Pasvik for 50 år siden heller, selv for de som var mye ute i skog og mark. I blant så man spor av tiur som hadde vagget med slepende vinger på skaresnøen om våren. Men da hadde man gjerne gått innover mot Sagvann, eller Sameti....
21min Sør-Varanger Avis
Alia kommer seg ikke hjem fra Russland: – Trodde ikke det skulle bli så alvorlig
Russiske Alia var på besøk i hjemlandet da Russland stengte grensene for sine statsborgere. Nå vet hun ikke når hun kommer seg hjem til Norge.
19:31 NRK
Ramona Lind blir styremedlem i transportforbund: – Forandringene jeg hadde håpet på skjer for sakte
Ramona mistet sønnen Charlie i en vogntogulykke. Siden ulykken har hun kjempet for et strengere regelverk som kan redde liv. Nå vil hun få raskere endringer gjennom fagforeningsarbeid i transportnæringa.
19:02 NRK
Landbruksdirektoratet har utbetalt over 10 millioner til krisefôring av rein
Landbruksdirektoratet har utbetalt 10,5 millioner kroner til krisefôring av rein i nærmere 40 distrikter i reinbeiteområdene i Troms og Finnmark og
18:35 Sør-Varanger Avis
Mann funnet død på Ringvassøya
En eldre mann er erklært død etter å ha blitt funnet i fjæra på Hansnes utenfor Tromsø. Politiet sier omstendighetene foreløpig er uklare, men at det foreløpig ikke er noen holdepunkter for annet enn en ulykke.
lørdag 16:45 NRK
Krisehjelpen mot korona må være grønn
Koronakrisa fører til lavere økonomisk vekst, mindre produksjon, redusert forbruk og færre flyreiser. Det kan være positivt for verdens klima på kort
lørdag 16:01 Sør-Varanger Avis
Widerøe har flest flyavganger i hele Europa
Av alle kommersielle flyselskap i Europa har Widerøe flest avganger: – Disse tallene viser hvor stor krisen i flybransjen er, sier kommunikasjonssjef i Widerøe.
lørdag 16:01 NRK
Aldri før har det vært viktigere å betale inn kontingenten til idrettslaget
Denne tiden på året er et vanlig tidspunkt for mange idrettslag å sende ut medlemskontingenten til medlemmene. Kontingenten fastsettes av medlemmene selv
lørdag 15:31 Sør-Varanger Avis
TROMS OG FINNMARK

Pleksiglass foran diskene
Apotekene beskytter sine ansatte og risikogruppene med ytterligere smitteverntiltak.
lørdag 14:00 Ságat
De gamle skuterløypene kan fortsatt brukes
– Det er fortsatt lov å bruke de gamle snøskuterløypene ut denne sesongen, sier Audun Andersen ved Barentshallene. Andersen svarer dette på spørsmål fra SVA, etter at vi er blitt kontaktet av skuterførere som rapporterer om folk på villspor i Pasvik. –...
lørdag 13:09 Sør-Varanger Avis
Åpner for lokal åpning av skoler og barnehager
Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum åpner for at kommunene selv kan være med på å bestemme når barnehager og skoler skal åpne igjen – og bruker øykommune som eksempel.
lørdag 11:30 NRK
Elgjaktsøknad skal i år lages på nettbasert system
Fredag før palmesøndag åpnet FeFo for søknad på årets elgjakt. I år skal det aller meste av jaktadministrasjonen foregå via app og internett. Nytt av året er at jaktlagene ikke lenger skal sette opp sine ønskede jaktfelt på en liste som sendes til...
lørdag 10:58 Sør-Varanger Avis
Da fisket endelig ble bra, rammet koronakrisen markedet
Etter en uværsvinter av de sjeldne er det endelig godt fiske. Men etterspørselen etter fersk torsk har sunket med to tredeler på bare et par–tre uker.
lørdag 10:31 NRK
Hvordan ser verden ut etterpå?
Brått har bildet av fremtiden endret seg.
lørdag 09:03 NRK
Roser fiskemottaket i Nesseby
Bugøynesbåten «Eskil» er blant dem som leverer fisk ved mottaket i Kløvnes havn i Nesseby. – Vi er veldig glad for at man har dette mottaket åpent, sier fisker Leif Ingilæ.
lørdag 09:00 Ságat
«Slogarbeider» rett til topps etter en sesong
Ett år etter at han tredde oljehyret på seg, var han sjef for 35. Kristoffer Pedersen (27) gikk gradene på rekordtid. Det er kanskje ikke så rart. Fiskerne kan ikke få skrytt godt nok av sjefen ved Coast Kjøllefjord.
lørdag 08:14 Kyst og Fjord
Skyter steinbitgarn i disse karantenetider
Her ser du pensjonist Per Manin fra Tromsø, mangeårig inspektør i Kontrollverket. Han bruker tida til noe særs nyttig - uten smittefare.
lørdag 07:58 Kyst og Fjord
Elgkvotene for Sør-Varanger
Fredag den 3. april la utlyste grunneier FeFo årets elgjakt. Her finner du kvotene for de enkelte jaktfelt i Sør-Varanger. Alle jaktlag i Pasvik kan i tillegg få tildelt et ekstra dyr. The post Elgkvotene for Sør-Varanger appeared first on SVA.
lørdag 07:47 Sør-Varanger Avis
Stortingspolitiker Jonny Finstad måtte følge farens begravelse gjennom PC-skjermen
­
lørdag 07:22 NRK
Sykehuset fyller lageret med egenproduserte pannevisir
En del smittevernutstyr er blitt mangelvare. Ved Kirkenes sykehus har de funnet en foreløpig løsning på et av problemene. Men butikkene tømmes for delene de trenger. Pannevisir har de fleste sett i bruk, uten at de nødvendigvis kjenner igjen betegnelsen. Tannlegene har lenge brukt...
lørdag 06:46 Sør-Varanger Avis
– Begynn å tenke på pasientene
BODØ/ALTA : Det ryddes opp etter nok en vinterstorm, én av mange. Stengte fjelloverganger skaper uro for pasienter i Finnmark.
fredag 22:25 TV 2
Regjeringas unntak fra karanteneregler hjelper ikke nordmenn med hytter i Finland
Regjeringa gir norske hytteeiere lov til å dra til Finland for å måke snø av hyttetak. Men finske myndigheter har ikke lempet på reglene for hvem de tar inn i landet.
fredag 21:35 NRK
Uvær skaper uro: - Noen bør begynne å tenke på pasientene
Det ryddes opp etter nok en vinterstorm, én av mange. Stengte fjelloverganger skaper uro for pasienter i Finnmark.
fredag 21:16 TV 2
Flere tusen operasjoner er satt på vent
Landets største sykehus har utsatt eller avlyst tusenvis av operasjoner og konsultasjoner som følge av koronakrisen de siste ukene.
fredag 20:29 NRK
Her har E6 vært stengt 77 ganger i vinter
Omtrent alle fjelloverganger har vært stengt flere ganger enn noen gang tidligere. – Tror folk er drittlei.
fredag 20:17 NRK
Her kommer smittevernutstyret - mener enda flere sykehus kunne fått
– Flere sykehus kunne fått utstyr nå, om de ikke hadde ventet så lenge med å bestille, mener importør Stephen Fu. I mellomtiden skal prisene ha tredoblet seg.
fredag 19:59 NRK
Biblioteket berger lesepåsken
Den tradisjonelle påskekrimmen er berget for lånerne på Deanu girjerádju/Tana bibliotek.
fredag 19:00 Ságat
Laila er klar til påske – flytta stua ut
Mange må finne alternative løysingar på påskefeiringa. Bak høge brøytekantar langs E6 i Alta skjuler det seg ein hemmeleg skatt.
fredag 17:31 NRK
– Det er trist for demokratiet
– Det virker som at nå som det er corona, så er «alt» lov, sier GLR-redaktør Nils Marin Kristensen i Kautokeino. Han mener man tross krise må verne om fundamentale demokratiske rettigheter.
fredag 17:15 Ságat
Sykehuset åpnet eget mottak for akutt- og legevaktpasienter
– Med dette nye mottaket vil vi oppnå at vårt personell ikke blir slått ut grunnet koronasmitte, sier leder for akuttavdelingen ved Kirkenes sykehus, Geir Braathu. Fredag klokken 16 åpnet mottaket, som alle øyeblikkelig hjelp-pasienter må sjekkes gjennom. Det...
fredag 17:13 Sør-Varanger Avis
- Det er behov for tilsyn
Norges Fiskarlag, Norges Råfisklag, Sjømat Norge og Surofi skriver i en høringsuttalelse at det i korona-situasjonen er behov for fysiske kontroller både på fartøy, kaikanten og ved oppdrettsanleggene.
fredag 16:59 Kyst og Fjord
Simon (76) Gir bort nesten all fisken sin
– Liker prosessen best, sier den lidenskapelige russisk-norske pensjonisten. Drrrr. Slik lyder det automatiske boret når det treffer isen på et vann i Sør-Varanger denne friske tirsdagen i månedsskiftet februar/mars. Sola står lavt på himmelen og kaster lange skygger utover...
fredag 16:50 Sør-Varanger Avis
Øker minsteprisen på torsk
Tre arter har fått nye minstepriser i dag 
fredag 16:44 Kyst og Fjord
TROMS OG FINNMARK

Journalist i søringkarantene
Journalist Mourad Abarkach dro hjem til Oslo på vinterferie fredag 13. mars. Nå er han tilbake, men foreløpig holder han avstand til kollegene i
fredag 16:39 Sør-Varanger Avis
20 millioner mer til reinfôr
Regjeringa øker kriseberedskapsfondet i reindrifta med 20 millioner kroner.
fredag 15:49 Ságat
Ferskfiskordningen kan bli utsatt
Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen legger frem tiltak for fiskerinæringen som følge av koronasituasjonen.
fredag 15:35 Kyst og Fjord
Planlegger for festival i juli
Midnattsrocken planlegger for festival i juli, men er også forberedt på at de må avlyse.
fredag 15:25 Ságat
Vil livet gjenoppstå etter påske?
Den religiøse siden ved påske har blitt borte for mange. Ordet påske kommer opprinnelig fra det hebraiske ordet pesach, som direkte oversatt betyr «å gå
fredag 15:08 Sør-Varanger Avis
Se kongeparets videohilsen til Påske-Norge: – Mektig imponert over folk i krisetida
Kong Harald og dronning Sonja sender en hilsen ved inngangen til påsken, via landets aviser. VIDEO: Simen Løvberg Sund, Det kongelige hoff - Budskapet
fredag 15:01 Sør-Varanger Avis
Selfangst uten inspektører
Fiskerimyndighetene har, med bakgrunn i situasjonen rundt korona-pandemien, bestemt at det ikke skal være inspektører om bord på fartøy som driver selfangst i 2020. 
fredag 14:57 Kyst og Fjord
Ber folk utenfra om å holde seg hjemme
Porsanger kommune stenger ikke campingplassene i påska, men ber likevel om at vogneiere som er bosatt i andre kommuner holder seg hjemme.
fredag 14:30 Ságat
Leserinnlegg: En spesiell tid der vi alle må ta ansvar
Våre tiltak er opprettholdelse av vår operative evne og redusere smitterisikoen, slik at vi kan yte bistand til det sivile samfunn hvis det kreves, sier sjefen for Finnmark landforsvar i dette leserinnlegget.
fredag 14:20 Ságat
Kommunene kan få større makt i byggesaker
Kommunene kan få mer makt over lokale byggesaker, og staten og fylkesmennene kan få færre muligheter til å overprøve dem. Kommunal- og
fredag 14:10 Sør-Varanger Avis
Usikkerhet rundt hvilke barn som er sårbare nok til skoleplass
Regjeringen sier at skoler og barnehager skal være åpne for sårbare barn. Men det har allerede vært uenigheter om hvem som regnes som sårbare nok ifølge Fylkesmannen i Troms og Finnmark.
fredag 14:01 NRK
Regjeringen foreslår krisepakke: 20 millioner ekstra til beitekrisen
Regjeringen har fredag foreslått for Stortinget en økning av kriseberedskapsfondet med 20 millioner kroner. Nå har næringen rundt 40 millioner til rådighet for å takle krisen.
fredag 13:18 NRK
Sør-Varanger har tredje størst arbeidsledighet i Troms og Finnmark
Sør-Varanger har tredje størst arbeidsledighet blant kommunene i Troms og Finnmark. Ordfører Rune Rafaelsen sier det skyldes mange private arbeidsplasser, spesielt i reiselivet. Korrigert etter ny gjennomgang av tallene. Mer enn 600 personer i Sør-Varanger var arbeidsledige ved utgangen...
fredag 13:13 Sør-Varanger Avis
Opptur for pelagisk
Det ble eksportert 32 300 tonn sild til en verdi av 379 millioner kroner i mars. Det er en økning i volum på 1 prosent, mens verdien økte med 107 millioner kroner, eller 39 prosent. 
fredag 13:05 Kyst og Fjord
Nye hastelover skal beskytte barn og gje smittefri ferjebetaling
Regjeringa vil hasteendre nye lover utan å gå vegen om Stortinget. Målet denne gongen er å beskytte utsette barn i barnevernet og å sørge for at ferjene kan ta betalt for turen utan å spreie smitte.
fredag 12:51 NRK
Opptur for saltfiskeksporten
I mars ble det eksportert 5 100 tonn saltfisk til en verdi av 337 millioner kroner.
fredag 12:44 Kyst og Fjord
Eksportmarkedet tørker inn
I mars ble det eksportert 194 tonn tørrfisk til en verdi av 30 millioner kroner.
fredag 12:33 Kyst og Fjord
Solid måned for rekeeksporten
Det ble eksportert 1 300 tonn reker til en verdi av 103 millioner kroner i mars.
fredag 12:12 Kyst og Fjord
Mer løypestengning etter påske
Deler av skuterløypene fra Ytre Billefjord og Kistrand stenges fra 14. april.
fredag 11:48 Ságat
Nedtur for kongekrabben
Det ble eksportert 71 tonn kongekrabbe til en verdi av 25 millioner kroner i mars.
fredag 11:46 Kyst og Fjord
Ber fiskere om å gjøre avtaler
Mange utøvere i den minste flåten har torskekvote igjen. Etter mye dårlig vær i Lofoten, velger flere å dra til Finnmark. – Vi ber fiskerne om å gjøre avtaler med kjøperne.
fredag 10:54 Kyst og Fjord
Sykehusene i Finnmark: 2500 behandlinger utsatt
Sykehusene i Finnmark har foreløpig få coronatilfeller, likevel er 2500 planlagte behandlinger av andre slag satt på vent. 
fredag 10:53 ABC Nyheter
Leder: Staten svikter sin informasjonsplikt
Man har glemt at viktige deler av folket fortsatt lever i den analoge verden
fredag 10:39 Ságat
Dikt: Verden står stille- det er krig
Dikt om Corona skrevet av Lene Krogh.
fredag 10:20 Ságat
Mann tiltalt for mishandling av samboere
En mann fra Vest-Finnmark er tiltalt for jevnlig å ha utøvd alvorlig vold og trusler mot tidligere samboere. Tiltalen omfatter også narkotikabruk og flere andre lovbrudd.
fredag 10:15 Ságat
TROMS OG FINNMARK

Vil sette inn ekstra ressurser
Finnmarkssykehuset vil sette inn ekstra ressurser for å ta igjen all utsatt behandling når man er tilbake i normal situasjon.
fredag 10:10 Ságat
Slik blir vêret i starten på påska
Påska startar med det beste vêret austanfjells, men det blir truleg ikkje så verst i resten av landet heller.
fredag 10:06 NRK
Vil ha fiskeprodukter med lang holdbarhet
Mange vil ha sunn mat som kan lagres lenge i romtemperatur som følge av koronautbruddet. Det gir relativt gode tider for eksporten av en del saltede og tørkede hvitfiskprodukter.
fredag 10:02 Kyst og Fjord
Leserinnlegg: Dinosauren i dråpen
Coronavirus eller «The coronas» er generell betegnelse på virus funnet i forbindelse med endringer i slimhinnene (dråpevirus) som tegn på diverse former for «forkjølelse», som nå er kjent under fellesnavnet corona.
fredag 09:40 Ságat
Kronikk: Vi står sammen
Viktigere enn noen gang å fortsette å bry oss om hverandre. Vi må gi hverandre håp om bedre dager. Alle må bidra til at vi får hverdagen tilbake.
fredag 09:30 Ságat
Ned for skrei og opp for fryst torsk
I mars ble det eksportert 8 300 tonn fersk torsk inkludert skrei til en verdi av 365 millioner kroner. Det er en reduksjon i volum på 30 prosent, mens verdien falt med 124 millioner kroner, eller 25 prosent, fra mars i fjor.
fredag 09:26 Kyst og Fjord
Kronikk: Kunnskapens kraft
Vi gleder oss til et nytt semester, med nye og gamle ansikter, enten på campus eller via en skjerm. Vi skal ta godt imot dere.
fredag 09:25 Ságat
Leserinnlegg: Eiendomsskatten i Porsanger 
Jeg bor i distrikts-Porsanger, dvs. Olderfjord, og har mottatt eiendomsskatteseddel for året 2020.
fredag 09:20 Ságat
Nå blir det fart på Storekorsnes
Det tok sin tid, men nå er endelig kjøpet på Storekorsnes i Alta kommet i gang.
fredag 09:00 Kyst og Fjord
Verdien økte i sjømateksporten
Norge eksporterte 213 000 tonn sjømat for 9,6 milliarder kroner i mars. Det er en økning på 392 millioner kroner, eller 4 prosent, sammenlignet med mars i fjor. I første kvartal er det eksportert 664 000 tonn sjømat til en verdi av 28,6 milliarder kroner. Verdien har økt med...
fredag 08:54 Kyst og Fjord
Grensepasseringer ned over 60 prosent i mars
Tallene fra mars viser at det var 8 133 passeringer over Storskog. Dette er en nedgang på 61,75 % sammenlignet med mars 2019, melder politiet på Storskog
fredag 08:35 Sør-Varanger Avis
Coronasmittet: Arbeider på Skarvbergtunnelen testet positivt
En som jobbet på Skarvbergtunnelen ble kontaktet av sin kommunelege om at han kunne være potensielt smittet med coronaviruset.
fredag 08:15 Ságat
Lager rasteplass i særklasse på Elvenes
Til høsten kan alle forbipasserende ved Bøkfjordbrua på Elvenes nyte godt av en rasteplass med mange fasiliteter, og få med seg historie fra området.
fredag 07:00 Ságat
Ferdig med utestemmen?
Påska står for døra, og vi er på veg inn i "den stille uke". Da bør noen blant oss bruke anledninga til å legge bort utestemmen. Det er usikre tider.
fredag 06:00 Sør-Varanger Avis
Hemmelege matvarelager skal sikre Noreg
Det ligg fleire matvarelager kringom i landet i tilfelle forsyningskrise. Kvar lagera er plasserte er strengt hemmeleg.
fredag 05:37 NRK
Fikk ikke tatt farvel med moren som døde av korona
Nylig mistet Nina Aarnes Wanke moren sin til korona. Selv er Nina syk og i isolasjon og fikk derfor aldri tatt ordentlig avskjed.
torsdag 21:17 NRK
Stein Lier-Hansen: «Dypt sjokkerende at Stortinget fritar seg selv fra karantene – mens kommunene får stenge arbeidsfolk ute»
Fem dager etter at regjeringen innstendige oppfordret kommuner om å droppe egne karanteneregler, har de fleste kommunene ikke fulgt oppfordringen.
torsdag 21:14 $ Aftenposten
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

TROMS OG FINNMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL