Finnmark
Nye koster i Nordkapp
– Vi er en kommune med et allsidig næringsliv, og vi har flere større utbyggingsprosjekter på gang. Jeg tror at vi vil få gode søkere til samtlige stillinger.
18min Ságat
Handler ikke om oppdrett
Påbud om pingere i torskefisket har ingen ting med oppdrett å gjøre. Det fastslår seniorrådgiver Mari Didriksen i Nærings- og fiskeridepartementet (NFD).
15:52 Kyst og Fjord
Ti nye smittede, ni av dem er importsmitte
Det har totalt ti positive smittetilfeller i Sør-Varanger kommune forrige uke. En av dem ble funnet ved lokal smitteoppsporing og er i isolasjon, melder Sør-Varanger kommune. De ni andre er såkalt importsmitte eller transittreisende fra utlandet. Smittevernlege Drude Bratlien sier i...
15:39 Sør-Varanger Avis
– Tragisk og helt ubegripelig
Kolleger er i sjokk etter at en mann i tjueårene døde i en arbeidsulykke i Gamvik mandag kveld.
15:24 NRK
Ingalill Olsen (Ap) og EØS-avtalen
15:22 Kyst og Fjord
Ski-NM: Sterk avslutning av Stock
Daniel Stock fra Vadsø Skiklubb avsluttet ski-NM med et sterk 15 km fristil og var nær sin andre medalje på to dager.
14:58 Ságat
Splitter nye «Solheim» på tur hjem til Båtsfjord
For en liten time siden avsluttet skipper Freddy Kristiansen den første prøveturen med den nye og toppmoderne hybride Selfa-sjarken sin, MK «Solheim».
14:43 Kyst og Fjord
Store prisforskjeller i Lakselv tirsdag: Du kan spare mye på å sjekke prisen før du tanker
Ved 13.30-tiden tirsdag var det hele 1,76 kroner i forskjell på litersprisen på diesel hos Pedersens varmeservice og stasjonene i sentrum av Lakselv.
14:41 Ságat
TROMS OG FINNMARK

Secora-ansatte også i Svolvær blir ivaretatt, sier styreleder
Styreleder Øyvind Grøttheim i Secora AS reiste selv til Gamvik tirsdag formiddag i forbindelse med at en av selskapets ansatte døde mandag.
14:01 $ Lofotposten
Leder: Betimelig varsko fra Samerådet
Myndighetene bør nå begynne å forstå at tiltak må differensieres lokalt
13:50 Ságat
Kurt Wikan valgt til ny leder i FeFo
I tirsdagens styremøte ble Kurt Wikan (Sp) valgt til ny styreleder i Finnmarkseiendommen (FeFo). Men ny nestleder ble man ikke enige om. Kurt Wikan ble enstemmig valgt av det sittende FeFo-styret. Styreleder velges for et år av gangen. I følge Finnmarksloven skal leder og nestleder det ene...
13:38 Sør-Varanger Avis
Leserinnlegg: EØS-avtalen er et bedre alternativ
Enkelte partier mener at EU-medlemskap og EØS-avtalen er to sider av samme sak og er mot begge deler. Jeg er EU-motstander, men tilhenger av EØS-avtalen. Jeg bor i Finnmark hvor det landes og produseres mye fisk som skal ut markedet.
13:25 Ságat
Leserinnlegg: Ny rovdyrpolitikk nå
2.-kandidat for FrP i Ávjovárre valgkrets, Ellen Inga Kristina Hætta, ønsker at kommunene skal overta rovdyrforvaltningen i Norge. Slik mener hun at beslutninger kan tas raskere, nærmere innbyggerne, og med større demokratisk legitimitet.
13:15 Ságat
- EØS-avtalen er et bedre alternativ
13:12 Kyst og Fjord
Problemer med å velge nestleder: FeFo-styret har fått ny leder
Kurt Pasvikbamsen Wikan er ny styreleder i FeFo og overtar etter Máret Guhttor.
12:20 Ságat
Rådmannen foreslår å bevilge midler til en krigsminneplan
– Rådmann vurderer det som hensiktsmessig å gå i gang med et systematisk arbeid knyttet til en krigsminneplan og anbefaler et tilskudd på kroner 100 000 som dekkes over disposisjonsfondet, heter det i saksutredningen før møte i Utvalg for levekår. Flere ganger de...
12:00 Sør-Varanger Avis
- Organisasjonssaken er ikke lagt død
11:52 Kyst og Fjord
Politifolk deltok på musikkbingo der mange ble smittet - nå flyttes etterforskningen
Et ukjent antall tjenestemenn ved Harstad politistasjon var på musikkbingoen på Verftet i romjula. Nå har politistasjonssjefen sendt etterforskninga av utestedet til Tromsø.
11:45 NRK
Ny rapportering for turistfiske- og fritidsfiskere
Turistfiskebedrifter og fritidsfiskere skal rapportere fangst av kongekrabbe i nytt elektronisk skjema. Det er også innført krav om at turisfiskebedriftene skal melde seg aktive i forkant av planlagt fangstaktivitet.
11:43 Kyst og Fjord
– Usikkert år for fiskeriene
– Det er høyst usikre tider og nærmest umulig å vite hvordan ståa vil bli utover dette året. Men vi velger å tro på ei bedring i markedet etterhvert.
11:40 Ságat
Dette er årets beste naturfoto
Flere nordmenn hevdet seg i nordens største fotokonkurranse. Se bildene!
11:35 NRK
Øyvind blir hovedtrener i den nye klubben TIL 2020
Tidligere KIF-spiller Øyvind Tjelde Haga har blitt trener for den nye storsatsingen innen nordnorsk kvinnefotball i Tromsø, TIL 2020. Det er klubbene Tromsø IL og Fløya som har slått seg sammen til den nye klubben, og den første spilleren som formelt signerte for klubben i...
11:26 Sør-Varanger Avis
Passerte 12,7 milliarder
Omsetningen i Norges Råfisklag passerte 12,7 milliarder kroner i 2020, 300 millioner mindre enn i rekordåret 2019. Det melder informasjonsleder Thor E. Kalsaas i Råfisklaget.
11:01 Kyst og Fjord
Fikk rust i batteriene
Pingerne som skal hindre at nisene havner i torskegarna kan selv bli miljøbomber. – Batteriholderen var ikke tett og fyltes med saltvann. Da vi skrudde opp, rant det ut rustvann, forteller Kristian Møller på «Solbjørn».
10:39 Kyst og Fjord
Endrer status på søket - antar at skikjøreren i 50-årene er omkommet
Letemannskapene fortsetter søket etter den savnede skikjøreren på Kattfjordeidet i Tromsø i dag. Tirsdag formiddag setter de en hundeekvipasje inn i fjellsiden, i håp om å kunne starte nye søk.
10:25 NRK
Kenneth kjørte store maskiner. Snart er han helsefagarbeider.
Kenneth Lemika håndterte store kjøretøy da han var ansatt ved Sydvaranger. Nå hjelper han dem som trenger pleie og omsorg – og stortrives i den nye jobben. Nav-leder Hilde Michelsen håper andre vil ta samme utdanningsløp. – Jeg måtte se meg om etter noe annet...
10:00 Sør-Varanger Avis
Leserinnlegg: Det vi har lært av de lokale QAnon tilhengerne
Det finnes folk som i større grad enn de fleste har vanskeligheter med å forstå verden slik den er. Enkelte av disse kan da bli dratt inn i en alternativ forståelse av verden, som gir dem en følelse av at det da er de som egentlig forstår verden, og vi andre som ikke forstår.
09:57 Ságat
Deltakelsen i sametingsvalget så rekordhøy ut. Men tallene fra valgdirektoratet stemte ikke
De som har brukt valgdirektoratets nettside har fått et helt feil inntrykk av valgdeltakelsen ved forrige sametingsvalg. Etter at Ságat tok det opp med direktoratet er det nå rettet opp i.
09:15 Ságat
Justisdepartementet vil vurdere unntak i Neiden
Lørdag bestemte regjeringen å stenge grenseovergangen i Neiden for vanlige folk. Mandag Justis- og beredskapsdepartementet de at lettelser skal vurderes. Da vi søndag forsøkte å få klarhet i om grensen virkelig skulle stenges for all vanlig ferdsel, uten at det hadde sin...
08:41 Sør-Varanger Avis
Her tør ikke kommunen å satse på kun elbiler
I Norges kaldeste og geografisk største kommune, Kautokeino, tør de ikke satse fullt på utslippsfrie biler som tjenestebiler.
08:11 NRK
Retter opp torskekvoter
Det er oppdaget en feil i Forskrift om regulering av fisket etter torsk, hyse og sei nord for 62°N som ble fastsatt 23. desember.
08:02 Kyst og Fjord
Får lov til å utvide kai
Vågan kommune har gitt Falch Svolvær AS lov til å utvide kaiene ved Riksheimanlegget i Henningsvær.
07:53 Kyst og Fjord
Behov for mer koordinert forvaltning av kystsonen?
07:40 Kyst og Fjord
TROMS OG FINNMARK

Politikerne vil ha moms før Distrikts-Norge har rukket å skaffe seg elbiler
– Når vi endelig får elbiler som kan brukes i nord, så drar de stigen opp etter seg i Oslo, sier bilforhandler i Finnmark.
07:34 NRK
Her tør ikke kommunen å satse på kun elbiler
I Norges kaldeste og geografisk største kommune, Kautokeino, tør de ikke satse fullt på utslippsfrie biler som tjenestebiler.
07:31 NRK
Fiskekjøper med million-satsing
De skal bygge ut ferskfiskanlegget og satser opptil 20 millioner kroner på det. – I dag har vi anlegget i flere bygg, og det er tungvint siden det må sluses inn og ut. Nå bygger vi alt i ett. Vi skulle gjort dette for lenge siden, og nå måtte vi bare gjøre det.
07:24 Kyst og Fjord
35 søkere vil ha ledig oppsynsjobb i Porsanger
Det har ikke manglet på interesse for den ledige stillingen i Statens naturoppsyn (SNO).
06:45 Ságat
Utvidet driftsgrunnlaget
Rederen fra Finnmark får delta i lukrativt fiske.
06:34 Kyst og Fjord
Fatter ikke problemet med å ha ØFAS i Skitfjæra
Kurt Mortensen fra Bjørnevatn stiller seg undrende til at det plutselig er blitt et problem at ØFAS i Kirkenes holder til i industriområdet langt fra sentrum.
06:30 Ságat
Flere tusen hytter mangler brannvernutstyr
­
06:26 NRK
Tilskudd til isveier
Isveiene i Tana er viktige ferdselsårer, og kommunen har nå en pott penger til jobben som gjøres for å få til åpning så tidlig som mulig.
06:00 Ságat
– Smittesporing har gått veldig greit i Sør-Varanger
– Man har jo sett på nyhetene om de som fester og går i juleselskap, men de aller, aller fleste hører vi ikke om. De er veldig flinke til å følge rådene og holder seg hjemme, sier smittevernlege Drude Bratlien. Hun blir spesielt nevnt av Steinar og Randi Fløtten...
05:00 Sør-Varanger Avis
Mann omkom i lekter-ulykke i Gamvik
En mann i 20-årene omkom i en ulykke om bord i en lekter i Gamvik i Finnmark mandag kveld.
mandag 21:40 ABC Nyheter
Mann omkom i arbeidsulykke i Gamvik
En mann i 20-årene er bekreftet omkommet etter en arbeidsulykke i Gamvik. Ulykkesårsaken er enda ikke kjent.
mandag 21:25 NRK
Kriseteam kobles inn etter dødsulykke mandag kveld: – Fryktelig tragisk
Politi, ambulanse, Kystvakta og brannvesenet rykket mandag ettermiddag ut til en alvorlig arbeidsulykke. Personens arbeidsgiver kobler nå inn kriseteam etter at en mann i 20-årene omkom. 
mandag 21:25 $ Lofotposten
Forsvarsbygg venter på grønt lys
Forsvarsbygg har nå sendt over beslutningsunderlaget som må til for å få investert i nye bygg på Porsangmoen og flere boliger i Lakselv. Nå venter de bare på bestillingen fra departementet.
mandag 21:05 Ságat
Kom endelig i gang med sesongen
Snemangel har gjort at langrennsløperne i østfylket har måtte vente på at konkurransesesongen skal starte opp. Lørdag var man endelig i gang.
mandag 21:00 Ságat
Se Nordnytt 19:45
Se Nordnytt 19:45
mandag 19:38 NRK
19 år gamle Patrick døde i dykkerulykke – for tidlig å si noe om årsaken
Det var 19 år gamle Patrick Paulsen som døde i dykkerulykken i Vadsø lørdag. Politiet vet foreløpig ikke hva som er årsaken til ulykken.
mandag 19:33 NRK
19 år gamle Patrick døde i dykkerulykke – for tidlig å si noe om årsaken
Det var 19 år gamle Patrick Paulsen som døde i dykkerulykken i Vadsø lørdag. Politiet vet foreløpig ikke hva som er årsaken til ulykken.
mandag 19:12 NRK
Barruk og Gájanas Riddu-klare
Katarina Barruk og Gájanas kommer til Kåfjord i 2021 for å spille på en av verdens største urfolksfestivaler.
mandag 18:15 Ságat
Mye gjenstår før det kan bli ny gruvedrift i Sør-Varanger
– Mye gjenstår før oppstart, sier tidligere arbeidende styreleder i Sydvaranger, Peter Steiness Larsen. Gjeldssletting har vært en del av kjøpesummen. Sydvaranger Mining AS, sin nye amerikanske eier, Tacora Resources, har ikke forpliktet seg til å finansiere en fullskala...
mandag 18:00 Sør-Varanger Avis
Sølv til Daniel
Daniel Stock tok sølvmedaljen under mandagens NM på ski.
mandag 16:56 Ságat
FeFo skifter styreleder
Tirsdag vil FeFo få ny styreleder.
mandag 16:00 Ságat
Politiet: For tidlig å si noe om årsaken til at dykker omkom i Vadsø
Det var 19 år gamle Patrick Paulsen som døde i dykkerulykken i Vadsø lørdag. Politiet vet foreløpig ikke hva som er årsaken til ulykken.
mandag 15:41 ABC Nyheter
Frigir navn etter dykkerulykke
Det var 19 år gamle Patrick Paulsen som omkom i en dykkerulykke i Vadsø på lørdag.
mandag 15:33 TV 2
- Bare trist med pingere
- Å bruke dette utstyret er bare trist. Vi mister stadig tusenlapper på havet. Det sier Kristian Møller på 15-metringen «Solbjørn». Nå har mannskapet puttet pingerne i agnposer, og hengt posene på garna. – De får bare ligge inni posene resten av...
mandag 15:18 Kyst og Fjord
Tana vil heller eskortere fra grensa til helsesenteret
Svinesund fikk lokal tilpasning fra starten. – Da burde det også være mulig for Tana, mener Helga Pedersen.
mandag 15:07 Ságat
TROMS OG FINNMARK

Norge, Island og Grønland enige om loddeavtale
Island, Grønland og Norge er enige om en foreløpig loddekvote på 21.800 tonn, der Norge er tildelt til sammen 19.119 tonn for 2021.
mandag 15:07 Kyst og Fjord
Navnet frigitt
Det var den 19 år gamle Patrick Paulsen fra Vadsø som omkom i forbindelse med dykking utenfor Skallelv i Vadsø kommune lørdag. Den avdøde ble lokalisert søndag formiddag. Søndag kveld 21.13 ble han hentet opp med hjelp av ROV – undervannsrobot. Politiet melder at...
mandag 14:59 Sør-Varanger Avis
Tromsø-ordfører kritisk til at skjenkestoppen videreføres alle steder
Regjeringen viderefører den nasjonale skjenkestoppen på grunn av smittesituasjonen. Det møter sterke reaksjoner fra serverings- og reiselivsbransjen.
mandag 14:56 NRK
Det var Patrick som omkom
Politiet har frigitt navnet på gutten som omkom i dykkerulykken utenfor Vadsø lørdag.
mandag 14:56 Ságat
Leder: Godt forslag om samisk e-lege
Her får man mer for penga. Vi forventer at Høie ordner dette på strak arm
mandag 14:32 Ságat
Godkjenner begrenset torskefiske i Nordsjøen
– Etter å ha gjort en ny vurdering har jeg kommet til at det er rom et begrenset torskefiske for de minste båtene.
mandag 14:29 Kyst og Fjord
NM på ski: 10km klassisk, menn
Videoklipp fra NRK
mandag 13:20 NRK
Stenger grensen til Finland i dag
Justis- og beredskapsdepartementet bekreftet ved lunsjtider mandag at grenseovergangen til Finland ved Neiden stenger helt. Justis- og beredskapsdepartementet har besluttet at fra mandag 18.januar kl 1700 vil Neiden ikke være et godkjent grenseovergangssted, med unntak for fire kategorier av reisende, heter...
mandag 13:14 Sør-Varanger Avis
– Rettigheter til grensefamilier og -samfunn må respekteres selv i krisetider
Samerådet ber statene om å opprettholde og respektere rettighetene til samer som bor på tvers av landegrensene.
mandag 12:45 Ságat
Cibus Maris Norway AS tredobler staben og flytter i nye lokaler
Rognkjekskaviar er i vinden, og nå styrker gründeren av Cibus Maris staben med ytterligere to personer.
mandag 12:34 Kyst og Fjord
Seppo vurderer nedleggelse
Fortsetter situasjonen med helt eller delvis stengt grense, så legger Seppo Härkönen inn årene, og stenger butikken i Karigasniemi. Situasjonen truer hele bygdas eksistens, mener han. Og inne i finsk Sápmi kjøper kineserne seg opp.
mandag 12:27 Ságat
Rekordproduksjon av torskeyngel hos Havlandet Marin Yngel
– Årets produksjon ble vesentlig høyere enn fjorårets, med 4,65 millioner yngel med en snittvekt på to gram gram levert. Det tilsvarer en økning på 50 prosent i kvantum mot fjorårets tre millioner yngel.
mandag 12:21 Kyst og Fjord
Leserinnlegg: Nå er jeg svært oppgitt
Ordfører i Sør-Varanger, Pål Gabrielsen, fortviler over stengt grense mellom Sør-Varanger og Finland og ber myndighetene ta tak snarest.
mandag 12:20 Ságat
Mer om det gamle bankbygget
– Hei, ser dere har skrevet om det gamle sparebankbygget, skriver May-Brith Østerbøl til SVA. – Det har vært skrevet noe på Facebook, bilder og historier fra Sør-Varanger. Der er det skrevet litt historikk om bygget. Banken het Sør-Varanger Sparebank, ikke...
mandag 12:13 Sør-Varanger Avis
Regjeringa held fram med skjenkestopp, men folk kan få besøk igjen
Erna Solberg sier regjeringen viderefører de nasjonale tiltakene med noen få justeringer. Blant annet blir det mulig å ha gjester hjemme.
mandag 12:11 NRK
– Vårt ansvar å si fra
Regionrådene i Finnmark «sier fra» til nasjonale myndigheter. – Å holde hjulene i gang er også en viktig del av «dugnaden», ifølge rådene.
mandag 11:39 Ságat
Disse døde i hyttetragedien på Andøya
­
mandag 10:49 NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

TROMS OG FINNMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL