Finnmark
Støre: Historisk feil å tvinge Finnmark og Troms sammen
Regjeringen begår en historisk feil hvis den fortsetter tvangssammenslåingen av Troms og Finnmark, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre.
16min Nationen
- Se mot kysten og lær
Porsanger formannskap vil gi en halv million kroner til grunnundersøkelser i Smørfjord, i forbindelse med Storbukt fiske­industris satsing på et nytt fiskerianlegg.
39min Ságat
Støre: Historisk feil å tvinge Finnmark og Troms sammen
Regjeringen begår en historisk feil hvis den fortsetter tvangssammenslåingen av Troms og Finnmark, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre.
16:41 ABC Nyheter
FINNMARK: UP gjennomført fartskontroll på Seidafjellet, et f …
@politifinnmark: UP gjennomført fartskontroll på Seidafjellet, et førerkortbeslag for fart 122 km/t i 80 sone i tillegg til 6 stk. forenklede forelegg for fart. Kilde: Tvitret fra Finnmark politidi…
16:23 Politilogg
Varsler økonomisk hestekur
Det varsles betydelig innstramming i Porsanger allerede til neste år. Alle avdelinger vil trolig bli gransket for å få styrket økonomien, samt at skolestruktur og eiendomsskatt igjen kan bli diskusjons­tema.
15:55 Ságat
Støre: Historisk feil å tvinge Finnmark og Troms sammen
Regjeringen begår en historisk feil hvis den fortsetter tvangssammenslåingen av Troms og Finnmark, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre.
15:51 NRK
Været utsetter seismikkskyting
På Osebergfeltet er den pågående seismikkskytingen, SP 18003 med Geo Coral, satt på vent til onsdag på grunn av været.
15:03 Kyst og Fjord
Kartlegging av avfall fra oppdrettsnæringen
Marin forsøpling er et økende miljøproblem, og Fiskeridirektoratet region Nord har derfor satt i gang med å kartlegge og registrere marin forsøpling fra akvakulturnæringen i Troms og Finnmark.
14:55 Kyst og Fjord
FINNMARK

Leserinnlegg: Johan Castberg-utbyggingen skal gi lokale ringvirkninger
Petroleumsvirksomheten er vår største næring når det gjelder ringvirkninger, verdiskaping og inntekter til staten. Derfor er plan for utbygging og drift (PUD) av Johan Castberg en av de viktigste sakene i Stortinget i denne sesjonen.
14:51 Ságat
Tilbake etter 20 år
Fredag 15. juni åpnet Inger Blix Kvammen sin første utstilling i Kirkenes på hele 20 år.
13:00 Ságat
To personer ble funnet døde i det lille fiskeværet. Nå åpner fylkeslegen tilsyn
Fylkeslege Eivind Merok sier de vil få belyst alle sider i forbindelse med dødsfallene i Gjesvær i februar.
12:55 NRK
– Vi er alle fra den samme gryta
Reidar Harjo (51) ønsker å feire sine kvenske og finske røtter, og arrangerer en storslått vennefest i Oslo den 22. juni. – Her kan vi bli venner i en gigantisk vedfyrt badstu, og hjelpe hverandre til å prate finsk eller kvensk.
12:40 NRK
Samisk kristen tenkning er sentral i ny bok
Ságats anmelder mener at boken, som først og fremst er en trosopplæringsbok, også er relevant for folk som er opptatt av samisk rettighetskamp og vern om skaperverket.
12:30 Ságat
Fotominner: Bygging av pasvikveien
Veien fra Håbet ved Bjørnevatn og opp­over Pasvikdalen har fått mye negativ oppmerksomhet de siste åra. Først og fremst fordi veien må betegnes som meget dårlig, og det er et folkekrav at veien må utbedres.
11:45 Ságat
Tur til kulturbygda Bugøynes
I strålende sommervær gjestet nærmere 30 medlemmer av Vadsø norsk-finsk forening kulturbygda Bugøynes, bygda som også betegnes som den mest finske her i landet. For fortsatt er finsk et levende språk i Lille Finland med om lag 180 innbyggere.
11:00 Ságat
Dina har sittet i en varetektscelle i nesten 300 dager. Nå kan hun snart få nytt hjem
Dina var sviktet av de voksne, og ba om hjelp før det gikk liv. Nå ser framtiden hennes lysere ut. Men fortiden er ikke glemt, sier faren.
10:33 NRK
FINNMARK: Varangerbotn, UP har hatt promillekontroll, 105 ko …
@politifinnmark: Varangerbotn, UP har hatt promillekontroll, 105 kontrollerte, ingen reaksjoner. Kilde: Tvitret fra Finnmark politidistrikt @politifinnmark
10:23 Politilogg
Med seletøy og vogn
Forrige helg holdt kjøre­instruktør Leon Johansson fra Senja, kjørekurs for ni kursdeltakere på Tana videregående skole.
10:00 Ságat
360 biler til Arctic race of Norway
På Hesseng, utenfor Kirkenes, fylles området rundt Barentshallen opp av etterhvert 360 splitter nye el-biler for bruk under sykkelrittet Arctic race og Norway (ARN).
09:00 Ságat
Fisk for mer enn 100 mill
Det ble landet fersk fisk i forrige uke for mer enn 100 millioner kroner. Det er særlig ett fiskeslag som gjør seg gjeldende.
08:49 Kyst og Fjord
I retten for grensekrenkelser
De tre utlendingene finske grensevakter ågrep ved Treriks­røysa i Pasvik på fredag, må møte i finsk rett denne uka.
08:20 Ságat
Branntilløp på Kirkenes videregående
Alle nødetater rykket ut til Kirkenes videregående skole mandag kveld etter en automatisk brannvarsling.
07:59 Sør-Varanger Avis
Frykter ny krise i luftambulansetjenesten. Kan miste én av tre teknikere
Flyteknikerne opplever fremtiden som svært usikker. Nå har en tredjedel søkt seg til andre jobber eller fått tilbud om ny jobb.
07:46 NRK
Musikken står sentralt
Vinteren 1980 satt Dan Oliver Wasa og Tone Lorentzen i kjøkkenvinduet og så på at den kraftige nordvesten i Nordvågen tok tak i, og flytta på, bilen deres; en Renault 4. - Vi ble sterkt fascinert av forholdene her oppe, sier Dan.
07:00 Ságat
FINNMARK: Branntilløp Kirkenes videregående skole. Alle nød …
@politifinnmark: Branntilløp Kirkenes videregående skole. Alle nødetater rykket ut til branntilløp Kirkenes videregående skole. Brannen slukket etter kort tid, begrenset skadeomfang.. Brannårsak uk…
mandag 22:38 Politilogg
Bergeton Klaussen til Rønning: – Vi har god tid
… Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å få tilgang til denne siden. Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang The post Bergeton Klaussen til Rønning: – Vi har god tid appeared first on Ukeavisa Hammerfestingen.
mandag 22:26 Hammerfestingen
Stor folkefest
Med storinnrykk av fraflyttede nordkappværinger, ble siste helg i Nordkappfestivalen til en stor folkefest. På toppen av det hele kom godværet også.
mandag 21:00 Ságat
400 «spiste i gang» Jakten på bolyst i Tana
«Jakten på bolyst» har kommet til Tana kommune. En hel uke vil Finnmark fotballkrets sammen med samarbeidspartnere lokalt og eksternt skape stor aktivitet i Tana.
mandag 19:30 Ságat
Nord-Norges tøffeste
I helga var det full fres med adrenalin, eksos og støvskyer over crossbanen i Lakselv.
mandag 18:30 Ságat
Finnmark kan stoppe sammenslåingen, mener eksperter
Kanskje må hele konflikten om regionreform i nord avklares i retten, mener professor i rettsvitenskap. Men motstandskampen kan føre frem, mener flere.
mandag 18:04 NRK
Elektriske turer
Det var elektrisk stemning da Porsanger-ordføreren og rådmannen introduserte kommunens nyeste investering for sine innbyggere.
mandag 18:00 Ságat
Idrettsstipend til Elen og Marcus
Nessebyjenta Elen Kristine Petterson (15) og Marcus Åshovd (17) fra Skånland er tildelt årets idrettsstipend fra Samenes Idrettsforbund.
mandag 17:45 Ságat
Finnmark kan stoppe sammenslåingen, mener eksperter
Kanskje må hele konflikten om regionreform i nord avklares i retten, mener professor i rettsvitenskap. Men motstandskampen kan føre frem, mener flere.
mandag 17:34 NRK
FINNMARK

Helgens fotball
Porsanger IL tok en svært viktig seier da laget gjestet Kirkenes søndag.
mandag 15:10 Ságat
Intersport totalskadd i brann
Det var ingen personer inne i Intersport-bygget som fredag kveld tok fyr på Hesseng. Nå vil eier få oversikt over situasjonen før de vet hva neste steg blir.
mandag 15:00 Ságat
FINNMARK: Vadsø, UP har hatt fartskontroll i 30-sonen ved Va …
@politifinnmark: Vadsø, UP har hatt fartskontroll i 30-sonen ved Vadsø barne- og ungdomskole, 2 FF, høyeste fart 38 km/t. Kilde: Tvitret fra Finnmark politidistrikt @politifinnmark
mandag 14:53 Politilogg
NFU: – Utviklingshemmede fritas fra retten til å lære
Over hele landet bryter videregående skoler loven ved å gi for dårlig tilrettelagt undervisning til elever med psykisk utviklingshemming. Moren til Jon (20) mener han kunne ha mestret mye – om han hadde fått riktig undervisning.
mandag 14:50 NRK
Nå gir han seg
Han tar ikke gjenvalg, sier han til Ságat. Nå skal familien prioriteres for en periode.
mandag 14:42 Ságat
FINNMARK: Gamvik, politiet har hatt promillekontroll, 15 kon …
@politifinnmark: Gamvik, politiet har hatt promillekontroll, 15 kontrollerte, ingen reaksjoner. Kilde: Tvitret fra Finnmark politidistrikt @politifinnmark
mandag 13:53 Politilogg
Stor ryddeaksjon mot plasten
De siste par dagene har det pågått flere ryddeaksjoner i Sør-Varanger. Privatpersoner, organisasjoner, skolebarn, bedrifter og bygdelag har fått nok av all årgangsplasten.
mandag 13:30 Sør-Varanger Avis
Gjensyn og jubileum for gammel fjøsmester
100-årsmarkeringa på Tana videregående skole var godt besøkt, og en av de som hadde tatt turen var den gamle fjøsmesteren Harry Bjerknes. Han var ansatt ved skolen i 30 år.
mandag 13:00 Ságat
Anlegget på Melkøya ble evakuert etter gasslekkasje søndag
Anlegget på Melkøya ble evakuert etter gasslekkas­je søndag Dette innhold­et er kun for abon­nen­ter.Logg inn eller reg­istr­er en kon­to for å lese denne artikke­len
mandag 12:52 Hammerfestingen
Politiet: – Snakk med barna om dopsalg på Snap
Nå organiseres og profesjonaliseres salget av narkotika i sosiale medier. Politiet frykter at kyniske bakmenn retter seg mot barn.
mandag 12:40 NRK
Selger narkotika på Snapchat – frykter barn er målgruppen
Nå organiseres og profesjonaliseres salget av narkotika i sosiale medier. Politiet frykter at kyniske bakmenn retter seg mot barn.
mandag 12:37 NRK
Mer makrell i nord
På det jevne med nordsjøsild, litt mer makrell tatt i nord og tobisfiske over for denne sesong.
mandag 12:35 Kyst og Fjord
FINNMARK: Vadsø. UP har hatt fartskontroll i 40-sonen i Hvis …
@politifinnmark: Vadsø. UP har hatt fartskontroll i 40-sonen i Hvistendalsgate, 4 FF, høyeste fast 51 km/t. Kilde: Tvitret fra Finnmark politidistrikt @politifinnmark
mandag 12:23 Politilogg
Vil ikke gi utvidet leppefiske-disp
Norges Kystfiskarlag mottok nylig svar fra Nærings- og Fiskeridepartementet om at dispensasjonsadgangen for deltakelse i lukket gruppe i fisket etter leppefisk i 2018 ikke vil bli utvidet, slik vi har bedt om.
mandag 12:15 Kyst og Fjord
FINNMARK: Tana, det er veiarbeid på Masjoksletta, det bes om …
@politifinnmark: Tana, det er veiarbeid på Masjoksletta, det bes om at bilister følger skiltet fartsgrense og viser hensyn til de som arbeider med veien. Kilde: Tvitret fra Finnmark politidistrikt …
mandag 11:39 Politilogg
Mistet kompisen på havet. Nå har han samlet inn 390.000 kr på ett døgn
– Det store engasjementet viser hvor sterkt Øksnes står sammen når noe så forferdelig skjer oss, sier Rudi Mortensen. I går startet han innsamling til Redningsselskapet.
mandag 10:54 NRK
Stort engasjement etter drukning
De håpet å samle inn 5000 kroner til Redningsselskapet, men har nå fått mer enn 360.000 kroner.
mandag 10:30 Kyst og Fjord
Britiske infanterister sykler for å samle krigshistorier
Syv fra britiske Royal Marines vil finne nytt om andre verdenskrig, samtidig som de får seg en skikkelig trimtur.
mandag 10:10 Sør-Varanger Avis
Finnmark Ap sier nei til å bidra til sammenslåing med Troms
Nei fra 87 prosent i folkeavstemningen gjør at Finnmark Ap ikke vil velge medlemmer til nemnda som skal gjennomføre sammenslåingen med Troms.
mandag 10:06 Sør-Varanger Avis
Her får årets fugl ha reiret i fred
Tjelden er kjent for å ligge på reir på merkelige steder, men på en anleggsplass?
mandag 09:53 Sør-Varanger Avis
Frykter seismikk-konflikter
Norges Fiskarlag frykter at økt seismisk aktivitet i Nordsjøen skal medføre interessekonflikter med fiskeri. – Vi etterlyser bedre samordning fra myndighetenes side, sier fagansvarlig Sonja Elin Kleven Jakobsen.
mandag 09:48 Kyst og Fjord
Fortviler over samfengt fisk
Fiskehandler Karl-Alberth Hansen i Tromsø har brent seg på kjøp av samfengt fisk på auksjon hos Råfisklaget. – Praksisen må endres, sier han.
mandag 09:25 Kyst og Fjord
- Hemmelighold og trenering
SVs Jan Olsen mener at både ordfører og rådmann driver med hemmelighold og trenering når det gjelder flere deler av Nordkapp-saken.
mandag 09:25 Ságat
Tre vil bli ny rektor
mandag 09:00 Sør-Varanger Avis
Er i rute
Så langt går det som planlagt. Arne Hjeltnes er fornøyd med innkjøringen av Finnmark Fisk i Mehamn.
mandag 08:19 Kyst og Fjord
FINNMARK

Ingen stemmer fra øst- og sørsamiske områder
Sannhetskommisjonen har ingen stemmer fra øst- og sørsamiske områder. De kan bli henvist til underkommisjoner sier sametingspresidenten.
mandag 07:00 Ságat
Ekspertar: Slik bør du bruke feriepengane dine
NORDFJORDEID : Brått står dei der, tusenvis av blanke feriepenge-kroner på konto. Her er ekspertane sine råd for å unngå ein smell.
mandag 05:08 NRK
- Denne kommer til å gå lenger enn meg
Nylig var det Amcar treff på torget i Kirkenes. Treffet var arrangert av Kirkenes Amcar klubb i samarbeid med Kirkenes MC (KMC).
mandag 04:00 Sør-Varanger Avis
FINNMARK: E6 Porsanger: UP har avholdt fartskontroll i 60 km …
@politifinnmark: E6 Porsanger: UP har avholdt fartskontroll i 60 km sone på E6 i Porsanger kommune. Res: 15 utstedte forenklede forelegg for fart, høyeste fart 85 km/t. Kilde: Tvitret fra Finnmark …
søndag 20:53 Politilogg
4,8 kilometer nytt dekke
Denne uken startet arbeidene med å legge nytt dekke på fylkesvei 98 mellom Holmfjell og Gulbojok. Det blir 4,8 kilometer ny asfalt. Strekningen er svært sporete.
søndag 19:00 Ságat
FINNMARK: Reinpåkjørsel i henholdsvis Skarbervika ved Båtsfj …
@politifinnmark: Reinpåkjørsel i henholdsvis Skarbervika ved Båtsfjord og Strømsnes ved Rypefjord. Reineiere varslet. Kilde: Tvitret fra Finnmark politidistrikt @politifinnmark
søndag 17:38 Politilogg
Populært sykehjem mangler bårerom
Beboere og ­pårørende er fulle av lovord over sykehjemmet Ellas minne i Bjerkvik. Men mangel på båre­rom har skapt uverdige forhold.
søndag 16:00 Ságat
– Stadar som Flåm står i fare
Norge bør gjøre slik New Zealand planlegger og innføre et turistgebyr. – Hvis ikke er ikoniske steder i Norge i fare, advarer reiselivsekspert.
søndag 15:52 NRK
FINNMARK: Klage på mopedkjøring på idrettsbane, gangvei og l …
@politifinnmark: Klage på mopedkjøring på idrettsbane, gangvei og lekeplass ved Aroness i Alta. Politiet følger opp. Kilde: Tvitret fra Finnmark politidistrikt @politifinnmark
søndag 15:38 Politilogg
FINNMARK: Flere kumlokk fjernet i området Porsangerhallen i …
@politifinnmark: Flere kumlokk fjernet i området Porsangerhallen i Lakselv. Brannvesenet følger opp og legger kumlokkene på plass igjen. Kilde: Tvitret fra Finnmark politidistrikt @politifinnmark…
søndag 15:23 Politilogg
Klar med samarbeidsavtale
«Under radaren» har Sametinget og kommunen framforhandlet en samarbeidsavtale.
søndag 11:28 Ságat
FINNMARK: Promillekontroll gjennomført i Alta, 42 kontroller …
@politifinnmark: Promillekontroll gjennomført i Alta, 42 kontrollerte, alt ok ingen reaksjoner. Kilde: Tvitret fra Finnmark politidistrikt @politifinnmark
søndag 10:53 Politilogg
FINNMARK: Promillekontroll i Hammerfest, 15 kontrollerte, al …
@politifinnmark: Promillekontroll i Hammerfest, 15 kontrollerte, alt ok, ingen reaksjoner. Kilde: Tvitret fra Finnmark politidistrikt @politifinnmark
søndag 10:53 Politilogg
665.000 nordmenn risikerer å måtte punge ut unødvendig i ferien
665.000 nordmenn fikk nye helsetrygdkort for tre år siden. Hvis de ikke fornyes, risikerer de å ikke få dekket helsehjelp på ferie i utlandet.
søndag 10:09 NRK
7 kjærlighetshistorier for barneskolebarna
Stadig flere barnebøker har forelskelse som tema. Her er sju gode norske bøker om den kriblende, spennende og overveldende følelsen.
søndag 10:07 NRK
Jakten på den første norske punksinglen
I 1979 hadde de færreste i Norge hørt om punk. Men frustrasjonen mot det etablerte skulle snart få fotfeste her hjemme – selv på det lille stedet Brandbu i Oppland.
søndag 08:21 NRK
FINNMARK: Kirkenes: En mann i 20 årene blir anmeldt for urin …
@politifinnmark: Kirkenes: En mann i 20 årene blir anmeldt for urinering på offentlig sted. Kilde: Tvitret fra Finnmark politidistrikt @politifinnmark
søndag 03:53 Politilogg
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

FINNMARK

FAVORITTER

Hordaland Sarpsborg 08 Telemark Utenriks IT Innenriks Kjendis Hedmark Nordland Oppland Bergen Næringsliv Aust Agder Båt Vestfold Fotboll Karlskrona Østfold Rogaland Mobil
flere?
Sport Kultur Vest Agder Akershus Troms Møre og Romsdal Hässleholm Skåne Svedala Oslo Odda Kalmar Sogn og Fjordane Buskerud Mat Forsvar Trøndelag Kristianstad Kvinnherad Molde FK Fiske Molde Skien Inrikes Menn Oskarshamn Fotball Sandnes Kongelig Rendalen Tinn Kultur Tynset Malmö USA Finnmark Sport Stavanger Kragerø Stabæk Eslöv Fredrikstad Åstorp Sunndal Trening Politikk Barn Karmøy Mandal Sverige Musikk Blekinge Lyngdal VM Lillesand Hyllestad Aurskog-Høland Kunst Mote Sigdal Steigen Håndball Hälsa Lund Android Reise Tomelilla Stockholm Drangedal Vestby Poker IK Start Grane Tvedestrand 17. mai Landskrona Bolig Motor Osterøy Sjakk Nittedal Russland Tesla Fauske Vietnam Universet Risør Sørreisa Lindås Nesodden Trav Sund Stord Øygarden Salangen Helse Helsingborg Spill Näringsliv Kristiansand Askøy Vefsn Bil Karasjok Horten Vågan Utrikes Hörby Nordkapp Båt Jakt Kryptovaluta Mörbylånga Ski Jevnaker Friidrett Vellinge X-games Ringsaker Åsnes Time Mat Klippan Masfjorden Ballangen Suldal Jølster Kommunesammenslåing Lesja Fedje Alpint Tranøy Get-ligaen Eliteserien Hvaler Trysil Langrenn Meløy Staffanstorp Bil Gausdal Enebakk Narvik Turn World Series of Poker Bamble Ronneby Kongsvinger Alstahaug Målselv Økonomi Vær Førde Askvoll Eidskog Spania Båstad Solund Skiptvet Åmot FK Haugesund Gloppen Film Grue Porsanger Brønnøy Sogndal Bromölla Utsira Nore og Uvdal Tana Skurup Aurdal Kävlinge Kviteseid Hemnes Leirfjord Vadsø Eurovision Landbruk Øksnes Svalbard Sandøy Sarpsborg Notodden Porsgrunn Russ Jönköping Farsund Vinje Andøy Eidfjord E-sport Sauherad Våler Berlevåg Frankrike Askim Saltdal Larvik Roing Nord-Odal Eiker Emmaboda Austrheim Vitenskap Naustdal Skedsmo Nissedal SK Brann Selje Radøy Meland Nes Interiør Lund Rauma Eid Stavanger Oilers Gjøvik Tromsø IL Moss OBOS-ligaen Klima Bremanger Øyer Nord-Korea Fitjar Teknik Norway Cup Arendal Liverpool Kvinesdal Østre Toten Tyrkia Nybro Valle Litteratur Forskning Trøgstad Moskenes Voss Skiskyting Bundesliga Høyanger Flekkefjord Stranda Svelvik Mjøndalen IF Flakstad Borgholm Årdal Rygge Lyngen Tysvær Hole Norway Chess La liga Rælingen Skisport Giske Øystre Slidre Flora Sola Trollhättan Politik Volvo Lillestrøm SK FA-cupen Arvika Kvæfjord Skånland Sölvesborg Audnedal NHL Engerdal Sjöbo Israel Rennesøy Forsand Filippinene Surnadal Øvre Eiker Re Torsken Skodje Polen Bodø/Glimt Rakkestad Tjeldsund Drammen Boksing Løten Klatring Tolga Tønsberg Aure Hamarøy Olofström Sortland Kristiansund Lier Åmli Fræna Kina Eidsberg Værøy Odds BK Dyr Svømming Hockey Friluftsliv Syria Tingvoll Foto Tysfjord Östra Göinge Ålesund Film Motorsport Mönsterås Seljord Søgne Ulstein Kvinner Råde Dovre Ukraina Mjölby Kvænangen Røyken Fjaler Ulvik Tour of Norway Sykkel Rana Forskning Jobb Ishockey Halden Asker Evenes Bodø Rømskog Musik Viking FK Hattfjelldal
ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL