Film
Advarer mot ny smittebølge i Storbritannia
Dersom ikke myndighetene forbereder seg, kan i verste fall mot 120.000 mennesker dø, skriver britiske forskere i en ny rapport.
06:28 VG
Økning i fartsbøter til norske sommerbilister
Det ble skrevet ut mange hundre flere fartsbøter til norske bilister forrige uke enn på samme tid i fjor. UP-sjefen ber folk slippe trykket på gasspedalen.
05:52 VG
Barnebarnet (8) drept: Hun vil spare livet til trippelmorder
Daniel Lewis Lee er dømt for overlagt drap på hennes datter, barnebarn og svigersønn. Earlene Peterson (81) ber likevel om at livet hans blir spart.
03:49 VG
Avslører detaljer om pågripelsen av Ghislaine Maxwell: Prøvde å komme unna FBI-agentene
Påtalemyndigheten mener det er en «ekstrem fare» for at Jeffrey Epsteins tidligere assistent og ekskjæreste Ghislaine Maxwell (58) vil prøve å flykte dersom hun løslates mot kausjon.
01:51 VG
Real Madrid stormer mot ligagull etter ny seier
(Granada – Real Madrid 1–2) Bare en fullstendig kollaps kan forhindre at årets La Liga-tittel havner i Madrid. Men det holdt bare så vidt mot Granada.
23:54 VG
Les dagens VG her
I morgen får nordmenn reise til en rekke land i Europa, og mange har allerede bestilt seg tur. Det bekymrer Folkehelseinstituttet, som advarer mot en ny oppblomstring av smitte dersom folk slapper for mye av med helserådene. Les Espen Nakstads beste råd før turen her!
23:44 VG
Manchester United mistet seieren i blodig overtidsdrama: – Det verste tidspunktet
(Manchester United - Southampton 2–2) Manchester United var på vei mot sin femte strake ligaseier, og var oppe på 3. plass, så utlignet Southamptons Michael Obafemi seks minutter på overtid.
22:59 VG
Grått og ustabilt vær i vente
Hadde du håpet på mer sol og varme den neste uken, da er det bare å stålsette seg. Det blir stort sett grått og regn i hele landet melder meteorologen.
22:01 VG
KULTUR

Loe snakker ut: Gir bort «Bjerketvedt-pengene»
Erik Loe (63) fikk 150.000 kroner av Norges Fotballforbund fordi han følte seg krenket av generalsekretær Pål Bjerketvedt (60). Nå gir han pengene videre til kvinnefotballen i Stabæk.
21:50 VG
Kina slår tilbake etter at USA avviser kinesiske krav på ressurser i Sør-Kinahavet
Trump-administrasjonen avviser så godt som alle Kinas krav om eierskap til ressurser i Sør-Kinahavet, opplyser utenriksminister Mike Pompeo.
21:40 VG
Nakstad advarer: – Anbefaler ingen å reise utenlands i sommer
Selv om myndighetene nå har åpnet opp for at nordmenn kan dra på ferie til utlandet og turoperatørene ser massivt trykk, er assisterende helsedirektør Espen Nakstad klokkeklar i sin advarsel til nordmenn.
21:37 VG
Ødegaard-assist i viktig kamp om Europa League-plass
(Villarreal - Real Sociedad 0–1, kampen pågår) Martin Ødegaard hadde assist på kampens eneste mål så langt.
21:02 VG
WHO-sjefens corona-frykt: – Kommer til å bli verre og verre og verre
Tedros Adhanom Ghebreyesus kaller viruset folkefiende nummer én og advarer ledere mot ikke å å ta krisen på alvor.
20:54 VG
Marerittstart for Hamkam – nytt overtidstap
Til tross for ny scoring fra Marcus Pedersen fortsetter den elendige sesongstarten for Hamkam, mot nederlagsdømte Øygarden tapte de kampen på overtid, for andre gangen denne sesongen.
mandag 19:54 VG
Naya Rivera bekreftet død - «Glee»-kollegene i sorg
Naya Rivera (33) ble mandag funnet død i innsjøen Lake Piru, hvor det har foregått omfattende søk etter henne siden forrige onsdag. Ifølge politiet
mandag 19:18 VG
Aurora (18) ble satt ned to karakterer – kommer ikke inn på drømmestudiet
Mange IB-elever må sette studiene på vent etter å blitt satt ned i karakterer på grunn av endringer i vurderingsformen. Flere er kritiske.
mandag 19:02 VG
Naya Rivera er død
Politiet bekrefter.
mandag 18:59 730.no
AaFKs omvendte ketchupeffekt: – Spillerne er lei
ÅLESUND Når AaFK først slipper inn mål, slipper de inn mange på kort tid. – Det sliter på både troen og selvtilliten, sier trener Lars Bohinen om lagets oppsiktsvekkende statistikk.
mandag 17:37 VG
Kygo slipper låt med Tina Turner
Kygo skriver på Twitter at han skal slippe låt sammen med rockelegenden Tina Turner.
mandag 17:33 VG
Vennene til avdøde Alexander (16): – Helt uvirkelig at han er borte
LERUM/GØTEBORG Norske Alexander (16) krasjet på moped etter at han skal ha blitt jaget av politiet inn i et boligfelt. Vennene er i sorg, og frustrerte over politiet.
mandag 17:28 VG
Gorilla testet for coronavirus
En slåsskamp førte til feber og covid-19 test for gorillaen Shango i Florida, USA. Testen viste seg å være negativ.
mandag 17:20 VG
«Sommerbilen»: Tuva og Ronny er mest sett
Samboer-paret Tuva Fellman og Ronny Brede Aase topper seerstatistikken for «Sommerbilen minutt for minutt». Programmet fra Hamarøy er mest sett med Andøya som en god nummer to.
mandag 16:14 VG
Sove i bilen: gjør norgesferien enkel og billig
Den idylliske bilferien er en drøm for mange, men hvordan unngår man at realiseringen bare blir stress, knot og krangling? Fotograf og reise-influencer Helene Myhre har tipsene.
mandag 16:12 VG
VIF-topp reagerer på «Bjerketvedt-saken»: – Det er altså så usmakelig
Vålerenga-leder Morten Grødahl ber Norges Fotballforbund svare på hvem som kom opp med ideen om å betale en av deres egne ansatte, Erik Loe, 150.000 kroner fordi Loe føler seg krenket av generalsekretær Pål Bjerketvedt.
mandag 15:44 VG
Ut mot USAs oppkjøp av corona-medisin: – Usolidarisk
Den norske organisasjonen CEPI mener det er usolidarisk og kortsiktig av land å kjøpe opp alt de kommer over av medisiner og utstyr for å bekjempe covid-19.
mandag 15:24 VG
Faktisk: Lars Monsen og NRK misbrukes i bitcoin-svindel
Lars Monsen, Anne Lindmo og navngitte NRK-reportere misbrukes i ny falsk nyhetsartikkel fra bitcoin-svindlere.
mandag 15:02 VG
Nakstad om null respiratorinnlagte: – Et resultat av en strålende innsats
For første gang siden 10. mars er det ingen respiratorinnlagte pasienter med covid-19 i Norge.
mandag 13:39 VG
Fulle campingplasser: – Vet ikke om det blir plass til alle
Norske turister renner ned campingplasser i eget land, som betyr nye juli-rekorder for flere. Utenlandske turister må forholde seg til «førstemann til mølla-prinsippet».
mandag 13:34 VG
Solskjær om frykt for United: – Jeg bryr meg ikke i det hele tatt
Paul Scholes har uttalt at toppklubbene Liverpool og Manchester City bør begynne å «bekymre seg» for fremadstormende Manchester United. Ole Gunnar Solskjær bryr seg ikke.
mandag 13:29 VG
Blir skatten tatt av vinden?
Ingen registre viser hvem som egentlig eier over halvparten av norske vindparker, og de betaler lite eller ingen skatt. Hvorfor synes myndighetene tilsynelatende at det er helt ok?
mandag 13:09 VG
Er vi kanskje enige?
I sitt innlegg fra 4. juli erkjenner Naturvernforbundets leder Silje Ask Lundberg langt på vei behovet for mer fornybar energi. Det er positivt.
mandag 12:54 VG
Hvorfor skal ikke fotball være lov?
Jeg var ute i Aftenposten i forrige uke og tok til orde for at det måtte være mulig å differensiere på coronatiltakene, etter hvor stor smitten var. Dette fikk VG til å reagere, som på lederplass argumenterer mot meg.
mandag 12:38 VG
Mener City-dommen svekker UEFA-reglene: – Femtilapp i bot for å kjøre i 150
Manchester Citys seier i ankesaken mot UEFA gjør at problemene med finansiell doping i fotballen trolig bare vil fortsette, mener økonomiprofessor Harry Arne Solberg.
mandag 12:07 VG
KULTUR

Navnestriden fortsetter: Mister eneretten til legendarisk band
I juli 2019 registrerte Harald Nævdal (49) black metal-bandet «Immortal» som sitt eget varemerke. – Har sett meg nødt til å kjempe, sier bandmedlem Reidar Horghagen.
mandag 11:51 VG
Svarer Sanna Sarromaa: Norgesferie er nydelig!
Jeg unner Sanna Sarromaa den planlagte turen til Frankrike. Men jeg er uenig i påstanden om at Norgesferie er en så dårlig erstatning som hun gir inntrykk av i sin tekst i VG, skriver Ole Michael Bjørndal.
mandag 11:46 VG
Slik er smittesituasjonen i de «røde» EØS-landene
Flere av EØS- og Schengen-landene regjeringen holder stengt for, sliter med for høye smittetall. Sjekk hvordan smittesituasjonen er i de ulike landene.
mandag 11:38 VG
NUPI-forsker til VG: President Duda kan komme til å endre kursen
– President Duda har allerede sendt ut signaler om at han blir en annerledes president i den neste perioden. Det er i så fall positive nyheter for polakkene. Duda kan bli bra for Polen, sier NUPI-forsker.
mandag 11:27 VG
Kadra Yusuf tillegger oss meninger vi ikke har
I VG 7.7.2020 skriver Kadra Yusuf at vi ikke synes prosjektet med LHBTQI-terminologi er godt. Det er ikke riktig. I sin argumentasjon bruker hun oss som stråmenn. Hun tillegger oss meninger vi ikke har. Kadra angriper oss altså ikke for det vi faktisk står for, men for noe annet som vi ikke...
mandag 11:03 VG
Manchester City vant ankesaken i CAS: Får likevel spille i Champions League
Manchester City vant ankesaken mot UEFA i Idrettens voldgiftsrett. Nå får storklubben likevel spille i Champions League kommende sesong.
mandag 10:31 VG
Menneskesmugling og myndighetsforbrytelser
I et intervju i VG 6. juli sier tidligere finansminister Siv Jensen at hun har sett seg lei på Ocean Viking-dramaet i Middelhavet. Hun ber sin egen – vår norske – regjering sette en stopper for organisasjoner og skip som redder flyktninger fra å drukne. Hjelpeorganisasjoner og rederier...
mandag 10:04 VG
Sondre Brunstad Fet ble ikke satset på i AaFK – nå stråler han for gulljagende Bodø/Glimt
Leiesoldat og tidligere langrennsløper Sondre Brunstad Fet (23) stortrives som en del av Eliteseriens mest fryktede angrep. Søndag var han med å senke klubben som eier ham - AaFK.
mandag 09:23 VG
20 nye vindparker ligger i områder NVE mener er uegnet
Hver tredje av vindparkene som nå skal bygges ut ligger i områder som NVE og Miljødirektoratet har vurdert som lite egnet for vindkraft.
mandag 09:01 VG
Lea Michele fjerner sin Twitter-konto etter hets fra Naya Rivera-fans
Den tidligere Naya Rivera-rivalen får også støtte.
mandag 08:54 730.no
Minister bekymret for det nordiske samarbeidet
Minister for utenrikshandel Anna Hallberg (S) i Sverige mener stengte grenser og verbale angrep fører til gnisninger i det nordiske samarbeidet.
mandag 08:22 VG
Kelly Preston døde av brystkreft
Skuespiller Kelly Preston (57), som er kona til skuespiller John Travolta, tapte kampen mot brystkreft. Det opplyser ektemannen selv på Facebook.
mandag 07:51 VG
Amerikanske medier: Det hvite hus med angrep på Fauci
Samtidig som smittetallene skyter i været i USA, har rådgivere ved Det hvite hus sendt en liste til flere amerikanske medier med feil de mener smittevernekspert Anthony Fauci har begått.
mandag 07:48 VG
Les dagens VG her
Roar Christensen (78) fra Mandal havnet i koma etter at han fikk en sjelden flåttsykdom. Les hvordan han berget livet i dagens avis.
mandag 07:47 VG
Flere båter på sjøen i sommer – travelt for redningsskøytene
Etter en drøy ukes fellesferie har Redningsselskapet merket at det er flere båter på sjøen enn vanlig. Båtforbundet ber folk vise hensyn og være forsiktige.
mandag 05:42 VG
Biden tar innpå i sør: Texas kan bli vippestat
Nye meningsmålinger viser at Donald Trump sliter i tre delstater som han vant i presidentvalget for fire år siden. Håndteringen av coronapandemien pekes ut som en av årsakene.
mandag 04:13 VG
Linda (18) har vært savnet siden juni: Fredag ble en mann pågrepet for kidnapping
En mann er pågrepet og siktet for kidnapping av den 18 år gamle amish-jenta Linda Stoltzfoo i Pennsylvania. Men Linda er fortsatt sporløst borte.
mandag 02:29 VG
Lisa Marie Presley mistet sønnen: – Hun er fullstendig knust
Barnebarnet til Elvis Presley, Benjamin Keough, er død. Han ble 27 år gammel.
mandag 02:18 VG
Kripos bistår etter mistenkelig dødsfall i Askim
ASKIM En mann ble søndag kveld funnet død utenfor en adresse i Askim i Viken.
mandag 00:13 VG
Mjøndalen-frustrasjon etter tap: Beskylder Vålerenga for skuespill og drøying
MJØNDALEN (Mjøndalen-Vålerenga 0–1) Selv med ti mann i nesten en time klarte Vålerenga å ro i land seieren borte mot Mjøndalen. Vegard Hansen følte seg snytt for tre scoringer, og mente at hovedstadsklubben tok i bruk i overkant kyniske midler i jakten på...
søndag 23:28 VG
Datteren får besøke Ella (90) en halvtime i uken: – Jeg er helt fortvilet
Mens nabokommunene har lempet på de strengeste smittevernreglene, holder Ås kommune igjen. Det får konsekvenser for beboere på sykehjemmet i Ås og deres pårørende.
søndag 23:03 VG
Brann slo tilbake mot Sandefjord: – Deilig revansj
Bergen (Brann – Sandefjord 3–1) Etter å ha blitt utklasset mot Bodø/Glimt i forrige runde, så var det et revansjelystent Brann som feide over Sandefjord søndag kveld.
søndag 22:22 VG
Brann i militærskip i San Diego
Elleve sjømenn er sendt til sykehus i forbindelse med en kraftig brann på krigsskipet USS Bonhomme Richard i San Diego i California.
søndag 22:19 VG
Totalkollaps fra Leicester: Nøkkelspillerne mistet hodet
(Bournemouth – Leicester 4–1) Bournemouth hadde stø kurs mot Championship og Leicester full fart mot Champions League. Så mistet Kasper Schmeichel og Çaglar Söyüncü hodet.
søndag 21:57 VG
Valget splitter Polen
Det ble som ventet en valgthriller i andre runde av Polens presidentvalg. Valgdagsmålinger gir president Andrzej Duda et syltynt forsprang, bare 0,8 prosent foran opposisjonskandidat Rafal Trzaskowski.
søndag 21:56 VG
KULTUR

Bonde byttet ut utenlandsk arbeidskraft med Oslo-ungdom
LIER Jordet til Anders Hørthe ville vanligvis på denne tiden vært full av utenlandske arbeidere. Nå gjør han som faren gjorde for mange år siden; lar ungdommen få sommerjobb i squash-åkeren.
søndag 21:54 VG
Her møtes familien Sand for første gang siden coronautbruddet
FROGNERSETEREN Foreldrene til Vebjørn Sand besøkte onsdag «Roseslottet» for aller første gang. Der ble det også et gledelig gjensyn med barnebarna.
søndag 21:43 VG
Forsnakket seg: Røpet «Bird Box 2»
Skrekk-thrilleren med Sandra Bullock (55) i hovedrollen får en oppfølger.
søndag 21:13 VG
Polsk valgthriller: Sittende president leder knapt
Med 50,4 mot 49,6 prosent har sittende president Andrzej Duda (48) en knapp ledelse over utfordreren Rafal Trzaskowski (48), viser valgdagmålingen fra presidentvalget i Polen.
søndag 21:04 VG
Døden / Frykten / Håpet
søndag 20:34 VG
Hovland endte på tredjeplass - tjente fire millioner
Viktor Hovland (22) hadde en variabel avslutningsdag, men nordmannen ble nummer tre i Workday Charity Open og sikret seg over fire millioner kroner i premiepenger.
søndag 20:00 VG
Keeper Klaesson utvist – så begynte kontroversene i Mjøndalen-tap
MJØNDALEN (Mjøndalen - Vålerenga 0–1) Hjemmelaget raste etter flere kontroversielle dommeravgjørelser i tapet for Vålerenga, som ble redusert til ti mann etter en uvøren arm fra lagets sisteskanse.
søndag 19:57 VG
Nysignering avgjorde med klassescoring på overtid for Odd: – Finnes ingen bedre følelse
STAVANGER (Viking - Odd 1–2) Da det så ut som kampen skulle renne ut i poengdeling, tok Kasper Lunding (20) ansvar på overtid og sikret seieren for Odd.
søndag 19:55 VG
Stahre: «Er du i driten - ikke svøm rundt i den ...»
SARPSBORG (Sarpsborg 08-Start 1–0) Mikael Stahre (45) husket på en setning han hadde lært, og som han tok fram, da Sarpsborg sto med fem strake tap: «Er du i driten - ikke svøm rundt i den.»
søndag 19:52 VG
Pellegrino raste etter sesongens første tap: – Forbanna drittdårlig fotballkamp
(Kristiansund - Stabæk 1–2) Kornelius Normann Hansen sikret Stabæk tre poeng på tampen, og stoppet Kristiansunds ubeseirede rekke.
søndag 19:51 VG
Bodø/Glimt best på 64 år: Tangerte seiersrekord og ydmyket AaFK
ÅLESUND (Aalesunds FK – Bodø/Glimt 1–6) Bodø/Glimt skrev norsk fotballhistorie da AaFK ble filleristet på Color Line Stadion. Aldri før har noe lag i den øverste ligaen scoret flere mål etter syv serierunder.
søndag 19:49 VG
Vern strandsonen
Like sikkert som regnbyger en solskinnsdag i Sommer-Norge, kommer debatten om strandsonen og allemannsretten.
søndag 19:44 VG
Mourinho lo sist og best: Tottenham snudde til derbyseier
(Tottenham - Arsenal 2–1) José Mourinho var svært frustrert etter at Arsenal tok ledelsen med en drømmescoring. Men det var den hardt pressede portugiseren som lo sist - og best.
søndag 19:23 VG
Mr. Harrigan’s Phone: Netflix’ kommende Stephen King-film har en magisk iPhone 1
Sjuk bestselgende historie.
søndag 19:14 730.no
Premier League-stjerne fikk rasistiske meldinger – gutt (12) pågrepet
Politiet arresterte søndag ettermiddag en 12 år gammel gutt for å ha sendt rasistiske meldinger til fotballspiller Wilfried Zaha.
søndag 18:58 VG
Hagia Sofia – en felles arv
Hagia Sofia står sentralt i kristendommens historie. Katedralen fra år 537 er et arkitektonisk mesterverk fra bysantinsk tid og oppført på UNESCOs verdensarvliste. Nå endrer Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan Hagia Sofias status fra museum til moské.
søndag 18:19 VG
Ny smitterekord i Florida
Florida har registrert 15.300 nye tilfeller av coronasmitte det siste døgnet. Kun USA, Brasil og India har hatt flere registrerte smittede enn delstaten på et døgn.
søndag 18:03 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

KULTUR

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL