Filippinene
Filippinene strammer inn tiltakene
Regjeringen på Filippinene innfører strenge smitteverntiltak for hovedstadsregionen for å hindre spredningen av den mer smittsomme deltavarianten. I hovedstadsregionen har det den siste tiden blitt registrert minst 1.000 nye smittetilfeller daglig, og det er deltavarianten som er dominerende.
fredag 30. juli NRK
Kraftig jordskjelv på Filippinene
Et kraftig jordskjelv målt til 6,6 har rystet Filippinenes hovedstad Manila, men det er ikke meldt om omkomne.
lørdag 24. juli ABC Nyheter
Jordskjelv på Filippinene
Et jordskjelv med styrke på 5,4 rammet den sørlige provinsen Davao Oriental på Filippinene søndag, melder instituttet for Volcanology og Seismologi. Det har ikke kommet rapporter om skader.
søndag 18. juli NRK
50 omkom i flyulykke på Filippinene
Totalt 50 personer mistet livet i flystyrten på Filippinene søndag, opplyser landets luftforsvar. 47 av de 96 som var om bord, døde. Også tre sivile på bakken mistet livet. Flyet, et militært transportfly, forsøkte å lande på øya Jolo i Sulu-provinsen...
mandag 5. juli NRK
Filippinene forbereder seg på nytt vulkanutbrudd
Nesten 4.500 personer har forlatt hjemmene sine etter at myndighetene advarte om et nytt vulkanutbrudd utenfor hovedstaden Manila på Filippinene.
søndag 4. juli ABC Nyheter
Forbereder seg på nytt utbrudd
Nesten 4.500 personer har forlatt hjemmene sine etter at myndighetene advarte om et nytt vulkanutbrudd utenfor hovedstaden Manila på Filippinene. Vulkanen Taal ligger ved en innsjø bare 5 mil sør for Manila, og den har de siste dagene spydd ut svoveldioksid. Utslippene har ført til at det...
søndag 4. juli NRK
Dødstallet stiger etter flykrasj
Dødstallet har steget til 45 etter at et militært transportfly med over 90 personer krasjet på Filippinene etter å ha bommet på rullebanen. 43 av de døde var soldater som var om bord i flyet, mens to sivile på bakken også mistet livet.
søndag 4. juli NRK
Flystyrt på Filippinene – soldater skal ha hoppet ut av flyet
Et militærfly med 92 personer om bord er meldt styrtet på Filippinene. Deriblant tre piloter og 5 crew-ansatte, melder Reuters.
søndag 4. juli VG
VERDEN

Militærfly med 92 personer krasjet på Filippinene
Om bord var mange unge menn som nylig avsluttet sin første opplæring i forsvaret. Minst 17 har omkommet.
søndag 4. juli NRK
Minst 45 omkom i flyulykke på Filippinene
Dødstallet har steget til 45 etter at et militært transportfly med over 90 personer krasjet på Filippinene etter å ha bommet på rullebanen.
søndag 4. juli ABC Nyheter
Militærfly styrtet
Et filippinsk militærfly med 85 mennesker om bord har styrtet. Det opplyser sjefen for landets væpnede styrker, ifølge nyhetsbyrået AFP.
søndag 4. juli NRK
Flykter fra vulkan på Filippinene
Over 2000 filippinere har flyktet fra et vulkanutbrudd som har fylt luften ved hovedstaden Manila med giftig gass. De siste dagene har vulkanen Taal spydd ut svoveldioksid. Flere av de evakuerte er innlosjert i skoler som er stengt som følge av koronapandemien.
lørdag 3. juli NRK
Stor evakuering etter vulkanutbrudd
Tusenvis av folk evakueres fra hjemmene sine i nærheten av vulkanen Taal i Filippinene, som nå er i utbrudd. Det melder nyhetsbyrået AP. Utbruddet kan fortsette i flere uker, og slippe ut farlige mengder gass, røyk og lava, ifølge eksperter. Vulkanen Taal befinner seg i...
fredag 2. juli NRK
Tidligere president Aquino er død
Filippinenes tidligere president Benigno Aquino er død, 61 år gammel, opplyser landets myndigheter. Han ble sendt til sykehus i Manila tidlig torsdag morgen, der han døde, melder lokale medier. Utenriksminister Teodoro Locsin skriver på Twitter at han er ute av seg i sorg over...
torsdag 24. juni NRK
Hotellene mistet turistene – nå satser de på luksus-hjemmekontor
Innreiseforbud og lite turisme på Filippinene har tvunget mange hoteller til å stenge. Nå ønsker hotellene at flere reiser fra storbyene til stranda for å jobbe.
onsdag 23. juni NRK
Truer vaksineskeptikere med fengsel
Filippinenes president Rodrigo Duterte truer med å fengsle de som nekter å vaksinere seg mot koronaviruset. – Du velger, vaksine, eller så sender jeg deg i fengsel, sa Duterte under TV-sendt tale etter meldinger om lave tall for oppmøtet på vaksinesentre i hovedstaden Manila....
mandag 21. juni NRK
Her blir luksusbilar til 11 millionar smadra
Skal vere ein lærepenge til dei som smuglar bilane inn i landet.
fredag 18. juni NRK
– Blitt kalt «ching-chong»
Tre unge norsk-asiater oppfordrer folk til å tenke mer gjennom hvordan vi prater om og til folk med asiatisk utseende. Antirasistisk Senter ber flere politikere komme på banen.
torsdag 17. juni VG
Duterte: Vil aldri samarbeide med ICC
Rodrigo Duterte kommer aldri til å samarbeide med Den internasjonale straffedomstolen (ICC), sier en talsmann for Filippinenes president.
tirsdag 15. juni ABC Nyheter
Duterte: Nekter samarbeid med ICC
Rodrigo Duterte kommer aldri til å samarbeide med Den internasjonale straffedomstolen (ICC), sier en talsmann for Filippinenes president. ICCs avtroppende sjefanklager anbefalte mandag etterforskning av anklagene om titusenvis av drap begått av politiet på Filippinene. Drapene ble begått...
tirsdag 15. juni NRK
Campusvernet på Filippinane er oppheva: – Regjeringa er ute etter å ta alle ho trur er fienden
Avtala frå 1989 vart oppheva i januar, og studentar fryktar kommunist-stempel.
søndag 13. juni ABC Nyheter
Filippinene er poliofritt
Fredag kunne Verdens helseorganisasjon (WHO) erklære Filippinene for poliofritt. Den vellykkede vaksinasjonskampanjen gir nå håp om at også koronavaksineringen vil gå bra i landet, som lenge har slitt med vaksineskepsis.
fredag 11. juni NRK
Antiterrorlova på Filippinane: – Skremmande at du kva tid som helst kan verte merkt som terrorist
Er du aktivist på Filippinane risikerer du å verte stempla som terrorist. Likevel vel mange unge å halde fram.
søndag 30. mai ABC Nyheter
Ta historiene deres på alvor!
Har fokuset på muslimhets, antisemittisme og Black Lives Matter overskygget hverdagsrasismen rettet mot norske asiater?
fredag 23. april VG
«Virusjegerne» håper dette kan stoppe den neste pandemien
Ikledd fullt beskyttelsesutstyr fanger de filippinske forskerne flaggermus med nett. Målet er å finne ut hvilke virus som sirkulerer blant dyrene og om de kan smitte videre til mennesker.
fredag 26. mars VG
Kvinner går foran i demonstrasjoner verden over
Kvinnedagen blir markert over hele verden, og flere pågående demonstrasjoner fikk ny tematikk.
mandag 8. mars VG
Sjøfolk sluppet fri etter ett år isolert på norskeid skip
De fem sjøfolkene som har sittet isolert på et norskeid skip i De forente arabiske emirater i ett år, har nå sluppet fri.
onsdag 10. februar VG
Nær 8000 drept på fire år i Dutertes krig mot narkotika
Filippinsk politi sier dødstallene i president Rodrigo Dutertes harde kamp mot narkotika nærmer seg 8000.
5. november 2020 VG
Hovedtillitsvalgt visste ikke at filippinerne ikke var i karantene: – Jeg finner ikke ord
Hovedtillitsvalgt på Hurtigruten er overrasket over at filippinske arbeidere dro rett på jobb uten å ha vært i karantene i ti dager.
3. august 2020 VG
Filippinsk politi slo til mot ulovlig coronasykehus
Et bolighus skal i alle hemmelighet ha blitt gjort om til et coronasykehus for kinesiske gjestearbeidere i nettkasinobransjen.
21. mai 2020 VG
Ekstreme karantenetiltak: Voktet av politi, bur, hjemmeselfie og GPS-sporing
SYDNEY/OSLO De siste månedene har det blitt iverksatt en rekke tiltak verden rundt for å stoppe spredningen av coronaviruset. Her er noen av de mest ekstreme.
3. april 2020 VG
Fortvilte nordmenn måtte kjøpe «svindyre» billetter for å komme seg hjem
En gruppe backpackere, blant dem ti nordmenn, havnet i karantene da en australier i gruppen fikk feber. De siste dagene har de forsøkt desperat å komme seg ut av Filippinene i tide.
14. mars 2020 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL