Etiopia
Overgrep under Tigray-krigen: Først ble de voldtatt, deretter torturert
Først ble de voldtatt, deretter utsatt for ekstrem seksuell tortur. Helsearbeidere og internflyktninger forteller om tilfeller av grove overgrep mot tigrayiske kvinner. Overgrepene sies å være utført av styrker som er alliert med Etiopias statsminister Abyi Ahmeds regjeringsstyrker.
søndag 08:30 ABC Nyheter
Etiopia utsetter valget
Valget i Etiopia blir utsatt på ubestemt tid, opplyser landets valgkommisjon.
søndag 06:12 TV 2
Tusener av tigrayere arrestert
Tusener av etniske tigrayer over hele Etiopia er fanget opp i en arrestasjonsbølge, anklagd for forræderi. Mange blir sittende inne i månedsvis uten lov og dom. De omfattende arrestasjonene er etter alt å dømme et forsøk på å fjerne tigrayere fra alle nivåer i...
torsdag 29. april NRK
Soldater satt inn mot etnisk uro
Hæren i Etiopia sier at soldater blir satt inn for å stanse en blodig konflikt mellom de to største etniske gruppene i landet. Flere enn 300 ble drept i Amhara-regionen i mars i kamper mellom væpnede menn fra amhara- og omoro-folkene.
søndag 18. april NRK
Massakre, plyndring og overgrep: «Når ikke frem til to millioner»
Hundre dager etter at det brøt ut krig i nordlige Etiopia er FN varslet om vilkårlige drap, seksualforbrytelser, massehenrettelser, sult og blokkering av humanitær hjelp. Norske hjelpearbeidere slår alarm om det de ser.
søndag 14. februar VG
Tigray-konflikten: Frykter hundretusener skal dø av sult
Situasjonen i Tigray-provinsen i Etiopia har gått fra vondt til verre, mener norsk ekspert.
torsdag 28. januar VG
Barn på flukt fra Etiopia-krigen: – Hjerteskjærende
Sivile som flykter fra krigen i Etiopia kommer til et naboland som ikke er i stand til å håndtere krisen. Blant flyktningene er mange barn som er kommet vekk fra sine foreldre.
28. november 2020 VG
Militæret ber sivile i Tigray «redde seg selv»: – Etter det vil det ikke være noen nåde
Etiopias statsminister Abiy Ahmed har gitt opprørsgruppen i Tigray en frist på 72 timer for å overgi seg. Samtidig advarer landets militære sivile i regionens hovedstad Mekele.
23. november 2020 VG
VERDEN

For ett år siden fikk statsministeren fredsprisen: Nå frykter FN folkemord i Etiopia
Bare ett år etter at statsministeren i landet mottok Nobels fredspris har det brutt ut massakrer og blodig krig i Etiopia. FN advarer om økt etnisk spenning og høy fare for folkemord, krigsforbrytelser og etnisk rensing.
16. november 2020 VG
Om fortvilelse og undergang
INDIA: Grusomhetens Teater har nettopp kommet hjem fra India, der de deltok under den 12. internasjonale teaterfestivalen i Kerala. Vi ba regissør Lars Øyno reflektere rundt deres forestilling og erfaringer.
7. mars 2020 Ny Tid
Framtidens fredskultur og Abiy Ahmed
KOMMENTAR: I framtiden antas människor och regeringar ha lärt sig tillräckligt mycket för att kunna hantera konflikter utan vapen- och fiendetänkande. Om vi någonsin kommer dit, vet vi inte, men möjligheten finns, och hur det blir, beror på våra val.
1. desember 2019 Ny Tid
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL