Øvre Eiker
Modernisering på Sundhaugen
​Kommunen har skiftet ut det gamle toalett på Sundhaugen. Det er nylig satt opp et moderne toalett som også har tilgjengelighet for rullestolbrukere, stelleplass for babyer og skifterom.Vi ønsker velkommen til bruk!Følg med på badevannskvaliteten gjennom sommeren her
17:06 Øvre Eiker kommune
Sjekk kvaliteten på badevannet før du tar deg en dukkert
​Badevannskvaliteten på badeplassene i Øvre Eiker er generelt god. Sjekk resultatene her før du tar deg en dukkert.
17:06 Øvre Eiker kommune
Digitalt kurs - Er barnet ditt engstelig?
​Kurset er et gruppetilbud for foreldre som har engstelige barn på barne- eller ungdomsskolen. Målet for kurset er å gi foreldre støtte og kunnskap til lettere å håndtere og hjelpe barnas engstelse. Kurset består av 5 samlinger som inneholder undervisning fra...
17:06 Øvre Eiker kommune
Varsel om flom, gult nivå
Resten av teksten i denne artikkelen er hentet fra varselet på Varsom.noBeskrivelseNedbøren over deler av Østlandet inneholder kraftige byger som kan gi flom i små og mellomstore vassdrag. Vannføringen er stedvis allerede høy, og fortsatt økning ut over ettermiddagen og...
17:06 Øvre Eiker kommune
Bli tryggere på sopptur!
​Denne kvelden lærer du om de ti sikreste matsopper samt de farligste giftsoppene. Du lærer også litt om plukking, bearbeiding og bruk av soppen. Foredraget egner seg godt for nybegynnere eller de som trenger en liten oppfriskning.Etter foredraget vil Eiker soppforening ha soppkontroll, slik at du...
17:06 Øvre Eiker kommune
Markering av Verdens overdosedag 31. august
​Det blir i år en markering i parken ved rådhusplassen i Hokksund. Markeringen er åpen for alle fra kl. 09.00 til kl. 21.00. Tema for årets markering er "Det angår oss alle"Markeringen vil ha en utstilling med dikt og tekster. I tillegg vil det...
17:06 Øvre Eiker kommune
Sommer på Sundhaugen
​Koronasituasjonen satte en stopper for det opprinnelig planlagte containerkafetilbudet i Vestfossen, men med et godt samarbeid med Sundhaugen Drift AS kom et nytt tilbud raskt på banen. Dermed fikk U18 Øvre Eiker en ny base for sommeren, i tillegg til at seks ungdommer fikk sikret seg en etterlengtet...
17:06 Øvre Eiker kommune
Vebjørn skal selge 500.000 julestjerner: – Sesongen er i full gang
Drivhus etter drivhus fulle med julestjerner. Der har vi Vebjørn Sørby i Vestfossen i slutten av november. – Alle bør gledes med julestjerner.
10:28 $ Eikerbladet
VIKEN

Cecilie oppdaget noe rart på sønnens kvittering: – Må nok sykle mer fremover
Horgen bussholdeplass mellom Hokksund og Krokstadelva fremstår som noe forvirrende. Stoppet på den ene siden av veien tilhører Øvre Eiker, mens på den andre siden tilhører plassen Drammen kommune.
05:00 $ Eikerbladet
Sjekk hvilke idrettsanlegg kommunen prioriterer der du bor
Klikk deg inn i kartet og se hvilke idrettsanlegg det søkes om støtte til i ditt nabolag. Du kan «zoome» inn på enkeltsøknader og få informasjon om hvem som søker og hvor mye de søker om.
søndag 20:47 $ Eikerbladet
Julestemninga startet med julemarked på Arbeideren!
Det har vært julemarked og teater på Arbeideren denne helga. Det har ikke vært det beste vinterværet, men det stoppet ikke folk fra å ta seg en tur bort for å starte julestemninga for fullt.
søndag 18:00 $ Eikerbladet
Heidi sin bil ble påkjørt: – Håper sjåføren melder seg
Lørdag var Heidi Lundebakken på handletur med moren. Da de kom tilbake til bilen fikk de seg en uhyggelig overraskelse.
søndag 15:14 $ Bygdeposten
Fossesholm fornøyd etter helgas innsats: – Får svarene jeg vil ha
Det var svenske Frida Karlsson vant kvinnenes jaktstart over 20 kilometer i fri teknikk i finske Ruka. Tiril Udnes Weng ble nummer tre. Helene Marie Fossesholm ble nummer 16.
søndag 13:33 Drammens Tidende
Strømprisene 100 ganger høyere enn for to uker siden – Det til tross for normale vannmagasiner
Prognosene tyder på at prisene kan gå opp med en krone på kWh i desember og januar. Kraftekspert mener vi skal være glade for alt regnet. Om ikke ville prisene vært enda høyere.
søndag 12:32 $ Drammens Tidende
Hunden Truls er rullestolbruker: – Var aldri aktuelt å avlive
Han sitter i rullestol, bruker bleie og går på medisiner. Vidar og Sissel Wikander har brukt over hundre tusen kroner på operasjon og behandlinger. For eierne kom det aldri på tale å vurdere andre alternativer.
søndag 11:24 $ Drammens Tidende
Kjørte i grøfta – fører kom ut av bilen med en øl i hånda
SKOTSELV: Natt til søndag fikk politiet melding om en utforkjøring i Ringeriksveien i Skotselv. Det viste seg at en polsk mann i 40-åra hadde kjørt ut i grøfta i Knivebakken. Han slapp unna uten personskader eller skader på andre ting.
søndag 07:20 Drammens Tidende
Etter fem perioder gir Bijan (63) seg i politikken: – Veldig stolt
Bijan Gharahkhani (Ap) stiller ikke til gjenvalg. Han takker alle som har stemt på han gjennom årene, men legger vekt på at han fortsatt skal bruke stemmen sin til samfunnets gode.
søndag 05:05 $ Eikerbladet
Innbruddstyv pågrepet – gjenkjent på overvåkingskamera
En mann i 30-årene er pågrepet etter innbrudd fra biblioteket i Mjøndalen.
lørdag 18:34 $ Eikerbladet
Jonas (26) har fått sin listeplassering: – Jeg takker for tilliten
– Jeg takker for tilliten på 9. plass på Høyres fylkestingsliste og gleder meg over en rekke lokale navn på lista, sier nyvalgt kandidat Jonas Nikolaisen (26) fra Sigdal.
lørdag 18:00 Bygdeposten
Fossesholm langt ned på resultatlista: – Kjente meg bra
Helene Marie Fossesholm var ikke venn med klassisk skiene og ble nummer 26. Hun har hele 1.21 minutter opp til toppen.
lørdag 12:42 Eikerbladet
Christian oppdaget innbrudd lørdag morgen: – Ekkelt å tenke på
– Det er litt ekkelt å tenke på at det har vært noen her, sier student Christian Stensland som oppdaget innbruddet.
lørdag 11:00 $ Eikerbladet
Etterforsker innbrudd på bibliotek
MJØNDALEN: Klokken 08.02 fikk politiet melding om innbrudd og tyveri fra biblioteket i Mjøndalen.
lørdag 09:26 Eikerbladet
Her kan du gå på ski i helgen: – Det er kjempeforhold
Lysten på en skitur i marka? Her er de nyoppkjørte skiløypene i drammensområdet.
lørdag 09:20 Eikerbladet
Forsøkte å utøve vold mot vekter
HOKKSUND: Klokken 01:48 ble to menn i 30 og 40-åra fra Øvre Eiker bortvist fra et hotell i Hokksund etter at de forsøkte å utøve vold mot en vekter på stedet natt til lørdag.
lørdag 07:07 Bygdeposten
Andre trengte noe nytt i hverdagen: – Jeg angrer ikke et sekund på at jeg tok dette valget
I en alder av 50 sto Andre Johansson ovenfor et veiskille i livet og trengte noe nytt å gjøre. Etter å bli tipset om programmet Menn i helse av kona si sendte han inn en søknad og er snart ferdig utlært helsefagarbeider.
lørdag 05:00 $ Eikerbladet
Politisk omkamp om plasser for elever med spesialbehov
I onsdagens hovedutvalg for oppvekst og utdanning ble det heftig debatt om organiseringen av undervisningstilbudet i forsterkede enheter. Det gikk så langt at mindretallet anket utvalgets vedtak til kommunestyret.
fredag 21:55 $ Drammens Tidende
Tuva ønsker seg flere menn: – Er ikke bare for oss kvinner
Tuva Lau er fylkeskoordinator for «Menn i helse,» et program som har som mål å få flere menn inn i helsesektoren. Nå er rekrutteringen i full gang før neste års opptak.
fredag 05:00 $ Eikerbladet
Avblåser faren for strømrasjonering i vinter
Statnett anser nå risikoen for strømrasjonering i vinter som liten, og har justert energisituasjonen fra gult nivå («stramt») til grønt nivå («normalt»).
torsdag 20:51 $ Bygdeposten
Espen (39) er ny rektor her: – Veldig spennende
To år etter at Espen Sandnes Frøystveit begynte, søkes det igjen etter ny rektor på Brannfjell.
torsdag 19:44 $ Drammens Tidende
Sjekk fristene for å sende årets julepost
Det er svært trist om julegaver og julehilsener ikke kommer fram til familie og kjære i tide. Derfor er det noen viktige datoer du huske på, og skal du sende pakker til enkelte land må det gjøres allerede tidlig i neste uke.
torsdag 18:00 $ Bygdeposten
Formannskapet behandlet budsjett for 2023
​I møtet ble de ulike elementene av dokumentene drøftet, og de ulike partiene kom med justeringer og sine alternative forslag til punkter. Sp la fram sine forslag, og Ap og SV la fram sine i fellesskap. Det samme gjorde H, V og Frp som var enige om sine, felles...
torsdag 17:31 Øvre Eiker kommune
Forslag til budsjett 2023
Kommunestyret fikk fremlagt budsjettet kl. 16:00. Møtet ble sendt direkte, du kan se det som opptak i videoruta under, eller på YouTube.  Trude Andresen har sin siste arbeidsdag som kommunedirektør i Øvre Eiker fredag 21. oktober, og dette blir dermed hennes...
torsdag 17:31 Øvre Eiker kommune
Konstitueres som kommunedirektør
​Leif Arne Steingrimsen er i dag kommunalsjef for seksjon økonomi, styring og støtte i Øvre Eiker kommune. Han konstitueres som kommunedirektør fra 1. november til ny kommunedirektør er på plass i jobben.  Prosessen med å finne ny kommunedirektør skal snart...
torsdag 17:31 Øvre Eiker kommune
VIKEN

Ble anmeldt og mistet førerkortet etter bruk av mobiltelefon
ØVRE EIKER: Klokken 14:40 har politiet hatt en atferdskontroll i Hokksund i Øvre Eiker.
torsdag 14:51 Drammens Tidende
Gjentar suksessen fra i fjor: – Lykkepille i seg selv å være frivillig
Etter den gode responsen de fikk i fjor, fortsetter Crux initiativet Ønsketreet i denne førjulstiden. Sammen med God jul, lille venn og Frelsesarmeen håper de å nå så mange som mulig.
torsdag 05:00 $ Eikerbladet
Avdekket samme sviktende brannsikkerhet i over halvparten av kommunale leilighetsbygg
I over halvparten av kommunale flerleilighetsbygg ble det avdekket det samme avviket i brannsikkerheten. Til sammen ble det avdekket 248 avvik i 64 av de 65 undersøkte byggene. 80 prosent av avvikene utgjør fare for person- og rømningssikkerheten.
torsdag 04:50 $ Drammens Tidende
Mistet førerkortet kort tid etter å ha fått det
ØVRE EIKER: Klokken 20:26 onsdag kveld fikk en bilfører som har hatt førerkortet i kort tid dette beslaglagt etter å ha kjørt i ruset tilstand.
onsdag 23:16 Bygdeposten
Nå skal Magnus (35) øke bemanningen: – Drammen er en by verdt å satse på
Revisjons- og rådgivningsselskapet PWC skal øke antall ansatte i Drammen fra 30 til 50 på fem år. – Det lokale næringslivet er i vekst.
onsdag 20:03 $ Drammens Tidende
Bil kjørte ut på E134
VESTFOSSEN: Nødetatene rykket onsdag ettermiddag ut til en trafikkulykke på E134 mellom Vestfossen og Kongsberg.
onsdag 16:48 Eikerbladet
Opposisjonen går inn for endringer: – Klare for forhandlinger
Tross enighet i store deler av kommunedirektørens forslag til handlingsplan, mener opposisjonspartiene at noen viktige endringer må gjøres.
onsdag 12:00 $ Bygdeposten
Velkommen til Kulturminneforum på Vestfossen ungdomsskole onsdag 30. november
​Kveldens hovedtema er energibruk, klima og miljø - et viktig og svært aktuelt tema om dagen, ikke minst for dem som eier eldre bygninger. Dagfinn Claudius har arbeidet med disse spørsmålene i mange år. Han har tidligere vært fylkeskonservator i Oppland og...
onsdag 10:01 Øvre Eiker kommune
Mann anmeldt etter utforkjøring
HOKKSUND: Like før 01.00 i natt rykket politiet ut til Ringeriksveien i Hokksund. Dette i forbindelse med en utforkjøring.
onsdag 06:06 Drammens Tidende
Her ble det raskt full aktivitet blant letemannskapene: – Viktig å være forberedt
Tross snøvær og kulde var det raskt full aktivitet i skogen da letemannskapene begynte å få inn meldinger.
onsdag 04:50 $ Drammens Tidende
Thomas hadde akkurat satt bilen til lading: – Så plutselig et rart lys i gårdsplassen
Nå må den uheldige elbil-eieren se bilen ligge i en container full av vann de neste ti dagene.
tirsdag 20:32 $ Drammens Tidende
Kraftig elbil-brann i boligfelt
SOLBERGELVA: Nødetatene rykket tirsdag kveld ut til Nylenna i Solbergelva, hvor det ble meldt om kraftig brann i en personbil.
tirsdag 22. november Drammens Tidende
Dette skjer i Øvre Eiker og Mjøndalen fram mot jul
Konserter, forestillinger, julegrantenninger og kunstutstillinger – det er mye å delta på i den kommende måneden inn mot jul. I denne artikkelen kan du finne inspirasjon eller tips til hva du skal sette av tid til inn mot jul.
tirsdag 22. november $ Eikerbladet
Ida (32) og Bjørn-Andreas (33) satser med Ullandskogen: – Det har vært drømmen i mange år
Fem år har gått siden Ida Ulland Stjernløw og Bjørn-Andreas Bråthen Finseth fra Drammen flytta inn på gården, og siden den gang har planene vært mange. Nå tar de det neste store steget: Ullandskogen.
tirsdag 22. november $ Drammens Tidende
Evaluerer mandagens glatte veier
Mandag var det kaos på flere av våre veier. Noen av de største utfordringene oppsto på Rv 350. Nå evaluerer man om brøytingen og saltingen var god nok.
tirsdag 22. november $ Drammens Tidende
Er du mann i alderen 25-55 år og nysgjerrig på helsearbeid?
Nytt kull skal startes opp i 2023, og vi søker etter nye menn som er mann nok til å vise omsorg og til å ta en utfordring. Er dette noe for deg?Finn ut mer ved å melde deg på vårt informasjonsmøte 10. januar 2023 kl 12 i Drammen. Klikk her for...
tirsdag 22. november Øvre Eiker kommune
Skademeldingene renner inn: – Kan bli null kroner i erstatning
Årets første snøfall har skapt mye arbeid for forsikringsselskapene, men det er ikke alle ulykker de tar på sin regning.
tirsdag 22. november $ Drammens Tidende
Næringslivsloggen: Nianhui går fra enkeltpersonsforetak til aksjeselskap
Her er siste nytt fra lokalt næringsliv.
tirsdag 22. november $ Bygdeposten
Varsler store utbyggingsplaner i Fiskum – grendeutvalget sier velkommen
Grendeutvalgsleder Erling Darbo håper på befolkningsvekst i Fiskum de neste årene.
tirsdag 22. november $ Eikerbladet
The crisis in Ukraine / Криза в Україні / Krisen i Ukraina
Yкраїнський: Нещодавно прибув до муніципалітету Øvre Eiker (Овре Айкер) як біженець? В цьому випадку просимо звернутися до муніципалітету Øvre Eiker (Овре Айкер) за електронною поштою praktiskhjelp@oeiker.no, або зателефонувати за номером 464 25 625.  English: Have you recently arrived...
tirsdag 22. november Øvre Eiker kommune
Frivillighetens dag i frivillighetens år
Du er herved invitert til taler og underholdning under markeringen av frivillighetens dag i frivillighetens år 2022. Det vil bli servert risengrynsgrøt, og det er selvfølgelig premie til den som finner mandelen. Det er begrenset antall plasser, så her må du være rask. Vi kan...
tirsdag 22. november Øvre Eiker kommune
Ukraina: Vil du hjelpe oss å hjelpe?
Kommunen får nå mange ulike spørsmål om situasjonen i Ukraina, spesielt fra de som ønsker å vite om de kan bidra med noe. På denne siden vil du finne svar på de mest vanlige henvendelsene. Flere punkter kan bli lagt til etterhvert.Jeg har bolig som jeg kan tenke meg...
tirsdag 22. november Øvre Eiker kommune
Folkehelsesamarbeid og psykisk helse
SAPH er et folkehelsesamarbeid med særlig fokus på psykisk helse, der Modum Bad og Viken fylkeskommune deltar sammen med kommunene Modum, Sigdal, Øvre Eiker og Krødsherad. Samarbeidet har for tiden spesielt fokus på forebyggende arbeid og tidlig innsats rettet mot barn, unge og...
tirsdag 22. november Øvre Eiker kommune
Ny miljøfyrtårnsertifisert bedrift i Øvre Eiker
- Det er positivt at stadig flere bedrifter blir med på denne ordningen - både for miljøet selvsagt, men også for deres egen del. Noen virksomheter opplever nå å bli utelukket fra anbudsprosesser fordi de ikke er miljøfyrtårnsertifisert, sier...
tirsdag 22. november Øvre Eiker kommune
Eiker-konferansen gjennomført for første gang
​Det er Næringsforeningen i Drammensregionen som står som arrangør av konferansen. Stedet var ikke tilfeldig valgt. Vestfossen kunstlaboratorium har gått foran og vist hvordan nytenkning, endringsvilje og godt samarbeid kan føre til at en nedlagt cellulosefabrikk kan omgjøres...
tirsdag 22. november Øvre Eiker kommune
VIKEN

Flere biler havnet i grøfta i samme gate: – Jeg ble litt redd
Mandag morgen var det flere biler som kjørte ut i Spikerveien i Krokstadelva. Den bratte og glatte gata har en omkjøringsvei – men den er stengt av kommunen med en kampestein. Kommunen lover at steinen fjernes i dag, mandag.
mandag 21. november $ Drammens Tidende
Ingen belysning i julegata i år: – Selvfølgelig er det trist
Manglende vedlikehold gjør at den tradisjonsrike «Julegata» i Vestfossen ikke blir som årene før. Neste år lover grendeutvalget at de kommer tilbake sterkere.
mandag 21. november $ Eikerbladet
Køkaos etter ulykke på E134
MJØNDALEN: Nødetatene rykket i 17-tiden mandag ut til en trafikkulykke på E134 mellom Mjøndalen og Steinberg.
mandag 21. november Eikerbladet
Aud hos dekksenteret har en hektisk dag i vente: – Blir slik når snøen kommer
Det er mange som venter helt til siste liten med å bytte til vinterdekk. Da blir det mye å gjøre for Aud Knutsen og Leng Tang hos Eiker Motorshop
mandag 21. november $ Bygdeposten
Fire biler i grøfta på kort tid: – Svært glatt
KROKSTADELVA: Politiet har onsdag morgen fått melding om en ulykke i Spikerveien i Krokstadelva.
mandag 21. november Eikerbladet
Politibil påkjørt bakfra
HOKKSUND: En politibil er påkjørt bakfra av en annen personbil langs fylkesvei 350 på Ringeriksveien. Det melder politiet like etter klokka åtte mandag morgen.
mandag 21. november Bygdeposten
Melding om bil i fjellvegg
MODUM: Politiet har mandag morgen fått melding om en bil som skal ha kjørt inn i en fjellvegg på Riksvei 350 ved avkjøringen til Geithus.
mandag 21. november Bygdeposten
Trafikkuhell i Skotselv - skader i front
SKOTSELV: Politiet melder mandag morgen at en patrulje på vei til et annet oppdrag oppdaget et trafikkuhell langs Fjerdingstadveien.
mandag 21. november Drammens Tidende
Bil skal ha kjørt inn i bro
ØVRE EIKER: Politiet twitrer klokka 07.30 at de har fått melding om at en bil skal ha kjørt inn i et brokar langs Kongsbergveien.
mandag 21. november Bygdeposten
Nå er det glatt: – Kjør forsiktig, og har du ikke vinterdekk - la bilen stå!
DRAMMENSOMRÅDET: Denne helgen har det vært kaldt i drammensområdet, med temperaturer under frysepunktet.
mandag 21. november Bygdeposten
Tre biler kolliderte – Truls Erik måtte kjøre i grøfta
ØVRE EIKER: Klokken 06.30 rykket nødetatene ut etter melding om et trafikkuhell i Knivdalen i Skotselv.
mandag 21. november Bygdeposten
Solgte for 4,1 millioner kroner på skimarked: – Trendy å handle brukt
Denne helgen har Aron sportsklubb arrangert skimarked i Mjøndalshallen. Det har vært et populært tilbud.
søndag 20. november $ Drammens Tidende
Fossesholm tapte sekundstrid
Anne Kjersti Kalvå viste igjen gryende form før verdenscupstart i finske Ruka kommende helg. Søndag var hun best på 10 kilometer fristil på Beitostølen.
søndag 20. november Eikerbladet
Slik gikk det da politiet hadde promillekontroll i morgentimene
EIKER: Søndag morgen avholdt politiet en promillekontroll på Drammensveien i gamle Nedre Eiker.
søndag 20. november Drammens Tidende
Her skal fremtidens Eiker-kloakk renses: – Dyrere enn først antatt
Det nye renseanlegget ble dyrere enn først antatt, men nå er de klare for å sette i gang med byggingen.
søndag 20. november $ Eikerbladet
Mestringskurset tankevirus for innbyggere i Øvre Eiker
​Tankevirus er et mestringskurs som vant Helseprisen i 2016. Kurset er utviklet av norske psykologer og forskere, og presenterer negative tanker som ulike tankevirus som kan behandles med psykologiske vitaminer.Hvem passer kurset for? Tidligere trodde man at personer med psykiske plager skilte seg ut fra...
søndag 20. november Øvre Eiker kommune
Vil du ha strømstøtte til ditt lag og din foreninger?
​Søknadsfristen er 16. november klokken 13:00. Perioden det kan søkes strømstøtte for, er juli-september 2022. Lotteri- og stiftelsestilsynet vil utbetale strømstøtte fortløpende etter de har åpnet for søknader, slik at de som søker...
lørdag 19. november Øvre Eiker kommune
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VIKEN

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL