Eigersund
Ungdomsråd søker medlemmer
I september skal kommunestyret velge 3 nye faste medlemmer, og 4 nye varamedlemmer til Eigersund Ungdomsråd for perioden 2023-2025. Kunne dette være noe for deg?
fredag 09:07 Eigersund kommune
Ja, Fyrfestivalen er for alle
Fyrfestivalen
torsdag 13:49 Eigersund kommune
Feiesesongen er i gang
Hva trenger vi fra deg når vi kommer for å feie? Egersund brann og redning har tre dyktige feiere og brannforebyggere i staben som står på for at innbyggerne i Eigersund kommune skal være trygge.
torsdag 10:20 Eigersund kommune
2. termin - Kommunale avgifter og eiendomsskatt 2023
Faktura kommunale avgifter og eiendomsskatt for 2. termin av 3 terminer i 2023 sendes nå ut i disse dager. Merk at alle huseiere og hytteeiere har nå fått en ny og oppdatert skatteseddel for eiendomsskatt. Endringen er en reduksjon i skattesatsen fra 3
torsdag 10:05 Eigersund kommune
Livsglededagen feires
Generasjonene møttes da avdelingen 3ABC på Lagård var på besøk hos Raketten barnehage. Det er fantastisk å være sammen med vår vennskapsbarnehage, skape gyldne øyeblikk og glede på tvers av generasjonene.
torsdag 09:17 Eigersund kommune
Redusert eiendomsskatt - ny skatteseddel for 2023
Alle huseiere og hytteeiere som har eiendom med adresse i Eigersund kommune, har nå fått en ny og oppdatert skatteseddel for eiendomsskatt. Endringen er en reduksjon i skattesatsen fra 3 promille til 2,8 promille fra 1.1.2023.
tirsdag 21:14 Eigersund kommune
Reguleringsendring for gnr. 8 bnr. 311 - Skøyteveien 1
Hensikten med endringen er at en ønsker å regulere om formålet fra forretning/kontor til kontor/allmennyttig tjenesteyting for å bruke bygget som forsamlingslokale/menighetsbygg med tilhørende parkering.
tirsdag 14:52 Eigersund kommune
Ny rammeavtale for elektrikertjenester
Det er inngått rammeavtale mellom Eigersund kommune og MG Elektro AS, knyttet til elektrikertjenester. Rammeavtalen har en varighet på to år, med mulighet for forlengelse i 1 + 1 år.
tirsdag 12:04 Eigersund kommune
ROGALAND

Program for byjubileet 27. mai
27. mai blir det fest i hele Egersund ettersom byen er 225 år. Se hele programmet her.
mandag 22. mai Eigersund kommune
10. juni blir det åpning av byens nye torg
Lørdag den 10. juni blir det offisiell åpning av byens nye torg. Taler og underholdning sparkes i gang med startskuddet for Nordsjørittet 2023, som har avgang fra Egersund sentrum
mandag 22. mai Eigersund kommune
Se hvem som skal seile Tall Ship Race
Da er det avklart at det blir Jarle Havsø Sæstad, Regine Østebrød Myklebust og Dennis Tjølsen som får seile med fullriggeren Sørlandet fra Fredrikstad til Sirevåg i juli.
mandag 22. mai Eigersund kommune
Røykdykkerkurs fullført
Eigersund brann og redning utførte røykdykkerkurs 12-14 mai for 16 motiverte konstabler. Før kurset må deltakerne ta og bestå en fysisk test, røykdykkertesten, samt bestå helsesjekk.
tirsdag 16. mai Eigersund kommune
Boersvineblominvasjonen er under kontroll
I august 2020 kunne vi lese en oppfordring fra Eigersund kommune om å ta kontakt med landbrukskontoret dersom man hadde sett den planten som var avbildet i artikkelen. Planten var ingen ringere enn boersvineblom. Denne er på fremmedartslista, tidligere
mandag 15. mai Eigersund kommune
Takspesialisten er nå et miljøfyrtårn
Ordfører Odd Stangeland har denne uka besøkt Takspesialisten og gitt et synlige bevis på at bedriften nå er et Miljøfyrtårn.
mandag 15. mai Eigersund kommune
Kommunestyret direkte 15. mai 2023
Møtet sendes direkte her og kan ses som opptak i etterkant. Barn og unges kommunestyre var tilstede of fikk legge fram sine saker.
mandag 15. mai Eigersund kommune
Program for 17. mai 2023
Programmet ser du her
mandag 15. mai Eigersund kommune
Reguleringsendring gnr. 8 bnr. 36 - Sundstø - Viberodden
Formålet med planen er å legge inn byggegrense i eksisterende formålsgrense til industri langs sjø. Dette vil gjøre det enklere og mer effektivt å utvikle området til Aker Solutions uten at en må søke dispensasjon hver gang en skal utføre et
mandag 15. mai Eigersund kommune
Møte for våre nye innbyggere
Eigersund kommune har i dag holdt møte for å ønske våre nye innbyggere velkommen. Et godt oppmøte i Sangerlosjen fikk høre om hvilke muligheter som finnes i Eigersund, og hva en her kan finne på i fritiden.
torsdag 11. mai Eigersund kommune
Utvalg for samfunnsutvikling direkte samt fagdag boligsosialt arbeid 12. mai 2023
Møtet kan ses direkte her og som opptak i etterkant.
torsdag 11. mai Eigersund kommune
Godkjente listeforslag kommunestyrevalget 2023 - Offentlig ettersyn
Godkjent listeforslag til kommunestyrevalget legges ut til offentlig ettersyn.
torsdag 11. mai Eigersund kommune
Sommerleir for personer med funksjonsvariasjoner
Hytta i Svanevann blir brukt og i slutten av juli blir det er todagers leir her og i marka. Et fyldig program som inkluderer leirbål med allsang, kano, bading og konsert vil forhåpentligvis gi minnesrike sommerdager for brukergruppen.
torsdag 11. mai Eigersund kommune
Jubileumsåret 2023
Gratiskonsert på fredag og familiefest lørdag på torvet i Egersund, og Egersund kirkes offisielle markering søndag.
torsdag 11. mai Eigersund kommune
Da er vi i gang på Husabø
Da er en i gang med ny Husabø skole. Ordfører Odd Stangeland fikk æren å ta første gravemaskintak til full jubel fra elevene som hadde møtt fram. Se bildene her.
onsdag 10. mai Eigersund kommune
Formannskapet og valgstyret direkte 10. mai 2023
Møtet kan ses direkte her og som opptak i etterkant.
onsdag 10. mai Eigersund kommune
Siste sjanse for å bli medseiler på Tall Ships Race
Vi har etterlyst ungdommer som ønsker å bli medseiler under Tall Ships Race 2023 i Dalane Tidende, etter at vi oppdaget at innsendte søknader ikke ble lagret på grunn av en teknisk feil. I ettertid har vi mottatt flere søknader, men det kan fremdeles
tirsdag 9. mai Eigersund kommune
Planteknisk utvalg direkte 8. mai 2023
Møtet kan ses direkte her og som opptak i etterkant.
mandag 8. mai Eigersund kommune
Det reasfalteres i Langevannsveien
Onsdag 10. mai starter vi arbeidet med å reasfaltere Langevannsveien.
fredag 5. mai Eigersund kommune
Problemer med Telenors mobilnett - område Helleland +
Det har oppstått en feil i Telenor sitt nett som medfører redusert til ingen mobildekning for de som bruker Telenors mobilnett i områder rundt Helleland, områder langs deler av E-39 og FV-42 et stykke forbi Terland klopp. Kommunen følger opp egne
fredag 5. mai Eigersund kommune
Bli med på sommerles 2023
Sommerles er en leselystkampanje i regi av bibliotekene rettet mot barn fra 1. til 7. trinn. Kampanjen åpner 1 juni og du registrerer deg på sommerles.no På Sommerles.no kan du registrere bøker og lydfiler du leser.
fredag 5. mai Eigersund kommune
Levekårsutvalget direkte 4. mai 2023
Møtet kan ses direkte her og som opptak i etterkant.
torsdag 4. mai Eigersund kommune
Informasjonsmøte ny i kommunen.
Påmelding til informasjonsmøte Ny i kommunen
tirsdag 2. mai Eigersund kommune
3.223.000 kroner til lag og foreninger
Vi sender en takk til alle lag og organisasjoner for den viktige innsatsen som gjøres for innbyggerne. 3,2 millioner kroner er nå fordelt lagene imellom.
fredag 28. april Eigersund kommune
Nytt kjøremønster på Husabø
Mens en jobber med ny skole på Husabø vil det bli endret kjøremønster rundt og ved skolene. Se oversikten her.
fredag 28. april Eigersund kommune
ROGALAND

Markering 8. mai 2023
Markering av frigjøring- og veterandagen i Egersund 8. mai 2023 blir en enkel markering ved minnesmerket for de falne i 2. verdenskrig og ved minnesmerket over Tysklandsbrigaden. Ordføreren vil legge ned krans og blomster kl. 1000. Kommunens hovedmarkering er sammen med de andre kommunene i Dalane i...
torsdag 27. april Eigersund kommune
Ny feil - Feil i brev om fastlegeordningen
30. mars 2023 fikk mange pasienter ved Egersund kommunale legesenter melding fra Helfo om at de ikke lenger hadde Farnoosh Neadei som fastlege. Nå skulle Helfo rette opp feilen, men det har resultert i en ny feil (sukk) Feilmeldingen er at vår
torsdag 27. april Eigersund kommune
FNs bærekraftsmål også i Eigersund
FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene. Eigersund kommune jobber for de samme målene. Et av hovedprinsippene i er at ingen skal utelates, «leaving no one behind», som passer
torsdag 27. april Eigersund kommune
Pårørendekafe 11. mai
Oddbjørg Vigrestad Mellomstrand fra Hand i Hand, tidligere daglig leder i SeMeg blir med oss. Hun deler av sinn kunnskap og erfaring, som fagperson og pårørende. og har foredrag om dagens tema.
onsdag 26. april Eigersund kommune
Lesesirkel for ukrainskspråklige
Eigersund folkebibliotek starter i mai opp lesesirkel for russisk og ukrainskspråklige.
mandag 24. april Eigersund kommune
Kulturkveld på Bakkebø
Onsdag 19. april inviterte Eigersund kommune til kulturkveld i Bakkebø kirke for beboere, ansatte på Bakkebø og ellers de som har et forhold til Bakkebø. Se bildene her.
mandag 24. april Eigersund kommune
Finfint besøk fra Billund i Danmark
Det er av hverandre vi lærer best. Derfor er den danske kommunen Billund på besøk i Eigersund for å diskutere og lære om vårt arbeid innen helse og omsorg.
mandag 24. april Eigersund kommune
Fortsatt behov for boliger til flyktninger
Så langt har det kommet 74 personer fra Ukraina i år, mens elleve er på vei. Samtidig forventer vi enda 85 til i 2023. Med rundt to nye familier hver uke så er behovet for boliger stort. Har du leilighet eller annen bolig til leie, så ta kontakt.
fredag 21. april Eigersund kommune
Dette må du vite før du tenner bål nå
Fra 15. april til 15. september er det generelt bålforbud i Norge. I denne perioden er det ikke tillatt å tenne opp bål og grill, også engangsgrill, i eller i nærheten av skog og annen utmark. Din ild, ditt ansvar.
fredag 21. april Eigersund kommune
Festforestilling av kulturskolen
Årets festforestilling lørdag 22. april vil ha rundt 160 musikk-, dans- og teaterelever på scenen. Årets forestilling heter «Det var en gang….» og gir oss eventyr og historier fra sengekanten.
torsdag 20. april Eigersund kommune
Treffpunkt for unge som er pårørende
Dette er Eigersund kommune og Kreftforeningens møteplass for barn og unge mellom 6 og 16 år som er pårørende eller etterlatt. Tilbudet er for alle barn og unge som lever i en pårørende-situasjon, uavhengig av hendelse-diagnose.
onsdag 19. april Eigersund kommune
Planteknisk utvalg med befaring sjøveien
Politikerne i planteknisk utvalg har denne uka vært på befaring i skjøyta «Luna» for å se på kommunens reguleringssaker fra sjøsiden. Turen gikk fra sentrum, forbi Hellvik og så samme vei til Hestnes, før en returnerte tilbake. Se bildene her.
onsdag 19. april Eigersund kommune
Åpen dag i Egersundshallen
Frivilligsentralen, Flyktningetjenesten, kulturkontoret og folkehelsekoordinator har gått sammen og invitert alle kommunens lag og foreninger til en åpen dag i Egersundshallen.
onsdag 19. april Eigersund kommune
Lundeåne bo- og servicesenter nå et livsgledehjem
Denne uka har også bo- og servicesenteret ved Lundeåne blitt serifisert som Livsgledehjem, et kvalitetsstempel som sikrer at beboerne får individuelle aktiviteter og gode dager.
onsdag 19. april Eigersund kommune
Kunngjøring avreguleringsplan for Steinbakken, Hovland
Grunnet byggets nåværende dårlige tilstand, synes en det er mest fornuftig å erstatte bedehuset med bolig. En ønsker derfor å omregulere bedehusets «almennyttige formål» til «boligformål».
tirsdag 18. april Eigersund kommune
Kunngjøring av detaljregulering for Sandbakkane og Vannbassengan
Hensikten med planen er å oppdatere eldre reguleringsplan fra 1966, slik at den stemmer overens med eksisterende situasjon. Samt videreføre tomter og veier fra gjeldene reguleringsplan som enda ikke er opparbeidet.
tirsdag 18. april Eigersund kommune
Kunngjøring av detaljregulering for fv. 44 Vassvik - Øvra Hellvigsvatnet
Hensikten med prosjektet er å utbedre fv. 44 ved tettstedet Hellvik samt å bygge gang- og sykkelveg langs strekningen.
tirsdag 18. april Eigersund kommune
Rammeavtale for kjøp av anleggsgartner-tjenester
Det er inngått rammeavtale mellom Eigersund kommune og leverandørene Bjørns Hage & Anlegg AS og Stangeland Maskin AS, knyttet til kjøp av anleggsgartner-tjenester.
tirsdag 18. april Eigersund kommune
Kunngjøring for reguleringsendring for Tengsareid-Vingård
Hensikten med planendringen er å få en bedre arealutnyttelse med formål i tråd med gjeldene reguleringsformål, bolig og næring.
tirsdag 18. april Eigersund kommune
Flere aktiviteter på Lagård ungdomsskole
På Lagård har det blitt en oppgradering av skolegården. Her er noen bilder fra den høyst uoffisielle åpningen før påske.
tirsdag 18. april Eigersund kommune
Glimt fra okkupasjonen på biblioteket
Det blir foredrag og boksignering på biblioteket fredag 21. april.
fredag 14. april Eigersund kommune
Dalanekommunene gratulerer
Egersund by er 225 år i år og vi har fått gratulasjoner og gave fra våre venner i Bjerkreim, Lund og Sokndal.
torsdag 13. april Eigersund kommune
Detaljreguleringsplan for Sokndalsveien
Hensikten med planarbeidet er å gjennomføre en reguleringsendring i Årstaddalen.
torsdag 13. april Eigersund kommune
Torvgården rehabiliteres
I forbindelse med renovering av Torvgården vil det bli en del byggeaktivitet på og ved Torget, og ut mot Johan Feyersgate og Christen Mølbachs gate. Tiltakshaver for renoveringen er Egersund Investeringselskap.
tirsdag 11. april Eigersund kommune
Mange barn trenger fosterhjem
Rundt 50 barn i Sør-Rogaland trenger et nytt, trygt hjem. Bli med på digitalt informasjonsmøte med Siv Merethe og June tirsdag 18. april kl. 20:00, og finn ut hva det vil si å være fosterhjem.
tirsdag 11. april Eigersund kommune
ROGALAND

Hovedsakelig lokale bedrifter har fått kontraktene for bygging av nye Husabø ungdomsskole
Eigersund kommune, og ikke minst elever og lærere på Husabø ungdomsskole, ser frem til at nybygget står ferdig, etter planen høsten 2024.
fredag 31. mars Eigersund kommune
Stien langs Slettebøvannet stengt for ferdsel
Stien fra Hobdalen i Vannbassengan og langs Slettebøvannet stenges for ferdsel på grunn av anleggsarbeid i forbindelse med prosjektet med ny overføringsledningen.
fredag 31. mars Eigersund kommune
Pårørendekafé 13. april
Er du pårørende, står du nær noen som er syk eller har funksjonsvariasjoner? Møt opp på Roxman og hør foredraget Når hverdagen blir snudd på hodet av Oddbjørg Vigrestad Mellomstrand fra Hånd i hånd
fredag 31. mars Eigersund kommune
Høring og offentlig ettersyn av detaljregulering for Hafsøy
Planens hensikt er å legge til rette for fortetting ved utbygging av boliger med tilhørende fasiliteter på tomten til Låven på Hafsøy.
fredag 31. mars Eigersund kommune
Høring og offentlig ettersyn for oppvekstplan 2023- 2031
Forslag til Oppvekstplan 2023-2031 legges med dette ut på offentlig høring med anledning til å komme med innspill eller kommentere forslagene i vedlagte plan. 
torsdag 30. mars Eigersund kommune
Feil i brev om fastlegeordningen
Det har skjedd en feil i utsendelsen fra HELFO angående fastlegeordningen. Noen pasienter har fått brev at de ikke lenger tilhører Farnoosh Neadei som fastlege.
torsdag 30. mars Eigersund kommune
Oppstart av plan for forebygging av omsorgssvikt og atferdsproblemer
Vi skal fremme gode oppvekstvilkår gjennom tiltak for å forebygge at barn og unge utsettes for omsorgssvikt eller utvikler atferdsproblemer. Kommunen skal sørge for å samordne sitt tjenestetilbud til barn og familier.
onsdag 29. mars Eigersund kommune
Johan Feyersgate oppgraderes
Det skal fjernes belegningsstein og asfalteres i Johan Feyersgate ved overgang til gågaten. Arbeidet vil utføres torsdag 30. mars fra kl 21:00 og ut over kveld og natt.
onsdag 29. mars Eigersund kommune
Vårarbeid i hagen som tema på biblioteket
Henry Tendenes og Liv Todnem fra Hageselskapet i Rogaland besøker biblioteket med foredraget «Vårarbeid i hagen».
tirsdag 28. mars Eigersund kommune
Fremtidens omsorgstjenester med en heltidskultur i bunn
TØRN handler om å skape gode brukeropplevelser gjennom riktig kompetanse til riktig tid - og med heltidskultur i bunn. Prosjektet er også et virkemiddel for å nå intensjonene i Leve hele livet-reformen.
tirsdag 28. mars Eigersund kommune
Høring og offentlig ettersyn av detaljregulering for Sandarnes
Planen legger til rette for ny atkomstveg til 10 nye fritidsboliger. Den opprinnelige adkomstvegen som er regulert i plankartet i dag er bratt og smal.
tirsdag 28. mars Eigersund kommune
Høring og offentlig ettersyn av detaljregulering for Hafsøy
Formålet med detaljreguleringen er å oppdatere og rydde i 15 eldre reguleringsplaner og samle dem til en reguleringsplan. Planen legger i stor grad opp til at dagens utbygde situasjon videreføres, men gir rom for fortetting og etablering av fortau langs
tirsdag 28. mars Eigersund kommune
Kommunestyret direkte 27. mars 2023
Møtet sendes direkte her og kan ses som opptak i etterkant.
mandag 27. mars Eigersund kommune
Miljøfyrtårn til Würth Egersund
Ordfører Odd Stangeland har i dag vært hos Würth Egersund på Tengs og overlevert et synlig bevis på at bedriften nå er et Miljøfyrtårn.
mandag 27. mars Eigersund kommune
Gi svar på tilbud om barnehageplass
Har du ikke satt opp digitalpostkasse kan du svare på tilbud om barnehageplass i foresattportalen her.
fredag 24. mars Eigersund kommune
Rammeavtale med Torbjørn Helland Maskin AS og BJ Mydland AS
Det er inngått rammeavtale mellom Eigersund kommune og leverandørene Torbjørn Helland Maskin AS og BJ Mydland AS, knyttet til innleie av anleggsmaskiner med fører.
fredag 24. mars Eigersund kommune
Førstehjelp for deg som har omsorg for barn
Kurset blir holdt i Røde-kors-huset på Slettebø. Meld deg på her.
fredag 24. mars Eigersund kommune
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ROGALAND

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL