Eigersund
Se hva vi fant i kloakken din
Eigersund kommune har store problemer med søppel i kloakken som kommer inn til Hestnes avløpsrenseanlegg. Hit kommer avløpsvann fra store deler av kommunen og vi må be om en skjerping.
14:19 Eigersund kommune
KrF vil ha søndagsåpne butikker i turistsesongen
Det er urettferdig at butikker må holde søndagsstengt under Julebyen og på et turiststed som Hellvik, mener Eigersund KrF. Nå vi de ha kommunestyret med seg for å få Fylkesmannen til å velsigne søndagsåpent i turistsesongen.
fredag 08:58 $ Stavanger Aftenblad
Reguleringsplan for Vingård
Det er søkt om mindre justeringer i kart og bestemmelser for Vingård. Rådmannen vurderer at dette kan tas som en mindre endring og den berører ikke statlige og regionale myndigheters virkeområde.
torsdag 09:11 Eigersund kommune
Søk SFO-plass
Søknad om SFO-plass fra høsten 2019 har søknadsfrist 1. mars.
onsdag 12:41 Eigersund kommune
Ledig stilling som NAV-leder i Eigersund
Er du handlekraftig? Er du engasjert? Tenker du at endring og resultat blir skapt gjennom kontinuerlig samspill mellom innbyggere, næringsliv og det offentlige? Vil du være med å gi mennesker muligheter? Da er du kanskje den nye lederen til NAV
onsdag 10:01 Eigersund kommune
Brøyting og vinterdrift
Eigersund kommune har gjennom vintersesongen egen vinterberedskapsvakt. Dersom innbyggere har behov for å melde fra om behov for brøyting eller strøing utenfor ordinær arbeidstid kan de ta kontakt med kommunes vakttelefon.
mandag 09:59 Eigersund kommune
En del av miljøfyrtårnordningen
Miljøfyrtårn er et anerkjent og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, som hjelper virksomheter å skape konkurransefortrinn av bærekraft. Eigersund kommune er en Miljøfyrtårn-kommune og har foreløpig avtale med en virksomhet som sertifiserer...
mandag 09:10 Eigersund kommune
Risavika eller Sirevåg? Håbuene satser på at fornuften vinner
1000 gigantiske vindmølletransporter må ut på Fv. 44 til Brusand. Er det da lurest å frakte dem seks mil fra Risavika eller fem kilometer fra Sirevåg?
lørdag 12. januar $ Stavanger Aftenblad
ROGALAND

Brannvesenet øvelseskjører
Torsdag og fredag denne uken foretas det øvelseskjøring med bil fra utrykningsskolen.no.
fredag 11. januar Eigersund kommune
Problemer med mobildekning
Fredag morgen er det utfall på mobilnettet i Egersund og nærområder. Ifølge Phonero skyldes dette et kabelbrudd. Telia jobber med saken, og rettetid er satt til i løpet av dagen.
fredag 11. januar Eigersund kommune
Ny struktur for mestringsenheten og IBO
1. januar det det foretatt en sammenslåing, styrking og ny ledelsesstruktur ved mestringsenheten og tidligereinterkommunalt bofellesskap, IBO.
fredag 11. januar Eigersund kommune
Marius er vår politikontakt
Alle landets kommuner har en egen politikontakt. Disse skal bidra til tettere og mer systematisk samarbeid mellom politiet og lokale aktører for å forebygge kriminalitet og skape trygge lokalsamfunn. Marius Larsen er vår politikontakt her i Eigersund kommune.
fredag 11. januar Eigersund kommune
Ekstraordinært møte i kommuneplanutvalget 30. januar
Kommuneplanutvalget behandling av sak 1/19 flyttes til til ekstraordinært møte 30.1.2019. Møtet 18.1.19 vil fortsatt bli holdt, men da som arbeidsmøte.
tirsdag 8. januar Eigersund kommune
Bekymring på ulovlig trafikk i gågaten
Eigersund kommune har den siste tiden mottatt flere bekymringsmeldinger på ulovlig trafikk i gågaten. All motorisert ferdsel, med unntak av varelevering innenfor angitte tidsbestemmelser, er forbudt i her.
tirsdag 8. januar Eigersund kommune
Vedtatt budsjett 2018 og økonomiplan
Her kan du laste ned Budsjett for 2019 og økonomiplan 2019 - 2022, blå bok, vedtatt av kommunestyret.
mandag 7. januar Eigersund kommune
Spenstige planer for fremtidens Egersund
Kulturhus, havnepromenade, eller hva sier du til mathall i den gamle brannstasjonen? Skal man bygge en by må byens funksjoner legges til byen, sier rådmannen og sparker i gang kommuneplanen for 2018 til 2030.
fredag 4. januar $ Stavanger Aftenblad
Eigersund på vei mot 2030
Kommuneplanen skal ta stilling til langsiktige utfordringer, mål og strategier for samfunnet og kommunen som organisasjon.
fredag 4. januar Eigersund kommune
Nytt veiledningstorg på vei
Eigersund kommune bygger nytt veiledningstorg i Lerviksgården. I byggetiden vil resepsjonen for teknisk avdeling være stengt og vi ber publikum henvende seg til resepsjonen i 4. etasje på rådhuset.
fredag 4. januar Eigersund kommune
Vil du bli med og skape verdier?
Samfunnet vårt er i endring. Hva kan vi gjøre sammen for å skape trygge rom for felles vekst og utvikling i Egersund? Velkommen til cafèdialog onsdag 9 januar 18:00.
fredag 4. januar Eigersund kommune
Eigersund-ordfører Odd Stangeland i nyttårstalen: - Jeg skulle ønske internett var som skolegården
Eigersund-ordfører Odd Stangelands nyttårstale:
onsdag 2. januar $ Stavanger Aftenblad
Søk om barnehageplass
Søknad om barnehageplass i Eigersund kommune, hovedopptaket for 2019 / 2020, har søknadsfrist torsdag 31. januar. Søk her
27. desember 2018 Eigersund kommune
Frisleppsområdet i Vannbassengan
Vei og Utemiljø har startet arbeidet med frislepsområdet for hund i vannbassengan. Veien inn i området er klar, og plassen som det skal settes opp sittebenker på er ferdig. I midten av januar starter vi med motering av gjerde.
21. desember 2018 Eigersund kommune
Asfaltering i Nyeveien og Langaardsgate
I dag og i morgen asfalteres siste bunnlaget i Nyeveien og i Langaardsgate, og det vil fremdeles være stengt for gjennomkjøring inntil asfaltarbeidene er ferdig.
20. desember 2018 Eigersund kommune
Reguleringsplan for boliger i Færevik
Planområdet planlegges regulert til boligformål. Området er ikke tidligere regulert, men i gjeldende kommuneplan for Eigersund kommune er det disponert som boligformål. Mål med planen er å legge til rette for bygging av to nye eneboliger samt
20. desember 2018 Eigersund kommune
Komfyrvakter som brannforebyggende
Eigersund kommune skal dele ut 90 komfyrvakter gratis som et forebyggende branntiltak. Utstyret er gratis og enkelt å montere. Dette er ett samarbeid mellom brann og redning og helse og omsorg, finansiert av Gjensidigestiftelsen.
19. desember 2018 Eigersund kommune
Lekeplassen i Peder Clausens gate snart ferdig
Etter intens jobbing av avdelingen Vei og Utemiljø i samarbeid med entreprenøren ser det ut til at lekeplassen i Peder Clausens gate vil kunne tas i bruk før jul.
19. desember 2018 Eigersund kommune
Dette kartet for en ny bomring for Klepp og Time kan bli tegnet om
Det er minst tre grunner til at onsdagens avgjørende møte i styringsgruppen for en ny bompakke for Jæren er avlyst:
18. desember 2018 $ Stavanger Aftenblad
Fargeveileder i digitalt format
Farger på skjerm og på papir blir ikke det samme som å se dem i virkeligheten. Kom og opplev Egersundsfargene, okka farger, i større format på fargeutstillingen i Fayancemuseet. Sett sammen ulike fargekombinasjoner med ferdigmalte fargeprøver.
18. desember 2018 Eigersund kommune
Innsatsprisen til tre frivillige
Åge Myklebust, Bjørn Svindland, Edvin Lomeland og Jarl Dyrnes tildeles prisen for sin innsats som frivillige på Kjerjaneset. Hver dag i ukedagene samler de beboere og dagspasienter til prat og kaffe. De har vært involvert i byggingen av lysthuset og i 2011 arbeidet de med innsamling av...
18. desember 2018 Eigersund kommune
Kulturpris og kulturstipend til verdige vinnere
På årets siste kommunestyremøte ble pris og stipend tildelt vinnerne. Elever fra Egersund kulturskole sto for underholdningen. Se bildene her.
18. desember 2018 Eigersund kommune
Oppgradering av ledningsnettet
I månedsskiftet januar - februar begynner seksjon vann og avløp med utskifting av gammelt ledningsnett i området rundt Prestegårdsveien, Kjærlighetsstien og opp Motalaveien til Nonsfjellveien.
17. desember 2018 Eigersund kommune
Følg kommunestyret direkte
Dagens kommunestyre, 17. desember 2018, blir her vist direkte og er mulig å se i ettertid som opptak.
17. desember 2018 Eigersund kommune
Eigersund fikk Fylkestinget til å snu
Flertallspartiene ville frata Eigersund status som omstillingskommune. Nå får kommunen noen år ekstra til å finne på noe nytt.
11. desember 2018 $ Stavanger Aftenblad
ROGALAND

Trailersjåfør stoppet på Krossmoen med dette dekket
– Jeg har aldri sett maken til slitt dekk på veien, sier kontrollederen i Statens vegvesen.
11. desember 2018 $ Stavanger Aftenblad
Reguleringsendring på Tengsastranda
Det varsles det at Kristiansen & Selmer-Olsen AS setter i gang med reguleringsendring for fritidsboliger Tengsastranda. Formålet med planarbeidet er å regulere området til fritidsboliger.
11. desember 2018 Eigersund kommune
– Tallene for Eigersund er skremmende
Arbeidsledigheten er på rekordlave 2,9 prosent. Derfor vil flertallspartiene i fylket ta omstillingspengene fra Eigersund. De kan umulig ha oppdaget årsaken til nedgangen, hevder Kjetil Bentsen.
11. desember 2018 $ Stavanger Aftenblad
Ny gravlund på vei
Anleggsarbeidet med ny vei og ny gravlund på Rundevoll er i gang. Det er Eigersund kommune som eier prosjektet, mens T. Holand er entreprenør. Som en del av arbeidet vil det bli sprengning i området.
9. desember 2018 Eigersund kommune
Kartlegging av mobildekning
Dalenekommunene samarbeider om kartlegging av mobildekning i regionen for å finne ut hvor det er behov for å bedre denne. Se hvordan du kan hjelpe oss å finne hull i dekningen her.
7. desember 2018 Eigersund kommune
Områderegulering for havne- og næringsområde på Kaupanes
Det vedtas en mindre reguleringsendring i havne- og næringsområde Kaupanes som medfører justering av formålsgrenser i plankart. Vedtaket er fattet på delegert fullmakt fra Planteknisk utvalg.
6. desember 2018 Eigersund kommune
Egersundshallen stengt i julen
Egersundshallen holder stengt for offentlig bading og trening i juleukene. Se datoene her.
5. desember 2018 Eigersund kommune
Heder til våre renholdere
Det deles hver måned ut kake til en avdeling som fortjener dette, og nå i desember var det renholderne som fikk besøk. De er her slik at vi kan gå på skolen, i barnehagene, idrettshallene, kontorene og bo- og servicesentrene i rene omgivelser.
5. desember 2018 Eigersund kommune
Varberg i lilla og Juleby i glede
Da er det snart klar for åpningen av årets Juleby og sentrum står og venter på storinnrykk, mens Varberg har fått nytt lys. Eigersund kommune støtter begge deler, både økonomisk og med arbeid.
5. desember 2018 Eigersund kommune
Nyttår på torget
Tradisjonen tro blir det nyttårsfeiring på torget i Egersund også ved overgangen til 2019. Foruten et stort fyrverkeri og hilsen fra ordføreren blir det underholdning fra scenen. Morten Aakre tar med seg sine beste krefter for å underholde.
5. desember 2018 Eigersund kommune
Respekter byggegjerder
Eigersund kommune har fått henvendelser om at personer beveger seg innenfor gjerdet på byggeplasser, nå også på Hestnes gravlund.
3. desember 2018 Eigersund kommune
Budsjett og økonomiplan
Formannskapets innstilling til budsjett 2019 og økonomiplan 2019 - 2022 ligger nå ute til høring og offentlig ettersyn.
29. november 2018 Eigersund kommune
Okka farger
Hvordan kan vi gi nytt liv til byens gater og torg? Hva slags inntrykk ønsker vi at Egersund skal gi i fremtiden? Velkommen til utstillingsåpning onsdag 28. november.
27. november 2018 Eigersund kommune
Jubilanter, heder og diplom
I 2018 har Eigersund kommune 10 ansatte som kan feire 25 år sammenhengende tjenestetid og 8 ansatte som kan feire 40 års tjenestetid. I tillegg er det 22 ansatte som slutter i sitt faste ansettelsesforhold etter minimum 25 års tjenestetid.
27. november 2018 Eigersund kommune
Forenklet stedsanalyse og mulighetsstudie Helleland
Stedsanalysen og mulighetsstudien for Helleland er et viktig grunnlag for arbeidet med revidering av kommuneplan for indre deler med Helleland. Målet med mulighetsstudien er å kunne gjøre grep som gjør Helleland til et attraktiv sted å bo, arbeide, gå på skole og drive...
27. november 2018 Eigersund kommune
Områdereguleringsplan for havn- og næringsområde Kaupanes
Planteknisk utvalg har vedtatt å legge reguleringsendring på deler av områdereguleringsplan for havn- og næringsområde på Kaupanes ut til offentlig ettersyn og høring etter at en ny bestemmelse har blitt lagt inn.
26. november 2018 Eigersund kommune
Endring av reguleringsbestemmelser i Egelandsdalen
Saken gjelder en mindre endring av reguleringsbestemmelser på gnr. 116, bnr. 2 og 6 i Egelandsdalen.
26. november 2018 Eigersund kommune
Nytt skilt til våre lekeplasser
Det er viktig for Eigersund kommune at alle skal føle seg velkommen på alle lekeplassene og har derfor laget disse nye skiiltene. Vei og utemiljø gratulerer Langevann velforening med nyrenovert lekeplass, og å være de første som får det nye skiltet hengt opp. Disse skal...
26. november 2018 Eigersund kommune
Nyansatt i koordinerende enhet
I Eigersund kommune har vi nå fått Iselin Seglem Levang som er nyansatt i koordinerende enhet. Dette er en nyopprettet stilling som skal jobbe på tvers av avdelingene helse og omsorg, og kultur og oppvekst.
21. november 2018 Eigersund kommune
Drapssikta ektemann hadde pakka kofferten
Etter ei 24 år gamal kvinne brann inne i leilegheita si i Egersund, fann politiet kofferten og passet til ektemannen trygt plassert i garasjen.
21. november 2018 NRK
Barna hjelper brannvesenet å trygge julen!
Eigersund Brann og Redning skal i november (uke48) undervise elever på fjerde trinn i Eigersund og Bjerkreim kommuner i grunnleggende brannvern og dele ut Brannvesenets julekalender. Den inneholder adventstidens viktigste budskap: Hvordan få en trygg og brannfri høytid.
20. november 2018 Eigersund kommune
Mulig å ta influensavaksine igjen
Egersund helsestasjon gikk tom for influensavaksine, men har nå fått inn en ny ladning. Ønsker du å ta vaksinen kan dette gjøres torsdag 6. desember mellom 8:00 og 12:00.
20. november 2018 Eigersund kommune
Riksteatret: Jacobsen, værsågod
Anne Marit Jacobsen tilbake på humorscenen og kommer innom Egersund kulturhus lørdag 24. november. Kjøp billetter nå.
16. november 2018 Eigersund kommune
Tilskuddsordning for inkludering av barn i lavinntektsfamilier
Offentlige instanser, private aktører og frivillige organisasjoner kan nå søke om støtte til prosjekter rettet mot inkludering av barn i lavinntektsfamilier.
15. november 2018 Eigersund kommune
Reguleringsendring for Vingård på Tengs
Arkitektkontoret Kristiansen & Selmer-Olsen AS vil, på vegne av Ideko Holding AS, varsle om mindre endring av plan for Vingård. I forbindelse med prosjektering og oppmåling av eiendom er det registrert noen avvik fra vedtatt reguleringsplan når det blant annet gjelder gjelder plassering...
15. november 2018 Eigersund kommune
ROGALAND

Ny trafikkdata for Eigersund
30. oktober åpnet Statens vegvesen sin nye trafikkdataportal, og det gir oss muligheter for alle til å sjekke hvor mange som sykler eller kjører et bestemt sted. Her kan oen også se flere punkter fra vår kommune.
15. november 2018 Eigersund kommune
Kommunalsjef - tekniske tjenester
Vil du være med å videreutvikle Eigersund kommune som en framtidsrettet samfunnsaktør? Kommunalsjefen som vil ha overordnet lederansvar for rundt 130 medarbeidere, rapporterer til rådmann og inngår i rådmannens ledergruppe. Er du klar for å ta et overordnet faglig og...
15. november 2018 Eigersund kommune
Ny struktur for organisasjon og ledelse
Eigersund kommune er i gang med omfattende omstilling og utviklingsarbeid. Formålet med dette er å sikre lovlig og forsvarlig drift innenfor de økonomiske rammene vi har og vil få i framtiden.
13. november 2018 Eigersund kommune
Rekord i antall kulturarrangement
I løpet av 2018 settes det rekord i antall kulturarrangementer i Egersund kino og kulturhus, i regi av kulturkontoret. Det jobbes stadig med kulturtilbudet, og i år har det vært mer å velge i en noen gang tidligere.
13. november 2018 Eigersund kommune
Luftambulanse hentet person etter trafikkulykke
En eldre mann er hentet av luftambulanse etter en trafikkulykke ved Moivika i Eigersund. Ifølge politiet har han kjørt rett frem i en venstrekurve, og truffet en fjellvegg.
12. november 2018 $ Stavanger Aftenblad
Kontraktstildeling for Eigerøy skole
Det vises til åpen anbudskonkurranse om totalentreprise for Eigerøy skole. Det ble levert inn 3 anbud. Entreprenørfirmaet Kvia AS har levert det økonomisk mest fordelaktige tilbudet.
12. november 2018 Eigersund kommune
Detaljreguleringsplan for Stie
Hensikten med planen er å legge til rette for tre boliger, hvorav to er eksisterende våningshus og løe samt en er ny. Eksisterende naust forslås utvidet.
9. november 2018 Eigersund kommune
Sikker innsending av dokument til Eigersund kommune
Eigersund kommune bruker eDialog. Med denne tjenesten kan du trygt sende oss brev og dokumenter selv om de er unntatt offentlighet.
9. november 2018 Eigersund kommune
Lekeplassen i Ærfugelveien snart ferdig
Det nærmer seg avslutning på arbeidet med å renovere lekeplassen i Ærefugelvein på Helvik. Det mest av arbeidet er ferdig og inne fjorten dager skal gjerde være på plass og lekeplassen blir klar til bruk.
9. november 2018 Eigersund kommune
Administrasjonens budsjettforslag
Rådmann Gro Anita Trøan har i dag presentert forslaget til budsjett og økonomiplan for ansatte, innbyggerne og politikerne. Dokumentene kan lastes ned her.
8. november 2018 Eigersund kommune
Brannvesenet skolerer seg
Denne uka ble 21 ansatte i Eigersund brann og redning sertifisert for å kunne jorde jernbanestrømmen, noe som er nødvendig ved ulykker og hendelser på og nær jernbanen.
7. november 2018 Eigersund kommune
Rådmannens budsjettforslag for 2019
Rådmann Gro Anita Trøan vil torsdag i denne uken presentere administrasjonens forslag til budsjett og økonomiplan 2019 - 2022 basert på mål og rammer for Eigersund kommune. Møtet i kulturhusets lille sal er åpent for publikum.
7. november 2018 Eigersund kommune
Regulering Midbrød, Eigerøy
Av markedsmessige grunner ønsker utbygger å legge til rette for frittliggende småhusbebyggelse som eneboliger istedenfor fritidsbebyggelse som det nå er regulert til..
5. november 2018 Eigersund kommune
Rv. 42 stenges ved Klungland bro
Dette i forbindelse med forberedelse til tungtransport. Omkjøring skiltes via fv. 51 Tengesdalsveien. Trafikkvakter er plassert i forkant av vegstengingen fra begge sider, for info til trafikanter. Utrykningskjøretøy kan i tidsrommet ikke passere. Gjelder i tidsrommet mellom 6. november 18.00 og...
5. november 2018 Eigersund kommune
Vekst i små og mellomstore bedrifter
Muligheter i Eigersund har skrevet kontrakt med Connect Vest om et vekstprogram for små og mellomstore bedrifter. Programmet tilbyr bedriftene i kommunen en kontinuerlig prosess i bedriftsutviklingsfasen for å kunne å skape vekst, sikre eller skape nye arbeidsplasser.
2. november 2018 Eigersund kommune
Lekeplassen i Beverveien rustes opp
Mandag startet vei og utemiljø opp arbeidet på lekeplassen i Beverveien, og man kan allerede se store forandringer.
2. november 2018 Eigersund kommune
«Egersund skal være den viktigste byen mellom Kristiansand og Stavanger»
Hvordan ser Egersund ut om 10 år? Vekst, kompetanse, stolthet og dobbeltspor er noen av målene, men kommunen har litt av en jobb foran seg for å nå dem, viser ny rapport.
1. november 2018 $ Stavanger Aftenblad
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

EGERSUND

ROGALAND

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL