Egypt
FHI har satt ny variant av coronaviruset på overvåkningsliste
Varianten C.36 er påvist i to forskjellige utgaver i Trøndelag og ble først oppdaget i Egypt.
mandag 18:24 VG
Egypt har henrettet ni personer
Egypts myndigheter har henrettet ni personer som var dømt for drapene på flere politibetjenter i 2013, opplyser landets innenriksdepartement. Til sammen er 20 antatte islamister dømt til døden i saken, kjent skyldig for drap på 14 personer.
mandag 26. april NRK
Koptisk kristen drept av IS i Egypt
En IS-tilknyttet gruppe sier den står bak drapet på en koptisk kristen mann og to andre menn i Sinai i Egypt. Likvideringen av den 62 år gamle mannen ble vist på en 13 minutter lang video som gruppa sendte ut.
mandag 19. april NRK
11 døde i ny togulykke
11 mennesker mistet livet og 98 ble skadet i en togulykke i Toukh i Egypt i dag. Det opplyser helsedepartementet i landet. Dette er den andre alvorlige togulykken på få uker i Egypt , der jernbanenettet og togene er dårlig vedlikeholdt.
søndag 18. april NRK
Elleve mistet livet i togulykke i Egypt
Minst elleve mennesker omkom og rundt 100 ble skadd da et tog sporet av nord for Egypts hovedstad Kairo søndag, ifølge landets helsedepartement.
søndag 18. april ABC Nyheter
Elleve mistet livet i togulykke i Egypt
Minst 109 mennesker ble skadd da et tog sporet av i nærheten av Egypts hovedstad Kairo søndag, ifølge lokale myndigheter.
søndag 18. april TV 2
Har tatt beslag i Ever Given
Egyptiske myndigheter har tatt beslag i skipet som i flere dager sperret Suezkanalen og krever 7,6 milliarder kroner i erstatning for tapte inntekter.
tirsdag 13. april TV 2
Togulykke i Egypt etterforskes
Minst 20 personer døde og nær 200 ble skadd da to tog kolliderte i Egypt på tampen av forrige måned. Påtalemyndigheten sier søndag at deres undersøkelser har vist at ingen befant seg bak spakene i det ene toget. Lokføreren selv avviser dette.
søndag 11. april NRK
VERDEN

Fant 3000 år gammel egyptisk by
Restene av en over 3000 år gammel oldtidsby er oppdaget i ørkenen utenfor byen Luxor. Funnet blir omtalt som den største arkeologiske oppdagelsen siden Tutankamons grav.
lørdag 10. april TV 2
Fant 3000 år gammel egyptisk by
Restene av en over 3000 år gammel oldtidsby er oppdaget i ørkenen utenfor byen Luxor. Funnet blir omtalt som den største arkeologiske oppdagelsen siden Tutankamons grav.
lørdag 10. april TV 2
Arkeologer har funnet Egypts «Pompeii»
Under sanden nær Luxor i Egypt har arkeologene gjort et spektakulært funn. De kaller den 3400 år gamle byen et av de viktigste funnene siden Tutankhamons grav i 1922.
lørdag 10. april NRK
Arkeologer har funnet «Egypts Pompeii»
Under sanden nær Luxor i Egypt har arkeologene gjort et spektakulært funn. De kaller den 3400 år gamle byen et av de viktigste funnene siden Tutankhamons grav i 1922.
lørdag 10. april NRK
3000 år gammel egyptisk by oppdaget: – Etterlatt av beboerne som om det var i går
Den viktigste arkeologiske oppdagelsen etter Tutankhamons grav, mener professor om funnet av den «fortapte gylne byen».
lørdag 10. april VG
Banebrytende funn
Egyptiske arkeologer har gravd ut det som omtales som «det viktigste funnet siden Tutankhamons grav».
fredag 9. april Dagbladet
Restene av oldtidsby oppdaget i Egypt
Restene av en om lag 3.000 år gammel oldtidsby, som stammer fra tiden da faraoene hersket i Egypt, er oppdaget i ørkenen utenfor byen Luxor.
fredag 9. april ABC Nyheter
Brorskap-leder dømt i Egypt
Mahmoud Ezzat, leder for den forbudte organisasjonen Det muslimske brorskap, er dømt til livsvarig fengsel i Egypt. Dommen mot 76 år gamle Ezzat falt i en domstol i Kairo torsdag, melder egyptiske medier.
torsdag 8. april NRK
Brorskap-leder fengslet på livstid i Egypt
Mahmoud Ezzat, leder for den forbudte organisasjonen Det muslimske brorskap, er dømt til livsvarig fengsel i Egypt.
torsdag 8. april ABC Nyheter
Til minne om Nawal El-Saadawi
Nekrolog: Kompromissløst talte hun makten midt imot. Nå er hun gått bort, 89 år gammel. Forfatteren, legen og feministen Nawal El-Saadawi skrev for NY TID fra juni 2009.
torsdag 8. april Ny Tid
Flytter 22 egyptiske mumier i storslått parade
Lørdag er flere gater i hovedstaden Kairo stengt – 18 konger og fire dronninger fra oldtidens Egypt skal ut på en siste reise til et nytt hvilested.
lørdag 3. april VG
Hinder for handel
Tirsdag i forrige uke ble en av verdens viktigste handelsårer blokkert. Hendelsen i Suez tjener som en påminnelse om hvor avhengig vi er av åpne og sikre handelsruter. Og ikke minst om at det finnes en sårbarhet i forsyningslinjene.
fredag 2. april VG
«Ever Given» er dratt helt av grunnen – Suezkanalen åpnes
TV-bilder viser mandag at lasteskipet «Ever Given» er dratt løs der det sto grunnfast i Suezkanalen. Nå flyter fartøyet fritt.
mandag 29. mars VG
Containerskip kan sperre Suezkanalen i flere uker: – Som en strandet hval
Containerskipet «Ever Given» står fast på sandbunn. Det kan måtte bli tømt for last for å komme seg løs.
torsdag 25. mars VG
Tortur, sult og håpløshet: Coronapandemien herjer i egyptiske fengsler
Torturbruk er utstrakt. Fanger nektes mat, senger, medisiner, sanitæranlegg og besøk. Ti år etter den arabiske våren sitter nærmere 60.000 politiske fanger i egyptiske fengsler.
mandag 25. januar VG
Egypt: 3000 år gammel mumiekiste funnet
Egypt har avdekket et oppsiktsvekkende nytt funn i Saqqara, et gravsted sør for Kairo. Ifølge en kjent arkeolog kan funnet skrive om historien.
tirsdag 19. januar VG
Ti år etter den arabiske våren: – Lengselen etter frihet har ikke stilnet
Arabiske demokrater kjemper en tofrontskrig: Mot autoritære regimer og opposisjonelle islamister. Vi kan og bør hjelpe dem.
22. desember 2020 VG
Døden som tente en flamme i folket
17. desember 2020 VG
Ti år med arabisk vinter
Massehenrettelser, fengsler som fylles av politiske fanger og forfølgelse av menneskerettighetsforkjempere. Dette er Egypt, nøyaktig ti år etter den tapte arabiske våren.
7. desember 2020 VG
Assassin’s Creed Origins
Oldtidens Egypt gjør seg godt i spillformat.
14. november 2017 NRK P3
Frykten har vendt tilbake i Egypt
«Ikke skriv noe som kan få meg i trøbbel!» sier én. «Jeg vet ikke helt med det intervjuet, jeg tror jeg har ombestemt meg,» sier en annen.
13. juli 2017 Ny Tid
«Jeg har aldri følt behovet for å skrike til noen»
Har Nrks Sigurd Falkenberg Mikkelsen virkelig kunnet kjenne de utsattes frykt eller krigens vold? I anledning boken hans, snakker vi med ham om Midtøstens røffe virkelighet, journalistikkens betydning, og hva slike reiser gjør med et menneske. 
15. september 2016 Ny Tid
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL