Egypt
Salah med rørende hyllest til sin ALS-syke kompis
ALS-syke Moamen Zakaria fikk en helt spesiell opplevelse i Liverpool-garderoben etter FA-cupseieren.
søndag 15. mai TV 2
Egypt: Fem soldater drept i Sinai
Fem soldater og sju jihadister ble drept da ytterliggående islamister gikk til angrep på den egyptiske Sinai-halvøya, ifølge hæren i det nordafrikanske landet. Det er det andre dødelige angrepet fra jihadister i området på få dager. – Én offiser...
onsdag 11. mai NRK
Elleve egyptiske soldater drept i kamper nær Suezkanalen
Elleve egyptiske soldater er drept i sonen nær Suezkanalen, ifølge hæren i landet. Kampene skal ha oppstått da soldatene forsøkte å hindre et terrorangrep.
lørdag 7. mai ABC Nyheter
EgyptAir-styrten forårsaket av sigarett
EgyptAir-styrten som kostet 66 menneskeliv i 2016, ble trolig forårsaket av en brann i cockpiten etter at en sigarett ble fyrt opp, ifølge franske eksperter som har skrevet en 134 sider lang rapport som er omtalt av den italienske storavisa Corriere della Sera. De to faktorene som førte til...
torsdag 28. april NRK
3000 benådet i Egypt
Egypts president Abdel Fattah al-Sisi har benådet over 3300 fanger. Blant dem er en journalist som var dømt for spredning av falske nyheter. Hossam Moniss, som også har markert seg som en organisator på venstresiden, ble i november dømt til fire års fengsel. Anklager om å...
onsdag 27. april NRK
En egypters lidenskap for veteranbiler
Det er ikke bare pyramider og gjenstander fra faraoenes tid som trenger bevaring. En egyptisk samler setter sin stolthet i restaurering av gamle bilmodeller.
fredag 22. april ABC Nyheter
Influenser dømt for menneskesmugling
GOD KVELD NORGE (TV2): Ifølge BBC, er en egyptisk influenser i 20-årene dømt for menneskesmugling. Dypt urovekkende mener menneskerettighetsadvokat.
onsdag 20. april TV 2
Fem turister døde i bussulykke i Egypt
Fire franske og én belgisk turist døde i en bussulykke i Egypt onsdag, opplyser guvernøren i Aswan-provinsen.
onsdag 13. april ABC Nyheter
VERDEN

Fem turister døde i bussulykke i Egypt
Fire franske og én belgisk turist døde i en bussulykke i Egypt onsdag, opplyser guvernøren i Aswan-provinsen. Åtte franskmenn og en belgier ble brakt til sykehus med «beinbrudd og lettere skader,» men er stabile, opplyser guvernørens kontor. Totalt ti mennesker mistet...
onsdag 13. april NRK
Huitfeldt om Egypt-samarbeid: – Jeg tror ikke på samtaleboikott
Til høsten er Egypt vertskap for klimatoppmøtet. Det mener utenriksminister Anniken Huitfeldt blir særlig viktig for å få flere fattige land med på klimamålene.
torsdag 31. mars ABC Nyheter
Huitfeldt reiser til Egypt for å drøfte grønt skifte
Utenriksminister Anniken Huitfeldt er torsdag på besøk i Egypt, der hun skal møte landets statsminister og utenriksminister og snakke om klimaspørsmål.
onsdag 30. mars ABC Nyheter
Saudi-Arabia gir 5 milliarder dollar i krisehjelp til Egypt
Saudi-Arabia gir 5 milliarder dollar i krisehjelp til Egypt for å bøte på den økonomiske krisen i det nordafrikanske landet.
onsdag 30. mars ABC Nyheter
Saudi-Arabia gir 5 milliarder dollar til Egypt
Saudi-Arabia gir 5 milliarder dollar i krisehjelp til Egypt for å bøte på den økonomiske krisen i landet. En av grunnene til krisen er krigen i Ukraina, som har ført til kraftig prisstigning på blant annet olje og hvete. Saudi-Arabias statskontrollerte nyhetsbyrå meldte...
onsdag 30. mars NRK
Egypt klager til FIFA etter skandale-scener
Etter å ha blitt utsatt for laserlys fra flere deler av tribunen bommet Mohamed Salah da VM-plassen skulle avgjøres på straffespark. Nå reagerer det egyptiske fotballforbundet og klager til FIFA.
onsdag 30. mars VG
VM glapp for Salah og Egypt – nå sender de klage
Det egyptiske fotballforbundet raser etter kampen mot Senegal.
onsdag 30. mars TV 2
USA selger kampfly til Egypt
USA vil selge avanserte kampfly av typen F-15 til Egypt, til tross for bekymring over menneskerettssituasjonen i landet.
tirsdag 15. mars ABC Nyheter
Mané sørget for Senegal-bragd
Sadio Mané bommet på straffespark allerede etter tre minutter av finalen i Afrikamesterskapet. Men da det gjaldt som mest leverte Liverpool-stjernen varene.
søndag 6. februar TV 2
Egypt-trener klikket og ble utvist – tok seg likevel til finale
Carlos Queiroz måtte holdes tilbake.
torsdag 3. februar TV 2
Salahs Egypt vant og gikk videre – Nigeria gruppevinner
Gruppevinner Nigeria vant 2-0 over Guinea-Bissau i afrikamesterskapet onsdag. De får følge til åttedelsfinalene av Mohamed Salah og Egypt, som slo Sudan 1-0.
onsdag 19. januar ABC Nyheter
Denne mumien har ikke vært åpnet på 3000 år. Nå har forskere tatt en kikk
Mumien er så fin at de har vært redde for å ødelegge den.
søndag 2. januar ABC Nyheter
Digitalt «utpakket» farao vekker oppsikt
Flere interessante funn og hemmeligheter har blitt avslørt etter at egyptiske forskere har «pakket ut» en årtusener gammel Farao ved hjelp av digital skanning.
28. desember 2021 VG
Forbløffende funn
Ved hjelp av moderne teknologi har forskere klart å avsløre et 3500 år gammelt mysterium.
28. desember 2021 Dagbladet
Flukten fra profetenes land
I løpet av det 21. århundre kan de kristne være borte fra steder der troen først slo rot for 2000 år siden.
26. desember 2021 VG
Reuters: Egypt og Italia skal lete etter olje i Suez-kanalen
Egypts oljeselskap og italienske Eni skal lete etter olje i Suez-kanalen og Nilen-deltaet, melder Reuters, som siterer det egyptiske oljedepartementet. Avtalen skal være vært en milliard dollar.
24. desember 2021 NRK
Demokratiforkjemper dømt til fem år i fengsel
En av Egypts fremste demokratiforkjempere, Alaa Abdel-Fattah, er dømt til fem års fengsel for «spredning av falske nyheter». Det skriver NTB. Bloggeren var en ledende skikkelse under revolusjonen som ledet til daværende president Hosni Mubaraks fall i 2011. Rettssaken mot ham...
20. desember 2021 NRK
Pressefriheten trues verden rundt
Med nye sofistikerte metoder sørger autoritære stater for å kneble kritiske medier. På dagen da to journalister mottar Nobels fredspris advarer Amnesty mot å ta pressefriheten for gitt. Også i vår del av verden.
10. desember 2021 VG
Egypt dømte 22 personer til døden
En egyptisk domstol dømte torsdag morgen 22 jihadister til døden, melder nyhetsbyrået AFP. De 22 er dømt for til sammen 54 terrorhandlinger i Egypt, inkludert drapet på en politimann og drapsforsøk på tidligere minister Mohamed Ibrahim.
25. november 2021 NRK
Invaderes: Minst 500 til sykehus
En plutselig flom førte til at en sverm bestående av tusener av skorpioner krøp inn i folks hjem i Egypt. Mer enn 500 personer ble stukket.
17. november 2021 Dagbladet
Tre døde og over 450 skadd som følge av skorpionstikk
Giften fra Androctonus-skorpionen kan drepe et voksent menneske på under en time.
15. november 2021 ABC Nyheter
Flere drept i skorpion-angrep
Etter en tung regnstorm har skorpioner tatt seg inn i folks hjem i den sørlige byen Aswan i Egypt. Så langt er tre bekreftet døde, og flere hundre er skadd.
15. november 2021 Dagbladet
Egypt innvier ny hovedstad i desember
Egyptiske myndigheter begynner flyttingen til landets nye administrative hovedstad neste måned. Den foreløpig navnløse byen ligger 45 kilometer øst for Kairo.
3. november 2021 ABC Nyheter
Nytt funn kan endre historien
Ekspert mener at nytt funn kan ha dramatiske konsekvenser for vår forståelse av det gamle riket i oldtidas Egypt.
25. oktober 2021 Dagbladet
Stjal telefon på direktesendt TV
20 000 mennesker skal ha fulgt med på direktesendingen idet en frekk tyv valgte å stjele reporterens mobil.
25. oktober 2021 Dagbladet
VERDEN

– United kommer med masse selvtillit
Mohamed Salah bryr seg lite om tabellsituasjonen og diskusjoner om form før derbyet mot Manchester United.
24. oktober 2021 TV 2
Uvaksinerte får ikkje jobbe i Egypt
Egypt vil hindre uvaksinerte som jobbar i regjeringa frå å gå på jobb, skriv BBC. Regjeringa varsla søndag om at arbeiderar må vaksinere seg eller ta ein koronatest i veka, for å sleppe inn i regjeringsbygningar frå 15. november. Egypt har distribuert meir enn 30...
18. oktober 2021 NRK
EgyptAir flyr til Israel
Et EgyptAir-fly landet søndag i Jerusalem som det første, etter at selskapet opprettet en ny rute mellom Kairo og Tel Aviv. I flere årtier har et datterselskap av EgyptAir, Air Sinai, hatt jevnlige flyginger til Israel, men uten selskapets logo for ikke å provosere Israel-motstandere i...
3. oktober 2021 NRK
Israels statsminister i Egypt
Israels statsminister Naftali Bennett møter mandag med president Abdel Fattah al-Sisi i Egypt, melder AFP. Dette er det første offisielle besøket av en israelsk statsminister siden 2011. Ifølge egyptiske myndigheter skal de to blant annet diskutere forsøk på å...
13. september 2021 NRK
Egypt stenger grensen mot Gaza
Egypt har informert myndighetene på Gazastripen om at grensen blir stengt mandag morgen, opplyser en talsmann for Hamas, som styrer Gaza.
23. august 2021 TV 2
Egypt stenger grensen mot Gaza
Egypt har informert myndighetene på Gazastripen om at grenseovregangen ved Rafah blir stengt mandag morgen, opplyser en talsmann for Hamas, som styrer Gaza. Egypt har ikke gitt noen begrunnelse for beslutningen. Grensen vil være stengt på ubestemt tid. Grenseovergangen ved Rafah er den eneste veien...
23. august 2021 NRK
«Ever Given» tilbake i Suezkanalen
Konteinerskipet «Ever Given» som satt fast i Suezkanalen i mars i år, seilte fredag gjennom kanalen på ny uten vanskeligheter. «Ever Given» er et av verdens største konteinerksip og har hjemmehavn i Rotterdam.
21. august 2021 NRK
Frankrike klar for sin fjerde strake OL-finale i håndball etter seier over Egypt
Det ble tett og jevnt da Frankrike møtte Egypt i OL-semifinale i håndball for menn, men det franske laget vant 27-23 og er klar for sin fjerde strake OL-finale.
5. august 2021 ABC Nyheter
HRW: Aktivister trakassert i Egypt
I Egypt har myndighetene innkalt minst fem profilerte menneskerettsaktivister og -advokater til avhør og anklaget dem for å ha svertet regjeringen, melder Human Rights Watch. Siden 2016 er over 30 menneskerettsforkjempere ilagt reiseforbud og minst 12 har fått sine verdier frosset. Human Rights...
2. august 2021 NRK
Fem drept i IS-angrep i Egypt
Minst fem soldater ble drept da IS-krigere angrep en veisperring i Sinai i Egypt lørdag. Ytterligere seks soldater ble såret i angrepet i byen Sheikh Zuweid og ble fraktet til militærsykehuset i El-Arish. Tre av angriperne ble drept i ildvekslingen, ifølge militære kilder. Egypt har...
1. august 2021 NRK
24 dømt til døden i Egypt
En egyptisk domstol dømte torsdag 24 medlemmer av Det muslimske brorskapet til døden for drapet på fire politimenn. Gruppen ble dømt for flere lovbrudd, inkludert et bombeangrep mot en buss som fraktet politimenn i Beheira i 2015. I en annen sak ble medlemmer av brorskapet dømt for...
30. juli 2021 NRK
Deltaviruset herjer blant Tunisias uvaksinerte befolkning: – Skipet synker
Leger beskriver marerittaktige forhold ved tunisiske sykehus. Nå kommer arabiske land Tunisia til unnsetning.
20. juli 2021 VG
Nye funn i undervannsby fra antikken i Egypt
Fant blant annet et militærfartøy og et gravsted.
20. juli 2021 ABC Nyheter
Egypt løslater seks aktivister
Seks fengslede aktivister i Egypt settes fri fra fengsel, bare noen dager etter at landet ble kritisert av USA for behandlingen av rettighetsforkjempere. En av de seks er journalisten Esraa Abdel-Fattah, som ble et symbol på revolusjonen i 2011.
18. juli 2021 NRK
Døde mennesker på utstilling: Fra underholdning til etisk problem
Er det uetisk å stille ut en egyptisk mumie? Er det rett og slett rasistisk?
18. juli 2021 ABC Nyheter
Flere kvinner står opp mot partnervoldtekt i Egypt
Egyptiske kvinner fortsetter å rive ned murene rundt seksuelle overgrep. Nå tar de opp det tabubelagte temaet partnervoldtekt.
15. juli 2021 ABC Nyheter
Striden om Nilen: Etiopia fyller megademning til tross for protester
For andre år på rad fylles Den store etiopiske renessansedemningen med vann fra Den blå Nilen. Nedstrøms frykter Egypt for sin livskilde.
8. juli 2021 NRK
Skipet som blokkerte Suez-kanalen, får seile videre
Konteinerskipet Ever Given, som har vært holdt tilbake i Suezkanalen siden grunnstøtingen i mars, ble onsdag frigitt av egyptiske myndigheter.
7. juli 2021 ABC Nyheter
Ever Given forlater endelig Suez-kanalen
Containerskipet Ever Given, som i flere dager blokkerte Suzezkanalen etter å ha kjørt seg fast, er endelig på vei ut av kanalen, over tre måneder etter.
7. juli 2021 NRK
Nå kommer FN på banen
Demningen er nødvendig, mener Etiopia, men vil ifølge Egypt og Sudan forårsake vannmangel og få dramatiske følger. Nå kommer FN på banen for å løse konflikten.
7. juli 2021 Dagbladet
TikTok-stjerne dømt til fengsel – trygler om benådning
- Jeg har ikke gjort noe umoralsk for å fortjene alt dette, sier Haneen Hossam (20) etter at hun og en venninne ble dømt for innholdet i TikTok-videoene sine.
23. juni 2021 TV 2
UD kutter internasjonalt samarbeid
Midtøsten: Hvilken betydning har det at myndighetene har kuttet kulturstøtte til en rekke norske aktører som jobber internasjonalt? Som eksempelvis Kirkelig Kulturverksted i Midtøsten?
15. juni 2021 Ny Tid
Tolv dømt til døden i Egypt
En egyptisk domstol har stadfestet dødsstraffen mot tolv medlemmer av Det muslimske brorskap. Samtidig reduserte retten straffen for 31 andre til livsvarig fengsel. Avgjørelsene er endelig og kan ikke ankes. Det muslimske brorskapet vant presidentvalget i 2012. Etter militærkuppet året...
14. juni 2021 NRK
Frihet, likhet og søsterskap
SOSIALANTROPOLOGEN: Med temaer som tvangsekteskap, barneekteskap, voldtekt og æresdrap har professor Unni Wikan hele livet studert menneskene, men ikke minst – det muslimske. Det har hun fått unngjelde for.
1. juni 2021 Ny Tid
Merkel i møte med al-Sisi
Forbundskansler i Tyskland, Angela Merkel, snakket onsdag med Egypts president Abdel Fattah al-Sisi om våpenhvilen mellom Israel og Hamas. Det var enighet om at våpenhvilen må stabiliseres. Det var Egypt som hjalp partene å mekle frem våpenhvilen, som trådte i kraft forrige fredag.
26. mai 2021 NRK
VERDEN

USAs utenriksminister på snarvisitt i Egypt og Jordan
Antony Blinken fortsatte sin Midtøsten-reise onsdag med et kort besøk i Egypt før han reiste videre til Jordan. Målet er å støtte opp om Gaza-våpenhvilen.
26. mai 2021 ABC Nyheter
Rederi gir Egypt skylden for blokkeringen av Suezkanalen
Egyptiske kanalmyndigheter gjorde feil da gigantskipet Ever Given fikk seile gjennom Suezkanalen tross dårlig vær, hevder skipets japanske eier
23. mai 2021 VG
FHI har satt ny variant av coronaviruset på overvåkningsliste
Varianten C.36 er påvist i to forskjellige utgaver i Trøndelag og ble først oppdaget i Egypt.
3. mai 2021 VG
3000 år gammel egyptisk by oppdaget: – Etterlatt av beboerne som om det var i går
Den viktigste arkeologiske oppdagelsen siden Tutankhamons grav, mener professor om funnet av den «fortapte gylne byen».
10. april 2021 VG
Til minne om Nawal El-Saadawi
Nekrolog: Kompromissløst talte hun makten midt imot. Nå er hun gått bort, 89 år gammel. Forfatteren, legen og feministen Nawal El-Saadawi skrev for NY TID fra juni 2009.
8. april 2021 Ny Tid
Flytter 22 egyptiske mumier i storslått parade
Lørdag er flere gater i hovedstaden Kairo stengt – 18 konger og fire dronninger fra oldtidens Egypt skal ut på en siste reise til et nytt hvilested.
3. april 2021 VG
Hinder for handel
Tirsdag i forrige uke ble en av verdens viktigste handelsårer blokkert. Hendelsen i Suez tjener som en påminnelse om hvor avhengig vi er av åpne og sikre handelsruter. Og ikke minst om at det finnes en sårbarhet i forsyningslinjene.
2. april 2021 VG
«Ever Given» er dratt helt av grunnen – Suezkanalen åpnes
TV-bilder viser mandag at lasteskipet «Ever Given» er dratt løs der det sto grunnfast i Suezkanalen. Nå flyter fartøyet fritt.
29. mars 2021 VG
Containerskip kan sperre Suezkanalen i flere uker: – Som en strandet hval
Containerskipet «Ever Given» står fast på sandbunn. Det kan måtte bli tømt for last for å komme seg løs.
25. mars 2021 VG
Tortur, sult og håpløshet: Coronapandemien herjer i egyptiske fengsler
Torturbruk er utstrakt. Fanger nektes mat, senger, medisiner, sanitæranlegg og besøk. Ti år etter den arabiske våren sitter nærmere 60.000 politiske fanger i egyptiske fengsler.
25. januar 2021 VG
Egypt: 3000 år gammel mumiekiste funnet
Egypt har avdekket et oppsiktsvekkende nytt funn i Saqqara, et gravsted sør for Kairo. Ifølge en kjent arkeolog kan funnet skrive om historien.
19. januar 2021 VG
Norge trente utendørs – rystet over VM-forholdene
Norge er langt ifra imponert over forholdene som møtte dem i Egypt før før håndball-VM braker løs onsdag.
13. januar 2021 TV 2
Ti år etter den arabiske våren: – Lengselen etter frihet har ikke stilnet
Arabiske demokrater kjemper en tofrontskrig: Mot autoritære regimer og opposisjonelle islamister. Vi kan og bør hjelpe dem.
22. desember 2020 VG
Assassin’s Creed Origins
Oldtidens Egypt gjør seg godt i spillformat.
14. november 2017 NRK P3
Frykten har vendt tilbake i Egypt
«Ikke skriv noe som kan få meg i trøbbel!» sier én. «Jeg vet ikke helt med det intervjuet, jeg tror jeg har ombestemt meg,» sier en annen.
13. juli 2017 Ny Tid
«Jeg har aldri følt behovet for å skrike til noen»
Har Nrks Sigurd Falkenberg Mikkelsen virkelig kunnet kjenne de utsattes frykt eller krigens vold? I anledning boken hans, snakker vi med ham om Midtøstens røffe virkelighet, journalistikkens betydning, og hva slike reiser gjør med et menneske. 
15. september 2016 Ny Tid
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL