Egypt
– United kommer med masse selvtillit
Mohamed Salah bryr seg lite om tabellsituasjonen og diskusjoner om form før derbyet mot Manchester United.
søndag 08:00 TV 2
Uvaksinerte får ikkje jobbe i Egypt
Egypt vil hindre uvaksinerte som jobbar i regjeringa frå å gå på jobb, skriv BBC. Regjeringa varsla søndag om at arbeiderar må vaksinere seg eller ta ein koronatest i veka, for å sleppe inn i regjeringsbygningar frå 15. november. Egypt har distribuert meir enn 30...
mandag 18. oktober NRK
EgyptAir flyr til Israel
Et EgyptAir-fly landet søndag i Jerusalem som det første, etter at selskapet opprettet en ny rute mellom Kairo og Tel Aviv. I flere årtier har et datterselskap av EgyptAir, Air Sinai, hatt jevnlige flyginger til Israel, men uten selskapets logo for ikke å provosere Israel-motstandere i...
søndag 3. oktober NRK
Israels statsminister i Egypt
Israels statsminister Naftali Bennett møter mandag med president Abdel Fattah al-Sisi i Egypt, melder AFP. Dette er det første offisielle besøket av en israelsk statsminister siden 2011. Ifølge egyptiske myndigheter skal de to blant annet diskutere forsøk på å...
mandag 13. september NRK
Egypt stenger grensen mot Gaza
Egypt har informert myndighetene på Gazastripen om at grensen blir stengt mandag morgen, opplyser en talsmann for Hamas, som styrer Gaza.
mandag 23. august TV 2
Egypt stenger grensen mot Gaza
Egypt har informert myndighetene på Gazastripen om at grenseovregangen ved Rafah blir stengt mandag morgen, opplyser en talsmann for Hamas, som styrer Gaza. Egypt har ikke gitt noen begrunnelse for beslutningen. Grensen vil være stengt på ubestemt tid. Grenseovergangen ved Rafah er den eneste veien...
mandag 23. august NRK
«Ever Given» tilbake i Suezkanalen
Konteinerskipet «Ever Given» som satt fast i Suezkanalen i mars i år, seilte fredag gjennom kanalen på ny uten vanskeligheter. «Ever Given» er et av verdens største konteinerksip og har hjemmehavn i Rotterdam.
lørdag 21. august NRK
Frankrike klar for sin fjerde strake OL-finale i håndball etter seier over Egypt
Det ble tett og jevnt da Frankrike møtte Egypt i OL-semifinale i håndball for menn, men det franske laget vant 27-23 og er klar for sin fjerde strake OL-finale.
torsdag 5. august ABC Nyheter
VERDEN

HRW: Aktivister trakassert i Egypt
I Egypt har myndighetene innkalt minst fem profilerte menneskerettsaktivister og -advokater til avhør og anklaget dem for å ha svertet regjeringen, melder Human Rights Watch. Siden 2016 er over 30 menneskerettsforkjempere ilagt reiseforbud og minst 12 har fått sine verdier frosset. Human Rights...
mandag 2. august NRK
Fem drept i IS-angrep i Egypt
Minst fem soldater ble drept da IS-krigere angrep en veisperring i Sinai i Egypt lørdag. Ytterligere seks soldater ble såret i angrepet i byen Sheikh Zuweid og ble fraktet til militærsykehuset i El-Arish. Tre av angriperne ble drept i ildvekslingen, ifølge militære kilder. Egypt har...
søndag 1. august NRK
24 dømt til døden i Egypt
En egyptisk domstol dømte torsdag 24 medlemmer av Det muslimske brorskapet til døden for drapet på fire politimenn. Gruppen ble dømt for flere lovbrudd, inkludert et bombeangrep mot en buss som fraktet politimenn i Beheira i 2015. I en annen sak ble medlemmer av brorskapet dømt for...
fredag 30. juli NRK
Deltaviruset herjer blant Tunisias uvaksinerte befolkning: – Skipet synker
Leger beskriver marerittaktige forhold ved tunisiske sykehus. Nå kommer arabiske land Tunisia til unnsetning.
tirsdag 20. juli VG
Nye funn i undervannsby fra antikken i Egypt
Fant blant annet et militærfartøy og et gravsted.
tirsdag 20. juli ABC Nyheter
Egypt løslater seks aktivister
Seks fengslede aktivister i Egypt settes fri fra fengsel, bare noen dager etter at landet ble kritisert av USA for behandlingen av rettighetsforkjempere. En av de seks er journalisten Esraa Abdel-Fattah, som ble et symbol på revolusjonen i 2011.
søndag 18. juli NRK
Døde mennesker på utstilling: Fra underholdning til etisk problem
Er det uetisk å stille ut en egyptisk mumie? Er det rett og slett rasistisk?
søndag 18. juli ABC Nyheter
Flere kvinner står opp mot partnervoldtekt i Egypt
Egyptiske kvinner fortsetter å rive ned murene rundt seksuelle overgrep. Nå tar de opp det tabubelagte temaet partnervoldtekt.
torsdag 15. juli ABC Nyheter
Striden om Nilen: Etiopia fyller megademning til tross for protester
For andre år på rad fylles Den store etiopiske renessansedemningen med vann fra Den blå Nilen. Nedstrøms frykter Egypt for sin livskilde.
torsdag 8. juli NRK
Skipet som blokkerte Suez-kanalen, får seile videre
Konteinerskipet Ever Given, som har vært holdt tilbake i Suezkanalen siden grunnstøtingen i mars, ble onsdag frigitt av egyptiske myndigheter.
onsdag 7. juli ABC Nyheter
Ever Given forlater endelig Suez-kanalen
Containerskipet Ever Given, som i flere dager blokkerte Suzezkanalen etter å ha kjørt seg fast, er endelig på vei ut av kanalen, over tre måneder etter.
onsdag 7. juli NRK
Nå kommer FN på banen
Demningen er nødvendig, mener Etiopia, men vil ifølge Egypt og Sudan forårsake vannmangel og få dramatiske følger. Nå kommer FN på banen for å løse konflikten.
onsdag 7. juli Dagbladet
TikTok-stjerne dømt til fengsel – trygler om benådning
- Jeg har ikke gjort noe umoralsk for å fortjene alt dette, sier Haneen Hossam (20) etter at hun og en venninne ble dømt for innholdet i TikTok-videoene sine.
onsdag 23. juni TV 2
UD kutter internasjonalt samarbeid
Midtøsten: Hvilken betydning har det at myndighetene har kuttet kulturstøtte til en rekke norske aktører som jobber internasjonalt? Som eksempelvis Kirkelig Kulturverksted i Midtøsten?
tirsdag 15. juni Ny Tid
Tolv dømt til døden i Egypt
En egyptisk domstol har stadfestet dødsstraffen mot tolv medlemmer av Det muslimske brorskap. Samtidig reduserte retten straffen for 31 andre til livsvarig fengsel. Avgjørelsene er endelig og kan ikke ankes. Det muslimske brorskapet vant presidentvalget i 2012. Etter militærkuppet året...
mandag 14. juni NRK
Frihet, likhet og søsterskap
SOSIALANTROPOLOGEN: Med temaer som tvangsekteskap, barneekteskap, voldtekt og æresdrap har professor Unni Wikan hele livet studert menneskene, men ikke minst – det muslimske. Det har hun fått unngjelde for.
tirsdag 1. juni Ny Tid
Merkel i møte med al-Sisi
Forbundskansler i Tyskland, Angela Merkel, snakket onsdag med Egypts president Abdel Fattah al-Sisi om våpenhvilen mellom Israel og Hamas. Det var enighet om at våpenhvilen må stabiliseres. Det var Egypt som hjalp partene å mekle frem våpenhvilen, som trådte i kraft forrige fredag.
onsdag 26. mai NRK
USAs utenriksminister på snarvisitt i Egypt og Jordan
Antony Blinken fortsatte sin Midtøsten-reise onsdag med et kort besøk i Egypt før han reiste videre til Jordan. Målet er å støtte opp om Gaza-våpenhvilen.
onsdag 26. mai ABC Nyheter
Rederi gir Egypt skylden for blokkeringen av Suezkanalen
Egyptiske kanalmyndigheter gjorde feil da gigantskipet Ever Given fikk seile gjennom Suezkanalen tross dårlig vær, hevder skipets japanske eier
søndag 23. mai VG
FHI har satt ny variant av coronaviruset på overvåkningsliste
Varianten C.36 er påvist i to forskjellige utgaver i Trøndelag og ble først oppdaget i Egypt.
mandag 3. mai VG
3000 år gammel egyptisk by oppdaget: – Etterlatt av beboerne som om det var i går
Den viktigste arkeologiske oppdagelsen siden Tutankhamons grav, mener professor om funnet av den «fortapte gylne byen».
lørdag 10. april VG
Til minne om Nawal El-Saadawi
Nekrolog: Kompromissløst talte hun makten midt imot. Nå er hun gått bort, 89 år gammel. Forfatteren, legen og feministen Nawal El-Saadawi skrev for NY TID fra juni 2009.
torsdag 8. april Ny Tid
Flytter 22 egyptiske mumier i storslått parade
Lørdag er flere gater i hovedstaden Kairo stengt – 18 konger og fire dronninger fra oldtidens Egypt skal ut på en siste reise til et nytt hvilested.
lørdag 3. april VG
Hinder for handel
Tirsdag i forrige uke ble en av verdens viktigste handelsårer blokkert. Hendelsen i Suez tjener som en påminnelse om hvor avhengig vi er av åpne og sikre handelsruter. Og ikke minst om at det finnes en sårbarhet i forsyningslinjene.
fredag 2. april VG
«Ever Given» er dratt helt av grunnen – Suezkanalen åpnes
TV-bilder viser mandag at lasteskipet «Ever Given» er dratt løs der det sto grunnfast i Suezkanalen. Nå flyter fartøyet fritt.
mandag 29. mars VG
AFRIKA

Containerskip kan sperre Suezkanalen i flere uker: – Som en strandet hval
Containerskipet «Ever Given» står fast på sandbunn. Det kan måtte bli tømt for last for å komme seg løs.
torsdag 25. mars VG
Tortur, sult og håpløshet: Coronapandemien herjer i egyptiske fengsler
Torturbruk er utstrakt. Fanger nektes mat, senger, medisiner, sanitæranlegg og besøk. Ti år etter den arabiske våren sitter nærmere 60.000 politiske fanger i egyptiske fengsler.
mandag 25. januar VG
Egypt: 3000 år gammel mumiekiste funnet
Egypt har avdekket et oppsiktsvekkende nytt funn i Saqqara, et gravsted sør for Kairo. Ifølge en kjent arkeolog kan funnet skrive om historien.
tirsdag 19. januar VG
Norge trente utendørs – rystet over VM-forholdene
Norge er langt ifra imponert over forholdene som møtte dem i Egypt før før håndball-VM braker løs onsdag.
onsdag 13. januar TV 2
Ti år etter den arabiske våren: – Lengselen etter frihet har ikke stilnet
Arabiske demokrater kjemper en tofrontskrig: Mot autoritære regimer og opposisjonelle islamister. Vi kan og bør hjelpe dem.
22. desember 2020 VG
Assassin’s Creed Origins
Oldtidens Egypt gjør seg godt i spillformat.
14. november 2017 NRK P3
Frykten har vendt tilbake i Egypt
«Ikke skriv noe som kan få meg i trøbbel!» sier én. «Jeg vet ikke helt med det intervjuet, jeg tror jeg har ombestemt meg,» sier en annen.
13. juli 2017 Ny Tid
«Jeg har aldri følt behovet for å skrike til noen»
Har Nrks Sigurd Falkenberg Mikkelsen virkelig kunnet kjenne de utsattes frykt eller krigens vold? I anledning boken hans, snakker vi med ham om Midtøstens røffe virkelighet, journalistikkens betydning, og hva slike reiser gjør med et menneske. 
15. september 2016 Ny Tid
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

AFRIKA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL