Dønna
Nytt vannverk
Dønna kommune er i gang med å sette i drift et helt nytt renseanlegg for vannforsyningen. Befolkningen vil merke kvalitetsforbedringen ved at det nye renseanlegget fjerner mer farge. Ved fylling av f.eks et badekar vil fargeforskjellen være merkbar.
søndag 18:58 Dønna kommune
To nye smittede i Dønna
Begge tilfeller er importsmitte fra utlandet.
søndag 18:03 Helgelands Blad
To positive tester for Covid 19
Dønna kommune har fått bekreftet to nye positive tester på covid-19. De to positive testene er direkteimportert smitte fra utlandet, og de rammede har vært i karantene siden hjemkomst. Vedkommende er varslet, og smittesporing er gjennomført. De to
søndag 16:53 Dønna kommune
Dønna skal ta imot ti nye flyktninger i 2021
Dønna skal ta imot ti nye flyktninger i 2021, har formannskapet vedtatt. The post Dønna skal ta imot ti nye flyktninger i 2021 appeared first on Helgelands Blad.
lørdag 14. november Helgelands Blad
MOT-innmelding skal vurderes på nytt
Kommunestyrets vedtak om å melde Dønna inn i MOT skal vurderes på nytt. The post MOT-innmelding skal vurderes på nytt appeared first on Helgelands Blad.
onsdag 11. november Helgelands Blad
Vil ikke se på lokale bussløsninger
Den styrende koalisjonen i Dønna sier nei til vurdering av lokale bussruter nå. The post Vil ikke se på lokale bussløsninger appeared first on Helgelands Blad.
tirsdag 10. november Helgelands Blad
Ulovlighetsoppfølging og amnesti
Hjem
mandag 9. november Dønna kommune
Revisjonen: – Dønna brøt regelverk i anbud om brøyting
Dønna brøt reglementet da vinterbrøyting ble satt ut på anbud, mener revisjonen. The post Revisjonen: – Dønna brøt regelverk i anbud om brøyting appeared first on Helgelands Blad.
mandag 9. november Helgelands Blad
NORDLAND

Høring lokal forskrift om bålbrenning
I Norge er det et generelt bålforbud fra 15. april til 15. september. I denne perioden er det ikke tillatt å tenne opp bål eller grill (også engangsgrill) i eller i nærheten av skog og annen utmark.   Selv om det er et generelt bålforbud har du lov å
mandag 9. november Dønna kommune
Kan spare tusenlapper i Dønna ved å si fra om ulovlighet i bygg
Dønna kommunestyre har vedtatt amnesti for ulovlige byggesaker som varer ut 2021. The post Kan spare tusenlapper i Dønna ved å si fra om ulovlighet i bygg appeared first on Helgelands Blad.
lørdag 7. november Helgelands Blad
Vil ha orden i Dønna-havn, starter planarbeid
Helgeland Havn IKS vil ha orden i havna på Bjørn på Dønna. The post Vil ha orden i Dønna-havn, starter planarbeid appeared first on Helgelands Blad.
onsdag 4. november Helgelands Blad
Massetesting - den siste testen
Den gjenstående prøven, fra fredagens massetesting, var også negativ. La oss sammen forsterke den trenden med negative resultat av covid19-testene, ved å være oppmerksomme og huske smittevernreglene. Vask/sprit hendene. - Host/nys i albue eller papirlommetørkle. - Hold avstand...
tirsdag 3. november Dønna kommune
Resultater - massetesting
Av de to gjenstående testene, av de 26 prøvene tatt på fredag, er det heller ingen positive. Den ene var negativ, mens den ikke har vært mulig å få testen den siste, Det vil bli tatt en ny prøve. Frem til den er analysert vil vedkommende være i karantene. Ved...
søndag 1. november Dønna kommune
Bosetting i 2021: Sender ut anmodninger nå
Hald-kommunene blir bedt om å bosette 53 flyktninger neste år.
lørdag 31. oktober Helgelands Blad
Setter inn større båt på Dønna-samband
Koronatiltak fra Lovund Skyss AS.
fredag 30. oktober Helgelands Blad
Bekrefter tilfelle nummer fire
Dønna kommune melder om ukas fjerde tilfelle av bekreftet korona-smitte. - Den positive testen har ingen sammenheng med de tre øvrige positive testene
fredag 30. oktober Helgelands Blad
Ny positiv test - Covid 19
Dønna kommune har fått bekreftet et nytt tilfelle til av Covid 19 smitte. Den positive testen har ingen sammenheng med de 3 øvrige positive testene denne uken. Smitten har sin opprinnelse i utlandet, og vedkommende har gått i rett i karantene etter hjemkomst.
fredag 30. oktober Dønna kommune
Halloween-råd fra FHI
Halloween og 31. oktober nærmer seg med stormskritt, til glede for mange små og store. I den anledning har vi samlet et knippe råd for hvordan du kan gjennomføre feiringen på en måte som ivaretar smittevernet.
torsdag 29. oktober Dønna kommune
Skoleelev i Dønna bekreftet smittet
Ukas tredje korona-tilfelle er bekreftet i Dønna kommune, en elev ved DBU. Vedkommende er elev ved Dønna barne- og ungdomsskole, melder kommunen torsdag kveld. – Det er tette familierelasjoner mellom de tre innbyggerne som har avgitt positiv test de seneste dagene. – Vedkommende er varslet,...
torsdag 29. oktober Helgelands Blad
Positiv test - COVID-19
Ytterligere en innbygger i Dønna kommune er testet positivt på covid-19. Det er tette familierelasjoner mellom de tre innbyggerne som har avgitt positiv test de seneste dagene. Vedkommende er varslet, og smittesporing er iverksatt. Den positive testete er satt i hjemmeisolasjon. Nærkontakter vil...
torsdag 29. oktober Dønna kommune
Fjelltrimmen 2021
Dønna idrettslag har plassert ut trimkasser/trimbøker på 10 forskjellige steder på Dønna. Det er tursti til alle postene, men kvaliteten på merkingen av stiene varierer. Turene er av forskjellig vanskelighetsgrad og gjennomføres på eget ansvar. Det gjøres...
torsdag 29. oktober Dønna kommune
Skilt skal løfte fram historien i Dønna
Snekkevik skole er først ut med skilting ved historiske steder i Dønna. The post Skilt skal løfte fram historien i Dønna appeared first on Helgelands Blad.
torsdag 29. oktober Helgelands Blad
Oppdatering 28. okt. - Positiv test - Covid 19
Enda en innbygger i Dønna kommune har testet positivt på covid-19. Utfallet av testen er ikke overraskende, da det er tette familierelasjoner mellom gårsdagens og dagens smittete. Vedkommende er varslet, og smittesporing er iverksatt. Den positive testete er satt i hjemmeisolasjon. Heller ikke i...
tirsdag 27. oktober Dønna kommune
Tilbake i museumsfolden med ny avtale
Dønna formannskap har sagt ja til en ny samarbeidsavtale med Helgeland Museum. The post Tilbake i museumsfolden med ny avtale appeared first on Helgelands Blad.
mandag 26. oktober Helgelands Blad
Gikk sammen om ja til hytte-dispensasjon
Høyre og Ap var enige da en søknad om hyttedispensasjon ble behandlet i Dønna formannskap. The post Gikk sammen om ja til hytte-dispensasjon appeared first on Helgelands Blad.
mandag 26. oktober Helgelands Blad
Krever tiltak over krengemyra
Bussjåfører på Dønna frykter å havne i grøfta på en sterkt hallende veg over Vågsmyra. The post Krever tiltak over krengemyra appeared first on Helgelands Blad.
fredag 23. oktober Helgelands Blad
Vil vektlegge mestring og hjemmebasert omsorg
En ny omsorgsplan i Dønna vil satse på mestring og hjemmebasert omsorg. The post Vil vektlegge mestring og hjemmebasert omsorg appeared first on Helgelands Blad.
mandag 19. oktober Helgelands Blad
Kirke mangler vann og toalett, kirkevergen frykter stenging
Hestad kirke på Dønna mangler toalett og vann. Kirkevergen frykter at den kan bli stengt. The post Kirke mangler vann og toalett, kirkevergen frykter stenging appeared first on Helgelands Blad.
mandag 19. oktober Helgelands Blad
BILDESERIE: En annerledes dugnad i hallen
Mandag og tirsdag var det dugnad om tall og planer i Dønnahallen: Budsjettdugnad. The post BILDESERIE: En annerledes dugnad i hallen appeared first on Helgelands Blad.
torsdag 15. oktober Helgelands Blad
Valg av ungdomsråd
Det skal nå velges nytt ungdomsråd. Organisasjoner som representerer ungdom har rett til å fremme forslag om medlemmer til rådet som representerer deres interesser. Valgbare er alle som er i aldersgruppen 13-18 år. Medlemmene kan ikke ha fylt 19 år på
onsdag 14. oktober Dønna kommune
Omsorgskutt til fire mill.: – Som å skjære vekk begge framføttene på hesten
– Å kutte i omsorg for fire millioner nå, blir som å skjære vekk begge framføttene til hesten, mener enhetsleder Rune Ånes i Dønna. The post Omsorgskutt til fire mill.: – Som å skjære vekk begge framføttene på hesten appeared first on...
onsdag 14. oktober Helgelands Blad
Mat i kantina til alle Dønna-elevene
Dønna kommune utvider elevkantinetilbudet til å gjelde alle elever. The post Mat i kantina til alle Dønna-elevene appeared first on Helgelands Blad.
mandag 5. oktober Helgelands Blad
Ikke løsning for fysioterapi i Dønna før til neste år
20. januar opprettet Fylkesmannen tilsynssak. Men ei ny løsning for fysioterapien i Dønna vil ikke være på plass før i 2021. The post Ikke løsning for fysioterapi i Dønna før til neste år appeared first on Helgelands Blad.
lørdag 3. oktober Helgelands Blad
NORDLAND

Kommunestyret har oppnevnt kandidater som meddommere til Tingretten, Jordskifteretten og Lagmannsretten, samt skjønnsmedlemmer til Alstahaug Domssogn
Eventuelle innspill sendes kommunen pr post eller e-post til post@donna.kommune.no innen 14. oktober
torsdag 1. oktober Dønna kommune
Ny kystplan gjorde slutt på tillatelse gitt åtte år tidligere
Lokaliteten Nye Skorpa kom ikke med da Kystplan Helgeland ble vedtatt. Dermed forsvant tillatelsen som Seløy Sjøfarm fikk i 2011. The post Ny kystplan gjorde slutt på tillatelse gitt åtte år tidligere appeared first on Helgelands Blad.
torsdag 1. oktober Helgelands Blad
Satser på Bjørn: – Har verdens episenter for torskeoppdrett
Leveranser til 300 mill. har blitt avtalt med Arctic Cod, som etablerer produksjon av torsk til settefisk på Bjørn på Dønna. The post Satser på Bjørn: – Har verdens episenter for torskeoppdrett appeared first on Helgelands Blad.
onsdag 30. september Helgelands Blad
Influensavaksine 2020
Onsdag 14. oktober og torsdag 15. oktober fra kl 09:00-15:00 tilbys influensavaksinen til personer i risikogruppen. Sted for vaksineringen er kommunestyresalen og helsestasjon. Fredag 09. oktober kl 11:00-13:00 på Løkta. Smittevernregler må ivaretas. Alle skal registreres ved ankomst og få...
onsdag 30. september Dønna kommune
Hvordan søke spillemidler?
Hvert år gjennomføres en tildeling av Norsk Tippings overskudd (spillemidler) til idrettsanlegg. Har dere planer om bygging, rehabilitering av idrettsanlegg, nærmiljøanlegg, friluftslivsanlegg eller lokale kulturbygg er det mye å hente gjennom statlige spillemidler. Dønna...
onsdag 23. september Dønna kommune
Vil du være med å utforme fremtidens helse- omsorgstjenester i Dønna?
Dønna kommune arbeider med en plan for fremtidens helse- og omsorgstjenester frem mot 2040.  Arbeidet skal bidra til en helhetlig, fremtidsrettet og bærekraftig plan for dette området.  Et område hvor Dønna, som lokalsamfunn, står overfor store
onsdag 23. september Dønna kommune
Ikke penger fra Dønna til bok om Campus Nesna
Flertallet i Dønna formannskap ville ikke gi penger til bokprosjektet "Kampen om Campus Nesna". The post Ikke penger fra Dønna til bok om Campus Nesna appeared first on Helgelands Blad.
tirsdag 22. september Helgelands Blad
Krever fortsatt servering på Dønna-ferga
Dønna formannskap krever at Boreal ikke kutter ut matservering på bilferga "Møysalen". The post Krever fortsatt servering på Dønna-ferga appeared first on Helgelands Blad.
tirsdag 22. september Helgelands Blad
Fikk ikke flertall for opprop om vindkraft
Leonid Rødsten (Rødt) fikk ikke Dønna formannskap til å støtte et opprop om vindkraftutbygging. The post Fikk ikke flertall for opprop om vindkraft appeared first on Helgelands Blad.
mandag 21. september Helgelands Blad
Bjørn fergekai
Ap`s tidligere ordfører i Dønna hadde et leserinnlegg i HB 10. september, under tittel «Kaos på Bjørn fergekai i sommer» Noen forutsetninger: Forfatteren
onsdag 16. september Helgelands Blad
Høring forskrift om gebyrer for saksbehandling og tilsyn med avløpsanlegg
I forskrift om begrensning av forurensning (forurensningsforskriften) av 1. juni 2004 gis kommunene i § 11-4 rett til selv å fastsette en lokal forskrift om gebyrer for saksbehandling og tilsyn med avløpsanlegg. Dønna kommune har i dag ikke en slik forskrift, men for å regulere...
onsdag 16. september Dønna kommune
Høring forskrift om slamtømming
I private anlegg som ikke er tilkoblet offentlig avløpsnett, utgjør overløp fra fulle tanker en forurensningsrisiko, samtidig som de kan føre til problemer for bygningseiere. For å sikre alle private avløpsanlegg samme sikkerhet med fast tømming, innfører...
onsdag 16. september Dønna kommune
Ressursside om eiendom og boligrelaterte emner
Jusstudenter fra UiO og UiT har laget en portal om eiendomsrett som tilbyr informasjon om rettigheter tilknyttet husleie, kjøp av bolig og alle andre eiendomsrettslige tema.
mandag 14. september Dønna kommune
Kaoset på Bjørn ferjekai i sommer
Det er kjent at Nordland Fylkesting har satt av 140 millioner kr til vegstrekningen mellom Herøy og Dønna. Oppstarten skulle omfatte utvidelse av oppstillingsplasser og selve fergekaia. Kaotisk I sommer har det vært nærmest kaotiske tilstander med en trafikkøkning som ikke på...
torsdag 10. september Helgelands Blad
Høring - forskrift om tildeling av langtidsopphold i sykehjem eller tilsvarende bolig tilrettelagt for heldøgns tjenester
Forskriften skal omfatte pasienter og brukere som vil være best tjent med et langtidsopphold, men hvor kommunen vurderer at vedkommende med forsvarlige tjenester fra kommunen kan bo hjemme i påvente av langtidsopphold.
onsdag 9. september Dønna kommune
Fishbase Group AS – Søknad om biomasseendring på lokalitet 11238 Bjørnsøya i Dønna kommune
Endring fra 40 tonn torsk til 400 tonn torsk innenfor ramme på utslippstillatelse gitt på 2000 tonn. Høringsfrist settes til 6. oktober 2020.  
torsdag 3. september Dønna kommune
Oppdrettsønsker legger press på fersk kystsoneplan
Herøy-politikerne vil ha revidert kystsoneplanen som ble vedtatt i fjor sommer. I Dønna kommer lignende signaler. The post Oppdrettsønsker legger press på fersk kystsoneplan appeared first on Helgelands Blad.
torsdag 3. september Helgelands Blad
Vandve gir ikke opp kampen for posten
Fra og med 1. september får ikke de 20 husstandene på Vandve postleveringer. Nå må de til Solfjellsjøen for å hente posten. Fredag 28. august kom beskjeden til beboerne på Vandve:Fra og med 1. september vil ikke posten bli levert i postkassen, men i postbokser på...
onsdag 2. september Helgelands Blad
50 millioner på deling
Børge og Heidi Lorentzen henter inn 25 millioner fra SS-Invest, som deler 50 millioner med eierne. SS-Invest AS eies 50-50 av Børge og Heidi Lorentzen på Dønna, og Harry Bøe i Kolvereid. Eierne deler 50 millioner i aksjeutbytte etter fjorårets overskudd på drøye...
onsdag 2. september Helgelands Blad
Redusert foreldrebetaling i SFO
Det er innført bestemmelser om redusert foreldrebetaling i SFO for familier med lav inntekt. Her er søknadsskjemaet.
onsdag 2. september Dønna kommune
Stenging av Skagaveien tirsdag 8.september
Skagaveien være stengt tirsdag 8.september kl 08.30-12.00 for bytte av ferist. 
onsdag 2. september Dønna kommune
Starter Ut i øyan-fond – to og et halvt år etter vedtaket
Tidlig i 2018 vedtok både Herøy og Dønna kommunestyre å opprette et servicefond for lokalt reiseliv. Nå skal det omsider komme i gang. The post Starter Ut i øyan-fond – to og et halvt år etter vedtaket appeared first on Helgelands Blad.
mandag 31. august Helgelands Blad
Vil sikre Dønnes kirke for 4,3 millioner
Dønnes kirke skal få sprinkleranlegg og oppgradering av det elektriske anlegget. The post Vil sikre Dønnes kirke for 4,3 millioner appeared first on Helgelands Blad.
onsdag 26. august Helgelands Blad
Dønna-ordføreren vil ikke lede TV-aksjonen. Politisk uenig med WWF.
Dønna-ordfører Nils Jenssen vil ikke lede den lokale komiteen for TV-aksjonen, på grunn av politisk uenighet med WWF. The post Dønna-ordføreren vil ikke lede TV-aksjonen. Politisk uenig med WWF. appeared first on Helgelands Blad.
tirsdag 25. august Helgelands Blad
Oppdatert informasjon om korona/Covid 19
Ved spørsmål kontakt legekontoret på tlf 75 05 22 01, eller på E-post: korona@donna.kommune.no Her er oppdatert informasjon om: hvem som skal testes sammenkomster og konfirmasjon karantene smittevernråd
fredag 21. august Dønna kommune
NORDLAND

Informasjon om skolestart høsten 2020
Her er informasjon om skolestart. Første skoledag er mandag 17. august.
tirsdag 11. august Dønna kommune
Slipper å fjerne høyspenten over Vikavågen
Helgeland Kraft Nett får drive videre luftspennet over Vikavågen på Dønna, etter å ha klagd på Kystverkets avgjørelse. The post Slipper å fjerne høyspenten over Vikavågen appeared first on Helgelands Blad.
tirsdag 11. august Helgelands Blad
Eks-redere vil bygge i Åkervågen
I januar solgte de Dønna Havfiske for et beløp i milliardklassen. Nå vil trioen sette opp et næringsbygg i Åkervågen. Selskapet Åkerøya AS vil sette opp et nærings- og lagerbygg innenfor regulert område på sin eiendom i Åkervågen...
søndag 9. august Helgelands Blad
Død hval ble slept ut, sprengt og senket
En død hval ble i sommer slept ut fra ei strand på Dønna, og sprengt og senket. The post Død hval ble slept ut, sprengt og senket appeared first on Helgelands Blad.
lørdag 8. august Helgelands Blad
Har hentet fram plan om pukkverk igjen. Lokalutvalget er skeptisk.
Planen om et pukkverk i fjellet på Glein er hentet fram igjen. Lokalutvalget er skeptisk. The post Har hentet fram plan om pukkverk igjen. Lokalutvalget er skeptisk. appeared first on Helgelands Blad.
lørdag 8. august Helgelands Blad
Fisker-nei til søknad om oppdrett
Fiskarlaget sier nei til Kobbvåglaks' søknad om oppdrettslokalitet utenfor Smedvika På Dønna. The post Fisker-nei til søknad om oppdrett appeared first on Helgelands Blad.
onsdag 5. august Helgelands Blad
Hentet i Dønnamannen på 800 meters høyde
Ambulansehelikopter har løftet ut en skadet turgåer nær toppen av Dønnamannen. — Dame med fallskade på fjellet Dønnamannen hentet ned av luftambulansehelikopter fra Brønnøysund, meldte Hovedredningssentralen for Nord-Norge klokka 12.46. — Skaden...
lørdag 1. august Helgelands Blad
Ny krisepakke for frivilligheten
En ny koronakrisepakke for frivillige lag og organisasjoner er klar. Formålet med ordningen er å kompensere frivillige organisasjoner som har betydelig inntektstap fra arrangementer eller annen spesifisert aktivitet, som følge av pålegg eller råd gitt av staten i forbindelse med...
onsdag 22. juli Dønna kommune
Jeger jager sild i Åsværfjorden
De jager i flokk, og sildestimene lever farlig når disse kjempene er sultne. Mandag fikk Kurt Karlsen dette bildet utenfor Synstholmen, rett nord for Dønna, øst i leia ut mot Åsvær fyr. Spekkhuggerne opptrer gjerne i flokk når de jager en sildestim, noe fotografen kan bekrefte....
torsdag 16. juli Helgelands Blad
Positive tester – covid-19
Som antatt, så var også den fjerde personen i reisefølget hvor tre allerede har testet positivt på covid-19, positiv. Vedkommende har vært i hjemmeisolasjon sammen med de tra andre siden fredag. Smittekartlegging er gjennomført tidligere, og det er ingen endring i smitterisiko....
mandag 13. juli Dønna kommune
Nye tilfeller av Covid 19 i Dønna kommune
Tre tester, tatt ved legekontoret i Dønna, har gitt positivt resultat på covid-19. Alle tre er varslet, og satt i hjemmeisolasjon. Smittekartlegging er gjennomført, og det er minimal fare for at smitten er spredt. Alle tre er bosatt i andre kommuner enn
fredag 10. juli Dønna kommune
Høring - Søknad om dispensasjon fra kommuneplanens arealdel / kystsoneplan i området Einvika/Seiskjæret
Kobbvåglaks AS, Herøy søker Dønna kommune om dispensasjon fra vedtatt Kystsoneplan ifm. etablering av ny akvakulturlokalitet i området nord for Smedvika, nordøst for Seiskjæret ytterst i Skagafjorden. Begrunnelse: Søknad om dispensasjon begrunnes med ønske...
tirsdag 7. juli Dønna kommune
Dønna støtter BLM
Black Lives Matter (BLM) er en internasjonal menneskerettighetsbevegelse. Den har sin opprinnelse i det afroamerikanske samfunnet og aksjonerer mot vold og rasisme mot svarte mennesker. Dønna formannskap gir sin fulle støtte til solidaritetsaksjoner og protestene i USA, og resten av verden, i...
tirsdag 7. juli Dønna kommune
Heiste regnbueflagget: – Lovverket ligger litt bak dagens virkelighet
– Lovverket ligger litt bak virkeligheten, sier rådmann Tor Henning Jørgensen etter at Dønna kommunestyre vedtok å heise regnbueflagget. The post Heiste regnbueflagget: – Lovverket ligger litt bak dagens virkelighet appeared first on Helgelands Blad.
lørdag 4. juli Helgelands Blad
Trekker søknad om grillhytte, reindrifts-ja til badeplatt
Søknaden om å få sette opp ei grillhytte ved Hildsetvannet er frafalt. The post Trekker søknad om grillhytte, reindrifts-ja til badeplatt appeared first on Helgelands Blad.
fredag 26. juni Helgelands Blad
Dønna skal flagge for likeverd og for dronning Sonja
Dønna kommune skal heise regnbueflagget, og flagge for dronning Sonja. The post Dønna skal flagge for likeverd og for dronning Sonja appeared first on Helgelands Blad.
tirsdag 23. juni Helgelands Blad
Husdrøm fikk strømsjokk til borti millionen
En husdrøm på Skaga på Dønna har fått seg et strømsjokk fra Helgeland Kraft Nett til 905.000 kroner. The post Husdrøm fikk strømsjokk til borti millionen appeared first on Helgelands Blad.
fredag 19. juni Helgelands Blad
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

DØNNA

NORDLAND

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL