Corona
Firedobling i koronasmitten i Oslo
Det ble registrert 44 nye koronasmittede i Oslo lørdag. Det er mer enn en firedobling fra forrige lørdag. De siste to ukene er det i snitt blitt registrert 28 smittede per dag i hovedstaden, så pilen peker oppover. Smittetallene er høyest i de tre bydelene Frogner, Grünerløkka...
06:03 NRK
44 koronasmittede i Oslo
Lørdag ble 44 nye koronasmittede registrert i Oslo. Det er mer enn en firedobling fra samme dag forrige uke. Da var tallet ni nye smittede.
05:34 NRK
Ny smitterekord i Florida – guvernøren går til angrep på smitteverntiltak
Florida står for 20 prosent av alle nye smittetilfeller i USA. Guvernør Ron DeSantis kjemper med nebb og klør for å holde samfunnet åpent.
01:31 TV 2
243 nye koronatilfeller lørdag
Det siste døgnet er det registert 243 nye smittetilfeller her i landet. Det er 75 flere enn forrige lørdag. De siste sju dagene er det i snitt registrert 297 koronasmittede daglig. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 200, så trenden er stigende.
00:12 NRK
Uro over deltaviruset for gravide
Helsemyndigheter i flere land er bekymret over hvordan deltavarianten av koronaviruset påvirker gravide kvinner, skriver CNN. I England oppfordrer helsemyndighetene gravide kvinner til å la seg vaksinere. Der er hele 98 prosent av gravide som er innlagt på sykehus med covid-19-sympotomer,...
23:37 NRK
Lange matkøer i Thailand
Lørdag nådde Thailand sitt høyeste smitteantall i løpet av en dag med 18.912 nye smittede. Totalt er 598.000 smittet i landet og 4600 døde, ifølge Johns Hopkins University. Mange thailer har mistet jobben, og mangler mat og bosted. Ringvirkningene av restriksjonene er store,...
23:32 NRK
Smittet på reise
25-åringen fikk første dose av Pfizer for en måned siden. Mandag fikk han påvist deltavarianten på Gardermoen.
21:45 Dagbladet
Guldvog er bekymret for tåkehjerneproblematikk
Senvirkninger av Covid-19 er ennå ikke fullt ut kartlagt, men erfaringene så langt er at mange som har vært syke drar med seg til dels alvorlige ettervirkninger i lang tid etterpå.
21:43 ABC Nyheter
Vaksine-blanding ga best beskyttelse mot covid-19
En blanding av AstraZeneca- og Pfizer-BioNTech-vaksinen ga bedre beskyttelse enn to doser av AstraZeneca. Kanskje til og med bedre enn to doser Pfizer.
20:11 ABC Nyheter
Politiet avbrøt swingersfest i Tyskland
Politiet har grepet inn og avsluttet en swingersfest med 68 deltakere i Hamburg på grunn av brudd på smittevernreglene, opplyser tysk politi.
19:27 ABC Nyheter
Er du usikker på om dette er trygt? – Helt ufarlig, sier ekspertene
Flere får tilbud om to forskjellige vaksiner når de får tilbud om koronavaksine. Dette bør du gjøre dersom du får tilbud om to forskjellige. – Vi vet at
lørdag 19:12 Hamar Arbeiderblad
Politiet avbrøt swingersfest – brøt smittevernregler
Politiet har grepet inn og avsluttet en swingersfest med 68 deltakere i Hamburg på grunn av brudd på smittevernreglene, opplyser tysk politi.
lørdag 19:05 TV 2
Tåregass under demonstrasjoner mot coronatiltak i Frankrike
Flere tusen mennesker demonstrerer mot coronapass i Frankrike, og i Paris brukte politiet tåregass og havnet i basketak med demonstranter.
lørdag 18:14 ABC Nyheter
Nå gjøres det endringer i innreiserestriksjonene til Norge. – Reisende fra utlandet må regne med køer
Noen land blir grønne, mens andre blir røde. Fra og med mandag blir også området Värmland i Sverige grønt. På Helse-Norge står det at informasjonstelefonen nå har stor pågang på grunn av de nye reglene om reise. Regjeringen har innført nye...
lørdag 17:44 Eidsvoll Ullensaker Blad
Demonstrasjoner i Frankrike
Flere tusen mennesker demonstrerer mot koronapass i Frankrike, og i Paris brukte politiet tåregass og havnet i basketak med demonstranter. En politi- og sikkerhetsstyrke på rundt 3.000 personer var utplassert i den franske hovedstaden lørdag. Det er tredje helgen på rad med gateprotester mot...
lørdag 17:42 NRK
Nytt koronarelatert dødsfall
En person er død som følge av covid-19. – Det var et covid-19 dødsfall på Ahus 30. juli, bekrefter pressesjef Geir Boye Lindhjem ved Ahus til EUB lørdag. Artikkelen fortsetter under annonsen Det var VG som omtalte dødsfallet først. Lindhjem kan ikke si noe mer...
lørdag 16:34 Eidsvoll Ullensaker Blad
Stigende smittetrend i Norge
Det siste døgnet er det registrert 344 koronasmittede personer i Norge, 57 av de i Bergen. Smittetrenden i Norge er stigende. Det siste døgnet er det registrert 54 smittede i Oslo. Det er dobbelt så høyt som snittet de siste to ukene. WHO kaller deltavarianten en trussel.
lørdag 14:18 NRK
Norskdonerte vaksiner ankommet
Norge skal donere fem millioner vaksinedoser gjennom det internasjonale Covax-samarbeidet. Nå har de første AstraZeneca-dosene ankommet Nicaragua og Uganda. Norge har tidligere mottatt i alt 452.000 doser med AstraZeneca-vaksinen, som for lengst er tatt ut av det norske vaksineprogrammet. Det ble etter...
lørdag 13:35 NRK
Helsedirektøren om «long covid»: – Naturligvis bekymret
Helsedirektør Bjørn Guldvog sier de er bekymret for langtidsvirkningene etter koronasykdom, og at de følger situasjonen nøye.
lørdag 13:29 TV 2
4000 nye koronasmittede i Tokyo
For første gang er det registrert over 4.000 nye tilfeller av koronasmitte i Tokyo. Japanske myndigheter forlenget fredag unntakstilstanden for Tokyo, som for tiden er vertskap for sommer-OL, til 31. august og utvidet den til å omfatte flere nabokommuner.
lørdag 13:22 NRK
Vaksineintervallet kortes ned
Norge får flere doser med koronavaksine, og intervallet mellom første og andre dose vil kortes ned til ti uker og enda mindre i ukene som kommer. Vaksinering med dose to starter for fullt i uke 32-33, fremfor uke 34 som tidligere planlagt.
lørdag 13:03 NRK
FHI: Vaksineintervallet kortes ned fra midten av august
Norge får flere doser med koronavaksine, og intervallet mellom første og andre dose vil kortes ned til ti uker og enda mindre i ukene som kommer.
lørdag 12:57 TV 2
FHI: Vaksineintervallet kortes ned fra midten av august
Norge får flere doser med coronavaksine, og intervallet mellom første og andre dose vil kortes ned til ti uker og enda mindre i ukene som kommer.
lørdag 12:52 ABC Nyheter
57 nye smittede registrert i Bergen
Det er registrert 57 nye smittetilfeller i Bergen det siste døgnet. Yngre voksne dominerer smittesituasjonen, sier kommuneoverlege Trond Egil Hansen.
lørdag 12:28 NRK
57 nye smittede registrert i Bergen
Det er registrert 57 nye smittetilfeller i Bergen det siste døgnet. Yngre voksne dominerer smittesituasjonen, sier kommuneoverlege Trond Egil Hansen.
lørdag 12:23 ABC Nyheter
Ibestad forlenger anbefalinger
Ibestad forlenger noen av de lokale anbefalingene til og med søndag 8. august for å forebygge et eventuelt lokalt utbrudd og for å sikre oppstart av skolen på grønt nivå. Blant annet ventekarantene for husstandsmedlemmer til nærkontakter og munnbindbruk videreføres.
lørdag 12:06 NRK
Så mange har takket nei til vaksine i Oslo
Alle voksne Oslo-borgere har fått tilbud om å ta koronavaksine. Men det er fremdeles over 90.000 uvaksinerte voksne i byen, og nær 12.000 av dem har takket nei.
lørdag 11:38 Nationen
Seks nye smittede i Ørsta og Volda
Det er lørdag formiddag registrert seks nye smittetilfeller i sunnmørskommunene Ørsta og Volda. – Det ventes at det blir bekreftet flere positive prøvesvar i løpet av dagen, skriver kommunene i en felles pressemelding lørdag formiddag. Fredag økte antallet...
lørdag 11:32 NRK
Seks nye smittede i Ørsta og Volda
Det er lørdag formiddag registrert seks nye smittetilfeller i sunnmørskommunene Ørsta og Volda.
lørdag 11:21 ABC Nyheter
Ingvild brukte ni timer på sosiale medier hver dag – så sa det stopp
Da en ny smittebølge kom, bestemte hun seg for å ta affære.
lørdag 10:53 TV 2
Nok en daglig smitterekord i Tokyo – passerte 4000 for første gang
Antallet registrerte coronasmittede i OL-byen Tokyo økte igjen lørdag og passerte 4000 nye tilfeller for første gang siden virusutbruddet.
lørdag 10:48 ABC Nyheter
Seks nye smittede i Tromsø
Det siste døgnet har seks personer testa positivt for covid-19 i Tromsø. 38 personer sitter i isolasjon, og tre stykker er isolert på koronasenteret. Fredag ble 233 tester tatt, skriver kommunen.
lørdag 10:32 NRK
Tyskland prøver å auke vaksineringa
Tyske politikarar intensiverer fordringane til befolkninga om å vaksinere seg, før skolane opnar att til hausten. Det skriv NTB. Talet på dei som vaksinerer seg i Tyskland har sokke i den siste tida. Før var det 1,5 millionar som vaksinerte seg dagleg, no er talet på ein halv million...
lørdag 10:31 NRK
Flere kommuner melder om lokale smitteutbrudd
FHI ønsker at man nå skal se bort i fra smittetallene per dag, og heller fokusere på antall sykehusinnleggelser og koronarelaterte dødsfall.
lørdag 09:51 TV 2
6 av 10 uvaksinerte i Oslo er født i utlandet
Utenlandsfødte utgjør 63 prosent av de uvaksinerte i Oslo, ifølge FHI, selv om de bare utgjør 34 prosent av befolkningen.
lørdag 09:05 TV 2
6 av 10 uvaksinerte utenlandsfødte
Utenlandsfødte er overrepresentert blant Oslos uvaksinerte. De utgjør 63 prosent av de uvaksinerte, ifølge nye tall fra Folkehelseinstituttet, skriver Aftenposten.
lørdag 09:03 NRK
Kraftig smittebølge i Vest-Afrika
En kraftig oppblussing av koronasmitte rammer Vest-Afrika hardt. Vaksineringen går langsomt mens deltavarianten sprer seg raskt, skriver NTB. Forsinkelser og vaksinemangel har ført til at Afrikas 54 land ligger langt bak resten av verden når det gjelder vaksinering,
lørdag 08:53 NRK
Vi samles mer – men smittetallene viser noe hyggelig
Comeback for fint sommervær fredag og mange folk samles. Men ingen nye smittetilfeller av covid-19 i vår region. Det er ikke meldt nye smittetilfeller i
lørdag 08:40 Hamar Arbeiderblad
Nær 12.000 Oslo-borgere har takket nei til coronavaksine
Alle voksne Oslo-borgere har fått tilbud om å ta coronavaksine. Men det er fremdeles over 90.000 uvaksinerte voksne i byen, og nær 12.000 av dem har takket nei.
lørdag 08:32 ABC Nyheter
Espen Nakstad: Norge kan slippe unna en ny og stor smittebølge
Deltavarianten fører til at mange land står overfor en fjerde smittebølge. Men Norge kan unnslippe, sier Espen Nakstad.
lørdag 07:46 ABC Nyheter
WHO: Deltaviruset er en advarsel
Deltavarianten av covid-19 er en advarsel til verden om å bekjempe viruset raskt før det muterer igjen til noe enda verre, sier Verdens helseorganisasjon (WHO). deltavarianten har spredt seg til 132 land, og får skylda for at tallet på koronadøde har økt med 80 prosent de siste...
lørdag 07:21 NRK
Seks cruisepassasjerer smittet
Seks passasjerer på Royal Caribbeans «Adventure of the Seas» har testet positive for koronaviruset. Fire av dem er vaksinerte, to er uvaksinerte barn, melder CNN. De smittede ble satt i karantene på skipet før hjemreise. Skipet seilte fra Bahamas 25. juli på en ukes cruise.
lørdag 06:47 NRK
- Vanskeligste jeg har opplevd
Etter et brutalt år med morens død og avlyste konserter holdt Philip «Admiral P» Boardman (39) på å gå på veggen.
lørdag 06:00 Dagbladet
Økte med 50 prosent på en uke
Antall smittetilfeller i Florida i USA har økt med 50 prosent denne uken, og det ble registrert mer enn 110.000 nye koronasmittede i delstaten.
lørdag 05:54 TV 2
Dobling i koronasmittede i Oslo
Det ble registrert 54 nye koronasmittede personer i Oslo fredag. Det er 27 flere enn forrige fredag, altså en dobling, og det høyeste antallet nye smittetilfeller denne uka. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 27 smittede per dag i Oslo. Smittetallene er høyest i Frogner bydel, og...
lørdag 05:37 NRK
– Alt av regler som kunne brytes ble brutt
TV 2 har snakket med en kvinne som var på restauranten i Volda som nå har blitt anmeldt av kommunen. - Folk satt tett, på fanget og drakk av hverandres drinker.
lørdag 00:48 TV 2
344 nye smittede – 800 døde i Norge
Det siste døgnet er det registrert 344 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 116 flere enn forrige fredag. De siste sju dagene er det i snitt registrert 286 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 195, så trenden er stigende. Fredag var 17 koronapasienter...
lørdag 00:37 NRK
En bekreftet smittet i Alstahaug
Fredag kveld melder kommunen at en innbygger i Alstahaug er bekreftet korona-smittet. - Smittevei er kjent og smittesporing er igangsatt. Tilfellet har
lørdag 00:24 Helgelands Blad
Ny rapport: Delta-varianten er mer smittsom enn Ebola, SARS, MERS, sesonginfluensa og forkjølelse
Etter at coronaviruset endret seg og Delta-varianten så dagens lys, har stadig flere mennesker verden over blitt smittet. Det er ikke uten grunn.
fredag 23:05 ABC Nyheter
Én ny smitta i Harstad
Det har blitt påvist ett nytt koronatilfelle i Harstad fredag. Dette var en hurtigtest på en nærkontakt, som nå er i karantene. Det skriver kommunens kommunikasjonssjef Øivind Arvola i en pressemelding.
fredag 22:30 NRK
Setter inn politiet
Hellas har sendt politi til populære turistøyer etter bekymring over økt smitte av deltavarianten og mange turister i landet.
fredag 22:18 Dagbladet
Ett nytt smittetilfelle i Alta
I kveld har en person testet positivt for koronaviruset. Personen er nærkontakt av tidligere smittet, har vært i karantene og er nå satt i isolasjon. Alta kommune melder at situasjonen er oversiktelig og tilfellet gir ingen nye nærkontakter.
fredag 22:11 NRK
Avvikler påbud om hansker
Siden mai i fjor har det vært påbudt med hansker på busser, tog og i butikker i Moskva som et koronatiltak. Nå er påbudet opphevet i den russiske hovedstaden. Ordfører Sergej Sobjanin sier fredag at smittesituasjonen i Moskva er kraftig forbedret. Det siste døgnet er det...
fredag 21:51 NRK
Lærere bekymret – flere uvaksinert til skolestart
Utdanningsforbundet mottar meldinger fra lærere og barnehageansatte som ikke har fått sin første vaksinedose før skolestart.
fredag 20:17 ABC Nyheter
FHI om lekket skriv fra CDC
At noen vaksinerte får koronaviruset og også kan spre smitte videre, er et argument for vaksinasjon, ikke imot, mener Folkehelseinstituttet. De svarer på nyheten om at det amerikanske folkehelseinstituttet CDC skrev at vaksinerte kan være like smittsomme som uvaksinerte dersom de blir syke, i...
fredag 19:29 NRK
Lærere uvaksinerte til skolestart
Før sommeren ble det signalisert at ansatte i skoler og barnehager skulle få første vaksinedose innen skolestart. Det er det ikke alle som har fått. – Det er synd vi ikke er over den kneika, sier leder i Utdanningsforbundet i Innlandet, Johan Nærbøe
fredag 18:51 NRK
Nærmer seg fjorårets smittetopp
Før denne uka hadde Island registrert over 100 nye smittetilfeller to dager i løpet av pandemien. Nå er det påvist over 100 nye tilfeller for fjerde dagen på rad. De siste 14 dagene er det påvist 280,6 smittetilfeller per 100.000. Tallet omfatter ikke smitte blant tilreisende og...
fredag 18:32 NRK
34.000 coronavaksinedoser i Oslo kan gå ut på dato
I løpet av uken som starter 9. august, vil 34.000 av Oslos vaksinedoser gå ut på dato. Helseetaten har lagt en plan for å få satt dosene før de ikke kan brukes.
fredag 16:55 ABC Nyheter
34.000 doser kan gå ut på dato
I løpet av uken som starter 9. august vil 34.000 av Oslos vaksinedoser gå ut på dato,skriver Aftenposten. Helseetaten har nå lagt en plan for å få fordelt disse ut til bydelene, så dosene blir satt før de ikke kan brukes lenger. – Det er en superdugnad som...
fredag 16:45 NRK
FHI med oppdatert vaksinekalender
Den oppdaterte vaksinasjonskalenderen fra Folkehelseinstituttet viser at de nå regner med at aldersgruppen 18–44 år, som står sist i vaksinekøen, vil være fullvaksinert i uke 38–39. I forrige vaksinasjonskalender var dette beregnet til uke 41–42. Fredag sier...
fredag 16:37 NRK
Totalt 16 smitta i Sogn
Totalt 16 personar i Sogndal og Luster vart smitta i utbrotet på utestaden Meat Point i Sogndal. I tillegg vart tre personar som er busette i Bergen smitta, opplyste Sogndal kommune på ei pressekonferanse i ettermiddag.
fredag 16:22 NRK
Norge fullvaksinert tidligere
Norge ligger an til å kunne fullvaksinere befolkningen tre uker tidligere enn forventet, opplyser Erna Solberg til NRK fredag. Solberg sier Norge trolig får over 250.000 ekstra doser fra Moderner og Pfizer i juli og august. Norge får også 70.000 ekstra Modernadoser i september. – Dette...
fredag 15:54 NRK
Norge kan fullvaksineres tre uker tidligere enn forventet
Norge ligger an til å kunne fullvaksinere den norske befolkningen rundt tre uker tidligere enn tidligere antatt.
fredag 15:51 TV 2
Kypros starter vaksinering av barn
Fra neste uke vil Kypros tilby koronavaksine til barn i alderen 12 til 15 år, opplyser helseminister Michalis Hadjipantelas. 73 prosent av Kypros' befolkning over 16 år har fått minst én dose, men landet har de siste 14 dagene registrert 1.407 smittede og 3,8 koronadøde per 100.000...
fredag 15:50 NRK
Er forberedt på økt grensetrafikk
Politiet venter og er forberedt på økt trafikk ved grenseovergangene mot Sverige etter regjeringens endringer i innreiserestriksjonene fra natt til 2. august. For å unngå kø anbefaler politiet i Innlandet at reisende benytter grensepasseringene på andre tidspunkt enn mellom...
fredag 15:41 NRK
Venter økt trafikk ved svenskegrensa – her er politiets tips
Det er ventet økt trafikk på svenskegrensa etter regjeringens endringer i innreiserestriksjonene og karantenekrav. Nå går de ut med tips om når folk bør reise.
fredag 15:37 TV 2
BT: 12.000 doser til studenter
Bergen får 12.000 ekstra vaksinedoser som skal brukes til studenter i forbindelse med studiestart. Det opplyser fungerende smittevernoverlege i Bergen, Kjell Haug, til Bergens Tidende. – Hvordan disse dosene skal settes, om vi har egne vaksinasjonsdager for studentene eller om vi gjør det på...
fredag 15:36 NRK
Økende trykk ved grensen
Som følge av stadig økende trykk på grensen omdisponerer politiet nå mannskaper for å håndtere grenseoppdraget knyttet til covid-19. Politiet omdisponerer midlertidig ytterligere ressurser fra Politiets utlendingsenhet (PU), Utrykningspolitiet (UP) for å svare på...
fredag 15:35 NRK
Oslo lufthavn vil løse køkaos
Oslo lufthavn har besluttet å flytte koronatestingen ut av bagasjehallen, og til et nytt senter i etasjen over. Dette håper de skal virke mot lange køer og trengsel blant passasjerer.
fredag 15:12 NRK
Tre nye smittede ved sykehjem
Det er meldt om tre nye smittede ved Bjørkås sykehjem i Nordre Follo, melder kommunen i en oppdatering. Tidligere er det meldt om to smittede på sykehjemmet. Alle de til sammen fem smittede er tilknyttet samme avdeling. Kommunen skriver at de nå definerer smitten som et utbrudd.
fredag 15:00 NRK
Sender militærstyrker til Sydney
Australia har sendt flere hundre soldater fra hæren til Sydney, for å håndheve nedstengingen i storbyen, skriver BBC. Etter et delta-utbrudd i juni har over 3000 blitt smittet, og ni mennesker har mistet livet. Restriksjonene har ført til store demonstrasjoner.
fredag 14:16 NRK
1 av 3 nordmenn er fullvaksinert mot coronaviruset
Til sammen 1.800.693 nordmenn er fullvaksinert mot coronaviruset. Dette utgjør 33,4 prosent av befolkningen, eller over en tredel.
fredag 13:53 ABC Nyheter
Smittet person på treningssenter
En person er bekreftet smittet med covid-19 i Ringebu, melder GD. Om du var på Freskus treningssenter tirsdag kveld eller onsdag ettermiddag, eller Ringebu Kebab og Pizza tirsdag kveld eller onsdag ettermiddag, bes du om å teste deg ved symptomer.
fredag 13:48 NRK
Over 3,5 millioner har fått vaksine
3.565.349 nordmenn har fått første dose med koronavaksine. Det viser FHIs statistikk fredag. 1.800.693 personer er fullvaksinert. Det tilsvarer henholdsvis 66 prosent og 33 prosent av befolkningen, og 83 prosent og 42 prosent av den voksne befolkningen.
fredag 13:36 NRK
– Denne pandemien er ikke over
Torsdag registrerte Ålesund kommune tolv nye smittetilfeller med korona. Nå har ordføreren en kraftig oppfordring til innbyggerne.
fredag 13:13 TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL