Corona
Elev har fått påvist korona
En elev ved Ringsaker videregående skole har testet positivt på korona. Det er Ringsaker Blad som melder om dette. – Vi har fått bekreftet at en av våre
5min Hamar Arbeiderblad
Pandemien preger Avinor
Færre flybevegelser- og passasjerer har resultert i kraftig inntektsnedgang for Avinor, skriver de i en pressemelding. Avinor hadde i 1. kvartal 2021 et resultat etter skatt på minus 256 millioner kroner sammenliknet med et underskudd på 476 millioner kroner i samme kvartal 2020. I første...
10min NRK
– Vi trenger mye lavere smittetall enn dette før vi kan slappe av
Slik er smittestatus etter langhelgen. – Det er flott at færre personer bosatt i Ullensaker ble bekreftet smittet forrige uke. 37 smittede er allikevel et høyt tall, og vi trenger mye lavere smittetall enn dette før vi kan slappe av. Fortsatt er det slik at en av fire ikke vet hvor de er...
39min Eidsvoll Ullensaker Blad
1,5 mill. har fått første dose
1.576.732 personer er vaksinert med første dose av koronavaksine i Norge, viser FHIs statistikk tirsdag. 589.008 personer har fått andre dose.
42min NRK
Johansen: Håp om gode nyheter
Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo sier at det «aboslutt er håp om gode nyheter» på pressekonferansen han skal holde senere denne uka, blant annet om skjenking. Det melder TV 2.
43min NRK
Planen for retesting og massetesting er klar
Tynset kommune setter i gang med massetesting og retesting onsdag 19. mai. Skoleelever og barnehagebarn, trenere ved fotball og turn, og ansatte ved skoler, barnehager, kulturskole og andre ansatte i kommunen har fått tidspunkt for testing. Sjekk her for å se om og når du skal teste deg: Re-...
55min Tynsetingen
114 pasientar innlagde
Tysdag var 114 koronasmitta pasientar innlagde på sjukehus i Noreg. Det er ein auke på 13 pasientar frå dagen før. 22 av pasientane får respiratorbehandling, og 39 pasientar ligg på intensivavdeling.
56min NRK
Servicetorget har stengte dører
På grunn av smittesituasjonen i regionen stenger servicetorget dørene til og med 19.05.
12:50 Røros kommune
Østerrike dropper AstraZeneca
Østerrike vil fase ut AstraZeneca-vaksinen. De blir det tredje landet etter Norge og Danmark som tar vaksinen ut av sitt vaksineprogram. Meldinger om alvorlige bivirkninger og trøbbel med leveranser legges til grunn for avgjørelsen, ifølge helsedepartementet i Østerrike.
12:30 NRK
Over 60 personer i karantene – venter flere prøvesvar i dag
Smitteutbruddet i Norstad barnehage har så langt ført til 12 positive prøver og over 60 personer i karantene. Det siste døgnet har det blitt påvist ni
12:26 Hamar Arbeiderblad
Nytt smittetilfelle i Alta
Ytterligere én person er bekreftet koronasmittet i Alta, det informerer ordfører Monica Nielsen. Totalt er det nå ni personer med viruset i kommunen, rundt 80 nærkontakter i karantene og mellom 100 og 150 i ventekarantene.
12:22 NRK
EU har satt 200 millioner vaksinedoser
Minst 200 millioner vaksinedoser er nå satt i EUs medlemsland, ifølge tall samlet inn av nyhetsbyrået AFP.
12:07 ABC Nyheter
200 millioner vaksiner satt i EU
Over 200 millioner vaksinedoser er nå satt i EUs medlemsland, ifølge tall samlet inn av nyhetsbyrået AFP.
11:58 NRK
Foreløpig ingen nye smittetilfeller
Tirsdag formiddag er det ikke rapportert om nye smittetilfeller i Alvdal, og antallet bekreftede smittede er fortsatt 13.  I løpet av dagen vil over 600 personer ha blitt testet i Alvdal. – Vi minner om at det er mulighet for testing i dag, mellom klokka 11:00 og 14:00. Møt opp ved Dalsegga....
11:49 Alvdal midt i væla
Narvik kommune massetester tettsted
Tirsdag starter massetestingen av innbyggerne i tettstedet Kjøpsvik i Narvik kommune.
10:54 ABC Nyheter
Testene fra lørdag og søndag er negative – 108 nærkontakter i Røros
Se svar på koronatester fra 15. og 16. mai, og antall nærkontakter i Røros totalt.
10:47 Røros kommune
Immune i minst 8 måneder
Det danske helsedirektoratet, Sundhedsstyrelsen, vurderer at personer som har vært smittet med koronaviruset vil være immune i minst åtte måneder, melder DR. Det samme gjelder for personer som er ferdig vaksinert.
10:45 NRK
To nye smittetilfeller
Tirsdag morgen melder Tynset kommune at det er registrert to nye smittetilfeller.  Det betyr at det nå er totalt 38 smittede i Tynset kommune.  – De sist smittede kan knyttes opp mot de tidligere meldte positive prøver. Vi har også fått svar på flere prøver som...
10:41 Tynsetingen
Uavklart koronasituasjon i Alta
Åtte personer er bekreftet smittet, rundt 80 personer er i karantene og mellom 100 og 150 personer er i ventekarantene i Alta. Det ventes nå svar på flere prøver, men på grunn av 17.mai ble det ikke gjennomført noe testing mandag.
10:27 NRK
Fjerner munnbindpåbudet i Eidsvoll, men kommer samtidig med klare råd til innbyggerne: – Det vil absolutt ikke være forbudt å bruke munnbind
Fra midnatt natt til fredag fjernes påbudet om bruk av munnbind i butikker i Eidsvoll kommune. Ordfører John-Erik Vika (Sp) kommer likevel med en klar oppfordring. Kriseledelsen i Eidsvoll kommune har akkurat vært i møter og diskutert den lokale koronaforskriften. Nå er de enige om at...
10:26 Eidsvoll Ullensaker Blad
Økt press på lavterskeltilbud for psykisk helsehjelp
Pågangen til det lavterskeltilbudet Rask psykisk helsehjelp har økt kraftig etter koronautbruddet. Men bare én av fem kommuner har et slikt tilbud om hjelp til dem som sliter psykisk.
10:08 Velferd
Smitteutbrudd i Trondheim – 33 nye registrerte smittede
Trondheim kommune frykter et større smitteutbrudd. Det er registrert 33 nye coronatilfeller i kommunen siden fredag. Elleve av tilfellene har ukjent smittevei.
09:54 ABC Nyheter
Trondheim: 33 nye smitta
Fra fredag til og med mandag ble det registrert 33 nye koronasmitta i Trondheim. Flere har ukjent smittekilde – en er smittet i utlandet. Alle har et mildt sykdomsforløp.
09:31 NRK
– Vi kjører varer hver dag
Koronasituasjonen i Alvdal gjør at Spar reduserer åpningstidene. I stedet kjører de ut varer til kunder hver dag framover. – Vi tar imot bestillinger på telefon og mail, og plukker varer for opphenting gratis. Vi kjører ut varer innenfor Alvdal kommune, og tar 50 kroner i gebyr...
09:29 Alvdal midt i væla
Norsk kreftmedisin kan være effektiv mot alvorlig coronasykdom
Det norske legemiddelselskapet Bergenbio viser i en studie at en norsk kreftmedisin kan være effektiv mot alvorlig coronasykdom.
08:45 ABC Nyheter
Smitte i Tjeldsund
Det er registrert ett nytt smittetilfelle i Tjeldsund. Det nye smittetilfellet er et tilfelle av importsmitte, skriver Harstad Tidende.
08:42 NRK
Ni smittede i én kommune
Det siste døgnet er det registrert 14 nye smittetilfeller i tre kommuner på Hedmarken. Det siste døgnet er det meldt om ni nye smittetilfeller i Stange.
08:21 Hamar Arbeiderblad
- Mange tenker mindre på smittevernråd
Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad er spent på hvordan årets 17. mai-feiring vil påvirke pandemien.
08:15 Dagbladet
Skilte slipper karantenehotell for samvær med barn, men ikke gifte
Skilte foreldre kan slippe inn i Norge for samvær med barna uten å oppholde seg på karantenehotell, men ikke gifte. Tvilsomme regler, mener Advokatforeningen.
08:07 Velferd
En ny positiv test 17. mai
Sent på kvelden 17. mai meldte Tynset kommune om en ny positiv koronatest. Det betyr at det stor smitteutbruddet som ble avdekket onsdag nå teller 36 positive tester i kommunen. Det ble foretatt massiv koronatesting hele forrige uke, og mellom 1000 og 1250 personer er i karantene. Alle de som er i...
08:04 Tynsetingen
Helseforetakene frykter at for få får hjelp for koronaettervirkninger
Helseforetakene er bekymret for at langt færre som har vært koronasyke, får rehabilitering enn det tallene skulle tilsi.
08:00 Velferd
All russ i Grimstad og Kristiansand bes om å teste seg
All russ i Kristiansand og Grimstad blir bedt om å teste seg for coronasmitte, opplyser Agder fylkeskommune.
07:24 ABC Nyheter
Over 25 millioner smittede i India
Tirsdag registrerte India 263.533 nye smittede og passerte 25 millioner smittetilfeller så langt i koronapandemien. India er det andre landet etter USA som har passerte den dystre milepælen, melder Reuters.
06:19 NRK
14 gale prøvesvar fra sykehus
14 koronaprøver har blitt feilaktig registrert som positive i analyser utført ved mikrobiologisk avdeling ved Sykehuset i Vestfold. Prøvene kommer fra kommunene Drangedal, Holmestrand, Sandefjord, Skien, Færder og Tønsberg, skriver Tønsbergs Blad.
05:30 NRK
32 nye koronasmittede i Oslo
Det er registrert 32 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 49 under snittet de sju foregående dagene. Smittetallene er høyest i bydelen Søndre Nordstrand. Etter det følger bydelene Stovner og Grünerløkka.
04:42 NRK
Mer gjenåpning i Danmark
Partiene på Folketinget er enige om en ytterligere gjenåpning av Danmark fra fredag 21. mai. Da er det kun nattklubber og diskoteker som fortsatt må holde stengt, ifølge avtalen mellom tre danske partier. Elever på ungdomsskolen og videregående kan vende tilbake for fullt, mens...
01:24 NRK
201 nye koronasmittede i Norge
Det siste døgnet er det registrert 201 koronasmittede i Norge. Det er 378 mindre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 354 koronasmittede per dag.
00:16 NRK
Frykter fyll og fri kan gi økt smitte
- Vi er nok litt bekymret over situasjonen i mai, sier Espen Rostrup Nakstad.
mandag 22:07 TV 2
Laboratoriestudie: Vaksiner effektive mot indisk virusvariant
En foreløpig laboratoriestudie antyder at vaksinene fra Moderna og Pfizer er svært effektive også mot den indiske virusvarianten.
mandag 20:52 ABC Nyheter
Smitteverntiltak kan få varig effekt på dødeligheten
Det døde 864 færre i første kvartal i år enn i fjor. Nå tror fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet at smitteverntiltak kan få varig effekt.
mandag 20:46 ABC Nyheter
Norges nye vaksinestrategi kan bety trøbbel for nordmenn som vil feriere utenlands
Målet om å vaksinere flest mulig norske statsborgere på kortest mulig tid, og tilby én vaksinedose til alle, kolliderer med mange lands krav til fullvaksinering for å slippe turister inn.
mandag 20:30 ABC Nyheter
Har måttet tilkalle flere smittesporere: – Det jobbes på spreng
Smittesporingsteamet har måtte oppbemanne på grunn av alle de nye smittetilfellene i regionen. Kommuneoverlegen følger svært spent med på utviklingen de
mandag 20:12 Hamar Arbeiderblad
FHI: Vil gjøre jobben enklere
Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA) har godkjent at Pfizers koronavaksine kan lagres i kjøleskap i inntil en måned. Det gleder norske helsemyndigheter. – Det er veldig godt nytt, det skaper en større fleksibilitet rundt kommunenes vaksinasjon hvis de kan ha vaksinedosene hos seg i...
mandag 19:52 NRK
Bruk av munnbind
16.mai ble det innført lokale tiltak for å hindre spredning av covid-19.Et tiltakene var bruk av munnbind. Usikker på hvordan det påvirker din hverdag?
mandag 19:48 Røros kommune
Studie: Effektiv mot indisk variant
En foreløpig laboratoriestudie antyder at vaksinene fra Moderna og Pfizer er svært effektive også mot den indiske virusvarianten. Forskere har sett på to indiske virusvarianter, og slår fast at det ser ut som om mRna-vaksinene er effektive også mot disse variantene.
mandag 19:47 NRK
WHO: Smittenedgang andre uke på rad
Verdens helseorganisasjon (WHO) opplyser at det forrige uke var global smittenedgang for andre uke på rad. WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus advarer mot å være for optimistisk til tross for gladnyheten. – Det er en forskjell som vokser fram. I land med høy vaksinerate er det...
mandag 19:46 NRK
Ny sykehusansatt har fått påvist korona
I løpet av helgen har en ansatt ved Sykehuset Innlandet fått påvist korona. Det kommer fram i sykehusets daglige koronaoversikt. Søndag ble det registrert
mandag 19:41 Hamar Arbeiderblad
Pfizer-vaksinen kan lagres i kjøleskap en måned: – Gode nyheter
EUs legemiddelbyrå sier Pfizer-vaksinen kan lagres i kjøleskapstemperatur i opp mot en måned. Det kan føre til at færre doser må kastes, sier Espen Nakstad.
mandag 19:08 ABC Nyheter
USA deler ut vaksinar
USA vil dela 20 millionar ekstra vaksinedosar med verda dei neste seks vekene, opplyser Det kvite hus. Til saman vil USA eksportera 80 millionar vaksinedosar dei neste seks vekene. Frå før har USA lova å dela 60 millionar AstraZeneca-dosar. Dei 20 millionane som kjem i tillegg, er frå...
mandag 18:44 NRK
Disneyland Paris opnar igjen
17. juni opnar ein av Europa sine største turistattraksjonar, Disneyland Paris, portane igjen. Disneyland i Paris har vore stengt i to periodar: mellom 13. mars og 15. juli i 2020, og frå 30. oktober i fjor fram til no. No har Frankrike gradvis starta å opna opp igjen samfunnet, og dermed gjer...
mandag 18:41 NRK
Vil tilby vaksine til vaksne i juni
Frå og med 7. juni vil alle vaksne tyskarar som har lyst på koronavaksine, få tilbod om det, varslar helseministeren i Tyskland, Jens Spahn. Han fekk kraftig kritikk i starten av 2021 fordi den tyske vaksineringa kom treigt i gang. Måndag kom han med ei gladmelding til tyskarar som...
mandag 18:25 NRK
Pfizer overlever i kjøl i ein månad
EMA godkjente måndag at Pfizer-vaksinen kan liggja i kjøleskap i ein månad. Tidlegare var det sagt at koronavaksinen berre kunne lagrast i kjøl i fem dagar. Det skriv nyheitsbyrået AFP.
mandag 18:22 NRK
Vaksinestrategi kan gi ferietrøbbel
Mens Norge planlegger for lettelser i restriksjonene for dem som har fått én vaksinedose, vil de fleste land kreve to doser for innreise uten karantene. Fordi Norge i tillegg har forlenget perioden mellom første og andre dose, vil dermed mange måtte vente lengre med å kunne reise...
mandag 18:12 NRK
Ansatt ved omsorgsbolig i Mysen ville ikke vaksineres – smittet kollega
En ansatt ved en omsorgsbolig i Mysen i Indre Østfold ville ikke ta coronavaksine. Kvinnen ble selv smittet og smittet deretter en kollega.
mandag 18:07 ABC Nyheter
Reagerer på karantene-vedtak: - Må være grenser
Skilte foreldre kan slippe inn i Norge for samvær med barna uten å måtte på karantenehotell. Dette gjelder ikke for franskmannen Florent, som ukependler mellom jobben i Paris og familien i Oslo. Årsak? Han er gift med barnas mor.
mandag 17:51 Dagbladet
Halverer Janssen-leveranse til EU
Johnson & Johnson halverer denne veka vaksineleveranse av Janssen-vaksinen til EU. Det melder Reuters. Janssen-vaksinen er framleis på pause i Noreg, men vaksinen er ikkje teken permanent ut av vaksinasjonsprogrammet endå.
mandag 17:47 NRK
Dyr kan få oksygen gjennom rumpa
Fersk forsking viser at gnagarar og grisar har evna til å ta opp oksygen gjennom tarmsystemet. Neste skritt er å testa dette på menneske. – Den pågåande pandemien har ført til eit overveldande klinisk behov for respiratorar og kunstige lunger, noko som resulterer i ein...
mandag 15:59 NRK
Koronautbrudd rammer feiringen: – Trist for dem som gledet seg til å gå i 17. mai-tog
Småbarnsfamiliene på Fjetrehagan i Sandvika feirer 17. mai slik de er vant til: Barna skal få gå i tog og spise is og boller. I år ble arrangementet litt
mandag 15:19 Hamar Arbeiderblad
Pubane har opna i Storbritannia
Smitteverntiltaka blei måndag trappa ned i Storbritannia, og pubar og restaurantar har opna dørene igjen. For fyrste gong sidan starten av januar kan pubane og restaurantane servera folk innanførs.
mandag 15:13 NRK
Laveste antall innlagte coronapasienter siden februar
17. mai er 101 coronapasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er det laveste antallet siden 28. februar.
mandag 13:38 ABC Nyheter
Færre koronapasienter på Østlandet
17. mai er 85 koronapasienter innlagt på sykehus i Helse sør-øst. Det er det laveste antallet siden 28. februar. I Helse nord er det innlagt fire koronapasienter 17. mai, like mange som dagen før. Også i Helse Midt er fire koronapasienter innlagt, like mange som dagen før....
mandag 13:37 NRK
Smitten ned 22 prosent i Oslo sist uke – ned 17 prosent nasjonalt
Etter en bekymringsfull utflating tidligere i mai falt antall registrerte smittetilfeller med 22,2 prosent i Oslo i forrige uke.
mandag 12:47 ABC Nyheter
Smitten ned 22 prosent i Oslo
Etter en bekymringsfull utflating tidligere i mai falt antall registrerte smittetilfeller med 22,2 prosent i Oslo i forrige uke. Ifølge kommunens egen statistikk ble det registrert 563 nye smittetilfeller i uke 19, ned fra 724 i uke 18.
mandag 12:42 NRK
Nederland lemper på tiltak
Fra 19. mai skal Nederland lempe på koronatiltakene, skriver Reuters. Nederland skal åpne fornøyelsesparker og dyreparker. Det neste steget i den nederlandske gjenåpningsplanen kommer om tre uker, ifølge byrået.
mandag 12:17 NRK
På 17. mai har enda flere VGS-elever fått påvist korona: – Vi ønsker virkelig en god dag til alle som må være i isolasjon og karantene på nasjonaldagen!
Tilfellene som ble påvist på nasjonaldagen er blant nærkontaktene til eleven som testet positivt i helga. Lørdag ble det kjent at i alt minst 150 personer personer måtte i karantene, etter et påvist smittetilfelle ved Eidsvoll videregående skole. Da uttrykte kommuneoverlege...
mandag 12:08 Eidsvoll Ullensaker Blad
Smitteutbruddet har ukjent smitteveg, utelukker ikke flere positive svar: – En alvorlig situasjon
Det er påvist ytterligere sju smittetilfeller ved Nordstad barnehage i Ottestad. Totalt er 12 personer smittet. Det opplyser Stange kommune i en
mandag 12:01 Hamar Arbeiderblad
11 nye smittetilfeller
Det er meldt om 11 nye smittetilfeller på Hedmarken det siste døgnet. Det kommer fram i kommunens koronaoversikt på egne hjemmesider.De nye tilfellene er
mandag 11:36 Hamar Arbeiderblad
Økonomisk tilbakegang i Danmark
Den danske økonomien krympet under nedstengingen i landet i første kvartal, melder NTB. Den såkalte bnp-indikatoren falt 1,5 prosent, ifølge Danmarks Statistik. Indikatoren viser utviklingen fra foregående kvartal. Nedgangen er den nest største siden finanskrisen i 2009. I...
mandag 09:12 NRK
Kan velte strategien
Dersom norske kommuner ikke kan oppskalere vaksinasjonskapasiteten i slutten av juli, kan regjeringens strategi veltes. FHI-overlege forklarer hvilke utfordringer kommunene står overfor.
mandag 06:30 Dagbladet
63 nye smittetilfeller i Oslo
Det er registrert 63 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 18 under snittet de sju foregående dagene. 63 tilfeller er ti flere enn på lørdag, og like mange som ved samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 93 smittede per dag. Smittetallene er...
mandag 05:10 NRK
Se bildene fra tidligere 17. mai-feiringer
Årets 17. mai blir uten et stort, flott folketog og iskøer i grendene. Alvdal midt i væla gir dere bilder fra grunnlovsdagen de seneste årene i Alvdal. I artikkelen ser du bilder fra 17. mai i Alvdal i de årene Alvdal midt i væla har vært i drift. Vi vil se din 17. mai!...
mandag 05:00 Alvdal midt i væla
247 nye smittede i Norge siste døgn
Det siste døgnet er det registrert 247 koronasmittede i Norge. Det er 62 mindre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 408 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 424, så trenden er nå synkende. Det er vanligvis...
mandag 00:17 NRK
- Noe feil som skjer
Noen nordmenn, som Marianne i bydel Gamle Oslo, har blitt innkalt til vaksinasjon samtidig som risikogruppene, selv om de ikke er i risikogruppene. FHI-overlege Preben Aavitsland forklarer hvorfor dette skjer.
søndag 23:18 Dagbladet
Tror veien ut av pandemien kan vekke én spesiell følelse hos folk
Tidligere har dugnadsånden stått sterkt i befolkningen gjennom pandemien. Nå tror psykologen at vi vil se mer misunnelse og sjalusi når vaksinene rulles ut og gir lettelser.
søndag 23:11 TV 2
Gun-Britt (92) er død
Gun-Britt Johnsson var den første i Sverige som ble vaksinert mot coronaviruset. Søndag morgen døde 92-åringen.
søndag 22:57 Dagbladet
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL