Corona
Spania fjerner munnbindkrav
Nå er det slutt på bruk av munnbind på offentlige transportmidler i Spania. Regjeringen fjerner onsdag ett av de siste smittetiltakene for koronaviruset. Fra og med onsdag gjelder krav om munnbind kun på sykehus, helsesentre og omsorgshjem, sier helseminister Carolina Darias. Kravet fjernes...
02:04 NRK
Zoom sier opp 1.300 ansatte
Rundt 1.300 ansatte hos Zoom mister jobben. Administrerende direktør Eric Yuan kutter sin egen lønn med 98 prosent i det kommende året, mens andre i toppledelsen også må ta lønnskutt og mister bonusutbetalinger. Zoom tjente gode penger i starten av pandemien, da millioner...
tirsdag 21:50 NRK
Eden Polani: Twitter reagerer på Leonardo DiCaprio sin nye venninne
Twitter setter ned foten 🔞
tirsdag 16:20 730.no
Saksøkte Hamar kommune, men tapte: «Ville ikke påføre henne noe særlig ubehag utover det å måtte gjøre noe hun selv mente var formålsløst»
Iris Mariska Frohe saksøkte Hamar kommune, og krevde 479.000 kroner i erstatning, samt oppreisning, etter å ha blitt oppsagt fordi hun nektet å teste seg. Nå er dommen klar.
tirsdag 12:35 $ Hamar Arbeiderblad
Aavitsland om virus-comeback: – Mer reising og flere sexfester
I Norge trykket myndighetene på «den røde knappen». Men så forsvant plutselig sykdommen fullstendig.
tirsdag 12:30 TV 2
Vaksineforsker får eposter om at hun skal stilles for Nürnberg-domstol
Vaksineforsker Gunnveig Grødeland forteller at hun ikke har mottatt direkte trusler, men et titalls eposter om at hun skal stevnes for domstolen i Nürnberg.
tirsdag 07:28 ABC Nyheter
Etter sykdommen: - Ikke mye overskudd
Programlederen har ledet «71 grader nord» i 17 år.
søndag 21:39 Se & Hør
Hongkong vil lokke til seg turister med gratis flybilletter
Hongkong er etter pandemien klar for å ønske verden tilbake, og lover mer enn en halv million gratis flybilletter til tilreisende.
fredag 05:17 TV 2
FHI: Coronabølgen er over – venter ny bølge senere i vinter eller vår
Coronabølgen er over for denne gang, men det vil fortsatt være en del smittespredning. En ny bølge kan komme senere i vinter eller vår, ifølge FHI.
torsdag 13:52 ABC Nyheter
- Kjente ikke meg selv igjen
Miriam Amdal Haugen (36) fikk livet snudd opp ned etter at hun fikk corona i 2020.
onsdag 1. februar Dagbladet
Biden varsler oppheving av koronaunntakstilstanden i USA
USAs president Joe Biden varsler at han den 11. mai vil oppheve de to parallelle unntakstilstandene som har vært iverksatt for å håndtere koronapandemien. At unntakstilstandene oppheves vil si at håndteringen av koronaviruset ikke lenger skal skje på føderalt nivå. De to...
tirsdag 31. januar NRK
Opphever unntakstilstand
USAs president Joe Biden varsler at han den 11. mai vil oppheve de to parallelle unntakstilstandene som har vært iverksatt for å håndtere coronapandemien.
tirsdag 31. januar Dagbladet
Røde Kors: Verden er farlig uforberedt på nye kriser
Alle verdens land er farlig uforberedt på neste pandemi, advarer Røde Kors, som sier risikoen også øker for at helsekriser og klimakriser treffer samtidig.
mandag 30. januar ABC Nyheter
Kina hevder koronasmitten i landet er på vei ned
Både antallet alvorlige smittetilfeller og antallet koronarelaterte dødsfall i Kina er på vei ned, melder landets folkehelseinstitutt. – Den nåværende bølgen av koronasmitte nærmer seg slutten, heter det i den seneste rapporten fra landets folkehelseinstitutt....
mandag 30. januar NRK
WHO: Nesten 40.000 coronadødsfall rapportert inn i forrige uke – over halvparten i Kina
Nesten 40.000 coronarelaterte dødsfall ble rapportert inn til Verdens helseorganisasjon i forrige uke, opplyser WHOs generaldirektør. Halvparten var i Kina.
fredag 27. januar ABC Nyheter
Coronabølgen går mot slutten
Forekomsten av luftveisinfeksjoner har avtatt i løpet av januar, men det er fortsatt mange som smittes.
torsdag 26. januar Dagbladet
En av fem erstatningskrav etter coronavaksiner knyttet til AstraZeneca
AstraZenecas coronavaksine utgjør kun 1,2 prosent av vaksinedosene i Norge, men hele 19 prosent av sakene der vaksinerte krever erstatning.
onsdag 25. januar ABC Nyheter
Meldinger om nedstenging av Nord-Koreas hovedstad
Nord-Koreas hovedstad Pyongyang er stengt ned som følge av et økende antall tilfeller av en ikke navngitt luftveissykdom, ifølge sørkoreanske NK News.
onsdag 25. januar ABC Nyheter
Nesten 13.000 koronadødsfall i Kina på én uke
Kina har registrert nesten 13.000 koronadødsfall mellom 13. og 19. januar. Tallet omfatter kun dem som har dødd på sykehus. Oppdateringen kommer en uke etter at landet opplyste at nesten 60.000 hadde dødd av covid på kinesiske sykehus i løpet av en drøy måned. En...
søndag 22. januar NRK
13.000 flere døde av korona i Kina
Nesten 13.000 kinesere døde av koronaviruset mellom 13. og 19. januar. Det kommer i tillegg til de 60.000 som ble meldt døde i måneden før. Tallene kommer fra Kinas helseråd, og til tross for at de kan virke høye, er de fortsatt svært lave i forhold til andre land.
søndag 22. januar NRK
Toppe til alle som har blitt rammet: – Jeg beklager
Norge iverksetter en ekstern granskning av adopsjoner til Norge. - Vi må få frem sannheten, sier barne- og familieministeren.
fredag 20. januar TV 2
FHI: Norge kan få tre–fire koronabølger i år
Folkehelseinstituttet (FHI) venter at det kan komme tre-fire bølger med koronaviruset i år. Men økende immunitet betyr at viruset vil være mindre farlig. Den utbredte immuniteten i befolkningen etter smitte og vaksinasjon vil bidra til at sykdommen jevnt over blir mindre farlig, tror FHI....
fredag 20. januar NRK
Norge har passert 5.000 coronarelaterte dødsfall
Til sammen 5.030 personer har dødd etter å ha blitt smittet av covid-19 siden pandemien startet.
torsdag 19. januar ABC Nyheter
Fersk rapport: Risikoen for alvorlig korona øker under graviditet
Risikoen for å bli alvorlig syk under korona øker for gravide kvinner, viser en ny studie publisert i det vitenskapelige tidsskriftet BMJ. I studien har forskerne analysert over 13.000 gravide kvinner fra flere steder i verden. Blant annet var det fire ganger vanligere at gravide kvinner som fikk...
tirsdag 17. januar NRK
Krever kompensasjon for karantene på fritiden
Industri Energi har besluttet å rettslig forfølge krav om kompensasjon for karantene i fritiden for nær 650 medlemmer i 90 selskaper. Sakene vil bli anlagt som gruppesøksmål, opplyser Industri Energi i en pressemelding. – Vi har utredet det rettslige grunnlaget for å kunne...
tirsdag 17. januar NRK
Norge sier nei til coronatest for Kina-reisende
Norge vil ikke kreve negativ coronatest for reisende fra Kina selv om flere europeiske land har innført dette.
mandag 16. januar ABC Nyheter
Graabak testet positivt for corona
Kombinertstjernen Jørgen Graabak har etter tre år som smittefri pådratt seg coronasykdom, melder han mandag.
mandag 16. januar ABC Nyheter
– Håper at 2023 blir et bedre år
Tallene fra Folkehelseinstituttet viser en nedadgående trend i koronasmitte i Norge. Det kan bety mye for sykehusene fremover, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.
mandag 16. januar TV 2
Kinas vraking av smittevern gir millioner av arbeidsløse
Millioner av kinesere har jobbet i smittevernindustrien under pandemien. Etter at det knallharde smittevernregimet ble vraket 7. desember, har behovet for smittevernutstyr, vakter og teststasjoner stupt.
søndag 15. januar NRK
Dette mener Nakstad du bør tenke på når du reiser
Skal du ut og reise i år er det et råd Espen Rostrup Nakstad mener du bør ta hensyn til.
søndag 15. januar TV 2
Lyst til å reise? Her er rådene Nakstad mener du bør følge
Skal du ut og reise i år er det et råd Espen Rostrup Nakstad mener du bør ta hensyn til.
søndag 15. januar TV 2
Kina melder om nesten 60.000 coronadødsfall på en måned
For første gang på over en måned gir Kina en oversikt over coronarelaterte dødsfall. I løpet av en måned er det registrert nesten 60.000 slike dødsfall.
lørdag 14. januar ABC Nyheter
Kina melder om nesten 60.000 korona-relaterte dødsfall i løpet av en måned
Kina rapporterer om nesten 60.000 korona-relaterte dødsfall i løpet av en måned, skriver AFP. Det er første gang myndighetene gir en oversikt over koronadødsfall siden koronarestriksjonene ble opphevet i begynnelsen av desember. Kina snudde brått om på...
lørdag 14. januar NRK
Nakstad: – Mulighet for at influensaen kan øke nå
Over halvparten av landets sykehus har hevet beredskapen den siste tiden som følge av mange innleggelser på grunn av luftveisinfeksjoner. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener vi i ukene fremover kan komme til å se flere influensatilfeller i Norge.
lørdag 14. januar TV 2
Studie: Covid er dødeligere for demente
En ny svensk studie blant 5000 pasienter viser at personer med demens har høyere risiko for å dø av covid-19 enn andre, skriver SVT. Dødeligheten var nesten 70 prosent høyere blant demente enn blant øvrige pasienter, viser studien fra Karolinska Institutet. Professor Dorota...
lørdag 14. januar NRK
Tyskland dropper munnbindkrav på buss og tog
Tyske myndigheter fjerner nå kravet om munnbind på lange reiser med buss og tog. Det opplyste landets helseminister Karl Lauterbach på en pressekonferanse fredag. Kravet som er Tysklands siste koronarestriksjon, bortfaller 2. februar, vel to måneder før det opprinnelig skulle...
lørdag 14. januar NRK
Behandling av korona med tabletter
Hvis du har høy risiko for å bli alvorlig syk av korona, kan det være aktuelt at du får behandling med tabletter. Helsedirektoratet har utformet et skriv med informasjon til landets innbyggere, gjengitt under.
fredag 13. januar $ Sør-Varanger Avis
Antall coronadødsfall øker i Sverige
Spredningen av covid-19, RS-virus og influensa i Sverige er fortsatt høy, ifølge Folkhälsomyndigheten. I tillegg øker antallet dødsfall som følge av corona.
torsdag 12. januar ABC Nyheter
Svensk langrennsstjerne fikk koronasjokk: – Trodde knapt mine egne øyne
Den svenske langrennsstjernen Ebba Andersson skjønte lite da hun testet positivt på koronaviruset etter verdenscupen på Lillehammer før jul.
torsdag 12. januar TV 2
FHI: Covid-19-bølgen er trolig over toppen
Covid-19-bølgen er trolig over toppen, men en ny bølge kan komme senere i vinter. Det skriver Folkehelseinstituttet i sin ukentlige rapport. Fortsatt smittes mange av luftveisinfeksjoner, men det har vært en nedgang i påviste tilfeller og sykehusinnleggelser de siste ukene. Det er likevel...
torsdag 12. januar NRK
Hele den norske VM-troppen klarert for spill etter coronatesting
Samtlige spillere i den norske VM-troppen i håndball har avlagt negative coronatester i forkant av første kamp i turneringen.
torsdag 12. januar ABC Nyheter
Kina kan nå 3,7 millioner koronasmittede per dag
Et britisk analyseselskap venter rekordhøye 3,7 millioner smittetilfeller per dag i Kina i løpet av denne uka. 10 dager senere venter de 25.000 koronadødsfall. Airfinity anslår at mer enn en halv million mennesker da kan ha dødd av korona i Kina siden starten av desember. Innen...
torsdag 12. januar NRK
Nye virusvarianter herjer – dette er FHI opptatt av nå
Det blir stadig oppdaget nye og mer smittsomme varianter av koronaviruset. For FHI er det spesielt én faktor som er avgjørende nå.
torsdag 12. januar TV 2
WHO: Kina underrapporterer koronadødsfall
Kina fortsetter å underrapportere om dødsfall som skjer som følge av koronasmitte i landet, melder Verdens helseorganisasjon (WHO) onsdag. Koronasmitten i Kina har økt betydelig siden landet opphevet flere restriksjoner i desember. Kina har gitt mer data om smittesituasjonen i landet til...
onsdag 11. januar NRK
Satellittbilder kan avsløre økende koronadødstall i Kina
Ferske bilder fra luften viser økt pågang ved krematorer i Kina. Familier får to minutter til å ta farvel med sine kjære, ifølge Washington Post.
onsdag 11. januar TV 2
FHI demper frykten for utenlandsreiser: Hjelper lite å holde seg hjemme
– Det er ikke noe større smittefare i andre deler av Europa enn i Norge, sier overlege Preben Aavitsland.
tirsdag 10. januar ABC Nyheter
– Det står ikke bra til
For andre gang må Anne Kjersti Kalvå forsøke å holde motet oppe etter å ha blitt covid-smittet like før et mesterskap.
tirsdag 10. januar TV 2
Kina inndrar visum for japanere og sørkoreanere
Kina har inndratt visumene til statsborgere fra Japan og Sør-Korea som svar på landenes strenge koronareguleringer mot kinesiske reisende.
tirsdag 10. januar NRK
WHO: Koronasmitten i Kina vil ikke få stor effekt i Europa
Verdens helseorganisasjon (WHO) fastslår at den kraftige spredningen av koronaviruset i Kina ikke kommer til å få noen stor effekt på Europa. WHOs vurdering kommer etter at flere land i både Europa og Asia samt USA har innført krav om at personer som kommer med fly fra Kina,...
tirsdag 10. januar NRK
- Ni av ti er smittet
Hele 90 prosent av befolkningen i den kinesiske provinsen Henan har blitt smittet av COVID-19, ifølge den lokale helsekommisjonen.
tirsdag 10. januar Dagbladet
Behandlingssenter stopper «long-covid»-behandling
Behandlingssenteret Helse har tilbudt «long-covid»-behandling. Til tross for gode resultater, må senteret stoppe behandlingen på grunn av et trangt budsjett.
mandag 9. januar ABC Nyheter
Svært høye smittetall i kinesisk provins
Om lag 89 prosent av befolkningen i den kinesiske provinsen Henan er smittet av korona, opplyser provinsens folkehelsesjef, ifølge The Guardian. Provinsen ligger sentralt i Kina og har rundt 100 millioner innbyggere. Hvis tallet stemmer, innebærer det at rundt 88,5 millioner mennesker har fått...
mandag 9. januar NRK
Kina: Nesten 9 av 10 coronasmittet i folkerik provins
Om lag 89 prosent av befolkningen i den kinesiske provinsen Henan er smittet av corona, opplyser provinsens folkehelsesjef.
mandag 9. januar ABC Nyheter
Nye regler i Australian Open: Ruud kan spille med corona
Casper Ruud og resten av tenniseliten trenger ikke å rapportere positive coronatester. Det står i sterk kontrast til fjorårets kaos med Novak Djokovic.
mandag 9. januar ABC Nyheter
Tvillingmoren bortvises fra Norge
Lan Zheng (29) fikk 30 dager på seg til å forlate landet. Men etter at TV 2 ba om svar, kontaktet Utlendingsdirektoratet henne igjen.
mandag 9. januar TV 2
– En snuoperasjon vi ikke har sett maken til
Kina-ekspert sliter med å forklare de siste beslutningene til myndighetene i landet.
søndag 8. januar TV 2
«Krakens» opprinnelse: – Var et godt tegn
Amerikanerne har gitt den nye coronavarianten kallenavnet «kraken», etter det sagnomsuste sjøuhyret med samme navn. Men visste du at kraken opprinnelig er norsk?
søndag 8. januar ABC Nyheter
Kina trosser «tsunami»-smitte: – Vil bli ferdig så fort som mulig
Kina opphever kravet om karantene ved ankomst.
søndag 8. januar TV 2
Kina opphever kravet om karantene ved ankomst
Kina opphevet søndag karantenebestemmelsene for alle som ankommer landet, til tross for at landet opplever voldsom smitteøkning.
søndag 8. januar NRK
Kina opphever kravet om karantene ved ankomst
Kina opphevet søndag karantenebestemmelsene for alle som ankommer landet, til tross for at landet opplever voldsom smitteøkning.
søndag 8. januar ABC Nyheter
Tyskland, Belgia og Luxembourg fraråder reiser til Kina
Lørdag gikk myndighetene i Tyskland, Belgia og Luxembourg ut og frarådde sine innbyggere å reise til Kina med mindre det er strengt nødvendig. – Årsaken er det høye antallet koronasmittetilfeller og et overveldet helsevesen, skriver det tyske utenriksdepartementet...
lørdag 7. januar NRK
FHIs søsterorgansisasjon i Danmark anbefaler ikke å kreve koronatest av reisende fra Kina
Folkehelsemyndighetene i Danmark er fortsatt på linje med norske FHI. De anbefaler til forskjell fra svenskene ikke koronatesting av reisende fra Kina. Krav om test av reisende fra Kina til Danmark vil ikke ha en større effekt på dansk epidemikontroll, ifølge en vurdering som Statens Serum...
lørdag 7. januar NRK
Tyskland fraråder ikke-nødvendige reiser til Kina
Tyske myndigheter anbefaler innbyggerne å unngå ikke-nødvendige reiser til Kina som følge av den omfattende koronasmitten i landet.
lørdag 7. januar NRK
- Livet var helt uhåndterlig
Åpner seg opp om sitt livs største krise.
fredag 6. januar Se & Hør
– Formen gikk rett i dass
To norske landslagsløpere har reist hjem fra Tour de Ski etter å ha blitt covid-smittet, bare drøye seks uker før VM. Nå starter kampen mot klokka.
fredag 6. januar TV 2
- Bekymringsfullt
Nye varianter av omikron har vist seg mer motstandsdyktige mot både immunitet og behandling for en gruppe pasienter med risiko for å bli alvorlig syke. Det gjør legene bekymret.
fredag 6. januar Dagbladet
Stjernedødsfall skaper frykt
Den siste tida har flere dødsfall blant kinesiske kjendiser blitt offentliggjort. Nå stiller flere spørsmål ved myndighetenes offentlige telling.
torsdag 5. januar Dagbladet
Mannlig pasient på fødeavdelingen
På Sørlandet sykehus Arendal er kapasiteten sprengt. - Det er verre enn under pandemien, sier seksjonsoverlege.
torsdag 5. januar Dagbladet
Aavitsland: «Kraken» er tullete og unødvendig kallenavn
Coronavarianten som kalles kraken, er påvist i 29 land og øker i Norge. Fagdirektør Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet synes ikke noe om kallenavnet.
torsdag 5. januar ABC Nyheter
FHI om Kraken: - Lite bekymret
FHI har så langt påvist to tilfeller av «Kraken» i Norge, og kan ikke utelukke at den sprer seg. Om den blir dominerende kan den gi ny smitteøkning, men FHI er foreløpig ikke bekymret.
torsdag 5. januar Dagbladet
Ny virusvariant vekker oppsikt: – Denne kan overta som en dominerende variant
– Bare et spørsmål om tid, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad om den nye varianten som herjer i USA.
torsdag 5. januar Hamar Arbeiderblad
Derfor vil ikke FHI kalle den nye varianten «Kraken»
Ifølge den siste ukesrapporten til FHI er det så langt påvist to tilfeller av den nye, og svært smittsomme koronavarianten i Norge.
torsdag 5. januar TV 2
FHI: Innleggelsene har økt til et «meget høyt nivå»
Belastningen på sykehusene som skyldes luftveisinfeksjoner er større enn alle år før pandemien.
torsdag 5. januar TV 2
FHI: Coronavarianten «Kraken» øker i Norge
Coronavarianten som kalles kraken, er påvist i 29 land. Nå øker varianten, som skal være den mest smittsomme så langt, også i Norge.
torsdag 5. januar ABC Nyheter
Klar økning av koronavarianten «Kraken» i Norge
En ny variant av koronaviruset øker i utbredelse i Norge. Verdens helseorganisasjon sier den er den mest smittsomme til nå. – Den er den mest smittsomme varianten som er oppdaget til nå, sa Maria Van Kerkhove i WHO på en pressekonferanse onsdag. Varianter skal ikke gi mer alvorlig...
torsdag 5. januar NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL