Corona
424 nye koronasmittede søndag
Det siste døgnet er det meldt om 424 nye koronatilfeller i Norge. Det er 215 flere enn forrige søndag. De siste sju dagene er det i snitt registrert 595 smittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 398, så trenden er stigende.
35min NRK
Wuhan Marathon utsatt – smittefrykt før OL
Maratonløpet i Wuhan i Kina ble utsatt på kort varsel før det skulle arrangeres søndag. Smittehopp skaper frykt før OL i Beijing neste år.
søndag 12:28 ABC Nyheter
Smitteutbrudd ved omsorgsbolig
13 beboere og åtte ansatte ved Belset omsorgsbolig er smittet med koronavirus, opplyser kommuneoverlegen i Bærum. Én er innlagt på sykehus, skriver Budstikka.
søndag 10:39 NRK
Smitteutbrudd ved omsorgsbolig i Bærum
13 beboere og åtte ansatte ved Belset omsorgsbolig er smittet med coronavirus, opplyser kommuneoverlegen i Bærum. Én er innlagt på sykehus.
søndag 10:39 ABC Nyheter
25 nye smitta i Tromsø
Lørdag ble det registrert 25 nye koronasmitta i Tromsø. Fredag var det registrert 49 nye smitta. Ifølge kommuneoverlege Trond Brattland er det for tidlig å si om trenden virkelig er nedadgående. 106 personer i Tromsø er isolert på grunn av covid-19.
søndag 10:13 NRK
300.000 svensker uten luktesans etter coronasmitte
Om lag 300.000 svensker anslås å ha mistet luktesansen etter å ha hatt covid-19. Hundrevis av pasienter står i kø for å få hjelp.
søndag 08:51 ABC Nyheter
300.000 svensker uten luktesans
Om lag 300.000 svensker anslås å ha mistet luktesansen etter å ha hatt covid-19. Hundrevis av pasienter står i kø for å få hjelp, skriver NTB. Sverige har to mottak for lukt- og smaksforstyrrelser, det ene på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, det andre i...
søndag 08:50 NRK
300.000 svensker uten luktesans
Om lag 300.000 svensker anslås å ha mistet luktesansen etter å ha hatt covid-19. Hundrevis av pasienter står i kø for å få hjelp.
søndag 08:50 TV 2
Ny smittetopp i Tyskland
De siste sju dagene er det registrert 100 koronatilfeller per 100.000 innbyggere i Tyskland. Det er den høyeste smitteraten siden mai. Lørdag ble det registrert 15.145 nye smittetilfeller, en økning på 31 prosent på en uke, viser tall fra Robert Koch-Institut.
søndag 06:36 NRK
543 nye smittetilfeller lørdag
Det siste døgnet er det registrert 543 nye koronasmittede i Norge. Det er 209 flere enn forrige lørdag. Den siste uka er det i snitt meldt om 564 smittede daglig. Tilsvarende snitt for en uke siden lå på 409, så smittetrenden er stigende. Tallet på smittede i Norge har nå...
søndag 00:55 NRK
Trugar med nye smitteverntiltak
Regjeringa i Austerrike vurderar nye smitteverntiltak som berre skal gjelde dei som ikkje har vaksinert seg mot korona. Om ikkje presset på intensivavdelingane i landet går ned, vil dei uvaksinerte få mindre rørslefridom, skriv The Guardian.
lørdag 18:31 NRK
- Kan ikke stemme
Kinesiske diplomater og statlige medier skal ha lagt skylda amerikanerne, og mener en av havets skapninger brakte coronaviruset til Kina.
lørdag 17:37 Dagbladet
For 70 år siden var det 40 personer igjen av stammen, nå trues de igjen
En Reuters-fotograf har fått en sjelden tilgang til Yawalapiti-stammen i Amazonas. Høvdingen deres er død av korona, og de står uten lederskap til å håndtere en rekke prøvelser.
lørdag 16:39 TV 2
Rekordhøg smitte i Ukraina
Ukraina har rekord høge smittetal og dødsfall knytt til koronaviruset. Fredag vart det meldt om 614 dødsfall og 23.785 smittetilfelle i løpet av 24 timar. Pandemien er ein stor utfordring då berre 15 prosent av befolkninga i landet er fullvaksinert.
lørdag 15:04 NRK
Coronautbrudd på sykehjem i Skjåk – pasient død
En pasient på Skjåkheimen i Gudbrandsdalen døde etter coronasmitte. 14 personer på sykehjemmet er smittet.
lørdag 14:43 ABC Nyheter
Uvaksinerte fyller sykehusene i Ukraina
Ukraina har aldri tidligere hatt så mange dødsfall knyttet til coronaviruset som nå. Smittetallene er også rekordhøye.
lørdag 14:10 ABC Nyheter
Rekordmange coronadødsfall i Russland
Russland har det siste døgnet registrert 1.075 coronarelaterte dødsfall, noe som er ny rekord i landet.
lørdag 13:29 ABC Nyheter
Disse rammes
Smitten øker flere steder i landet - og særlig i Troms og Finnmark. Assisterende helseminister Espen Rostrup Nakstad mener vi har nådd til et punkt der pandemien først og fremst rammer de uvaksinerte.
lørdag 13:07 Dagbladet
Roper varsko
Lederen for koronastudien ved OUS slår alarm om stigende smittetall og innleggelser. Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) vil ikke be kommunene om å innføre tiltak.
lørdag 12:28 TV 2
Coronasmitte ved sykehjem i Bodø
Det er påvist et coronatilfelle ved en avdeling ved Sølvsuper helse- og velferdssenter i Bodø. Pårørende er varslet om smittesituasjonen.
lørdag 12:15 ABC Nyheter
37 nye smittede i Tromsø
37 personer har det siste døgnet fått påvist koronasmitte i Tromsø. Det er 12 færre enn dagen før. 113 personer sitter isolert som følge av covid-19 i kommunen, og 20 personer er innlagt med koronarelatert sykdom ved Universitetssykehuset Nord-Norge.
lørdag 11:08 NRK
FHI: Du er bedre beskyttet med Moderna enn Pfizer
Møter du på coronaviruset, har du større risiko for å bli syk hvis du har fått Pfizer-vaksinen istedenfor Moderna-vaksinen.
lørdag 10:22 ABC Nyheter
Nye høye dødstall i Russland
For femte dag på rad opplever Russland de høyeste koronadødstallene til nå i pandemien. Fredag ble det registrert 1075 koronarelaterte dødsfall i landet. Også smittetallene er de høyeste til nå. 37.678 russere er registrert smittet siste døgn. I Moskva har...
lørdag 10:08 NRK
200.000 koronadøde i Peru
Peru har det siste døgnet passert 200.000 koronarelaterte dødsfall, opplyste helsedepartementet i Lima i natt norsk tid. Med 6065 dødsfall per 1 million innbyggere, har landet verdens høyeste dødsrate.
lørdag 05:56 NRK
Dødsrekord: - Utslitte
Singapore hadde en suksesshistorie med corona, nå har problemene ingen ende.
lørdag 05:56 Dagbladet
Effektiv vaksine til barn
Koronavaksinen som Pfizer og Biontech har utviklet, viser seg å være 90,7 prosent effektiv mot koronavirus hos barn fra fem til elleve år, viser en studie.
lørdag 02:49 TV 2
642 nye koronasmittede fredag
Økningen i antallet nye koronasmittede fortsetter. Det siste døgnet er det registrert 642 nye tilfeller i Norge. Det er 231 flere enn forrige fredag. De siste sju dagene er det i snitt registrert 505 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 393.
lørdag 00:40 NRK
4000 politifolk kan miste jobben
4000 politifolk i Chicago kan bli suspendert uten lønn fordi de ikke vil opplyse om de er vaksinert eller ikke. Ifølge BBC kan det skje etter at borgermesteren har krevd at alle offentlige ansatte må opplyse om de er vaksinert.
fredag 23:45 NRK
Espen Nakstad: Tydelig at smittetrenden er økende igjen
Det er tydelig at smittetrenden er økende igjen, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Særlig i Nord-Norge øker smitten.
fredag 22:39 ABC Nyheter
13 i Norge smittet av coronavariant britene følger nøye med på
I alt 13 personer er smittet av undervarianten AY. 4.2 av delta-varianten av coronaviruset i Norge. Den er foreløpig ikke på FHIs bekymringsliste.
fredag 21:48 ABC Nyheter
Stjerneforslag om fyrverkeri
Vi må ikke bli mer katolske enn paven. Alt det jeg virkelig liker, er enten ulovlig, umoralsk eller fetende, er et sitat som prydet russekort i gamle
fredag 21:04 Hamar Arbeiderblad
Dette kan utløse ny coronabølge i Norge: – Vi er på vakt
Selv om 4,2 millioner nordmenn nå er vaksinerte med én dose, og vel 3,7 millioner er fullvaksinerte, ber FHI nordmenn forberede seg på nok en smitteboom.
fredag 21:03 ABC Nyheter
Hol innfører nye og strengere coronatiltak
Hol kommune innfører en egen lokal forskrift om at alle nærkontakter til coronasmittede skal gå i karantene i sju dager.
fredag 20:30 ABC Nyheter
Ny variant i Norge
Folkehelseinstituttet opplyser til Dagbladet at det hittil har blitt registrert 13 tilfeller av AY.4.2 i Norge, som er en undergruppe av deltavarianten som britiske helsemyndigheter følger nøye med på.
fredag 19:23 Dagbladet
Sykehjem stenger dørene
Ibestad sykehjem stenger for besøkende etter at to beboere har testet positivt for covid-19 på hurtigtest. I tillegg har en ansatt testet positivt. Alle beboere ved sykehjemmet, samt boliger med heldøgns omsorg, skal nå testes.
fredag 18:00 NRK
Til deg som ikke er vaksinert: Helsetjenesten trenger din hjelp – ta et stikk for fellesskapet!
De siste to–tre ukene har antall innlagte pasienter med covid-19 ved sykehusene i Nord-Norge blitt tidoblet fra 2 til 27 pasienter. Det er mange flere enn vi har hatt på noe tidspunkt i pandemien og legger beslag på viktige intensivressurser. Flere sykehus i Helse Nord øker derfor sin...
fredag 15:23 Sør-Varanger Avis
Israel gjenåpner for turister
Fra 1. november åpner Israel igjen grensene for utenlandske turister. Forutsetningen er at man er fullvaksinert mot korona, har gjennomgått koronasykdom eller kan fremlegge en negativ koronatest, skriver Haaretz.
fredag 15:08 NRK
Frykter vinterkrise: - Vanskelig måned
Det er ukjent hvordan RS-virus og andre luftveisinfeksjoner vil ramme helsevesenet i høst- og vintersesongen. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad frykter en dobbel belastning som følge av covid-19 pandemien.
fredag 14:11 Dagbladet
Ikke økt risiko for spontanabort etter koronavaksinasjon
fredag 14:10 Babyverden
Norge donerer Moderna-vaksine
I samarbeid med EU vil Norge donere over 620.000 doser av Moderna-vaksinen.
fredag 14:09 ABC Nyheter
Flere enn noen gang tvangsreturnert
Til sammen 1.131 personer er ble uttransportert fra Norge i september. De aller fleste er bortvist på grunn av coronabestemmelser.
fredag 13:28 ABC Nyheter
Regjeringen innfører nye innreiseregler – Kypros og København blir røde
Helse- og omsorgsdepartementet innfører krav om innreisekarantene fra Ungarn, Norrbotten i Sverige og tre regioner i Finland. Endringene trer i kraft fra midnatt, natt til mandag 25. oktober.
fredag 12:31 TV 2
Innfører innreisekarantene for flere land
Helse- og omsorgsdepartementet innfører krav om innreisekarantene fra Ungarn, Norrbotten i Sverige og tre regioner i Finland.
fredag 12:30 ABC Nyheter
FHI anbefaler å vente med andre vaksinedose til dem mellom 12–15 år
Barn og unge i aldersgruppen 12 til 15 år må vente med å få den andre dosen med coronavaksine. FHI vil ha mer kunnskap.
fredag 12:23 ABC Nyheter
FHI: Avventer 2. dose for 12- til 15-åringer
Siden starten av september har 12- til 15-åringer fått tilbud om én dose koranavaksine. FHI vil avvente mer kunnskap før de tilbyr gruppen 2. dose.
fredag 12:20 TV 2
92 nye smittede i Bergen
De siste tre dagene er det meldt om 92 nye smittetilfelleri Bergen. Tallene er jevnt fordelt over tirsdag, onsdag og torsdag. – Vi har hatt en økning i smittetilfeller i Bergen denne uken. Det er mest smitte i aldersgruppen 20-39 år. Dette kan ha en sammenheng med at flere er sosialt aktive etter...
fredag 12:08 NRK
Avventer med 2. dose for unge
Regjeringen vil avvente med 2. dose for 12–15-åringer, skriver de i en pressemelding. Siden starten av september har 12–15-åringer fått tilbud om én dose koronavaksine. Folkehelseinstituttet har vurdert om de også skal få 2. dose, men anbefaler å avvente mer...
fredag 12:05 NRK
Endringer i innreiseregler
Helse- og omsorgsdepartementet innfører krav om innreisekarantene fra Ungarn, Norrbotten i Sverige og tre regioner i Finland. Endringene trer i kraft fra midnatt, natt til mandag 25. oktober. I Sverige er fra før av områdene Stockholm, Västerbotten og Västmanland røde. Andre...
fredag 12:04 NRK
FHI: – Flere bør ta 3. dose koronavaksine
Over 60.000 personer har så langt tatt tre doser koronavaksine. Flere av dem som tilhører sårbare grupper, bør benytte seg av tilbudet, ifølge FHI.
fredag 11:40 TV 2
Koronasmitten øker i Tromsø
Det siste døgnet er det meldt inn 49 nye smittetilfeller i Tromsø. Det er 17 flere enn forrige døgn. Totalt er 113 personer i Tromsø isolert med covid-19. Og på UNN var 20 pasienter innlagt torsdag på grunn av covid-19. – Det peker seg foreløpig ikke ut noen...
fredag 11:29 NRK
FHI: – Flere bør ta 3. dose coronavaksine
Over 60.000 personer har så langt tatt tre doser coronavaksine. Flere av dem som tilhører sårbare grupper, bør benytte seg av tilbudet, ifølge FHI.
fredag 11:26 ABC Nyheter
FHI ber fleire ta ein tredje dose
FHI meiner fleire bør ta tredje dose med koronavaksine, skriv NTB. Til no har fleire enn 60.000 menneske tatt tre dosar vaksine, men FHI seier at fleire som tilhøyrar sårbare grupper bør vaksinere seg.
fredag 11:02 NRK
Nye koronatilfeller
I Alta er det nå registrert 13 nye positive koronatester siden i går. Totalt er nå 57 personer satt i isolasjon i kommunen.
fredag 10:50 NRK
Neste uke kan du få vaksinestikket på handleturen
Mandag og tirsdag neste uke kan hamarsinger få koronavaksine uten timeavtale på Maxi og CC. - Vi ønsker å gjøre vaksinetilbudet enda mer tilgjengelig for
fredag 10:46 Hamar Arbeiderblad
Forsker: Derfor opplever Storbritannia en ny smittebølge
Ekspert i mikrobiologi mener AstraZeneca-vaksinen er hovedårsaken til at en ny, alvorlig smittebølge er under oppseiling. Titusener av briter smittes nå daglig.
fredag 10:23 ABC Nyheter
Corona måler fiasko og suksess
Corona rammer ikke tilfeldig. Viruset dreper der tilliten til makta er minst. Det er et brutalt barometer på politisk fiasko eller suksess.
fredag 10:21 Dagbladet
- Folk er redde for hva som skjer
Motstand mot coronavaksinen i Russland fører til eksplosiv smitte og rekordhøye dødstall. Nå stenges landet ned i ei uke. - Folk er redde for hva som skjer, sier forsker.
fredag 10:06 Dagbladet
Vurderer å stanse spritsalg
Daglig leder i NoHo Norway, Karl-Henning Svendsen, har ansvar for flere titalls utesteder i landet. Han er misfornøyd med manglende folkeskikk hos gjester på utesteder etter pandemien. – Vi prøver å fortelle dem at de må oppføre seg og respektere reglene, sier Svendsen...
fredag 07:20 NRK
- En advarsel til oss alle
Det registreres en økning i smittetall nasjonalt - og særlig i Troms og Finnmark. - Coronapandemien er dessverre ikke over, sier professor emeritus Steinar Westin.
fredag 06:58 Dagbladet
Smittetall doblet i Oslo
Smittetallene i Oslo er doblet den siste uken. I går ble det registrert 163 nye smittede i hovedstaden, og dette er 80 flere enn sist torsdag. Smittetrykket er høyest i bydel Stovner og lavest i bydel Ullern.
fredag 05:40 NRK
Melbourne gjenåpnet fredag
Den australske storbyen Melbourne med 5 millioner innbyggerne gjenåpnet fredag etter 260 dagers nedstenging siden koronapandemien startet. De siste restriksjonene som ble innført i august, er nå opphevet.
fredag 04:25 NRK
Dobling i koronasmitten
Det siste døgnet er det registrert 748 nye koronasmitta i Noreg. Det er 392 fleire enn førre torsdag. Dei siste sju dagane er det i snitt registrert 503 koronatilfelle per dag. Tilsvarande snitt for ei veke sidan låg på 399, så trenden er igjen stigande. Torsdag var 121...
fredag 00:18 NRK
Dansk overlege: Coronapille kan hindre smittespredning
EUs legemiddelbyrå (EMA) starter en løpende evaluering av coronapillen Molnupiravir neste uke. En dansk overlege mener pillen virker lovende.
torsdag 21:13 ABC Nyheter
Over 50.000 nye smittet i Storbritannia
For første gang siden juli har Storbritannia registrert over 50.000 nye koronatilfeller på ett døgn. Myndighetene varsler ingen nye tiltak. Torsdagens tall viser at det er påvist 52.009 nye smittetilfeller – det høyeste tallet siden 17. juli. Storbritannia har fullvaksinert 79...
torsdag 20:02 NRK
Stenger sykehjem etter smitte
Karlsøy sykehjem stenger dørene for besøkende fra og med torsdag, som følge av smitteutbruddet i kommunen. Karsløy kommune ber om at alle arrangementer på Vannøya, der utbruddet pågår, enten avlyses eller utsettes de neste to ukene. Også i resten av...
torsdag 19:34 NRK
Smittevernoverlege: Vinteren kan være årsak til smitteøkningen i Tromsø
Smittevernoverlege mener smitteøkningen i Tromsø kan være et varsku for hva Norge har i vente utover vinteren.
torsdag 19:04 ABC Nyheter
Thailand gjenåpner for turisme
Fra 1. november kan fullvaksinerte turister fra Norge og 45 andre land igjen sette seg på flyet til Thailand, opplyser utenriksdepartementet i landet på sine nettsider.
torsdag 17:50 NRK
WHO overvåker ny mutasjon av deltavarianten
En ny mutasjon av deltavarianten av coronaviruset overvåkes av Verdens helseorganisasjon (WHO).
torsdag 17:08 ABC Nyheter
Erna Solberg ber om Jonas Gahr Støres coronastrategi
Stortingsrepresentant og nylig avgått statsminister Erna Solberg (H) ber sin etterfølger Jonas Gahr Støre (Ap) om å redegjøre for regjeringens coronastrategi.
torsdag 16:59 ABC Nyheter
Pfizer: Tredjedosen svært effektiv
En tredje vaksinedose utviklet av Pfizer/Biontech er 95,6 prosent effektiv mot infeksjoner, viser testdata som utviklerne la fram torsdag, skriver NTB. I fase tre av testen deltok 10.000 personer over 16 år på et tidspunkt da delta var den dominerende varianten, heter det. – Resultatet gir...
torsdag 16:30 NRK
Solberg ber om Støres koronstrategi
Stortingsrepresentant Erna Solberg (H) ber statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) redegjøre for regjeringens koronastrategi. – Vi ser at innleggelsene øker igjen. Vi ser fra veldig mange andre land i Europa at det er en oppblomstring i pandemien. Jeg vil spørre statsministeren om han...
torsdag 15:36 NRK
Nå starter snart koronavaksineringen opp igjen
I én kommune på Hedmarken er de allerede i gang med oppfriskningsdoser til de over 65 år. Resten følger snart etter. Tidligere i oktober ble det besluttet
torsdag 15:26 Hamar Arbeiderblad
- Kan spre smitte
- Hvis veldig mange tukler på den samme røde knappen og ikke vasker seg imellom, kan det absolutt være med på å spre smitte, sier smittevernekspert Steinar Westin.
torsdag 15:16 Dagbladet
Ny smitterekord i Alta
23 nye personer har testet positivt for covid-19 i Alta i løpet av det siste døgnet. Dette er det høyeste antall smittede i løpet av et døgn registrert i Alta. Ordfører Monica Nielsen er bekymret. 52 personer er i isolasjon.
torsdag 14:26 NRK
Strenge restriksjoner i Moskva
Mellom 28. oktober og 7. november stenger Moskva ned alle ikke-nødvendige tjenester for å slå ned på en voksende smittebølge.
torsdag 14:23 ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL