Bulgaria
Minst 60 pågrepet etter sammenstøt i Bulgaria
Mer enn 60 demonstranter er pågrepet etter sammenstøt med politiet under en stor demonstrasjon utenfor parlamentsbygningen i Bulgarias hovedstad Sofia.
torsdag 3. september Aftenposten
Amnesty: Rasisme og voldsbruk hos politiet
Politiet har uproporsjonalt utsatt minoritetsgrupper i Europa for vold, diskriminerende ID-kontroller og bøtelegging under koronapandemien, ifølge Amnesty. Politiets arbeid for å opprettholde ro og orden i koronapandemien har i betydelig større omfang rettet seg mot sosioøkonomisk...
onsdag 24. juni Aldri mer
Bulgaria og Østerrike påbyr ansiktsmasker i offentligheten
Bulgarere og østerrikere blir pålagt å bruke ansiktsmasker i offentligheten, på tross av Verdens helseorganisasjons (WHOs) anbefalinger.
mandag 30. mars $ Aftenposten
Undersøkelse viser hvorfor mange flykter over Middelhavet
Det store flertallet av dem som tok seg til Europa over Middelhavet i 2015 og 2016, flyktet fra konflikt og forfølgelse, viser undersøkelse.
4. september 2019 $ Aftenposten
Nesten hele Bulgarias voksne befolkning ble hacket
Personlig informasjon fra «praktisk talt hele den voksne bulgarske befolkningen» er blitt satt på spill. Fem millioner er berørt. Og en 20-årig «magiker» siktet.
21. juli 2019 $ Aftenposten
Over 30.000 stjålne arkeologiske gjenstander funnet av europeisk politi
Spansk og bulgarsk politi har funnet over 30.000 stjålne arkeologiske gjenstander, blant dem mange greske og romerske.
5. november 2018 $ Aftenposten
Få journalistdrap etterforskes og oppklares
Antallet journalister som blir drept på grunn av jobben de gjør, er høyere enn det var i fjor. Svært få av drapene etterforskes og oppklares.
22. oktober 2018 $ Aftenposten
21-åring siktet for voldtekt og drap på journalist i Bulgaria
En 21-åring er siktet for voldtekt og drap på den bulgarske journalisten Viktoria Marinova, som jobbet med å avdekke korrupsjonssaker.
10. oktober 2018 $ Aftenposten
VERDEN

Angivelig misbruk av EU-midler etterforskes etter journalistdrap i Bulgaria
Bulgarsk påtalemyndighet vil etterforske påstandene om misbruk av EU-midler som den drepte gravejournalisten Viktoria Marinova var i ferd med å undersøke.
9. oktober 2018 $ Aftenposten
Journalist brutalt drept i Bulgaria
Den bulgarske tv-journalisten Viktoria Marinova ble lørdag funnet voldtatt og drept i en park i Bulgaria. Saken vekker sterke reaksjoner internasjonalt.
7. oktober 2018 $ Aftenposten
Frykter magetrøbbel og sommerhete i Bulgaria – har med ernæringsekspert til VM
Kristoffer Brun (30) er gullfavoritt i ro-VM. En ernæringsekspert fra Olympiatoppen ble med til Bulgaria for å styrke bergenserens gullsjanser.
12. september 2018 $ Aftenposten
På vei ut av bakrusen
De røyket, drakk og spilte seg til VM-semifinale. Én mann holdt seg i bakgrunnen: Petar Hubtsjev, som i dag er landslagssjef for Bulgaria.
9. september 2018 $ Aftenposten
Bergenseren synes det er befriende bare å ha gull som mål
Bare å ta medalje er ikke lenger godt nok for Kristoffer Brun.
7. september 2018 $ Aftenposten
Ingrid lever pensjonistdrømmen
Drømmer du om å tilbringe pensjonisttilværelsen i sol, varme og et eksotisk miljø? Stadig flere nordmenn legger planer for et liv i utlandet når de blir eldre. Men gjør hjemmeleksen før du flytter. Dette bør du vite før du pakker kofferten.
3. september 2018 VG
Norge mister medalje etter arrangørtabbe: – Skal ikke være mulig
Det norske landslaget i skiorientering trodde de hadde innkassert en sterk EM-bronse. Så kom kontrabeskjeden.
8. februar 2018 VG
PST: Ikke utenlandsk påvirkning
Svertekampanjen mot Venstre-leder Trine Skei Grande har i følge PST ikke opphav i Russland. Ingen forbindelse er funnet. Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no Det er VG som skriver dette i dag. Venstre har tidligere mistenkt at en svertekampanje mot Skei Grande kunne være en organisert kampanje...
8. august 2017 Aldri mer
Sjokkerende video: Her sparker svensk turist (53) kvinne i hodet
Overvåkingsvideoen som har sjokkert Bulgaria viser hvordan den svenske turisten (53) tilsynelatende uprovosert sparker den eldre renholderen i hodet, før han rolig forlater stedet.
7. juni 2017 VG
Kuldebølgen i Europa har tatt 23 liv – og skal fortsette inn i neste uke
En lammende kuldebølge har bitt seg fast over Europa – og har hittil tatt minst 23 liv. Og den er ikke over med det første.
9. januar 2017 VG
Fire dømt for menneskehandel
Fire personer er i Glåmdal tingrett dømt til opp til sju års fengsel for å ha utnyttet kvinner til prostitusjon, melder NRK.
28. november 2016 VG
Her kan de neste valgsjokkene komme
Dominobrikkene står på rekke etter Donald Trumps valgtriumf i USA. Bulgaria og Østerrike kan bli de første til å falle.
12. november 2016 VG
EU stiller opp med ny grensestyrke i Bulgaria
EU planlegger å sende minst 200 ekstra grensevakter til Bulgaria for å hjelpe landet med å stanse strømmen av innvandrere som kommer over grensa fra Tyrkia.
15. september 2016 VG
Bulgarsk familienettverk tiltalt for menneskehandel
Med en pizzarestaurant på et lite tettsted i Hedmark som skalkeskjul, drev et organisert bulgarsk nettverk omfattende menneskehandel og prostitusjon i Oslo, mener påtalemakten.
28. august 2016 VG
Nordmenn i skytedrama i Bulgaria
Væpnede menn skjøt rundt seg i en restaurant i Sunny Beach i Bulgaria onsdag kveld. Et reisefølge på 30 nordmenn havnet midt i dramaet.
8. juni 2016 VG
NUPI-forsker: Gassen et tveegget sverd for Norge
Norge har passert Russland som den største eksportøren av gass til Europa. Det gjør oss sårbare, mener NUPI-forsker Ståle Ulriksen. Av RUNE S. ALEXANDERSEN /rubenperu@gmail.com – Dersom noen ønsker å ramme Europa og gå på energien, kan man gjøre...
28. mai 2015 Aldri mer
NUPI-forsker: Gassen et tveegget sverd for Norge
Norge har passert Russland som den største eksportøren av gass til Europa. Det gjør oss sårbare, mener NUPI-forsker Ståle Ulriksen. Av RUNE S. ALEXANDERSEN /rubenperu@gmail.com – Dersom noen ønsker å ramme Europa og gå på energien, kan man gjøre...
28. mai 2015 Aldri mer
Ukjent gruppe hevder å ha stått bak Bulgaria-bombe
En hittil ukjent islamistgruppe hevder å stå bak terrorbomben som kostet fem israelske turister og en lokal bussjåfør livet i Bulgaria.
22. juli 2012 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL