Brexit
Utenriksministeren angriper Senterpartiet: Mener politikken er en trussel mot norske arbeidsplasser
Høyres utenriksminister Ine Eriksen Søreide gikk hardt ut mot Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet i sin tale til partiets landsmøte.
lørdag 17:51 NRK
Var «klare for krig». Snudde
«Vi kan bringe Jersey i knestående», sa de franske fiskerne. «Victoire» - seier - skrev britisk presse hånlig da fiskebåtene returnerte fra Jersey.
fredag 7. mai Dagbladet
Blokaden avblåst ved Jersey
Striden om fiskerettigheter ved Jersey har blåst over i denne omgang. Britene kaller hjem to marinefartøyer, og statsminister Boris Johnson sier seg fornøyd. 50 franske fiskebåter protesterte mot nye fiskeregler etter at Storbritannia gikk ut av EU ved årsskiftet.
torsdag 6. mai NRK
Fiskestriden rundt Jersey blåser over i denne omgang
Striden om fiskerettigheter ved Jersey har blåst over i denne omgang. Britene kaller hjem to marinefartøyer, og statsminister Boris Johnson sier seg fornøyd.
torsdag 6. mai ABC Nyheter
Britene kaller hjem marinefartøy
To skip fra den britiske marinen kalles hjem fra øya Jersey i Den engelske kanal. Skipene rykket ut for å overvåke protester fra franske fiskere i havnen i St. Helier. Storbritannia og Frankrike er uenige om fiskekvoter etter brexit.
torsdag 6. mai NRK
Sender to franske båter til Jersey
To franske patruljebåter er sendt til farvannet nær den selvstyrte britiske øya Jersey. Torsdag morgen protesterte 50 franske fiskebåter mot nye regler om fiskerettigheter etter brexit. Storbritannia har sendt marinefartøy for å overvåke situasjonen.
torsdag 6. mai NRK
Raser: «Nær en krigshandling»
Store verdier - og tap av ansikt - står på spill i den betente konflikten mellom utbryterstaten Storbritannia og EU-lojale Frankrike. Nå svarer Storbritannia militært på franske trusler.
torsdag 6. mai Dagbladet
Sender krigsskip til Jersey
Den britiske marinen sender to skip til kanaløya Jersey etter at Frankrike har truet med å blokkere havna i Saint Helier, melder Sky News. Frankrike har også truet med å kutte strømforsyningen til øya. Striden bunner i uenighet om fiskeriregler etter brexit.
onsdag 5. mai NRK
Mener Brexit truer freden
BELFAST/NORD-IRLAND : Brexit fører til sinne og frustrasjon i den britiske delen av befolkningen i Nord-Irland. Raymond McCord har kjempet for forsoning mellom protestanter og katolikker siden sønnen ble drept i 1997. Han er bekymret for utviklingen i den britiske provinsen.
onsdag 5. mai TV 2
Frankrike raser mot fiskeriregler
Regjeringen i Frankrike varsler gjengjeldelse og konsekvenser for strømforsyningen til Jersey etter at Storbritannia innførte nye fiskeriregler. Reglene legger begrensninger på franske fiskere som vil operere nær øyene i Den engelske kanal. Fiskeri var et av de vanskeligste temaene i...
tirsdag 4. mai NRK
Gikk rettens vei for å stanse Brexit
Brexit fører til sinne og frustrasjon i den britiske delen av befolkningen i Nord-Irland. Raymond McCord har kjempet for forsoning mellom protestanter og katolikker siden sønnen ble drept i 1997. Han er bekymret for utviklingen i den britiske provinsen.
mandag 3. mai TV 2
Bekymret for freden i Nord-Irland etter Brexit
Brexit fører til sinne og frustrasjon i den britiske delen av befolkningen i Nord-Irland. Raymond McCord har kjempet for forsoning mellom protestanter og katolikker siden sønnen ble drept i 1997. Han er bekymret for utviklingen i den britiske provinsen.
mandag 3. mai TV 2
Kollaps i fiskerisamtalene med Storbritannia – kan bli katastrofalt for fiskere
­
fredag 30. april NRK
Raser: -Føles som om vi skvises ut av Storbritannia
Det ulmer i Nord-Irland og provinsen har opplevd de verste opptøyene på mange år. De unionistiske protestantene føler seg ofret i Brexit-prosessen og sviktet av statsminister Boris Johnson.
fredag 30. april TV 2
Overveldende flertall for brexitavtale i EU-parlamentet
EU-parlamentet har som ventet sagt ja til avtalen om forholdet mellom EU og Storbritannia etter brexit. Avtalen ble vedtatt med 660 mot 5 stemmer.
onsdag 28. april ABC Nyheter
Føler seg sviktet
BELFAST/NORD-IRLAND : Det ulmer i Nord-Irland og provinsen har opplevd de verste opptøyene på mange år. De unionistiske protestantene føler seg ofret i Brexit-prosessen og sviktet av statsminister Boris Johnson.
søndag 25. april TV 2
Hudløs eksponering
Anoreksi: Ublu bruker Lene Marie Fossen sitt eget forpinte legeme som lerret for sorg, smerte og lengsel i sine serier av selvportretter – aktuelle både i dokumentarfilmen Selvportrett og i utstillingen Gatekeeper.
1. januar 2020 Ny Tid
Brexit: Uærlighetens pris
EUROPAS UTFORDRINGER: Brexit-kaoset ser ut til å kulminere i at britene forlater EU – nå som valget av Boris Johnson er tilbakelagt. Brexit er prisen britene må betale for ikke å ha hatt en ærlig diskusjon om innvandring, multikulturalisme og det britiske imperiet. Men er...
1. januar 2020 Ny Tid
Hva nå, EØS?
EØS-avtalen er 25 år i år. Hva betyr Europa for Norge, og hva sier president Macron om Europas framtid?
1. desember 2019 Ny Tid
Et forsøk på å løfte Storbritannia opp av brexit-skyttergravene
BREXIT: Exodus, reckoning, sacrifice byr på et velkomment og underholdende forsøk på å bygge bro og «gjenforene» et Storbritannia som er splittet over brexit.
1. desember 2019 Ny Tid
Exit Britannia
Storbritannia har meldt seg ut av EU, men er framleis i Europa. Heidi Sævareids forelsking i Storbritannia har gått over. Men dei bur framleis ilag. Kva gjer ho? Ho tar fram humoren.
5. april 2018 Ny Tid
Brutal Brexit for Norge
Når Storbritannia forlater EU, forlater de også EØS, og Norge vil stå på bar bakke overfor sin viktigste handelspartner.
11. april 2017 Ny Tid
Worse shit, old wrapping 
Ali Smiths Autumn gir en bedre forståelse av Post-Brexit-Storbritannia enn en hvilken som helst politisk analyse.
16. februar 2017 Ny Tid
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL