Brexit
Avviser krav om brexit-omkamp
Storbritannias regjering krever at EU reforhandler handelsreglene for Nord-Irland etter brexit, men opphever ikke dagens ordning. EU-kommisjonen sier derimot i en kort kommentar at det er uaktuelt å reforhandle handelsregimet for Nord-Irland.
onsdag 21. juli NRK
Når demokratiet koster et forsvarsbudsjett
Dagens Næringsliv drar fram Brexit som skremsel mot norsk utmelding av EØS. Hvorfor tar vi for gitt at maksimal handelskonkurranse er samfunnets viktigste mål?
lørdag 17. juli ABC Nyheter
Brexit skaper kappløp for å ta opp fisken før han «stikk av» til britisk farvatn
Norske fiskarar snakkar om «eit race» for å hente opp sild og makrell før han dreg vestover til britisk farvatn. – Dessverre ein indirekte konsekvens av Brexit, svarer Fiskeriministeren.
mandag 12. juli NRK
Britene avviser EU-regning
Storbritannia avviser at de er forpliktet til å betale EU nærmere 500 milliarder kroner som en del av oppgjøret etter brexit. Den britiske regjeringen mener i stedet beløpet ligger mellom 350 og 400 milliarder. Ifølge utmeldingsavtalen skal gjelda betales over flere tiår,...
lørdag 10. juli NRK
Frihandelsflokene: Derfor gikk forhandlingene med Storbritannia åtte måneder på overtid
Koronasmitte. EU-trøbbel. Roping i møtene. Norge og Storbritannia kom i store vansker i forhandlingene om en ny frihandelsavtale.
fredag 9. juli Nationen
Irske medier: Storbritannia skylder EU 47,5 milliarder euro
Storbritannia er forpliktet til å betale EU en sum tilsvarende nærmere 500 milliarder kroner som en del av oppgjøret etter brexit, ifølge irske RTÉ.
torsdag 8. juli ABC Nyheter
Varsler nytt Nord-Irland-forslag
Storbritannia sier de vil verne om sitt territorium og varsler et nytt forslag til EU om å løse floken rundt Nord-Irland før parlamentet tar ferie 22. juli. Britisk-tro protestanter i Nord-Irland føler at deler av brexitavtalen er et svik fordi EU fortsatt regulerer nordirsk handel og...
torsdag 8. juli NRK
Frihandelsavtale signeres i dag
Norge og Storbritannia undertegner i dag en ny frihandelsavtale. Den sikrer at norske industribedrifter får videreført tollfrihet, og avtalen sikrer at norske bedrifter ikke møter mer krevende tollprosedyrer enn konkurrenter fra andre land. Avtalen sikrer markedsadgangen for hvitfisk, reker og...
torsdag 8. juli NRK
Risikosport for distriktene
Det bedriftene trenger, etter en global pandemi, er trygghet og forutsigbarhet. Vern EØS-avtalen, bevar stabiliteten.
fredag 2. juli Dagbladet
Løsning i «pølsekrigen» mellom EU og Storbritannia
Storbritannia og EU er blitt enige om å utsette innføringen av kontroll av kjølte kjøttprodukter som sendes til Nord-Irland, med tre måneder.
onsdag 30. juni ABC Nyheter
Nybø skal signere frihandelsavtale
Næringsminister Iselin Nybø (V) drar til London for å signere frihandelsavtalen som Norge og Storbritannia ble enige om i begynnelsen av juni. Avtalen skal sikre handelsforbindelsene etter at Storbritannia gikk ut av EU. Den sikrer blant annet at norske industribedrifter får...
onsdag 30. juni NRK
EU-borgernes rettigheter i Storbritannia forsvinner
Millioner av europeere som bor fast i Storbritannia, risikerer fra denne uken å stå uten rettigheter såfremt de ikke har søkt om permanent opphold.
onsdag 30. juni ABC Nyheter
Nei, Brexit er ikke bra
Norge taper på Brexit.
tirsdag 29. juni NRK
Brexit gjør det dyrere å studere i Storbritannia – kritiserer manglende tiltak i handelsavtalen
Nå må norske studenter betale helseforsikring og visum for å studere i Storbritannia. For Madeleine Åbyholm (21) betyr det en ekstrautgift på rundt 20.000 kroner.
torsdag 24. juni NRK
Brexit er bra
Brexit har gitt Norge en ny mulig alliert.
torsdag 24. juni NRK
Fem år med brexit – fem viktige endringer for deg
Sankthansaften for nøyaktig fem år siden gikk britene til folkeavstemning om sitt forhold til EU. Den endret britenes forhold til verden. Her er fem ting brexit har endret for nordmenn.
onsdag 23. juni NRK
EU vil ha mindre britisk film og TV etter brexit
EU ser britisk film- og TV-dominans som en trussel mot kulturelt mangfold og vil redusere mengden som vises i unionen, ifølge et notat Guardian har fått tak i.
tirsdag 22. juni ABC Nyheter
Storbritannia jobber med avtale
Tirsdag starter Storbritannia forhandlingene om å slutte seg til frihandelsavtalen CPTPP i Asia og Stillehavsregionen. Det kan bety at britisk næringsliv og forbrukere kan få enestående muligheter uttalte statsminister Boris Johnson mandag. Avtalen omfatter Japan, Canada, Australia, New...
tirsdag 22. juni NRK
Mateksporten stuper etter brexit
Storbritannias eksport av mat og drikke til EU har falt kraftig etter at britene forlot det indre markedet. I årets tre første måneder gikk over halvparten – 55 prosent – av mateksporten til land utenfor EU. I samme periode i fjor var den andelen bare 40 prosent. – Dette er en...
fredag 18. juni NRK
Britisk mateksport til EU stuper etter brexit
Storbritannias eksport av mat og drikke til EU har falt kraftig etter at britene forlot det indre markedet. Eksporten til andre land er omtrent uendret.
fredag 18. juni ABC Nyheter
EU til Johnson: – Hold løftet
Europakommisjonens president Ursula von der Leyen ber den britiske statsministeren Boris Johnson holde Brexit-avtalen landet har med EU, melder Reuters. Den franske presidenten Emmanuel Macron tilbyr å fornye forholdet mellom Storbritannia og Frankrike om Johnson holder løftet.
lørdag 12. juni NRK
Frp støtter frihandelsavtalen med Storbritannia
Fremskrittspartiet har bestemt seg for å si ja til den nye frihandelsavtalen med Storbritannia. Dermed får avtalen etter alle solemerker flertall i Stortinget.
onsdag 9. juni Nationen
Frp støtter frihandelsavtalen
Fremskrittspartiet har bestemt seg for å si ja til den nye frihandelsavtalen med Storbritannia, skriver NTB. Dermed får avtalen etter alle solemerker flertall i Stortinget. Avklaringen kommer etter et møte i Frps stortingsgruppe onsdag.
onsdag 9. juni NRK
Unionen går i oppløsning
Brexit tok egentlig fire land ut av EU. To av dem kan, på hver sin måte, komme til å vende tilbake til EU allerede før dette tiåret er over.
onsdag 9. juni Dagbladet
Bondetoppar kritiske til auka import: – Gir bort marknaden
Avtalen med Storbritannia kan auke importen med 528 tonn kjøtt og større mengder grøntvarer og ost. Det skapar reaksjonar i jordbruket.
fredag 4. juni Nationen
Enighet om fiskekvoter
EU og Storbritannia har blitt enige om den første avtalen om fiskekvoter etter brexit. Den danner et sterkt grunnlag for videre samarbeid, sier EU-kommisjonen. Avtalen avslutter forhandlingene som har pågått siden januar og legger til grunn en total tillatt fangstkvote på 75 delte...
torsdag 3. juni NRK
Enige om fiskekvoter
EU og Storbritannia er enige om den første avtalen om fiskekvoter etter brexit, det opplyser det danske mat-og landbruks-og fiskeridepartementet. Den danske fiskeriministeren, Rasmus Prehn, sier han gleder seg over avtalen og omtaler den som et første skritt mot et tett og kontstruktivt samarbeid....
torsdag 3. juni NRK
Norge og Storbritannia nær gjennombrudd i forhandlingene om en ny frihandelsavtale
Svært lite gjenstår i forhandlingene mellom Norge og Storbritannia om en ny frihandelsavtale. Et gjennombrudd kan komme i løpet av få dager.
fredag 28. mai Nationen
– Johnson sa at viruset var en skremselshistorie
Boris Johnsons tidligere rådgiver, Dominic Cummings kaller regjeringens håndtering av pandemien for mislykket når han snakket til det britiske parlamentet
onsdag 26. mai NRK
Kan bli visumplikt til Storbritannia
Britiske myndigheter vurderer om de skal innføre et system der besøkende fra Europa må søke om visum, slik man må for å reise til USA. Innenriksminister Priti Patel la mandag fram planene for visum-systemet de kaller ETA, og som ligner det amerikanske systemet ESTA. Folk som...
tirsdag 25. mai NRK
Det kan bli mer styr å dra til Storbritannia
I fremtiden må du kanskje søke om visum for å reise til Storbritannia. Britiske myndigheter vurderer et lignende system som det amerikanske.
tirsdag 25. mai NRK
Fryktar billig engelsk ost skal knekke norsk landbruk
Landbruket er redd dei blir ofra når Noreg er i sluttspurten med Storbritannia om ein handelsavtale.
mandag 15. mars NRK
Hudløs eksponering
Anoreksi: Ublu bruker Lene Marie Fossen sitt eget forpinte legeme som lerret for sorg, smerte og lengsel i sine serier av selvportretter – aktuelle både i dokumentarfilmen Selvportrett og i utstillingen Gatekeeper.
1. januar 2020 Ny Tid
Brexit: Uærlighetens pris
EUROPAS UTFORDRINGER: Brexit-kaoset ser ut til å kulminere i at britene forlater EU – nå som valget av Boris Johnson er tilbakelagt. Brexit er prisen britene må betale for ikke å ha hatt en ærlig diskusjon om innvandring, multikulturalisme og det britiske imperiet. Men er...
1. januar 2020 Ny Tid
Hva nå, EØS?
EØS-avtalen er 25 år i år. Hva betyr Europa for Norge, og hva sier president Macron om Europas framtid?
1. desember 2019 Ny Tid
Et forsøk på å løfte Storbritannia opp av brexit-skyttergravene
BREXIT: Exodus, reckoning, sacrifice byr på et velkomment og underholdende forsøk på å bygge bro og «gjenforene» et Storbritannia som er splittet over brexit.
1. desember 2019 Ny Tid
Exit Britannia
Storbritannia har meldt seg ut av EU, men er framleis i Europa. Heidi Sævareids forelsking i Storbritannia har gått over. Men dei bur framleis ilag. Kva gjer ho? Ho tar fram humoren.
5. april 2018 Ny Tid
Brutal Brexit for Norge
Når Storbritannia forlater EU, forlater de også EØS, og Norge vil stå på bar bakke overfor sin viktigste handelspartner.
11. april 2017 Ny Tid
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL