Belgia
Belgia innleder etterforskning for uaktsomt drap etter flomkatastrofen
Påtalemyndigheten i Belgia har innledet en etterforskning for å se om noen kan stilles ansvarlig for ødeleggelsene etter flomkatastrofen tidligere i juli.
fredag 30. juli NRK
Belgia starter flometterforskning
Påtalemyndigheten i Belgia har startet en etterforskning av de dødelige flommene som herjet i flere byer og tok livet av 37 personer. Påtalemyndighetens kontor i Liege opplyser onsdag at en dommer skal lede etterforskningen for å se om det er grunnlag for å sikte noen for uaktsomt drap...
onsdag 28. juli NRK
Flere biler tatt av flom i belgisk by
Bilder fra den belgiske byen Dinant viser at titalls biler har blitt tatt av en flom som har fått nytt liv etter flere timer med kraftig regn.
lørdag 24. juli TV 2
Nytt ekstremvêr i Belgia
Belgia er igjen ramma av kraftige flaumar laurdag, berre ei veke etter uvêret i Mellom-Europa som har tatt livet av over 200 personar.
lørdag 24. juli NRK
Nytt ekstremvær i Belgia: Vann fosser gjennom gatene
Et større område i byen Dinant i Belgia er oversvømt og vannet fosser gjennom gatene etter kraftig regn lørdag.
lørdag 24. juli VG
Ny flaum i Belgia
Belgia er igjen ramma av kraftige flaumar laurdag, berre ei veke etter uvêret i Mellom-Europa som har tatt livet av over 200 personar. Fleire gater i Dinant i Namur er flødd over av kraftig regn, melder De Standaard. Minst 25 bilar er tatt av vatnet.
lørdag 24. juli NRK
Papirløse stanser sultestreik
Hundrevis av papirløse arbeidere i Belgia stanset onsdag en to måneder lang sultestreik for å kreve opphold i landet. Streiken ble igangsatt for å kreve at belgiske myndigheter skulle la dem bli i landet, da mange av arbeiderne har jobbet i årevis i Belgia. Onsdag foreslo myndighetene...
onsdag 21. juli NRK
Papirløse arbeidere stanser sultestreik i Belgia etter to måneder
Hundrevis av papirløse arbeidere i Belgia stanset onsdag en to måneder lang sultestreik for å kreve opphold i landet.
onsdag 21. juli ABC Nyheter
VERDEN

Frankrikes president og 13 andre statsledere mulig mål for spionverktøy
President Emmanuel Macron og flere andre stats- og regjeringssjefer kan ha blitt rammet av overvåkning med spionverktøyet Pegasus, ifølge flere medier.
tirsdag 20. juli VG
Belgias kongepar besøkte flomofre
Belgias konge og dronning ledet landet i et minutts stillhet under et besøk i den flomrammede byen Verviers. Kong Philippe og dronning Mathilde trøstet tirsdag de sørgende i Verviers i kjølvannet av flommen som har tatt livet av minst 31 personer i Belgia. Rundt 70 personer er fremdeles...
tirsdag 20. juli NRK
Merkel besøkte tyske flomofre – landesorg i Belgia
Tysklands statsminister var tirsdag på sitt andre besøk i flomområdene i vest. I Belgia er det landesorg, og de døde ble minnet med ett minutts stillhet.
tirsdag 20. juli ABC Nyheter
Søker etter omkomne i Belgia: – Det ser ut som etter tsunamien i 2004
Letemannskaper jobber i nesten 30 grader for å finne savnede etter flommen i Belgia. – Den sterke lukten bidrar til at vi kan finne omkomne fortere, sier lederen for søket Alain Remue.
tirsdag 20. juli VG
Landesorg i Belgia etter flom
Belgia har erklært landesorg tirsdag og vil hedre de omkomne i flommen med ett minutts stillhet. Så langt er 31 mennesker bekreftet døde, og rundt 70 er savnet.
tirsdag 20. juli ABC Nyheter
FN ber Belgia gi sultestreikende migranter opphold
To FN-representanter ber Belgia gi midlertidig opphold til flere hundre migranter som sultestreiker i Brussel. Flere av dem er ved dårlig helse.
tirsdag 20. juli ABC Nyheter
Flommen avtar noe – lenge til skadene er reparert
Vannstanden er på vei ned i Donau, og presset i de flomrammede områdene i Tyskland avtar noe, men folk må leve med ettervirkningene i lang tid.
mandag 19. juli TV 2
Målløs Merkel om flomområdene: – Surrealistisk og spøkelsesaktig
Forbundskansler Angela Merkel besøkte søndag de hardt rammede områdene vest i Tyskland. Samtidig skaper store nedbørsmengder problemer lenger øst.
søndag 18. juli TV 2
Dødstallet stiger etter flommen
Søndag kveld har dødstallet steget igjen. Flommen og uværet har nå tatt livet av minst 190 mennesker. Minst 159 i Tyskland og 31 i Belgia. Det fryktes at tallet vil stige ytterligere.
søndag 18. juli NRK
Flommen har nådd Østerrike: – Ligner en katastrofe
Uværet som har herjet verst i Vest-Tyskland, har nå også spredt seg sørøst i landet og videre inn i Østerrike.
søndag 18. juli VG
Kraftig regn og flom i Italia
156 er bekreftet omkommet i Tyskland, og 183 i Europa.
søndag 18. juli TV 2
Venter ny runde med enorme nedbørsmengder i Tyskland: – Det blir kaos
Etter at vannmassene gradvis trakk seg tilbake lørdag, slår meteorologene på nytt alarm før søndagen. De neste 21 timene er det ventet 200 liter regn i Mellom-Europa.
lørdag 17. juli TV 2
Kongen sender kondolanse til Tyskland og Belgia
Kong Harald har sendt sine kondolanser til Tysklands president Frank-Walter Steinmeier og Belgias kong Philippe etter flomkatastrofen.
lørdag 17. juli ABC Nyheter
Kong Harald sender kondolanse til Tyskland og Belgia
Kongehuset kondolerer til de som er etterlatt og rammet av flomkatastrofen.
lørdag 17. juli TV 2
157 har mistet livet i Tyskland og Belgia
Politiet frykter at dødstallet vil stige ytterligere.
lørdag 17. juli TV 2
Hentes hjem fra syrisk leir
Ti barn og seks kvinner, alle belgiske statsborgere, er hentet ut fra al-Roj-leiren nord i Syria og flys til Belgia, melder AFP. Operasjonen er den største hjemsendelsen til Belgia siden IS ble nedkjempet i 2019, og kommer etter at landet har besluttet å sikre returen for barn under 12.
fredag 16. juli NRK
Belgia erklærer nasjonal sørgedag: – En katastrofe uten sidestykke
Minst 20 personer er omkommet og 20 er savnet etter flommen i Belgia. I Tyskland mener flere at klimaendringene for alvor har ankommet landet.
fredag 16. juli TV 2
Enorme ødeleggelser i Mellom-Europa
Flommen i Mellom-Europa har ført til ødeleggelser på et nivå ikke sett siden andre verdenskrig.
fredag 16. juli TV 2
Erklærer nasjonal sørgedag i Belgia
Belgias statsminister Alexander De Croo sier at flommen i Belgia er den verste naturkatastrofen som landet noen gang har sett. Statsministeren erklærer 20. juli for nasjonal sørgedag. Så langt er det registrert 23 omkomne i landet. – Vi avventer det endelige tallet. Men dette er en...
fredag 16. juli NRK
23 omkomne i Belgia etter flommen
Myndighetene i Liege-området opplyser at tallet på omkomne etter flommen i Belgia er oppjustert til 23 personer. Mange er fortsatt savnet. Guvernøren i Liege-provinsen, Herve Jamar, opplyser at det nå er registrert 23 døde.
fredag 16. juli NRK
Dike brast ved grensen mot Belgia – ikke lenger akutt fare
- Forlat hjemmene deres umiddelbart, oppfordrer sikkerhetsmyndighetene i Syd-Limburg.
fredag 16. juli TV 2
Uværet har krevd minst 118 liv
Nasjonale myndigheter opplyser fredag at minst 103 mennesker har mistet livet i flommen i Tyskland, og dødstallet stiger. 60 av de døde er i Rheinland-Pfalz, og 43 i Nordrhein-Westfalen. I Belgia er dødstallet 15.
fredag 16. juli NRK
Flere land blir oransje på smittekartet
Regjeringen har avgjort at det gjøres endringer i innreiserestriksjonene og karantenekrav for flere land og regioner.
fredag 16. juli ABC Nyheter
Oppjusterer tallet på døde
108 mennesker er bekreftet omkommet i Tyskland og Belgia etter ekstremværet. 93 har mistet livet i Tyskland, 15 i Belgia. – Frykten er at det vil bli flere, sa en talsmann for det tyske politiet i Koblenz fredag ​​morgen.
fredag 16. juli NRK
Sjokk-vannstand: - Eksplosivt
Ingen var forberedt på hvor alvorlig det kom til å bli, opplyser lokalbefolkningen til TV 2. De sier at det tok rundt 20 minutter før gatene ble fylt med vann. Innbyggere beskriver det som "eksplosivt".
fredag 16. juli TV 2
EUROPA

- Kom brått på
Myndigheter får kritikk for at folk ikke ble varslet om flommen på forhånd. I Belgia er også folk døde som følge av flommen.
fredag 16. juli TV 2
Redningsarbeidet fortsetter for fullt: – Forlat hjemmet ditt umiddelbart
INSUL Dødstallene i Mellom-Europa fortsetter å stige, og redningsarbeidere jobber på spreng i søket etter over tusen savnede.
fredag 16. juli VG
Uværet har krevd minst 129 liv – politiet advarer folk mot å reise inn i flomområdet
Rundt 1300 personer er ikke gjort rede for etter ekstremt regnvær og flom i distriktet Bad Neuenahr-Ahrweiler i Tyskland. «Katastrofe», sier Angela Merkel, om uværet som så langt har tatt livet av 67 mennesker i Tyskland og Belgia.
fredag 16. juli NRK
1300 savnet etter flom i Tyskland: – Folk er knust
INSUL – Jeg hadde vann opp til midjen i gaten her, forteller Claudia Schimitten. 1300 mennesker er savnet i det sørvestlige Tyskland etter styrtregn og flom.
torsdag 15. juli VG
Evakuering i Liege i Belgia
Myndighetene i den belgiske byen Liege evakuerer nabolag langs elva Meuse på grunn av kraftig flom etter flere dagers regn. – Innbyggere i Liege som fortsatt har muligheten til å evakuere, bes om å gjøre det, heter det i en uttalelse fra myndighetene i byen. De advarer om at elva kan...
torsdag 15. juli NRK
Atomreaktor stenges ned etter lekkasje i Belgia
Den ene av reaktorene ved Doel-atomkraftverket i Belgia stenges ned etter at det er oppdaget lekkasje av hydrogen ved anlegget, opplyser operatøren Electrabel.
torsdag 15. juli ABC Nyheter
Lekkasje stenger atomreaktor
Den ene av reaktorene ved Doel-atomkraftverket i Belgia stenges ned etter at det er oppdaget lekkasje av hydrogen ved anlegget, opplyser operatøren Electrabel. Ifølge Electrabel ble lekkasjen oppdaget natt til torsdag, og situasjonen skal være under kontroll. Det blir nå foretatt...
torsdag 15. juli NRK
Totalt 21 døde i Tyskland og Belgia
Ifølge nyhetsbryået AP har 21 mennesker foreløpig omkommet i ekstremværet som har herjet sentrale deler av Europa. 19 personer skal ha omkommet i Tyskland, to i England.
torsdag 15. juli NRK
Lekte med badering i flom – drukna
Ekstremværet rammer flere land i Europa. I Tyskland er minst 11 omkommet og rundt 70 er savna. Også i Belgia har uværet rammet hardt. I Eupen, nær grensa til Tyskland, har en 22 år gammel mann omkommet. Ifølge den belgiske avisa Nieuwsblad ble 22-åringen funnet død...
torsdag 15. juli NRK
Derfor ble det flom i Tyskland
Flere personer er bekreftet omkommet og minst 70 personer er bekreftet omkommet etter et kraftig uvær sørvest i Tyskland. Nå advarer flomekspert Halvor Øverland om at det kan bli flere dramatiske flommer i årene som kommer.
torsdag 15. juli TV 2
Flommen i Tyskland og Belgia har kostet nær 70 liv
Dødstallet stiger etter den voldsomme flommen som har rammet deler av Tyskland og Belgia. Vannstanden i Ruhr er rekordhøy og ødeleggelsene er store.
torsdag 15. juli ABC Nyheter
Minst 67 døde etter kraftig uvær i Mellom-Europa: – Svært alvorlig
Dødstallene stiger i de flomrammede områdene i Tyskland og Belgia. Flere titalls personer er også savnet i byen Schuld i Tyskland etter at flere bygninger kollapset.
torsdag 15. juli VG
– Aldri opplevd en liknende katastrofe
Minst 30 personer er savnet i byen Schuld vest i Tyskland etter at flere bygninger kollapset på grunn av store nedbørsmengder og flom.
torsdag 15. juli TV 2
Belgisk kvinne smittet av to virusvarianter samtidig
En 90 år gammel kvinne var smittet av to ulike varianter av coronaviruset da hun døde tidligere i år, ifølge belgiske forskere.
søndag 11. juli ABC Nyheter
Mistet jobben etter skandale
Belgias ambassadør til Sør-Korea, Peter Lescouhier, må reise hjem før tiden. Det skjer etter at kona Xiang for andre gang på kort tid, tydde til vold mot en innbygger i Seoul.
fredag 9. juli TV 2
Spillerbørs: – Enormt å bevitne ham de siste minuttene
TV 2s fotballkommentator Peder Mørtvedt har satt karakter på Italia- og Belgia-stjernene etter EM-kvartfinalen.
fredag 2. juli TV 2
Sammendrag: Belgia - Italia 1-2
fredag 2. juli TV 2
Italia til semifinale
Lorenzo Insigne sendte Italia til semifinale med et supermål, men en skade på EM-helten Leonardo Spinazzola ble et skår i gleden.
fredag 2. juli TV 2
Enorm belgisk sjanse
Spinazzola stopper ballen på streken
fredag 2. juli TV 2
Lukaku reduserer fra straffemerket
Di Lorenzo river ned Doku og den slovenske dommeren peker på straffemerket
fredag 2. juli TV 2
Fantastisk scoring av Lorenzo Insigne
Napolis store sønn bøyer ballen vakkert opp i hjørnet
fredag 2. juli TV 2
Barella sender Gli Azzurri i føringen
Vinner tilbake ballen i kjent stil og hamrer ballen ned i hjørnet bak Courtois
fredag 2. juli TV 2
De Bruyne brenner til
Donnarumma slår til corner
fredag 2. juli TV 2
Bonucci setter ballen i mål - annullert for offside
Stopperkollegane Bonucci og Chiellini er begge i offside
fredag 2. juli TV 2
– Belgia hadde ikke sluppet unna med dette over en sesong
Målforskjell og antall seirer er nesten helt likt, men én ting peker i Italias favør før kvartfinalen.
fredag 2. juli TV 2
VERDEN

Sultestreiken i Belgia: Flere har sydd sammen leppene
Presset øker mot Belgias myndigheter etter at flere flyktninger har tatt del i sultestreiken som har pågått siden mai.
torsdag 1. juli ABC Nyheter
Sammendrag: Belgia - Portugal 1-0
søndag 27. juni TV 2
Belgia til kvartinale
De regjerende EM-mesterne er ute.
søndag 27. juni TV 2
Raphaël Guerreiro smeller ballen i stolpen
Guerreiro og Portugal nærmer seg en utligning
søndag 27. juni TV 2
Thorgan Hazard sender Belgia i ledelsen
Hazard smeller inn 1-0 fra langt hold
søndag 27. juni TV 2
Delta-varianten truer EUs gjenåpningsplan
Delta-mutasjonen utsatte britenes gjenåpning med én måned. Nå kan den stikke kjepper i hjulene også innenfor EU.
tirsdag 22. juni VG
Danmark videre fra gruppen
Parken tok helt av da Danmark kjørte over Russland og samtidig fikk hjelpen de trengte av Belgia.
mandag 21. juni TV 2
Romelu Lukaku dobler ledelsen for Belgia
Lukaku sender Belgia opp i 2-0
mandag 21. juni TV 2
Belgia tar ledelsen etter selvmål fra Lukás Hrádecký
Finlands keeper er uheldig når han setter ballen i eget mål
mandag 21. juni TV 2
Belgisk høyreekstrem soldat funnet død
Etter fem uker med politijakt, ble den 46-årige soldaten Jürgen Conings funnet død. Han har vært på rømmen etter å ha fremsatt drapstrusler mot en kjent belgisk virolog.
mandag 21. juni VG
Belgia: 17 skadd i tornado
17 mennesker ble lettere skadd da en tornado rammet den sør-belgiske byen Beauraing søndag.
søndag 20. juni ABC Nyheter
Belgia: 17 skadd i tornado
17 mennesker ble lettere skadd da en tornado rammet den sør-belgiske byen Beauraing søndag, skriver NTB. Belgiske medier viste bilder av bygninger som hadde fått taket revet av, vinduer som var blåst ut og biler som var skadd i uværet. 92 bygninger ble påført skader, og i...
søndag 20. juni NRK
Ettersøkt belgisk soldat trolig funnet død
Belgiske myndigheter har funnet det som trolig er liket av en terrormistenkt soldat som belgisk politi og forsvar har jaktet på i ukevis.
søndag 20. juni ABC Nyheter
Belgia forbyr briter innreise
Belgia forbyr innreise fra Storbritannia og 26 andre land å grunn av spredningen av deltavarianten av koronaviruset. Forbudet trer i kraft senest 27. juni, får nyhetsbyrået AFP opplyst. Storbritannia og Georgia er de eneste europeiske landene på lista. Restriksjonene gjelder allerede for...
søndag 20. juni NRK
Fem omkom i ulukke i Belgia
Fem menneske er funne døde etter at ein skule som var under bygging i Antwerpen, raste saman. I tillegg er ni personar skadde, åtte av dei alvorleg, ifølgje nyheitsbyrået Belga. Ulukka skjedde fredag. Då fann redningsmannskapa ein av dei omkomne. Dagen etter blei fire andre funne...
lørdag 19. juni NRK
To døydde i ulukke
To menneske er funnen døde etter at ein skule som var under bygging i Antwerpen raste saman. Fire personar er samstundes sakna etter ulukka, skriv nyheitsbyrået Belga. Ulukka skjedde fredag. Ni menneske er også skada. Alle skal vere arbeidarar på staden. Årsaka til ulukka er per no...
lørdag 19. juni NRK
Spillerbørs: Mener banens beste gjør Belgia til gullkandidat
Belgias innbytter fikk en nier på børsen for innsatsen mot Danmark.
torsdag 17. juni TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL