Bangladesh
Fem døde etter jordskred i rohingyaleir i Bangladesh
Minst fem rohingyaer er døde etter at kraftig regn utløste et jordskred i en flyktningleir sørøst i Bangladesh, opplyser tjenestemenn.
tirsdag 27. juli ABC Nyheter
Fem døde i jordskred
Minst fem rohingyaer er døde etter at kraftig regn utløste et jordskred i en flyktningleir sørøst i Bangladesh. Redningsarbeidere fant de fem døde, hvorav to var barn, under leirklumper som falt over stråhyttene i leiren i Cox's Bazar, sier den lokale tjenestemannen Nizam...
tirsdag 27. juli NRK
Fotojournalist drept i Afghanistan – dette er bildene han tok
Den indiske fotojournalisten Danish Siddiqui ble fredag bekreftet drept i Afghanistan. I denne saken har vi samlet noen av bildene til den avdøde Reuters-fotografen.
fredag 16. juli VG
Terrordømt henrettet i Bangladesh
Bangladesh har henrettet en 37 år gammel islamist som var dømt til døden for et bombeangrep som kostet åtte mennesker livet i 2005.
fredag 16. juli ABC Nyheter
Terrordømt henrettet i Bangladesh
Bangladesh har henrettet en 37 år gammel islamist som var dømt til døden for et bombeangrep som kostet åtte mennesker livet i 2005, melder NTB. Asaduzzaman Ponir ble henrettet ved henging i Kashimpur-fengselet torsdag, opplyser fengselssjefen Mohammed Gias Uddin.
fredag 16. juli NRK
Fabrikkeier siktet for drap etter dødsbrann i fabrikk i Bangladesh
Minst 52 mennesker mistet livet da det brant i en fabrikk i Bangladesh tidligere denne uka. Nå er eieren av fabrikken siktet for drap.
lørdag 10. juli ABC Nyheter
Siktet for drap etter fabrikkbrann
Torsdag ettermiddag døde 52 personer etter en brann i en fabrikk i Bangladesh. Nå har politiet arrestert og siktet fabrikkeieren for drap, ifølge AFP. Fabrikken ligger i nærheten av byen Dhaka.
lørdag 10. juli NRK
Dette skal være verdens minste ku – trekker til seg enorme folkemengder
Den berømte dvergkua Rani har nå blitt en nasjonal begivenhet i Bangladesh. 
fredag 9. juli ABC Nyheter
VERDEN

Minst 52 døde i fabrikkbrann i Bangladesh
En brann i et anlegg for matproduksjon utenfor hovedstaden i Bangladesh har krevd minst 52 menneskeliv, opplyser politiet.
fredag 9. juli VG
Minst 52 døde i fabrikkbrann i Bangladesh
En brann i et anlegg for matproduksjon utenfor hovedstaden i Bangladesh har krevd minst 52 menneskeliv, opplyser politiet.
fredag 9. juli ABC Nyheter
Over 50 døde etter fabrikkbrann
Torsdag kveld brøt det ut en brann på en fabrikk i Bangladesh, ikke langt unna byen Dhaka. Minst 52 personer skal til nå være omkommet, ifølge lokale myndigheter. Dødstallene har steget utover morgentimene. Det skal også være mange som er hardt skadet – noen...
fredag 9. juli NRK
Dvergku er kjendis i Bangladesh
I Bangladesh har dvergkua Rani blitt en kjendis under pandemien. Den snart to år gamle kua er av rasen bhutaneser, men er bare 50 cm høy og veier 53 kilo. 15.000 mennesker har besøkt henne på gården ved Charigram nær hovedstaden Dhaka. Nå har eieren søkt om å...
fredag 9. juli NRK
750 anholdt i Bangladesh
Mer enn 750 personer er anholdt for brudd på smittevernregler den første dagen etter en ny nasjonal koronanedstenging i Bangladesh startet. 258 av de ble anholdt for å ikke ha etterlevd påbudet om å holde seg innendørs. De fleste av de øvrige ble løslatt i...
torsdag 1. juli NRK
Bangladesh stenger ned
Bangladesh har stengt ned landet etter økende koronasmitte i deler av Asia. Politi og soldater patruljerer gatene, og landets innbyggere får kun lov å dra ut for å kjøpe mat og medisiner, eller i nødtilfeller. Deltasmitten sprer seg særlig fra nabolandet India.
torsdag 1. juli NRK
Setter inn militæret og opprørspoliti for å stoppe deltaviruset
Flere asiatiske land stenger ned etter økning i deltasmitte. I Bangladesh får folk bare forlate hjemmene sine dersom det er strengt nødvendig.
torsdag 1. juli VG
2,5 millioner doser fraktes
Det Hvite Huset rapporterte tirsdag om at 2,5 millioner Moderna-vaksinedoser blir sendt til Bangladesh, melder Reuters.
tirsdag 29. juni NRK
Strandet etter nye restriksjoner
Tusener av migrantarbeidere er strandet i Bangladeshs hovedstad Dhaka etter at myndighetene stengte ned byen. På søndag ble det registrert 119 koronarelaterte dødsfall i Bangladesh, noe som er det høyeste tallet siden pandemien traff landet. Myndighetene knytter situasjonen til...
mandag 28. juni NRK
Minst syv drept i Bangladesh
Minst syv mennesker ble drept og ytterligere 50 mennesker ble skadet etter at en kraftig eksplosjon rev en tre-etasjers bygning i sentrum av Dhaka søndag, forteller Bangladesh-tjenestemenn. De mener en gassrørledning kan være en sannsynlig årsak.
søndag 27. juni NRK
Strømmer ut før nedstenging
Titusener av arbeidere strømmet ut av Bangladeshs hovedstad Dhaka før en omfattende nedstengning på grunn av økende koronasmitte. Det er registrert over 880.000 smittede og litt over 14.000 døde av koronaviruset i landet, med trolig store mørketall.
søndag 27. juni NRK
Vil at selskap tilset transpersonar
Selskap i Bangladesh som tilset transpersonar, skal få skatterabatt. Hensikta er å bidra til inkludering. – Eg føreslår å innføra skatteinsentiva for å tilby tilsetting og sikra auke i levestandard og sosial og økonomisk inkludering av medlem av det tredje...
fredag 4. juni NRK
Fergekaos i Bangladesh: Flere tusen på vei til id-feiring med familien
Flere tusen mennesker sprenger fergekapasiteten under id-feiringen utenfor Dhaka i Bangladesh – på tross av landets sosiale nedstenging.
søndag 9. mai VG
Minst 15 døde i brannen i flyktningleir – 400 savnet
Ifølge FN er det minst 15 personer som har mistet livet i brannen som oppsto i en flyktningleir i Bangladesh. 400 personer er fortsatt savnet.
tirsdag 23. mars VG
Flytter rohingya-flyktninger til øde øy
Menneskerettighetsorganisasjoner har protestert mens myndighetene i Bangladesh torsdag har sendt hundrevis av flyktninger til kaia i Chittagong. Derfra skal de fredag fraktes videre til en ubebodd øy.
4. desember 2020 VG
Her jobbet de for 63 kroner timen
Det er halvparten av den lovpålagte minstelønnen i norsk jordbruk.
10. september 2020 VG
Flomkatastrofe i Sør-Asia: Mer enn 9,6 millioner rammet
I Sør-Asia herjer kraftig nedbør, og enda mer flom er ventet de kommende ukene. I Bangladesh ligger allerede en tredjedel av landet under vann.
24. juli 2020 VG
Rammet av den verste syklonen på 20 år: Dødstallene stiger
Ekstremværet «Amphan» har så langt tatt minst 84 menneskeliv og ødelagt tusenvis av hjem øst i India og i Bangladesh.
21. mai 2020 VG
Enorm folkemengde brøt nedstengning for imam-begravelse
Bangladesh har vært mer eller mindre nedstengt siden 26. mars, men da en imam skulle begraves øst i landet, stimlet folk sammen.
21. april 2020 VG
Arrestordre utstedt på tidligere fredsprisvinner
Myndighetene i Bangladesh har utstedt arrestordre på den tidligere fredsprisvinneren Muhammad Yunus.
10. oktober 2019 VG
Mer enn 100 døde og millioner rammet av flom i Sør-Asia
Dødstallene fortsetter å stige etter at flom og jordskred har herjet i grenseområdet mellom India og Nepal.
16. juli 2019 VG
Elev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor
En 19-årig kvinne ble ifølge politiet brent i hjel i Bangladesh på ordre fra rektor på skolen der hun gikk. Hun hadde anmeldt ham for seksuell trakassering.
19. april 2019 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL