Bangladesh
170 rohingyaer pågrepet i Bangladesh de siste ukene
170 rohingyaer er pågrepet i Bangladesh de siste ukene etter at en rohingya-leder og menneskerettighetsaktivist ble skutt og drept i september.
mandag 1. november ABC Nyheter
170 rohingyaer pågrepet
170 rohingyaer er pågrepet i Bangladesh de siste ukene etter at en rohingya-leder og menneskerettighetsaktivist ble skutt og drept i september. Mohib Ullah ble skutt og drept 29. september. Arakan Rohingya Salvation Army (ARSA) har fått skylden for drapet.
mandag 1. november NRK
Bangladesh: Rohingya-leder drept
En av rohingya-folkets ledere i flyktningleiren Cox's Bazar i Bangladesh, Mohib Ullah, er blitt skutt og drept av en ukjent person. Mohib Ullah ble skutt minst tre ganger utenfor sitt kontor, sier en talsperson for Ullah's Arakan Rohingya Society for Peace and Human Rights (ARPSH). Myndighetene i landet...
onsdag 29. september NRK
Rohingya-leder skutt og drept i Bangladesh
En av rohingya-folkets ledere i flyktningleiren Cox's Bazar i Bangladesh, Mohib Ullah, er blitt skutt og drept av en ukjent person.
onsdag 29. september ABC Nyheter
Auksjon for Rajshahi: Kjøpte hemmelig gave
 
lørdag 25. september Fædrelandsvennen
6 militante dødsdømt i Bangladesh
Seks medlemmer av en islamistisk militant gruppe i Bangladesh er dømt til døden for drapet på to LHBT-aktivister for fem år siden. Det skriver CNN. De to drapene var en del av en serie med angrep på ateister, akademikere og minoriteter som rystet landet, ifølge nyhetskanalen....
torsdag 2. september NRK
Dømt til døden for drap på homofil
Seks islamske ekstremister ble tirsdag dømt til døden i Bangladesh for det brutale drapet på to homofile aktivister Xulhaz Mannan, som var redaktør av et tidsskrift for Bangladeshs lesbiske og homofile, og en annen aktivist, Mahbub Tonoy, ble hakket i hjel i en leilighet i Dhaka i 2016.
tirsdag 31. august NRK
22 omkom i Bangladesh
En motorbåt med over 70 passasjerer sank etter en kollisjon med to lastefartøy i et vann knyttet til Titas-elven i Brahmanbaria-distriktet i Bangladesh. 22 mennesker omkom i ulykken, som skjedde sent fredag. Det er flere barn blant de døde. Det er foreløpig ikke meldt om savnede. Det skal...
lørdag 28. august NRK
VERDEN

22 omkom i båtulykke i Bangladesh
Dødstallet etter en båtulykke i Bangladesh har steget til 22, opplyser myndighetene landet lørdag.
lørdag 28. august ABC Nyheter
Ber FN granske forsvinninger
Human Rights Watch (HRW) ber FN granske hva som har skjedd med 86 mennesker som har forsvunnet etter å ha blitt pågrepet i Bangladesh det siste tiåret. Organisasjonen krever også at verden reagerer med sanksjoner mot tjenestemenn som eventuelt viser seg å ha ansvar for forsvinningene.
mandag 16. august NRK
Begynner vaksinering av flyktninger
Bangladesh har begynt å vaksinere rohingya-flyktninger som bor i tett befolkede flyktningleirer i landet, ifølge NTB. Nær 50.000 rohingyaer over 55 år skal få den kinesiske Sinopharm-vaksinen i løpet av de tre neste dagene. Det har blitt registrert over 2.600 smittetilfeller og...
tirsdag 10. august NRK
Fem døde etter jordskred i rohingyaleir i Bangladesh
Minst fem rohingyaer er døde etter at kraftig regn utløste et jordskred i en flyktningleir sørøst i Bangladesh, opplyser tjenestemenn.
tirsdag 27. juli ABC Nyheter
Fem døde i jordskred
Minst fem rohingyaer er døde etter at kraftig regn utløste et jordskred i en flyktningleir sørøst i Bangladesh. Redningsarbeidere fant de fem døde, hvorav to var barn, under leirklumper som falt over stråhyttene i leiren i Cox's Bazar, sier den lokale tjenestemannen Nizam...
tirsdag 27. juli NRK
Fotojournalist drept i Afghanistan – dette er bildene han tok
Den indiske fotojournalisten Danish Siddiqui ble fredag bekreftet drept i Afghanistan. I denne saken har vi samlet noen av bildene til den avdøde Reuters-fotografen.
fredag 16. juli VG
Terrordømt henrettet i Bangladesh
Bangladesh har henrettet en 37 år gammel islamist som var dømt til døden for et bombeangrep som kostet åtte mennesker livet i 2005.
fredag 16. juli ABC Nyheter
Terrordømt henrettet i Bangladesh
Bangladesh har henrettet en 37 år gammel islamist som var dømt til døden for et bombeangrep som kostet åtte mennesker livet i 2005, melder NTB. Asaduzzaman Ponir ble henrettet ved henging i Kashimpur-fengselet torsdag, opplyser fengselssjefen Mohammed Gias Uddin.
fredag 16. juli NRK
Fabrikkeier siktet for drap etter dødsbrann i fabrikk i Bangladesh
Minst 52 mennesker mistet livet da det brant i en fabrikk i Bangladesh tidligere denne uka. Nå er eieren av fabrikken siktet for drap.
lørdag 10. juli ABC Nyheter
Siktet for drap etter fabrikkbrann
Torsdag ettermiddag døde 52 personer etter en brann i en fabrikk i Bangladesh. Nå har politiet arrestert og siktet fabrikkeieren for drap, ifølge AFP. Fabrikken ligger i nærheten av byen Dhaka.
lørdag 10. juli NRK
Dette skal være verdens minste ku – trekker til seg enorme folkemengder
Den berømte dvergkua Rani har nå blitt en nasjonal begivenhet i Bangladesh. 
fredag 9. juli ABC Nyheter
Minst 52 døde i fabrikkbrann i Bangladesh
En brann i et anlegg for matproduksjon utenfor hovedstaden i Bangladesh har krevd minst 52 menneskeliv, opplyser politiet.
fredag 9. juli VG
Minst 52 døde i fabrikkbrann i Bangladesh
En brann i et anlegg for matproduksjon utenfor hovedstaden i Bangladesh har krevd minst 52 menneskeliv, opplyser politiet.
fredag 9. juli ABC Nyheter
Over 50 døde etter fabrikkbrann
Torsdag kveld brøt det ut en brann på en fabrikk i Bangladesh, ikke langt unna byen Dhaka. Minst 52 personer skal til nå være omkommet, ifølge lokale myndigheter. Dødstallene har steget utover morgentimene. Det skal også være mange som er hardt skadet – noen...
fredag 9. juli NRK
Dvergku er kjendis i Bangladesh
I Bangladesh har dvergkua Rani blitt en kjendis under pandemien. Den snart to år gamle kua er av rasen bhutaneser, men er bare 50 cm høy og veier 53 kilo. 15.000 mennesker har besøkt henne på gården ved Charigram nær hovedstaden Dhaka. Nå har eieren søkt om å...
fredag 9. juli NRK
Tusener vil se «verdens minste ku»
Tusenvis av innbyggere i Bangladesh trosser den nasjonale nedstengningen for å få et glimt av kua Rani, som eieren hevder er verdens minste. Kua Manykyam i India fikk i 2014 den offisielle rekorden som verdens laveste ku, med sine 61 centimeter. Men kua Rani skal ifølge eieren måle kun 51...
onsdag 7. juli NRK
750 anholdt i Bangladesh
Mer enn 750 personer er anholdt for brudd på smittevernregler den første dagen etter en ny nasjonal koronanedstenging i Bangladesh startet. 258 av de ble anholdt for å ikke ha etterlevd påbudet om å holde seg innendørs. De fleste av de øvrige ble løslatt i...
torsdag 1. juli NRK
Bangladesh stenger ned
Bangladesh har stengt ned landet etter økende koronasmitte i deler av Asia. Politi og soldater patruljerer gatene, og landets innbyggere får kun lov å dra ut for å kjøpe mat og medisiner, eller i nødtilfeller. Deltasmitten sprer seg særlig fra nabolandet India.
torsdag 1. juli NRK
Setter inn militæret og opprørspoliti for å stoppe deltaviruset
Flere asiatiske land stenger ned etter økning i deltasmitte. I Bangladesh får folk bare forlate hjemmene sine dersom det er strengt nødvendig.
torsdag 1. juli VG
2,5 millioner doser fraktes
Det Hvite Huset rapporterte tirsdag om at 2,5 millioner Moderna-vaksinedoser blir sendt til Bangladesh, melder Reuters.
tirsdag 29. juni NRK
Strandet etter nye restriksjoner
Tusener av migrantarbeidere er strandet i Bangladeshs hovedstad Dhaka etter at myndighetene stengte ned byen. På søndag ble det registrert 119 koronarelaterte dødsfall i Bangladesh, noe som er det høyeste tallet siden pandemien traff landet. Myndighetene knytter situasjonen til...
mandag 28. juni NRK
Minst syv drept i Bangladesh
Minst syv mennesker ble drept og ytterligere 50 mennesker ble skadet etter at en kraftig eksplosjon rev en tre-etasjers bygning i sentrum av Dhaka søndag, forteller Bangladesh-tjenestemenn. De mener en gassrørledning kan være en sannsynlig årsak.
søndag 27. juni NRK
Strømmer ut før nedstenging
Titusener av arbeidere strømmet ut av Bangladeshs hovedstad Dhaka før en omfattende nedstengning på grunn av økende koronasmitte. Det er registrert over 880.000 smittede og litt over 14.000 døde av koronaviruset i landet, med trolig store mørketall.
søndag 27. juni NRK
Vil at selskap tilset transpersonar
Selskap i Bangladesh som tilset transpersonar, skal få skatterabatt. Hensikta er å bidra til inkludering. – Eg føreslår å innføra skatteinsentiva for å tilby tilsetting og sikra auke i levestandard og sosial og økonomisk inkludering av medlem av det tredje...
fredag 4. juni NRK
Fergekaos i Bangladesh: Flere tusen på vei til id-feiring med familien
Flere tusen mennesker sprenger fergekapasiteten under id-feiringen utenfor Dhaka i Bangladesh – på tross av landets sosiale nedstenging.
søndag 9. mai VG
ASIA

Minst 15 døde i brannen i flyktningleir – 400 savnet
Ifølge FN er det minst 15 personer som har mistet livet i brannen som oppsto i en flyktningleir i Bangladesh. 400 personer er fortsatt savnet.
tirsdag 23. mars VG
Flytter rohingya-flyktninger til øde øy
Menneskerettighetsorganisasjoner har protestert mens myndighetene i Bangladesh torsdag har sendt hundrevis av flyktninger til kaia i Chittagong. Derfra skal de fredag fraktes videre til en ubebodd øy.
4. desember 2020 VG
50.000 demonstrerte mot Frankrike
Minst 50.000 folk demonstrerte måndag i Dhaka i Bangladesh mot at den franske presidenten har forsvart publisering av Mohammed-karikaturar, melder AFP. Demonstrasjonen starta ved den største moskeen i landet og blei stoppa ved den franske ambassaden.
2. november 2020 NRK
Titusenvis demonstrerer i Dhaka
Titusenvis av demonstranter marsjerte gjennom hovedstaden Dhaka i Bangladesh for å kreve boikott av franske produkter og brant en statue av Frankrikes president Emmanuel Macron, melder AFP. De reagerer på hans forsvar av Muhammed-karikaturer.
27. oktober 2020 NRK
Her jobbet de for 63 kroner timen
Det er halvparten av den lovpålagte minstelønnen i norsk jordbruk.
10. september 2020 VG
Flomkatastrofe i Sør-Asia: Mer enn 9,6 millioner rammet
I Sør-Asia herjer kraftig nedbør, og enda mer flom er ventet de kommende ukene. I Bangladesh ligger allerede en tredjedel av landet under vann.
24. juli 2020 VG
Rammet av den verste syklonen på 20 år: Dødstallene stiger
Ekstremværet «Amphan» har så langt tatt minst 84 menneskeliv og ødelagt tusenvis av hjem øst i India og i Bangladesh.
21. mai 2020 VG
Enorm folkemengde brøt nedstengning for imam-begravelse
Bangladesh har vært mer eller mindre nedstengt siden 26. mars, men da en imam skulle begraves øst i landet, stimlet folk sammen.
21. april 2020 VG
Arrestordre utstedt på tidligere fredsprisvinner
Myndighetene i Bangladesh har utstedt arrestordre på den tidligere fredsprisvinneren Muhammad Yunus.
10. oktober 2019 VG
Mer enn 100 døde og millioner rammet av flom i Sør-Asia
Dødstallene fortsetter å stige etter at flom og jordskred har herjet i grenseområdet mellom India og Nepal.
16. juli 2019 VG
Elev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor
En 19-årig kvinne ble ifølge politiet brent i hjel i Bangladesh på ordre fra rektor på skolen der hun gikk. Hun hadde anmeldt ham for seksuell trakassering.
19. april 2019 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL