Alvdal
Bursdag, konsert, og kulturpris til Bjørn Olav Langleite
Bjørn Olav Langleite ble overrakt Einar Steimoeggens minnediplom av alvdalsordfører Mona Murud under konserten «Da Dylan kom til Alvdal» torsdag kveld
13min $ Arbeidets Rett
Mattilsynet konkluderer: Kadavre ble håndtert etter reglene
Mattilsynet har vært i dialog med dyreeier og blant annet gjennomført tilsyn sist vinter. Det opprettes ikke sak, tross flere hendelser.
15:40 $ Arbeidets Rett
Fakta om løsningen i kommunal sektor
* LO kommune, Unio kommune, YS kommune, Akademikerne og KS er enige om en avtale med en ramme på 3,84 prosent i kommuneoppgjøret.
13:43 Arbeidets Rett
Storstreik avverget – enighet i kommuneoppgjøret
Det blir ingen storstreik i kommunene. Partene kom til enighet tirsdag ettermiddag – over et halvt døgn på overtid.
13:34 Arbeidets Rett
Fortsatt fare for streik i offentlig sektor – ingen avklaring i meklingene
Lønnstillegget avtegner seg som den tøffeste nøtten å knekke når meklingene i offentlig sektor strekker seg langt på overtid. Tusenvis kan bli tatt ut i streik.
10:22 Arbeidets Rett
Flere konkurser – og Amund satser i sjelden bransje
Her er de siste registreringene fra foretaksregisteret i Hedmark.
09:56 $ Østlendingen
Stimulerer til frivillighet for samfunnets beste
Alvdal Frivilligsentral håper folk renner ned dørene fredag og lørdag denne uka da de inviterer til «Åpent hus». Alvdal Frivilligsentral ble etablert av helselaga i kommunen i 1997, og litt over 20 år seinere ble de en stiftelse og flyttet til lokalene på gamle...
04:54 Alvdal midt i væla
Kun én søker til lege­stillinga i kommunen
Tonja Pantelatos fra Ålesund er eneste søker til fastlegestillingen i Alvdal kommune. Gunnar Heggelund har sagt opp sin stilling som fastlege og jobber ved legekontoret i Alvdal ut juli. Kun seksjonsoverlege Tonja Pantelatos (51) fra Ålesund har søkt på fastlegestillinga etter...
mandag 14:28 Alvdal midt i væla
INNLANDET

Storstreik i kommunene vil ramme store deler av landet
Barnehager, skoler og tjenester over hele landet blir rammet hvis det blir kommunestreik. Rundt 12.000 ansatte er klare til å legge ned arbeidet tirsdag.
mandag 14:05 Arbeidets Rett
Over 20 er på plass, flere kommuner tar i mot ukrainske flyktninger i dag og utover uken
Både i Alvdal, Røros og i Tynset vil det mandag komme ukrainske flyktninger.
mandag 13:40 $ Arbeidets Rett
Kjørte over 100 timer på to uker
Av de 14 kontrollerte kjøretøyene ble over halvparten ilagt kjøreforbud under Statens vegvesens kontroll på Bergerønningen søndag kveld. Statens vegvesen har kontroller langs norske veger for å sørge for bedre trafikksikkerhet for alle trafikanter. Alle skal...
mandag 09:42 Alvdal midt i væla
Dykk i arkivet: Atle og Jakob fanget storgjedda på et hemmelig Røros-sted i 2007
For 15 år siden skrev vi 2007, og de som var unger da, er unge voksne nå. Sommeren bestod av blant annet fisking, Elden og keramikkurs, og mye ble omtalt i Rettens spalter.
søndag 00:00 $ Arbeidets Rett
Full pott til Alvdal etter seks kamper: Har skaffet seg opprykksluke med et annet trønderlag
Etter seks seriekamper, der fem av dem har vært på bortebane, har Alvdal åpnet sesongen med et brak. Fredag kveld borte mot Oppdal ble det mer jubel for blåtrøyene.
lørdag 09:27 Arbeidets Rett
Konkursåpning, foretak meldt oppløst og nytt styre hos dyreklinikk
Vi gir deg oversikt over utvalgte kunngjøringer fra næringslivet i Fjellregionen som nylig er registrert i Brønnøysundregistrene.
lørdag 05:00 $ Arbeidets Rett
Fødselstallene i flere kommuner går stikk motsatt veg i forhold til resten av landet
Pandemien sørget for at fødselstallene gikk opp i Norge. Tall for 1. kvartal fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at dette kan ha vært midlertidig. Men på Tynset fødes flere enn i pandemien. Det samme gjelder for Holtålen, og Folldal.
fredag 14:20 $ Arbeidets Rett
Thomas henger med i svingene
Thomas Baar fra Tynset viste i helgas trippelstevner at han hevder seg i toppen også med konkurrenter av nasjonal toppklasse.
torsdag 10:10 $ Arbeidets Rett
Vi ba leserne om bilder fra 17. mai: Disse vant hver sin premie
Vi ba dere lesere om å bidra til Rettens 17. mai-feiring gjennom å sende oss bilder fra nasjonaldagen. Det gjorde dere, og nå har vi trukket tre vinnere.
torsdag 09:41 Arbeidets Rett
Byr på gratis bondefrokost: – Kom til bords med oss!
– Vi vil rett og slett vise at vi setter pris på landbruket vårt etter en særlig tøff vinter, sier ansvarlig redaktør Liv Maren Mæhre Vold. Tirsdag byr Tynsetingen og Alvdal midt i væla på gratis frokost til bøndene.  I samarbeid med Tynset hotell...
torsdag 06:00 Alvdal midt i væla
19 spisesteder ble kontrollert av Mattilsynet: Ett fikk påpekt mangler
Mattilsynets kontrollører har vært på besøk hos 19 lokale spisesteder den siste måneden.
torsdag 05:02 $ Østlendingen
Selger «gammelbutikken» på Steia når ny butikk står klar på Steimosletta: – Helt sikker på at det vil styrke begge steder
Coop Opdal AS legger «gammelbutikken» på Steia ut for salg så snart den nye Coop Extra-butikken på Steimosletta i Alvdal står klar til høsten.
torsdag 05:00 $ Arbeidets Rett
Seks kjøreforbud etter onsdagens kontroll
68 tunge kjøretøy var over kontrollplassen på Bergerønningen onsdag 18. mai. 11 av dem ble kontrollert, og det ble i tillegg kontrollert ett lett kjøretøy.
onsdag 18. mai $ Arbeidets Rett
Selger «gammelbutikken» på Steia når ny butikk står klar på Steimosletta: – Helt sikker på at det vil styrke begge steder
Coop Opdal AS legger «gammelbutikken» på Steia ut for salg så snart den nye Coop Extra-butikken på Steimosletta i Alvdal står klar til høsten.
onsdag 18. mai $ Østlendingen
Kommunenes resultater i Naturkampen
Kommunene rangeres etter 13 utvalgte vurderingskriterier med data fra 2020 og 2021. Der belønnes kommunene med fem typer fjes fra best til verst, der grønt smilefjes er toppscore, og rødt surfjes er verst. Her er resultatene for regionens kommuner.
onsdag 18. mai $ Arbeidets Rett
Slik scorer Fjellregionens kommuner i Naturkampen
Sabima har undersøkt alle landets kommuner, og rangert disse ut fra hvor gode de er til å ta vare på naturen. Fjellregionens beste kommune havner på en 23. plass, og den verste på 340. plass.
onsdag 18. mai $ Arbeidets Rett
Se alvdølenes 17. mai-bilder
I dag kunne vi endelig feire en normal nasjonaldag igjen, og dette er hvordan alvdølene feiret! Har du bilder fra festdagen du har lyst til å dele med oss? Send dem på epost til redaksjonen@alvdalmiv.no. Tre vinnere får hver sin Alvdal MIV-kopp! The post Se alvdølenes 17. mai-bilder...
tirsdag 17. mai Alvdal midt i væla
Folkefest i rødt, hvitt og blått
Tirsdag formiddag startet et langt 17. mai-tog ferden fra Steia gjennom Müllergata og til Solsida. Med norske flagg, rop, russ og alvdøler i alle aldre var det mange hundre som gikk i årets tog. Se bilder fra 17. mai-toget i Alvdal 2022 og underholdninga på Solsida: Send oss ditt bilde...
tirsdag 17. mai Alvdal midt i væla
Se feiringen rundt omkring i Hedmark
Våre journalister har tatt med seg videokameraet ut på jobb 17. mai. Her er noen bilder fra noen av våre kommuner i Hedmark.
tirsdag 17. mai $ Østlendingen
Lena: – Det er bare koselig å jobbe en slik dag
17. mai-feiring til tross, for mange er dette en arbeidsdag som en hvilken som helst annen dag.
tirsdag 17. mai $ Arbeidets Rett
17. mai i Fjellregionen etter pandemien
For første gang etter pandemien feires en tradisjonell 17. mai over hele Fjellregionen.
tirsdag 17. mai $ Arbeidets Rett
Se bildene fra tidligere 17. mai-feiringer
Alvdal midt i væla gir dere bilder fra grunnlovsdagen de seneste årene i Alvdal. I artikkelen ser du bilder fra 17. mai i Alvdal i de årene Alvdal midt i væla har vært i drift. Vi vil se din 17. mai! Send oss ditt bilde til redaksjonen@alvdalmiv.no og vi skal gjøre...
tirsdag 17. mai Alvdal midt i væla
Skurlaget roses for måten de i etterkant behandlet egen rutinesvikt
Kjapp varsling førte til rask opprydding etter at pigmentvæske havnet rett i en bekk i stedet for i lukket konteiner.
mandag 16. mai $ Arbeidets Rett
Enighet i jordbruksoppgjøret: – Vi har fått et nødvendig inntektsløft
Bondeorganisasjonene og staten er blitt enige om en jordbruksavtale som gir økte inntektsmuligheter på 10,9 milliarder kroner for i år og neste år.
mandag 16. mai $ Arbeidets Rett
Lange køer i Elverum etter kort-kaos
Så godt som alle kortterminaler fungerte ikke mandag ettermiddag, dagen før dagen. Det førte til lange køer over hele landet, også i Elverum. Nå skal det være løst.
mandag 16. mai $ Østlendingen
INNLANDET

17. mai: Varmt og sol i sør – sludd og kaldt i nord
Store deler av landet kan se fram til en varm og solrik nasjonaldag tirsdag. Men i Nord-Norge kan det være lurt med regnjakke og lue over bunaden.
mandag 16. mai $ Arbeidets Rett
Statens tilbud presenteres
Partene i jordbruksoppgjøret har kommet til avklaring. Landbruks- og matminister Sandra Borch vil være tilstede sammen med leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming, og leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Kjersti Hoff.
mandag 16. mai $ Arbeidets Rett
Avklaring i jordbruksforhandlingene – kaller inn til pressekonferanse klokken 14
Det har kommet en avklaring i årets jordbruksoppgjør. Klokken 14 mandag stiller partene til pressekonferanse.
mandag 16. mai Arbeidets Rett
Send oss dine 17. mai-bilder og videoer her!
Etter pandemien er vel de fleste nå klare for en normal nasjonaldagsfeiring. I den forbindelse inviterer vi deg til å sende inn dine bilder og videoer fra 17. mai.
mandag 16. mai Østlendingen
Ny strømprisrekord i første kvartal
Husholdningene betalte i snitt 117,2 øre/kWh for strøm i første kvartal. Det er ny strømprisrekord, og rekorden fra forrige kvartal er slått med god margin.
mandag 16. mai Arbeidets Rett
Disse har takket ja
Sju ungdommer har takket ja til sommerjobb for ungdom i Alvdal kommune. Både Espen Randmæl Kristiansen, Petra Skovro Bjørsagård, Sadiq Hassan, Dahir Mohammed Hassan, Said Hassan Mohammed, Sham Tesfu Terfu og May Kristin Sørensen har takket ja til sine tilbudte sommerjobber. Totalt 17...
mandag 16. mai Alvdal midt i væla
Trygg Trafikk etter flere dødsulykker: – Vær årvåkne på veiene framover
Etter at seks mennesker døde i to trafikkulykker søndag, er det nå 37 liv som har gått tapt på norske veier så langt i år. Trygg Trafikk er bekymret.
mandag 16. mai $ Arbeidets Rett
Sannsynligheten for stor vårflom her, er nå større enn normalt
10. mai har deler av Midt- og Nord-Norge mer snø enn normalt for årstiden. Sannsynligheten for stor vårflom er i disse områdene litt større enn normalt, men som alltid er det været som avgjør.
mandag 16. mai Arbeidets Rett
Dykk i arkivet: Jonas, Marius, Torstein, Marte og Emilie Sofie spikket fine barkebåter i 2007
Finner du noen du kjenner fra avissidene i Arbeidets Rett i 2007?
søndag 15. mai $ Arbeidets Rett
Høydepunkter Tolga–Vingelen Alvdal (0-1) 1-3
I 5. divisjonsoppgjøret mellom Tolga-Vingelen og Alvdal var det de blåkledde gjestene som stakk av med alle poengene da lagene møttes på Sætersgård lørdag.
lørdag 14. mai $ Arbeidets Rett
Dykk i arkivet: Denne gjengen gjorde seg klare for tidenes første sommerfestival i 2007
Fotball, løp og kulturbegivenheter. Rettens spalter var fullt av mye av det samme i 2007 som du finner i dag. Ser du noen du drar kjensel på?
lørdag 14. mai $ Arbeidets Rett
Kristian satser som snekker, varsel om tvangsoppløsning og nytt eiendomsselskap
Vi gir deg oversikt over utvalgte kunngjøringer fra næringslivet i Fjellregionen som nylig er registrert i Brønnøysundregistrene.
lørdag 14. mai $ Arbeidets Rett
Mathis (22) er kroneksempelet som fikk toppkarakter med Bjørn Dæhlie som utbygger
Fredag tok lærlingen Mathis Haugseth i Tronfjell Maskin fagbrevet som betongarbeider med toppkarakteren Meget Godt Bestått.
fredag 13. mai $ Arbeidets Rett
Mathis (22) er kroneksempelet som fikk toppkarakter med Bjørn Dæhlie som utbygger
Fredag tok lærlingen Mathis Haugseth i Tronfjell Maskin fagbrevet som betongarbeider med toppkarakteren Meget Godt Bestått.
fredag 13. mai $ Østlendingen
Skurlaget trenger mer plass, men Statsforvalteren har innsigelser
Alvdal Skurlag trenger mer plass og vil benytte dyrket mark til å utvide virksomheten. Statsforvalteren har innsigelser, men varsler at de vil akseptere planen om noen bestemmelser kommer på plass.
torsdag 12. mai $ Arbeidets Rett
Dette er regjeringens viktigste forslag i revidert nasjonalbudsjett
Her er en oversikt over de viktigste bevilgningene og kuttene som regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett for 2022.
torsdag 12. mai Arbeidets Rett
Klar for 17. mai-feiring
Ordfører Mona Murud gleder seg til en normal 17. mai-feiring i Alvdal. De siste to 17. mai-feiringene i Alvdal og Norge har vært preget av koronapandemien, og aktivitetsnivået har vært lavt. I år kan barna storme til isdiskene og vaie med flaggene uten å tenke på avstand...
torsdag 12. mai Alvdal midt i væla
Statens tilbud til jordbruket er et godt grunnlag for forhandling
Staten har lagt fram sitt tilbud til Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i årets jordbruksforhandlinger. Staten tilbyr en sum på 10,15 milliarder kroner som kompensasjon for økte kostander og økte inntekter til bøndene. Regjeringen viser en sterk prioritering av...
onsdag 11. mai Arbeidets Rett
Huset Aukrust har ansatt ny daglig leder
Hilde Bergebakken (59) blir ny daglig leder i Aukrust AS. Hun tiltrer i midten av august.
onsdag 11. mai $ Østlendingen
Huset Aukrust har ansatt ny daglig leder
Hilde Bergebakken (59) blir ny daglig leder i Aukrust AS. Hun tiltrer i midten av august.
onsdag 11. mai $ Arbeidets Rett
Marianne er en av snart 1000 arbeidstakere som pendler til Tynset
Nesten 3000 jobber i en annen kommune enn de bor i vår region.
onsdag 11. mai $ Arbeidets Rett
Slik blir 17. mai-været
Nasjonaldagen nærmer seg med stormskritt, og skal man tro meteorologene blir det en (sol)strålende 17. mai-feiring stort sett overalt i gamle Hedmark.
tirsdag 10. mai $ Østlendingen
Slik blir 17. mai-været
Når vi endelig skal feire en nasjonaldag som seg hør og bør, ser det også ut til at værgudene er på vår side.
tirsdag 10. mai $ Arbeidets Rett
– Nå blir det fint til 17. mai
Tirsdag ryddet tur og trivsel-gruppa området rundt kommunehuset til 17. mai. Hver tirsdag er tur og trivsel-gruppa i Alvdal ute på ulike aktiviteter. For tredje år på rad brukte de tirsdag et par timer på å rake, koste og rydde området rundt kommunehuset. – Dette er...
tirsdag 10. mai Alvdal midt i væla
Bøndenes tillitsvalgte: Savner rød tråd og retning i statens tilbud
– Vi savner en rød tråd, sier den unge bondelagsmannen Ole Thomas Trøan Hummelvoll fra Os.
tirsdag 10. mai $ Arbeidets Rett
INNLANDET

Gress- og lyngbrannfaren er stor lokalt
Faren vil vedvare inntil det kommer nedbør av betydning.
mandag 9. mai Arbeidets Rett
Endelig tid for dans igjen: Nå kjører Gard workshop i flere kommuner
De kommende maidagene blir det danseworkshop i regi av Dansefarmen, som er prosjektet til den ferske drømmestipendvinneren Gard Lervang fra Rendalen.
mandag 9. mai Arbeidets Rett
Foreningen «Stasjonbyen Lilleelvdal» skal gjøre Steia mer synlig
Handelstand på Steia har stiftet foreningen «Stasjonbyen Lilleelvdal» og skal jobbe videre for å gjøre Steia mer attraktiv og synlig. I mange år har handelstand på Steia jobbet sammen med å forskjønne området og gjennomføre arrangementer i sentrum....
søndag 8. mai Alvdal midt i væla
Dykk i arkivet: Mette og Jon Are lovet en "spinklende bra" russerevy på Røros i år 2000
2000 var milleniumsåret, og George W. Bush ble valgt til USAs nye president. Det var også året da Kong Harald orienterte regjeringen om forlovelsen mellom kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby og den siste operative reaktoren ved Tsjernobyl kjernekraftverk ble stengt ned. På...
søndag 8. mai $ Arbeidets Rett
Tre nye band er klare for å spille på Livestock
Lanz Bulldogs, Rags & Feathers, og White Spire kommer til festivalen, og skal levere alt fra rockemusikk til noe mer nedtonet 70-talls inspirerte harmonier.
søndag 8. mai Arbeidets Rett
Dykk i arkivet: Disse tre karene sto på scenen ikledd finstasen under olsokrevyen i 2000
I år 2000 ble Vladimir Putin valgt til president i Russland, det var første gang et hundreår var skuddår, og Kjell Magne Bondeviks regjering søkte avskjed. I Fjellregionen gikk likevel livet sin vante gang, og her ser du hva som fantes i Rettens avisspalter den gangen.
lørdag 7. mai $ Arbeidets Rett
Mari var raskeste kvinne i siste løp i NØK sprintcup
Mari Grøtli Svergja sprintet raskest av alle kvinnene og vant D 17. Synne Kvittum Nytrøen i D15-16, Marius Lærum Hagen i H15-16 og Petter Gullikstad i H60, ble alle trippelvinnere i sprintcupen.
lørdag 7. mai $ Arbeidets Rett
FIAS: – Risiko for økte kostnader for den enkelte innbygger
Årsrapporten viser høyere inntekter i 2021 enn i 2020, men også et underskudd på 1,2 million kroner.
lørdag 7. mai $ Arbeidets Rett
Trond Erik etablerer Tuveng Landruk og Mek, ny sportsbutikk på Tynset og nytt barnehagestyre
Vi gir deg oversikt over utvalgte kunngjøringer fra næringslivet i Fjellregionen som nylig er registrert i Brønnøysundregistrene.
lørdag 7. mai $ Arbeidets Rett
Dette skjer stadig. I Alvdal fant de en hel dunge
En udelikat praksis kom i søkelyset da lokalpolitiker Arne Dagfinn Øynes fortalte om den.
fredag 6. mai $ Østlendingen
Dette skjer stadig. I Alvdal fant de en hel dunge
En udelikat praksis kom i søkelyset da lokalpolitiker Arne Dagfinn Øynes fortalte om den.
fredag 6. mai $ Arbeidets Rett
Bråtebrann kom ut av kontroll i Alvdal
(Arbeidets Rett) Skogbrannen i Alvdal torsdag ettermiddag var en bråtebrann som kom ut av kontroll.
torsdag 5. mai $ Østlendingen
Bråtebrann kom ut av kontroll
Skogbrannen i Alvdal torsdag ettermiddag var en bråtebrann som kom ut av kontroll.
torsdag 5. mai $ Arbeidets Rett
Steimosteen: Får lage plan – men fikk ingen garantier
Tommel opp for at det kan settes i gang planarbeid. Men politikerne gir ingen garantier for hva som skjer senere.
torsdag 5. mai $ Arbeidets Rett
De var spente: Glade for at tilbudet kom over ti milliarder
– I dag er det bedre å være i Senterpartiet enn det har vært på lenge, sier ordfører Mona Murud og varaordfører Leif Langodden i Alvdal.
torsdag 5. mai $ Arbeidets Rett
Diesel-lokomotivene skal vekk fra Rørosbanen
Flertallet av Stortingets transportkomité stemte for SVs forslag om å kutte resten av utslippene fra jernbanen.
torsdag 5. mai $ Arbeidets Rett
Ståle ønsker seg flere kvinner med på denne jobben
– Det må gjerne bli med flere kvinner på kommunale skadefellingslag, sa Ståle Støen fra Folldal til rendalsordfører Linda Døsen Stubsveen.
onsdag 4. mai $ Arbeidets Rett
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

INNLANDET

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL