Alpint
Tviberg sikret topp 10-plassering
Maria Tviberg ble beste norske med en åttendeplass i slalåmrennet i Killington. Seierskampen stod mellom Mikaela Shiffrin og Petra Vlhova. Sistnevnte ledet etter første omgang, men gjorde en enorm feil i andre og dermed gikk seieren til Shiffrin på hjemmebane. Kristin Lysdahl var beste...
søndag 19:43 NRK
Avlyser nok et fartsrenn
Søndagens super-G-renn for herrene i Lake Louise er avlyst på grunn av været. Årsaken er at det har snødd mye i natt, i tillegg til at værsituasjonen og prognosene noen timer før konkurransen ikke ser lovende ut. Derfor har juryen valgt å avlyse rennet. Dette er...
søndag 17:11 NRK
Fikk det tungt i comebacket
Nordmannen var langt unna pallen i Lake Louise.
lørdag 21:04 TV 2
Her ser du alpint på TV vinteren 2021/22
VG har satt opp en fullstendig oversikt over alle alpinrennene denne sesongen med dato, tidspunkt og hvilken kanal du han se rennet på.
fredag 21:52 VG
Kildes comeback-renn er avlyst
Fredagens utforrenn i Lake Louise er avlyst på grunn av kraftig snøvær. Etter juryens inspeksjon, som ble utsatt av samme grunn, ble det bestemt at rennet skulle avlyses. Rennet skulle være Aleksander Aamodt Kildes comeback i alpinbakken, etter et langt skadefravær. Nordmannen var best...
fredag 17:29 NRK
Riis-Johannessen legger opp
Kristina Riis-Johannessen (30) har bestemt seg for å legge opp som toppalpinist. – Jeg har blant annet stått i mye skader og sykdom de siste årene, og sammen med et ønske om endring har det tæret på. Jeg skulle gjerne ha fortsatt på ski, men slik situasjonen er...
fredag 16:47 NRK
Revansjlysten Jansrud: – Kjipeste situasjonen jeg har vært i som idrettsutøver
Kjetil Jansrud (36) har lagt bak seg en uvanlig tung sesong. Den sportslige motgangen var tung å stå i, men tyngst føltes ansvaret overfor familien hjemme.
fredag 07:23 ABC Nyheter
Revansjlysten Jansrud: – Kjipeste situasjonen jeg har vært i som idrettsutøver
Kjetil Jansrud (36) har lagt bak seg en uvanlig tung sesong. Den sportslige motgangen var tung å stå i, men tyngst føltes ansvaret overfor familien hjemme.
fredag 07:02 ABC Nyheter
VINTERSPORT

Jubler for snø og kulde – lader opp til stor åpningsfest
Snøkanonene går for fullt og værutsiktene fremover tilsier at alpinbakken i Fagernesfjellet kan åpne første helgen i desember.
torsdag 14:21 $ Fremover
Bildet er ei gladmelding til alpininteresserte
Her har snøkanonene i Skarmoen alpinpark i Bodø startet.
onsdag 21:55 $ Avisa Nordland
Knuste konkurrentene på trening
Dagen etter at han gjorde comeback etter korsbåndskade var Aleksander Aamodt Kilde tilbake på toppen av resultatlista. Han var suveren i onsdagens utfortrening. Nordmannen suste inn til 1.44,68 under den andre av tre planlagte gjennomkjøringer før verdenscuprennene i utfor i Lake Louise...
onsdag 20:56 NRK
Kilde på 4. i utfortrening
Aleksander Aamodt Kilde fikk tirsdag sitt etterlengtede comeback etter korsbåndskaden og kjørte inn til fjerde beste tid på første utfortrening i Lake Louise i Canada. Han kjørte inn til 1.49,34 og var 41 hundredeler bak østerrikeren Max Franz, som hadde den beste tiden....
tirsdag 22:21 NRK
Desse køyrer alpin verdscup
Desse er tekne ut til verdscupkonkurransane i alpint til helga: Menn i Lake Louise, Canada: Aleksander Aamodt Kilde, Kjetil Jansrud, Adrian Smiseth Sejersted, Henrik Røa. Herrane køyrer utfor fredag og laurdag, og dessutan super-G søndag, dei første fartskonkurransane i verdscupen denne...
tirsdag 15:11 NRK
Disse kjører verdenscup
Følgende alpinister er tatt ut til helgens verdenscupkonkurranser i alpint: Menn i Lake Louise, Canada: Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Kjetil Jansrud (Peer Gynt), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk), Henrik Røa (Heming). Herrene kjører utfor fredag og lørdag, samt super-G...
tirsdag 15:09 NRK
Hyller kjæresten
I midten av januar røyk Aleksander Aamodt Kilde (29) korsbåndet, og har siden den gang kjempet for å komme tilbake i alpinbakken. Mandag åpnet han opp om en av hans viktigste støttespillere i opptreningen.
tirsdag 14:09 Dagbladet
Trener med kjæresten: – Har et avslappet forhold til hverandre
Aleksander Aamodt Kilde (29) roser kjæresten som har hjulpet ham på veien tilbake etter korsbåndskaden han pådro seg forrige sesong. Nå er han klar for å stå på toppen av pallen igjen.
tirsdag 12:30 TV 2
Jansruds usikre fremtid: – Ser på det som min siste sesong
FROGNERPARKEN Kjetil Jansrud (36) går inn i sin 18. sesong i verdenscupen og har annonsert at Beijing-OL vil bli hans siste. Om det er hans siste sesong som alpinist er han usikker på.
tirsdag 23. november VG
Slik kan det bli i Skarmoen – se skissene
Planlegger nytt aktivitetshus og skibakke i alpinanlegget i Skarmoen.
tirsdag 23. november $ Avisa Nordland
Kristoffersen usikker på viktig skivalg
Alpinprofilen Henrik Kristoffersen (27) er inne i siste vinter av avtalen med skimerket Rossignol. Han vet ikke hva slags ski han står på neste sesong.
tirsdag 23. november VG
Kilde endelig klar: – Har lagt skaden bak meg
Aleksander Aamodt Kilde (29) er tilbake fra korsbåndsskade og gleder seg stort til helgens verdenscupåpning i utfor og super-G i Canada.
tirsdag 23. november ABC Nyheter
Forklarer «ræva bart»: – Virkelig opplevd tøffe tider
Atle Lie McGrath (21) beskriver året som «ekstremt tøft mentalt». Nå har han grodd ut barten i anledning «movember» og kommer med en tydelig oppfordring til alle menn.
tirsdag 23. november NRK
Tviberg kjørte ut fra karrierebeste
Maria Tviberg jaktet på topplassering i verdenscuprennet i slalåm i finske Levi søndag, men krasjet ut etter en god start på finaleomgangen. Bergenseren overrasket i første omgang da hun med startnummer 46 kjørte inn til 5.-plass, med kun 16 hundredeler opp til Michelle Gisin...
søndag 21. november NRK
Tviberg falt voldsomt fra pallen: – Noen blåmerker
Maria Therese Tviberg (27) lå på 5. plass foran finaleomgangen i slalåm i Finland - kun 16/100 fra pallplass - men forsvant ut av gullkampen med en voldsom kollbøtte inn i henget.
søndag 21. november VG
Stjernesund nummer ti i slalåmen i Levi
Thea Louise Stjernesund endte til slutt på 10.-plass i slalåmrennet i finske Levi lørdag. Hun var 2,01 sekunder bak Petra Vlhová som vant.
lørdag 20. november Romerikes Blad
Stjernesund nummer ti
Thea Louise Stjernesund endte til slutt på 10.-plass i slalåmrennet i finske Levi lørdag. Hun var 2,01 sekunder bak Petra Vlhová som vant. Stjernesund var nummer ti etter den første omgangen og hadde da 0,71 sekunder opp til en pallplass. Hun kjørte en bra 2. omgang og ledet i...
lørdag 20. november NRK
Stjernesund fikk alpinlivet snudd på hodet
For Thea Stjernesund (24) tok alpintilværelsen en helt annen retning da at hun fikk astmadiagnosen etter forrige sesong.
lørdag 20. november Romerikes Blad
Verdensmesteren skal være prøveløper i kvinnerenn: – Vil stresse de andre litt
Sebastian Foss Solevåg har ingen renn før midten av desember. I helgen får han likevel på seg startnummer – og kanskje et forsprang på konkurrentene.
lørdag 20. november NRK
Magdalena (26) har hatt mer motgang enn de fleste: – Jeg er blitt en mester i å gjøre comeback
Etter et nytt år med skader gjør Tärnaby-alpinisten Magdalena «Monne» Fjällstrøm comeback i verdenscupen.
fredag 19. november $ Rana Blad
Historisk mesterskap i Norge
Verdens første verdensmesterskap i snøsport skal arrangeres på norsk jord i januar.
onsdag 17. november TV 2
– Viktig at vi gutter snakker sammen
Atle Lie McGrath (21) tok karrierens andre pallplass i helgens renn i Lech. Etter løpet snakket han om tøffe tider det siste året, og kom med en oppfordring til gutter om å snakke mer om følelser.
tirsdag 16. november TV 2
Norsk pallplass – men dette skaper sterke reaksjoner
Det var merkbar forskjell på de to løypene i søndagens verdenscuprenn i parallellslalåm. Det får flere til å riste på hodet.
søndag 14. november NRK
Jubler hemningsløst for karrierens andre pallplass
Henrik Kristoffersen og Atle Lie McGrath røk begge ut i semifinalene i parallellslalåm i østerrikske Lech. Dermed måtte de ut i duell om tredjeplassen. Den vant Lie McGrath, som med det kunne ta steget opp på verdenscuppallen for andre gang i karrieren. Video med tillatelse fra NRK.
søndag 14. november TV 2
McGrath etter skjebnesvangert fall: – Nybegynnerfeil
Det ble en helnorsk-duell i kampen om tredjeplassen i parallellslalåm søndag, og der beseiret Atle Lie McGrath (21) landsmannen Henrik Kristoffersen (27). Men Lie McGrath var svært nær en plass i finalen.
søndag 14. november VG
VINTERSPORT

McGrath slo Kristoffersen
Henrik Kristoffersen og Atle Lie McGrath røk begge ut i semifinalene i parallellslalåm i østerrikske Lech. Dermed måtte de ut i duell om tredjeplassen.
søndag 14. november TV 2
Dobbelt norsk på pallen
Thea Stjernesund hadde verkeleg dagen i verdenscupen i parallellslalåm. Ho vann samtlege heat, men måtte sjå seg slått av slovenske Andreja Slokar i siste løp for kvelden. Og ikkje nok med det, fulgte lagvenninne Kristin Lysdahl opp med å ta den siste pallplassen. – Det har...
lørdag 13. november NRK
Stjernesund og Lysdahl på pallen for første gang: – Det er helt sykt
Thea Louise Stjernesund (24) var fem hundredeler fra sin første verdenscupseier.
lørdag 13. november VG
Stjernesund med karrierebeste: – Det er så strålende levert
Thea Louise Stjernesund imponerte med rå kjøring og karrierebeste i parallellslalåm i Lech. Stjernesund ble nummer to, mens Kristin Lysdahl også imponerte og ble nummer tre.
lørdag 13. november TV 2
– Til slutt er det bare helt tomt. Man orker ikke mer
En bisarr skade kan ha vært «hjelpen» Henrik Kristoffersen (27) trengte etter en turbulent fjorårssesong. Han beskriver seg selv som «totalt utmattet» allerede fra første sekund.
lørdag 13. november TV 2
Jansrud «hemmelig forlovet» i ett år: – Kunne ikke vært mer glad
Kjetil Jansrud (36) delte fredag at han er forlovet – ett år etter at han faktisk fridde.
fredag 12. november VG
Jansrud avslørte forlovelse
Kjetil Jansrud (36) forlovet seg - for ett år siden.
fredag 12. november TV 2
Kjetil Jansrud fikk «ja» fra samboeren: – På tide at jeg forteller det
Kjetil Jansrud forteller i sosiale medier at han har fridd til sin kjæreste Benedicte Isabel Mortensen.
fredag 12. november Gudbrandsdølen Dagningen
Mange familier har spart tusenvis av kroner her – nå gjentar de suksessen
Pågangen av folk har vært stor de siste årene. Nå håper Endre Holsve at dette blir tilfellet i år også.
fredag 12. november $ Romerikes Blad
Supertalentenes store drøm: – Dobbel hadde vært kult
OLYMPIATOPPEN Lucas Braathen og Atle Lie McGrath åpner opp om en stor drøm de har sammen når VG møter de etter sesongåpningen i Sölden.
torsdag 11. november VG
Disse har én ting til felles
Alpinkometen Lucas Braathen (21) er siste skuddet på stammen av skistjerner fra Hokksund. De fleste skiutøverne i verdenstoppen fra vårt distrikt de siste 40 årene har røtter i den lille byen i Øvre Eiker.
onsdag 10. november $ Drammens Tidende
- En frykt jeg har hatt
Alpinstjernen og familiemannen Kjetil Jansrud (36) ser for seg et behagelig liv når han mest sannsynlig legger opp etter denne sesongen. Men først skal han jakte OL-medaljer i Beijing.
onsdag 10. november Dagbladet
Klare til parallellslalåmen
Norge stiller med Henrik Kristoffersen og Thea Louise Stjernesund i spissen for elleve alpinister til verdenscuprennene i parallellslalåm i Lech/Zürs i helgen. – Nå er vi gang, og alt kan skje i parallell. Vi håper på god underholdning og at mange av våre kjemper i toppen,...
tirsdag 9. november NRK
Røa reiser likevel til fartsrennene
Fartsalpinisten Henrik Røa (26) har fått orden på en muskelskade og stiller til verdenscupkonkurransene i Lake Louise og Beaver Creek. Forrige måned ble det meldt at Røa måtte stå over sesongens første fartsrenn på grunn av lårtrøbbel. Siden har...
mandag 8. november NRK
Frank Sundermeier vil ha flere med på drømmeprosjektet: – Med ti millioner kommer vi langt
Narvik slalåmklubb ønsker utstyr i Fagernesfjellet som gjør at alpinistene kan kjøre på snø i høstferien – i Narvik.
søndag 7. november $ Fremover
Snøkanonene går for fullt i Hemavan
Kuldegradene er kommet til Hemavan, og det er ensbetydende med oppstarten av snøkanonene. Markedssjef i Hemavan Alpint, Pontus Lindh, uttalte tidligere i høst at de håpet på en normalsesong, etter at pandemien hadde hindret nordmenn fra å bruke anlegget.
søndag 7. november $ Rana Blad
Vil bære flagget i OL: – Hadde vært en ære
FROGNERPARKEN Kjetil Jansrud (36) har annonsert at Beijing-OL i februar vil være hans siste. Vinstragutten er klar for å avslutte med stil, og er ikke fremmed for å være flaggbærer for Norge under åpningsseremonien.
fredag 5. november VG
Marte (21) nær det store gjennombruddet: – Alt har vært perfekt
Marte Monsen kan bli den første kvinnelige alpinprofilen fra distriktet siden Hedda Berntsen herjet på 2000-tallet. Drammensjenta er på gang i verdenscupen.
onsdag 3. november $ Drammens Tidende
Jansrud vurderer OL-markering mot Kina
OSLO : Kjetil Jansrud hyller fotballandslagets Qatar-markeringer og åpner for å uttrykke motstand mot påståtte menneskerettighetsbrudd i Kina under Beijing-OL i vinter.
onsdag 3. november TV 2
Jansrud avslører slutt: – Min siste sesong
Kjetil Jansrud (36) har planen klar. Dette blir mest sannsynlig hans siste sesong som toppalpinist.
onsdag 3. november NRK
Lucas Braathen er alpinsportens nye rockestjerne: – Man må jo bli sett
GOD KVELD NORGE : Med farger og «discoglam» vil alpinkometen Lucas Braathen (21) sende kollegene tilbake til 70 og 80-tallet.
onsdag 3. november TV 2
Kjærlighetssorg introduserte Lucas Braathen for tatoveringen
Alpint-kometen Lucas Braathen har tatt en tatovering med flere ulike betydninger. Hos God kveld Norge viser han den frem.
tirsdag 2. november TV 2
- Vi spiste så mye vi klarte
Kjetil André Aamodt (50) sier til Dagbladet at han så utøvere som pirket litt ekstra i maten da han var aktiv alpinist, og tror alpint-sporten står i en spesiell situasjon når det kommer til debatten rundt spiseforstyrrelser i idretten.
søndag 31. oktober Dagbladet
Snart åpner alpinanleggene: - Vi er knallklar for ny sesong!
De ulike alpinsentrene jobber nå på spreng for å være klar til ny sesong. Ett av dem kan til sesongstart by på noe helt spesielt.
lørdag 30. oktober $ Avisa Nordland
Legen sa karrieren var over. Tre år etter slo hun knallhardt tilbake
SOGNSVANN : «Ingen» trodde skadeplagede Maria Tviberg (27) skulle komme tilbake til alpinsirkuset.
fredag 29. oktober TV 2
VINTERSPORT

Klar tale fra Lucas (21): – Av respekt for min egen helse kommer jeg aldri til å gjøre det
Lucas Braathen (21), alpinstjernen fra Hokksund, slo til med et strålende comeback etter kneskaden nylig. Et langsiktig mål er å vinne verdenscupen sammenlagt, men det blir i tilfelle uten å kjøre én av disiplinene.
fredag 29. oktober $ Drammens Tidende
Brødrene Windingstad kjører for hvert sitt land: – Målet er at de skal angre
OLYMPIATOPPEN Brødrene Rasmus (27) og Tobias Windingstad (25) er klare på hvor mye de betyr for hverandre, på tross av at de kjører for forskjellige land.
fredag 29. oktober VG
Aamodt skal være programleder: – Det kan bli kok
Tidligere alpinist Kjetil André Aamodt er blitt et kjent ansikt også etter karrieren. I desember skal han prøve seg som programleder i Viaplays vinterstudio.
fredag 29. oktober ABC Nyheter
Kan ta «storeslem» i OL – Foss-Solevåg vil kopiere Stenmark
SOGNSVANN Det er et knallsterkt alpinlandslag som er i gang med OL-sesongen. Før lekene i Beijing har Norge gullfavoritter i alle disipliner på herresiden.
torsdag 28. oktober VG
Kilde og Shiffrin analyserer hverandre: – Elsker når han har kommentarer til meg
SÖLDEN : Når to av verdens beste alpinister tilbringer mye tid sammen, er det naturlig at det blir en del «jobbsnakk» i heimen. Aleksander Aamodt Kilde synes det er rått å få innblikk i kjærestens skiforståelse.
torsdag 28. oktober NRK
I vinter blir det drift i Bergerbakken igjen
De to siste vintrene har ikke alpinanlegget Bergerbakken i Hvittingfoss vært i bruk, men denne vinteren skal alt være i skjønneste orden.
onsdag 27. oktober $ Laagendalsposten
Windingstads lange vei tilbake mot toppen: – Du må tåle å være litt crazy
Få har kjempet mer for å nå verdenseliten enn alpinisten Rasmus Windingstad (27) i de to siste årene, og ennå er det ikke over.
tirsdag 26. oktober ABC Nyheter
– Jeg skulle ønske jeg hadde besvimt
Alpinist Kajsa Vickhoff Lie (23) husker hver minste detalj fra skrekkulykken.
mandag 25. oktober TV 2
Etter en blytung sesong løsnet det for Thea (24) – da kom følelsene til overflaten
SÖLDEN : Hun klarte ikke holde tilbake følelsene etter sesongens første omgang i alpinbakken. Etter all motgangen i fjor har hun endelig funnet noen svar – og de syntes allerede i første renn.
mandag 25. oktober NRK
Lucas Braathen gnistret i alpincomebacket: – Rørende
Lucas Braathen suste ned til 7.-plass i storslalåmrennet i verdenscuppremieren i alpint. Etterpå var han rørt.
søndag 24. oktober ABC Nyheter
Takk for i dag
Da takker vi for følget denne gangen. Her kan du lese mer om søndagens storslalåmrenn.
søndag 24. oktober NRK
Falt flere plasser i finaleomgangen
Lucas Braathen imponerte i finaleomgangen og suste ned til 7.-plass i storslalåmrennet i verdenscuppremieren i alpint. Henrik Kristoffersen skuffet etter å ha skaffet seg et brukbart utgangspunkt i den første omgangen.
søndag 24. oktober Romerikes Blad
Braathen fikk avgjørende beskjed av lagkameraten: – Da skylder han meg penger
21-åringen Lucas Braathen er tilbake for fullt etter forrige sesongs skrekkskade. Søndag ble han beste norske da Marco Odermatt tok seieren og Roland Leitinger overrasket.
søndag 24. oktober NRK
Lucas (21) var beste nordmann – comeback med bravur
Hokksund-gutten Lucas Braathen har vært ute med skade siden januar. Søndag gjorde han et heftig comeback i sesongåpningen og kjørte seg opp til 7. plass etter å ha ligget på 19. plass etter 1. omgang.
søndag 24. oktober $ Drammens Tidende
Leitinger på andre
Roland Leitinger (30) klarte ikke å forsvare ledelsen fra førsteomgangen. Han kjørte i mål til en andreplass, syv hundredeler bak vinneren Marco Odermatt. – En aldri så liten bombe i verdenscupåpningen, mener NRK-ekspert Lars Elton Myhre. Dermed ble det to norske på...
søndag 24. oktober NRK
Lucas Braathen imponerte
Lucas Braathen (21) imponerte stort i sitt comeback i alpinsirkuset under søndagens verdenscupåpning i Sölden. Etter en enorm prestasjon i finaleomgangen endte han som nummer sju.
søndag 24. oktober TV 2
Fantomomgang sendte Braathen opp 12 plasser: – Mer å hente
Både Rasmus Windingstad og Lucas Braathen imponerte stort i andreomgangen av sesongåpningen i Sölden, og endte innenfor topp ti.
søndag 24. oktober VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VINTERSPORT

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL