Afghanistan
Minst 40 såret i bilbombing i Nord-Afghanistan
En bilbombe som eksploderte mandag i den nordafghanske byen Aybak, har ført til at minst 40 personer ble såret. Det er uklart om noen ble drept i eksplosjonen.
mandag 10:14 ABC Nyheter
Norske soldater bekjempet terrorangrep mot fødeavdeling: «Ingen går uberørt fra en slik hendelse»
For første gang forteller norske spesialsoldater om hva som skjedde under terrorangrepet mot fødeavdelingen i Kabul.
lørdag 09:36 VG
Norsk personell i Afghanistan coronasmittet
Norske personell er smittet av coronavirus i Afghanistan, men har ikke utviklet symptomer, opplyser Forsvaret. Også to danske soldater er smittet.
fredag 13:33 ABC Nyheter
Norsk personell i Afghanistan koronasmittet
Norske personell er smittet av koronavirus i Afghanistan, men har ikke utviklet symptomer, opplyser Forsvaret. Også to danske soldater er smittet.
fredag 13:25 Aftenposten
Krever sanksjoner mot Russland for Taliban-avtale
Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, krever sanksjoner mot Russland etter avsløringen om en hemmelig Taliban-avtale. Russlands militære etterretning GRU skal angivelig ha tilbudt belønning til Taliban for å drepe amerikanske soldater i Afghanistan. Kritisk til Det hvite...
fredag 3. juli Aldri mer
Forsvarsministeren om norske Afghanistan-soldater: – De er trent og utstyrt for å delta i et land i krig
Slik kommenterer forsvarsministeren Afghanistan-avsløring.
torsdag 2. juli $ Aftenposten
— Taliban holder på bånd til al-Qaida
I månedene etter fredsavtalen med USA har Taliban fortsatt ikke kuttet båndene til Al-Qaidas avdeling i Afghanistan, ifølge Pentagon. Som en del av fredsavtalen mellom USA og Taliban, som ble signert i februar, ble Taliban enige om å kutte alle bånd til al-Qaida. I de...
torsdag 2. juli Aldri mer
«Glemte» russisk provokasjon?
Har Donald Trump helst villet glemme etterretningsrapporter om at Russland har betalt Taliban for å drepe amerikanske soldater i Afghanistan?
onsdag 1. juli Dagbladet
VERDEN

Nyhetsbyrå: Det hvite hus visste om skuddpremie tidlig i 2019
USAs president nekter for å ha visst om etterretningsinformasjon om mulige skuddpremier på afghanske soldater i Afghanistan. Ifølge nyhetsbyrået AP ble Det hvite hus informert for over ett år siden.
tirsdag 30. juni VG
Russisk skuddpremie: Kongressen krever svar
Trump fortsetter å avvise opplysningene. – Dette er muligens en ny, fabrikkert Russland-bløff, kanskje laget av New York Times, som vil få republikanerne til å se dårlige ut, skriver han på Twitter.
mandag 29. juni VG
Hevder Russland betalte Taliban dusør for å drepe amerikanske soldater
Flere vestlige etterretningskilder sier Russland har gitt Taliban dusør for å drepe amerikanske soldater i Afghanistan. Taliban, Russland og Donald Trump avviser påstandene.
mandag 29. juni NRK
Over 20 sivile afghanere drept i angrep
Minst 23 sivile afghanere ble mandag drept i et angrep i Helmand-provinsen sør i Afghanistan, ifølge lokale myndigheter.
mandag 29. juni ABC Nyheter
Trump nekter for å ha blitt orientert om Taliban-rapport
USAs president Donald Trump avviser at han ble orientert om russisk støtte til Taliban i Afghanistan, fordi etterretningen angivelig ikke anså det for troverdig.
mandag 29. juni $ Aftenposten
Mistenker russisk pressmiddel mot Trump
USAs president, Donald Trump, får så hatten passer for ikke å gjøre noe med russiske skuddpremier på amerikanske soldater i Afghanistan. Selv benekter han at han ble informert.
mandag 29. juni Dagbladet
Trump benekter at han var informert om skuddpremie på amerikanske soldater
Donald Trump benekter at han ble informert om at Russland har tilbudt skuddpremie på amerikanske soldater i Afghanistan.
søndag 28. juni VG
Drapene på fødestua | Zahra Koochizad - Jordmor, Leger Uten Grenser i Kabul
Vi er vant til daglige tragedier. Men terrorangrep og drap på nyfødte babyer, nybakte mødre og gravide på fødestua var vi ikke forberedt på.
søndag 21. juni NRK
USA har trukket soldater ut av Afghanistan
USA har etterlevd avtalen med Taliban og redusert antallet soldater i Afghanistan fra 12.000 til 8.600.
fredag 19. juni ABC Nyheter
Mins ni drept i eksplosjon på skole i Afghanistan
Minst ni elever ble drept da en granat eksploderte inne i en religiøs skole i Afghanistan torsdag.
torsdag 18. juni $ Aftenposten
Nato vedtok nytt konsept for forsvar og avskrekking
Natos forsvarsministre ble onsdag enige om et nytt konsept for forsvar og avskrekking. De diskuterte også hvordan de skal forberede seg på en ny smittebølge. – Møtet har vært en bekreftelse på at det er greit å være flere sammen under utfordrende hendelser,...
torsdag 18. juni Aldri mer
Vil stanse bok fra tidligere sikkerhetsrådgiver Bolton
President Donald Trumps administrasjon går rettens vei for å stanse boka til tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton og hevder den kan true landets sikkerhet. Det amerikanske justisdepartementet fremmet tirsdag et søksmål i en føderal domstol i Washington hvor det går...
onsdag 17. juni Aldri mer
Drømmen til Maisam (11) trolig knust – syke barn fra Moria ikke ønsket til Norge
11 år gamle Maisam, som ble alvorlig syk i Moria-leiren, drømmer om å få komme til Norge. Men terskelen for å få opphold på grunn av helseproblemer er svært høy.
mandag 15. juni TV 2
Mann drepte sju familiemedlemmer i Afghanistan
En mann drepte sju familiemedlemmer i huset deres i Khost-provinsen i Øst-Afghanistan, opplyser politiet.
mandag 15. juni ABC Nyheter
Løslatte Taliban-krigere truer med å kjempe videre
Afghanistan har de siste ukene løslatt flere tusen Taliban-krigere i håp om å lokke opprørerne til forhandlingsbordet. Et sjansespill, advarer enkelte. Flere av Taliban-krigerne som er løslatt etter år bak murene, truer med å gripe til våpen igjen og gjenoppta...
søndag 14. juni Aldri mer
Kabul: Flere drept i eksplosjon under fredagsbønnen
Minst fire mennesker ble drept da en bombe eksploderte under fredagsbønnen i en moské i Afghanistans hovedstad Kabul.
fredag 12. juni ABC Nyheter
ICC: Trump-sanksjoner er uakseptabelt
Den internasjonale straffedomstolen ICC sier det er uakseptabelt at USA innfører sanksjoner mot ICC-ansatte som etterforsker amerikanere for krigsforbrytelser. Trump og USA kunngjorde torsdag at det innføres sanksjoner mot ICC-ansatte som etterforsker amerikanere for krigsforbrytelser i Afghanistan....
fredag 12. juni Aldri mer
Den internasjonale straffedomstolen svarer USA: Uakseptabelt forsøk på å påvirke retten
Trump-administrasjonen varslet torsdag at de vil innføre sanksjoner mot ansatte ved Den internasjonale straffedomstolen (ICC) som etterforsker amerikanere for mulige krigsforbrytelser i Afghanistan.
fredag 12. juni VG
Vil etterforske USA – Trump truer med sanksjoner
USA truer etterforskere av amerikanske krigsforbrytelser med innreiseforbud og økonomiske sanksjoner. Norges utenriksminister reagerer sterkt på truslene.
torsdag 11. juni NRK
Vil sanksjonere internasjonale etterforskere
USAs president Donald Trump gir klarsignal for sanksjoner mot ansatte ved Den internasjonale straffedomstolen (ICC) som etterforsker mulige amerikanske krigsforbrytelser. En høytstående tjenestemann som ikke har lov til å uttale seg offentlig om ordren fra den amerikanske presidenten, sier ICCs...
torsdag 11. juni Aldri mer
Afghanistan: Sju bekreftet døde i gruveulykke
Myndighetene tror 18 gruvearbeidere har omkommet i en gruveulykke i Afghanistan. Sju er allerede bekreftet omkommet.
onsdag 10. juni ABC Nyheter
Jeg bor i et fengsel
Hvert minutt er du stresset over hva som skal skje nå, i morgen. Du er bekymret hele tiden. Du vet ikke om du har en framtid, eller hva som skal skje framover i livet ditt.
søndag 7. juni Dagbladet
Terrorangrepet i Kabul: Hun ammet de morløse spedbarna
Firooza Omar (27) satt hjemme og ammet sin egen sønn da hun fikk høre om terrorangrepet mot barselavdelingen i Kabul. Hun bestemte seg for å hjelpe de nyfødte babyene.
mandag 1. juni VG
Skjør fredsprosess i Afghanistan
– Det mange frykter og ser som verstefalls-scenario er et Afghanistan der Taliban kommer tilbake til makten og gjenetablerer sitt såkalte emirat, sier Kristian Berg Harpviken ved Prio.
lørdag 30. mai ABC Nyheter
Styrker testkapasiteten for NATO-styrker
Sammen med USA og Australia, bidrar Norge til å finansiere bedre kapasitet til testing og forebygging av Covid 19-smitte for personell i NATOs Resolute Support-styrke i Afghanistan. kjetil@aldrimer.no Det skriver NATO på sine nettsider. Norge har for tiden et styrkebidrag fra Marinejegerkommandoen (MJK)...
torsdag 28. mai Aldri mer
ASIA

Hold motet oppe. Det vil bli bedre. | Pamir Ehsas
I søken etter å realisere drømmene dine vil du møte på motgang.
lørdag 23. mai $ Aftenposten
Nyfødte Amina ble skutt to ganger – overlevde
Amina var en av de yngste overlevende etter angrepet mot en barselklinikk i den afghanske hovedstaden tirsdag i forrige uke.
onsdag 20. mai ABC Nyheter
Minst fem drept av bilbombe i Afghanistan
Minst fem personer ble drept da en bilbombe gikk av ved et lokale som tilhører den afghanske etterretningstjenesten i provinsen Ghazni øst i landet.
mandag 18. mai $ Aftenposten
Krig i blodet
lørdag 16. mai $ Bergens Tidende
Krig i blodet
Den nye forsvarssjefen nøler ikke med å sende sin eneste bror ut på et livsfarlig oppdrag. Det føles mye lettere enn å sende en annen.
fredag 15. mai $ Aftenposten
Terror mot nyfødte
Væpnede menn stormet en klinikk i Kabul og drepte minst 24 mødre, nyfødte barn og helsearbeidere. Da skytingen tok slutt var 18 spedbarn uten sine mødre. Kvinnene var enten drept eller såret.
fredag 15. mai VG
Norske styrker bisto i Kabul
Norske spesialstyrker bisto afghansk politi da et sykehus i Kabul ble angrepet av væpnede menn tirsdag, bekrefter Forsvaret.
fredag 15. mai TV 2
Mener IS står bak angrep mot sykehus i Kabul
USA legger skylda på terrororganisasjonen IS for to angrep i Afghanistan denne uka der mer enn 50 personer er drept, inkludert angrepet mot en barselavdeling. En jordmor som jobbet for Leger Uten Grenser (MSF), var blant de 24 som ble drept i angrepet mot et sykehus i Kabul denne uken, og i Nangarhar-provinsen...
fredag 15. mai Aldri mer
Mener IS står bak Kabul-angrep
USA legger skylda på terrororganisasjonen IS for to angrep i Afghanistan denne uka der mer enn 50 personer er drept, inkludert angrepet mot en barselavdeling.
fredag 15. mai TV 2
Fødde under massakre på barselavdeling
Angrepet på ei fødeavdeling i Afghanistan, der kvinner og spedbarn vart drepne, har skaka eit konfliktherjet land. – Vil påverke fredsprosessen, seier forskar.
torsdag 14. mai NRK
Fødeavdeling angrepet i Afghanistan: 18 spedbarn mistet mødrene sine
Kvinner som nettopp hadde født, ble tirsdag brutalt skutt og drept på en fødeavdeling i Kabul.
torsdag 14. mai VG
- Ren ondskap
Tirsdagens brutale angrep på en barselavdeling i Kabul fordømmes internasjonalt.
torsdag 14. mai Dagbladet
Spedbarn drept i terrorangrep mot sykehus i Kabul
Minst 14 liv gikk tapt etter et sykehus i Kabul ble stormet av minst tre væpnede menn.
tirsdag 12. mai NRK
Babyer, mødre og sykepleiere drept i terrorangrep mot sykehus i Kabul
Spedbarn og nybakte afghanske mødre havnet midt i skuddlinjen da væpnede menn stormet et sykehus i Kabul tirsdag. Minst 14 liv gikk tapt, to av dem var babyer.
tirsdag 12. mai ABC Nyheter
To babyer drept i sykehusangrep
To babyer er blant minst 13 drepte i sykehusangrep i Kabul, opplyser den afghanske regjeringen. Blant ofrene var også mødre og sykepleiere.
tirsdag 12. mai TV 2
Sykehusangrep i Kabul
Flere væpnede menn skal ha gått inn i et sykehus i Afghanistans hovedstad Kabul, og det meldes om eksplosjoner i området.
tirsdag 12. mai ABC Nyheter
Flere eksplosjoner i Kabul
Fire bomber har gått av på kort tid nord i hovedstaden Kabul i Afghanistan, melder afghansk politi mandag. Minst fire sivile er såret.
mandag 11. mai TV 2
Gir Afghanistan over 4 milliarder kroner i støtte
Verdensbanken har godkjent 400 millioner dollar i økonomisk støtte til Afghanistan for at landet skal kunne håndtere konsekvensene av coronakrisen.
fredag 8. mai ABC Nyheter
Mattingsdal tildeles Krigsmedaljen
Orlogskaptein Jostein Mattingsdal fra Sjøforsvaret er tildelt Krigsmedaljen for sin innsats i Afghanistan i 2017.
torsdag 7. mai ABC Nyheter
Det startet med et granatregn. Med Jens Stoltenberg i byen nedkjempet 14 norske soldater et IS-angrep mot flyplassen.
De ble truffet av trykkbølgen da en bombe sprang bare 6–8 meter unna. Nå får lederen for de norske soldatene krigsmedaljen for innsatsen.
torsdag 7. mai $ Aftenposten
Afghanistans fredsprosess nær kollaps
Kamphandlingene i Afghanistan har blitt nærmest dagligdags igjen, og den skjøre fredsprosessen risikerer å kollapse, advarer eksperter.
onsdag 29. april VG
Nesten 1.300 sivile drept og såret i Afghanistan i årets første tre måneder
Over 500 sivile ble drept og 760 såret i krigshandlinger i Afghanistan i årets tre første måneder, opplyser FN.
mandag 27. april ABC Nyheter
SV presser regjeringspartiene KrF og Venstre om Moria-flyktninger
Et SV-forslag om å hente 1.500 barn fra flyktningleirer i Hellas splitter regjeringspartiene og Ap. – Ap dilter etter Erna, sier SVs Karin Andersen.
tirsdag 21. april $ Aftenposten
Vi har mistet alt og er sultne. Kan vi få komme hjem?
Dagene som flyktninger i Hellas, er uutholdelige.
mandag 20. april $ Aftenposten
Dugnaden må ikke stoppe ved våre landegrenser
«Vi har hørt om det farlige viruset og at vi må være flinke til å vaske hendene våre, men hvordan skal vi beskytte oss når vi hverken har såpe eller sjampo.»
fredag 17. april VG
VERDEN

Marius Nilsen ønsket en macho karriere. Så ble han klar over konsekvensene: – Du skjønner at å drepe kan bli en del av pakken.
Marius Nilsen har skutt flere mennesker. Hvordan forbereder man seg på å ta et liv?
tirsdag 14. april $ Aftenposten
Norske soldater frykter corona-katastrofe i Afghanistan
Et feltsykehus i Afghanistan styres nå av norske soldater. De melder om kraftig underrapportering i coronatall, og frykter katastrofetilstander.
mandag 13. april VG
Taliban og USA i nye samtaler om avtale
USAs øverstkommanderende i Afghanistan, general Scott Miller, har møtt Taliban-ledere for å diskutere nedtrapping av volden i landet.
lørdag 11. april ABC Nyheter
Aftenposten mener: Problemer for afghansk fredsprosess
onsdag 8. april $ Aftenposten
Taliban: Avtalen med USA er i ferd med å bryte sammen
Avtalen som ble inngått med USA i februar, som åpner for amerikansk tilbaketrekning fra Afghanistan, er i ferd med å bryte sammen, ifølge Taliban
mandag 6. april ABC Nyheter
Soldater og politi drept i Afghanistan
Minst 19 afghanske politimenn og soldater er drept i angrep fra opprørere det siste døgnet, opplyser sikkerhetskilder.
mandag 30. mars ABC Nyheter
Semper Fi
Bilder av en krigsforbrytelse lekkes til pressen:
søndag 29. mars $ Aftenposten
Afghanere reiste fra et land i krig og fattigdom. Nå rømmer de hjem – bort fra korona.
Over 120.000 afghanere har returnert fra Iran siden 8. mars. De rømte fra krig og fattigdom i hjemlandet, men flykter nå fra koronaepidemien i Iran.
fredag 27. mars $ Aftenposten
Sikh-tempel i Kabul angrepet
Flere mennesker skal være drept og 150 er tatt som gisler etter at væpnede menn stormet et sikh-tempel i Afghanistans hovedstad Kabul i morgentimene onsdag.
onsdag 25. mars ABC Nyheter
25 drept i IS-angrep mot sikh-tempel i Kabul
Væpnede menn har stormet et sikh-tempel i Afghanistans hovedstad Kabul i morgentimene onsdag. Minst fire mennesker er drept.
onsdag 25. mars TV 2
Major Therese drar til corona-utsatte Kabul
GARDERMOEN Major Therese Killi Hansen (42) i Forsvaret berømmes for å lede en styrke på 26 norske sanitetssoldater. Mandag dro de til Kabul i Afghanistan. I Norges og NATOs tjeneste.
tirsdag 24. mars VG
Pompeo i Kabul for å berge avtalen med Taliban
USAs utenriksminister Mike Pompeo ankom mandag Kabul der han skal forsøke å få regjeringen med på avtalen USA har inngått med Taliban.
mandag 23. mars ABC Nyheter
USA og Taliban ble enige. Men den 40 år lange krigen er ikke over.
ISTANBUL : USA har startet tilbaketrekningen fra Afghanistan. Afghanske myndigheter går inn i vanskelige forhandlinger med Taliban.
tirsdag 17. mars $ Aftenposten
Norske helsepersonell til Afghanistan: – De må stanses
Rundt 30 norske leger, sykepleiere, spesialsykepleiere og andre medisinske støttefunksjoner, er på vei til Afghanistan. – De må stanses, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.
mandag 16. mars VG
Abbasi-søsknene får bli i Norge, men moren må forlate landet
Utlendingsmyndighetene har gitt moren i Abbasi-familien avslag på søknaden om opphold, men de tre barna hennes har fått midlertidig opphold.
fredag 13. mars VG
Sikkerhetsrådet støtter avtalen mellom USA og Taliban
FNs sikkerhetsråd har enstemmig gitt sin støtte til fredsavtalen mellom USA og Taliban.
tirsdag 10. mars ABC Nyheter
Hverdagsliv i Kabul
AFGHANISTAN: I hovedstaden Kabul, som bare får internasjonal oppmerksomhet når selvmordsbombere angriper, er regissør Aboozar Amini flue på veggen i vanlige menneskers tilværelse.
tirsdag 10. mars Ny Tid
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL